Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 13:02:51

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Oszustwa Papieza Benedykta XVI.  (Przeczytany 21077 razy)
0 u¿ytkowników i 12 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« : Marzec 29, 2009, 15:18:22 »

"Zbawienie dla papie¿a?"

Tymczasem na papie¿a spad³a krytyka tak¿e i ze ¶rodowisk specjalistycznych. Presti¿owy periodyk medyczny "The Lancet" oskar¿y³ Benedykta XVI o "publiczne przeinaczania ustaleñ naukowych, aby promowaæ katolick± doktrynê". Magazyn opublikowa³ artyku³ o znamiennym tytule "Zbawienie dla papie¿a?".

http://wiadomosci.onet.pl/1942673,12,item.html

Czy po raz pierwszy dzieja sie takie rzeczy w KRK? Co jest wazniejsze ideologia, czy zycie i zdrowie Ludzkosci?

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 15:19:59 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Marzec 29, 2009, 15:41:44 »

Czy po raz pierwszy dzieja sie takie rzeczy w KRK? Co jest wazniejsze ideologia, czy zycie i zdrowie Ludzkosci?

Kiara U¶miech U¶miech

Nieco dziwne pytanie. Jasne ¿e ideologie.
 Du¿y u¶miech Z³y
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2009, 18:26:14 »

Zadam tylko jedno pytanie: czy Kiaro/Dariuszu uwa¿acie, ¿e prezerwatywa gwarantuje 100% bezpieczeñstwo przy kontakcie p³ciowym z osob± zaka¿on±? Czy mo¿ecie to uczciwie zagwarantowaæ "zainteresowanym"?
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Marzec 29, 2009, 18:33:42 »

Mo¿e nie 100% ale na pewno zmniejsza wielokrotnie ryzyko zaka¿enia,a to ju¿ sporo
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Marzec 29, 2009, 18:43:41 »

Tak, znacznie zmniejsza, lecz nie zapobiega ca³kowicie.
Co do stwierdzenia, ¿e pieniêdzmi i prezerwatywami nie za³atwimy tematu to zgodzê siê. Co do tego, ¿e prezerwatywy pogorsz± problem w sensie medycznym - z tym polemizowa³bym. Chcia³bym tylko unikn±æ wpojenia do ¶wiadomo¶ci Afrykañczyków, ¿e prezerwatywa jest 100% antidotum - to mo¿e byc niebezpieczne.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Marzec 29, 2009, 18:46:13 »

Podobno szklanka zimnej wody dobrze przeciwdzia³a miêdzy innymi przenoszeniu chorób ale,jak to w ¿yciu bywa s± minusy tej metody-ca³o¶æ jej trzeba poznaæ.

Po tej szklance,gdy nam siê zachce,nale¿y wypiæ nastêpn± a pó¿niej jeszcze nasatêpn± i tak kontrolujemy rozprzestrzenianie chorób w sposób szklankowo-naukowy.

Gwarantjê,¿e stosuj±c siê do w/w przepisu jeste¶my bezpieczni.

Zalecenia:posiadanie przy sobie szklanki i dostêp do wody.  Mrugniêcie

P.S.
     Nie stosowaæ zamienników typu alkohol. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 18:51:03 wys³ane przez kot » Zapisane
waldii88
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Marzec 29, 2009, 18:53:19 »

No tak ale woda jest duzo tansza od prezerwatyw a na prezerwatywach ktos moze sobie dorobic w Afryce... Zawsze musi byc biznes U¶miech
muszin
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Marzec 29, 2009, 18:58:54 »

No ale tutaj nale¿y rozpatrzyæ co innego bez prezerwatyw choroba bêdzie siê rozprzestrzeniaæ znacznie szybciej i coraz wiêcej osób bêdzie zaka¿onych i wkoñcu umr±, co do edukacji to nie odpowiedni poziom jak chcesz artequ uczyæ kogo¶ ¿e nie wolno kopulowaæ z byle kim byle gdzie, je¿eli oni nie maj± dostêpu do wody. TO teraz nie przejdzie niestety.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Marzec 29, 2009, 19:09:01 »

Hmm... nie wydaje mi siê aby tak pazerni ludzie jak hierarchowie KRK, a szczególnie ich naczelny wódz B16 odbierali sobie ¼ród³o zarobku. Kiara kiedy¶ podawa³a info [fakt na kilkukrotne pro¶by o ¼ród³o da³a link do jakiej¶ ksi±¿ki], ¿e Watykan ma udzia³y w firmie klepi±cej prezerwatywy i zarabia na nich. Pomy¶lcie taaaki rynek i odpu¶ciliby? Wiêc albo nie maj± albo nie tacy pazerni...

Je¿eli B16 stwierdzi³, ¿e prezerwatywy w sensie medycznym w danym przypadku przynosz± wiêcej strat ni¿ korzy¶ci - sk³ama³. Powinien wyt³umaczyæ siê z tego.
W odniesieniu do wiary i doktryny KRK to co powiedzia³ nie jest takie beznadziejne jak niektórzy twierdz±. Zgodnie z doktryna KRK rozprzestrzenianie siê AIDS mia³oby ograniczyæ ¿ycie zgodnie z zasadami KRK - wstrzemiê¼liwo¶æ seksualna przed ¶lubem i wierno¶æ. 

wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Marzec 29, 2009, 19:23:17 »

¿alo¶nie ¿alosne ¿a³osne, zk³amanie KK siêgnelo juz dawno zenitu wspó³czuje tylko osobom, którzy tego nie widz± có¿......

Pozdrawiam U¶miech
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Marzec 29, 2009, 20:49:08 »

no có¿ Ko¶ció³ wierzy w swoje zasady a inni wierz± w kosmitê chcacego wykopaæ mumiê... nie wiem co jest bardziej racjonalne? ;P (pytanie retoryczne)
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Marzec 29, 2009, 20:55:11 »

No i bardzo dobrze zrobi± jak go zasypi± tymi prezerwatywami.

Kto z³e plony sieje potem obrywa z równ± albo wiêksz± si³a.

Pozdrawiam
waldii88
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Marzec 29, 2009, 20:56:30 »

Nie wa¿ne w co sie wierzy, wazne jak sie czlowiek rozwija...

Jakby¶ Wiki wypisa³a kilka k³amstw które utkwily Ci w pamieci to by³bym wdziêczny, no i dyskusja te¿ by siê rozwinê³a Chichot
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Marzec 29, 2009, 21:17:10 »

Jakby¶ Wiki wypisa³a kilka k³amstw które utkwily Ci w pamieci to by³bym wdziêczny, no i dyskusja te¿ by siê rozwinê³a Chichot

Wybacz, ze wyrêczam Wiki, my¶lê ¿e i ona nie bêdzie mia³a mi tego za z³e. Lecz odeslê Ciê do tematu "http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=783.0

oraz

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=68.0

Aby nie tworzyæ tu oftopa, zerknij sobie tam. byly ju¿ poruszane podobne tematy. Gdyby co¶ tego typu jednak dalej Ciê nurtowa³o, to klikaj tam.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Marzec 29, 2009, 21:17:48 »

¿alo¶nie ¿alosne ¿a³osne, zk³amanie KK siêgnelo juz dawno zenitu wspó³czuje tylko osobom, którzy tego nie widz± có¿......
Wiki bêdê wdziêczny za rozwiniêcie wypowiedzi. Ewentualnie proszê wska¿ które z moich zdañ jest po trzykroæ fa³szywe b±d¼ te¿ ¿a³osne. Chêtnie poszerzê swoj± ¶wiadomosæ i rozeznanie:
1. Pieni±dze nie za³atwi± problemu AIDS w Afryce
2. Prezerwatywy nie rozwi±¿± problemu AIDS w Afryce.
3. Wstrzemie¼liwo¶æ p³ciowa - do kontaktów ma³¿eñskich - ograniczy rozprzestrzenianie siê AIDS
4. Wierno¶æ ograniczy rozprzestzrenianie siê AIDS.
5. Prezerwatywa nie daje 100% gwarancji ochrony przed AIDS.
6. B16 mówi±æ, ¿e prezerwatywy przynosz± wiêcej strat ni¿ korzy¶ci w walce z AIDS w Afryce nie mia³ racji z medycznego punktu widzenia.
7. Zgodnie z naukami KRK zalecana jest wierno¶æ i czysto¶æ przedma³¿eñska.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Marzec 29, 2009, 21:21:07 »

Wybacz, ze wyrêczam Wiki, my¶lê ¿e i ona nie bêdzie mia³a mi tego za z³e. Lecz odeslê Ciê do tematu "http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=783.0

oraz

Aby nie tworzyæ tu oftopa, zerknij sobie tam. byly ju¿ poruszane podobne tematy. Gdyby co¶ tego typu jednak dalej Ciê nurtowa³o, to klikaj tam.

szczerze mówi±c to nie wiem co tam mo¿e kogo¶ szczególnie bulwersowaæ
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Marzec 29, 2009, 21:53:21 »

A ja my¶lê, ¿e Benedykt w tym temacie mia³ racjê. Prezerwatywy to ¶rodek pomagaj±cy w sposobie ¿ycia w stylu "Róbta co chceta". Ano mam prezerwatywê to niczego siê nie bojê i mogê dalej siaæ nierz±d. S³owa Benedykta by³y g³êbsze ni¿ siê wydaje. Nie chodzi tu o przyzwolenie na ¶mieræ i choroby, które bêd± siê szybciej rozprzestrzenia³y tylko o to czym jest prezerwatywa i jaki jest sens ¿ycia w takim ¶wiecie. Prezerwatywa jest tylko ¶rodkiem, który mo¿e zapobiegaæ temu co ju¿ siê sta³o, a nam potrzeba jest zniszczenie tego co to rozpoczê³o. Afryka z premedytacj± jest niszczona i prezerwatywy tu nic nie pomog±, a tylko spowoduj±, ¿e sytuacja siê nie zmieni i tak bêdzie to trwa³o.
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Marzec 29, 2009, 22:30:21 »

chyba ze coniektórzy je po prostu ³ykali i chceli zeby to pomoglo
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Marzec 29, 2009, 23:13:26 »

chyba ze coniektórzy je po prostu ³ykali i chceli zeby to pomoglo

a w sumie wcale bym siê nie zdziwi³

istnieje tak¿e co¶ takiego jak wiara w to ¿e aby siê pozbyæ choroby trzeba j± przekazaæ komu¶ innemu (w niektórych rejonach Afryki jest takie wierzenie)

prawda jest taka ¿e trzeba zwalczaæ przyczynê a nie skutek - pod tym wzglêdem wstrzemiê¼liwo¶c jest oczywi¶cie zalecana i rozumiana

st±d by³y te przypadki w Polsce gdy czarnoskóry zara¿a³ kobiety
secularus
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Marzec 30, 2009, 00:49:12 »

Fakty jednak same mówi± za siebie.
Ludzie kopuluj± na ca³ym ¶wiecie i tam gdzie nie u¿ywaj± prezerwatyw jest najwiêkszy % zara¿onych.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Marzec 30, 2009, 01:21:57 »

Zadam tylko jedno pytanie: czy Kiaro/Dariuszu uwa¿acie, ¿e prezerwatywa gwarantuje 100% bezpieczeñstwo przy kontakcie p³ciowym z osob± zaka¿on±? Czy mo¿ecie to uczciwie zagwarantowaæ "zainteresowanym"?

A masz dowod na to ze  prezerwatywa wykonana wedlog norm dla niej przeznaczonych nie zapobiega roznoszeniu AIDS?
Czy jej uzycie nie gwarantuje bezpieczenstwa zainteresowanym?

Cytat...
Komentator dziennika "La Repubblica" nazwa³ za¶ s³owa Benedykta XVI "g³upot±" i podkre¶li³, ¿e pozostan± one "g³upot±", nawet je¶li wypowiada je papie¿......

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 01:25:02 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Marzec 30, 2009, 06:33:16 »

Kiaro - wystarczy, by choæ odrobina p³ynu preejakulacyjnego dosta³a siê na prezerwatywê przy zak³adaniu (co wcale nie jest takie trudne czy rzadkie), by ca³e zabezpieczenie (i przed AIDS, i przed ci±¿±) wziê³o w ³eb. Nie wspomnê ju¿ o tym, ¿e prezerwatywa, nawet ¶wietnej jako¶ci, mo¿e po prostu pêkn±æ.

Tak wiêc, choæ akurat tak rygorystycznej wstrzemiê¼liwo¶ci seksualnej, jak± proponuje KRK, nie popieram, to faktem jest, ze prezerwatywa nie jest remedium na wszystko.
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Marzec 30, 2009, 07:11:04 »

Jakby¶ Wiki wypisa³a kilka k³amstw które utkwily Ci w pamieci to by³bym wdziêczny, no i dyskusja te¿ by siê rozwinê³a

oraz

Wys³ane: W

Dziekujê Ci Darku U¶miech) Jak napisa³e¶ i poda³e¶ linki, zak³amanie KK jest ju¿ taki temat na forum i nie widzê potrzeby powtarzania siê U¶miech

Wiki bêdê wdziêczny za rozwiniêcie wypowiedzi. Ewentualnie proszê wska¿ które z moich zdañ jest po trzykroæ fa³szywe b±d¼ te¿ ¿a³osne. Chêtnie poszerzê swoj± ¶wiadomosæ i rozeznanie:

Arteq nie pochlebiaj sobie hehee nie pisa³am o Tobie tylko o KK, jak wy¿ej poda³ Darek zak³amanie KK jest ju¿ ten temat, ja tylko napisa³am ¿e KK jest ¿a³osny po 3 kroæ a mo¿e i nawet wiêcej, jest bardziej ¿a³osny z tymi zakazam ( antykoncepcji, in vitro, prezerwatywami i w ogóle mieszaniem siê w sprawy " pupki" wiernych< wybacz ale jaki¶ ksiêzulo nie bêdzi mi mówi³ co mam robiæ to jest ¿a³osne i zak³amane) Dlaczego  jeden zabrania mi in vitro, a drugi jak go cos zaboli zasuwa do lekarza??? czy to nie dziwne jak bóg chcia³, ¿eby go zabola³o to niech go boli i siê modli mo¿e go bóg wyleczy......

1. Pieni±dze nie za³atwi± problemu AIDS w Afryce
2. Prezerwatywy nie rozwi±¿± problemu AIDS w Afryce.
3. Wstrzemie¼liwo¶æ p³ciowa - do kontaktów ma³¿eñskich - ograniczy rozprzestrzenianie siê AIDS
4. Wierno¶æ ograniczy rozprzestzrenianie siê AIDS.
5. Prezerwatywa nie daje 100% gwarancji ochrony przed AIDS.
6. B16 mówi±æ, ¿e prezerwatywy przynosz± wiêcej strat ni¿ korzy¶ci w walce z AIDS w Afryce nie mia³ racji z medycznego punktu widzenia.
7. Zgodnie z naukami KRK zalecana jest wierno¶æ i czysto¶æ przedma³¿eñska.

1 Tia pieni±dze przydadz± siê na inne rzeczy ksiê¿ulk± U¶miech
2  Nie rozwi±¿±, ale daj± ochronê 99 % wiêc odpowiedz sobie sam 99% mniej zara¿onych, widocnie nie jest na rêkê KK
3  Sam siê wstrzymuj jak masz ochotê, ale czemu wciskasz to innym ludziom, czy wszyscy na ¶wieciê s± KK, czy tylko zasady KK s± naj Co¶
4 Ale tam ¿yj± muzu³manie, a oni mie musz± byæ wierni Co¶ wiêæ co maj± przej¶æ na chrze¶cijañstwo? wspaniale sobie to KK wymy¶li³, jedyne lekarstwo na AIDS wiara chre¶cijanska..........
5 Ale daje oko³o 99 %,  na chyba, ¿e " kto¶" siedzi ze szpileczk± i przekuwa ka¿d± ....
6 Ale z chrze¶cijañskiego zapewne mia³....
7.  Z politowaniem Z politowaniem

To jest moje zdanie

Pozdrawiam U¶miech)

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Marzec 30, 2009, 10:20:21 »

Spokojnie Wiki, nie pochlebiam sobie ale postanowi³em zabraæ g³os w dyskusji i przekazaæ swój punkt widzenia, niekoniecznie zgodny z Twoim - to chyba jeszcze dopuszczalne.
Szkoda, ¿e nie odnos³a¶ siê merytorycznie do zadanych pytañ.
Ad1 - nie napis±³em, ¿e zamiast na prezerwatywy masz daæ ksiê¿ulkom. Czy kiedykolwiek ksiê¿ulek wymusi³ na Tobie jak±kolwiek zap³atê? Je¿eli tak to podaj jaki i kiedy - zapewniam, ¿e sam do niego napiszê.
Ad2 - tak 99% to bardzo du¿o, bezdyskusyjnie. tylko równolegle z tym powinno i¶æ u¶wiadomienie.
Ad3 - nikomu nie nakazujê i nie takie by³o pytanie. pytanie stanowi³o: czy takowe dzia³ania [wstrzemiê¼liwo¶æ] ogranicz± rozprzestrzenianie siê.
Ad4 - i kto tu wciska ciemnoty? Muzu³manów nie obowi±zuje wierno¶æ? Kto Ci takich g³upot nagada³? Spróbuj zwui±zaæ siêz muzu³maninem i go zdradziæ - szczególnie w muzu³mañskim kraju. Gwarantujê, ¿e zatêskni³aby¶ wtedy do tych "jak¿e wrednych i ma³ostkowych" zasad KRK. Pozwolê sobie na uszczypliwo¶æ: je¿eli Twoja znajomo¶æ zasad KRK jest taka jak muzu³manizmu to wiele rzeczy staje siê bardzo jasnych dla mnie.
Ad5 = Ad2
Ad6 przeczytaj co napisa³em, nie przeinacaj pytania tylko dlatego aby móc wy¶miaæ.
Ad7 tak, takie s± nauki KRK. i zanim zaczniesz i z tego siê wy¶miewaæ pomy¶l ile kobiet ile ³ez wyla³o i wycierpia³o z powodu niewierno¶ci mê¿ów/partnerów.

Rozumiem Twoj± mocn± niechêæ do KRK, ale dobrze by³oby gdyby nie przes³ania³a ona rzeczowej dyskusji.
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Marzec 30, 2009, 12:56:15 »

Arteq jestem spokojna U¶miech)) oczywi¶cie, ¿e dopuszczalne, nie przypominam sobie ¿ebym kiedykolwiek i komukolwiek zabrania³a miec swojego zdania U¶miech

Je¿eli chodzi o muzu³manów, tak kobiety maja przechlapane, ale faceci ju¿ nie, by³am kilka razy i widzia³am, uwierz puszczaj± sie na lewo i prawo, a za punkt honoru wyznaczj± sobie przelecenie turystki z Europy U¶miech)) wiêc nie pisz mi ¿e co¶ kto¶ mi nagada³, widzia³am na w³asne oczy, a w ci±gu 2 tyg mo¿na mieæ setki propozycji ³ózkowych od muzu³anów  Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech

Pozwolê sobie na uszczypliwo¶æ: je¿eli Twoja znajomo¶æ zasad KRK jest taka jak muzu³manizmu to wiele rzeczy staje siê bardzo jasnych dla mnie.

Tak Artku niech Ci bêdzie U¶miech)) jestem ciemn± wiejsk± bab±  Du¿y u¶miech a z religii w szkole mia³am 1  Du¿y u¶miech

Rozumiem Twoj± mocn± niechêæ do KRK, ale dobrze by³oby gdyby nie przes³ania³a ona rzeczowej dyskusji.

Napisa³am ju¿ takie jest moje zdanie i tyle, nie zmienisz go wiêc nie rozumiem ........

Pozdrawiam U¶miech)
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: