Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:58:19

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: G³odówka  (Przeczytany 25685 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
wiki
Go¶æ
« : Marzec 24, 2009, 12:10:46 »

http://www.glodowka.pl/

Czy kto¶ stosowa³?

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Pozdrawiam U¶miech
Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Marzec 24, 2009, 12:36:48 »

mnie to nie przekonuje  Niezdecydowany brzmi okropnie - tak siê g³odziæ... brrrrrrrr  Niezdecydowany
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Marzec 24, 2009, 13:02:57 »

S³ysza³em o g³odówkach protestacyjnych ale chyba na zdrowie nikomu one nie wp³ynê³y. Mrugniêcie
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Marzec 24, 2009, 15:15:29 »

Wrêcz przeciwnie, g³odówka uzdrawia...

Z mojej praktyki, g³odówka 36-godzinna (pi±tek i sobota) dzia³a oczyszczaj±co na cia³o i umys³. Cz³owiek po niej staje siê rze¶ki i lekki, a my¶l bardziej swobodna. G³odówki nie trzeba siê baæ, to nic strasznego, a chwilowo nie zaspokojone ³aknienie to nic w porównaniu z lekko¶ci± i dobrym samopoczuciem po...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Marzec 24, 2009, 15:37:22 »

jedniodniowa, czy nawet, pó³toradniowa g³ogówka jeszcze nikomu nie zaszkodzi³a a mo¿e wrêcz pomóc w pozbyciu siê choroby, oczyszczeniu organizmu z toksyn, najwa¿niejsze jest piæ du¿e ilo¶ci p³ynów, oczywi¶cie bezalkoholowych. No i nie za czesto U¶miech
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Marzec 24, 2009, 15:40:48 »

dziś mija 8 dzien mojej głodówki, zobacze ile uda mi sie pociągnąć U¶miech))) żartuje, tak serio to już nie czuje głodu, ale mam chęć 14 dni nie jeść zobaczę jak będę czuła się dobrze to może i dłużej.

Na razie czuję się oki, nie mam bólów głowy, nie jest mi zimno, nie chce mi się jeść, mam więcej energii, jestem o wiele spokojniejsza to tylko tyle innych skutków nie zaobserwowałam .... U¶miech

Pozdrawiam U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 24, 2009, 15:50:55 wys³ane przez wiki » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Marzec 24, 2009, 15:47:33 »

Dla mnie 4-5 dni nie jest ¿adnym problemem...
Pó¼niej gdy kto¶ nie jje przy mnie te¿ nie odczuwam g³odu, jezeli jje pojawia siê nie tyle g³ód co chêæ jedzenia.
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Marzec 24, 2009, 15:59:46 »

¯eby g³odówka leczy³a? Szok

Ja nie stosuje ¿adnej g³odówki i jako¶ sobie tego nie wyobra¿am.  Jêzyk
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Marzec 24, 2009, 16:15:17 »

Najwiêksze lekarstwo

Plutarch zwyk³ mówiæ: ¿e zamiast w chorobie braæ leki, lepiej g³odowaæ, choæby i jeden dzieñ. Paracelsus uwa¿a³ g³odowanie za najwiêksze lekarstwo.

Oko³o 100 lat temu leczniczym aspektem g³odówki zainteresowali siê niemieccy lekarze. W czerwcu 1880 roku, 40-dniowy post, który ze szczegó³ami relacjonowa³y niemieckie gazety, rozpocz±³ lekarz Tanner. Zrobi³ to, aby przekonaæ ¶wiat lekarski do tego typu leczenia. G³odówka zakoñczy³a siê sukcesem: wyleczeniem z ró¿nych starych dolegliwo¶ci. Temat g³odówki - w aspekcie leczniczym - sta³ siê znowu aktualny. Powo³ywano siê na zwierzêta, które gdy s± chore, przestaj± je¶æ, narzucaj±c sobie tym samym w³a¶nie g³odówkê lecznicz±. W ¶lad za Tannerem posz³o wielu lekarzy. Wydano kilka dzie³ medycznych, powsta³o kilka o¶rodków lecz±cych g³odówkami, a krótkie jedno i kilkudniowe g³odówki sta³y siê popularne w¶ród pacjentów. Dr. Redin, który odniós³ wiele sukcesów w leczeniu u pacjentów ró¿nych ciê¿kich schorzeñ, takich jak nowotwory, arterioskleroza itp. okre¶li³ g³odówkê jako operacjê bez skalpela. Okre¶lenie to, w którym jest wiele prawdy, przyjê³o siê i do dzi¶ jest u¿ywane.

Nie oby³o siê tak¿e bez potêpienia g³odówek, jako ciê¿kich metod. Przemys³ farmaceutyczny w tym okresie zacz±³ ¶wiêciæ triumfy. Coraz wiêcej osób korzysta³o z kolorowych pastylek. W 1927 roku na kongresie internistów w Amsterdamie, zgromadzeni tam profesorowie stwierdzili, ¿e: wspó³czesna medycyna do¶æ ma leków i nie musi korzystaæ z niefizjologicznej metody g³odówek. Niestety ... niektórzy lekarze nadal tak my¶l±.

http://www.glodowka.pl/podstrona.php?dzial=moc google to dobra sprawa U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Marzec 24, 2009, 16:38:51 »

wiki,
pij du¿o wody, ma³e ³yki, ale czêsto. Najlepiej gdyby to by³a woda letnia, dobrze przefiltrowana i naenergetyzowana ADR4.
Woda wyp³ukuje toksyny, trzeba piæ jej du¿o (ponad 2 litry dziennie), bo bez wody tylko by¶ zmarnowa³a czas.
Nie pij ¿adnych soczków i parzonych herbatek, bo organizm przestawia siê na pobieranie sk³adników, a "zapomina", ¿e ma wyrzucaæ ¶mieci.
¯yczê powodzenia!!! Mrugniêcie

Mój rekord to 21dni Z politowaniem

Micha³
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Marzec 24, 2009, 16:49:18 »

to ja mam pytanie: zak³adamy, ¿e taka g³odówka trwa 36 h.. a co pó¼niej?  dzwoni alarm, ¿e dobiega koñca i idziemy je¶æ chipsy, miêso, 2 kg ziemniaków? 
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Marzec 24, 2009, 16:53:30 »

Thotal  dziêki U¶miech))

Pijê wodê te¿ z butelki zawsze stoi minimum pó³ dnia na ADR4, czasem pije te¿ jedn± lub dwie herbaty malinowe lub z dzikiej ró¿y bez cukru, a soczki zamierzam zac±æ piæ dopiero jak zaczne wychodziæ z g³odówki U¶miech

Pozdrawiam U¶miech
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Marzec 24, 2009, 19:09:19 »

Thotal-po 21 dniach g³odówki to ile kilogramów Ci spad³o?

tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #13 : Marzec 24, 2009, 19:48:28 »

post jest dobry dla ducha i cia³a, ale nie taki ¿eby siê g³odziæ
no i musi byæ post z w³asnego przekonania, a nie bo kto¶ tak poleci³, czy kaza³

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Marzec 24, 2009, 20:27:01 »

Gor±cym orêdownikiem g³odówki by³ >Si³acz<.
Na starym foru du¿o siê o tym rozpisywa³, przekonywa³, ze warto, ¿e skuteczne.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Marzec 24, 2009, 23:42:16 »

Wbrew pozorom g³odówka nie odchudza tak, jak by¶my my¶leli, w czasie trzech tygodni "spad³em" o 6 kilo, ale tu nie chodzi tylko o zrzucanie nadwagi, a, o pozbywanie siê toksyn. Z drugiej strony patrz±c, to uwalnianie siê od toksyn idzie w parze z pozbywaniem siê nadmiernych kilogramów. Toksyny umiejscawiaj± siê w tkance t³uszczowej ¿eby odci±¿yæ newralgiczne punkty naszego cia³a, a to zabezpiecza przed zbyt pospiesznym ulotnieniem siê duszy.

wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Marzec 25, 2009, 07:47:57 »

Z ubytkiem wagi jest rożnie, wszystko zależy jaka jest nasza figura, jeśli mamy sporą nadwagę to i sporo spadnie, jeżeli mamy wagę prawidłową to niewiele spadnie ( tak czytałam ).
Można znaleźć w necie różne komentarze na ten temat rekordziści jeżeli wierzyć ich wpisom spadają nawet 15 kg w ciągu 10 dni.
Głodówka może ale nie powinna być metodą na odchudzanie, choć dla osób otyłych może być dobrym początkiem i zachętą do dalszej diety, ponieważ po kilku dniach zupełnie przechodzi chęć na  fast foody, cukier, słodycze,mięso a zwiększa się chęć na warzywa i owoce.

Pozdrawiam U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 25, 2009, 07:48:21 wys³ane przez wiki » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Marzec 25, 2009, 08:39:41 »

Wa¿n± czê¶ci± procesu oczyszczania jest w³±czenie w ni± w³asnej psychiki.
Mo¿na sobie w wyobra¿ni stworzyæ wizjê uwalniania siê toksyn, powtarzaæ kilkakrotnie w ci±gu dnia, szczególnie wtedy, kiedy czujemy siê os³abieni. Du¿o wody, bez herbatek...

Pozdrawiam trzumaj±c kciuki - Thotal U¶miech
zuza
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Marzec 25, 2009, 08:44:59 »

Chêæ na ograniczenie jedzenia, mo¿e to nie jest jeszcze g³odówka w pe³nym znaczeniu tego s³owa, przychodzi mi w sposób naturalny, wtedy, gdy zrobi siê cieplej i w powietrzu "czuæ" wiosnê. Wtedy to wykorzystujê...A teraz to ¶wiadomie bêdê sobie robiæ takie ograniczenia w sobotê i niedzielê.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Marzec 26, 2009, 21:25:04 »

ale chyba g³odówka nie jest zalecana dla osób pracuj±cyh fizycznie

kto¶ wie jakie skutki by³yby dla nich?
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Marzec 26, 2009, 22:37:32 »

Strasznie by schudli i g³odni by byli,zmêczeni robot± i podskoczy³by Du¿y u¶miech im magnez-niski poziom powoduje bezsenno¶æ. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 26, 2009, 22:39:45 wys³ane przez kot » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Wrzesieñ 25, 2009, 09:20:11 »

Dzis mine³o ju¿ pó³ó roku po zastosowaniu g³odówki, czasem jeszcze w tej chwili nie wierzê jak patrzê na swoje ubrania ( oczywi¶cie spojrzenie z punktu widzenia kobiecego ego Mrugniêcie ) nic a nic po spaleniu zbêdnego t³uszczyku w ilo¶ci oko³o 12 kg  nie wróci³o, choæ jem normalnie jak przed g³odówka, czuje siê nadal ¶wietnie, a ubrania có¿ wszêdzie w ka¿dym sklepie rozmiar 38 lub 36 do wyboru do koloru... Jednym s³owem g³odówka zmieni³a moje ¿ycie U¶miech
Polecam U¶miech

Pozdrawiam U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Wrzesieñ 25, 2009, 10:58:49 »

Gratulacje!!!
Mam podobne wyniki, w sumie podczas g³odówek i jedzenia wed³ug prawid³owych po³±czeñ schud³em dwadzie¶cia kilo, a waga nigdy nie powróci³a do poprzedniego stanu. Pozby³em siê wielu symptomów zatrutego organizmu, czujê siê l¿ejszy i m³odszy, mam lepszy humor, cieszê siê ¿yciem...

zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Wrzesieñ 27, 2009, 22:07:40 »

Również stosuję głodówki , może nie tak ekstremalnie jak Thotal U¶miech moje są 2-3 dniowe 3-4 razy w roku . Według mnie na dłuższe trzeba mieć warunki czyli brak obciążenia fizycznego na czas głodówki . Objawy pozytywne tak jak u Thotala , przy okazji sprawniejsze myślenie .
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 27, 2009, 22:08:08 wys³ane przez zodiakus71 » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Wrzesieñ 27, 2009, 22:13:54 »

A moze wasze wagi sa zepsute, moja jest ciagle zepsuta nie chce mi pokazac tego co ja chce widziec. Moze ktos ma dobra rade  dla mnie i sposob na wage, bede bardzo wdzieczna. Najlepszym sposobem dla mnie jak dotat to pilnowac aby waga nie
pokazywala wiecej jak ostatnim razem. Jesli chodzi o glodowke, to nie zawsze mozna glodowke stosowac.
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: