Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:13:15

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Sesja 100  (Przeczytany 47555 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
arteq
Go¶æ
« : Kwiecieñ 15, 2009, 20:02:01 »

Sesja 100
RAFAŁ:
No rozumiem. Czyli to, że ta planeta leci zygzakiem, to wynika z tego, że ona posiada ogon, czy [z tego], że te reaktory pracują, te, co ściągają... co generują atmosferę i ściągają gruz z kosmosu? Czemu ona tym zygzakiem tak leci?

EN-KI:
Nie ma swojej orbity, nie ma swojej siły przyciągania, tak jak posiadają wszystkie inne planety ułożone w takim porządku. Wszystko ma związek. To są zarówno te reaktory, które ciągle są aktywne, pozostawione na owej planecie. Przecież reaktory mogą być zasilane przez kosmos – energią z kosmosu. Ogon ciągnący się za ową planetą, kiedy ona leci zygzakiem, to tak jakby pies machał ogonem. Kiedy Ziemia będzie miała to nieszczęście, że przelatująca planeta akurat swoim ogonem skieruje i zamiecie po Ziemi, wtedy będzie to owo nieszczęście. Kiedy Ziemia otrzyma zabezpieczenie – to energetyczne – to ten ogon meteorytów – bo nie planeta – ten ogon zostanie odepchnięty, czyli skierowany w przeciwną stronę i planeta sobie spokojnie przeleci i poleci w kierunku Słońca, czyli będzie musiała przelecieć koło Wenus.

Super, jak widzę samcio/Lucynka już nie mają zwolenników za naiwniaków - jak widać mają za kompletnych idiotów. Każde ciało niebieskie ma siłę przyciągania zależną od masy - podstawy fizyki się kłaniają. Jakim cudem - skoro nie ma siły przyciągania - ciągnie za sobą meteoryty?! Czyżby na linkach? Zygzakowata nie-orbita? To nagle nibiru nie ma orbity? Wcześniej twierdził, że ma, podawał nawet czas obiegu wokół słońca po... orbicie. Zygzakowatości to już nie skomentuję...

RAFAŁ:
Tak, oczywiście. Od początku to rozumiałem... znaczy, jak spotkałem ten przekaz i się “wgryzłem” w niego. Jeszcze taka rzecz mi ciągle „chodzi po głowie” – mam wydrukowane te mapy z Orionem, bo liczyłem, że będziesz w stanie zaznaczyć miejsce, w które są obecnie skierowane te nasze ziemskie teleskopy, które właśnie patrzą na Nibiru. Czyli chodzi o to, w którym miejscu my ją z Ziemi widzimy – powiedzmy, czy z bieguna południowego, czy ten watykański teleskop z Arizony.

EN-KI:
Widać ją z bieguna południowego – przez te największe teleskopy. Przyszły rok przyniesie już uporządkowanie, czyli będzie już ją można zobaczyć z trochę słabszych teleskopów, ale jeszcze z teleskopów. Bo kiedy ją będzie widać gołym okiem, to mogę wtedy powiedzieć, jak będziecie na to czekać, żeby ją gołym okiem zobaczyć, to wtedy powiem - „oj późnawo, późnawo to już jest”. Co chcesz, żebym tobie pokazał na mapie Oriona?
Tak jak można było się spodziewać - nie jest w stanie pokazać chociaż podobno wie gdzie jest... Pytającego potraktował jak idiotę - omijając pytanie i chcąc w zamian pokazać mu na mapie... oriona.
Proszę - nibiru jednak nie będzie widziana w 2009 r. - a miała być i to gołym okiem. Ba - nie będzie widziana także w przyszłym, czyli w 2010. Czyli nie macie się co martwić - przesunie jeszcze ze dwa razy terminy i wylądujemy grubo poza 2012 r.
Samcio bredzi jak dobrze potłuczony - mówi, że widać ją z bieguna południowego przez największe teleskopy - twierdził wcześniej, że przez teleskop w Arizonie, hmmm... może o czymś nie wiem, ale ostatnio Arizona nie leżała na biegunie.

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2009, 20:22:12 wys³ane przez tom1ek » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Kwiecieñ 15, 2009, 20:28:32 »

Reasumuj±c, mogê teraz ¶mia³o i bez naci±gania powiedzieæ, ¿e niestety, ale Ci, którzy dalej, po tylu bzdurach, pierdo³ach i przek³amaniach w sesjach, wierz± w En-kiego i prawdziwo¶æ przekazów - s± po prostu NAIWNI.

Najbardziej bym by³ przera¿ony, gdyby okaza³o siê, ze faktycznie Lucyna dostaje przekazy od faktycznego Samuela, Opiekuna Ziemi. Nie nie, nie dlatego, ¿e jakie¶ Nibiru, ¿e przebiegunowanie, katastrofa i w ogóle. Raczej dlatego, ¿e je¶li opiekun ziemi jest takim idiot±, to a¿ dziw bierze, ze ta planeta jeszcze istnieje...
michu532
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Kwiecieñ 15, 2009, 20:50:16 »

Pytaj±cego potraktowa³ jak idiotê - omijaj±c pytanie i chc±c w zamian pokazaæ mu na mapie... oriona.

Drogi Arteq,my¶le ze ¼le to zinterpretowa³es. Wcze¶nie ten pytaj±cy Rafa³ wspomina,¿e ma mapy z Orionem,wydaje mi sie ¿e Enkiemu nie chodzi³o o to ze chce pokazaæ mu Oriona tylko nazwa³ t± mapê map± Oriona.

pozdrawiam michu532 U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2009, 20:50:43 wys³ane przez michu532 » Zapisane
kosynier
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Kwiecieñ 15, 2009, 21:07:23 »

a ja i tak czekam gadanie nic nie da. juz bardzo blisko roku 12
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Kwiecieñ 15, 2009, 21:16:11 »

Pytaj±cego potraktowa³ jak idiotê - omijaj±c pytanie i chc±c w zamian pokazaæ mu na mapie... oriona.

Drogi Arteq,my¶le ze ¼le to zinterpretowa³es. Wcze¶nie ten pytaj±cy Rafa³ wspomina,¿e ma mapy z Orionem,wydaje mi sie ¿e Enkiemu nie chodzi³o o to ze chce pokazaæ mu Oriona tylko nazwa³ t± mapê map± Oriona.

te¿ to tak zrozumia³em

ale faktem jest ¿e Enki zapomnia³ o Jowiszu ;P
michu532
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Kwiecieñ 15, 2009, 21:21:14 »

no tak,ale jesli rzeczywiscie mozemy mieæ wp³yw na nasze losy to czekanie takze nic nie da...

a co do Jowisza-przecie¿ móg³ nie zauwa¿yc Jêzyk

« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 15, 2009, 21:22:26 wys³ane przez michu532 » Zapisane
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #6 : Kwiecieñ 15, 2009, 21:39:57 »

no, ¿e zapomnia³ o Jowiszu - to normalnie masakra, rozwali³o mnie Chichot

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Kwiecieñ 15, 2009, 22:19:57 »

S³usznie to zauwa¿y³e¶ ja ju¿ nawet tych sesji nie czytam bo szkoda czasu.
redmuluc
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Kwiecieñ 15, 2009, 22:20:33 »

albo ¶niê... muszê ¶nic... Szok
http://www.projekt-cheops.com/userfiles/image/Sesje_Grafiki/Szkic1-1.jpg
http://www.projekt-cheops.com/userfiles/image/Sesje_Grafiki/szkic-2.jpg
http://www.projekt-cheops.com/userfiles/image/Sesje_Grafiki/szkic-3.jpg

Sesja 100
RAFA£:
No rozumiem. Czyli to, ¿e ta planeta leci zygzakiem, to wynika z tego, ¿e ona posiada ogon, czy [z tego], ¿e te reaktory pracuj±, te, co ¶ci±gaj±... co generuj± atmosferê i ¶ci±gaj± gruz z kosmosu? Czemu ona tym zygzakiem tak leci?

EN-KI:
Nie ma swojej orbity, nie ma swojej si³y przyci±gania, tak jak posiadaj± wszystkie inne planety u³o¿one w takim porz±dku. Wszystko ma zwi±zek. To s± zarówno te reaktory, które ci±gle s± aktywne, pozostawione na owej planecie. Przecie¿ reaktory mog± byæ zasilane przez kosmos – energi± z kosmosu. Ogon ci±gn±cy siê za ow± planet±, kiedy ona leci zygzakiem, to tak jakby pies macha³ ogonem. Kiedy Ziemia bêdzie mia³a to nieszczê¶cie, ¿e przelatuj±ca planeta akurat swoim ogonem skieruje i zamiecie po Ziemi, wtedy bêdzie to owo nieszczê¶cie. Kiedy Ziemia otrzyma zabezpieczenie – to energetyczne – to ten ogon meteorytów – bo nie planeta – ten ogon zostanie odepchniêty, czyli skierowany w przeciwn± stronê i planeta sobie spokojnie przeleci i poleci w kierunku S³oñca, czyli bêdzie musia³a przelecieæ ko³o Wenus.

RAFA£:
Tak, oczywi¶cie. Od pocz±tku to rozumia³em... znaczy, jak spotka³em ten przekaz i siê “wgryz³em” w niego. Jeszcze taka rzecz mi ci±gle „chodzi po g³owie” – mam wydrukowane te mapy z Orionem, bo liczy³em, ¿e bêdziesz w stanie zaznaczyæ miejsce, w które s± obecnie skierowane te nasze ziemskie teleskopy, które w³a¶nie patrz± na Nibiru. Czyli chodzi o to, w którym miejscu my j± z Ziemi widzimy – powiedzmy, czy z bieguna po³udniowego, czy ten watykañski teleskop z Arizony.

EN-KI:
Widaæ j± z bieguna po³udniowego – przez te najwiêksze teleskopy. Przysz³y rok przyniesie ju¿ uporz±dkowanie, czyli bêdzie ju¿ j± mo¿na zobaczyæ z trochê s³abszych teleskopów, ale jeszcze z teleskopów. Bo kiedy j± bêdzie widaæ go³ym okiem, to mogê wtedy powiedzieæ, jak bêdziecie na to czekaæ, ¿eby j± go³ym okiem zobaczyæ, to wtedy powiem - „oj pó¼nawo, pó¼nawo to ju¿ jest”. Co chcesz, ¿ebym tobie pokaza³ na mapie Oriona?

ten znowu to samo...

RAFA£:
Rozumiem. Dziêkujê. Teraz biorê poprawkê na to, co mi dzisiaj powiedzia³e¶ na temat tego, ¿e „sczytujesz” z umys³u Lucyny wypowiedziane przeze mnie s³owa. Mo¿e w taki sposób zadam to pytanie: Czy pojêcie ruchu, którego u¿y³ Bóg w tym przekazie, mówi±c, ¿e wszystko jest w ruchu i w bezruchu nic nie istnieje, czy to pojêcie ruchu - mamy rozumieæ w taki sposób, jak podpowiada nam “codzienne do¶wiadczenie”? Czy te¿ mo¿emy odwo³ywaæ siê – my¶l±c o tym ruchu, o którym mówi Bóg – do analogii z naszego ¶wiata, tylko w tych najmniejszych skalach – ze ¶wiata subatomowego, subsubatomowego – w tych najmniejszych rozmiarach?

[W tym momencie Medium robi wielkie oczy i sprawia wra¿enie zdezorientowanej – uzup. RW]

EN-KI:
Po co tak skomplikowanych u¿ywasz s³ów, Rafale? Czy przez to chcesz pokazaæ wy¿szo¶æ swoj±? Rafa³, wszystko jest w ruchu. Wszystko to, co zosta³o stworzone przez Boga. Wszech¶wiat, ruchy planet. I to, co jest na Ziemi, ma swoj± logicznie uporz±dkowan± ca³o¶æ. I na ten temat bardziej móg³by¶ porozmawiaæ z fizykiem, a nie mówi±c takie s³owa ma³o zrozumia³e dla Lucyny. Wszystko, nawet to, ¿e chodzisz, nawet to, ¿e mówisz, jest uporz±dkowane. I wszystko dok³adnie zaplanowane z najdrobniejszymi szczegó³ami – przez Boga. Ty ca³y – te¿. Wiêc, wszystko nale¿y do Boga. Wszech¶wiat i ty te¿. S³ucham.

...mocne  Du¿y u¶miech

RAFA£:
Rozumiem. Dziêkujê. Teraz mam pytanie: Czy wypowiedzi osób przeniesionych pamiêci± w stanie hipnozy do okresu miedzy wcieleniami, zacytowane w ksi±¿kach Michaela Newtona poprawnie opisuj± wygl±d ¦wiata Duchów?

[Medium w tym momencie dostaje do rêki ksi±¿kê “Przeznaczenie dusz” w taki sposób, ¿e ma przed sob± fotografiê autora tej ksi±¿ki zamieszczon± na tylnej czê¶ci ok³adki – uzup. RW]

EN-KI:
To jest uzale¿nione, Rafa³, od tego jak ¿y³a dana istota na Ziemi przed ¶mierci± kliniczn±. Je¶li jest np. bardzo uduchowiona, to bêdzie mia³a wizje, obrazy ¶wiêtych lub jeszcze inne obrazy. Kiedy, powiedzmy, nie by³a uduchowiona, to mog³a widzieæ tylko tunel, tylko muzykê, tylko g³os. Jest to uzale¿nione od danej istoty ludzkiej. S³ucham.

RAFA£:
To znaczy - ja da³em zdjêcie tego cz³owieka – tam na odwrocie... Oto fragment rozmowy z jedn± z osób zahipnotyzowanych na temat odbudowywania energii duszy:  I to jest Newton tym razem – autor tej ksi±¿ki: „Czy dusze, których energia dozna³a szwanku, prosz± o pomoc, czy te¿ s± zmuszone udaæ siê na teren oczekiwania?”  I teraz odpowied¼ tej osoby zahipnotyzowanej przez Newtona: „Nikt nie jest do niczego zmuszany. Dusze wo³aj± o pomoc, poniewa¿ ca³kowicie zatraci³y skuteczno¶æ i w kó³ko powtarzaj± te same b³êdy. Ich nauczyciele widz±, ¿e nie odpoczywaj± one dostatecznie pomiêdzy poszczególnymi ¿yciami. Potrzebna im jest regeneracja.” Newton: „Czy takie samo wo³anie o pomoc pochodzi od dusz, które dozna³y powa¿nych uszkodzeñ?”  Odpowied¼: „Niezupe³nie. Zdarza siê, ¿e ¿ycie jest tak destruktywne, i¿ wypacza to¿samo¶æ duszy.” Newton: „Na przyk³ad, gdy kto¶ jest zamieszany w okrutne akty przemocy?”  Odpowied¼: „Owszem, to móg³by byæ jeden z powodów.” [Michael Duff Newton “Przeznaczenie dusz”, tom 1, Przyk³ad 20]. I teraz En-Ki powiedz, czy to oznacza, ¿e to¿samo¶æ niektórych dusz umiera ju¿ w okresie ich wcielenia? Czy móg³by¶ wymieniæ inne przyczyny wypaczania to¿samo¶ci duszy ni¿ jej destruktywne ¿ycie i czy tak± przyczyn± wypaczenia to¿samo¶ci duszy mog± byæ np. ciê¿kie stany depresyjne?

EN-KI:
Nie mogê. Chocia¿ siê nagada³e¶ du¿o, nie mogê. Po prostu powiem krótko. G³êboka hipnoza to jest to samo, co „¶mieræ kliniczna”, bo w g³êbokiej hipnozie - duch te¿ opuszcza cia³o. Tylko jest po³±czony t± “nici±” i czêsto wêdruje. Ni± czêsto jest trzymany zaraz przy terapeucie. Otó¿ to z tego powodu - nie mogê odpowiedzieæ na twoje pytanie, bo ka¿da istota, która z jakich¶ powodów rozsta³a siê z ¿yciem, a wybra³a sobie program ¿ycia – bêd±c duchem – bêdzie musia³a byæ na Ziemi, dopóki ten program, który ma ustalony, nie minie – czyli wyznaczone lata ¿ycia na Ziemi. Mo¿e byæ to 70, 80 lat. Nie wiem, nie kontrolujê wszystkich dusz, ile kto ma ¿yæ na Ziemi. I wtedy - je¶li kto¶ takiemu duchowi nie pomo¿e – ten, który tu zosta³ na Ziemi, nie mo¿e odej¶æ – to jest „przykuty” do Ziemi na ten czas, dopóki nie up³ynie jego ziemskie ¿ycie. Takie jest prawo. I my tego te¿ zmieniæ nie mo¿emy. Prawo zosta³o ustalone przez Boga, Rafa³. S³ucham.

Enki zosta³ przy³apany... nie ma pojêcia o czym ma mówiæ... brawo Rafa³ Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
Nawet nie warto ju¿ zajmowaæ siê sesjami, dla mnie to oznacza koniec tych bajek... Cool

Niniejszym odchodzê zygzakiem,  i tak jakby pies pomacham ogonem... Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Kwiecieñ 15, 2009, 22:35:15 »

Szkoda,¿e nie czytasz sesji,bo zaoszczêdzi³by¶ trochê cennego czasu i ju¿ by¶ nie musia³ ich czytaæ.

O takiem dziwnym torze Nibiru Enki mówi³ kilkadziesi±t sesji temu.
Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Kwiecieñ 15, 2009, 22:41:35 »

Jak widzê kwestie chanellingu i wiary pod±¿a dalej swoimi drogami ... wiedza staje siê martwa dla ograniczonych swoimi barierami.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Kwiecieñ 16, 2009, 07:10:20 »

Dry007 - pytanie tylko, kto jest ograniczony: ten, kto analizuje, czy ten, kto ¶lepo wierzy?
redmuluc
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Kwiecieñ 16, 2009, 07:49:45 »

Szkoda,¿e nie czytasz sesji,bo zaoszczêdzi³by¶ trochê cennego czasu i ju¿ by¶ nie musia³ ich czytaæ.
O takiem dziwnym torze Nibiru Enki mówi³ kilkadziesi±t sesji temu.

Gdzie wspomina³ o polce galopce orbity i merdaniu ogonem meteorytów.?
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Kwiecieñ 16, 2009, 08:24:33 »

Przeczyta³em kilka linijek tej sesji. Wynika z tego ¿e Pani Lucynka ma ju¿ g³eboko w d s³uchaczy i sama nie wierzy w to co mówi, a mówi takie pierdo³y ¿e cie¿ko to czytaæ. Pewnie transfery kasy ju¿ posz³y tam gdzie trzeba i jest zapezpieczona. U enkiego widaæ zdenerwowanie i znudzenie, ciekawe kiedy siê ulotni.

Powtarzam jak poprzednio, je¿eli Pani L ma jak±kolwiek misje, to jest to misja kompromitacji ¦le¿y oraz badañ w egipcie. Oczywi¶cie jest pewna si³a duchowa która za tym stoi i zale¿y jej w³a¶nie na takiej kompromitacji. Wszelkie ruchy duchowe s± tak skonsutruowane aby w efekcie same siê kompromitowaæ, co stanowi sprytn± akcje blokowania dostêpu do pewnych rzeczy. W efekcie od tysiêcy lat ruchy duchowe staczaj± siê na dno w krainê bajek.
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Kwiecieñ 16, 2009, 11:25:29 »

Sesja 100
RAFA£:
No rozumiem. Czyli to, ¿e ta planeta leci zygzakiem, to wynika z tego, ¿e ona posiada ogon, czy [z tego], ¿e te reaktory pracuj±, te, co ¶ci±gaj±... co generuj± atmosferê i ¶ci±gaj± gruz z kosmosu? Czemu ona tym zygzakiem tak leci?

Czemu Nibiru leci zygzakiem i do tego macha ogonem, mozna bardzo latwo wytlumaczyc.Trzeba dokombinowac jeszcze
jeden obiekt,dosc duzy np:wypalone slonce lub gwiazde(brown dwarf=brazowy karzel)wokol ktorego Nibiru sobie lata
po swojej orbicie.Oba te obiekty musza rownoczesnie poruszac sie w kierunku naszego Slonca.Brazowy karzel powinien
byc niewidoczny natomiast Nibiru okrazajaca karla bedzie “ tanczyc”zygzaka,kozaka czy okraka –jak kto woli.Propo-
nuje samcio,abys w sesji np:107 wzial to pod uwage.To znacznie logiczniejsze wytlumaczenie niz czynne reaktory,ktore
musialy by miec niesamowita moc,aby obiekt kilka razy wiekszy od Ziemi poruszac w roznych kierunkach – wbrew wszelkim
prawom astrofizyki i kosmicznej logiki.Jasne?Wystarczy uzyc troche rozumu,N-ki.
EN-KI:
Widaæ j± z bieguna po³udniowego – przez te najwiêksze teleskopy. Przysz³y rok przyniesie ju¿ uporz±dkowanie, czyli bêdzie ju¿ j± mo¿na zobaczyæ z trochê s³abszych teleskopów, ale jeszcze z teleskopów. Bo kiedy j± bêdzie widaæ go³ym okiem, to mogê wtedy powiedzieæ, jak bêdziecie na to czekaæ, ¿eby j± go³ym okiem zobaczyæ, to wtedy powiem - „oj pó¼nawo, pó¼nawo to ju¿ jest”. Co chcesz, ¿ebym tobie pokaza³ na mapie Oriona?

http://astro.nineplanets.org/bigeyes.html
Mialem dosc duze watpliwosci odnosnie najwiekszego teleskopu z bieguna poludniowego.Okazalo sie,ze mam
racje.Otoz te najwieksze teleskopy z bieguna pd.(o ile sa jakies?) nawet nie sa umieszczone na liscie 30 najwiekszych!
A teleskop z Arizony jest dopiero piaty pod wzgledem srednicy lustra i mocy.Najwieksza ilosc teleskopow – w tym
2 najwieksze,Keck i KekcII – znajduje sie na Hawajach.(patrz link powyzej).Mozecie wszyscy sobie sprawdzic.
Samcio rowniez zapomnial o teleskopie Hubbla,ktorego “oko”jest w stanie widziec obiekty oddalone od nas o kilka
lub nawet kilkanascie tysiecy lat swietlnych.Jest wiec rzecza niemozliwa,aby teleskop ten nie “zauwazyl”obiektu oddalo-
nego od nas o 3(slownie: trzy)lata ziemskie.Tak wiec samcio wie,ze cos dzwoni,tylko nie wie czy to w uchu Lucynki,
czy w kosciele,w ktorym… i na ktorym biegunie. Z³y
Pozdrawiam.

Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Kwiecieñ 16, 2009, 15:33:52 »

Kocie dlatego
a mówi takie pierdo³y ¿e cie¿ko to czytaæ.

Enki z sesji na sesjê siebie pogr±¿a coraz bardziej ale my¶lê ¿e ta 100 sesja da³a piecz±tkê nad grobem PCh...

Pozdrawiam
Do nastêpnego projektu. Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 16, 2009, 15:35:23 wys³ane przez Mora » Zapisane
Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Kwiecieñ 16, 2009, 23:55:15 »

Dry007 - pytanie tylko, kto jest ograniczony: ten, kto analizuje, czy ten, kto ¶lepo wierzy?
Tenebrael ka¿dy kto nie dopuszcza do siebie informacji.
kosynier
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Kwiecieñ 17, 2009, 06:45:50 »

mo¿e i enki pitoli farmazony ale we¼cie tez pod uwagê to ze cz³owiek tak naprawdê bardzo ma³o wie o wszech¶wiecie i o prawach jakie tam panuj±. dopiero od niedawna cz³owiek powiedzmy ze uchyli³ sobie lekko drzwi do takiej wiedzy. a co do szkiców hehe szkoda ze nie w 3D U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Kwiecieñ 17, 2009, 08:35:45 »

Nawet nie o to chodzi - o "nie odkryt±" wiedzê. samcio/Lucynka przecz± samym sobie, a tego na brak naszej wiedzy nie da siê zrzuciæ.
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Kwiecieñ 17, 2009, 12:34:56 »

nie czytalem tej sesji,, jak i 98 innych ale z tych szkicow wynika ze meteoryty które ciagnie za soba nibiru nadlatuja zupelnie z innej strony niz nibiru,, pkt 2 jezeli ziemia (wlaczenie oslony) spowodowalo odsuniecie nibiru to co spowodowalo odsuniecie wczesniej? Bardzo ciekawe te rysuneczki ale dla osob naprawde slepych. I jeszcze co¶ ciekawego,, wg tych rysunków obieg planet dooko³a s³oñca jest zgodnie z wskazówkami zegara,, to juz nie przesada,, to indolencja, i traktowanie czytelnikow i obserwtorow jako nieukow.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 17, 2009, 12:59:08 wys³ane przez Blad » Zapisane
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #20 : Kwiecieñ 17, 2009, 13:37:56 »

jak dla mnie rysunki są w porządku
przypatrz się jeszcze im dokładniej i rusz głową, to zobaczysz jaką głupotę palnąłeś, że "wlaczenie oslony spowodowalo odsuniecie nibiru" - NIE NIBIRU człowieku Mrugniêcie
ehhh... a wystarczy tylko dokładnie popatrzeć na rysunki... (jak dla mnie to nawet nie dokładnie - po prostu normalnie)

"wg tych rysunków obieg planet dookoła słońca jest zgodnie z wskazówkami zegara,, to już nie przesada,, to indolencja, i traktowanie czytelnikow i obserwtorow jako nieukow."

Chichot:D:D:D:D:D:D:D

mała podpowiedź - jak patrzysz na nasz układ "z góry", to poruszają się przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, tak?
okej, a jak patrzysz "z dołu"?...

ahaaaa, a widzisz...

a gdzie we wszechświecie masz "górę", a gdzie "dół"?
kto to ustala? Du¿y u¶miech
czy można tylko z jednej perspektywy patrzeć na nasz układ słoneczny i na wszechświat?

człowieku RUSZ GŁOWĄ Jêzyk

edycja:
z tych szkicow wynika ze meteoryty które ciagnie za soba nibiru nadlatuja zupelnie z innej strony niz nibiru
niby jak ci to z tych rysunków wynika? Chichot
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 17, 2009, 13:46:09 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Mauri
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Kwiecieñ 17, 2009, 13:43:20 »

że jeśli opiekun ziemi jest takim idiotą
no, że zapomniał o Jowiszu - to normalnie masakra, rozwaliło mnie
Enki został przyłapany... nie ma pojęcia o czym ma mówić... brawo Rafał  
Nawet nie warto już zajmować się sesjami, dla mnie to oznacza koniec tych bajek...
Słusznie to zauważyłeś ja już nawet tych sesji nie czytam bo szkoda czasu
Enki z sesji na sesję siebie pogrąża coraz bardziej ale myślę że ta 100 sesja dała pieczątkę nad grobem PCh...
........................................................Proponuję wam czytanie Harleqin-romanse.              Byłem na sesji prywatnej dostałem trochę wiadomości i oprócz tego "pstryczka w nos"ale po pewnym czasie zrozumiałem. Kto z was nigdy nie popełnił błedu-"kto jest bez grzechu niech pierwszy żuci kamień".A tak pozatym nik wam nie karze czytać sesji...(zacytujcie se coś z góry)
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 17, 2009, 13:44:26 wys³ane przez Mauri » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Kwiecieñ 17, 2009, 13:47:10 »

Pope³niaæ b³êdy - to jeszcze zrozumia³e, ale ¶wiadomie ci±gle i upierdliwie wciskaæ komu¶ k³amstwa przy okazji kreuj±c siê na "mi³osciw±" istotê to juz zupe³nie inna sprawa.
Blad
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Kwiecieñ 17, 2009, 14:56:04 »

Tomek, porównaj opisy i rysunki szkic 2 i 3 zobacz kierunek u³o¿enia ogona, w obydwóch, szkic 2 ziemia odpycha nibiru, i moze ty postaraj sie sobie wyobrazic o czym swiadczy ogon, i w ktorym kierunku zgodnie z ogonem (kóry ci±gnie nibiru) leci nibiru,i ocen zmiany zgodnie z rysunkami 123 oczywiscie na tych rysunkach. a co do patrzenia na uklad planetarny naszego slonca to innowacja patrzec od dolu,,
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 17, 2009, 14:59:35 wys³ane przez Blad » Zapisane
tom1ek

Gadu³a

yeah! ;)

« Odpowiedz #24 : Kwiecieñ 18, 2009, 14:18:24 »

poczy¶ci³em trochê, ale my¶lê ¿e wszyscy powinni byæ zadowoleni

posty offtopowe dorzuci³em do w±tku "Lucyna nie k³amie" lub do "Usuwanie postów" w dziale og³oszeñ porz±dkowych - zale¿nie od ich tematyki, posty ze ¦mietnika te¿ przywróci³em i skierowa³em do tych dzia³ów

tutaj rozmawiamy tylko o sesji 100, mog± tu byæ tylko czasem ew. niewielkie odstêpstwa od tematu, ale ogólnie rozmawiamy o sesji 100

powtórzê jeszcze raz (bo czasem widzê, ¿e jest to potrzebne): "mog± tu byæ tylko czasem ew. niewielkie odstêpstwa od tematu, ale ogólnie rozmawiamy o sesji 100"

Afro

aha, jeszcze dodam (bo czasem widzê, ¿e jest to potrzebne), ¿eby nikomu oczywi¶cie nie przysz³o do g³owy komentowaæ w TYM dziale mojej decyzji - i tym samym znowu robiæ offtopu - do takich komentarzy s± te¿ odpowiednie tematy  Mrugniêcie

========================================================

Cytat: Blad
"a co do patrzenia na uklad planetarny naszego slonca to innowacja patrzec od dolu"
~Blad, nie ma "góry" i "do³u" we wszech¶wiecie - to chcia³em ci uzmys³owiæ, celowo pisz±c nawet te terminy w cudzys³owie. A tak poza tym, jest to rysunek schematyczny i nie ma tam zaznaczonych strza³ek, w któr± stronê poruszaj± siê planety w naszym uk³adzie gwiezdnym (a nawet ju¿ gdyby by³y, to i tak by³oby nieistotne w któr± stronê by wskazywa³y - wzglêdno¶æ punktu obserwacji, o czym ju¿ pisa³em)

"szkic 2 ziemia odpycha nibiru"
nie NIBIRU, ale METERYTY CI¡GN¡CE ZA NI¡ - to te¿ chcia³em ci uzmys³owiæ poprzez swoje s³owa

"Tomek, porównaj opisy i rysunki szkic 2 i 3 zobacz kierunek u³o¿enia ogona, w obydwóch"
chyba wiem ju¿ o co ci chodzi Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech haha, ale wyja¶nij konkretnie t± kwestiê bardziej, opisz, narysuj o co ci chodzi - albo jako¶ inaczej, bo ja tu jednak nie widzê ¿adnej nieprawid³owo¶ci... Jêzyk

edycja:
spróbowa³em wczuæ siê w ciebie i my¶leæ tak jak ty, wiem o co ci chodzi z tym "ró¿nym" kierunkiem Nibiru - mylisz siê, podpowiem dlaczego:

Cytat: Izaak Newton - "Prawo powszechnego ci±¿enia"
Miêdzy dowoln± par± cia³ posiadaj±cych masy pojawia siê si³a przyci±gaj±ca, która dzia³a na linii ³±cz±cej ich ¶rodki, a jej warto¶æ ro¶nie z iloczynem ich mas i maleje z kwadratem odleg³o¶ci.
(mia³em to ju¿ na fizyce w gimnazjum i w liceum, to podstawowe prawo)

a teraz wyobra¼ sobie, ¿e m1 to Ziemia a m2 to dowolny meteoryt z ogona meteorytów ci±gn±cego za Planet± X. Cool

http://pl.wikipedia.org/wiki/Grawitacja
http://fiznet.terramail.pl/Prawopc.htm

Gdyby trzeba by³o, to wyja¶niê "prosto z mostu" - ale specjalnie przedstawi³em to w taki sposób, ¿eby¶ spróbowa³ trochê pog³ówkowaæ i sam doszed³, gdzie pope³ni³e¶ b³±d w wyci±ganiu wniosków. Gdyby¶ przeczyta³ sesje, od razu by¶ wiedzia³ - tam by³o wszystko wyja¶niane Jêzyk
Mo¿na te¿ byæ dobrym z astronomii, wtedy nie trzeba czytaæ sesji Jêzyk

pozdrawiam U¶miech

====================
edycja:
Widzê, ¿e ~Blad w³a¶nie przed chwil± usun±³ swoje konto z forum
hmm... nie komentujê tego.
« Ostatnia zmiana: Kwiecieñ 18, 2009, 16:17:45 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Strony: [1] 2 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: