JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 30, 2009, 08:35:30 » |
|
Jedna z dobrych dusz tego forum - Dariusz napisa³ w innym temacie, co¶ co siê bezpo¶rednio tyczy tego tematu. Napisa³, ¿e cia³a ludzkie nie s± wcale takie z³e jak to opisujê, szczególnie w porównaniu do cia³ obcych istot z innych, potencjalnych cywilizacji (inteligentne owady, gady itd.). Muszê przyznac obiektywnie, ¿e ma ca³kowit± racjê, poniewa¿ defekty genetyczne Homo sapiens (ma³e szczêki, krzywe nogi, w±skie biodra kobiet itd.) nie s± wcale du¿ym problemem, nawet przy obecnym poziomie rozwoju medycyny. Np. rozwój po³o¿nictwa spowodowa³, ¿e porody nie koñcz± siê ju¿ ¶mierci± kobiet (cesarskie ciêcie, itp.). Do podobnych wniosków doszli Oni, gdy po grzechu pierworodnym pozostawili nas ludzi do samodzielnego rozwoju. Wniosek - na obecnym etapie rozwoju ludzkiej ¶wiadomo¶ci, cia³o ludzi, a w szczególno¶ci urz±dzenia ³±cz±ce ¶wiadomo¶c ludzk± z owym cia³em, czyli ludzkie mózgi wydaj± siê byc wystarczaj±ce. A w przysz³o¶ci wszystko da siê genetycznie ulepszyc. Czyli za jaki¶ czas mo¿na zmienic samochód na lepszy i szybszy. Na razie jednak jest na to za wcze¶nie, bo katastrofa by³aby niemal pewna. Co¶ jak brzytwa w rêku ma³py.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #51 : Sierpieñ 11, 2009, 06:02:25 » |
|
Boski plan dla ludzi w dobie Ery Wodnika. Pisa³em ju¿ wiele o tzw planie naprawczym wprowadzonym po grzechu pierworodnym,czyli po pojawieniu siê bia³ych ludzi. Zdarzy³o mi siê równie¿ napisac, ¿e przewidujê w najbli¿szym czasie tzw. pobudkê drugiego narodu wybranego (Polaków), który jako pionier nowej cywilizacji musi byc obudzony o wiele wcze¶niej w porównaniu do innych narodów. Logika wskazuje, ¿e musi byc to co¶ tak znacz±cego, aby w Polsce nast±pi³ masowy g³ód wiedzy, masowe zaznajamianie siê spo³eczeñstwa z prawd± sobie. K.Jackowski przewiduje co¶ wa¿nego za miesi±c. Wiele innych osób równie¿ Cytat z portalu www.nautilus.org.pl"Chcia³em zachowaæ anonimowo¶æ wiêc siê nie przedstawiê. Dotar³em do osoby, która mo¿e siê kontaktowaæ w sposób swobodny ze swoim anio³em stró¿em. Osoba ta by³a po¶rednikiem mojej rozmowy z anio³em. Dowiedzia³em siê nastêpuj±ce rzeczy:
8/9 wrze¶nia 2009 wpadnie do Ba³tyku czê¶æ meteorytu(ska³y) co spowoduje wzburzenie morza i pierwsz± falê Tsunami. Konsekwencj± tego bêd± powodzie bo rzeki wylej± jak woda siê bêdzie cofaæ. 11/12 wrze¶nia 2009 nast±pi druga fala Tsunami o wiele potê¿niejsza od poprzedniej to ona narobi najwiêksze spustoszenia w rezultacie czego prawie 2/5 powierzchni Polski bêdzie zalana. Zg³aszam siê do was z pro¶b± o nag³o¶nienie tego przypadku. ¯eby ludzie zdawali sobie sprawê, ¿e jak ju¿ pierwsza fala siê pojawi to mieli t± ¶wiadomo¶æ, ¿e nastêpna bêdzie o wiele tragiczniejsza w skutkach i ewakuowali siê za czasu."Czytaj±c ostatnie sesje da³o siê zauwa¿yc pewn± osch³o¶c Enki, tak jak by chcia³ powiedziec: Teraz to ju¿ czekajcie na to co siê wydarzy. Na czym docelowo polega ów boski plan dla ludzi nowej ery: a) znacz±ca redukcja liczby ludzi ( wg mnie nawet o 50-80%), po³±czona z tzw. oczyszczaniem dusz, przeznaczonych do dalszej inkarnacji na Ziemii, czyli inaczej S±d Ostateczny. Kto¶ kiedy¶ okre¶li³ optymaln± liczbê ludzi na 500 milionów. Miejmy nadziejê,¿e pozostanie nas wiêcej. b)stworzenie w d³u¿szej perspektywie czasowej cywilizacji mi³o¶ci opartej na zasadach mi³o¶ci bezwarunkowej c) stworzenie cywilizacji nie opartej na pieni±dzu czyli prawdziwego komunizmu. Dlaczego Polacy najlepiej nadaj± siê do roli przewodnika nowej ery? Z wielu powodów, min.. -Nadal trzon spo³eczeñstwa polskiego przynajmiej stara siê opierac swe ¿ycie na nauce Chrystusa czyli tzw.mi³o¶ci bezwarunkowej (robi± to na razie nieudolnie, ale nie od razu Kraków zbudowano) -Potrafimy siê zjednoczyc w trudnych chwilach -Mamy co najmniej drugi fakultet z k³ótni, wa¶ni i sporów, a to te¿ lekcja. - jeste¶my krajem , gdzie próbowano ju¿ wprowadzac komunizm , na razie z wiadomym skutkiem. Wed³ug mnie lekcja komunizmu by³a dla Polaków bardzo wa¿na z punktu widzenia naszej przysz³o¶ci. Równie¿ nauki Jezusa nie posz³y jeszcze ca³kowicie w las. Zauwa¿am, ¿e Si³y Wy¿sze maj± czêsto tendencje do polityki falstartu, lub te¿ wrzucania na g³êbok± wodê. Podobnie zrobiono tak przy inkarnacji kilku istot duchowych(Marks,Engels) wprowadzaj±c o wiele za szybko nasz os³awiony komunizm (prze³om XIX i XX wieku). Mam wra¿enie, ¿e si³y wy¿sze robi± to z premedytacj±. Od razu wiedz±, ¿e ten pierwszy raz bêdzie nieudany, ale jednocze¶nie ten pierwszy raz bardzo u³atwi tzw. poprawkê w pó¿niejszym czasie, gdy ogólny poziom ¶wiadomo¶ci ludzi bêdzie ju¿ odpowiedni tj. kilka wcieleñ reinkarnacyjnych dalej. Zaznaczam, ¿e po lekturze ksi±¿ki "Reinkarnacja.Do¶wiadczanie nieskoñczono¶ci" prof. Lidii Stawowskiej sama reinkarnacja sta³a siê dla mnie pewnikiem. http://sklep.studioastro.pl/reinkarnacja-dowiadczanie-nieskoczonoci-p-1927.htmlwg mnie teksty Melchiora Wañkowicza z tej ksi±¿ki, spisane "zza grobu" tzw pismem automatycznym powinien przeczytac ka¿dy Polak.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 11, 2009, 06:13:58 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #52 : Sierpieñ 11, 2009, 09:59:55 » |
|
Zauwa¿am, ¿e Si³y Wy¿sze maj± czêsto tendencje do polityki falstartu, lub te¿ wrzucania na g³êbok± wodê. có¿, Nie by³o by STARTU FAL - bez Fal startów. (naPhiSi dla niewidomych i nies³yszacych)------------------ Fakt. na komunizm to sie nie nabierzemy ju¿. (Ale te¿ fakt, ¿e miêdzy komunizmem, jaki znamy, a tym, co mia³e¶ na mysli u¿ywaj±c tego zDewaluowanego s³owa jest Wielka Przepa¶æ). na kapitalizm te¿. Na katolizm równie¿. na neoKATcizm podobie¿. na Pseudo - Nowo - Wieki`zm zarównie¿ te¿. Marks, Engels, jako istoty duchowe sa zabawne JACK. có¿. Wszak wszystko jest z ducha, nawet i to bez ducha... z ducha jest. I choæ nieNaduchane, nienaTCHNI ONE, nieDECHniête, nieDMIÊTE, nieDmuchniête... jest z DUCHA. Wyj±tkiem potwierdzaj±cym tê regu³ê, by³ nasz preziDÊT... niby nienaTCHNIÊTY - a naDÊTY. Ale DMUCHY dziel± siê na Aktywne, Dête bie¿±co i aktywnie; oraz pasywne (dête jednorazowo i ju¿ nie do,po Mphione) ja preferujê te Dête AL.. ALdÊte.a`Pro-pOst!.. Tak trochê siê wdra¿am w AL-kHemejê. Pomysla³em: Wezne se troche kota, wezne se troszku Mory.. przyprawie nieco.. i se zrobie Morakota ..niech maj± Azjaci za te zwiarz±tka ze skóry obdarte. P.S. "Falstart" jest opisem ocennym. A jego znaczenie nadawane przez BEZW£ADNO¦Æ oceniaj±cych.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2009, 22:07:35 wys³ane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Constantin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #53 : Sierpieñ 12, 2009, 16:16:09 » |
|
8/9 wrze¶nia 2009 wpadnie do Ba³tyku czê¶æ meteorytu(ska³y) co spowoduje wzburzenie morza i pierwsz± falê Tsunami. Konsekwencj± tego bêd± powodzie bo rzeki wylej± jak woda siê bêdzie cofaæ. 11/12 wrze¶nia 2009 nast±pi druga fala Tsunami o wiele potê¿niejsza od poprzedniej to ona narobi najwiêksze spustoszenia w rezultacie czego prawie 2/5 powierzchni Polski bêdzie zalana. Zg³aszam siê do was z pro¶b± o nag³o¶nienie tego przypadku. ¯eby ludzie zdawali sobie sprawê, ¿e jak ju¿ pierwsza fala siê pojawi to mieli t± ¶wiadomo¶æ, ¿e nastêpna bêdzie o wiele tragiczniejsza w skutkach i ewakuowali siê za czasu." Na 90% jestem pewny, ¿e nic takiego nie bêdzie mia³o miejsca. Mo¿na przewidzieæ tylko jedno z wielu prawdopodobnych wydarzeñ, które maj± wyst±piæ na Ziemi w danej linii czasu, ale jest to jedna z niekoñczonej puli prawdopodobnych wydarzeñ wiêc uznawanie takiego wydarzenia za pewnik jest ca³kowitym absurdem. Co¶ co zosta³o przewidziane dzisiaj jutro ju¿ mo¿e wygl±daæ zupe³nie inaczej dlatego, ¿e przysz³o¶æ kszta³tuje siê dynamicznie a na jej ostateczn± formê ma wp³yw mnóstwo czynników w ostateczno¶ci przysz³o¶æ bêdzie taka jak± wybierze zbiorowa ¶wiadomo¶æ. Je¿eli wiêkszo¶æ ludzi w to uwierzy i uzna, ¿e tak bêdzie i meteor rzeczywi¶cie wpadnie do Ba³tyku to jest du¿e prawdopodobieñstwo, ¿e tak bêdzie. Pisa³em ju¿ wiele o tzw planie naprawczym wprowadzonym po grzechu pierworodnym,czyli po pojawieniu siê bia³ych ludzi. Zdarzy³o mi siê równie¿ napisac, ¿e przewidujê w najbli¿szym czasie tzw. pobudkê drugiego narodu wybranego (Polaków), który jako pionier nowej cywilizacji musi byc obudzony o wiele wcze¶niej w porównaniu do innych narodów.
Grzech pierworodny nie istnieje zosta³ wymy¶lony przez religie ¿eby trzymaæ swoich wyznawców w ryzach wmówiæ im, ¿e rodz± siê grzeszni, i ¿e tylko ko¶ció³ poprzez chrzest mo¿e zmyæ ten grzech. Tak samo nie ma narodu wybranego wszystkie narody s± wybrane, bo wszyscy jeste¶my sobie równi. Mówi±c o narodzie wybranym musieliby¶my uznaæ ¿e jeden naród w tym przypadku Polacy, jest lepszy i bardziej godny od innego. Ludzie otwórzcie wreszcie oczy i nie dajcie sobie wmówiæ, ¿e rodzicie siê grzeszni nie stawiajcie jednego narodu ponad drugim bo to absurd wszyscy jeste¶my jednym, jeste¶my lud¼mi ka¿dy jest jednocze¶nie doskona³y i niedoskona³y i nie ma godnych i niegodnych bo wszyscy s± godni.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #54 : Sierpieñ 14, 2009, 06:24:38 » |
|
Scenariusz bez tzw. zabezpieczenia w 2012 roku?Co prawda Enki w swoich wypowiedziach mówi, ¿e nie chce nas straszyc, ale mo¿e warto pomy¶lec przez chwilê nad najgorszym scenariuszem przebiegunowania 2012 ( www.zetatalk.com). Zak³adane jest zniszczenie na poziomie totalnym, tzn. 200-300 metrowe fale, trzêsienia ziemii, awarie wiêkszo¶ci z 450 czynnych reaktorów atomowych i zwi±zane z tym zanieczyszczenie. Wszystko to spowoduje nag³± ¶mierc wielu miliardów ludzi. Wiele osób (Indie, Pakistan, Brazylia) znajdzie siê na nowych biegunach i nawet je¿eli prze¿yj±, to w krótkim czasie po prostu zamarzn±, tak jak dawno temu, podczas potopu Noego, zamarza³y mamuty z traw± w pysku. Planowany wzrost poziomu oceanów to, a¿ 205 metrów. Dla przyk³adu na kilkaset lat zniknie oko³o 85% Polski i niemal ca³a Rosja, czy Finlandia. Wiele osób powie, ¿e sta³y poziom wy¿szy 205 metrów jest nierealny, jednak nie chodzi tylko o stopienie czap lodowych na obecnych biegunach, które po przebiegunowaniu maj± znale¼c siê na przysz³ym równiku. G³ówny wzrost poziomu wód wywo³any zostanie przez znaczny wzrost temperatury oceanów, do których wlej± siê ogromne ilo¶ci lawy z rozerwanych krawêdzi p³yt tektonicznych.Od tarcia znacznie wzro¶nie równie¿ temperatura ca³ej skorupy ziemskiej. Kto¶ mo¿e powiedziec, ¿e to straszne, bo tylu ludzi zginie, ale tak naprawdê ci którzy zgin± na pocz±tku bêd± w³a¶ciwie szczê¶ciarzami. Najgorsze bowiem czeka tych, co prze¿yj± przelot Nibiru. Masowe erupcje wulkaniczne wywo³aj± totalne zapylenie atmosfery. Ciemno¶c oznacza brak fotosyntezy przez oko³o 25-40 lat . Do tego atmosfera stanie siê tak wilgotna, ¿e przez wiele lat bêdzie padac ci±g³y deszcz. Wywo³a to masowe gnicie ro¶linno¶ci i powszechny rozwój robactwa, które po pewnym czasie bêdzie praktycznie jedynym dostêpnym pokarmem, poza tzw. owocami morza. W zwi±zku z brakiem po¿ywienia, kanibalizm bêdzie na porz±dku dziennym. Polowaniem na ludzi bêd± siê trudnic liczne grupy przestêpcze ( byli wiê¼niowie i inni degeneraci). W³a¶ciwie ca³a dostêpna s³odka woda bêdzie zatruta, dlatego do prze¿ycia konieczna stanie siê jej destylacja. Umieralno¶c w¶ród tych co prze¿yli bêdzie ogromna, a reprodukcja niemal zerowa. Jaki procent ma szansê dotrwac do okresu, gdy opadn± popio³y i ro¶linno¶c odrodzi siê z nasion ? Polecam ksi±¿kê nagrodzon± Pulitzerem w 2007 roku: http://merlin.pl/Droga_Cormac-McCarthy/browse/product/1,579436.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 14, 2009, 09:51:41 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #55 : Sierpieñ 14, 2009, 07:28:50 » |
|
Jack,ale mnie nastraszy³es !!!! to ja juz wolê nieprze¿yæ.Mam nadzijê ze nic takiego nie nast±pi.Zdecydowanie wolê optymistyczne zakoñczenie
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #56 : Sierpieñ 14, 2009, 11:50:40 » |
|
Czy taki scenariusz , szerzenie go masluzyc prowokacji do masowych samobujstw? Bo jezeli nie to do czego? Jeszcze raz NIE BEDZIE ZADNEGO KATAKLIZMU NA SKALE OGOLNOSWIATOWA, to co spotyka nas teraz jest efektem lagodnym tego procesu , ktory caly czas zachodzi.Ci wizjonerzy szukajacy poklasku w szerzeniu strachu sami sobie tworza dla siebie we wlasnych umyslach te scenariusze. I oni ( jezeli nie wyjdza z tej propagandy strachu) przezyja je osobiscie. Wszystko , ale to absolutnie wszystko jest projekcja umyslu , w nim dokona sie wszystko , nie poza nim. Wiadomo juz iz czas jako taki nie istnieje.To my go wyznaczamy przezywaniem czegos ( to juz chyba wiekszosc zauwazyla ) , tak wiec kto jest zadny strasznych wizji , jego umysl dla niego je wykreuje. Kto pragnie czegos innego , przezyje zupelnie inna zeczywistosc. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #57 : Sierpieñ 14, 2009, 13:06:03 » |
|
W³a¶nie dajcie spokój. ¯aden "czarny" scenariusz [którego osobi¶cie oczywi¶cie nie ¿yczy³bym sobie] jest niemo¿liwy bo... Kiara tak powiedzia³a, a jak wiemy z jej "wiedz±" siê nie dyskutuje ani te¿ nie wolno ¿±daæ dowodów... My¶lê, ¿e teraz wszyscy bêd± ju¿ spali spokojnie.
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #58 : Sierpieñ 16, 2009, 07:13:45 » |
|
Prawdopodobny scenariusz roku 2012 z w³±czonym zabezpieczeniem. Proponujê tym razem zastanowic siê jak bêdzie wygl±dac ta lepsza wersja przysz³o¶ci. Za³o¿enie podstawowe jest takie, ¿e Si³y Wy¿sze przebudz± Polskê przy pomocy jakiej¶ kontrolowanej katastrofy np. pod koniec 2009 roku i dojdzie do w³±czenia zabezpieczenia w Egipcie. Oczywi¶cie mo¿liwy jest równie¿ inny, np. awaryjny scenariusz prowadz±cy do w³±czenia zabezpieczenia. Celem Si³ Wy¿szych jest doprowadzenie do ukszta³towania siê kolejnej „rajskiej” planety we Wszech¶wiecie, a jest ich ju¿ pewnie parê, co oznacza du¿e do¶wiadczenie Si³ Wy¿szych w prowadzeniu takiego procesu naprawczego. Spróbujmy wiêc wydedukowac jak taki proces powinien przebiegac (w zarysie), aby zakoñczy³ siê sukcesem. Najistotniejsz± spraw± jest to, aby przyroda na planecie Ziemia przetrwa³a w mo¿liwie nienaruszonym stanie . Ci±g³o¶c procesu fotosyntezy i mo¿liwie ma³e zanieczyszczenie ¶rodowiska po katastrofie to wg mnie sprawa priorytetowa je¿eli mamy mówic o przetrwaniu ludzko¶ci jako gatunku. A co z samymi lud¼mi? Na pierwszy rzut oka najlepiej by³oby gdyby straty w ludziach by³y mo¿liwie ma³e. Czy aby na pewno? Odpowied¼ mo¿emy uzyskac, gdy spróbujemy przeprowadzic symulacjê przysz³o¶ci bez ¿adnej katastrofy. W tej chwili ma³o kto zastanawia siê co bêdzie siê dzia³o z ludzko¶ci± za 50 –100 lat. Józef Wasilik dokona³ tego na samym pocz±tku „Bastarda na ³onie macochy” poprzez analizê wykresu przyrostu liczby ludzi. Oto ona: Lata: 1975 - 4 mld 1998 - 6 mld 2020 - 9 mld 2100 - 45 mld 2200 - 500 mld Niedawno wyczyta³em w jednej z gazet, i¿ naukowcy szacuj±, ¿e liczba ludzi przekroczy 9 miliardów w latach 2025-2030. Regionami w których nikt nie panuje nad tym procesem s± np.: Pakistan, Indie, Ameryka ¦rodkowa i Po³udniowa. Bez kontroli narodzin niemal ka¿da kobieta z „zacofanych” regionów ¶wiata jest gotowa urodzic 10 i wiêcej dzieci, a statystycznie 5 z nich to córki które za 17-20 lat te¿ bêd± rodzic podobne ilo¶ci dzieci. W przyrodzie ten problem regulowany jest przez drapie¿niki. A u nas.? Np. w srednio zaludnionym kraju, w Polsce "stê¿enie" Homo sapiens przekracza 110 sztuk na kilometr kwadratowy. Wyobra¿cie sobie taki kwadrat i rozstawionych tam 110 ludzi. Dla porównania ten sam optymalny parametr dla lisa to s³ownie: jeden lis na kilometr kwadratowy! ¦miem twierdzic, ¿e ludzko¶c ma szansê na d³ugookresowy rozwój jedynie wówczas, gdy w 2012 roku dojdzie do znacznej redukcji liczby ludzi, szczególnie w wy¿ej wymienionych regionach ¶wiata. Wg mnie tylko wtedy mamy szansê. St±d wynika kolejny wniosek, ¿e nawet z w³±czonym zabezpieczeniem nie nale¿y spodziewac siê sielanki. Oznacza³aby ona bowiem jedynie przesuniêcie problemu o maksymalnie 50 lat. Bez "kontrolowanej" katastrofy nie mamy najmniejszych szans na przetrwanie. A jak zadzia³a samo zabezpieczenie? Optymistyczna wizja przysz³o¶ci Ojca Klimuszko, podaje opis Polski jako wzorcowego kraju, w którym rosn± pomarañcze!!! Wniosek mo¿e byæ jeden – nawet z zabepieczeniem dojdzie do zmiany osi obrotu Ziemii i znajdziemy siê bli¿ej przysz³ego równika. Zeta Reticuli podaj±, ¿e nowe bieguny po roku 2012 bêd± w³a¶nie w Pakistanie i w Brazylii. A¿ strach pisac, co to mo¿e oznaczac. Pomimo swojej ³agodno¶ci, nawet sam Enki twierdzi, ¿e tzw. oczyszczanie musi nast±pic.Ze nie ma innej mo¿liwo¶ci. W ksi±¿ce "Kosmiczne podró¿e z Robertem Monroe" http://www.skapiec.pl/site/cat/1078/comp/259812pokazano dwie wizje przysz³o¶ci. Jedna jest t± z poprzedniego postu (bez zabezpieczenia). Druga pokazuje Ziemiê za 500 lat jako rajsk± planetê pe³n± mi³o¶ci. Autorka ksi±¿ki równie¿ podaje, ¿e w wizji kontynenty wygl±da³y inaczej ni¿ obecnie i ¿e pojawi³y siê nowe obszary l±du. Mam wiêc, 2-3 mo¿liwe scenariusze przysz³o¶ci. Co wiêc my Polacy powinni¶my czynic? Wg mnie, jedyne co mo¿emy w³a¶ciwie zrobic, to w³±czyc zabezpieczenie i zdac siê na do¶wiadczenie i podpowiedzi Wy¿szych Si³. W³±czenie zabezpieczenia to przecie¿ dopiero pocz±tek totalnych zmian na planecie Ziemia. To zaledwie symboliczny pocz±tek nowej ery i nowej Polski.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 16, 2009, 07:24:23 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
Bonifacy1
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #59 : Sierpieñ 16, 2009, 09:47:07 » |
|
Có¿...z t± rajsk± Ziemi± za 500 lat to przesada. Plejaranie powiedzieli, ¿e czeka nas 800 lat ,,ciemno¶ci'' i przez ten czas mo¿e zm±drzejemy. Wtedy objawi± siê obce cywilizacje. Co do wizji - ka¿dy mo¿e mieæ inne bo przysz³o¶æ zmienia siê co chwile, np teraz mo¿na mieæ wizje zawalaj±cego siê empire state building a za rok ju¿ wszytsko bêdzie gra³o. Przysz³o¶æ jako taka jeszcze nie istnieje, mo¿na opieraæ siê tylko na najbardziej prawdopodobnych wydarzeniach. W 2012 nie bêdzie potrzebna ¿adna ochrona; nic raczej nie ochroni nas tylko przed gwa³townymi zmianami klimatu. Problemem jest Czerwony Meteor który zbli¿a siê do Ziemi i da siê we znaki w 2036...no chyba, ¿e co¶ z tym zrobimy, jak nie to Ziemii bêdzie pe³no w ca³ym uk³adzie s³onecznym hehehe.
|
|
|
|
|
|
|
Symeon
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #60 : Sierpieñ 16, 2009, 10:50:51 » |
|
JACK, pozbycie sie znacznej liczby ludności jest rozwiązaniem bardzo drastycznym, przypomina mi się od razu rzekoma próba załatwienia tego problemu przez WHO przez przymusowe szczepienia zatrutymi substancjami. Moim zdaniem powinno się dążyć do zahamowania przyrostu w krajach mniej rozwiniętych, ale przez uświadamianie ludzi, że jeśli nie mają możłiwości utrzymania duzej rodziny, to nie powinni płodzić tyle potomstwa, w ostateczności można nawet prawnie zakazać posiadania wiecej niż np. jednego dziecka, co stało się bodajże w Japoni. Nie można zabijać ludzi już narodzonych tylko dlatego, że jest ich za dużo. Bóg o tym zdecyduje, a jeśli już by do tego doszło, to nie sądze, aby stało się to z powodu zbyt dużej ilości ludzi, tylko z powodu totalnej degrengolady. Jeśli Bóg uzna, że zasługujemy na karę, to pewnie do tego dojdzie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 16, 2009, 10:52:15 wys³ane przez Symeon »
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #61 : Sierpieñ 17, 2009, 06:27:59 » |
|
Moim zdaniem powinno siê d±¿yæ do zahamowania przyrostu w krajach mniej rozwiniêtych, ale przez u¶wiadamianie ludzi,..................... Je¶li Bóg uzna, ¿e zas³ugujemy na karê, to pewnie do tego dojdzie.
Wg mnie tzw. u¶wiadamianie jest ca³kowicie nierealne, przede wszystkim ze wzglêdu na religiê i zacofanie . Misja "sterylizacyjna" NATO lub ONZ to co innego. Niestety nikt takiej nie wysy³a. Poza tym te kraje maj± broñ atomow±. Lepiej nie dra¿nic rekina. Co do drugiej my¶li - kara to z³e s³owo. Si³y Wy¿sze od zawsze wiedzia³y, ¿e zdarzy siê nastêpny potop Noego, bo to zjawisko cykliczne. Tylko dlatego pozwoli³y siê ludziom namna¿ac. By³ tylko jeden szkopu³. Tak kombinowac z szybko¶ci± rozwoju cywilizacji Homo sapiens (opó¼niac go), aby nie zd±¿y³ doprowadzic do samozag³ady i totalnego zniszczenia przyrody przed 2012 rokiem. Wg mnie "Boski plan" przebiega na razie bez du¿ych zak³óceñ. Jedyny problem, to za szybki rozwój. Zd±¿yli¶my zabawic siê w energiê atomow± przed 2012. Niedobrze. Atom to gro¼na zabawka w rêkach zwierz±t ludzkich. St±d wniosek, ¿e zabezpieczenie zostanie tak czy tak w³±czone. Ziemia jest najwa¿niejsza. Ale jak Oni go bêd± musieli w³±czyc sami, to niewielu z nas tu zostanie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 17, 2009, 07:02:58 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #62 : Sierpieñ 17, 2009, 15:46:24 » |
|
cytat; Zd±¿yli¶my zabawic siê w energiê atomow± przed 2012. Niedobrze. Atom to gro¼na zabawka w rêkach zwierz±t ludzkich. St±d wniosek, ¿e zabezpieczenie zostanie tak czy tak w³±czone. Jacek. Nie ma zadnego zabezpieczenia przed wybuchem jadrowym na ziemi , ktore mozna wlaczyc lub wylaczyc. Wlaczyc lub nie jakies zabezpieczenie... , to tak samo jak nakryc sie rano koldra na glowe tworzac ciemnosc i udajac iz nie ma swiatla slonecznego na zewnatrz. Smieszne. Przeciez ono pomimo tej koldry i tak przejdzie przez cykl dobowy. Procesu rozwojowego na skale wszechswiata nie da sie zatrzymac. A ile czasu mozna przesiedziec z glowa pod koldra? Mozna tak dzieci wychowywac i udawac iz inny swiat nie istnieje. Taka role spelnilo by to domniemane zabezpieczenie, ktore w rzeczywistosci odizolowalo by nas kolejny raz od normalnego procesu rozwojowego , w ktorym bierze udzial caly wszechswiat. kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 17, 2009, 15:48:16 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #63 : Sierpieñ 18, 2009, 07:36:46 » |
|
"normalnego procesu rozwojowego , w ktorym bierze udzial caly Wszechswiat"
Proces rozwojowy Homo sapiens , to PLAN AWARYJNY, akcja ratunkowa. Dlatego wszêdzie pisz±, ¿e ca³y Wszech¶wiat siê na nas gapi. Uda siê im,czy te¿ nie? Wed³ug mnie, przy ICH pomocy mamy ogromne szanse na sukces.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 18, 2009, 07:39:58 wys³ane przez JACK »
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #64 : Wrzesieñ 05, 2009, 07:40:03 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Constantin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #65 : Wrzesieñ 09, 2009, 23:33:24 » |
|
Dlaczego mój post zosta³ usuniêty? Czy¿by by³ dla kogo¶ niewygodny?
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #66 : Pa¼dziernik 07, 2009, 07:14:53 » |
|
Kolejne genetyczne potwierdzenie tajemniczego pochodzenia rasy bia³ej opisanego przez Józefa Wasilika. Tajemnica pochodzenia Krzysztof Urbañski , pap 01-10-2009, ostatnia aktualizacja 01-10-2009 00:07 Skandynawowie nie s± potomkami plemion, które przyby³y na te ziemie pod koniec epoki lodowcowej
Najprawdopodobniej pochodz± oni od przesiedleñców z pó¼niejszego okresu, kiedy pojawi³o siê ju¿ rolnictwo. Do takiego wniosku doszli naukowcy szwedzcy, którzy przeprowadzili badania genetyczne i archeologiczne.
Rzeczpospolita
|
|
|
|
|
|
|
frosk24
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #67 : Pa¼dziernik 07, 2009, 11:03:47 » |
|
DNA to nasz numer seryjny
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #68 : Pa¼dziernik 07, 2009, 23:10:54 » |
|
DNA to nasz numer seryjny A¿ tak to nie, ale mo¿e byæ on sk³adnikiem DNA ..przy "wiêkszych seriach".
|
|
|
|
|
|
|
frosk24
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #69 : Pa¼dziernik 07, 2009, 23:33:34 » |
|
DNA to nasz numer seryjny A¿ tak to nie, ale mo¿e byæ on sk³adnikiem DNA ..przy "wiêkszych seriach". kiedy liczba ludzi siêga³a kilku milionów tak by³o ale ten numer uleg³ mutacji i ewolucji wiec teraz jest do d...
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #70 : Pa¼dziernik 08, 2009, 05:56:42 » |
|
DNA to raczej sztucznie stworzone oprogramowanie informacji biologicznej z³o¿onej nie z kompuerowych zero jedynek, lecz ze specjalnych sekwencji kilku zwi±zków chemicznych (par zasad). DNA cz³owieka zawiera 6 miliardów takich precyzyjnych po³±czeñ
Samoistne wyeowoluowanie czego¶ takiego jest po prostu niemo¿liwe. Prawdopodobieñstwo oczywi¶cie istnieje, ale jest praktycznie zerowe. Powstanie ¿ycia na Ziemii to w 80-90 % efekt in¿ynierii genetycznej Obcych. W przypadku pierwotnego Homo sapiens 100%. Procesy ewolucyjne to tylko ma³y dodatek s³u¿±cy do drobnych zmian dostosowawczych zwierz±t.
|
|
|
|
|
|
|
frosk24
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #71 : Pa¼dziernik 08, 2009, 09:54:30 » |
|
DNA to raczej sztucznie stworzone oprogramowanie informacji biologicznej z³o¿onej nie z kompuerowych zero jedynek, lecz ze specjalnych sekwencji kilku zwi±zków chemicznych (par zasad). DNA cz³owieka zawiera 6 miliardów takich precyzyjnych po³±czeñ
Samoistne wyeowoluowanie czego¶ takiego jest po prostu niemo¿liwe. Prawdopodobieñstwo oczywi¶cie istnieje, ale jest praktycznie zerowe. Powstanie ¿ycia na Ziemii to w 80-90 % efekt in¿ynierii genetycznej Obcych. W przypadku pierwotnego Homo sapiens 100%. Procesy ewolucyjne to tylko ma³y dodatek s³u¿±cy do drobnych zmian dostosowawczych zwierz±t.
nie jestem biologiem ale przypuszczam ¿e piszemy o tym samym , ja prostym jêzykiem a ty trochê bardziej z³o¿onym i naukowym
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #72 : Pa¼dziernik 08, 2009, 12:19:31 » |
|
¯eby powstalo jakiekolwiek cia³o fizyczne musi powstaæ jego projekt duchowo-energetyczny. Polecam ksi±¿kê Dr Michael Newton Przeznaczenie dusz... i wszystko staje siê zrozumia³e. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #73 : Pa¼dziernik 08, 2009, 15:08:15 » |
|
Czy zatem zaimplementowanie na Ziemi 'obcego' materia³u genetycznego nie jest, w pewnym sensie , GRZECHEM ? Z tym, ¿e nie jest to nasz, ludzki grzech, ale i tak jeste¶my nim ska¿eni - st±d nazwa tego szczególnego grzechu 'grzech pierworodny". To co obecnie ludzie wyczyniaj± z genami ( GMO ), jak mieszanie ca³ych sekwencji genów ( na przyk³ad ludzkich, szczurzych z ro¶linnmi ) jest ju¿ grzechem , czy jeszcze tylko usprawnianiem i zabaw± w hodowcê ? Mo¿na przyj±æ wersjê, i¿ jeste¶my hodowcami, których zamiarem jest wyhodowanie po prostu lepszego dla siebie po¿ywienia, a tym samym -lepszych siebie . Tak mogliby my¶leæ o sobie siewcy ¿ycia dziêki którym jeste¶my homo sapiens. Mo¿na oczywi¶cie na to spojrzeæ w ca³kiem inny sposób ..
|
|
|
|
|
|
|
JACK
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #74 : Pa¼dziernik 09, 2009, 00:44:44 » |
|
Czy zatem zaimplementowanie na Ziemi 'obcego' materia³u genetycznego nie jest, w pewnym sensie , GRZECHEM ? Z tym, ¿e nie jest to nasz, ludzki grzech, ale i tak jeste¶my nim ska¿eni - st±d nazwa tego szczególnego grzechu 'grzech pierworodny". Tak dok³adnie by³o (z ras± bia³±) i o tym pisze Józef Wasilik w "Bastardzie". Je¿eli chodzi o czarnych i ¿ó³tych, którzy powstali o 20- 30 tys lat wcze¶niej od bia³ych,to ich powstanie mog³o miec przyzwolenie Tego Najwy¿szego, choc równie dobrze mog³a to byc samowolka przybyszów. Jednak "wytwarzanie" czarnych i ¿ó³tych by³o wieloetapowym, do¶c ¿mudnym i d³ugotrwa³ym procesem(ponad milion ziemskich lat), wiêc raczej nie mog³o pozostac niezauwa¿one.
|
|
|
|
|
|
|
|