Kiara
Gość
|
 |
« : Marzec 29, 2009, 15:18:22 » |
|
"Zbawienie dla papieÂża?" Tymczasem na papieÂża spadÂła krytyka takÂże i ze Âśrodowisk specjalistycznych. PrestiÂżowy periodyk medyczny "The Lancet" oskarÂżyÂł Benedykta XVI o "publiczne przeinaczania ustaleĂą naukowych, aby promowaĂŚ katolickÂą doktrynĂŞ". Magazyn opublikowaÂł artykuÂł o znamiennym tytule "Zbawienie dla papieÂża?". http://wiadomosci.onet.pl/1942673,12,item.htmlCzy po raz pierwszy dzieja sie takie rzeczy w KRK? Co jest wazniejsze ideologia, czy zycie i zdrowie Ludzkosci? Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 15:19:59 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 29, 2009, 15:41:44 » |
|
Czy po raz pierwszy dzieja sie takie rzeczy w KRK? Co jest wazniejsze ideologia, czy zycie i zdrowie Ludzkosci? Kiara  Nieco dziwne pytanie. Jasne Âże ideologie. 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2009, 18:26:14 » |
|
Zadam tylko jedno pytanie: czy Kiaro/Dariuszu uwaÂżacie, Âże prezerwatywa gwarantuje 100% bezpieczeĂąstwo przy kontakcie pÂłciowym z osobÂą zakaÂżonÂą? Czy moÂżecie to uczciwie zagwarantowaĂŚ "zainteresowanym"?
|
|
|
|
|
|
|
Mobius
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 29, 2009, 18:33:42 » |
|
MoÂże nie 100% ale na pewno zmniejsza wielokrotnie ryzyko zakaÂżenia,a to juÂż sporo
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 29, 2009, 18:43:41 » |
|
Tak, znacznie zmniejsza, lecz nie zapobiega ca³kowicie. Co do stwierdzenia, ¿e pieniêdzmi i prezerwatywami nie za³atwimy tematu to zgodzê siê. Co do tego, ¿e prezerwatywy pogorsz¹ problem w sensie medycznym - z tym polemizowa³bym. Chcia³bym tylko unikn¹Ì wpojenia do œwiadomoœci Afrykaùczyków, ¿e prezerwatywa jest 100% antidotum - to mo¿e byc niebezpieczne.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 29, 2009, 18:46:13 » |
|
Podobno szklanka zimnej wody dobrze przeciwdzia³a miêdzy innymi przenoszeniu chorób ale,jak to w ¿yciu bywa s¹ minusy tej metody-ca³oœÌ jej trzeba poznaÌ. Po tej szklance,gdy nam siê zachce,nale¿y wypiÌ nastêpn¹ a pó¿niej jeszcze nasatêpn¹ i tak kontrolujemy rozprzestrzenianie chorób w sposób szklankowo-naukowy. Gwarantjê,¿e stosuj¹c siê do w/w przepisu jesteœmy bezpieczni. Zalecenia:posiadanie przy sobie szklanki i dostêp do wody.  P.S. Nie stosowaÌ zamienników typu alkohol. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 18:51:03 wysłane przez kot »
|
|
|
|
|
waldii88
Gość
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 29, 2009, 18:53:19 » |
|
No tak ale woda jest duzo tansza od prezerwatyw a na prezerwatywach ktos moze sobie dorobic w Afryce... Zawsze musi byc biznes
|
|
|
|
|
|
|
muszin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 29, 2009, 18:58:54 » |
|
No ale tutaj naleÂży rozpatrzyĂŚ co innego bez prezerwatyw choroba bĂŞdzie siĂŞ rozprzestrzeniaĂŚ znacznie szybciej i coraz wiĂŞcej osĂłb bĂŞdzie zakaÂżonych i wkoĂącu umrÂą, co do edukacji to nie odpowiedni poziom jak chcesz artequ uczyĂŚ kogoÂś Âże nie wolno kopulowaĂŚ z byle kim byle gdzie, jeÂżeli oni nie majÂą dostĂŞpu do wody. TO teraz nie przejdzie niestety.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 29, 2009, 19:09:01 » |
|
Hmm... nie wydaje mi siê aby tak pazerni ludzie jak hierarchowie KRK, a szczególnie ich naczelny wódz B16 odbierali sobie Ÿród³o zarobku. Kiara kiedyœ podawa³a info [fakt na kilkukrotne proœby o Ÿród³o da³a link do jakiejœ ksi¹¿ki], ¿e Watykan ma udzia³y w firmie klepi¹cej prezerwatywy i zarabia na nich. Pomyœlcie taaaki rynek i odpuœciliby? Wiêc albo nie maj¹ albo nie tacy pazerni...
Je¿eli B16 stwierdzi³, ¿e prezerwatywy w sensie medycznym w danym przypadku przynosz¹ wiêcej strat ni¿ korzyœci - sk³ama³. Powinien wyt³umaczyÌ siê z tego. W odniesieniu do wiary i doktryny KRK to co powiedzia³ nie jest takie beznadziejne jak niektórzy twierdz¹. Zgodnie z doktryna KRK rozprzestrzenianie siê AIDS mia³oby ograniczyÌ ¿ycie zgodnie z zasadami KRK - wstrzemiêŸliwoœÌ seksualna przed œlubem i wiernoœÌ.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 29, 2009, 19:23:17 » |
|
¿aloœnie ¿alosne ¿a³osne, zk³amanie KK siêgnelo juz dawno zenitu wspó³czuje tylko osobom, którzy tego nie widz¹ có¿...... Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Marzec 29, 2009, 20:49:08 » |
|
no có¿ Koœció³ wierzy w swoje zasady a inni wierz¹ w kosmitê chcacego wykopaÌ mumiê... nie wiem co jest bardziej racjonalne? ;P (pytanie retoryczne)
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Marzec 29, 2009, 20:55:11 » |
|
No i bardzo dobrze zrobiÂą jak go zasypiÂą tymi prezerwatywami.
Kto zÂłe plony sieje potem obrywa z rĂłwnÂą albo wiĂŞkszÂą siÂła.
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
waldii88
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Marzec 29, 2009, 20:56:30 » |
|
Nie waÂżne w co sie wierzy, wazne jak sie czlowiek rozwija... JakbyÂś Wiki wypisaÂła kilka kÂłamstw ktĂłre utkwily Ci w pamieci to byÂłbym wdziĂŞczny, no i dyskusja teÂż by siĂŞ rozwinĂŞÂła 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Marzec 29, 2009, 21:17:10 » |
|
JakbyÂś Wiki wypisaÂła kilka kÂłamstw ktĂłre utkwily Ci w pamieci to byÂłbym wdziĂŞczny, no i dyskusja teÂż by siĂŞ rozwinĂŞÂła  Wybacz, ze wyrĂŞczam Wiki, myÂślĂŞ Âże i ona nie bĂŞdzie miaÂła mi tego za zÂłe. Lecz odeslĂŞ CiĂŞ do tematu " http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=783.0oraz http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=68.0Aby nie tworzyĂŚ tu oftopa, zerknij sobie tam. byly juÂż poruszane podobne tematy. Gdyby coÂś tego typu jednak dalej CiĂŞ nurtowaÂło, to klikaj tam.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Marzec 29, 2009, 21:17:48 » |
|
¿aloœnie ¿alosne ¿a³osne, zk³amanie KK siêgnelo juz dawno zenitu wspó³czuje tylko osobom, którzy tego nie widz¹ có¿...... Wiki bêdê wdziêczny za rozwiniêcie wypowiedzi. Ewentualnie proszê wska¿ które z moich zdaù jest po trzykroÌ fa³szywe b¹dŸ te¿ ¿a³osne. Chêtnie poszerzê swoj¹ œwiadomosÌ i rozeznanie: 1. Pieni¹dze nie za³atwi¹ problemu AIDS w Afryce 2. Prezerwatywy nie rozwi¹¿¹ problemu AIDS w Afryce. 3. WstrzemieŸliwoœÌ p³ciowa - do kontaktów ma³¿eùskich - ograniczy rozprzestrzenianie siê AIDS 4. WiernoœÌ ograniczy rozprzestzrenianie siê AIDS. 5. Prezerwatywa nie daje 100% gwarancji ochrony przed AIDS. 6. B16 mówi¹Ì, ¿e prezerwatywy przynosz¹ wiêcej strat ni¿ korzyœci w walce z AIDS w Afryce nie mia³ racji z medycznego punktu widzenia. 7. Zgodnie z naukami KRK zalecana jest wiernoœÌ i czystoœÌ przedma³¿eùska.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Marzec 29, 2009, 21:21:07 » |
|
szczerze mĂłwiÂąc to nie wiem co tam moÂże kogoÂś szczegĂłlnie bulwersowaĂŚ
|
|
|
|
|
|
|
Nebulitos
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Marzec 29, 2009, 21:53:21 » |
|
A ja myœlê, ¿e Benedykt w tym temacie mia³ racjê. Prezerwatywy to œrodek pomagaj¹cy w sposobie ¿ycia w stylu "Róbta co chceta". Ano mam prezerwatywê to niczego siê nie bojê i mogê dalej siaÌ nierz¹d. S³owa Benedykta by³y g³êbsze ni¿ siê wydaje. Nie chodzi tu o przyzwolenie na œmierÌ i choroby, które bêd¹ siê szybciej rozprzestrzenia³y tylko o to czym jest prezerwatywa i jaki jest sens ¿ycia w takim œwiecie. Prezerwatywa jest tylko œrodkiem, który mo¿e zapobiegaÌ temu co ju¿ siê sta³o, a nam potrzeba jest zniszczenie tego co to rozpoczê³o. Afryka z premedytacj¹ jest niszczona i prezerwatywy tu nic nie pomog¹, a tylko spowoduj¹, ¿e sytuacja siê nie zmieni i tak bêdzie to trwa³o.
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Marzec 29, 2009, 22:30:21 » |
|
chyba ze coniektĂłrzy je po prostu Âłykali i chceli zeby to pomoglo
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Marzec 29, 2009, 23:13:26 » |
|
chyba ze coniektĂłrzy je po prostu Âłykali i chceli zeby to pomoglo
a w sumie wcale bym siĂŞ nie zdziwiÂł istnieje takÂże coÂś takiego jak wiara w to Âże aby siĂŞ pozbyĂŚ choroby trzeba jÂą przekazaĂŚ komuÂś innemu (w niektĂłrych rejonach Afryki jest takie wierzenie) prawda jest taka Âże trzeba zwalczaĂŚ przyczynĂŞ a nie skutek - pod tym wzglĂŞdem wstrzemiĂŞÂźliwoÂśc jest oczywiÂście zalecana i rozumiana stÂąd byÂły te przypadki w Polsce gdy czarnoskĂłry zaraÂżaÂł kobiety
|
|
|
|
|
|
|
secularus
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Marzec 30, 2009, 00:49:12 » |
|
Fakty jednak same mĂłwiÂą za siebie. Ludzie kopulujÂą na caÂłym Âświecie i tam gdzie nie uÂżywajÂą prezerwatyw jest najwiĂŞkszy % zaraÂżonych.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #20 : Marzec 30, 2009, 01:21:57 » |
|
Zadam tylko jedno pytanie: czy Kiaro/Dariuszu uwaÂżacie, Âże prezerwatywa gwarantuje 100% bezpieczeĂąstwo przy kontakcie pÂłciowym z osobÂą zakaÂżonÂą? Czy moÂżecie to uczciwie zagwarantowaĂŚ "zainteresowanym"?
A masz dowod na to ze prezerwatywa wykonana wedlog norm dla niej przeznaczonych nie zapobiega roznoszeniu AIDS? Czy jej uzycie nie gwarantuje bezpieczenstwa zainteresowanym? Cytat... Komentator dziennika "La Repubblica" nazwaÂł zaÂś sÂłowa Benedykta XVI "gÂłupotÂą" i podkreÂśliÂł, Âże pozostanÂą one "gÂłupotÂą", nawet jeÂśli wypowiada je papieÂż...... Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 01:25:02 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Marzec 30, 2009, 06:33:16 » |
|
Kiaro - wystarczy, by choÌ odrobina p³ynu preejakulacyjnego dosta³a siê na prezerwatywê przy zak³adaniu (co wcale nie jest takie trudne czy rzadkie), by ca³e zabezpieczenie (i przed AIDS, i przed ci¹¿¹) wziê³o w ³eb. Nie wspomnê ju¿ o tym, ¿e prezerwatywa, nawet œwietnej jakoœci, mo¿e po prostu pêkn¹Ì.
Tak wiĂŞc, choĂŚ akurat tak rygorystycznej wstrzemiĂŞÂźliwoÂści seksualnej, jakÂą proponuje KRK, nie popieram, to faktem jest, ze prezerwatywa nie jest remedium na wszystko.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Marzec 30, 2009, 07:11:04 » |
|
DziekujĂŞ Ci Darku  ) Jak napisaÂłeÂś i podaÂłeÂś linki, zakÂłamanie KK jest juÂż taki temat na forum i nie widzĂŞ potrzeby powtarzania siĂŞ  Wiki bĂŞdĂŞ wdziĂŞczny za rozwiniĂŞcie wypowiedzi. Ewentualnie proszĂŞ wskaÂż ktĂłre z moich zdaĂą jest po trzykroĂŚ faÂłszywe bÂądÂź teÂż ÂżaÂłosne. ChĂŞtnie poszerzĂŞ swojÂą ÂświadomosĂŚ i rozeznanie:
Arteq nie pochlebiaj sobie hehee nie pisa³am o Tobie tylko o KK, jak wy¿ej poda³ Darek zak³amanie KK jest ju¿ ten temat, ja tylko napisa³am ¿e KK jest ¿a³osny po 3 kroÌ a mo¿e i nawet wiêcej, jest bardziej ¿a³osny z tymi zakazam ( antykoncepcji, in vitro, prezerwatywami i w ogóle mieszaniem siê w sprawy " pupki" wiernych< wybacz ale jakiœ ksiêzulo nie bêdzi mi mówi³ co mam robiÌ to jest ¿a³osne i zak³amane) Dlaczego jeden zabrania mi in vitro, a drugi jak go cos zaboli zasuwa do lekarza??? czy to nie dziwne jak bóg chcia³, ¿eby go zabola³o to niech go boli i siê modli mo¿e go bóg wyleczy...... 1. Pieni¹dze nie za³atwi¹ problemu AIDS w Afryce 2. Prezerwatywy nie rozwi¹¿¹ problemu AIDS w Afryce. 3. WstrzemieŸliwoœÌ p³ciowa - do kontaktów ma³¿eùskich - ograniczy rozprzestrzenianie siê AIDS 4. WiernoœÌ ograniczy rozprzestzrenianie siê AIDS. 5. Prezerwatywa nie daje 100% gwarancji ochrony przed AIDS. 6. B16 mówi¹Ì, ¿e prezerwatywy przynosz¹ wiêcej strat ni¿ korzyœci w walce z AIDS w Afryce nie mia³ racji z medycznego punktu widzenia. 7. Zgodnie z naukami KRK zalecana jest wiernoœÌ i czystoœÌ przedma³¿eùska. 1 Tia pieni¹dze przydadz¹ siê na inne rzeczy ksiê¿ulk¹  2 Nie rozwi¹¿¹, ale daj¹ ochronê 99 % wiêc odpowiedz sobie sam 99% mniej zara¿onych, widocnie nie jest na rêkê KK 3 Sam siê wstrzymuj jak masz ochotê, ale czemu wciskasz to innym ludziom, czy wszyscy na œwieciê s¹ KK, czy tylko zasady KK s¹ naj 4 Ale tam ¿yj¹ muzu³manie, a oni mie musz¹ byÌ wierni  wiêÌ co maj¹ przejœÌ na chrzeœcijaùstwo? wspaniale sobie to KK wymyœli³, jedyne lekarstwo na AIDS wiara chreœcijanska.......... 5 Ale daje oko³o 99 %, na chyba, ¿e " ktoœ" siedzi ze szpileczk¹ i przekuwa ka¿d¹ .... 6 Ale z chrzeœcijaùskiego zapewne mia³.... 7.  To jest moje zdanie Pozdrawiam  )
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Marzec 30, 2009, 10:20:21 » |
|
Spokojnie Wiki, nie pochlebiam sobie ale postanowi³em zabraÌ g³os w dyskusji i przekazaÌ swój punkt widzenia, niekoniecznie zgodny z Twoim - to chyba jeszcze dopuszczalne. Szkoda, ¿e nie odnos³aœ siê merytorycznie do zadanych pytaù. Ad1 - nie napis¹³em, ¿e zamiast na prezerwatywy masz daÌ ksiê¿ulkom. Czy kiedykolwiek ksiê¿ulek wymusi³ na Tobie jak¹kolwiek zap³atê? Je¿eli tak to podaj jaki i kiedy - zapewniam, ¿e sam do niego napiszê. Ad2 - tak 99% to bardzo du¿o, bezdyskusyjnie. tylko równolegle z tym powinno iœÌ uœwiadomienie. Ad3 - nikomu nie nakazujê i nie takie by³o pytanie. pytanie stanowi³o: czy takowe dzia³ania [wstrzemiêŸliwoœÌ] ogranicz¹ rozprzestrzenianie siê. Ad4 - i kto tu wciska ciemnoty? Muzu³manów nie obowi¹zuje wiernoœÌ? Kto Ci takich g³upot nagada³? Spróbuj zwui¹zaÌ siêz muzu³maninem i go zdradziÌ - szczególnie w muzu³maùskim kraju. Gwarantujê, ¿e zatêskni³abyœ wtedy do tych "jak¿e wrednych i ma³ostkowych" zasad KRK. Pozwolê sobie na uszczypliwoœÌ: je¿eli Twoja znajomoœÌ zasad KRK jest taka jak muzu³manizmu to wiele rzeczy staje siê bardzo jasnych dla mnie. Ad5 = Ad2 Ad6 przeczytaj co napisa³em, nie przeinacaj pytania tylko dlatego aby móc wyœmiaÌ. Ad7 tak, takie s¹ nauki KRK. i zanim zaczniesz i z tego siê wyœmiewaÌ pomyœl ile kobiet ile ³ez wyla³o i wycierpia³o z powodu niewiernoœci mê¿ów/partnerów.
Rozumiem TwojÂą mocnÂą niechĂŞĂŚ do KRK, ale dobrze byÂłoby gdyby nie przesÂłaniaÂła ona rzeczowej dyskusji.
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Gość
|
 |
« Odpowiedz #24 : Marzec 30, 2009, 12:56:15 » |
|
Arteq jestem spokojna  )) oczywiœcie, ¿e dopuszczalne, nie przypominam sobie ¿ebym kiedykolwiek i komukolwiek zabrania³a miec swojego zdania  Je¿eli chodzi o muzu³manów, tak kobiety maja przechlapane, ale faceci ju¿ nie, by³am kilka razy i widzia³am, uwierz puszczaj¹ sie na lewo i prawo, a za punkt honoru wyznaczj¹ sobie przelecenie turystki z Europy  )) wiêc nie pisz mi ¿e coœ ktoœ mi nagada³, widzia³am na w³asne oczy, a w ci¹gu 2 tyg mo¿na mieÌ setki propozycji ³ózkowych od muzu³anów Pozwolê sobie na uszczypliwoœÌ: je¿eli Twoja znajomoœÌ zasad KRK jest taka jak muzu³manizmu to wiele rzeczy staje siê bardzo jasnych dla mnie.
Tak Artku niech Ci bĂŞdzie  )) jestem ciemnÂą wiejskÂą babÂą  a z religii w szkole miaÂłam 1  Rozumiem TwojÂą mocnÂą niechĂŞĂŚ do KRK, ale dobrze byÂłoby gdyby nie przesÂłaniaÂła ona rzeczowej dyskusji. NapisaÂłam juÂż takie jest moje zdanie i tyle, nie zmienisz go wiĂŞc nie rozumiem ........ Pozdrawiam  )
|
|
|
|
|
|
|
|