tom1ek
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 47
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 946
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #25 : Maj 24, 2009, 14:04:30 » |
|
Nie wiem o co chodzi ale wchodzê przed chwil± na forum i mam mo¿liwo¶æ dawania ujemnych PF - dlaczego?
ju¿ nie dziex za info
|
|
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #26 : Pa¼dziernik 17, 2009, 13:26:55 » |
|
Witaj Mora. Ostatnimi czasy zmieni³o siê na forum. Mo¿esz spokojnie l¿yæ i kl±æ - gdy ju¿ bêdziesz o krok od wyrzucenia z forum zostanie Ci wszytko darowane. Wiem, wiem - nie ma takiego zapisu w regulaminie ale jest praktykowane. Nie mogê Ci obiecaæ, ze bêdê popiera³ takie zachowania, ale gdy wystarczaj±co siê "zas³uzysz" to w my¶l równo¶ci forumowiczów bêdê walczy³ o darowanie Ci przewinieñ. Aha, dobrze jest za³apaæ siê do "przyjació³ królika". Je¿eli jeste¶ ciekawy jak to zrobiæ mogê udzieliæ kilku wskazówek.
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #27 : Pa¼dziernik 17, 2009, 16:42:22 » |
|
jak to powiedzia³ Burak Obama CHANGE... YES, WE CAN!
|
|
|
|
|
|
|
Mobius
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #28 : Pa¼dziernik 17, 2009, 18:03:52 » |
|
Pytanie do admina Skoro by³a amnestia na forum to czy nie powinna obj±æ wszystkich?
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #29 : Pa¼dziernik 17, 2009, 18:38:15 » |
|
nie wszyscy zostali bez zasadnie bardzo poszkodowani z tego co wiem...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Mobius
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #30 : Pa¼dziernik 17, 2009, 19:06:45 » |
|
¯eby by³o sprawiedliwie wszystkie liczniki powinni zostaæ wyzerowane,tym bardziej ¿e wci±¿ maj± minusy, osoby które zawsze wypowiada³y siê ¿e tak powiem w spokojniejszym tonie.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #31 : Pa¼dziernik 17, 2009, 19:59:44 » |
|
Sukcesywnie wszystkim kasujê minusy.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #32 : Pa¼dziernik 17, 2009, 20:29:58 » |
|
Jak mówi³em, w pierwszej kolejno¶ci amnesti± zostan± objêci "przyjaciele królika" - jak teraz wyra¼nie widaæ, na tym forum s± równi i równiejsi. Jak widaæ teraz regulamin bêdzie tworzony aby usprawiedliwiaæ czyny, a nie czyniæ zgodnie z regulaminem. Proponujê aby ka¿dy sobie notowa³ ile mia³ minusów i w ramach Sprawiedliwego i równego traktowania d±¿y³ do tego aby mieæ mo¿liwo¶æ ³±cznego cofniêcia 47 pkt. Dlatego mo¿ecie ¶mia³o l¿yæ i wyklinaæ innych forumowiczów a¿ wykorzystacie wszystkie 47. Co najmniej do czasu a¿ Darek "sukcesywnie" = wybiórczo usunie ostatniej osobie punkty. ¦mia³o.
Pytanie: po co jest regulamin? lub: Czy regulamin jest dla wszystkich?
|
|
|
|
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #33 : Pa¼dziernik 17, 2009, 20:37:37 » |
|
A jak przypomnê ¿e te PF to chyba dla picu jest i tyle. W sumie przydzielania karnych PF na tym forum to nie¼le sz³o tej w³adzy tutaj ale w tym ¿eby przydzielaæ punkty plusowe u¿ytkownikom to ju¿ tak ³atwo nie idzie.
Taki choæby Leszek i Janusz. Sporo informacji umie¶cili na tym forum i jak dla mnie wyró¿nili siê bardzo a co na to administracja? Nic. 1 PF dla Leszka, 2 PF dla Janusza. Do¶æ marne w porównaniu do tego co napisali.
W przypadku dawania minusów to raczej nikt z tym wielkich problemów niema...
Po prostu piêknie.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #34 : Pa¼dziernik 17, 2009, 20:42:14 » |
|
Zgadzam siê, ¿e z ocen± jest co¶ nie tak - z jednej strony amnestia - Enki jeden wie z jakiej okazji (chyba, ¿e z okazji... ¶wiêta Azji...) a z drugiej brak jakichkolwiek motywatorów w postaci punktów dodatkowych. Ja wiem, ¿e forumowicze nie s± tu dla punkcików ale to trzeba by³o siê zastanowiæ nad tym przed ich wprowadzeniem.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 17, 2009, 20:42:29 wys³ane przez Val Dee »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #35 : Pa¼dziernik 17, 2009, 20:51:47 » |
|
Jak mówi³em, w pierwszej kolejno¶ci amnesti± zostan± objêci "przyjaciele królika" - jak teraz wyra¼nie widaæ, na tym forum s± równi i równiejsi. Jak widaæ teraz regulamin bêdzie tworzony aby usprawiedliwiaæ czyny, a nie czyniæ zgodnie z regulaminem. Proponujê aby ka¿dy sobie notowa³ ile mia³ minusów i w ramach Sprawiedliwego i równego traktowania d±¿y³ do tego aby mieæ mo¿liwo¶æ ³±cznego cofniêcia 47 pkt. Dlatego mo¿ecie ¶mia³o l¿yæ i wyklinaæ innych forumowiczów a¿ wykorzystacie wszystkie 47. Co najmniej do czasu a¿ Darek "sukcesywnie" = wybiórczo usunie ostatniej osobie punkty. ¦mia³o.
Pytanie: po co jest regulamin? lub: Czy regulamin jest dla wszystkich?
Nie czujê siê "króliczkiem", ale dziêki za ten tytu³, czy wyró¿nienie. Chyba zbyt du¿o "Pleyboja" (my¶lê ze poprawnie napisa³em tê nazwê) ogl±dasz. Nie chcê przypinaæ nikomu nijakich etykiet, przezwisk, itp, choæ niesamowicie ci¶nie siê na "jêzyk" by tak± Ci przykleiæ. Jeste¶ wybitnym przyk³adem katolickiego postrzegania ¶wiata. Powodzenia. My¶lê, ze tym kasowaniem minusów uda mi siê definitywnie wymazaæ istnienie jakichkolwiek punktów, równie¿ z regulaminu. Konstytucje zmieniaj±, wiêc tym bardziej mo¿na dokonaæ ma³ych zmian w regulaminie forumowym. Artku, je¶li tak lubisz siê czepiaæ, to proszê, na swoim podwórku masz o niebo wiêcej tematów do zaczepek ni¿ tu. To forum nie ma nic wspólnego z "chrze¶cijañsk±"/katolick± moralno¶ci± wiêc daruj sobie. Raz jeszcze ¿yczê powodzenia i pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 17, 2009, 21:11:50 wys³ane przez Dariusz »
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Hans Olo
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #36 : Pa¼dziernik 17, 2009, 20:52:39 » |
|
¯eby nie by³o. Admin nie da³ moderatorom (a przynajmniej nie mi) mo¿liwo¶ci dodawania punktów. Mam tylko opcjê "odejmij 1pf" i to wszystko. Na ró¿nych forach ró¿nie to dzia³a. Najczê¶ciej spotykam siê z %. Czyli ilo¶ci± kar, ale czêsto te¿ moder mo¿e karê usun±æ.
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #37 : Pa¼dziernik 17, 2009, 20:55:49 » |
|
chcia³em zauwa¿yæ, ¿e ci co wprowadzili te pffff ju¿ nie s± na tym forum - a Dariusz (nowy admin) widzi to inaczej i to chyba tyle je¶li chodzi o wyja¶nienia...
718'
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #38 : Pa¼dziernik 17, 2009, 21:09:43 » |
|
Jak mówi³em, w pierwszej kolejno¶ci amnesti± zostan± objêci "przyjaciele królika" - jak teraz wyra¼nie widaæ, na tym forum s± równi i równiejsi. Jak widaæ teraz regulamin bêdzie tworzony aby usprawiedliwiaæ czyny, a nie czyniæ zgodnie z regulaminem A czy to napawdê takie wa¿ne..... S± tu ludzie na forum ,którzy twierdz± ,ze punkty by³y przyznawane nies³usznie.Dlaczego maja odejsc ludzie ,którzy s± wartosciowi.,którzy wnosz± na forum wiedzê ,czasami wiedzê z któr± sie nie zgadzamy ...Jako¶ nikt siê nie upomina³ gdy by³y przyznawane ujemne punkty w duzych ilosciach...Teraz mozemy obserwowac sytuacjê odwrotn±,kiedy to ludzie wobec których okazano zaufanie, zachowuja sie poprawnie..Ich zachowanie teraz sie poprawi³o ,nie wtedy kiedy byli zagro¿eni banem.Swiadczy to o tym ,ze poprostu znaleziono droge porozumienia z nimi ...To jest fajne...kiedy oni zawiod± pok³adane w nich zaufanie ...protestujcie...Ale póki co jest jak jest i jest fajnie Kazdy jest inny .Na jednego dzia³a kara ,na drugiego okazane zaufanie....Jednego 1 punkt karny przywo³a do porz±dku ,drugiego odrobina pok³adaneo w nim zaufania.Ja obserwujê ludzi ,którzy dostali ten kredyt.......i jak do tej pory ,,jest OK..My¶le ,ze nie zawiod±... ..Dla mnie nigdy cz³owiek nie jest do konca stracony....Trzeba tylko do niego dotrzeæ...Ja wiec jestem ..ZA..
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #39 : Pa¼dziernik 17, 2009, 22:14:06 » |
|
Nie punkty nie s± wa¿ne. Mo¿e ich nie byæ lub mog± byæ. Chodzi natomiast o uczciwo¶æ i równe traktowanie forumowiczów. Wiêc albo zdejmujemy WSZYSTKIE punkty albo kierujemy siê bli¿ej nieokre¶lonymi zasadami - my¶lê, ¿e to proste i uczciwe. Darek nie wyje¿d¿aj mi tu z katolickim pojmowaniem ¶wiata. Zacznij od siebie. Powiedz wprost dlaczego taka a nie inna decyzja - o¶wieæ nas. Albo przyznaj siê uczciwie do swojej stronniczo¶ci, np. [przyk³ad/przypuszczenie]: 718 podoba mi siê bo ma negatywny stosunek do kk [podobnie jak ja=Darek] i st±d moja sympatia i pomoc w wyreklamowaniu siê z punktów, KTÓRE w my¶l REGULAMINU nadal obowi±zuj±. Daruj sobie porównania do zmian konstytucji - bo nie ma tu ¿adnego wspólnego punktu. Konstytucja NIE STOSUJE praw które dopiero MOG¡ nast±piæ. Najpierw ZMIEÑcie regulamin, a potem zastosujcie tê zmianê wobec WSZYSTKICH forumowiczów [mnie mo¿e zostaæ] i nie otworzê gêby... boi wtedy bêdzie wszystko OK. Chyba, ¿e chcesz nam powiedzieæ, ¿e regulamin nie obowi±zuje tylko nadrzêdne jest Twoje widzi-mi-siê i pomys³y które MO¯E uwzglêdni regulamin w PRZYSZ£O¦CI. Nie chcê przypinaæ nikomu nijakich etykiet, przezwisk, itp, choæ niesamowicie ci¶nie siê na "jêzyk" by tak± Ci przykleiæ. ¦mia³o, jest amnestia dla wybranych. Jeste¶ wybitnym przyk³adem katolickiego postrzegania ¶wiata. Powodzenia. O, czy¿by dlatego, ¿e apelujê o równo¶æ i sprawiedliwo¶æ. Czy¿by tak mocno zabola³o wytkniête kolesiostwo/niekonsekwencja? Bo chyba nie zamierzasz dyskutowaæ z tym ¿e widzimy tutaj ra¿±c± niekonsekwencjê i relatywno¶æ w podej¶ciu do forumowiczów. Artku, je¶li tak lubisz siê czepiaæ, to proszê, na swoim podwórku masz o niebo wiêcej tematów do zaczepek ni¿ tu. Nie wyje¿d¿aj mi tu z podwórkiem - bo forum nie ma w tym ograniczeñ. No chyba, ¿e znowu MA POJAWIÆ siê zapis który dopiero masz na my¶li a chcesz ju¿ w oparciu o niego rozliczaæ. Wiêc co najmniej do jego wpisania w regulamin daruj sobie. I nie nazywaj tego zaczepkami - wykaza³em konkretne zdarzenie, popar³em konkretnymi dowodami/przyk³adami i wykaza³em, ¿e zachowanie jest sprzeczne z regulaminem forum - wiêc proszê o równie rzeczow± odpowied¼, a nie odsy³anie na jakie¶ podwórko. To forum nie ma nic wspólnego z "chrze¶cijañsk±"/katolick± moralno¶ci± wiêc daruj sobie. To akurat jest dla mnie czytelne - ¿e Twoje ostatnie zachowanie ma ma³o wspólnego z moralno¶ci± i etyk±, nie wspominaj±c o zwyczajnej uczciwo¶ci.
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #40 : Pa¼dziernik 17, 2009, 22:29:52 » |
|
Nie punkty nie s± wa¿ne. Mo¿e ich nie byæ lub mog± byæ. Chodzi natomiast o uczciwo¶æ i równe traktowanie forumowiczów. Wiêc albo zdejmujemy WSZYSTKIE punkty albo kierujemy siê bli¿ej nieokre¶lonymi zasadami - my¶lê, ¿e to proste i uczciwe.
Arteq...odpu¶æ.. Je¶li punkty nie s± wa¿ne to nie ciagnij tej sprawy ..wazne ,ze sa normalne wypowiedzi ludzi ,którzy docenili ten gest.Zaakceptuj ten fakt ,ze do kazdego trzeba inaczej podej¶æ.Przyzna³bym CI racjeê gdyby mimo darowania punktów ,na forum nie by³o zmiany.Zadzia³a³o to jednak.S± ludzie dla których kara to tylko przyczyna buntu..a nie przes³anka do zmiany.Je¶li co¶ bêdzie nie tak....zawsze bêdziesz móg³ powiedzieæ....A nie mówi³em....? Ja jednak wierzê ze dobroci± mo¿na wiêcej zdzia³aæ... Równe traktowanie nie zawsze dzia³a jak nalezy ,czasem trzeba sposobem..W ten sam sposób naprawia sie tylko maszyny...ludzie wymagaja indywidualnego traktowania...NIe cieszysz sie ,ze Kap³an z nikim nie zadziera na forum ...i jego wypowiedzi nikogo nie obrazaja..?.Co za znaczenie ma sposób w jaki to sie zadzia³o? Czy nie o to chodzi..?
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 17, 2009, 22:31:46 wys³ane przez Linda »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #41 : Pa¼dziernik 17, 2009, 22:51:33 » |
|
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Barbarax
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #42 : Pa¼dziernik 17, 2009, 22:55:19 » |
|
Artqu, nie wiem czy w tym wirze pieniactwa zauwa¿y³e¶ post Dariusza, w którym pisze, ¿e sukcesywnie kasuje minusy? Czy to z tym masz problem, ¿e nie od Ciebie rozpocz±³ kasowanie ujemnych punktów? Ledwie Dariusz zacz±³ pe³niæ funkcjê Admina, a Ty nie mog³e¶ wytrzymaæ sekundy bez zrobienia awantury o............cokolwiek? Czy wiêc Twoj± dewiz± jest :"Najwa¿niejsze, aby siê co¶ dzia³o"?
|
|
|
|
|
|
|
Linda
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #43 : Pa¼dziernik 17, 2009, 22:58:48 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #44 : Pa¼dziernik 17, 2009, 23:08:39 » |
|
Ha ha ha oczywi¶cie ¿e co¶ pokrêci³am (wypi³am za du¿o wina),przecie¿ chodzi³o o przyjació³ króliczka ale..... skoro ju¿ napisa³am ¿e chcia³abym byæ króliczkiem Pleyboya to s³owa nie wycofujê bo to prawda a co mi tam Wnisek ? nie mogê piæ
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Linda
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #45 : Pa¼dziernik 17, 2009, 23:10:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #46 : Pa¼dziernik 17, 2009, 23:43:14 » |
|
Darek Uwa¿am ze bardzo dobrze zrobi³es usuwaj±c punkty karne ,osobom które wyra¼nie wykaza³y skruchê i poprawê w zachowaniu. A które to? Bo chyba nie 718, który nie dalej jak 3 czy 4 dni temu zarobi³ kolejne ostrze¿enie. Hmmm... tak wygl±da skrucha? Chyba zbyt du¿o "Pleyboja" (my¶lê ze poprawnie napisa³em tê nazwê) ogl±dasz. 2 razy pud³o, po pierwsze "playboya", po drugie - nie czytam i nie ogl±dam tego typu pism poniewa¿ uwa¿am, ¿e sprowadzj± kobiete wy³±cznie do cielesno¶ci. Barbarax - sprecyzuj "sukcesywnie". Aha, i nie znacie ca³o¶ci sprawy "punktów". Powód moich zastrze¿eñ wyra¼nie wyartyku³owa³em, pomimo tego Ty na si³ê chcesz przedstawiæ ¿e to zawi¶æ/zazdro¶æ. Wiêc daruj sobie "rozszyfrowywanie" moich dewiz.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #47 : Pa¼dziernik 17, 2009, 23:50:31 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 17, 2009, 23:52:02 wys³ane przez chanell »
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Barbarax
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #48 : Pa¼dziernik 17, 2009, 23:52:56 » |
|
Arteq, sukcesywnie to sukcesywnie, to znaczy, ¿e i do Ciebie kiedy¶ dojdzie.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #49 : Pa¼dziernik 17, 2009, 23:58:17 » |
|
Barbarax - dziêkujê, postojê. Sukcesywnie? A co to, musi ograniczyæ siê do kilku klikniêæ dziennie? Taki limit?
Chanell - brawo, jak rozumiem Tobie odpowiada takie przedstawienie kobiecej duszy i wra¿liwo¶ci.
|
|
|
|
|
|
|
|