Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 10, 2025, 06:38:11

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Oszustwa Papieza Benedykta XVI.  (Przeczytany 21892 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kiara
Gość
« : Marzec 29, 2009, 15:18:22 »

"Zbawienie dla papieÂża?"

Tymczasem na papieÂża spadÂła krytyka takÂże i ze Âśrodowisk specjalistycznych. PrestiÂżowy periodyk medyczny "The Lancet" oskarÂżyÂł Benedykta XVI o "publiczne przeinaczania ustaleĂą naukowych, aby promowaĂŚ katolickÂą doktrynĂŞ". Magazyn opublikowaÂł artykuÂł o znamiennym tytule "Zbawienie dla papieÂża?".

http://wiadomosci.onet.pl/1942673,12,item.html

Czy po raz pierwszy dzieja sie takie rzeczy w KRK? Co jest wazniejsze ideologia, czy zycie i zdrowie Ludzkosci?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 15:19:59 wysłane przez Kiara » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #1 : Marzec 29, 2009, 15:41:44 »

Czy po raz pierwszy dzieja sie takie rzeczy w KRK? Co jest wazniejsze ideologia, czy zycie i zdrowie Ludzkosci?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Nieco dziwne pytanie. Jasne Âże ideologie.
 DuÂży uÂśmiech ZÂły
arteq
Gość
« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2009, 18:26:14 »

Zadam tylko jedno pytanie: czy Kiaro/Dariuszu uwaÂżacie, Âże prezerwatywa gwarantuje 100% bezpieczeĂąstwo przy kontakcie pÂłciowym z osobÂą zakaÂżonÂą? Czy moÂżecie to uczciwie zagwarantowaĂŚ "zainteresowanym"?
Mobius
Gość
« Odpowiedz #3 : Marzec 29, 2009, 18:33:42 »

MoÂże nie 100% ale na pewno zmniejsza wielokrotnie ryzyko zakaÂżenia,a to juÂż sporo
arteq
Gość
« Odpowiedz #4 : Marzec 29, 2009, 18:43:41 »

Tak, znacznie zmniejsza, lecz nie zapobiega caÂłkowicie.
Co do stwierdzenia, ¿e pieniêdzmi i prezerwatywami nie za³atwimy tematu to zgodzê siê. Co do tego, ¿e prezerwatywy pogorsz¹ problem w sensie medycznym - z tym polemizowa³bym. Chcia³bym tylko unikn¹Ì wpojenia do œwiadomoœci Afrykaùczyków, ¿e prezerwatywa jest 100% antidotum - to mo¿e byc niebezpieczne.
kot
Gość
« Odpowiedz #5 : Marzec 29, 2009, 18:46:13 »

Podobno szklanka zimnej wody dobrze przeciwdzia³a miêdzy innymi przenoszeniu chorób ale,jak to w ¿yciu bywa s¹ minusy tej metody-ca³oœÌ jej trzeba poznaÌ.

Po tej szklance,gdy nam siê zachce,nale¿y wypiÌ nastêpn¹ a pó¿niej jeszcze nasatêpn¹ i tak kontrolujemy rozprzestrzenianie chorób w sposób szklankowo-naukowy.

GwarantjĂŞ,Âże stosujÂąc siĂŞ do w/w przepisu jesteÂśmy bezpieczni.

Zalecenia:posiadanie przy sobie szklanki i dostĂŞp do wody.  MrugniĂŞcie

P.S.
     Nie stosowaĂŚ zamiennikĂłw typu alkohol. UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 18:51:03 wysłane przez kot » Zapisane
waldii88
Gość
« Odpowiedz #6 : Marzec 29, 2009, 18:53:19 »

No tak ale woda jest duzo tansza od prezerwatyw a na prezerwatywach ktos moze sobie dorobic w Afryce... Zawsze musi byc biznes UÂśmiech
muszin
Gość
« Odpowiedz #7 : Marzec 29, 2009, 18:58:54 »

No ale tutaj naleÂży rozpatrzyĂŚ co innego bez prezerwatyw choroba bĂŞdzie siĂŞ rozprzestrzeniaĂŚ znacznie szybciej i coraz wiĂŞcej osĂłb bĂŞdzie zakaÂżonych i wkoĂącu umrÂą, co do edukacji to nie odpowiedni poziom jak chcesz artequ uczyĂŚ kogoÂś Âże nie wolno kopulowaĂŚ z byle kim byle gdzie, jeÂżeli oni nie majÂą dostĂŞpu do wody. TO teraz nie przejdzie niestety.
arteq
Gość
« Odpowiedz #8 : Marzec 29, 2009, 19:09:01 »

Hmm... nie wydaje mi siê aby tak pazerni ludzie jak hierarchowie KRK, a szczególnie ich naczelny wódz B16 odbierali sobie Ÿród³o zarobku. Kiara kiedyœ podawa³a info [fakt na kilkukrotne proœby o Ÿród³o da³a link do jakiejœ ksi¹¿ki], ¿e Watykan ma udzia³y w firmie klepi¹cej prezerwatywy i zarabia na nich. Pomyœlcie taaaki rynek i odpuœciliby? Wiêc albo nie maj¹ albo nie tacy pazerni...

JeÂżeli B16 stwierdziÂł, Âże prezerwatywy w sensie medycznym w danym przypadku przynoszÂą wiĂŞcej strat niÂż korzyÂści - skÂłamaÂł. Powinien wytÂłumaczyĂŚ siĂŞ z tego.
W odniesieniu do wiary i doktryny KRK to co powiedziaÂł nie jest takie beznadziejne jak niektĂłrzy twierdzÂą. Zgodnie z doktryna KRK rozprzestrzenianie siĂŞ AIDS miaÂłoby ograniczyĂŚ Âżycie zgodnie z zasadami KRK - wstrzemiĂŞÂźliwoœÌ seksualna przed Âślubem i wiernoœÌ. 

wiki
Gość
« Odpowiedz #9 : Marzec 29, 2009, 19:23:17 »

¿aloœnie ¿alosne ¿a³osne, zk³amanie KK siêgnelo juz dawno zenitu wspó³czuje tylko osobom, którzy tego nie widz¹ có¿......

Pozdrawiam UÂśmiech
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #10 : Marzec 29, 2009, 20:49:08 »

no có¿ Koœció³ wierzy w swoje zasady a inni wierz¹ w kosmitê chcacego wykopaÌ mumiê... nie wiem co jest bardziej racjonalne? ;P (pytanie retoryczne)
Mora
Gość
« Odpowiedz #11 : Marzec 29, 2009, 20:55:11 »

No i bardzo dobrze zrobiÂą jak go zasypiÂą tymi prezerwatywami.

Kto zÂłe plony sieje potem obrywa z rĂłwnÂą albo wiĂŞkszÂą siÂła.

Pozdrawiam
waldii88
Gość
« Odpowiedz #12 : Marzec 29, 2009, 20:56:30 »

Nie waÂżne w co sie wierzy, wazne jak sie czlowiek rozwija...

JakbyÂś Wiki wypisaÂła kilka kÂłamstw ktĂłre utkwily Ci w pamieci to byÂłbym wdziĂŞczny, no i dyskusja teÂż by siĂŞ rozwinĂŞÂła Chichot
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #13 : Marzec 29, 2009, 21:17:10 »

JakbyÂś Wiki wypisaÂła kilka kÂłamstw ktĂłre utkwily Ci w pamieci to byÂłbym wdziĂŞczny, no i dyskusja teÂż by siĂŞ rozwinĂŞÂła Chichot

Wybacz, ze wyrĂŞczam Wiki, myÂślĂŞ Âże i ona nie bĂŞdzie miaÂła mi tego za zÂłe. Lecz odeslĂŞ CiĂŞ do tematu "http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=783.0

oraz

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=68.0

Aby nie tworzyĂŚ tu oftopa, zerknij sobie tam. byly juÂż poruszane podobne tematy. Gdyby coÂś tego typu jednak dalej CiĂŞ nurtowaÂło, to klikaj tam.
arteq
Gość
« Odpowiedz #14 : Marzec 29, 2009, 21:17:48 »

¿aloœnie ¿alosne ¿a³osne, zk³amanie KK siêgnelo juz dawno zenitu wspó³czuje tylko osobom, którzy tego nie widz¹ có¿......
Wiki bĂŞdĂŞ wdziĂŞczny za rozwiniĂŞcie wypowiedzi. Ewentualnie proszĂŞ wskaÂż ktĂłre z moich zdaĂą jest po trzykroĂŚ faÂłszywe bÂądÂź teÂż ÂżaÂłosne. ChĂŞtnie poszerzĂŞ swojÂą ÂświadomosĂŚ i rozeznanie:
1. PieniÂądze nie zaÂłatwiÂą problemu AIDS w Afryce
2. Prezerwatywy nie rozwi¹¿¹ problemu AIDS w Afryce.
3. WstrzemieŸliwoœÌ p³ciowa - do kontaktów ma³¿eùskich - ograniczy rozprzestrzenianie siê AIDS
4. WiernoœÌ ograniczy rozprzestzrenianie siê AIDS.
5. Prezerwatywa nie daje 100% gwarancji ochrony przed AIDS.
6. B16 mówi¹Ì, ¿e prezerwatywy przynosz¹ wiêcej strat ni¿ korzyœci w walce z AIDS w Afryce nie mia³ racji z medycznego punktu widzenia.
7. Zgodnie z naukami KRK zalecana jest wiernoœÌ i czystoœÌ przedma³¿eùska.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #15 : Marzec 29, 2009, 21:21:07 »

Wybacz, ze wyrĂŞczam Wiki, myÂślĂŞ Âże i ona nie bĂŞdzie miaÂła mi tego za zÂłe. Lecz odeslĂŞ CiĂŞ do tematu "http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=783.0

oraz

Aby nie tworzyĂŚ tu oftopa, zerknij sobie tam. byly juÂż poruszane podobne tematy. Gdyby coÂś tego typu jednak dalej CiĂŞ nurtowaÂło, to klikaj tam.

szczerze mĂłwiÂąc to nie wiem co tam moÂże kogoÂś szczegĂłlnie bulwersowaĂŚ
Nebulitos
Gość
« Odpowiedz #16 : Marzec 29, 2009, 21:53:21 »

A ja myœlê, ¿e Benedykt w tym temacie mia³ racjê. Prezerwatywy to œrodek pomagaj¹cy w sposobie ¿ycia w stylu "Róbta co chceta". Ano mam prezerwatywê to niczego siê nie bojê i mogê dalej siaÌ nierz¹d. S³owa Benedykta by³y g³êbsze ni¿ siê wydaje. Nie chodzi tu o przyzwolenie na œmierÌ i choroby, które bêd¹ siê szybciej rozprzestrzenia³y tylko o to czym jest prezerwatywa i jaki jest sens ¿ycia w takim œwiecie. Prezerwatywa jest tylko œrodkiem, który mo¿e zapobiegaÌ temu co ju¿ siê sta³o, a nam potrzeba jest zniszczenie tego co to rozpoczê³o. Afryka z premedytacj¹ jest niszczona i prezerwatywy tu nic nie pomog¹, a tylko spowoduj¹, ¿e sytuacja siê nie zmieni i tak bêdzie to trwa³o.
Blad
Gość
« Odpowiedz #17 : Marzec 29, 2009, 22:30:21 »

chyba ze coniektĂłrzy je po prostu Âłykali i chceli zeby to pomoglo
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #18 : Marzec 29, 2009, 23:13:26 »

chyba ze coniektĂłrzy je po prostu Âłykali i chceli zeby to pomoglo

a w sumie wcale bym siĂŞ nie zdziwiÂł

istnieje takÂże coÂś takiego jak wiara w to Âże aby siĂŞ pozbyĂŚ choroby trzeba jÂą przekazaĂŚ komuÂś innemu (w niektĂłrych rejonach Afryki jest takie wierzenie)

prawda jest taka Âże trzeba zwalczaĂŚ przyczynĂŞ a nie skutek - pod tym wzglĂŞdem wstrzemiĂŞÂźliwoÂśc jest oczywiÂście zalecana i rozumiana

stÂąd byÂły te przypadki w Polsce gdy czarnoskĂłry zaraÂżaÂł kobiety
secularus
Gość
« Odpowiedz #19 : Marzec 30, 2009, 00:49:12 »

Fakty jednak same mĂłwiÂą za siebie.
Ludzie kopulujÂą na caÂłym Âświecie i tam gdzie nie uÂżywajÂą prezerwatyw jest najwiĂŞkszy % zaraÂżonych.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #20 : Marzec 30, 2009, 01:21:57 »

Zadam tylko jedno pytanie: czy Kiaro/Dariuszu uwaÂżacie, Âże prezerwatywa gwarantuje 100% bezpieczeĂąstwo przy kontakcie pÂłciowym z osobÂą zakaÂżonÂą? Czy moÂżecie to uczciwie zagwarantowaĂŚ "zainteresowanym"?

A masz dowod na to ze  prezerwatywa wykonana wedlog norm dla niej przeznaczonych nie zapobiega roznoszeniu AIDS?
Czy jej uzycie nie gwarantuje bezpieczenstwa zainteresowanym?

Cytat...
Komentator dziennika "La Repubblica" nazwaÂł zaÂś sÂłowa Benedykta XVI "gÂłupotÂą" i podkreÂśliÂł, Âże pozostanÂą one "gÂłupotÂą", nawet jeÂśli wypowiada je papieÂż......

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 01:25:02 wysłane przez Kiara » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #21 : Marzec 30, 2009, 06:33:16 »

Kiaro - wystarczy, by choÌ odrobina p³ynu preejakulacyjnego dosta³a siê na prezerwatywê przy zak³adaniu (co wcale nie jest takie trudne czy rzadkie), by ca³e zabezpieczenie (i przed AIDS, i przed ci¹¿¹) wziê³o w ³eb. Nie wspomnê ju¿ o tym, ¿e prezerwatywa, nawet œwietnej jakoœci, mo¿e po prostu pêkn¹Ì.

Tak wiĂŞc, choĂŚ akurat tak rygorystycznej wstrzemiĂŞÂźliwoÂści seksualnej, jakÂą proponuje KRK, nie popieram, to faktem jest, ze prezerwatywa nie jest remedium na wszystko.
wiki
Gość
« Odpowiedz #22 : Marzec 30, 2009, 07:11:04 »

JakbyÂś Wiki wypisaÂła kilka kÂłamstw ktĂłre utkwily Ci w pamieci to byÂłbym wdziĂŞczny, no i dyskusja teÂż by siĂŞ rozwinĂŞÂła

oraz

WysÂłane: W

DziekujĂŞ Ci Darku UÂśmiech) Jak napisaÂłeÂś i podaÂłeÂś linki, zakÂłamanie KK jest juÂż taki temat na forum i nie widzĂŞ potrzeby powtarzania siĂŞ UÂśmiech

Wiki bĂŞdĂŞ wdziĂŞczny za rozwiniĂŞcie wypowiedzi. Ewentualnie proszĂŞ wskaÂż ktĂłre z moich zdaĂą jest po trzykroĂŚ faÂłszywe bÂądÂź teÂż ÂżaÂłosne. ChĂŞtnie poszerzĂŞ swojÂą ÂświadomosĂŚ i rozeznanie:

Arteq nie pochlebiaj sobie hehee nie pisaÂłam o Tobie tylko o KK, jak wyÂżej podaÂł Darek zakÂłamanie KK jest juÂż ten temat, ja tylko napisaÂłam Âże KK jest ÂżaÂłosny po 3 kroĂŚ a moÂże i nawet wiĂŞcej, jest bardziej ÂżaÂłosny z tymi zakazam ( antykoncepcji, in vitro, prezerwatywami i w ogĂłle mieszaniem siĂŞ w sprawy " pupki" wiernych< wybacz ale jakiÂś ksiĂŞzulo nie bĂŞdzi mi mĂłwiÂł co mam robiĂŚ to jest ÂżaÂłosne i zakÂłamane) Dlaczego  jeden zabrania mi in vitro, a drugi jak go cos zaboli zasuwa do lekarza??? czy to nie dziwne jak bĂłg chciaÂł, Âżeby go zabolaÂło to niech go boli i siĂŞ modli moÂże go bĂłg wyleczy......

1. PieniÂądze nie zaÂłatwiÂą problemu AIDS w Afryce
2. Prezerwatywy nie rozwi¹¿¹ problemu AIDS w Afryce.
3. WstrzemieŸliwoœÌ p³ciowa - do kontaktów ma³¿eùskich - ograniczy rozprzestrzenianie siê AIDS
4. WiernoœÌ ograniczy rozprzestzrenianie siê AIDS.
5. Prezerwatywa nie daje 100% gwarancji ochrony przed AIDS.
6. B16 mówi¹Ì, ¿e prezerwatywy przynosz¹ wiêcej strat ni¿ korzyœci w walce z AIDS w Afryce nie mia³ racji z medycznego punktu widzenia.
7. Zgodnie z naukami KRK zalecana jest wiernoœÌ i czystoœÌ przedma³¿eùska.

1 Tia pieniÂądze przydadzÂą siĂŞ na inne rzeczy ksiĂŞÂżulkÂą UÂśmiech
2  Nie rozwi¹¿¹, ale dajÂą ochronĂŞ 99 % wiĂŞc odpowiedz sobie sam 99% mniej zaraÂżonych, widocnie nie jest na rĂŞkĂŞ KK
3  Sam siĂŞ wstrzymuj jak masz ochotĂŞ, ale czemu wciskasz to innym ludziom, czy wszyscy na ÂświeciĂŞ sÂą KK, czy tylko zasady KK sÂą naj CoÂś
4 Ale tam ¿yj¹ muzu³manie, a oni mie musz¹ byÌ wierni Coœ wiêÌ co maj¹ przejœÌ na chrzeœcijaùstwo? wspaniale sobie to KK wymyœli³, jedyne lekarstwo na AIDS wiara chreœcijanska..........
5 Ale daje okoÂło 99 %,  na chyba, Âże " ktoÂś" siedzi ze szpileczkÂą i przekuwa kaÂżdÂą ....
6 Ale z chrzeÂścijaĂąskiego zapewne miaÂł....
7.  Z politowaniem Z politowaniem

To jest moje zdanie

Pozdrawiam UÂśmiech)

arteq
Gość
« Odpowiedz #23 : Marzec 30, 2009, 10:20:21 »

Spokojnie Wiki, nie pochlebiam sobie ale postanowiÂłem zabraĂŚ gÂłos w dyskusji i przekazaĂŚ swĂłj punkt widzenia, niekoniecznie zgodny z Twoim - to chyba jeszcze dopuszczalne.
Szkoda, Âże nie odnosÂłaÂś siĂŞ merytorycznie do zadanych pytaĂą.
Ad1 - nie napis¹³em, ¿e zamiast na prezerwatywy masz daÌ ksiê¿ulkom. Czy kiedykolwiek ksiê¿ulek wymusi³ na Tobie jak¹kolwiek zap³atê? Je¿eli tak to podaj jaki i kiedy - zapewniam, ¿e sam do niego napiszê.
Ad2 - tak 99% to bardzo du¿o, bezdyskusyjnie. tylko równolegle z tym powinno iœÌ uœwiadomienie.
Ad3 - nikomu nie nakazujê i nie takie by³o pytanie. pytanie stanowi³o: czy takowe dzia³ania [wstrzemiêŸliwoœÌ] ogranicz¹ rozprzestrzenianie siê.
Ad4 - i kto tu wciska ciemnoty? Muzu³manów nie obowi¹zuje wiernoœÌ? Kto Ci takich g³upot nagada³? Spróbuj zwui¹zaÌ siêz muzu³maninem i go zdradziÌ - szczególnie w muzu³maùskim kraju. Gwarantujê, ¿e zatêskni³abyœ wtedy do tych "jak¿e wrednych i ma³ostkowych" zasad KRK. Pozwolê sobie na uszczypliwoœÌ: je¿eli Twoja znajomoœÌ zasad KRK jest taka jak muzu³manizmu to wiele rzeczy staje siê bardzo jasnych dla mnie.
Ad5 = Ad2
Ad6 przeczytaj co napisaÂłem, nie przeinacaj pytania tylko dlatego aby mĂłc wyÂśmiaĂŚ.
Ad7 tak, takie s¹ nauki KRK. i zanim zaczniesz i z tego siê wyœmiewaÌ pomyœl ile kobiet ile ³ez wyla³o i wycierpia³o z powodu niewiernoœci mê¿ów/partnerów.

Rozumiem TwojÂą mocnÂą niechĂŞĂŚ do KRK, ale dobrze byÂłoby gdyby nie przesÂłaniaÂła ona rzeczowej dyskusji.
wiki
Gość
« Odpowiedz #24 : Marzec 30, 2009, 12:56:15 »

Arteq jestem spokojna UÂśmiech)) oczywiÂście, Âże dopuszczalne, nie przypominam sobie Âżebym kiedykolwiek i komukolwiek zabraniaÂła miec swojego zdania UÂśmiech

JeÂżeli chodzi o muzuÂłmanĂłw, tak kobiety maja przechlapane, ale faceci juÂż nie, byÂłam kilka razy i widziaÂłam, uwierz puszczajÂą sie na lewo i prawo, a za punkt honoru wyznaczjÂą sobie przelecenie turystki z Europy UÂśmiech)) wiĂŞc nie pisz mi Âże coÂś ktoÂś mi nagadaÂł, widziaÂłam na wÂłasne oczy, a w ciÂągu 2 tyg moÂżna mieĂŚ setki propozycji ³ózkowych od muzuÂłanĂłw  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Pozwolê sobie na uszczypliwoœÌ: je¿eli Twoja znajomoœÌ zasad KRK jest taka jak muzu³manizmu to wiele rzeczy staje siê bardzo jasnych dla mnie.

Tak Artku niech Ci bĂŞdzie UÂśmiech)) jestem ciemnÂą wiejskÂą babÂą  DuÂży uÂśmiech a z religii w szkole miaÂłam 1  DuÂży uÂśmiech

Rozumiem TwojÂą mocnÂą niechĂŞĂŚ do KRK, ale dobrze byÂłoby gdyby nie przesÂłaniaÂła ona rzeczowej dyskusji.

NapisaÂłam juÂż takie jest moje zdanie i tyle, nie zmienisz go wiĂŞc nie rozumiem ........

Pozdrawiam UÂśmiech)
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: