ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #50 : Marzec 27, 2009, 21:53:52 » |
|
S³usznie domy¶lasz siê Ambro¿y, o Twoje pi f pa fy tak¿e chodzi³o, choæ jeszcze o parê innych osób, jak np. Leszka, Easta, Kiarê, Acentaura, Astro, Jeremiasza, Zigrina, Petrasa, Rafaelê i wielu innych. Mo¿e dope³nisz listê? Dwa posty wcze¶niej wyra¼nie wspomnia³am o potrzebotwórczym EGO, wiêc mo¿e zostaw imperatyw w spokoju. Zajmij siê lepiej EGO, bo to jest z³odziej wolno¶ci.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2009, 21:55:42 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
ambro¿y
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #51 : Marzec 27, 2009, 22:11:01 » |
|
Ptaku, a gdzie TY widzisz u mnie ego? Punktów wszak nie chcê. A tak powa¿nie, to takie punkty tak¿e uzale¿niaj± i ³aduj± ego, zw³aszcza, ¿e nikt nie jest alf± i omeg± (tak¿e i oceniaj±cy). . Taki fakt np. mija siê z celem mojego tu zaistnienia. A ponadto porównywanie jest jedn± z najwiêkszych zbrodni, jak powiedzia³ kiedy¶ Krisznamurti. TO JEST W£A¦NIE ograniczanie wolno¶ci. Ka¿dy jest niepowtarzalny. MAM DO¦Æ OCEN W SZKO£ACH I UCZELNI. A nawet na dzia³ce dawali nam swego czasu ocenê za uprawê i estetykê. Szok jak dla mnie. To mia³o byæ moje piêkno... Motywuj±ca kontrola, czy jak? A mo¿e manipulacja? Karanie i nagradzanie. Nie stosujê tego nawet w stosunku do swoich dzieci. Raczej obserwujê ich potrzeby i staram siê najlepiej, jak umiem je realizowaæ. I rozmawiaæ. Ale nie perorowaæ. ¯adno dziecko tego nie znosi. Reagowaæ na bie¿±co i u¶wiadamiaæ, to i owszem. A idealnie jest, je¶li cz³owiek (w tym wypadku ja) potrafi jeszcze za¶wiadczyæ w³asnym przyk³adem. S³owa ucz±, a przyk³ady poci±gaj±. Wiem, o co chodzi w tym wszystkim, a teraz oby mi siê uda³o, to jak najw³a¶ciwej realizowaæ. Ps. ...a w³a¶nie, wci±¿ nie pojmujê, co znacz± te kolorki w gwiazdkach? A ja tam lubiê niebieski... Zreszt± i te gwiazdki po co? Nie lepiej sobie zwyczajnym byæ? Niech za¶wiadcza o nas to, co piszemy i jak piszemy. Dla jednych taki np. Ptak bêdzie bóstwem, dla drugich uzurpatorem - manipulatorem (¿e te¿ o ambro¿ym ju¿ nie wspomnê, czy tam Kiarze, a mo¿e i o Morze... ), ale gwiazdki mu siê nale¿±. Czyli ilo¶æ... Lepiej ju¿ zmilczê, w tej dra¿liwej kwestii, no ale jak zwykle kwestiê tê rozpocz±³ Ptak, wiêc jak siê nie wypowiedzieæ, no jak?
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 00:16:23 wys³ane przez ambro¿y »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #52 : Marzec 27, 2009, 22:35:20 » |
|
A gdzie Ty Ambro¿y widzisz moje widzenie twojego ego? Pisa³am przecie¿ ogólnie. Fajnie dokoñczy³a¶ my¶l w tymi nieszczêsnymi punktami, które w ogóle nie powinny tu zaistnieæ. Nie s± potrzebne pisz±cym, za to z pewno¶ci± potrzebne s± przyznaj±cym. Dziel i rz±d¼ w miniaturze. Wybacz szanowna Administracjo … nie trzeba by³o ruszaæ neutralnego zera … Ambro¿y, nie przeginaj ...
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 27, 2009, 22:35:43 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
ambro¿y
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #53 : Marzec 27, 2009, 22:44:45 » |
|
Ja przeginam, Ptaku, ja? Od kiedy uczciwe postawienie sprawy jest przegiêciem? Za prawdê, to Jezusa ponoæ ukrzy¿owali, a ja jestem sobie tylko ambro¿y, pomniejszy synek bo¿y. Czy¿ nie tkwimy w temacie WOLNO¦Æ.? Wszak TY Ptak, a nie sarenka.... Pewnie, ¿e¶ Ptaku o ego pisa³ ogólnie, ale tak na wszelki wypadek, to Ci tylko przypominam przy okazji o nie moim (tym¿e tam* - lepiej nie przywo³ywaæ bestii); bo go przecie nie mam, gdyby¶ zapomnia³ by³... *egoPs. acha! i pro¶ba do wszystkich, nie piszcie Kochani do mnie Ambro¿y tylko ambro¿y. Ju¿ wcze¶niej tak mia³am poprosiæ, ale mi jako¶ zesz³o.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 01:53:39 wys³ane przez ambro¿y »
|
|
|
|
|
Dariusz
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #54 : Marzec 27, 2009, 23:06:18 » |
|
Nie ma sprawy >ambro¿y< . Jednak mi³e panie trzymajcie sie, bo czujê narastaj±c± atmosferê, a do wra¿liwych nie nale¿ê. Wiêc chyba co¶ wisi jednak w powietrzu.
|
|
|
|
|
|
|
ambro¿y
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #55 : Marzec 27, 2009, 23:48:05 » |
|
Przekroczyli¶my granicê dobrego smaku, czy jak? K³amiemy, obra¿amy czyj±¶ godno¶æ? Ka¿dy ma prawo do b³êdu. Takie jest moje osobiste zdanie, co do systemu, ale nie zmienia to mojego stosunku, ani szacunku do twórców(te¿ mo¿e kiedy¶ bym tak post±pi³a, nie wiem). W ka¿dym razie wiem, ¿e nasi M i A. mieli jak najszlachetniejsze intencje. Zreszt±, to coraz czê¶ciej praktykuje siê na innych forach. Mnie tam moja czwórka dzieci, oraz ¿ycie nauczy³o niema³o... i to s± moje osobiste wnioski. Mo¿na z nimi dyskutowaæ, b±d¼ te¿ uzasadniaæ zdanie, je¶li jest odmienne. Czekam zatem na zdrow± i s³uszn± argumentacjê, natomiast czy inne formy wezmê pod uwagê, to zale¿y wy³±cznie od klasy przekazu. K³aniam siê oczywi¶cie niezbyt uni¿enie, ale za to serdecznie. ambro¿y. Ps. o te gwiazdki, to pytam ca³kiem powa¿nie. Dariuszu, proszê wyt³umacz znaczenie koloru, bo ilo¶æ zale¿y chyba od ilo¶ci postów?
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 01:49:22 wys³ane przez ambro¿y »
|
|
|
|
|
secularus
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #56 : Marzec 28, 2009, 00:24:11 » |
|
Wszyscy kiedy¶ bêdziemy wolni, to kwestia czasu ale nie ma siê co spieszyæ
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #57 : Marzec 28, 2009, 00:34:30 » |
|
wolny?? jak na razie tylko mysl jest wolna, a moze sie zdazyc ze i ta nie bedzie. ambrozy, przepraszam Ciê, moja znajoma ma takiego nicka na komunikatorze wiec po prostu zdawalo mi sie ze to ona. tyle w gwoli wyjasnienia i nie bylo to w celach obrazy, czy zlosliwosci
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 00:36:58 wys³ane przez Blad »
|
|
|
|
|
ambro¿y
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #58 : Marzec 28, 2009, 00:42:44 » |
|
Blad, doda³e¶ u¶mieszek, wiêc pojê³am, ¿e to ¿art. Zreszt± nawet gdyby nie by³ to ¿art, to kto tu siê deklarowa³, ¿e jest wolny od ego pozdrawiam i ju¿! ambro¿y
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 02:06:04 wys³ane przez ambro¿y »
|
|
|
|
|
tom1ek
Gadu³a
Punkty Forum (pf): 47
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 946
yeah! ;)
|
|
« Odpowiedz #59 : Marzec 28, 2009, 09:38:50 » |
|
pf dostaje tylko twórca tematu, w regulaminie jest też coś o twórczych odpowiedziach, ale w takie coś nie chce mi się bawić, jak ktoś będzie kreatywny i założy fajny temat, dostanie pf, gdybym miał czytać jeszcze wszystkie odpowiedzi i je oceniać... głowa by mnie rozbolała a widzę, że ~ptak też ma +1pf, został pewnie jeszcze z "reputacji", więc muszę wyzerowac jak wszystkim, żeby było sprawiedliwie ...neutralne 0... edycja: polecam zajrzeć tu: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2101.msg26244#msg26244Ps. o te gwiazdki, to pytam całkiem poważnie. Dariuszu, proszę wytłumacz znaczenie koloru, bo ilość zależy chyba od ilości postów? hahahaha gwiazdki są już chyba z pół roku (dosłownie), a ty nie wiesz co oznaczają i dopiero teraz się pytasz dobra, zapraszam tu - żeby nie robić offtopa: http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2197.0
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2009, 11:37:22 wys³ane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #60 : Kwiecieñ 02, 2009, 09:40:20 » |
|
Czy chcemy byæ wolni? Pytanie jest pozornie proste i retoryczne, ale ¶wiat w którym siê znale¼li¶my gmatwa obraz odpowiedzi. Bardzo czêsto godzimy siê na brak wolno¶ci ³udz±c siê, ¿e przyjdzie kiedy¶ moment "szczê¶cia" i to my pozbawimy kogo¶ wolno¶ci staj±c na czubku piramidy, gdzie wolno¶ci jest najwiêcej. Oczywi¶cie jest to iluzja, dyktuje nam j± EGO i to ono tworzy niewolê na wszystkich poziomach. Wszelkie podzia³y na mniej i bardziej zniewolonych stworzy³o EGO, a manipulacja jest narzêdziem do jego kreacji. Przydzielanie punktów, kontrola, ustawianie hierarchii, to te¿ jest manipulacjaCzy cieszy ciê, ¿e masz wiêcej ni¿ inni? Czy dra¿ni ciê, ¿e masz mniej? Je¶li tak, to znaczy ¿e ¿yjesz w NIEWOLI w³asnego Ego, a inne formy zniewolenia 'przyklejaj±" siê do ciebie tylko przypadkiem.Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
|