Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:16:27

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: NIe¶³ubne dziecko Lecha Wa³êsy  (Przeczytany 25112 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Leszek
Go¶æ
« : Kwiecieñ 02, 2009, 23:00:55 »

Sprawa nie¶lubnego dziecka Lecha Wa³êsy, opisana przez Paw³a Zyzaka w
ksi±¿ce "Lech Wa³êsa. Idea i historia, oburzy³a polityków. Pose³ Arkadiusz
Rybicki orzek³, ¿e Wa³êsê opisali zawistni wie¶niacy. Czy¿by w Cypriance i
£ochocinie dosz³o do zbiorowej halucynacji? Pojechali¶my to sprawdziæ.
Reporta¿ :-)))

<a href="http://www.youtube.com/v/tCP38jbLgO0&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/tCP38jbLgO0&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>

Link
http://www.youtube.com/watch?v=tCP38jbLgO0

Ca³a wie¶ mówi o nie¶lubnym dziecku Wa³êsy

"Jak zasz³a w ci±¿ê, to siê zwierzy³a, ¿e z Leszkiem Wa³ês±" - mówi mieszkanka powiatu lipnowskiego w woj. kujawsko-pomorskim. Mówi, ¿e pamiêta Wa³êsê z czasów, gdy przyje¿d¿a³ do pani Wandy z £ochocina. W sieci kr±¿y nagranie z takimi wyznaniami s±siadów by³ej wybranki prezydenta.

Nagranie w internecie umie¶ci³a "Gazeta Pomorska". Dziennik zastanawia siê nad prawdziwo¶ci± zeznañ, które zebra³ w¶ród mieszkañców wsi. "Czy¿by w Cypriance i £ochocinie dosz³o do zbiorowej halucynacji?" - pyta gazeta.

Sk±d w±tpliwo¶ci? Ukrywanie faktu posiadania nie¶lubnego dziecka zarzuci³ by³emu prezydentowi Pawe³ Zyzak, autor ksi±¿ki o Wa³êsie, a obecnie pracownik Instytutu Pamiêci Narodowej. "To jest barbarzyñstwo, to jest bezczelno¶æ, to jest chamstwo. Podoba³a mi siê ta pani, zanim pozna³em swoj± Danutê. Ale to nie znaczy, ¿e mia³em z ni± dziecko" - mówi³ Lech Wa³êsa w "Newsweeku".

S±siedzi tajemniczej pani Wandy ze szczegó³ami opowiadaj± na filmie umieszczonym w internecie o tym, jak Wa³êsa przychodzi³ do niej w m³odo¶ci. Wspominaj± te¿ Grzesia, który - ich zdaniem - bezsprzecznie by³ synem Wa³êsy. Przysz³y prezydent mia³ siê nawet pojawiæ na pogrzebie ch³opca, który - jak wynika z relacji mieszkañców wsi - utopi³ siê w rzece.

"Mi siê wydaje, ¿e za du¿o wzi±³ na siebie. Gdyby mówi³ prawdê od pocz±tku, nie taj±c, bo to ¿adna tajemnica, to by³by siê tak nie zapl±ta³" - kwituje nagrany mieszkaniec wsi.

http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article353697/Cala_wies_mowi_o_nieslubnym_dziecku_Walesy.html#commentSent
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #1 : Kwiecieñ 02, 2009, 23:17:51 »

Ni mogê poj±æ o co ta ca³a afera Co¶  Co to kogo obchodzi czy Wa³êsa mia³ nie¶lubne dziecko,a nawet je¶li mia³  Co¶ Ka¿dy mia³  jakie¶ grzeszki m³odo¶ci.Osobi¶cie nie mam nic do tego.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Kwiecieñ 02, 2009, 23:28:58 »

Channel jeste¶ a¿ tak bardzo oderwana od rzeczywisto¶ci?
Zerknij sobie:
Czy Pawe³ Zyzak, autor kontrowersyjnej biografii Lecha Wa³êsy, straci dyplom magistra Uniwersytetu Jagielloñskiego, bo jego ksi±¿ka stawia by³ego prezydenta w krytycznym ¶wietle? Minister szkolnictwa wy¿szego Barbara Kudrycka zarz±dzi³a nadzwyczajn± kontrolê na Wydziale Historycznym UJ.

http://www.dziennik.pl/polityka/article353722/Autor_ksiazki_o_Walesie_straci_magisterium_.html

Ju¿ chyba... faszyzuj±cy ... Michnikowcy atakuj±...
Jak piszesz  nie po my¶li autokratów z Wyborczej, to Ciê zbanuj± pod pretekstem ³amania regulaminu i zobaczysz tylko co¶ takiego, co mam ju¿ od miesiêcy...
http://forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=904&w=93608178&p5=6458498&p6=DOCUMENT&powrot=http://wyborcza.pl/1,75248,6458498,Kudrycka__Zyzak_do_kontroli.html

Powinien wy¶wietliæ siê komunikat:
"W zwi±zku z przypadkami ³amania Regulaminu, nie mo¿esz za³o¿yæ nowego w±tku na tym forum."
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 02, 2009, 23:37:57 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Kwiecieñ 02, 2009, 23:31:58 »

Najlepsz± reklam± samego siebie jest skandal...
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Kwiecieñ 02, 2009, 23:34:55 »

Chodzi o to, ¿e Wa³êsa ³¿e jak pies, a IPN chc± rozwi±zaæ, bo pokazuje prawdê o biografiach "nietykalnych osób"...

Jaros³aw Kaczyñski przekonuje, ¿e w Polce zagro¿ona jest wolno¶æ s³owa i demokracja. To reakcja na skandaliczn±, jego zdaniem, decyzjê minister nauki Barbary Kudryckiej, która poleci³a sprawdziæ, jak przebiega³a obrona pracy magisterskiej Paw³a Zyzaka. To na jej podstawie Zyzak napisa³ kontrowersyjna ksi±¿kê o Lechu Wa³êsie.

http://www.dziennik.pl/polityka/article353281/Jaroslaw_Kaczynski_broni_wolnosci_slowa.html
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 02, 2009, 23:38:40 wys³ane przez Leszek » Zapisane
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 02, 2009, 23:45:33 »

Ni mogê poj±æ o co ta ca³a afera Co¶  Co to kogo obchodzi czy Wa³êsa mia³ nie¶lubne dziecko,a nawet je¶li mia³  Co¶ Ka¿dy mia³  jakie¶ grzeszki m³odo¶ci.Osobi¶cie nie mam nic do tego.
Tu muszê Ci przyznaæ racjê.Nie ka¿dy lubuje siê w ¿yciorysach ludzi, tym bardziej je¶li dotyczy to takich, którzy niczego nie wnosz± do ewolucji ludzko¶ci, a raczej bardziej do inwolucji.
Dlatego Twoja uwaga Leszku jest nie na miejscu i dokonujesz tu pewnej  presjii na Chanell, abdarowywuj±c j± jeszcze oderwaniem od rzeczywisto¶ci.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 02, 2009, 23:46:37 wys³ane przez astro » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 02, 2009, 23:58:00 »

Zapewniam ciê Leszku ,¿e nie jestem oderwana od rzeczywisto¶ci,tylko od paru dni s³yszê o tej ksi±¿ce ,jestem zdegustowana tym co o niej s³ysza³am.Czasem Wa³êsa wkurza mnie swoimi wypowiedzami,ale mam do niego szacunek,poniewa¿ miêdzy innymi dziêki niemu mog³am zwiedziæ Europê,moge korzystaæ z wolnej telewizji,mam telefon i internet.Nic mnie nie obchodz± jego sprawy osobiste.Wiem ¿e jest osob± publiczn± i zawsze znajd± siê jacy¶ nawiedzeni krzykacze którzy bêd± szukaæ dziury w ca³ym i kombinowaæ jakby tu go oczerniæ. Dla mnie mo¿e mieæ 10 -cioro nie¶lubnych dzieci  i tak bêdê mieæ do niego szacunek.
Pozdrawiam U¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Kwiecieñ 03, 2009, 00:10:50 »

We Francji jest rozdzielnosc zycia publiczneg od zycia osobistego osob znanych.
Istnieje ochrona ich prywatnosci, wielkim nietaktem jest wywlekanie takich informacji i granie nimi politycznie. Bardzo czesto konczy sie to wielkimi odszkodowaniami.
Warto to wiedziec, zanim poda sie takie informacje publicznie , bo jest to wysoce nie, etyczne..

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 03, 2009, 14:38:55 wys³ane przez Kiara » Zapisane
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Kwiecieñ 03, 2009, 00:25:38 »

We Francji jest rozdzielnosc zycia publiczneg od zycia osobistego osob znanych.
Istnieje ochrona ich prywatnosci, wielkim nietaktem jest wywlekanie takich informacji i granie nimi politycznie. Bardzo czesto konczy sie to wielkimi odszkodowaniami.
Warto to wiedziec, zanim poda sie takie informacje publicznie.

Powiedzia³ bym to jeszcze tak: nie s±dzcie, a nie bêdziecie s±dzeni.
Co napierasz do Ciebie wraca.Oto prawo manifestacji...
Inna sprawa je¿eli szukamy zrozumienia tematu i mimo woli wtargnie siê ocena nie ludzi, ale ich dzia³ania.
Informacja, ¿e Wa³êsa ma nie¶lubne dziecko ma zerow± warto¶æ.
Nikt nie przyk³ada wagi do tego typu informacji.¦wiat- wszech¶wiat jest zbyt wielki, piêkny i inspiruj±cy, aby zawracaæ sobie g³owê takimi bzdetami.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 03, 2009, 00:29:50 wys³ane przez astro » Zapisane
secularus
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Kwiecieñ 03, 2009, 01:20:06 »

Najwidoczniej nie ma czego nag³a¶niaæ i media ³api± siê czego mog±, afery i skandale s± paliwem dla wszelkich mediów. ñie wa¿ne jest co wywlekaj± wa¿ne ile osób to przeczyta czy zobaczy, a jaki bêdzie mia³o stosunek do tego? Kogo to obchodzi, przychody z reklam siê licz±, jak wszêdzie pieni±dze.
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Kwiecieñ 03, 2009, 07:26:22 »

Zapewniam ciê Leszku ,¿e nie jestem oderwana od rzeczywisto¶ci,tylko od paru dni s³yszê o tej ksi±¿ce ,jestem zdegustowana tym co o niej s³ysza³am.Czasem Wa³êsa wkurza mnie swoimi wypowiedzami,ale mam do niego szacunek,poniewa¿ miêdzy innymi dziêki niemu mog³am zwiedziæ Europê,moge korzystaæ z wolnej telewizji,mam telefon i internet.Nic mnie nie obchodz± jego sprawy osobiste.Wiem ¿e jest osob± publiczn± i zawsze znajd± siê jacy¶ nawiedzeni krzykacze którzy bêd± szukaæ dziury w ca³ym i kombinowaæ jakby tu go oczerniæ. Dla mnie mo¿e mieæ 10 -cioro nie¶lubnych dzieci  i tak bêdê mieæ do niego szacunek.
Pozdrawiam U¶miech

Chanell, przepraszam ciê,, ale na pewno nie dzieki niemu. Moze w koncu jego prawdziwa historia wyjdzie. Zapomina siê o wielu wielu ludziach. ehhhh z reszt±.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Kwiecieñ 03, 2009, 09:05:27 »

Najwa¿niesze jest to, ¿e Lech religijny by³ nad wyraz od m³odo¶ci.
Nie zak³ada³ na cz³onki tych szatañskich instrumentów (prezerwatyw), o których raczy³ wspomnieæ nam Mi³o¶ciwie Panuj±cy Benedykt XVI, w swej pielgrzymce do Afryki.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 03, 2009, 16:02:54 wys³ane przez Thotal » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Kwiecieñ 03, 2009, 09:45:47 »

We Francji jest rozdzielnosc zycia publiczneg od zycia osobistego osob znanych. Istnieje ochrona ich prywatnosci, wielkim nietaktem jest wywlekanie takich informacji i granie nimi politycznie. Bardzo czesto konczy sie to wielkimi odszkodowaniami.
Warto to wiedziec, zanim poda sie takie informacje publicznie.
Nie jeste¶my we Francji. Nie uwa¿am tak¿e, ¿e Francjê nalezy braæ za wzór - np.: u nas jeszce m³odzie¿ nie podpala masowo samochodów.
Uwa¿am nieco odmiennie - osoba która chce byæ publiczn± musi liczyæ siê z tym, ¿e bêdzie poniek± na celowniku. Ob³ud± jest dla mnie postawa w której osoba publiczna gar¶ciami ci±gnie profity ze swojej publiczno¶ci, a klnie na drug± stronê medalu. Nie chcesz - nie pchaj siê.

Nie zgadzam siê, ¿e to dziêki Wa³êsie mog³a¶ Chanell zwiedziæ Europê. Je¿eli ju¿ to dziêki setkom tysiêcy prostych ludzi którzy pozostaj± w cieniu Walêsy. Tych samych na których on potem wielokrotnie siê wypina³. Tych którzy byli bici, maltretowani i prze¶ladowani przez aparat komunistyczny za swoje pogl±dy i postawê, a których Wa³êsa najzwyczajniej zdradzi³. To za jego prezydentury zaczê³a siê bandycka wyprzeda¿ zak³adów pracy. Przy tych ludziach to Wa³êsa mia³ wczasy...

Osobi¶cie uwa¿am Wa³êsê za jednego z najwiêkszych buców i zarozumialców - wszystko przypisuje sobie. Teraz odgra¿a siê, ¿e wyjedzie z Polski - proszê bardzo, skoro mu tak ¼le, nawet dorzucê na bilet. Nie jest tajemnic±, ¿e Wa³êsa jest diamertalnie róznie odbierany przez Poloniê a ludzi mieszkaj±cych w Polsce. O czym¶ te¿ to ¶wiadczy.

Co do sprawy z rzekomym dzieckiem - jedyne czego teraz chcia³bym - piszê teraz bo sprawa zosta³a mocno nag³o¶niona - aby j± do koñca wyja¶niæ. Wtedy wyjdzie kto i w czym k³ama³, winni niech zostan± ukarani i tyle.
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Kwiecieñ 03, 2009, 12:31:51 »

W pe³ni zgadzam siê ze zdaniem Chanell i równie¿ czujê siê zdegustowana s³uchaj±c o skandalach z ¿ycia innych ludzi. Tu ju¿ nawet nie chodzi o to, ¿e to L.Wa³êsa. Jak pewnie wiêkszo¶æ z nas, mia³am okazjê z nim rozmawiaæ. Nie osobi¶cie, podawa³ publicznie swój numer GG, niewielu polityków to robi, a nawet ta czê¶æ z nich, która siê na to odwa¿y nie ma ochoty rozmawiaæ z obcymi d³u¿ej ni¿ przez 5 minut. Pan Wa³êsa rozmawia³ ze mn± o wszystkim i o niczym przez dobrych kilka tygodni, tak po prostu jak na co dzieñ ka¿dy z nas rozmawia na GG ze swoimi znajomymi. Zawsze mia³ czas, ¿eby odpowiedzieæ, wys³uchaæ, doradziæ, to naprawdê sympatyczny cz³owiek. Nie wywy¿sza siê, nie ujmuje honorem, nie czu³am ¿adnego dystansu w dyskusji.
Co mnie boli w jego sprawie to to, ¿e gdziekolwiek siê w ¶wiat nie pojedzie, to ludzie s³ysz±c, ¿e jestem z Polski znaj± j± tylko przez pryzmat dwóch ludzi: papie¿a Jana Paw³a II i w³a¶nie Lecha Wa³êsy.
Niszcz±c tego cz³owieka, wystawiamy sobie okropn± wizytówkê. Niszczymy wszystkim znany autorytet, choæ i tak niewiele takich istnieje. Plujemy we w³asne gniazdo.
Ca³e to nasze rozochocenie w rozmowach o tym, czego dopu¶ci³ siê ten cz³owiek a czego nie, wchodzenie w jego ¿ycie ze szczegó³ami, usilne umniejszanie jego zas³ug to nic innego jak nuda w naszym ¿yciu i ogromny nietakt.
Ka¿dy z nas w ¿yciu zrobi³ wiele rzeczy, których pilnuje aby nie ujrza³y ¶wiat³a dziennego. Niech chocia¿ po³owa w¶ród tych krytyków pochwali siê równomiern± zas³ug± do L.Wa³êsy w ramach rekompensaty swoich z³ych uczynków.
Taki nasz temperament. Cudze chwalimy, swego nie znamy, a to co mamy i tak potêpiamy.

PS. Wa³êsa to ju¿ starsza osoba, widzia³am jego wywiad z M.Olejnik na TVN24. Dali mu chyba najgorsz± z mo¿liwych jêdz, która zachowuje siê wg mnie skandalicznie. Mo¿e i jest dobr± dziennikark±, bo ka¿dego potrafi przycisn±æ do muru, ale sposób w jaki przycisnê³a tego starszego pana budzi za¿enowanie. ¯al mi by³o nawet nie jego, bo w koñcu musia³ zgodziæ siê na ca³y ten teatrzyk, ale ¿al mi by³o, ¿e tak niski jest poziom kultury w Polsce.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Kwiecieñ 03, 2009, 15:16:16 »

Sprawa jest prosta. Jak Wa³êsa uwa¿a, ¿e jego dobra zosta³y naruszone, to niech poda autora do s±du. Jednak Wa³êsa tego nie robi...  Czemu? Bo - jak mówi - s± rekolekcje, które sk³aniaj± do przebaczenia... Super. Jakby siê tego od Michnika nauczy³...

Nikt nie zauwa¿y³, ¿e zamiast merytorycznej dyskusji, w Polsce osoby my¶l±ce inaczej ni¿ chce tego michnikowszczyzna chce siê eliminowaæ z ¿ycia publicznego. Ba, chce siê bez merytorycznej dyskusji zamykaæ IPN i najlepiej pozbawiæ tytu³ów naukowych niewygodnych profesorów...
Ksi±¿ka, która wyja¶nia co nieco "Michnikowszczyzna zapis choroby":
http://www.google.pl/search?q=Michnikowszczyzna+zapis+choroby&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

Polecam w tej kwestii felieton redaktora naczelnego Rzeczpospolitej pt Publicysta likwidator.
http://www.rp.pl/artykul/284639.html

Swoj± drog± pos³ugiwanie siê argumentami typu "starszy cz³owiek" to stara metoda... No có¿... starszymi osobami s± jeszcze m.in Jaruzelski, Kiszczak, Urban i paru innych "bohaterów". Ponoæ ¿yje te¿ jeszcze paru nazistowskich katów, którym tez nale¿a³oby odpu¶ciæ, bo s± to biedni starzy ludzie... Jako¶ ¯ydzi im nie potrafi± odpu¶ciæ...

Ci±g dalszy Love Story:

"W dzieñ Wa³êsa spacerowa³ po szosie w jedn± i drug± stronê. Dopiero jak ciemno zaczê³o siê robiæ, to szed³ do Wandy" - tak Leszek ¦miechowski opowiada o kulisach znajomo¶ci by³ego prezydenta z jego ówczesn± ukochan±. Dodaje, ¿e wtedy by³a to zgrabna i szczup³a dziewczyna, która mog³a siê podobaæ.

Wa³êsa zakoñczy³ tê znajomo¶æ, gdy okaza³o siê, ¿e Wanda jest w ci±¿y. "On j± zostawi³, gdy mu powiedzia³a, ¿e jest w ci±¿y. Zrezygnowa³, no i z g³owy" - podkre¶la ¦michowski. Jego s³owa potwierdza Zofia Sawicka. "Jak w ci±¿ê zasz³a, to mówi³a, ¿e z Leszkiem Wa³ês±. Ona mi siê wtedy zwierzy³a" - podkre¶la Sawicka.

Dziecku Wanda da³a na imiê Grzegorz. S±siedzi wspominaj±, ¿e by³ ³adnym ch³opcem. "Jeszcze w trumnie ³adnie le¿a³, taki malowany by³" - opowiada Maria O¶mia³owska.

Ch³opiec, gdy mia³ cztery lata, utopi³ siê. "Dzieci zobaczy³y wodê i chlapa³y siê. Mo¿e kto¶ go popchn±³, mo¿e sam wpad³. Hania pani Podgórskiej przybieg³a i powiedzia³a, ¿e Grzesiu p³ywa. P³ywa³ na buziulce, ju¿ nie ¿y³" - relacjonuje Sawicka.

Wa³êsa przyjecha³ na pogrzeb Grzesia. "By³ na pogrzebie, pó¼niej poszed³ do Wandy, ale ona go odepchnê³a. Potem ju¿ nie wróci³" - wspomina Halina Podgórska. ¦miechowski dodaje, ¿e Wa³êsa szed³ kilkana¶cie metrów za konduktem.

http://www.dziennik.pl/polityka/article354173/Walesa_do_Wandy_zakradal_sie_wieczorem.html
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 03, 2009, 21:31:18 wys³ane przez Leszek » Zapisane
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Kwiecieñ 03, 2009, 16:32:20 »

Plujemy we w³asne gniazdo.
Ca³e to nasze rozochocenie w rozmowach o tym, czego dopu¶ci³ siê ten cz³owiek a czego nie, wchodzenie w jego ¿ycie ze szczegó³ami, usilne umniejszanie jego zas³ug to nic innego jak nuda w naszym ¿yciu i ogromny nietakt.

Brawo Janneth - ¶wiête s³owa.
Popadam w filozoficzn± zadumê, gdy czytam te wie¶ci o tym nie¶lubnym dziecku Wa³êsie.
Pytanie co chcecie przez to osiagn±æ? Nie, nies±dze, aby¶cie uczciwie zadali sobie to w³a¶nie  pytanie.
Tymczasem gdyby¶cie zechcieli zrozumieæ, ¿e wszyscy jeste¶my braæmi i siostrami, ¿e istnieje jedno wielkie ¿ycie, jedna ludzko¶æ, to otwar³y by siê przed Wami bramy poznania zupe³nie innej prawdy.
Zamiast os±dzaæ innych w taki sposób, lepiej uczciwie przygl±dn±æ siê w³asnej prawdzie, a wówczas dostrze¿emy, ¿e jeste¶my podobni  jak inni - g³upi, zalêknieni i kieruj± nami wci±¿ nieu¶wiadomione motywacje.
Zobacz jak ¿ycie jest wielkie i inspiruj±ce.Zobacz jakie bogactwo niesie Ka¿da jego chwila, ka¿dy jego krok do prze¿ycia.
Chcecie mo¿e i¶æ do czwartego wymiaru.Ale pytanie z czym??? Smutny
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 03, 2009, 16:36:35 wys³ane przez astro » Zapisane
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Kwiecieñ 03, 2009, 16:41:56 »

Janett, nie plujemy do wlasnego gniazda, id±c twoim sposobe rozumowania, malujemy nasze gniazdo na bia³o a po rogach tomy smieci i innej zgnilizny. Ktora czasami naprawde pachnie nieprzyjemnie. Co jest za problem powiedziec: tak , mialem. To jest tak samo jak bylo z Tuskiem i jego dziadkiem. Jak g³upek zaprzecza³ ze jego dziadek by³ w wermachcie. Nie ma co zaprzeczaæ, wiekszo¶æ me¿czyzn w tamtym czasie na ziemiach KAszubskich by³y w wermachcie. I tutaj tez jest bzdur±, zaprzeczaæ (oczywiscie jezeli bylo) tylko po to zeby (jego zdaniem) sie wybielic.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Kwiecieñ 03, 2009, 17:27:41 »

Nie kazdy ma odwage powiedziec prawde o "grzechach " swojej mlodosci lub innego czasu, tak jest.Jest to jego i tylko jego sprawa, moze ale nie musi o tym opowiadac publicznie, ma absolutne prawo do zachowania tajemnicy zycia osobistego. Panowie mili czy naprawde kazdy z was jest pewien na 100%  iz nie ma gdzies ... nieslubnego dziecka? A jezeli ? To co? Wasza i tylko wasza sprawa, oraz kobiety i dziecka. Niezaleznie co robicie , jaka obecnie macie pozycje zyciowa nikt nie powinien uzywac informacji o zyciu prywatnym czlowieka jako karty przetargowej w zadnych dyskusjach nie zwiazanych z owa prywatnoscia.

Juz chyba wiecie iz wszystkie zdazenia zyciowe sa wybierane jako niezbedne w planie przedurodzeniowym czlowieka. Sa zawsze jego wyborem, potrzebnym w jego rozwoju. Wszystkie, i te  "pozytywne i te negatywne", ktore sa pozytywne a , ktore negatywne tak naprawde? Zycie to weryfikuje. Skoro Walesa mial take zdarzenia ( zakladamy ze mial) , byly i jemu i dziecku i tej kobiecie potrzebne, tak wybrali. Dlatego nie powinnismy oceniac innych ludzi w takich aspektach. Ocenmy siebie, zastanowmy sie nad soba, inni nas tez moga postrzegac negatywnie, nie wiedzac ze dla nas ta lekcja zycia byla niezbednoscia. Tego doswiadczenia nam zabraklo w caloksztalcie naszej wiedzy duchowej. Pozwolmy innym przezywac swoje zycia.
AKCEPTACJA
to naprawde swiete slowo, warto o nim pamietac.

Kiara U¶miech U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Kwiecieñ 03, 2009, 17:39:07 »

Nie kazdy ma odwage powiedziec prawde o "grzechach " swojej mlodosci lub innego czasu, tak jest.Jest to jego i tylko jego sprawa, moze ale nie musi o tym opowiadac publicznie, ma absolutne prawo do zachowania tajemnicy zycia osobistego.
Ma takie prawo, ale wtedy niech nie moralizuje innych i nie kreuje siê jaki to on zawsze szlachetny. Tyle.
Panowie mili czy naprawde kazdy z was jest pewien na 100%  iz nie ma gdzies ... nieslubnego dziecka? A jezeli ? To co?
Tak, ja jestem w 100% pewny. To, to ¿e nie mam i ju¿. Zad³a¶ pytanie aby zbiæ krytykê takiego stanu - mówienia, ¿e porzucanie kobiety ze swoim dzieckiem jest "nie teges" [abstarhujê w tym momencie czy tak by³o w przypadku Wa³êsy] aby teoretycznie pewne grono nie mog³o "rzucaæ kamieniami". Przymkn±æ usta.

Co do samej sprawy - mnie nie interesuje, ale zasz³a ju¿ tak daleko, ¿e nale¿a³oby ja wyja¶niæ. Je¿eli magistrant k³amie - niech poniesie odpowiedzialno¶c, zarazem bêdzie to nauczka dla innych na przysz³o¶æ. Je¿eli okaza³oby siê, ¿e to Wa³êsa k³amie - pozytyw by³by taki, aby nie próbowaæ zamykac ust zanim nie rozpozna siê sorawy.
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Kwiecieñ 03, 2009, 21:52:18 »

Plujemy we w³asne gniazdo.

Brawo Janneth - ¶wiête s³owa.
¦wiête s³owa? Szlachetne, ale naiwne s³owa.
Retoryka typowa dla niegdysiejszej Unii Wolno¶ci. Oni zawsze zas³aniali swoje strategie polityczne czy zwyk³e machloje napuszon± moralistyk±.
Nie s±dzê, ¿e chodzi o nudê... Nudno Ci Janneth? Sprawa jest prosta: Wa³êsa wypiera siê nieustannie, ¿e by³ agentem Bolkiem i przy okazji wyzywa od idiotów, wariatów czy nawet "szczekaj±cych piesków (to o Kaczyñskich w TVN) wszystkich, którzy maj± odwagê mieæ swoje zdanie, sprzeczne z partyjn± lini± michnikowszczyzny.. Dlatego my¶lê, ¿e ta sprawa ma pokazaæ, ¿e jest niewiarygodnym facetem. Bo skoro k³amie w sprawie dziecka, to mo¿e tak¿e k³amaæ w sprawie Bolka...

Jak by³a sprawa domniemanych kontaktów seksualnych panów z Samoobrony z pani± Anit± K. to Gazeta Wyborcza tr±bi³a o tym przez kilka tygodni. Teraz jak jest sprawa dziecka Wa³êsy, to cisza - ani jednego s³owa o tym... To pokazuje tradycyjn± ob³udê tego ¶rodowiska i to, ¿e ci ludzie (?) zdolni s± WSZYSTKO, ka¿d± warto¶æ, ka¿d± ¶wiêto¶æ zinstrumentalizowaæ politycznie. Kto¶ wreszcie musi t± ob³udê pokazaæ w sposób jasny i oczywisty.

Z dzisiaj:
Awantura w TVP. Wildstein opu¶ci³ studio

Takiego skandalu na antenie TVP jeszcze nie by³o. Bronis³aw Wildstein pok³óci³ siê w programie "Forum" ze Stefanem Niesio³owskim. "PiS-owski dziennikarz" - rzuci³ pod jego adresem pose³ PO. "Polityczny klaun" - odgryz³ siê dziennikarz i wyszed³ w trakcie emisji na ¿ywo.

Posz³o o Instytut Pamiêci Narodowej. Zaproszony do programu "Forum" Stefan Niesio³owski t³umaczy³, ¿e IPN powinien byæ zlikwidowany. Bronis³aw Widstein broni³ tej instytucji. Emocje ros³y, argumenty stawa³y siê coraz mocniejsze, a¿ wymiana zdañ przerodzi³a siê w k³ótniê.

"Nie bêdê odpowiada³ na zarzuty PiS-owskiego dziennikarza i na jego wybuchy nienawi¶ci. Pan siê nie nadaje do dyskusji, po co zapraszaæ tego awanturnika?" - oburzy³ siê na Widsteina pose³ Platformy Obywatelskiej.

Dziennikarz nie pozosta³ mu d³u¿ny. "Polityk partii rz±dz±cej obra¿a dziennikarza i kompromituje sam siebie. Móg³bym mówiæ o obecnym tu klaunie politycznym, ale nie wydaje mi siê to potrzebne. W tej sytuacji muszê wyj¶æ" - rzuci³ Bronis³aw Wildstein, odpi±³ mikrofon i wyszed³ ze studia.

Prowadz±cy nadawane w TVP na ¿ywo "Forum" Jaros³aw Kulczycki nie potrafi³ przekonaæ obu go¶ci do opanowania emocji. "Odk±d prowadzê ten program, taka sytuacja zdarzy³a mi siê pierwszy raz i jest mi z tego powodu bardzo przykro" - skomentowa³ dziennikarz.
http://www.dziennik.pl/polityka/article354614/Awantura_w_TVP_Wildstein_opuscil_program.html

===============================================================================================

Kolega Wa³êsy: On sika³ do kropielnicy

Mija³ siê z prawd±, nie tylko wypieraj±c siê swego nie¶lubnego dziecka, ale te¿ sikania do ko¶cielnej kropielnicy - przekonuj± znajomi Lecha Wa³êsy, do których dotar³ "Express Bydgoski". Te wydarzenia z przesz³o¶ci by³ego prezydenta opisa³ w ksi±¿ce Pawe³ Zyzak. I za to spotka³o go publiczne potêpienie.

Dziennikarzom ten epizod zrelacjonowa³ Józef Krysztoforski, który razem z Lechem Wa³ês± przyjmowa³ I Komuniê ¦wiêt±.

"Mieli¶my wtedy po dziewiêæ chyba lat. Wieki temu. Ale takich rzeczy siê nie zapomina. Uczy³ nas organista D±browski. W ko¶ciele to by³o. Gdy on wyszed³, Wa³êsa podszed³ do kropielnicy, wyj±³ <kranik> i nasika³ do ¶wiêconej wody. No, nie da siê ukryæ, tak by³o. Teraz wy to napiszecie, a mnie tu napadn±. No¿owniki jedne. Ale co tam, mogê mu to w oczy powiedzieæ" - relacjê Krysztoforskiego przytacza "Express Bydgoski".

http://www.dziennik.pl/polityka/article354380/Kolega_Walesy_On_sikal_do_kropielnicy.html

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 03, 2009, 23:20:39 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Kwiecieñ 03, 2009, 22:41:43 »

Fragmenty wypowiedzi Stanis³awa Michalkiewicza i Andrzeja Zybertowicza z programu Roberta Reszczyñskiego "W dobrym towarzystwie" z pocz±tku stycznia 2009 r. na temat prawa do wolno¶ci s³owa w kontek¶cie licznych pozwów s±dowych o znies³awienie Adama Michnika przeciwko osobom wypowiadaj±cym krytyczne opinie wobec niego i ¶rodowiska Gazety Wyborczej.

Granice wolno¶ci s³owa
<a href="http://www.youtube.com/v/qyIodvM4J5o&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/qyIodvM4J5o&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 03, 2009, 22:47:31 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Kwiecieñ 04, 2009, 03:55:41 »

moim zdaniem ten temat niema kompletnie znaczenia...
S± o wiele bardziej wa¿niejsze sprawy ni¿ polityka polski...
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Kwiecieñ 04, 2009, 08:24:22 »

Wierzê, ¿e twoja opinia wynika po prostu z braku wiedzy o co toczy siê gra w tym kraju. S± pewne si³y, które najchêtniej sprzeda³y by Ciebie swoim kumplom za bezcen. Poczekaj jeszcze dwa, trzy miesi±ce i zobaczysz te armie bezrobotnych, bo owe si³y wol±, aby obcy kapita³ mia³ siê dobrze, a Polacy stali siê wiecznymi klientami pomocy spo³ecznej... Wszystko bêdzie oczywi¶cie "win± kryzysu"...
Tak, dla ezoteryków no ¿adna ró¿nica...
Poza tym toczy siê po prostu walka o to kto zdefiniuje sens i znaczenie ¿ycia publicznego...

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 04, 2009, 08:46:26 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Kwiecieñ 04, 2009, 10:47:40 »

Nie lubiê gadaæ o polskiej polityce...

Nie po prostu co mnie ma obchodziæ ¿ycie prywatne tego cz³owieka.

Mo¿e i ma 100 ¿on i wszystkie mieszkaj± w Qatarze? I tak by dla mnie to nie mia³o znaczenia.

A si³ê bez robot± sami sobie produkujemy przez skrzêtn± manipulacjê mediów wiêc ten argument jest zbyt nie trany.

I tak w³a¶ciwie to zbaczamy z tematu bo gadamy tu o nie¶lubnym dziecku L.W.(Ciekawe sk±d ten cz³owiek który to og³osi³ to wie, trzeba byæ drugim Jackowskim ¿eby takie co¶ wiedzieæ) i ¿a³osne s± takie oskar¿enia.

Dowód Proszê!
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Kwiecieñ 04, 2009, 13:28:44 »

Nudno Ci Janneth?

Czy ja siê nudzê? Nie... absolutnie. Pytasz, jakby¶ nie wiedzia³...
Informacja o nie¶lubnym tragicznie zmar³ym dziecku jest dla mnie:
- nie rzetelna i nie logiczna - oczywi¶cie sobie tylko hipotezuj±, ale czy nie mog³o byæ tak, ¿e...
Wa³êsa pozna³ t± pani±, spodoba³a mu siê, spotykali siê, mieli kontakty seksualne, a¿ tu siê nagle okaza³o, ¿e ta pani nie by³a mu wierna. Para siê k³óci, rozstaje, Wa³êsy wiêcej nie widywano, a pani urós³ brzuch z dzieckiem "niewiadomego" pochodzenia. Wa³êsa dowiaduje siê o dziecku, ale ma w±tpliwo¶ci, czy to jego. Teraz, gdy ju¿ dziecka nie ma, bo nie ¿yje, nie zaszkodzi opowiedzieæ publicznie o romansie z by³ym prezydentem, odegraæ siê za to, ¿e zostawi³, a przy okazji mo¿e siê umówiæ z jakim¶ cz³owiekiem, który sprawê nag³o¶ni... Mo¿e i jakie¶ drobne sp³yn± do portfela... Wa³êsa siê nie przyznaje, bo sam nie wie, a nawet gdyby wiedzia³, to mówi±c, ¿e to jego dziecko narazi³by siê na dodatkowe pytania, w których musia³by opowiedzieæ o romansie i zdradzie od a do z.
Ta sytuacja mog³a wygl±daæ kompletnie inaczej, to co napisa³am zosta³o przeze mnie wymy¶lone, ale mog³o tak byæ. Dlaczego uwa¿am, ¿e mog³o tak byæ? Bo teraz, gdy dziecko tej kobiety ju¿ nie ¿yje, nie ma ona ¿adnego innego celu w tym, co mówi oprócz szkalowania Wa³êsy. Ura¿ona duma matki? Gdyby by³a ura¿ona wyjawi³a by to jescze, gdy syn ¿y³, dla jego dobra. Wtedy to jeszcze mog³o co¶ zmieniæ, teraz ju¿ za pó¼no na zmiany istotne dla niej, za to jest to odpowiednia pora na podk³adanie nóg Wa³êsie.
- nie warta uwagi - US mia³y Clintona, który swoj± poczciw± ¿onê zdradza³ z m³odsz± ciemnow³os± piêkno¶ci± o obfitych kszta³tach, Francja ma prezydenta, który zaraz po objêciu stanowiska pochwali³ siê ¶wiatu, ¿e dzieli ³ó¿ko z modelk±, któr± wszyscy ju¿ widzieli nago, a teraz tak¿e my na wzór zachodu zaczynamy ekscytowaæ siê seksualnymi skandalikami, które swoj± fabu³± zas³uguj± co najwy¿ej na miejsce w seriwsach plotkarskich jak pudelek.pl
Media jednak wykorzystuj± nasze otêpienie i uzupe³niaj± czas antenowy o w±tpliwej prawdy tre¶ci z ¿ycia osób publicznych. Nie interesuje mnie to, kim by³ czyj¶ dziadek, kto pali³ marihuanê, a komu w ¿yciorysie zagubi³o siê dziecko po drodze! Je¶li nie ma mi ta osoba do powiedzenia nic istotnego, nic co ma wp³yw na ¿ycie w tym kraju, to niech w ogóle ust nie otwiera. Takie papki s± dobre dla tych, którzy nie maj± o czym ze znajomymi rozmawiaæ, przynajmniej wrzucaj± do g³owy jaki¶ pomys³ na rozpoczêcie ma³o interesuj±cej dyskusji. To zwyczajne ploty!
- zas³on± dymn± dla naprawdê istotnych k³opotów - w czasach kryzysu najlepiej sprzedaj± siê tego typu opery mydlane, bo ludzie ju¿ po dziurki w nosie maj± s³owa "kryzys" i zwi±zanych z tym problemów. Nikt nie chce mówiæ o tym, jak mu siê teraz ¿yje i co powinno siê zmieniæ, bo nawet gdyby taki by³, co co¶ bêdzie chcia³ zrobiæ, to i tak nie bêdzie wiedzia³, gdzie najpierw rêce wsadziæ. Dlatego raz na jaki¶ czas musi pojawiæ siê skandalik obyczajowy, ¿eby ludzie zaczêli wiêcej my¶leæ o innych ni¿ o sobie. Wspania³y obraz tego mamy w tym temacie.
Jednak¿e tego typu obyczajówki zdaj± egzamin na krótki czas tylko, jak ju¿ bêdziecie zasiadaæ z rodzin± do ¶niadania wielkanocnego, to zapomnicie o dziecku Wa³êsy, bo siê oka¿e, ¿e Palikot w dzieciñstwie pali³ koty i te¿ afera z tego wybuchnie. Jaka mentalno¶æ narodu, takie jego problemy. ¯al d..ê ¶ciska... 

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: