tom1ek
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
 |
« : Marzec 28, 2009, 09:45:29 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 14:53:27 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
muszin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 29, 2009, 14:23:12 » |
|
ÂŻeby byÂło bardziej duchowo  1)adept 2)Wtajemniczony 3) UczeĂą 4) opiekun 5)Nauczyciel 6) StraÂżnik Prawa 7) Przewodnik duchowy Cool mag 9) mistrz 10) arcymistrz i tak myÂślaÂłem Âże co do tych rang dodatkowych to moze zamiast ankiety to daĂŚ taka range zwolennik lub przeciwnik tylko tak zeby kazdy mogl sobie zmienic to w profilu da siĂŞ coÂś takiego ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 14:23:33 wysłane przez muszin »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2009, 14:43:33 » |
|
dawajcie swoje propozycje, niedługo głosujemy czy zmieniać rangi i jeśli tak, to na jakie
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 14:43:49 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 29, 2009, 16:06:21 » |
|
A czy nie wiecie iz nadawanie jakich kolwiek rang jest wartosciowaniem , lepszy gorszy, bo..... Czy o to chodzi zeby sie w tym przescigac? Czy taka powinna byc zasada uczestniczenia w forumowych dyskusjach? Wyswietlona informacja o ilosci napisanych postow jest naturalna informacja o dzialalnosci na forum. Ona tez nie powinna sluzyc wartosciowaniu ludzi w zadnym wypadku. Po co to wszystko? Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 16:07:35 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
zigrin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 29, 2009, 16:36:41 » |
|
Moim zdaniem Kiara ma tutaj racjĂŞ. Rangi dobre sÂą w wojsku - no, chyba Âże chcecie... 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 29, 2009, 16:41:15 » |
|
A mo¿e by tak zaczerpn¹Ì rozwi¹zaù z paùstwowych instytucji? Aby z go³os³ownoœci¹ nic wspólnego nie mieÌ proponujê:rangi z Wojska Polskiego zaczerpn¹Ì,czyli: szeregowy starszy szeregowy kapral starszy kapral plutek i tak dalej i tak dalej 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 29, 2009, 16:46:03 » |
|
TakÂże pytam, po co to wszystko? Bo nie mam potrzeby bycia wartoÂściowanÂą ani potrzeby wartoÂściowania innych. SÂłowa piszÂących o nich ÂświadczÂą a nie iloœÌ i kolor gwiazdek. Btw, to sami dla siebie jesteÂśmy gwiazdeczkami … 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 29, 2009, 17:02:44 » |
|
Zag³osowa³em za rang¹ graficzn¹,bo jest niema. Spotka³em siê kiedyœ na tym forum z krytyk¹ zestawienia jakoœci przekazywanej treœci do rangi. Aby unikn¹Ì uwag typu:"popatrz,co ten ich Boss Master za g³upoty gada"proponujê to,za czym zag³osowa³em. 
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 29, 2009, 17:06:43 » |
|
Jak dla mnie mog³y by byÌ te rangi co s¹ w za³¹czniku.  A rangi s¹ po to aby dodaÌ "koloru" forum. Raczej tutaj nikogo nie wartoœciuj¹ specjalnie tak jak mia³o to w przypadku trybu reputacji. Bo nikt nikogo nie ocenia a chodzi tu o rozró¿nienie u¿ytkowników. Jeden bêdzie mia³ 10 postów to dostanie range 10% np: tamten pasek drugi to stary wyjadacz na forum który dostanie range 100% z tym paskiem. Rangi to podstawa ka¿dego forum i bez niego fora nie by³y by tym czym s¹ a powiem ¿e siê na tym znam wiêc nie piszê tego bez znajomoœci tematu. S¹ fora typu gdzieœ widnieje ino nazwa u¿ytkownika(I niema ¿adnych rang niczego kompletnie i parê ramek) ale to s¹ mass fora zero jakiejkolwiek opieki kompletny zamêt 10.000 w¹tków wiêcej spamu ni¿ informacji. Ja na takie fora nie zagl¹dam i a tym bardziej siê nie wypowiadam a jak to forum ma byÌ "atrakcyjne" i czêsto czytane to musi wygl¹daÌ jakoœ. EDIT: aa i ja bym by³ bardziej tylko za graficznymi. Pozdrawiam Mora
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 17:08:26 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 29, 2009, 18:34:19 » |
|
ludzie, niemogĂŞ, to tylko taka NAZWA: "ranga"
tak to siĂŞ nazywa na kaÂżdym forum, a nie chodzi tu o WYRĂÂŻNIANIE, tylko o "grupy oparte na iloÂści wysÂłanych wiadomoÂści", o szybkie graficzne/tekstowe przedstawienie iloÂści wiadomoÂści danego uÂżytkownika
ale dobra macie - w ankiecie dodaÂłem opcjĂŞ Âżeby byÂło bez "rang", moÂżna na niÂą teÂż gÂłosowaĂŚ
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 29, 2009, 18:50:06 » |
|
A czy nie wiecie iz nadawanie jakich kolwiek rang jest wartosciowaniem , lepszy gorszy, bo..... Czy o to chodzi zeby sie w tym przescigac? Czy taka powinna byc zasada uczestniczenia w forumowych dyskusjach? Wyswietlona informacja o ilosci napisanych postow jest naturalna informacja o dzialalnosci na forum. Ona tez nie powinna sluzyc wartosciowaniu ludzi w zadnym wypadku. Po co to wszystko? Kiara  Odpowiem Ci. Ma to taki sam cel jaki ma na twoim forum. KLIKNIJ W TO(Wiêkszy Rozmiar) -> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/f1a6ee93c81c70cf.html  Tomek i ja bym siê za bardzo nie przejmowa³ zdaniem Kiary bo to ona zacz¹³ z tym a sama widaÌ co ma na forum. Czy¿by szkodnik internetowy nam siê tu jawi³?  Pozdrawiam Mora 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 18:52:43 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #11 : Marzec 29, 2009, 19:01:40 » |
|
A czy nie wiecie iz nadawanie jakich kolwiek rang jest wartosciowaniem , lepszy gorszy, bo..... Czy o to chodzi zeby sie w tym przescigac? Czy taka powinna byc zasada uczestniczenia w forumowych dyskusjach? Wyswietlona informacja o ilosci napisanych postow jest naturalna informacja o dzialalnosci na forum. Ona tez nie powinna sluzyc wartosciowaniu ludzi w zadnym wypadku. Po co to wszystko? Kiara  ooo ...  no dzięki ~Mora, że zauważyłeś - zrobię zbliżenie, bo na twoim screenie słabo widać:  i co ty na to ~Kiaro? czyli na twoim forum wszystko jest OK, a tutaj to trzeba od razu z miejsca krytykować...
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 21:20:27 wysłane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 29, 2009, 19:05:42 » |
|
Wieta co? "Rupta co chceta" 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 29, 2009, 19:12:25 » |
|
Oczywiœcie znowu bêdê malkontentem i pieniaczem gdy powiem, ¿e takie zachowanie zwyk³o siê nazywaÌ hipokryzj¹? Oraz przypomnê, ¿e zwraca³em ju¿ uwagê na wybiórczoœÌ ocen m.in. Kiary?
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 29, 2009, 19:17:43 » |
|
Nie chcĂŞ mi siĂŞ komentowaĂŚ tego juÂż co pisze Kiara ale powiem Âże chciaÂłbym bardzo aby byÂły jakieÂś nowe "rangi obrazki" bo te siĂŞ mi juÂż znudziÂły.  Co do wczeÂśniejszego postu Muszina. i tak myÂślaÂłem Âże co do tych rang dodatkowych to moze zamiast ankiety to daĂŚ taka range zwolennik lub przeciwnik tylko tak zeby kazdy mogl sobie zmienic to w profilu da siĂŞ coÂś takiego ? Moim zdaniem gÂłupi pomysÂł. A dlaczego? Bo to bĂŞdzie rodziĂŚ swego rodzaju podziaÂł uÂżytkownikĂłw tak jak Partie tu PO a tam PIS a tam jeszcze stoi ZOMO.  Powinny byĂŚ takie typowe rangi jak na innych forach tylko co pewien czas zmieniane obrazki i by wyszÂło to na dobre dla forum. I jeÂżeli by byÂły juÂż te nazwy to byÂłbym za tym co proponuje Muszin aby nazwy nawiÂązywaÂły do tematyki forum. Pozdrawiam Mora 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 29, 2009, 19:42:50 » |
|
i tak myÂślaÂłem Âże co do tych rang dodatkowych to moze zamiast ankiety to daĂŚ taka range zwolennik lub przeciwnik tylko tak zeby kazdy mogl sobie zmienic to w profilu da siĂŞ coÂś takiego ?
Chyba nie bardzo na miejscu byÂłaby taka klasyfikacja, choĂŚby dlatego, Âże wyraÂźnie widaĂŚ wÂśrĂłd forumowiczĂłw przynajmniej jeszcze jednÂą grupĂŞ tj. "obserwatorzy". MoÂżna jeszcze dodaĂŚ "niezdecydowany" itp. itd..
|
|
|
|
|
|
|
muszin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marzec 29, 2009, 19:53:25 » |
|
no tak zgadzam siĂŞ to byÂł taki przykÂład moÂżna teÂż zrobiĂŚ nie wiem znawca ezoteryki czy czegoÂś tam Âżeby nowi ludzi na forum wiedzeli do kogo zgÂłosiĂŚ siĂŞ z potrzebÂą w okreÂślonej dziedzinnie
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marzec 29, 2009, 20:19:13 » |
|
no tak zgadzam siĂŞ to byÂł taki przykÂład moÂżna teÂż zrobiĂŚ nie wiem znawca ezoteryki czy czegoÂś tam Âżeby nowi ludzi na forum wiedzeli do kogo zgÂłosiĂŚ siĂŞ z potrzebÂą w okreÂślonej dziedzinnie
ee... chyba nie 
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Marzec 29, 2009, 20:23:15 » |
|
Moim zdaniem rangi nie sÂą tak bardzo potrzebne, ale teÂż nie robiÂą nic zÂłego. Tak wiĂŞc do ankiety dodaÂłbym opcjĂŞ "Zwisa mi to"  Bo, fakt faktem, co pokazujÂą rangi? ÂŻe ktoÂś duÂżo/Âśrednio/maÂło pisaÂł na forum. Ewentualnie mogÂą siĂŞ przydaĂŚ Moderatorom, by wiedzieli, ktĂłrych uÂżytkownikĂłw warto traktowaĂŚ ulgowo, bo sÂą "nowi" i jeszcze pewnych zasad nie poznali  Ale tak szczerze... niech bĂŞdzie co bĂŞdzie 
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 30, 2009, 01:47:37 » |
|
To gwiazdkowe ustawienie na moim forum jest automatyczne .W zadnym wypadku nie bedzie faworyzowania nikogo za nic dodatkowo, ( kazdy ma prawo do swojej indywidualnosci), ale napewno nie bedzie tez tolerowane chamstwo oraz ponizanie nikogo w zadnej postaci. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marzec 30, 2009, 01:55:44 » |
|
Ehe... Takie coÂś da siĂŞ wy³¹czyĂŚ... A ty myÂślisz Âże te rangi majÂą temu sÂłuÂżyĂŚ? Faworyzowaniu? PrzytoczĂŞ jeszcze raz to co napisaÂł Tomek. tak to siĂŞ nazywa na kaÂżdym forum, a nie chodzi tu o WYRĂÂŻNIANIE, tylko o "grupy oparte na iloÂści wysÂłanych wiadomoÂści", o szybkie graficzne/tekstowe przedstawienie iloÂści wiadomoÂści danego uÂżytkownika
|
|
|
|
|
|
|
Mobius
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 30, 2009, 02:00:32 » |
|
ale napewno nie bedzie tez tolerowane chamstwo oraz ponizanie nikogo w zadnej postaci.
WiĂŞc wychodzi na to Âże kapÂłan718 tam dÂługo nie zabawi
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marzec 30, 2009, 06:27:16 » |
|
ale napewno nie bedzie tez tolerowane chamstwo oraz ponizanie nikogo w zadnej postaci.
WiĂŞc wychodzi na to Âże kapÂłan718 tam dÂługo nie zabawi Ekhem... dokÂładnie to samo miaÂłem zamiar napisaĂŚ  Dodam jeszcze maÂły cytat z regulaminu tego forum: Nie bĂŞda tolerowane gÂłupie zaczepki lub nie uzasadniona krytyka bÂądÂź bezsensowne czepianie siĂŞ.
po czym: Wolno krytykowaÌ chrzeœcijaùstwo tutaj oraz wykazywaÌ b³êdy jakie pope³ni³o i pope³nia nadal (jedno z przes³aù forum) -to forum jest miejscem dla ludzi o otwartych umys³ach.
Ale juÂż oczywiÂście broniĂŚ chrzeÂścijaĂąstwa nie wolno, bo to jest sprzeczne ze zdaniem administracji forum ;] Tak samo jak nie moÂżna krytykowaĂŚ KP, ale chwaliĂŚ go juÂż tak. I ktoÂś tam pisaÂł o "ludziach o otwartych umysÂłach", tia... (PS. przepraszam za offtop w drugiej czĂŞÂści posta, jednak skoro juÂż byÂła mowa o tym forum, to wspomniaÂłem)
|
|
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 30, 2009, 07:21:20 » |
|
To gwiazdkowe ustawienie na moim forum jest automatyczne .W zadnym wypadku nie bedzie faworyzowania nikogo za nic dodatkowo, ( kazdy ma prawo do swojej indywidualnosci), ale napewno nie bedzie tez tolerowane chamstwo oraz ponizanie nikogo w zadnej postaci. Kiara  Taa, automatyczne - ale ci tam tak nie przeszkadza i nie krytykujesz tam tego, jak to robisz tutaj. Tam ignorujesz te rangi, bo to twoje forum, więc jest suuuuper. Gdyby rzeczywiście te rangi aż tak ci nie pasowały jak tutaj pisałaś, to byś się od razu postarała, żeby je na swoim forum wyłączyć.
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 07:22:29 wysłane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marzec 30, 2009, 08:51:50 » |
|
PodsumowujÂąc i parafrazujÂąc: Kiara zrobiĂŚ - dobrze, Kiarze zrobiĂŚ - bardzo Âźle.
|
|
|
|
|
|
|
|