Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 18:16:06

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Nowy Regulamin i pf  (Przeczytany 75105 razy)
0 u¿ytkowników i 13 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #100 : Pa¼dziernik 28, 2009, 18:46:56 »

Witam,

My¶lê, ¿e ju¿ dosyæ zabawy w ciuciubabkê i najwy¿szy czas aby wyja¶niæ sobie pewne kwestie. W zwi±zku z tym oczekujê publicznej, ostatecznej i jednoznacznej odpowiedzi na pytania:

1. Czy zapisany w w±tku "regulamin forum" regulamin jest obowi±zuj±cym?
2. Czy administracja ma zamiar go egzekwowaæ?
3. Je¿eli odpowied¼ na powy¿sze pytania brzmi tak - to czy bêdzie on egzekwowany od wszystkich forumowiczów w RÓWNYM stopniu?
4. Je¿eli na 1 b±d¼ 2 pytanie odpowied¼ brzmi "nie" - to jakie s± kryteria ocen/rozliczeñ zachowania forumowiczów.

Pytania s± zwiêz³e i konkretne, oczekujê odpowiedzi w tym samym stylu.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #101 : Pa¼dziernik 28, 2009, 20:26:03 »

Ja jako u¿ytkownik tego forum (bardzo skromny) chcia³bym w tej sprawie (bardzo nie ¶mia³o) siê wypowiedzieæ (mo¿e nikt mi nie da za to -46pf) Co¶
Ale zaryzykuje (niektórzy pewnie oskar¿± mnie o dzia³anie na szkodê forum)
Mo¿e przed tym zmówiê  jednak krótk± modlitwê
Aniele Bo¿y Stró¿u Mój................................
Ok my¶lê,ze ju¿ mogê zaryzykowaæ.

Witam,

Tego nie wiedz±  nawet najstarsi górale,

Witam,

To zale¿y od dwóch rzeczy:
1. Jaki humor ma administrator\moderator
2. Który u¿ytkownik jest przedmiotem sporu

Witam,

3. Je¿eli odpowied¼ na powy¿sze pytania brzmi tak - to czy bêdzie on egzekwowany od wszystkich forumowiczów w RÓWNYM stopniu?

Nie! Zasady s± takie.
Tego lubiê-dam mu plusa
Tego nie lubiê-dam mu minusa.
Jak by nie daj Bóg ten co go lubiê dosta³ minusa to zostaje przeprowadzona  tajna operacja pod kryptonimem "amnestia"

4. Je¿eli na 1 b±d¼ 2 pytanie odpowied¼ brzmi "nie" - to jakie s± kryteria ocen/rozliczeñ zachowania forumowiczów.

"Nikt nam nie powie,ze czarne jest czarne a bia³e a jest bia³e"
"prawda le¿y tam gdzie le¿y"
patrz punkt 2 i 3
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 28, 2009, 20:36:25 wys³ane przez kamil771 » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #102 : Pa¼dziernik 28, 2009, 21:25:41 »

no to JAK mnie nie lubi³ tomek skoro da³ mi -47 PF?Co¶Co¶Co¶Co¶??!!!!!!!!!!!

no w³a¶nie, wszystko jasne...

prowokowa³ mnie bardzo inteligentnie ale podle do tego, ¿ebym jako¶ ten regulamin z³ama³... a KA¯DY z nas ma jakie¶ granice a¿ wybuchnie...

718'
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #103 : Pa¼dziernik 28, 2009, 22:00:09 »

prowokowa³ mnie bardzo inteligentnie ale podle do tego, ¿ebym jako¶ ten regulamin z³ama³...
No i mamy winnego - te wszystkie pod³o¶ci, l¿enia i przekleñstwa to... Tomek.
Swoj± drog±, taki to 718 "zaawansowany i bystry w rozwoju" [tak sam siê usi³uje wykreowaæ], a da³ siê tak ³atwo podpu¶ciæ i wymanewrowaæ... tak? [to jego w³asne s³owa] - i to kilkadziesi±t razy... Czy tylko mi co¶ zgrzyta w tym?
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #104 : Pa¼dziernik 28, 2009, 23:33:11 »

Kap³an, da³am Ci ostrze¿enie za t± wypowied¼:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3970.msg46468#msg46468

¯adne wulgaryzmy, ani w formie wykropkowanej, wykreskowanej ani w jakiejkolwiek innej nie bêd± tolerowane.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #105 : Pa¼dziernik 28, 2009, 23:51:05 »

Kap³an, da³am Ci ostrze¿enie za t± wypowied¼:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3970.msg46468#msg46468

¯adne wulgaryzmy, ani w formie wykropkowanej, wykreskowanej ani w jakiejkolwiek innej nie bêd± tolerowane.

bo ty tak mówisz? LOL

na szczê¶cie adminem nie jeste¶, a regulaminu nie znasz...

nie powinna¶ byæ modem wiêc - prosty wniosek!

718'
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #106 : Pa¼dziernik 28, 2009, 23:52:40 »

Rozumiem, ¿e mo¿na siê czasem w ¿yciu zapêdziæ podczas impulsywnej rozmowy i powiedzieæ o jedno s³owo za du¿o. Mnie równie¿ siê to czasami zdarza. Ale na lito¶æ - to jest forum. Nie mówisz, piszesz. Na klawiaturze jest przycisk Delete, da siê usun±æ je¿eli wiesz, ¿e to jest to jedno s³owo za du¿o.
A nawet je¿eli nie wiesz, to wyra¼nie mówi o tym regulamin. Nie mo¿na u¿ywaæ wulgaryzmów.
Odnosi siê to do wszystkich u¿ytkowników. Je¿eli uwa¿asz, ¿e ostrze¿enie przyzna³am Ci nies³usznie, mo¿esz napisaæ do Darka i zg³osiæ taki przypadek, a on na pewno to rozwa¿y.
Z mojej strony wyczerpa³am ten temat.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #107 : Pa¼dziernik 29, 2009, 00:42:31 »

Wychodzi na to, ¿e nikt kto ma jakiekolwiek uwagi do 718 nie powinien byæ adminem czy tez modem.

Zastanawia mnie te¿ dlaczego 718 nagle wymaga od kogo¶ znajomo¶ci regulaminu, który - jak sam twierdzi³ - nie obowi±zuje/jest "be" [cytuj: "niby-obecny"].

Osobi¶cie uwa¿am, ¿e wykropkowany wulgaryzm to nadal wulgaryzm. Zamiary s± przecie¿ widoczne, a wykropkowanie to po prostu dziecinada.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #108 : Pa¼dziernik 29, 2009, 07:28:36 »

To siê nazywa "kryptowulgaryzm" i ³amie zasady netykiety jak ka¿dy inny.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #109 : Pa¼dziernik 29, 2009, 09:26:05 »

ok, wiêc tak, po przemy¶leniu, przepraszam Darka bo to aktualnie jakby jego forum i nie chcê mu utrudniaæ, janneth za swój jêzyk na pw, ale nie artqa i tomka - lekko siê z nimi obszed³em jak na mnie...

a co do tego minusa dla mnie, nie rozumiem tego skoro minusy ma Darek wycofaæ  Co¶

posta zedytowa³em

718'
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2009, 13:17:23 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #110 : Pa¼dziernik 29, 2009, 16:50:18 »

Ponawiam swoje pytanie bo admin dziwnie milczy:

Witam,

My¶lê, ¿e ju¿ dosyæ zabawy w ciuciubabkê i najwy¿szy czas aby wyja¶niæ sobie pewne kwestie. W zwi±zku z tym oczekujê publicznej, ostatecznej i jednoznacznej odpowiedzi na pytania:

Pytania s± zwiêz³e i konkretne, oczekujê odpowiedzi w tym samym stylu.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #111 : Pa¼dziernik 29, 2009, 21:56:23 »

"Dziwnie milczy"?
Mo¿e niektórzy nie czytaj± wszystkiego, mo¿e maj± krótk± pamiêæ.
Napisa³em w jednym z w±tków wyra¼nie, ¿e póki nie zostan± wprowadzone jakiekolwiek zmiany, obowi±zuje obecny regulamin.
mo¿e siê to nie ka¿demu podoba, jednak czynienie z tego faktu jakichkolwiek zaczepek jest ..., pomiñmy to i zajmijmy siê powa¿niejszymi rzeczami/tematami.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #112 : Pa¼dziernik 29, 2009, 22:01:33 »

Tak, "dziwnie milczy" na pro¶bê o ustosunkowanie siê do jawnego ³amania regulaminu, wiêc insynuowanie zaczepek jest po prostu nie fair Darku. Gdyby¶ udzieli³ jakiejkolwiek odpowiedzi to nie musia³bym siê przypominaæ.
Nie udzieli³e¶ odpowiedzi na pytania 2-3. W nawi±zaniu do Twoich pewnych decyzji/a czasem ich braku odpowied¼ nie jest az tak oczywista jak mog³oby siê wydawaæ.
Co do powa¿niejszych spraw - zastanawiam siê czy egzekwowanie przestrzegania regulaminu forum przez admina oraz odpowied¼ na ponawiane zg³oszenie jest niepowa¿n±/niewa¿n±? To jakie s± wa¿niejsze?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 29, 2009, 22:04:14 wys³ane przez arteq » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #113 : Pa¼dziernik 30, 2009, 01:10:29 »

Najwa¿niejszy powinien byæ Arteq!!!
Je¶li ¶wiat nie krêci siê ko³o Artqa, trzeba poruszyæ ziemiê i niebo, ¿eby zacz±³ siê kreciæ!!!
Arteq nie lubi byæ niezauwa¿any, trzeba zmieniæ regulamin forum!!!
Dotychczasowa forma regulaminu pomija Artqa!!!
Nowego regulaminu, pod dyktando  Artqa wci±¿ nie ma!!!

Arteq zmieni forum Smutny

Pozdrawiam - Dobranockowo Du¿y u¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #114 : Pa¼dziernik 30, 2009, 09:13:01 »

THOTAL - Mistrz Ciêtej Riposty!

Brawo Darku, brawo mody, administracja - arteq 1:0

Du¿y u¶miech

718'
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #115 : Pa¼dziernik 30, 2009, 12:07:37 »

Taaaak, a kiedy¶ wa¿niejsza by³a zwyk³a ludzka przyzwoito¶æ, o honorze nie wspomnê...

Wiêc je¿eli kto¶ ma ochotê na innego popyszczyæ, skl±æ, nak³amaæ na temat jego czynów b±d¼ przypisaæ mu perfidnie co¶ czego nie zrobi³, to ¶mia³o - jest okazja aby zrobiæ to bezkarnie.
Widzisz 718, mimo wszystko za u¶miechniêt± twarz± nie skryjesz tego, ¿e jeste¶ k³amc±, oczerniasz ludzi - i bez trudu mogê przytoczyæ dowody.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #116 : Pa¼dziernik 30, 2009, 13:03:25 »

Cytat: Tothal
Najwa¿niejszy powinien byæ Arteq!!!
Je¶li ¶wiat nie krêci siê ko³o Artqa, trzeba poruszyæ ziemiê i niebo, ¿eby zacz±³ siê kreciæ!!!
Arteq nie lubi byæ niezauwa¿any, trzeba zmieniæ regulamin forum!!!
Dotychczasowa forma regulaminu pomija Artqa!!!
Nowego regulaminu, pod dyktando  Artqa wci±¿ nie ma!!!
Du¿y u¶miech

Taaaak, a kiedy¶ wa¿niejsza by³a zwyk³a ludzka przyzwoito¶æ, o honorze nie wspomnê...

U¶miech)) mówi to ten , który od dawna ³ama³ zasady regulaminu,
np. u¿ywaj±c drugiego nicka U¶miech))))

Alez ma warto¶æ ten jego honor!

Chcia³em to tu
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=3980.0
napisaæ, ale zamkniête.

Ciekawe jaka jest prawda. Oraz jaki by³by wynik ankiety:
-z³o i z³a wola?
-g³upota w wyextrachowanej postaci?
-czy po prostu choroba i kalectwo wymagaj±ce wspó³czucia?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 30, 2009, 13:09:07 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #117 : Pa¼dziernik 30, 2009, 14:56:01 »

U¶miech)) mówi to ten , który od dawna ³ama³ zasady regulaminu,
np. u¿ywaj±c drugiego nicka U¶miech))))
To jest zwyk³e oszczerstwo i pomówienie. Nigdy nie u¿ywa³em na forum innych nicków.
Proszê o dowód na poparcie tego, ¿e to niby prawda. W przeciwnym razie wniosê o karê za pomówienie.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #118 : Pa¼dziernik 30, 2009, 17:27:12 »

nick nazywa siê :
marek(jakie¶liczby).

Pamiêtasz, jak pierwszy raz siê z Tob± zgodzi³em?..
zacytowa³em ciê, a kto¶ chwilê potem mówi:
"zobacz kogo cytujesz" (czy co¶ ko³o tego.)

..tam jest cytat z automatycznym wpisem "Cytat: arteq"

ale po jakim¶ czasie okaza³o siê ¿e to nie arteq - a marek324. 
(za liczby nie rêcze..ale mo¿na poszukaæ - i doprecyzowaæ).

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 30, 2009, 17:28:08 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #119 : Pa¼dziernik 30, 2009, 18:03:30 »

Nie wiem co tam lata Ci przed oczyma, nie obchodzi mnie kogo i kiedy cytowa³e¶. Obchodzi mnie natomiast, ¿e rzuci³e¶ na mnie oszczerstwo twierdz±c, ¿e ³amiê regulamin bo u¿ywam równie¿ innego nicka.
Na forum zdarza³y siê pomy³ki, ¿e komu¶ przypisywano nie jego cytat - czêsto przypadkowo np. Darek, czêsto z premedytacj± - patrz 718. Mogê w dowolny cytat wpisaæ dowolna osobê - takie s± techniczne mo¿liwo¶ci, co nie oznacza, ¿e bêdzie to prawd±. Byæ mo¿e powiniene¶ bardziej uwa¿aæ/zastanowiæ siê nad tym co piszesz, co nie zmienia faktu, ¿e stwierdzenie jest k³amstwem.
Poprosi³em o dowód - nie poda³e¶ go, tylko jakie¶ pokrêtne zlepki. Oczekujê, ¿e udowodnisz, ¿e u¿ywam/³em ro¿nych nicków lub po prostu przyznasz, ze k³ama³e¶ tak twierdz±c. Wtedy bêdê uwa¿a³ sprawê za wyja¶nion± i zamkniêt±.
Sam przyznajesz siê, ¿e po jakim¶ czasie okaza³o siê, ¿e to nie ja - jednak pomimo takiej wiedzy stwierdzi³e¶, ¿e to ja, co wskazywa³oby na celowe i wyrachowane k³amstwo. Jak chcesz to sobie doprecyzowuj - swoje stanowisko przedstawi³em.

Tak ³atwo wyda³e¶ wyrok, wiêc sk±d teraz taki opór aby zdobyæ siê na minimum przyzwoito¶ci?
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 30, 2009, 18:06:23 wys³ane przez arteq » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #120 : Pa¼dziernik 30, 2009, 18:34:27 »

¦miesz rzucac bezczelne oszczerstwa, ¿e nie wiem co piszê.

jeste¶ wyj±tkowo ¿enuj±ca postaæ.

Sêk w tym , ¿e to nie dotyczy mojego posta.
A twojego: pierwotnie wszystko siê zgadza³o.. tzn by³ post jako post arteqa.. ale potem siê zmieni³o na post marka U¶miech))

I nazywaj±c to "pokrêtnymi zlepkami" dajesz wyraz swojej krêtackiej postawie.

Mam gdzies Twoje oczekiwania. Oczekujê ¿e adminiastrazja zrobi z toba porzadek.

Oskar¿asz innych , a sam jeszcze nikomu nic nie udowodni³e¶ katolicku i bezlelno¶ci .odch³anio.

Najpierw ten sam post pisa³e¶ jako artek - potem zmieni³e¶ jako marek .. post ten sam wci±¿ jest.

wiêc Kazdy , kto to czyta³ - to pamiêta co by³o i  co jest.

Nie zamierzam COKOLWIEK robiæ dalej w tej sprawie, bo jest to problem admina i modów.

A twoje pouczenia zastosuj do w³asnegoo odbicia w lustrze.

Dyskusje rozwijasz, jak zu¿yty papier toaletowy, wiec dalej babraj w tym siê sam.
¿egnam.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #121 : Pa¼dziernik 30, 2009, 18:54:47 »

Wyja¶nijcie to sobie na pw.
Od tego miejsca wasze nieporozumienia bêd± usuwane.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #122 : Pa¼dziernik 30, 2009, 21:05:28 »

Zosta³ zg³oszony nastêpuj±cy post:

czekaj artqu, czekaj ale to ¿e zmiesza³e¶ z b³otem MOJ¡ NARZECZON¡ a nie znajom± (!) jest faktem!!!

i ci co czytali wtedy jak to pisa³em i CO ty pisa³e¶ - wiedz± dobrze o czym mówiê, jeste¶ delikatnie mówi±c nie fajny, nie mi³y i ma³o inteligentny co wykazujesz na forum KA¯DEGO dnia - absolutnie podtrzymuje to, ¿e zmiesza³e¶ z b³otem moj± kobietê i mnie a jej rodziców katolików broni³e¶...

nie bêdê NIC udowadniaæ - twoja ob³uda jest faktem a prawda sama siê obroni...

718'

Jest to wypowied¼ Kap³ana dotycz±ca Arteq'a. Zg³aszaj±cy jako powód nadu¿ycia poda³: pomówienie.
Kap³an mia³ szansê udowodniæ, ¿e jego s³owa nie s± pomówieniem, wystarczy³o zacytowaæ s³owa Arteq'a i wówczas nie mieliby¶my ¿adnego problemu. Uzna³ jednak, ¿e nie jest koniecznym udowadnianie czegokolwiek.
Skoro nie pan do sklepu, to sklep do pana. Wiarygodno¶æ oszczerstw sprawdzi³am sama.

Arteq nie nazwa³ Kap³ana okre¶leniem "718 metrów mu³u" (ka¿dy mo¿e otworzyæ archiwum starego forum, wej¶æ do Hydeparku i zobaczyæ kto za³o¿y³ temat z tym okre¶leniem jego osoby). Nie by³ to Arteq, a u¿ytkownik o loginie: X 44.
Nastêpnym i g³ównym zarzutem Kap³ana by³o "zmieszanie z b³otem" jego ukochanej. Przeczyta³am równie¿ w tej sprawie temat "Upadek religii", strony 27-28. Nie dostrzeg³am i tam ¿adnego ubli¿ania, Arteq do¶æ ogólnie wypowiedzia³ siê na ten temat, napisa³ ¿e naturaln± rzecz± jest troska rodziców o dziecko, ma³o tego - przyzna³ nawet racjê Kap³anowi mówi±c, i¿ zachowanie rodziców polegaj±ce na zmuszaniu dziecka do kultywowania wiary jest niew³a¶ciwe.

Zgodnie z tym punktem regulaminu:
"Zakaz publikowania niezgodnych z prawem tre¶ci zdefiniowanych w ró¿nych ustawach, które wymieniono poni¿ej:
(...)
zawieraj± pomówienia – informacje obarczaj±ce niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego)"

powy¿sza wypowied¼ Kap³ana zosta³a uznana za pomówienie, albowiem stanowi niepotwierdzony zarzut.
Za powy¿sz± wypowied¼ przyznajê Kap³anowi -1pf.

Dodatkowo:

Poniewa¿ oboje ci u¿ytkownicy nieustannie sprowadzaj± tematy dyskusyjne do wycieczek personalnych oraz nie potrafi± przenie¶æ swoich sprzeczek pomimo wielu upomnieñ na strefê bardziej prywatn± (PW) dostaj± po -1pf.
Powód: notoryczne offtopy.

Proszê Was o dostosowanie siê do zasad na forum. Obojga Was proszê. Punkty traktujcie nie jak karê, a jak ostrze¿enie.
Wielu u¿ytkownikom nie podobaj± siê Wasze wieczne scysje, wielu prosi³o o przeniesienie ich na grunt osobisty.

« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 30, 2009, 21:07:35 wys³ane przez janneth » Zapisane

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #123 : Pa¼dziernik 30, 2009, 21:11:01 »

Mo¿na to ¶mia³o nazwaæ salomonowym wyrokiem U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #124 : Pa¼dziernik 30, 2009, 21:28:32 »

Nie mam zastrze¿eñ. Dbanie o swoje imiê dbaniem, ale offy stworzone przy okazji co by nie mówiæ s± offami. Mo¿na ich powstawanie próbowaæ t³umaczyæ zaistnia³± sytuacj± lecz nie zmieni to faktu, ¿e jednak s± offami, a te w my¶l regulaminu nara¿one s± na kary/ostrze¿enia.

Je¿eli taka postawa modów jest zapowiedzi± zaprowadzenia porz±dku na forum, ukrócenia pomówieñ i offów - jestem jak najbardziej za.
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: