Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 11, 2025, 23:33:53

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: NIeœ³ubne dziecko Lecha Wa³êsy  (Przeczytany 26056 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Leszek
Gość
« : Kwiecień 02, 2009, 23:00:55 »

Sprawa nieœlubnego dziecka Lecha Wa³êsy, opisana przez Paw³a Zyzaka w
ksi¹¿ce "Lech Wa³êsa. Idea i historia, oburzy³a polityków. Pose³ Arkadiusz
Rybicki orzek³, ¿e Wa³êsê opisali zawistni wieœniacy. Czy¿by w Cypriance i
ÂŁochocinie doszÂło do zbiorowej halucynacji? PojechaliÂśmy to sprawdziĂŚ.
ReportaÂż :-)))

<a href="http://www.youtube.com/v/tCP38jbLgO0&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/tCP38jbLgO0&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>

Link
http://www.youtube.com/watch?v=tCP38jbLgO0

Ca³a wieœ mówi o nieœlubnym dziecku Wa³êsy

"Jak zaszÂła w ci¹¿ê, to siĂŞ zwierzyÂła, Âże z Leszkiem Wa³êsÂą" - mĂłwi mieszkanka powiatu lipnowskiego w woj. kujawsko-pomorskim. MĂłwi, Âże pamiĂŞta Wa³êsĂŞ z czasĂłw, gdy przyjeÂżdÂżaÂł do pani Wandy z ÂŁochocina. W sieci kr¹¿y nagranie z takimi wyznaniami sÂąsiadĂłw byÂłej wybranki prezydenta.

Nagranie w internecie umieÂściÂła "Gazeta Pomorska". Dziennik zastanawia siĂŞ nad prawdziwoÂściÂą zeznaĂą, ktĂłre zebraÂł wÂśrĂłd mieszkaĂącĂłw wsi. "CzyÂżby w Cypriance i ÂŁochocinie doszÂło do zbiorowej halucynacji?" - pyta gazeta.

Sk¹d w¹tpliwoœci? Ukrywanie faktu posiadania nieœlubnego dziecka zarzuci³ by³emu prezydentowi Pawe³ Zyzak, autor ksi¹¿ki o Wa³êsie, a obecnie pracownik Instytutu Pamiêci Narodowej. "To jest barbarzyùstwo, to jest bezczelnoœÌ, to jest chamstwo. Podoba³a mi siê ta pani, zanim pozna³em swoj¹ Danutê. Ale to nie znaczy, ¿e mia³em z ni¹ dziecko" - mówi³ Lech Wa³êsa w "Newsweeku".

S¹siedzi tajemniczej pani Wandy ze szczegó³ami opowiadaj¹ na filmie umieszczonym w internecie o tym, jak Wa³êsa przychodzi³ do niej w m³odoœci. Wspominaj¹ te¿ Grzesia, który - ich zdaniem - bezsprzecznie by³ synem Wa³êsy. Przysz³y prezydent mia³ siê nawet pojawiÌ na pogrzebie ch³opca, który - jak wynika z relacji mieszkaùców wsi - utopi³ siê w rzece.

"Mi siê wydaje, ¿e za du¿o wzi¹³ na siebie. Gdyby mówi³ prawdê od pocz¹tku, nie taj¹c, bo to ¿adna tajemnica, to by³by siê tak nie zapl¹ta³" - kwituje nagrany mieszkaniec wsi.

http://www.dziennik.pl/wydarzenia/article353697/Cala_wies_mowi_o_nieslubnym_dziecku_Walesy.html#commentSent
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 02, 2009, 23:17:51 »

Ni mogĂŞ poj¹Ì o co ta caÂła afera CoÂś  Co to kogo obchodzi czy Wa³êsa miaÂł nieÂślubne dziecko,a nawet jeÂśli miaÂł  CoÂś KaÂżdy miaÂł  jakieÂś grzeszki mÂłodoÂści.OsobiÂście nie mam nic do tego.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Leszek
Gość
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 02, 2009, 23:28:58 »

Channel jesteÂś aÂż tak bardzo oderwana od rzeczywistoÂści?
Zerknij sobie:
Czy Pawe³ Zyzak, autor kontrowersyjnej biografii Lecha Wa³êsy, straci dyplom magistra Uniwersytetu Jagielloùskiego, bo jego ksi¹¿ka stawia by³ego prezydenta w krytycznym œwietle? Minister szkolnictwa wy¿szego Barbara Kudrycka zarz¹dzi³a nadzwyczajn¹ kontrolê na Wydziale Historycznym UJ.

http://www.dziennik.pl/polityka/article353722/Autor_ksiazki_o_Walesie_straci_magisterium_.html

JuÂż chyba... faszyzujÂący ... Michnikowcy atakujÂą...
Jak piszesz  nie po myÂśli autokratĂłw z Wyborczej, to CiĂŞ zbanujÂą pod pretekstem Âłamania regulaminu i zobaczysz tylko coÂś takiego, co mam juÂż od miesiĂŞcy...
http://forum.gazeta.pl/forum/0,62489,1540823.html?f=904&w=93608178&p5=6458498&p6=DOCUMENT&powrot=http://wyborcza.pl/1,75248,6458498,Kudrycka__Zyzak_do_kontroli.html

Powinien wyÂświetliĂŚ siĂŞ komunikat:
"W zwiÂązku z przypadkami Âłamania Regulaminu, nie moÂżesz zaÂłoÂżyĂŚ nowego wÂątku na tym forum."
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2009, 23:37:57 wysłane przez Leszek » Zapisane
Mora
Gość
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 02, 2009, 23:31:58 »

NajlepszÂą reklamÂą samego siebie jest skandal...
Leszek
Gość
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 02, 2009, 23:34:55 »

Chodzi o to, ¿e Wa³êsa ³¿e jak pies, a IPN chc¹ rozwi¹zaÌ, bo pokazuje prawdê o biografiach "nietykalnych osób"...

Jaros³aw Kaczyùski przekonuje, ¿e w Polce zagro¿ona jest wolnoœÌ s³owa i demokracja. To reakcja na skandaliczn¹, jego zdaniem, decyzjê minister nauki Barbary Kudryckiej, która poleci³a sprawdziÌ, jak przebiega³a obrona pracy magisterskiej Paw³a Zyzaka. To na jej podstawie Zyzak napisa³ kontrowersyjna ksi¹¿kê o Lechu Wa³êsie.

http://www.dziennik.pl/polityka/article353281/Jaroslaw_Kaczynski_broni_wolnosci_slowa.html
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2009, 23:38:40 wysłane przez Leszek » Zapisane
astro
Gość
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 02, 2009, 23:45:33 »

Ni mogĂŞ poj¹Ì o co ta caÂła afera CoÂś  Co to kogo obchodzi czy Wa³êsa miaÂł nieÂślubne dziecko,a nawet jeÂśli miaÂł  CoÂś KaÂżdy miaÂł  jakieÂś grzeszki mÂłodoÂści.OsobiÂście nie mam nic do tego.
Tu muszĂŞ Ci przyznaĂŚ racjĂŞ.Nie kaÂżdy lubuje siĂŞ w Âżyciorysach ludzi, tym bardziej jeÂśli dotyczy to takich, ktĂłrzy niczego nie wnoszÂą do ewolucji ludzkoÂści, a raczej bardziej do inwolucji.
Dlatego Twoja uwaga Leszku jest nie na miejscu i dokonujesz tu pewnej  presjii na Chanell, abdarowywujÂąc jÂą jeszcze oderwaniem od rzeczywistoÂści.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2009, 23:46:37 wysłane przez astro » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 02, 2009, 23:58:00 »

Zapewniam ciĂŞ Leszku ,Âże nie jestem oderwana od rzeczywistoÂści,tylko od paru dni sÂłyszĂŞ o tej ksi¹¿ce ,jestem zdegustowana tym co o niej sÂłyszaÂłam.Czasem Wa³êsa wkurza mnie swoimi wypowiedzami,ale mam do niego szacunek,poniewaÂż miĂŞdzy innymi dziĂŞki niemu mogÂłam zwiedziĂŚ EuropĂŞ,moge korzystaĂŚ z wolnej telewizji,mam telefon i internet.Nic mnie nie obchodzÂą jego sprawy osobiste.Wiem Âże jest osobÂą publicznÂą i zawsze znajdÂą siĂŞ jacyÂś nawiedzeni krzykacze ktĂłrzy bĂŞdÂą szukaĂŚ dziury w caÂłym i kombinowaĂŚ jakby tu go oczerniĂŚ. Dla mnie moÂże mieĂŚ 10 -cioro nieÂślubnych dzieci  i tak bĂŞdĂŞ mieĂŚ do niego szacunek.
Pozdrawiam UÂśmiech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Kiara
Gość
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 03, 2009, 00:10:50 »

We Francji jest rozdzielnosc zycia publiczneg od zycia osobistego osob znanych.
Istnieje ochrona ich prywatnosci, wielkim nietaktem jest wywlekanie takich informacji i granie nimi politycznie. Bardzo czesto konczy sie to wielkimi odszkodowaniami.
Warto to wiedziec, zanim poda sie takie informacje publicznie , bo jest to wysoce nie, etyczne..

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 14:38:55 wysłane przez Kiara » Zapisane
astro
Gość
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 03, 2009, 00:25:38 »

We Francji jest rozdzielnosc zycia publiczneg od zycia osobistego osob znanych.
Istnieje ochrona ich prywatnosci, wielkim nietaktem jest wywlekanie takich informacji i granie nimi politycznie. Bardzo czesto konczy sie to wielkimi odszkodowaniami.
Warto to wiedziec, zanim poda sie takie informacje publicznie.

PowiedziaÂł bym to jeszcze tak: nie sÂądzcie, a nie bĂŞdziecie sÂądzeni.
Co napierasz do Ciebie wraca.Oto prawo manifestacji...
Inna sprawa jeÂżeli szukamy zrozumienia tematu i mimo woli wtargnie siĂŞ ocena nie ludzi, ale ich dziaÂłania.
Informacja, ¿e Wa³êsa ma nieœlubne dziecko ma zerow¹ wartoœÌ.
Nikt nie przykÂłada wagi do tego typu informacji.ÂŚwiat- wszechÂświat jest zbyt wielki, piĂŞkny i inspirujÂący, aby zawracaĂŚ sobie gÂłowĂŞ takimi bzdetami.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 00:29:50 wysłane przez astro » Zapisane
secularus
Gość
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 03, 2009, 01:20:06 »

Najwidoczniej nie ma czego nagÂłaÂśniaĂŚ i media ÂłapiÂą siĂŞ czego mogÂą, afery i skandale sÂą paliwem dla wszelkich mediĂłw. Ăąie waÂżne jest co wywlekajÂą waÂżne ile osĂłb to przeczyta czy zobaczy, a jaki bĂŞdzie miaÂło stosunek do tego? Kogo to obchodzi, przychody z reklam siĂŞ liczÂą, jak wszĂŞdzie pieniÂądze.
Blad
Gość
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 03, 2009, 07:26:22 »

Zapewniam ciĂŞ Leszku ,Âże nie jestem oderwana od rzeczywistoÂści,tylko od paru dni sÂłyszĂŞ o tej ksi¹¿ce ,jestem zdegustowana tym co o niej sÂłyszaÂłam.Czasem Wa³êsa wkurza mnie swoimi wypowiedzami,ale mam do niego szacunek,poniewaÂż miĂŞdzy innymi dziĂŞki niemu mogÂłam zwiedziĂŚ EuropĂŞ,moge korzystaĂŚ z wolnej telewizji,mam telefon i internet.Nic mnie nie obchodzÂą jego sprawy osobiste.Wiem Âże jest osobÂą publicznÂą i zawsze znajdÂą siĂŞ jacyÂś nawiedzeni krzykacze ktĂłrzy bĂŞdÂą szukaĂŚ dziury w caÂłym i kombinowaĂŚ jakby tu go oczerniĂŚ. Dla mnie moÂże mieĂŚ 10 -cioro nieÂślubnych dzieci  i tak bĂŞdĂŞ mieĂŚ do niego szacunek.
Pozdrawiam UÂśmiech

Chanell, przepraszam ciĂŞ,, ale na pewno nie dzieki niemu. Moze w koncu jego prawdziwa historia wyjdzie. Zapomina siĂŞ o wielu wielu ludziach. ehhhh z resztÂą.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 03, 2009, 09:05:27 »

NajwaÂżniesze jest to, Âże Lech religijny byÂł nad wyraz od mÂłodoÂści.
Nie zakÂładaÂł na czÂłonki tych szataĂąskich instrumentĂłw (prezerwatyw), o ktĂłrych raczyÂł wspomnieĂŚ nam MiÂłoÂściwie PanujÂący Benedykt XVI, w swej pielgrzymce do Afryki.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 16:02:54 wysłane przez Thotal » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 03, 2009, 09:45:47 »

We Francji jest rozdzielnosc zycia publiczneg od zycia osobistego osob znanych. Istnieje ochrona ich prywatnosci, wielkim nietaktem jest wywlekanie takich informacji i granie nimi politycznie. Bardzo czesto konczy sie to wielkimi odszkodowaniami.
Warto to wiedziec, zanim poda sie takie informacje publicznie.
Nie jesteÂśmy we Francji. Nie uwaÂżam takÂże, Âże FrancjĂŞ nalezy braĂŚ za wzĂłr - np.: u nas jeszce mÂłodzieÂż nie podpala masowo samochodĂłw.
UwaÂżam nieco odmiennie - osoba ktĂłra chce byĂŚ publicznÂą musi liczyĂŚ siĂŞ z tym, Âże bĂŞdzie poniekÂą na celowniku. ObÂłudÂą jest dla mnie postawa w ktĂłrej osoba publiczna garÂściami ciÂągnie profity ze swojej publicznoÂści, a klnie na drugÂą stronĂŞ medalu. Nie chcesz - nie pchaj siĂŞ.

Nie zgadzam siê, ¿e to dziêki Wa³êsie mog³aœ Chanell zwiedziÌ Europê. Je¿eli ju¿ to dziêki setkom tysiêcy prostych ludzi którzy pozostaj¹ w cieniu Walêsy. Tych samych na których on potem wielokrotnie siê wypina³. Tych którzy byli bici, maltretowani i przeœladowani przez aparat komunistyczny za swoje pogl¹dy i postawê, a których Wa³êsa najzwyczajniej zdradzi³. To za jego prezydentury zaczê³a siê bandycka wyprzeda¿ zak³adów pracy. Przy tych ludziach to Wa³êsa mia³ wczasy...

Osobiœcie uwa¿am Wa³êsê za jednego z najwiêkszych buców i zarozumialców - wszystko przypisuje sobie. Teraz odgra¿a siê, ¿e wyjedzie z Polski - proszê bardzo, skoro mu tak Ÿle, nawet dorzucê na bilet. Nie jest tajemnic¹, ¿e Wa³êsa jest diamertalnie róznie odbierany przez Poloniê a ludzi mieszkaj¹cych w Polsce. O czymœ te¿ to œwiadczy.

Co do sprawy z rzekomym dzieckiem - jedyne czego teraz chciaÂłbym - piszĂŞ teraz bo sprawa zostaÂła mocno nagÂłoÂśniona - aby jÂą do koĂąca wyjaÂśniĂŚ. Wtedy wyjdzie kto i w czym kÂłamaÂł, winni niech zostanÂą ukarani i tyle.
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 03, 2009, 12:31:51 »

W pe³ni zgadzam siê ze zdaniem Chanell i równie¿ czujê siê zdegustowana s³uchaj¹c o skandalach z ¿ycia innych ludzi. Tu ju¿ nawet nie chodzi o to, ¿e to L.Wa³êsa. Jak pewnie wiêkszoœÌ z nas, mia³am okazjê z nim rozmawiaÌ. Nie osobiœcie, podawa³ publicznie swój numer GG, niewielu polityków to robi, a nawet ta czêœÌ z nich, która siê na to odwa¿y nie ma ochoty rozmawiaÌ z obcymi d³u¿ej ni¿ przez 5 minut. Pan Wa³êsa rozmawia³ ze mn¹ o wszystkim i o niczym przez dobrych kilka tygodni, tak po prostu jak na co dzieù ka¿dy z nas rozmawia na GG ze swoimi znajomymi. Zawsze mia³ czas, ¿eby odpowiedzieÌ, wys³uchaÌ, doradziÌ, to naprawdê sympatyczny cz³owiek. Nie wywy¿sza siê, nie ujmuje honorem, nie czu³am ¿adnego dystansu w dyskusji.
Co mnie boli w jego sprawie to to, ¿e gdziekolwiek siê w œwiat nie pojedzie, to ludzie s³ysz¹c, ¿e jestem z Polski znaj¹ j¹ tylko przez pryzmat dwóch ludzi: papie¿a Jana Paw³a II i w³aœnie Lecha Wa³êsy.
NiszczÂąc tego czÂłowieka, wystawiamy sobie okropnÂą wizytĂłwkĂŞ. Niszczymy wszystkim znany autorytet, choĂŚ i tak niewiele takich istnieje. Plujemy we wÂłasne gniazdo.
Ca³e to nasze rozochocenie w rozmowach o tym, czego dopuœci³ siê ten cz³owiek a czego nie, wchodzenie w jego ¿ycie ze szczegó³ami, usilne umniejszanie jego zas³ug to nic innego jak nuda w naszym ¿yciu i ogromny nietakt.
Ka¿dy z nas w ¿yciu zrobi³ wiele rzeczy, których pilnuje aby nie ujrza³y œwiat³a dziennego. Niech chocia¿ po³owa wœród tych krytyków pochwali siê równomiern¹ zas³ug¹ do L.Wa³êsy w ramach rekompensaty swoich z³ych uczynków.
Taki nasz temperament. Cudze chwalimy, swego nie znamy, a to co mamy i tak potĂŞpiamy.

PS. Wa³êsa to ju¿ starsza osoba, widzia³am jego wywiad z M.Olejnik na TVN24. Dali mu chyba najgorsz¹ z mo¿liwych jêdz, która zachowuje siê wg mnie skandalicznie. Mo¿e i jest dobr¹ dziennikark¹, bo ka¿dego potrafi przycisn¹Ì do muru, ale sposób w jaki przycisnê³a tego starszego pana budzi za¿enowanie. ¯al mi by³o nawet nie jego, bo w koùcu musia³ zgodziÌ siê na ca³y ten teatrzyk, ale ¿al mi by³o, ¿e tak niski jest poziom kultury w Polsce.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Leszek
Gość
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 03, 2009, 15:16:16 »

Sprawa jest prosta. Jak Wa³êsa uwaÂża, Âże jego dobra zostaÂły naruszone, to niech poda autora do sÂądu. Jednak Wa³êsa tego nie robi...  Czemu? Bo - jak mĂłwi - sÂą rekolekcje, ktĂłre skÂłaniajÂą do przebaczenia... Super. Jakby siĂŞ tego od Michnika nauczyÂł...

Nikt nie zauwa¿y³, ¿e zamiast merytorycznej dyskusji, w Polsce osoby myœl¹ce inaczej ni¿ chce tego michnikowszczyzna chce siê eliminowaÌ z ¿ycia publicznego. Ba, chce siê bez merytorycznej dyskusji zamykaÌ IPN i najlepiej pozbawiÌ tytu³ów naukowych niewygodnych profesorów...
Ksi¹¿ka, która wyjaœnia co nieco "Michnikowszczyzna zapis choroby":
http://www.google.pl/search?q=Michnikowszczyzna+zapis+choroby&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

Polecam w tej kwestii felieton redaktora naczelnego Rzeczpospolitej pt Publicysta likwidator.
http://www.rp.pl/artykul/284639.html

Swoj¹ drog¹ pos³ugiwanie siê argumentami typu "starszy cz³owiek" to stara metoda... No có¿... starszymi osobami s¹ jeszcze m.in Jaruzelski, Kiszczak, Urban i paru innych "bohaterów". PonoÌ ¿yje te¿ jeszcze paru nazistowskich katów, którym tez nale¿a³oby odpuœciÌ, bo s¹ to biedni starzy ludzie... Jakoœ ¯ydzi im nie potrafi¹ odpuœciÌ...

CiÂąg dalszy Love Story:

"W dzieù Wa³êsa spacerowa³ po szosie w jedn¹ i drug¹ stronê. Dopiero jak ciemno zaczê³o siê robiÌ, to szed³ do Wandy" - tak Leszek Œmiechowski opowiada o kulisach znajomoœci by³ego prezydenta z jego ówczesn¹ ukochan¹. Dodaje, ¿e wtedy by³a to zgrabna i szczup³a dziewczyna, która mog³a siê podobaÌ.

Wa³êsa zakoùczy³ tê znajomoœÌ, gdy okaza³o siê, ¿e Wanda jest w ci¹¿y. "On j¹ zostawi³, gdy mu powiedzia³a, ¿e jest w ci¹¿y. Zrezygnowa³, no i z g³owy" - podkreœla Œmichowski. Jego s³owa potwierdza Zofia Sawicka. "Jak w ci¹¿ê zasz³a, to mówi³a, ¿e z Leszkiem Wa³ês¹. Ona mi siê wtedy zwierzy³a" - podkreœla Sawicka.

Dziecku Wanda daÂła na imiĂŞ Grzegorz. SÂąsiedzi wspominajÂą, Âże byÂł Âładnym chÂłopcem. "Jeszcze w trumnie Âładnie leÂżaÂł, taki malowany byÂł" - opowiada Maria OÂśmiaÂłowska.

Ch³opiec, gdy mia³ cztery lata, utopi³ siê. "Dzieci zobaczy³y wodê i chlapa³y siê. Mo¿e ktoœ go popchn¹³, mo¿e sam wpad³. Hania pani Podgórskiej przybieg³a i powiedzia³a, ¿e Grzesiu p³ywa. P³ywa³ na buziulce, ju¿ nie ¿y³" - relacjonuje Sawicka.

Wa³êsa przyjecha³ na pogrzeb Grzesia. "By³ na pogrzebie, póŸniej poszed³ do Wandy, ale ona go odepchnê³a. Potem ju¿ nie wróci³" - wspomina Halina Podgórska. Œmiechowski dodaje, ¿e Wa³êsa szed³ kilkanaœcie metrów za konduktem.

http://www.dziennik.pl/polityka/article354173/Walesa_do_Wandy_zakradal_sie_wieczorem.html
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 21:31:18 wysłane przez Leszek » Zapisane
astro
Gość
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 03, 2009, 16:32:20 »

Plujemy we wÂłasne gniazdo.
Ca³e to nasze rozochocenie w rozmowach o tym, czego dopuœci³ siê ten cz³owiek a czego nie, wchodzenie w jego ¿ycie ze szczegó³ami, usilne umniejszanie jego zas³ug to nic innego jak nuda w naszym ¿yciu i ogromny nietakt.

Brawo Janneth - ÂświĂŞte sÂłowa.
Popadam w filozoficzn¹ zadumê, gdy czytam te wieœci o tym nieœlubnym dziecku Wa³êsie.
Pytanie co chcecie przez to osiagn¹Ì? Nie, niesÂądze, abyÂście uczciwie zadali sobie to wÂłaÂśnie  pytanie.
Tymczasem gdybyœcie zechcieli zrozumieÌ, ¿e wszyscy jesteœmy braÌmi i siostrami, ¿e istnieje jedno wielkie ¿ycie, jedna ludzkoœÌ, to otwar³y by siê przed Wami bramy poznania zupe³nie innej prawdy.
Zamiast osÂądzaĂŚ innych w taki sposĂłb, lepiej uczciwie przyglÂądn¹Ì siĂŞ wÂłasnej prawdzie, a wĂłwczas dostrzeÂżemy, Âże jesteÂśmy podobni  jak inni - gÂłupi, zalĂŞknieni i kierujÂą nami wci¹¿ nieuÂświadomione motywacje.
Zobacz jak Âżycie jest wielkie i inspirujÂące.Zobacz jakie bogactwo niesie KaÂżda jego chwila, kaÂżdy jego krok do przeÂżycia.
Chcecie mo¿e iœÌ do czwartego wymiaru.Ale pytanie z czym??? Smutny
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 16:36:35 wysłane przez astro » Zapisane
Blad
Gość
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 03, 2009, 16:41:56 »

Janett, nie plujemy do wlasnego gniazda, id¹c twoim sposobe rozumowania, malujemy nasze gniazdo na bia³o a po rogach tomy smieci i innej zgnilizny. Ktora czasami naprawde pachnie nieprzyjemnie. Co jest za problem powiedziec: tak , mialem. To jest tak samo jak bylo z Tuskiem i jego dziadkiem. Jak g³upek zaprzecza³ ze jego dziadek by³ w wermachcie. Nie ma co zaprzeczaÌ, wiekszoœÌ me¿czyzn w tamtym czasie na ziemiach KAszubskich by³y w wermachcie. I tutaj tez jest bzdur¹, zaprzeczaÌ (oczywiscie jezeli bylo) tylko po to zeby (jego zdaniem) sie wybielic.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 03, 2009, 17:27:41 »

Nie kazdy ma odwage powiedziec prawde o "grzechach " swojej mlodosci lub innego czasu, tak jest.Jest to jego i tylko jego sprawa, moze ale nie musi o tym opowiadac publicznie, ma absolutne prawo do zachowania tajemnicy zycia osobistego. Panowie mili czy naprawde kazdy z was jest pewien na 100%  iz nie ma gdzies ... nieslubnego dziecka? A jezeli ? To co? Wasza i tylko wasza sprawa, oraz kobiety i dziecka. Niezaleznie co robicie , jaka obecnie macie pozycje zyciowa nikt nie powinien uzywac informacji o zyciu prywatnym czlowieka jako karty przetargowej w zadnych dyskusjach nie zwiazanych z owa prywatnoscia.

Juz chyba wiecie iz wszystkie zdazenia zyciowe sa wybierane jako niezbedne w planie przedurodzeniowym czlowieka. Sa zawsze jego wyborem, potrzebnym w jego rozwoju. Wszystkie, i te  "pozytywne i te negatywne", ktore sa pozytywne a , ktore negatywne tak naprawde? Zycie to weryfikuje. Skoro Walesa mial take zdarzenia ( zakladamy ze mial) , byly i jemu i dziecku i tej kobiecie potrzebne, tak wybrali. Dlatego nie powinnismy oceniac innych ludzi w takich aspektach. Ocenmy siebie, zastanowmy sie nad soba, inni nas tez moga postrzegac negatywnie, nie wiedzac ze dla nas ta lekcja zycia byla niezbednoscia. Tego doswiadczenia nam zabraklo w caloksztalcie naszej wiedzy duchowej. Pozwolmy innym przezywac swoje zycia.
AKCEPTACJA
to naprawde swiete slowo, warto o nim pamietac.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 03, 2009, 17:39:07 »

Nie kazdy ma odwage powiedziec prawde o "grzechach " swojej mlodosci lub innego czasu, tak jest.Jest to jego i tylko jego sprawa, moze ale nie musi o tym opowiadac publicznie, ma absolutne prawo do zachowania tajemnicy zycia osobistego.
Ma takie prawo, ale wtedy niech nie moralizuje innych i nie kreuje siĂŞ jaki to on zawsze szlachetny. Tyle.
Panowie mili czy naprawde kazdy z was jest pewien na 100%  iz nie ma gdzies ... nieslubnego dziecka? A jezeli ? To co?
Tak, ja jestem w 100% pewny. To, to ¿e nie mam i ju¿. Zad³aœ pytanie aby zbiÌ krytykê takiego stanu - mówienia, ¿e porzucanie kobiety ze swoim dzieckiem jest "nie teges" [abstarhujê w tym momencie czy tak by³o w przypadku Wa³êsy] aby teoretycznie pewne grono nie mog³o "rzucaÌ kamieniami". Przymkn¹Ì usta.

Co do samej sprawy - mnie nie interesuje, ale zasz³a ju¿ tak daleko, ¿e nale¿a³oby ja wyjaœniÌ. Je¿eli magistrant k³amie - niech poniesie odpowiedzialnoœc, zarazem bêdzie to nauczka dla innych na przysz³oœÌ. Je¿eli okaza³oby siê, ¿e to Wa³êsa k³amie - pozytyw by³by taki, aby nie próbowaÌ zamykac ust zanim nie rozpozna siê sorawy.
Leszek
Gość
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 03, 2009, 21:52:18 »

Plujemy we wÂłasne gniazdo.

Brawo Janneth - ÂświĂŞte sÂłowa.
ÂŚwiĂŞte sÂłowa? Szlachetne, ale naiwne sÂłowa.
Retoryka typowa dla niegdysiejszej Unii WolnoÂści. Oni zawsze zasÂłaniali swoje strategie polityczne czy zwykÂłe machloje napuszonÂą moralistykÂą.
Nie s¹dzê, ¿e chodzi o nudê... Nudno Ci Janneth? Sprawa jest prosta: Wa³êsa wypiera siê nieustannie, ¿e by³ agentem Bolkiem i przy okazji wyzywa od idiotów, wariatów czy nawet "szczekaj¹cych piesków (to o Kaczyùskich w TVN) wszystkich, którzy maj¹ odwagê mieÌ swoje zdanie, sprzeczne z partyjn¹ lini¹ michnikowszczyzny.. Dlatego myœlê, ¿e ta sprawa ma pokazaÌ, ¿e jest niewiarygodnym facetem. Bo skoro k³amie w sprawie dziecka, to mo¿e tak¿e k³amaÌ w sprawie Bolka...

Jak by³a sprawa domniemanych kontaktów seksualnych panów z Samoobrony z pani¹ Anit¹ K. to Gazeta Wyborcza tr¹bi³a o tym przez kilka tygodni. Teraz jak jest sprawa dziecka Wa³êsy, to cisza - ani jednego s³owa o tym... To pokazuje tradycyjn¹ ob³udê tego œrodowiska i to, ¿e ci ludzie (?) zdolni s¹ WSZYSTKO, ka¿d¹ wartoœÌ, ka¿d¹ œwiêtoœÌ zinstrumentalizowaÌ politycznie. Ktoœ wreszcie musi t¹ ob³udê pokazaÌ w sposób jasny i oczywisty.

Z dzisiaj:
Awantura w TVP. Wildstein opuÂściÂł studio

Takiego skandalu na antenie TVP jeszcze nie by³o. Bronis³aw Wildstein pok³óci³ siê w programie "Forum" ze Stefanem Niesio³owskim. "PiS-owski dziennikarz" - rzuci³ pod jego adresem pose³ PO. "Polityczny klaun" - odgryz³ siê dziennikarz i wyszed³ w trakcie emisji na ¿ywo.

Posz³o o Instytut Pamiêci Narodowej. Zaproszony do programu "Forum" Stefan Niesio³owski t³umaczy³, ¿e IPN powinien byÌ zlikwidowany. Bronis³aw Widstein broni³ tej instytucji. Emocje ros³y, argumenty stawa³y siê coraz mocniejsze, a¿ wymiana zdaù przerodzi³a siê w k³ótniê.

"Nie bĂŞdĂŞ odpowiadaÂł na zarzuty PiS-owskiego dziennikarza i na jego wybuchy nienawiÂści. Pan siĂŞ nie nadaje do dyskusji, po co zapraszaĂŚ tego awanturnika?" - oburzyÂł siĂŞ na Widsteina poseÂł Platformy Obywatelskiej.

Dziennikarz nie pozosta³ mu d³u¿ny. "Polityk partii rz¹dz¹cej obra¿a dziennikarza i kompromituje sam siebie. Móg³bym mówiÌ o obecnym tu klaunie politycznym, ale nie wydaje mi siê to potrzebne. W tej sytuacji muszê wyjœÌ" - rzuci³ Bronis³aw Wildstein, odpi¹³ mikrofon i wyszed³ ze studia.

ProwadzÂący nadawane w TVP na Âżywo "Forum" JarosÂław Kulczycki nie potrafiÂł przekonaĂŚ obu goÂści do opanowania emocji. "OdkÂąd prowadzĂŞ ten program, taka sytuacja zdarzyÂła mi siĂŞ pierwszy raz i jest mi z tego powodu bardzo przykro" - skomentowaÂł dziennikarz.
http://www.dziennik.pl/polityka/article354614/Awantura_w_TVP_Wildstein_opuscil_program.html

===============================================================================================

Kolega Wa³êsy: On sika³ do kropielnicy

Mija³ siê z prawd¹, nie tylko wypieraj¹c siê swego nieœlubnego dziecka, ale te¿ sikania do koœcielnej kropielnicy - przekonuj¹ znajomi Lecha Wa³êsy, do których dotar³ "Express Bydgoski". Te wydarzenia z przesz³oœci by³ego prezydenta opisa³ w ksi¹¿ce Pawe³ Zyzak. I za to spotka³o go publiczne potêpienie.

Dziennikarzom ten epizod zrelacjonowa³ Józef Krysztoforski, który razem z Lechem Wa³ês¹ przyjmowa³ I Komuniê Œwiêt¹.

"Mieliœmy wtedy po dziewiêÌ chyba lat. Wieki temu. Ale takich rzeczy siê nie zapomina. Uczy³ nas organista D¹browski. W koœciele to by³o. Gdy on wyszed³, Wa³êsa podszed³ do kropielnicy, wyj¹³ <kranik> i nasika³ do œwiêconej wody. No, nie da siê ukryÌ, tak by³o. Teraz wy to napiszecie, a mnie tu napadn¹. No¿owniki jedne. Ale co tam, mogê mu to w oczy powiedzieÌ" - relacjê Krysztoforskiego przytacza "Express Bydgoski".

http://www.dziennik.pl/polityka/article354380/Kolega_Walesy_On_sikal_do_kropielnicy.html

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 23:20:39 wysłane przez Leszek » Zapisane
Leszek
Gość
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 03, 2009, 22:41:43 »

Fragmenty wypowiedzi StanisÂława Michalkiewicza i Andrzeja Zybertowicza z programu Roberta ReszczyĂąskiego "W dobrym towarzystwie" z poczÂątku stycznia 2009 r. na temat prawa do wolnoÂści sÂłowa w kontekÂście licznych pozwĂłw sÂądowych o zniesÂławienie Adama Michnika przeciwko osobom wypowiadajÂącym krytyczne opinie wobec niego i Âśrodowiska Gazety Wyborczej.

Granice wolnoÂści sÂłowa
<a href="http://www.youtube.com/v/qyIodvM4J5o&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/qyIodvM4J5o&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 22:47:31 wysłane przez Leszek » Zapisane
Mora
Gość
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 04, 2009, 03:55:41 »

moim zdaniem ten temat niema kompletnie znaczenia...
SÂą o wiele bardziej waÂżniejsze sprawy niÂż polityka polski...
Leszek
Gość
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 04, 2009, 08:24:22 »

WierzĂŞ, Âże twoja opinia wynika po prostu z braku wiedzy o co toczy siĂŞ gra w tym kraju. SÂą pewne siÂły, ktĂłre najchĂŞtniej sprzedaÂły by Ciebie swoim kumplom za bezcen. Poczekaj jeszcze dwa, trzy miesiÂące i zobaczysz te armie bezrobotnych, bo owe siÂły wolÂą, aby obcy kapitaÂł miaÂł siĂŞ dobrze, a Polacy stali siĂŞ wiecznymi klientami pomocy spoÂłecznej... Wszystko bĂŞdzie oczywiÂście "winÂą kryzysu"...
Tak, dla ezoteryków no ¿adna ró¿nica...
Poza tym toczy siĂŞ po prostu walka o to kto zdefiniuje sens i znaczenie Âżycia publicznego...

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2009, 08:46:26 wysłane przez Leszek » Zapisane
Mora
Gość
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 04, 2009, 10:47:40 »

Nie lubiĂŞ gadaĂŚ o polskiej polityce...

Nie po prostu co mnie ma obchodziĂŚ Âżycie prywatne tego czÂłowieka.

MoÂże i ma 100 Âżon i wszystkie mieszkajÂą w Qatarze? I tak by dla mnie to nie miaÂło znaczenia.

A si³ê bez robot¹ sami sobie produkujemy przez skrzêtn¹ manipulacjê mediów wiêc ten argument jest zbyt nie trany.

I tak wÂłaÂściwie to zbaczamy z tematu bo gadamy tu o nieÂślubnym dziecku L.W.(Ciekawe skÂąd ten czÂłowiek ktĂłry to ogÂłosiÂł to wie, trzeba byĂŚ drugim Jackowskim Âżeby takie coÂś wiedzieĂŚ) i ÂżaÂłosne sÂą takie oskarÂżenia.

DowĂłd ProszĂŞ!
janneth

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 23

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 04, 2009, 13:28:44 »

Nudno Ci Janneth?

Czy ja siĂŞ nudzĂŞ? Nie... absolutnie. Pytasz, jakbyÂś nie wiedziaÂł...
Informacja o nieÂślubnym tragicznie zmarÂłym dziecku jest dla mnie:
- nie rzetelna i nie logiczna - oczywiÂście sobie tylko hipotezujÂą, ale czy nie mogÂło byĂŚ tak, Âże...
Wa³êsa pozna³ t¹ pani¹, spodoba³a mu siê, spotykali siê, mieli kontakty seksualne, a¿ tu siê nagle okaza³o, ¿e ta pani nie by³a mu wierna. Para siê k³óci, rozstaje, Wa³êsy wiêcej nie widywano, a pani urós³ brzuch z dzieckiem "niewiadomego" pochodzenia. Wa³êsa dowiaduje siê o dziecku, ale ma w¹tpliwoœci, czy to jego. Teraz, gdy ju¿ dziecka nie ma, bo nie ¿yje, nie zaszkodzi opowiedzieÌ publicznie o romansie z by³ym prezydentem, odegraÌ siê za to, ¿e zostawi³, a przy okazji mo¿e siê umówiÌ z jakimœ cz³owiekiem, który sprawê nag³oœni... Mo¿e i jakieœ drobne sp³yn¹ do portfela... Wa³êsa siê nie przyznaje, bo sam nie wie, a nawet gdyby wiedzia³, to mówi¹c, ¿e to jego dziecko narazi³by siê na dodatkowe pytania, w których musia³by opowiedzieÌ o romansie i zdradzie od a do z.
Ta sytuacja mog³a wygl¹daÌ kompletnie inaczej, to co napisa³am zosta³o przeze mnie wymyœlone, ale mog³o tak byÌ. Dlaczego uwa¿am, ¿e mog³o tak byÌ? Bo teraz, gdy dziecko tej kobiety ju¿ nie ¿yje, nie ma ona ¿adnego innego celu w tym, co mówi oprócz szkalowania Wa³êsy. Ura¿ona duma matki? Gdyby by³a ura¿ona wyjawi³a by to jescze, gdy syn ¿y³, dla jego dobra. Wtedy to jeszcze mog³o coœ zmieniÌ, teraz ju¿ za póŸno na zmiany istotne dla niej, za to jest to odpowiednia pora na podk³adanie nóg Wa³êsie.
- nie warta uwagi - US mia³y Clintona, który swoj¹ poczciw¹ ¿onê zdradza³ z m³odsz¹ ciemnow³os¹ piêknoœci¹ o obfitych kszta³tach, Francja ma prezydenta, który zaraz po objêciu stanowiska pochwali³ siê œwiatu, ¿e dzieli ³ó¿ko z modelk¹, któr¹ wszyscy ju¿ widzieli nago, a teraz tak¿e my na wzór zachodu zaczynamy ekscytowaÌ siê seksualnymi skandalikami, które swoj¹ fabu³¹ zas³uguj¹ co najwy¿ej na miejsce w seriwsach plotkarskich jak pudelek.pl
Media jednak wykorzystujÂą nasze otĂŞpienie i uzupeÂłniajÂą czas antenowy o wÂątpliwej prawdy treÂści z Âżycia osĂłb publicznych. Nie interesuje mnie to, kim byÂł czyjÂś dziadek, kto paliÂł marihuanĂŞ, a komu w Âżyciorysie zagubiÂło siĂŞ dziecko po drodze! JeÂśli nie ma mi ta osoba do powiedzenia nic istotnego, nic co ma wpÂływ na Âżycie w tym kraju, to niech w ogĂłle ust nie otwiera. Takie papki sÂą dobre dla tych, ktĂłrzy nie majÂą o czym ze znajomymi rozmawiaĂŚ, przynajmniej wrzucajÂą do gÂłowy jakiÂś pomysÂł na rozpoczĂŞcie maÂło interesujÂącej dyskusji. To zwyczajne ploty!
- zasÂłonÂą dymnÂą dla naprawdĂŞ istotnych kÂłopotĂłw - w czasach kryzysu najlepiej sprzedajÂą siĂŞ tego typu opery mydlane, bo ludzie juÂż po dziurki w nosie majÂą sÂłowa "kryzys" i zwiÂązanych z tym problemĂłw. Nikt nie chce mĂłwiĂŚ o tym, jak mu siĂŞ teraz Âżyje i co powinno siĂŞ zmieniĂŚ, bo nawet gdyby taki byÂł, co coÂś bĂŞdzie chciaÂł zrobiĂŚ, to i tak nie bĂŞdzie wiedziaÂł, gdzie najpierw rĂŞce wsadziĂŚ. Dlatego raz na jakiÂś czas musi pojawiĂŚ siĂŞ skandalik obyczajowy, Âżeby ludzie zaczĂŞli wiĂŞcej myÂśleĂŚ o innych niÂż o sobie. WspaniaÂły obraz tego mamy w tym temacie.
JednakÂże tego typu obyczajĂłwki zdajÂą egzamin na krĂłtki czas tylko, jak juÂż bĂŞdziecie zasiadaĂŚ z rodzinÂą do Âśniadania wielkanocnego, to zapomnicie o dziecku Wa³êsy, bo siĂŞ okaÂże, Âże Palikot w dzieciĂąstwie paliÂł koty i teÂż afera z tego wybuchnie. Jaka mentalnoœÌ narodu, takie jego problemy. ÂŻal d..ĂŞ Âściska... 

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: