ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Marzec 27, 2009, 21:53:52 » |
|
SÂłusznie domyÂślasz siĂŞ AmbroÂży, o Twoje pi f pa fy takÂże chodziÂło, choĂŚ jeszcze o parĂŞ innych osĂłb, jak np. Leszka, Easta, KiarĂŞ, Acentaura, Astro, Jeremiasza, Zigrina, Petrasa, RafaelĂŞ i wielu innych. MoÂże dopeÂłnisz listĂŞ?  Dwa posty wczeÂśniej wyraÂźnie wspomniaÂłam o potrzebotwĂłrczym EGO, wiĂŞc moÂże zostaw imperatyw w spokoju. Zajmij siĂŞ lepiej EGO, bo to jest zÂłodziej wolnoÂści. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2009, 21:55:42 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
ambroÂży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Marzec 27, 2009, 22:11:01 » |
|
Ptaku, a gdzie TY widzisz u mnie ego?  Punktów wszak nie chcê.  A tak powa¿nie, to takie punkty tak¿e uzale¿niaj¹ i ³aduj¹ ego, zw³aszcza, ¿e nikt nie jest alf¹ i omeg¹ (tak¿e i oceniaj¹cy).  . Taki fakt np. mija siê z celem mojego tu zaistnienia. A ponadto porównywanie jest jedn¹ z najwiêkszych zbrodni, jak powiedzia³ kiedyœ Krisznamurti. TO JEST W£AŒNIE ograniczanie wolnoœci. Ka¿dy jest niepowtarzalny. MAM DOŒà OCEN W SZKO£ACH I UCZELNI. A nawet na dzia³ce dawali nam swego czasu ocenê za uprawê i estetykê. Szok jak dla mnie. To mia³o byÌ moje piêkno... Motywuj¹ca kontrola, czy jak? A mo¿e manipulacja? Karanie i nagradzanie. Nie stosujê tego nawet w stosunku do swoich dzieci. Raczej obserwujê ich potrzeby i staram siê najlepiej, jak umiem je realizowaÌ. I rozmawiaÌ. Ale nie perorowaÌ. ¯adno dziecko tego nie znosi. ReagowaÌ na bie¿¹co i uœwiadamiaÌ, to i owszem. A idealnie jest, jeœli cz³owiek (w tym wypadku ja) potrafi jeszcze zaœwiadczyÌ w³asnym przyk³adem. S³owa ucz¹, a przyk³ady poci¹gaj¹. Wiem, o co chodzi w tym wszystkim, a teraz oby mi siê uda³o, to jak najw³aœciwej realizowaÌ. Ps. ...a w³aœnie, wci¹¿ nie pojmujê, co znacz¹ te kolorki w gwiazdkach? A ja tam lubiê niebieski... Zreszt¹ i te gwiazdki po co? Nie lepiej sobie zwyczajnym byÌ? Niech zaœwiadcza o nas to, co piszemy i jak piszemy. Dla jednych taki np. Ptak bêdzie bóstwem, dla drugich uzurpatorem - manipulatorem (¿e te¿ o ambro¿ym ju¿ nie wspomnê, czy tam Kiarze, a mo¿e i o Morze...  ), ale gwiazdki mu siê nale¿¹. Czyli iloœÌ... Lepiej ju¿ zmilczê, w tej dra¿liwej kwestii, no ale jak zwykle kwestiê tê rozpocz¹³ Ptak, wiêc jak siê nie wypowiedzieÌ, no jak?
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 00:16:23 wysłane przez ambroÂży »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Marzec 27, 2009, 22:35:20 » |
|
A gdzie Ty AmbroÂży widzisz moje widzenie twojego ego? PisaÂłam przecieÂż ogĂłlnie.  Fajnie dokoĂączyÂłaÂś myÂśl w tymi nieszczĂŞsnymi punktami, ktĂłre w ogĂłle nie powinny tu zaistnieĂŚ. Nie sÂą potrzebne piszÂącym, za to z pewnoÂściÂą potrzebne sÂą przyznajÂącym. Dziel i rzÂądÂź w miniaturze.  Wybacz szanowna Administracjo … nie trzeba byÂło ruszaĂŚ neutralnego zera … AmbroÂży, nie przeginaj ... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2009, 22:35:43 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
ambroÂży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Marzec 27, 2009, 22:44:45 » |
|
Ja przeginam, Ptaku, ja?  Od kiedy uczciwe postawienie sprawy jest przegiĂŞciem? Za prawdĂŞ, to Jezusa ponoĂŚ ukrzyÂżowali, a ja jestem sobie tylko ambroÂży, pomniejszy synek boÂży. CzyÂż nie tkwimy w temacie WOLNOÂŚĂ.? Wszak TY Ptak, a nie sarenka.... Pewnie, ÂżeÂś Ptaku o ego pisaÂł ogĂłlnie, ale tak na wszelki wypadek, to Ci tylko przypominam przy okazji o nie moim (tymÂże tam* - lepiej nie przywoÂływaĂŚ bestii); bo go przecie nie mam, gdybyÂś zapomniaÂł byÂł... *egoPs. acha! i proÂśba do wszystkich, nie piszcie Kochani do mnie AmbroÂży tylko ambroÂży. JuÂż wczeÂśniej tak miaÂłam poprosiĂŚ, ale mi jakoÂś zeszÂło.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 01:53:39 wysłane przez ambroÂży »
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Marzec 27, 2009, 23:06:18 » |
|
Nie ma sprawy >ambro¿y<  . Jednak mi³e panie trzymajcie sie, bo czujê narastaj¹c¹ atmosferê, a do wra¿liwych nie nale¿ê. Wiêc chyba coœ wisi jednak w powietrzu. 
|
|
|
|
|
|
|
ambroÂży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Marzec 27, 2009, 23:48:05 » |
|
Przekroczyliœmy granicê dobrego smaku, czy jak? K³amiemy, obra¿amy czyj¹œ godnoœÌ? Ka¿dy ma prawo do b³êdu. Takie jest moje osobiste zdanie, co do systemu, ale nie zmienia to mojego stosunku, ani szacunku do twórców(te¿ mo¿e kiedyœ bym tak post¹pi³a, nie wiem). W ka¿dym razie wiem, ¿e nasi M i A. mieli jak najszlachetniejsze intencje. Zreszt¹, to coraz czêœciej praktykuje siê na innych forach. Mnie tam moja czwórka dzieci, oraz ¿ycie nauczy³o niema³o... i to s¹ moje osobiste wnioski. Mo¿na z nimi dyskutowaÌ, b¹dŸ te¿ uzasadniaÌ zdanie, jeœli jest odmienne. Czekam zatem na zdrow¹ i s³uszn¹ argumentacjê, natomiast czy inne formy wezmê pod uwagê, to zale¿y wy³¹cznie od klasy przekazu. K³aniam siê oczywiœcie niezbyt uni¿enie, ale za to serdecznie.  ambro¿y. Ps. o te gwiazdki, to pytam ca³kiem powa¿nie. Dariuszu, proszê wyt³umacz znaczenie koloru, bo iloœÌ zale¿y chyba od iloœci postów? 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 01:49:22 wysłane przez ambroÂży »
|
|
|
|
|
secularus
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Marzec 28, 2009, 00:24:11 » |
|
Wszyscy kiedyÂś bĂŞdziemy wolni, to kwestia czasu ale nie ma siĂŞ co spieszyĂŚ 
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Marzec 28, 2009, 00:34:30 » |
|
wolny?? jak na razie tylko mysl jest wolna, a moze sie zdazyc ze i ta nie bedzie. ambrozy, przepraszam CiĂŞ, moja znajoma ma takiego nicka na komunikatorze wiec po prostu zdawalo mi sie ze to ona. tyle w gwoli wyjasnienia  i nie bylo to w celach obrazy, czy zlosliwosci
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 00:36:58 wysłane przez Blad »
|
|
|
|
|
ambroÂży
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Marzec 28, 2009, 00:42:44 » |
|
Blad, dodaÂłeÂś uÂśmieszek, wiĂŞc pojĂŞÂłam, Âże to Âżart. ZresztÂą nawet gdyby nie byÂł to Âżart, to kto tu siĂŞ deklarowaÂł, Âże jest wolny od ego  pozdrawiam i juÂż!  ambroÂży
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 02:06:04 wysłane przez ambroÂży »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #59 : Marzec 28, 2009, 09:38:50 » |
|
pf dostaje tylko twórca tematu, w regulaminie jest też coś o twórczych odpowiedziach, ale w takie coś nie chce mi się bawić, jak ktoś będzie kreatywny i założy fajny temat, dostanie pf, gdybym miał czytać jeszcze wszystkie odpowiedzi i je oceniać... głowa by mnie rozbolała  a widzę, że ~ptak też ma +1pf, został pewnie jeszcze z "reputacji", więc muszę wyzerowac jak wszystkim, żeby było sprawiedliwie  ...neutralne 0... edycja: polecam zajrzeć tu: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2101.msg26244#msg26244Ps. o te gwiazdki, to pytam całkiem poważnie. Dariuszu, proszę wytłumacz znaczenie koloru, bo ilość zależy chyba od ilości postów? hahahaha  gwiazdki są już chyba z pół roku (dosłownie), a ty nie wiesz co oznaczają i dopiero teraz się pytasz  dobra, zapraszam tu - żeby nie robić offtopa: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2197.0
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 11:37:22 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #60 : Kwiecień 02, 2009, 09:40:20 » |
|
Czy chcemy byĂŚ wolni? Pytanie jest pozornie proste i retoryczne, ale Âświat w ktĂłrym siĂŞ znaleÂźliÂśmy gmatwa obraz odpowiedzi. Bardzo czĂŞsto godzimy siĂŞ na brak wolnoÂści ÂłudzÂąc siĂŞ, Âże przyjdzie kiedyÂś moment "szczĂŞÂścia" i to my pozbawimy kogoÂś wolnoÂści stajÂąc na czubku piramidy, gdzie wolnoÂści jest najwiĂŞcej. OczywiÂście jest to iluzja, dyktuje nam jÂą EGO i to ono tworzy niewolĂŞ na wszystkich poziomach. Wszelkie podziaÂły na mniej i bardziej zniewolonych stworzyÂło EGO, a manipulacja jest narzĂŞdziem do jego kreacji. Przydzielanie punktĂłw, kontrola, ustawianie hierarchii, to teÂż jest manipulacjaCzy cieszy ciĂŞ, Âże masz wiĂŞcej niÂż inni? Czy draÂżni ciĂŞ, Âże masz mniej? JeÂśli tak, to znaczy Âże Âżyjesz w NIEWOLI wÂłasnego Ego, a inne formy zniewolenia 'przyklejajÂą" siĂŞ do ciebie tylko przypadkiem.Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
|