Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 09:07:38

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Nowy Regulamin i pf  (Przeczytany 75581 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #25 : Maj 24, 2009, 14:04:30 »

Nie wiem o co chodzi ale wchodzê przed chwil¹ na forum i mam mo¿liwoœÌ dawania ujemnych PF - dlaczego?

juÂż nie
dziex za info

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #26 : Październik 17, 2009, 13:26:55 »

Witaj Mora. Ostatnimi czasy zmieni³o siê na forum. Mo¿esz spokojnie l¿yÌ i kl¹Ì - gdy ju¿ bêdziesz o krok od wyrzucenia z forum zostanie Ci wszytko darowane. Wiem, wiem - nie ma takiego zapisu w regulaminie ale jest praktykowane.
Nie mogĂŞ Ci obiecaĂŚ, ze bĂŞdĂŞ popieraÂł takie zachowania, ale gdy wystarczajÂąco siĂŞ "zasÂłuzysz" to w myÂśl rĂłwnoÂści forumowiczĂłw bĂŞdĂŞ walczyÂł o darowanie Ci przewinieĂą.
Aha, dobrze jest za³apaÌ siê do "przyjació³ królika". Je¿eli jesteœ ciekawy jak to zrobiÌ mogê udzieliÌ kilku wskazówek.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #27 : Październik 17, 2009, 16:42:22 »

jak to powiedziaÂł Burak Obama

CHANGE... YES, WE CAN!

UÂśmiech
Mobius
Gość
« Odpowiedz #28 : Październik 17, 2009, 18:03:52 »

Pytanie do admina
Skoro by³a amnestia na forum to czy nie powinna obj¹Ì wszystkich?
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #29 : Październik 17, 2009, 18:38:15 »

nie wszyscy zostali bez zasadnie bardzo poszkodowani z tego co wiem...

718'
Mobius
Gość
« Odpowiedz #30 : Październik 17, 2009, 19:06:45 »

¯eby by³o sprawiedliwie wszystkie liczniki powinni zostaÌ wyzerowane,tym bardziej ¿e wci¹¿ maj¹ minusy, osoby które zawsze wypowiada³y siê ¿e tak powiem w spokojniejszym tonie.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #31 : Październik 17, 2009, 19:59:44 »

Sukcesywnie wszystkim kasujĂŞ minusy.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
arteq
Gość
« Odpowiedz #32 : Październik 17, 2009, 20:29:58 »

Jak mĂłwiÂłem, w pierwszej kolejnoÂści amnestiÂą zostanÂą objĂŞci "przyjaciele krĂłlika" - jak teraz wyraÂźnie widaĂŚ, na tym forum sÂą rĂłwni i rĂłwniejsi. Jak widaĂŚ teraz regulamin bĂŞdzie tworzony aby usprawiedliwiaĂŚ czyny, a nie czyniĂŚ zgodnie z regulaminem.
Proponujê aby ka¿dy sobie notowa³ ile mia³ minusów i w ramach Sprawiedliwego i równego traktowania d¹¿y³ do tego aby mieÌ mo¿liwoœÌ ³¹cznego cofniêcia 47 pkt. Dlatego mo¿ecie œmia³o l¿yÌ i wyklinaÌ innych forumowiczów a¿ wykorzystacie wszystkie 47. Co najmniej do czasu a¿ Darek "sukcesywnie" = wybiórczo usunie ostatniej osobie punkty. Œmia³o.

Pytanie: po co jest regulamin? lub: Czy regulamin jest dla wszystkich?
Torton
Gość
« Odpowiedz #33 : Październik 17, 2009, 20:37:37 »

A jak przypomnĂŞ Âże te PF to chyba dla picu jest i tyle. W sumie przydzielania karnych PF na tym forum to nieÂźle szÂło tej wÂładzy tutaj ale w tym Âżeby przydzielaĂŚ punkty plusowe uÂżytkownikom to juÂż tak Âłatwo nie idzie.

Taki choÌby Leszek i Janusz. Sporo informacji umieœcili na tym forum i jak dla mnie wyró¿nili siê bardzo a co na to administracja? Nic. 1 PF dla Leszka, 2 PF dla Janusza. DoœÌ marne w porównaniu do tego co napisali.

W przypadku dawania minusĂłw to raczej nikt z tym wielkich problemĂłw niema...

Po prostu piĂŞknie.

Val Dee
Gość
« Odpowiedz #34 : Październik 17, 2009, 20:42:14 »

Zgadzam siĂŞ, Âże z ocenÂą jest coÂś nie tak - z jednej strony amnestia - Enki jeden wie z jakiej okazji (chyba, Âże z okazji... ÂświĂŞta Azji...) a z drugiej brak jakichkolwiek motywatorĂłw w postaci punktĂłw dodatkowych.
Ja wiem, Âże forumowicze nie sÂą tu dla punkcikĂłw ale to trzeba byÂło siĂŞ zastanowiĂŚ nad tym przed ich wprowadzeniem.
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2009, 20:42:29 wysłane przez Val Dee » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #35 : Październik 17, 2009, 20:51:47 »

Jak mĂłwiÂłem, w pierwszej kolejnoÂści amnestiÂą zostanÂą objĂŞci "przyjaciele krĂłlika" - jak teraz wyraÂźnie widaĂŚ, na tym forum sÂą rĂłwni i rĂłwniejsi. Jak widaĂŚ teraz regulamin bĂŞdzie tworzony aby usprawiedliwiaĂŚ czyny, a nie czyniĂŚ zgodnie z regulaminem.
Proponujê aby ka¿dy sobie notowa³ ile mia³ minusów i w ramach Sprawiedliwego i równego traktowania d¹¿y³ do tego aby mieÌ mo¿liwoœÌ ³¹cznego cofniêcia 47 pkt. Dlatego mo¿ecie œmia³o l¿yÌ i wyklinaÌ innych forumowiczów a¿ wykorzystacie wszystkie 47. Co najmniej do czasu a¿ Darek "sukcesywnie" = wybiórczo usunie ostatniej osobie punkty. Œmia³o.

Pytanie: po co jest regulamin? lub: Czy regulamin jest dla wszystkich?

Nie czujê siê "króliczkiem", ale dziêki za ten tytu³, czy wyró¿nienie. Chyba zbyt du¿o "Pleyboja" (myœlê ze poprawnie napisa³em tê nazwê) ogl¹dasz.
Nie chcĂŞ przypinaĂŚ nikomu nijakich etykiet, przezwisk, itp, choĂŚ niesamowicie ciÂśnie siĂŞ na "jĂŞzyk" by takÂą Ci przykleiĂŚ.
JesteÂś wybitnym przykÂładem katolickiego postrzegania Âświata. Powodzenia.
MyÂślĂŞ, ze tym kasowaniem minusĂłw uda mi siĂŞ definitywnie wymazaĂŚ istnienie jakichkolwiek punktĂłw, rĂłwnieÂż z regulaminu. Konstytucje zmieniajÂą, wiĂŞc tym bardziej moÂżna dokonaĂŚ maÂłych zmian w regulaminie forumowym.
Artku, jeÂśli tak lubisz siĂŞ czepiaĂŚ, to proszĂŞ, na swoim podwĂłrku masz o niebo wiĂŞcej tematĂłw do zaczepek niÂż tu. To forum nie ma nic wspĂłlnego z "chrzeÂścijaĂąskÂą"/katolickÂą moralnoÂściÂą wiĂŞc daruj sobie.
Raz jeszcze ÂżyczĂŞ powodzenia i pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2009, 21:11:50 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Hans Olo
Gość
« Odpowiedz #36 : Październik 17, 2009, 20:52:39 »

¯eby nie by³o. Admin nie da³ moderatorom (a przynajmniej nie mi) mo¿liwoœci dodawania punktów. Mam tylko opcjê "odejmij 1pf" i to wszystko. Na ró¿nych forach ró¿nie to dzia³a. Najczêœciej spotykam siê z %. Czyli iloœci¹ kar, ale czêsto te¿ moder mo¿e karê usun¹Ì.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #37 : Październik 17, 2009, 20:55:49 »

chciaÂłem zauwaÂżyĂŚ, Âże ci co wprowadzili te pffff juÂż nie sÂą na tym forum - a Dariusz (nowy admin) widzi to inaczej i to chyba tyle jeÂśli chodzi o wyjaÂśnienia...

718'
Linda
Gość
« Odpowiedz #38 : Październik 17, 2009, 21:09:43 »

UÂśmiech
Jak mĂłwiÂłem, w pierwszej kolejnoÂści amnestiÂą zostanÂą objĂŞci "przyjaciele krĂłlika" - jak teraz wyraÂźnie widaĂŚ, na tym forum sÂą rĂłwni i rĂłwniejsi. Jak widaĂŚ teraz regulamin bĂŞdzie tworzony aby usprawiedliwiaĂŚ czyny, a nie czyniĂŚ zgodnie z regulaminem
A czy to napawdĂŞ takie waÂżne.....
SÂą tu ludzie na forum ,ktĂłrzy twierdzÂą ,ze punkty byÂły przyznawane niesÂłusznie.Dlaczego maja odejsc ludzie ,ktĂłrzy sÂą wartosciowi.,ktĂłrzy wnoszÂą na forum  wiedzĂŞ ,czasami wiedzĂŞ z ktĂłrÂą sie nie zgadzamy ...JakoÂś nikt siĂŞ nie upominaÂł gdy byÂły przyznawane  ujemne punkty w duzych ilosciach...Teraz mozemy obserwowac sytuacjĂŞ odwrotnÂą,kiedy to ludzie wobec ktĂłrych okazano zaufanie, zachowuja sie poprawnie..Ich zachowanie teraz sie poprawiÂło ,nie wtedy kiedy byli zagroÂżeni banem.Swiadczy to o tym ,ze poprostu znaleziono droge porozumienia z nimi ...To jest fajne...kiedy oni  zawiodÂą pokÂładane w nich zaufanie ...protestujcie...Ale pĂłki co jest jak jest i jest fajnie Chichot
Kazdy jest inny .Na jednego dziaÂła kara ,na drugiego okazane zaufanie....Jednego 1 punkt karny przywoÂła do porzÂądku ,drugiego odrobina pokÂładaneo w nim zaufania.Ja obserwujĂŞ ludzi ,ktĂłrzy dostali ten kredyt.......i jak do tej pory ,,jest OK..MyÂśle ,ze nie zawiodÂą... UÂśmiech..Dla mnie nigdy czÂłowiek nie jest do konca stracony....Trzeba tylko do niego dotrzeĂŚ...Ja wiec jestem ..ZA.. Chichot Chichot
arteq
Gość
« Odpowiedz #39 : Październik 17, 2009, 22:14:06 »

Nie punkty nie s¹ wa¿ne. Mo¿e ich nie byÌ lub mog¹ byÌ. Chodzi natomiast o uczciwoœÌ i równe traktowanie forumowiczów. Wiêc albo zdejmujemy WSZYSTKIE punkty albo kierujemy siê bli¿ej nieokreœlonymi zasadami - myœlê, ¿e to proste i uczciwe.

Darek nie wyje¿d¿aj mi tu z katolickim pojmowaniem ¶wiata. Zacznij od siebie. Powiedz wprost dlaczego taka a nie inna decyzja - o¶wieæ nas. Albo przyznaj siê uczciwie do swojej stronniczo¶ci, np. [przyk³ad/przypuszczenie]: 718 podoba mi siê bo ma negatywny stosunek do kk [podobnie jak ja=Darek] i st±d moja sympatia i pomoc w wyreklamowaniu siê z punktów, KTÓRE w my¶l REGULAMINU nadal obowi±zuj±.
Daruj sobie porównania do zmian konstytucji - bo nie ma tu ¿adnego wspólnego punktu. Konstytucja NIE STOSUJE praw które dopiero MOG¡ nast±piæ. Najpierw ZMIEÑcie regulamin, a potem zastosujcie tê zmianê wobec WSZYSTKICH forumowiczów [mnie mo¿e zostaæ] i nie otworzê gêby... boi wtedy bêdzie wszystko OK. Chyba, ¿e chcesz nam powiedzieæ, ¿e regulamin nie obowi±zuje tylko nadrzêdne jest Twoje widzi-mi-siê i pomys³y które MO¯E uwzglêdni regulamin w PRZYSZ£O¦CI.

Nie chcĂŞ przypinaĂŚ nikomu nijakich etykiet, przezwisk, itp, choĂŚ niesamowicie ciÂśnie siĂŞ na "jĂŞzyk" by takÂą Ci przykleiĂŚ.
ÂŚmiaÂło, jest amnestia dla wybranych.

JesteÂś wybitnym przykÂładem katolickiego postrzegania Âświata. Powodzenia.
O, czy¿by dlatego, ¿e apelujê o równoœÌ i sprawiedliwoœÌ. Czy¿by tak mocno zabola³o wytkniête kolesiostwo/niekonsekwencja? Bo chyba nie zamierzasz dyskutowaÌ z tym ¿e widzimy tutaj ra¿¹c¹ niekonsekwencjê i relatywnoœÌ w podejœciu do forumowiczów.

Artku, jeÂśli tak lubisz siĂŞ czepiaĂŚ, to proszĂŞ, na swoim podwĂłrku masz o niebo wiĂŞcej tematĂłw do zaczepek niÂż tu.
Nie wyje¿d¿aj mi tu z podwórkiem - bo forum nie ma w tym ograniczeñ. No chyba, ¿e znowu MA POJAWIÆ siê zapis który dopiero masz na my¶li a chcesz ju¿ w oparciu o niego rozliczaæ. Wiêc co najmniej do jego wpisania w regulamin daruj sobie.
I nie nazywaj tego zaczepkami - wykazaÂłem konkretne zdarzenie, poparÂłem konkretnymi dowodami/przykÂładami i wykazaÂłem, Âże zachowanie jest sprzeczne z regulaminem forum - wiĂŞc proszĂŞ o rĂłwnie rzeczowÂą odpowiedÂź, a nie odsyÂłanie na jakieÂś podwĂłrko.

To forum nie ma nic wspĂłlnego z "chrzeÂścijaĂąskÂą"/katolickÂą moralnoÂściÂą wiĂŞc daruj sobie.
To akurat jest dla mnie czytelne - Âże Twoje ostatnie zachowanie ma maÂło wspĂłlnego z moralnoÂściÂą i etykÂą, nie wspominajÂąc o zwyczajnej uczciwoÂści.
Linda
Gość
« Odpowiedz #40 : Październik 17, 2009, 22:29:52 »

UÂśmiech
Nie punkty nie s¹ wa¿ne. Mo¿e ich nie byÌ lub mog¹ byÌ. Chodzi natomiast o uczciwoœÌ i równe traktowanie forumowiczów. Wiêc albo zdejmujemy WSZYSTKIE punkty albo kierujemy siê bli¿ej nieokreœlonymi zasadami - myœlê, ¿e to proste i uczciwe.

Arteq...odpuœÌ..
Jeœli punkty nie s¹ wa¿ne to nie ciagnij tej sprawy ..wazne ,ze sa normalne wypowiedzi ludzi ,którzy docenili ten gest.Zaakceptuj ten fakt ,ze do kazdego trzeba inaczej podejœÌ.Przyzna³bym CI racjeê gdyby mimo darowania punktów ,na forum nie by³o zmiany.Zadzia³a³o to jednak.S¹ ludzie dla których kara to tylko przyczyna buntu..a nie przes³anka do zmiany.Jeœli coœ bêdzie nie tak....zawsze bêdziesz móg³ powiedzieÌ....A nie mówi³em....?
Ja jednak wierzĂŞ ze dobrociÂą moÂżna wiĂŞcej zdziaÂłaĂŚ... Chichot Chichot
RĂłwne traktowanie nie zawsze dziaÂła jak nalezy ,czasem trzeba sposobem..W ten sam sposĂłb naprawia sie tylko maszyny...ludzie wymagaja indywidualnego traktowania...NIe cieszysz sie ,ze KapÂłan z nikim nie zadziera na forum ...i jego wypowiedzi nikogo nie obrazaja..?.Co za znaczenie ma sposĂłb w jaki to sie zadziaÂło? Czy nie o to chodzi..? Chichot Chichot Chichot
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2009, 22:31:46 wysłane przez Linda » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #41 : Październik 17, 2009, 22:51:33 »

Darek Uœmiech Uwa¿am ze bardzo dobrze zrobi³es usuwaj¹c punkty karne ,osobom które wyraŸnie wykaza³y skruchê i poprawê w zachowaniu.W³aœnie od tego powinieneœ zacz¹Ì urzêdowanie jako administrator.Nie przejmuj siê s³owami krytyki ,bo s¹ one nies³uszne.Popieram ciê w 100% .
Lindo bardzo trafnie i piĂŞnie napisaÂłaÂś to co i mnie przyszÂło na mysl,wiĂŞc nie bĂŞdĂŞ siĂŞ powtarzaĂŚ.
Powiem tylko Âże zawsze chciaÂłam byĂŚ krĂłliczkiem Pleyboya  DuÂży uÂśmiech
Pozdrawiam ciĂŞ adminie  Chichot TwĂłj krĂłliczek Pleyboya  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech Cool

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #42 : Październik 17, 2009, 22:55:19 »

Artqu, nie wiem czy w tym wirze pieniactwa zauwaÂżyÂłeÂś post Dariusza, w ktĂłrym pisze, Âże sukcesywnie kasuje minusy?
Czy to z tym masz problem, ¿e nie od Ciebie rozpocz¹³ kasowanie ujemnych punktów?
Ledwie Dariusz zacz¹³ pe³niÌ funkcjê Admina, a Ty nie mog³eœ wytrzymaÌ sekundy bez zrobienia awantury o............cokolwiek?
Czy wiĂŞc TwojÂą dewizÂą jest :"NajwaÂżniejsze, aby siĂŞ coÂś dziaÂło"? Smutny Smutny Smutny
Linda
Gość
« Odpowiedz #43 : Październik 17, 2009, 22:58:48 »

UÂśmiech
Powiem tylko Âże zawsze chciaÂłam byĂŚ krĂłliczkiem Pleyboya 
Pozdrawiam ciĂŞ adminie   TwĂłj krĂłliczek Pleyboya   

Oj Chanell ,Chanell,o tak odwagĂŞ to CiĂŞ nie posÂądzaÂłam....krĂłliczek pleyboya...czy napewno o tym samym myÂślimy... Chichot DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #44 : Październik 17, 2009, 23:08:39 »

UÂśmiech
Powiem tylko Âże zawsze chciaÂłam byĂŚ krĂłliczkiem Pleyboya 
Pozdrawiam ciĂŞ adminie   TwĂłj krĂłliczek Pleyboya  

Oj Chanell ,Chanell,o tak odwagĂŞ to CiĂŞ nie posÂądzaÂłam....krĂłliczek pleyboya...czy napewno o tym samym myÂślimy... Chichot DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Ha ha ha DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech oczywiÂście Âże coÂś pokrĂŞciÂłam (wypiÂłam za duÂżo wina),przecieÂż chodziÂło o przyjació³ krĂłliczka DuÂży uÂśmiech ale..... skoro juÂż napisaÂłam Âże chciaÂłabym byĂŚ krĂłliczkiem Pleyboya  to sÂłowa nie wycofujĂŞ bo to prawda DuÂży uÂśmiech a co mi tam JĂŞzyk   Wnisek ? nie mogĂŞ piĂŚ JĂŞzyk

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Linda
Gość
« Odpowiedz #45 : Październik 17, 2009, 23:10:15 »

UÂśmiech
Artqu, nie wiem czy w tym wirze pieniactwa zauwaÂżyÂłeÂś post Dariusza, w ktĂłrym pisze, Âże sukcesywnie kasuje minusy?
Czy to z tym masz problem, ¿e nie od Ciebie rozpocz¹³ kasowanie ujemnych punktów?
Ledwie Dariusz zacz¹³ pe³niÌ funkcjê Admina, a Ty nie mog³eœ wytrzymaÌ sekundy bez zrobienia awantury o............cokolwiek?
Czy wiĂŞc TwojÂą dewizÂą jest :"NajwaÂżniejsze, aby siĂŞ coÂś dziaÂło"? 

Zmasowany atak kobiet....Arteq dla ÂświĂŞtego spokoju pewnie odpusci....Ja bym tak zrobiÂła gdybym byÂła mezczyznÂą...no cĂłz ...ale nie jestem.... Chichot Chichot Chichot
arteq
Gość
« Odpowiedz #46 : Październik 17, 2009, 23:43:14 »

Darek UÂśmiech UwaÂżam ze bardzo dobrze zrobiÂłes usuwajÂąc punkty karne ,osobom ktĂłre wyraÂźnie wykazaÂły skruchĂŞ i poprawĂŞ w zachowaniu.
A ktĂłre to? Bo chyba nie 718, ktĂłry nie dalej jak 3 czy 4 dni temu zarobiÂł kolejne ostrzeÂżenie. Hmmm... tak wyglÂąda skrucha?

Chyba zbyt duÂżo "Pleyboja" (myÂślĂŞ ze poprawnie napisaÂłem tĂŞ nazwĂŞ) oglÂądasz.
2 razy pud³o, po pierwsze "playboya", po drugie - nie czytam i nie ogl¹dam tego typu pism poniewa¿ uwa¿am, ¿e sprowadzj¹ kobiete wy³¹cznie do cielesnoœci.

Barbarax - sprecyzuj "sukcesywnie".

Aha, i nie znacie caÂłoÂści sprawy "punktĂłw". PowĂłd moich zastrzeÂżeĂą wyraÂźnie wyartykuÂłowaÂłem, pomimo tego Ty na si³ê chcesz przedstawiĂŚ Âże to zawiœÌ/zazdroœÌ. WiĂŞc daruj sobie "rozszyfrowywanie" moich dewiz. 
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #47 : Październik 17, 2009, 23:50:31 »

2 razy pud³o, po pierwsze "playboya", po drugie - nie czytam i nie ogl¹dam tego typu pism poniewa¿ uwa¿am, ¿e sprowadzj¹ kobiete wy³¹cznie do cielesnoœci.

ja nie mogĂŞ to masakra jakaÂś  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2009, 23:52:02 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Barbarax
Gość
« Odpowiedz #48 : Październik 17, 2009, 23:52:56 »

Arteq, sukcesywnie to sukcesywnie, to znaczy, Âże i do Ciebie kiedyÂś dojdzie. MrugniĂŞcie
arteq
Gość
« Odpowiedz #49 : Październik 17, 2009, 23:58:17 »

Barbarax - dziĂŞkujĂŞ, postojĂŞ. Sukcesywnie? A co to, musi ograniczyĂŚ siĂŞ do kilku klikniĂŞĂŚ dziennie? Taki limit?

Chanell - brawo, jak rozumiem Tobie odpowiada takie przedstawienie kobiecej duszy i wraÂżliwoÂści.
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: