arteq
Gość
|
 |
« : Kwiecień 15, 2009, 20:02:01 » |
|
Sesja 100 RAFAŁ: No rozumiem. Czyli to, że ta planeta leci zygzakiem, to wynika z tego, że ona posiada ogon, czy [z tego], że te reaktory pracują, te, co ściągają... co generują atmosferę i ściągają gruz z kosmosu? Czemu ona tym zygzakiem tak leci?
EN-KI: Nie ma swojej orbity, nie ma swojej siły przyciągania, tak jak posiadają wszystkie inne planety ułożone w takim porządku. Wszystko ma związek. To są zarówno te reaktory, które ciągle są aktywne, pozostawione na owej planecie. Przecież reaktory mogą być zasilane przez kosmos – energią z kosmosu. Ogon ciągnący się za ową planetą, kiedy ona leci zygzakiem, to tak jakby pies machał ogonem. Kiedy Ziemia będzie miała to nieszczęście, że przelatująca planeta akurat swoim ogonem skieruje i zamiecie po Ziemi, wtedy będzie to owo nieszczęście. Kiedy Ziemia otrzyma zabezpieczenie – to energetyczne – to ten ogon meteorytów – bo nie planeta – ten ogon zostanie odepchnięty, czyli skierowany w przeciwną stronę i planeta sobie spokojnie przeleci i poleci w kierunku Słońca, czyli będzie musiała przelecieć koło Wenus. Super, jak widzę samcio/Lucynka już nie mają zwolenników za naiwniaków - jak widać mają za kompletnych idiotów. Każde ciało niebieskie ma siłę przyciągania zależną od masy - podstawy fizyki się kłaniają. Jakim cudem - skoro nie ma siły przyciągania - ciągnie za sobą meteoryty?! Czyżby na linkach? Zygzakowata nie-orbita? To nagle nibiru nie ma orbity? Wcześniej twierdził, że ma, podawał nawet czas obiegu wokół słońca po... orbicie. Zygzakowatości to już nie skomentuję... RAFAŁ: Tak, oczywiście. Od początku to rozumiałem... znaczy, jak spotkałem ten przekaz i się “wgryzłem” w niego. Jeszcze taka rzecz mi ciągle „chodzi po głowie” – mam wydrukowane te mapy z Orionem, bo liczyłem, że będziesz w stanie zaznaczyć miejsce, w które są obecnie skierowane te nasze ziemskie teleskopy, które właśnie patrzą na Nibiru. Czyli chodzi o to, w którym miejscu my ją z Ziemi widzimy – powiedzmy, czy z bieguna południowego, czy ten watykański teleskop z Arizony.
EN-KI: Widać ją z bieguna południowego – przez te największe teleskopy. Przyszły rok przyniesie już uporządkowanie, czyli będzie już ją można zobaczyć z trochę słabszych teleskopów, ale jeszcze z teleskopów. Bo kiedy ją będzie widać gołym okiem, to mogę wtedy powiedzieć, jak będziecie na to czekać, żeby ją gołym okiem zobaczyć, to wtedy powiem - „oj późnawo, późnawo to już jest”. Co chcesz, żebym tobie pokazał na mapie Oriona? Tak jak można było się spodziewać - nie jest w stanie pokazać chociaż podobno wie gdzie jest... Pytającego potraktował jak idiotę - omijając pytanie i chcąc w zamian pokazać mu na mapie... oriona. Proszę - nibiru jednak nie będzie widziana w 2009 r. - a miała być i to gołym okiem. Ba - nie będzie widziana także w przyszłym, czyli w 2010. Czyli nie macie się co martwić - przesunie jeszcze ze dwa razy terminy i wylądujemy grubo poza 2012 r. Samcio bredzi jak dobrze potłuczony - mówi, że widać ją z bieguna południowego przez największe teleskopy - twierdził wcześniej, że przez teleskop w Arizonie, hmmm... może o czymś nie wiem, ale ostatnio Arizona nie leżała na biegunie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2009, 20:22:12 wysłane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 15, 2009, 20:28:32 » |
|
Reasumuj¹c, mogê teraz œmia³o i bez naci¹gania powiedzieÌ, ¿e niestety, ale Ci, którzy dalej, po tylu bzdurach, pierdo³ach i przek³amaniach w sesjach, wierz¹ w En-kiego i prawdziwoœÌ przekazów - s¹ po prostu NAIWNI.
Najbardziej bym byÂł przeraÂżony, gdyby okazaÂło siĂŞ, ze faktycznie Lucyna dostaje przekazy od faktycznego Samuela, Opiekuna Ziemi. Nie nie, nie dlatego, Âże jakieÂś Nibiru, Âże przebiegunowanie, katastrofa i w ogĂłle. Raczej dlatego, Âże jeÂśli opiekun ziemi jest takim idiotÂą, to aÂż dziw bierze, ze ta planeta jeszcze istnieje...
|
|
|
|
|
|
|
michu532
Gość
|
 |
« Odpowiedz #2 : Kwiecień 15, 2009, 20:50:16 » |
|
PytajÂącego potraktowaÂł jak idiotĂŞ - omijajÂąc pytanie i chcÂąc w zamian pokazaĂŚ mu na mapie... oriona.
Drogi Arteq,myÂśle ze Âźle to zinterpretowaÂłes. WczeÂśnie ten pytajÂący RafaÂł wspomina,Âże ma mapy z Orionem,wydaje mi sie Âże Enkiemu nie chodziÂło o to ze chce pokazaĂŚ mu Oriona tylko nazwaÂł tÂą mapĂŞ mapÂą Oriona. pozdrawiam michu532 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2009, 20:50:43 wysłane przez michu532 »
|
|
|
|
|
kosynier
Gość
|
 |
« Odpowiedz #3 : Kwiecień 15, 2009, 21:07:23 » |
|
a ja i tak czekam gadanie nic nie da. juz bardzo blisko roku 12
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #4 : Kwiecień 15, 2009, 21:16:11 » |
|
PytajÂącego potraktowaÂł jak idiotĂŞ - omijajÂąc pytanie i chcÂąc w zamian pokazaĂŚ mu na mapie... oriona.
Drogi Arteq,myÂśle ze Âźle to zinterpretowaÂłes. WczeÂśnie ten pytajÂący RafaÂł wspomina,Âże ma mapy z Orionem,wydaje mi sie Âże Enkiemu nie chodziÂło o to ze chce pokazaĂŚ mu Oriona tylko nazwaÂł tÂą mapĂŞ mapÂą Oriona. pozdrawiam michu532  teÂż to tak zrozumiaÂłem ale faktem jest Âże Enki zapomniaÂł o Jowiszu ;P
|
|
|
|
|
|
|
michu532
Gość
|
 |
« Odpowiedz #5 : Kwiecień 15, 2009, 21:21:14 » |
|
no tak,ale jesli rzeczywiscie mozemy mieĂŚ wpÂływ na nasze losy to czekanie takze nic nie da... a co do Jowisza-przecieÂż mĂłgÂł nie zauwaÂżyc  pozdrawiam michu532 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 15, 2009, 21:22:26 wysłane przez michu532 »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
Punkty Forum (pf): 47
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 15, 2009, 21:39:57 » |
|
no, Âże zapomniaÂł o Jowiszu - to normalnie masakra, rozwaliÂło mnie 
|
|
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Kwiecień 15, 2009, 22:19:57 » |
|
SÂłusznie to zauwaÂżyÂłeÂś ja juÂż nawet tych sesji nie czytam bo szkoda czasu.
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Gość
|
 |
« Odpowiedz #8 : Kwiecień 15, 2009, 22:20:33 » |
|
albo ÂśniĂŞ... muszĂŞ Âśnic... http://www.projekt-cheops.com/userfiles/image/Sesje_Grafiki/Szkic1-1.jpghttp://www.projekt-cheops.com/userfiles/image/Sesje_Grafiki/szkic-2.jpghttp://www.projekt-cheops.com/userfiles/image/Sesje_Grafiki/szkic-3.jpgSesja 100 RAFAÂŁ: No rozumiem. Czyli to, Âże ta planeta leci zygzakiem, to wynika z tego, Âże ona posiada ogon, czy [z tego], Âże te reaktory pracujÂą, te, co ÂściÂągajÂą... co generujÂą atmosferĂŞ i ÂściÂągajÂą gruz z kosmosu? Czemu ona tym zygzakiem tak leci?
EN-KI: Nie ma swojej orbity, nie ma swojej siÂły przyciÂągania, tak jak posiadajÂą wszystkie inne planety uÂłoÂżone w takim porzÂądku. Wszystko ma zwiÂązek. To sÂą zarĂłwno te reaktory, ktĂłre ciÂągle sÂą aktywne, pozostawione na owej planecie. PrzecieÂż reaktory mogÂą byĂŚ zasilane przez kosmos – energiÂą z kosmosu. Ogon ciÂągnÂący siĂŞ za owÂą planetÂą, kiedy ona leci zygzakiem, to tak jakby pies machaÂł ogonem. Kiedy Ziemia bĂŞdzie miaÂła to nieszczĂŞÂście, Âże przelatujÂąca planeta akurat swoim ogonem skieruje i zamiecie po Ziemi, wtedy bĂŞdzie to owo nieszczĂŞÂście. Kiedy Ziemia otrzyma zabezpieczenie – to energetyczne – to ten ogon meteorytĂłw – bo nie planeta – ten ogon zostanie odepchniĂŞty, czyli skierowany w przeciwnÂą stronĂŞ i planeta sobie spokojnie przeleci i poleci w kierunku SÂłoĂąca, czyli bĂŞdzie musiaÂła przelecieĂŚ koÂło Wenus. RAFAÂŁ: Tak, oczywiÂście. Od poczÂątku to rozumiaÂłem... znaczy, jak spotkaÂłem ten przekaz i siĂŞ “wgryzÂłem” w niego. Jeszcze taka rzecz mi ciÂągle „chodzi po gÂłowie” – mam wydrukowane te mapy z Orionem, bo liczyÂłem, Âże bĂŞdziesz w stanie zaznaczyĂŚ miejsce, w ktĂłre sÂą obecnie skierowane te nasze ziemskie teleskopy, ktĂłre wÂłaÂśnie patrzÂą na Nibiru. Czyli chodzi o to, w ktĂłrym miejscu my jÂą z Ziemi widzimy – powiedzmy, czy z bieguna poÂłudniowego, czy ten watykaĂąski teleskop z Arizony.
EN-KI: WidaĂŚ jÂą z bieguna poÂłudniowego – przez te najwiĂŞksze teleskopy. PrzyszÂły rok przyniesie juÂż uporzÂądkowanie, czyli bĂŞdzie juÂż jÂą moÂżna zobaczyĂŚ z trochĂŞ sÂłabszych teleskopĂłw, ale jeszcze z teleskopĂłw. Bo kiedy jÂą bĂŞdzie widaĂŚ goÂłym okiem, to mogĂŞ wtedy powiedzieĂŚ, jak bĂŞdziecie na to czekaĂŚ, Âżeby jÂą goÂłym okiem zobaczyĂŚ, to wtedy powiem - „oj póŸnawo, póŸnawo to juÂż jest”. Co chcesz, Âżebym tobie pokazaÂł na mapie Oriona? ten znowu to samo...RAFAÂŁ: Rozumiem. DziĂŞkujĂŞ. Teraz biorĂŞ poprawkĂŞ na to, co mi dzisiaj powiedziaÂłeÂś na temat tego, Âże „sczytujesz” z umysÂłu Lucyny wypowiedziane przeze mnie sÂłowa. MoÂże w taki sposĂłb zadam to pytanie: Czy pojĂŞcie ruchu, ktĂłrego uÂżyÂł BĂłg w tym przekazie, mĂłwiÂąc, Âże wszystko jest w ruchu i w bezruchu nic nie istnieje, czy to pojĂŞcie ruchu - mamy rozumieĂŚ w taki sposĂłb, jak podpowiada nam “codzienne doÂświadczenie”? Czy teÂż moÂżemy odwoÂływaĂŚ siĂŞ – myÂślÂąc o tym ruchu, o ktĂłrym mĂłwi BĂłg – do analogii z naszego Âświata, tylko w tych najmniejszych skalach – ze Âświata subatomowego, subsubatomowego – w tych najmniejszych rozmiarach?
[W tym momencie Medium robi wielkie oczy i sprawia wraÂżenie zdezorientowanej – uzup. RW]
EN-KI: Po co tak skomplikowanych uÂżywasz s³ów, Rafale? Czy przez to chcesz pokazaĂŚ wyÂższoœÌ swojÂą? RafaÂł, wszystko jest w ruchu. Wszystko to, co zostaÂło stworzone przez Boga. WszechÂświat, ruchy planet. I to, co jest na Ziemi, ma swojÂą logicznie uporzÂądkowanÂą caÂłoœÌ. I na ten temat bardziej mĂłgÂłbyÂś porozmawiaĂŚ z fizykiem, a nie mĂłwiÂąc takie sÂłowa maÂło zrozumiaÂłe dla Lucyny. Wszystko, nawet to, Âże chodzisz, nawet to, Âże mĂłwisz, jest uporzÂądkowane. I wszystko dokÂładnie zaplanowane z najdrobniejszymi szczegó³ami – przez Boga. Ty caÂły – teÂż. WiĂŞc, wszystko naleÂży do Boga. WszechÂświat i ty teÂż. SÂłucham.
...mocne RAFA£: Rozumiem. Dziêkujê. Teraz mam pytanie: Czy wypowiedzi osób przeniesionych pamiêci¹ w stanie hipnozy do okresu miedzy wcieleniami, zacytowane w ksi¹¿kach Michaela Newtona poprawnie opisuj¹ wygl¹d Œwiata Duchów?
[Medium w tym momencie dostaje do rĂŞki ksi¹¿kĂŞ “Przeznaczenie dusz” w taki sposĂłb, Âże ma przed sobÂą fotografiĂŞ autora tej ksi¹¿ki zamieszczonÂą na tylnej czĂŞÂści okÂładki – uzup. RW]
EN-KI: To jest uzaleÂżnione, RafaÂł, od tego jak ÂżyÂła dana istota na Ziemi przed ÂśmierciÂą klinicznÂą. JeÂśli jest np. bardzo uduchowiona, to bĂŞdzie miaÂła wizje, obrazy ÂświĂŞtych lub jeszcze inne obrazy. Kiedy, powiedzmy, nie byÂła uduchowiona, to mogÂła widzieĂŚ tylko tunel, tylko muzykĂŞ, tylko gÂłos. Jest to uzaleÂżnione od danej istoty ludzkiej. SÂłucham.
RAFAÂŁ: To znaczy - ja daÂłem zdjĂŞcie tego czÂłowieka – tam na odwrocie... Oto fragment rozmowy z jednÂą z osĂłb zahipnotyzowanych na temat odbudowywania energii duszy: I to jest Newton tym razem – autor tej ksi¹¿ki: „Czy dusze, ktĂłrych energia doznaÂła szwanku, proszÂą o pomoc, czy teÂż sÂą zmuszone udaĂŚ siĂŞ na teren oczekiwania?” I teraz odpowiedÂź tej osoby zahipnotyzowanej przez Newtona: „Nikt nie jest do niczego zmuszany. Dusze woÂłajÂą o pomoc, poniewaÂż caÂłkowicie zatraciÂły skutecznoœÌ i w kó³ko powtarzajÂą te same b³êdy. Ich nauczyciele widzÂą, Âże nie odpoczywajÂą one dostatecznie pomiĂŞdzy poszczegĂłlnymi Âżyciami. Potrzebna im jest regeneracja.” Newton: „Czy takie samo woÂłanie o pomoc pochodzi od dusz, ktĂłre doznaÂły powaÂżnych uszkodzeĂą?” OdpowiedÂź: „NiezupeÂłnie. Zdarza siĂŞ, Âże Âżycie jest tak destruktywne, iÂż wypacza toÂżsamoœÌ duszy.” Newton: „Na przykÂład, gdy ktoÂś jest zamieszany w okrutne akty przemocy?” OdpowiedÂź: „Owszem, to mĂłgÂłby byĂŚ jeden z powodĂłw.” [Michael Duff Newton “Przeznaczenie dusz”, tom 1, PrzykÂład 20]. I teraz En-Ki powiedz, czy to oznacza, Âże toÂżsamoœÌ niektĂłrych dusz umiera juÂż w okresie ich wcielenia? Czy mĂłgÂłbyÂś wymieniĂŚ inne przyczyny wypaczania toÂżsamoÂści duszy niÂż jej destruktywne Âżycie i czy takÂą przyczynÂą wypaczenia toÂżsamoÂści duszy mogÂą byĂŚ np. ciĂŞÂżkie stany depresyjne?
EN-KI: Nie mogĂŞ. ChociaÂż siĂŞ nagadaÂłeÂś duÂżo, nie mogĂŞ. Po prostu powiem krĂłtko. G³êboka hipnoza to jest to samo, co „ÂśmierĂŚ kliniczna”, bo w g³êbokiej hipnozie - duch teÂż opuszcza ciaÂło. Tylko jest po³¹czony tÂą “niciÂą” i czĂŞsto wĂŞdruje. NiÂą czĂŞsto jest trzymany zaraz przy terapeucie. Otó¿ to z tego powodu - nie mogĂŞ odpowiedzieĂŚ na twoje pytanie, bo kaÂżda istota, ktĂłra z jakichÂś powodĂłw rozstaÂła siĂŞ z Âżyciem, a wybraÂła sobie program Âżycia – bĂŞdÂąc duchem – bĂŞdzie musiaÂła byĂŚ na Ziemi, dopĂłki ten program, ktĂłry ma ustalony, nie minie – czyli wyznaczone lata Âżycia na Ziemi. MoÂże byĂŚ to 70, 80 lat. Nie wiem, nie kontrolujĂŞ wszystkich dusz, ile kto ma ÂżyĂŚ na Ziemi. I wtedy - jeÂśli ktoÂś takiemu duchowi nie pomoÂże – ten, ktĂłry tu zostaÂł na Ziemi, nie moÂże odejœÌ – to jest „przykuty” do Ziemi na ten czas, dopĂłki nie upÂłynie jego ziemskie Âżycie. Takie jest prawo. I my tego teÂż zmieniĂŚ nie moÂżemy. Prawo zostaÂło ustalone przez Boga, RafaÂł. SÂłucham. Enki zostaÂł przyÂłapany... nie ma pojĂŞcia o czym ma mĂłwiĂŚ... brawo RafaÂł  Nawet nie warto juÂż zajmowaĂŚ siĂŞ sesjami, dla mnie to oznacza koniec tych bajek...  Niniejszym odchodzĂŞ zygzakiem, i tak jakby pies pomacham ogonem... 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #9 : Kwiecień 15, 2009, 22:35:15 » |
|
Szkoda,Âże nie czytasz sesji,bo zaoszczĂŞdziÂłbyÂś trochĂŞ cennego czasu i juÂż byÂś nie musiaÂł ich czytaĂŚ.
O takiem dziwnym torze Nibiru Enki mĂłwiÂł kilkadziesiÂąt sesji temu.
|
|
|
|
|
|
|
Dry007
Gość
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 15, 2009, 22:41:35 » |
|
Jak widzê kwestie chanellingu i wiary pod¹¿a dalej swoimi drogami ... wiedza staje siê martwa dla ograniczonych swoimi barierami.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 16, 2009, 07:10:20 » |
|
Dry007 - pytanie tylko, kto jest ograniczony: ten, kto analizuje, czy ten, kto Âślepo wierzy?
|
|
|
|
|
|
|
redmuluc
Gość
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 16, 2009, 07:49:45 » |
|
Szkoda,Âże nie czytasz sesji,bo zaoszczĂŞdziÂłbyÂś trochĂŞ cennego czasu i juÂż byÂś nie musiaÂł ich czytaĂŚ. O takiem dziwnym torze Nibiru Enki mĂłwiÂł kilkadziesiÂąt sesji temu.
Gdzie wspominaÂł o polce galopce orbity i merdaniu ogonem meteorytĂłw.?
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Gość
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 16, 2009, 08:24:33 » |
|
PrzeczytaÂłem kilka linijek tej sesji. Wynika z tego Âże Pani Lucynka ma juÂż gÂłeboko w d sÂłuchaczy i sama nie wierzy w to co mĂłwi, a mĂłwi takie pierdoÂły Âże cieÂżko to czytaĂŚ. Pewnie transfery kasy juÂż poszÂły tam gdzie trzeba i jest zapezpieczona. U enkiego widaĂŚ zdenerwowanie i znudzenie, ciekawe kiedy siĂŞ ulotni.
Powtarzam jak poprzednio, jeÂżeli Pani L ma jakÂąkolwiek misje, to jest to misja kompromitacji ÂŚleÂży oraz badaĂą w egipcie. OczywiÂście jest pewna siÂła duchowa ktĂłra za tym stoi i zaleÂży jej wÂłaÂśnie na takiej kompromitacji. Wszelkie ruchy duchowe sÂą tak skonsutruowane aby w efekcie same siĂŞ kompromitowaĂŚ, co stanowi sprytnÂą akcje blokowania dostĂŞpu do pewnych rzeczy. W efekcie od tysiĂŞcy lat ruchy duchowe staczajÂą siĂŞ na dno w krainĂŞ bajek.
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 16, 2009, 11:25:29 » |
|
Cytuj Sesja 100 RAFAÂŁ: No rozumiem. Czyli to, Âże ta planeta leci zygzakiem, to wynika z tego, Âże ona posiada ogon, czy [z tego], Âże te reaktory pracujÂą, te, co ÂściÂągajÂą... co generujÂą atmosferĂŞ i ÂściÂągajÂą gruz z kosmosu? Czemu ona tym zygzakiem tak leci?Czemu Nibiru leci zygzakiem i do tego macha ogonem, mozna bardzo latwo wytlumaczyc.Trzeba dokombinowac jeszcze jeden obiekt,dosc duzy np:wypalone slonce lub gwiazde(brown dwarf=brazowy karzel)wokol ktorego Nibiru sobie lata po swojej orbicie.Oba te obiekty musza rownoczesnie poruszac sie w kierunku naszego Slonca.Brazowy karzel powinien byc niewidoczny natomiast Nibiru okrazajaca karla bedzie “ tanczyc”zygzaka,kozaka czy okraka –jak kto woli.Propo- nuje samcio,abys w sesji np:107 wzial to pod uwage.To znacznie logiczniejsze wytlumaczenie niz czynne reaktory,ktore musialy by miec niesamowita moc,aby obiekt kilka razy wiekszy od Ziemi poruszac w roznych kierunkach – wbrew wszelkim prawom astrofizyki i kosmicznej logiki.Jasne?Wystarczy uzyc troche rozumu,N-ki. EN-KI: WidaĂŚ jÂą z bieguna poÂłudniowego – przez te najwiĂŞksze teleskopy. PrzyszÂły rok przyniesie juÂż uporzÂądkowanie, czyli bĂŞdzie juÂż jÂą moÂżna zobaczyĂŚ z trochĂŞ sÂłabszych teleskopĂłw, ale jeszcze z teleskopĂłw. Bo kiedy jÂą bĂŞdzie widaĂŚ goÂłym okiem, to mogĂŞ wtedy powiedzieĂŚ, jak bĂŞdziecie na to czekaĂŚ, Âżeby jÂą goÂłym okiem zobaczyĂŚ, to wtedy powiem - „oj póŸnawo, póŸnawo to juÂż jest”. Co chcesz, Âżebym tobie pokazaÂł na mapie Oriona?http://astro.nineplanets.org/bigeyes.htmlMialem dosc duze watpliwosci odnosnie najwiekszego teleskopu z bieguna poludniowego.Okazalo sie,ze mam racje.Otoz te najwieksze teleskopy z bieguna pd.(o ile sa jakies?) nawet nie sa umieszczone na liscie 30 najwiekszych! A teleskop z Arizony jest dopiero piaty pod wzgledem srednicy lustra i mocy.Najwieksza ilosc teleskopow – w tym 2 najwieksze,Keck i KekcII – znajduje sie na Hawajach.(patrz link powyzej).Mozecie wszyscy sobie sprawdzic. Samcio rowniez zapomnial o teleskopie Hubbla,ktorego “oko”jest w stanie widziec obiekty oddalone od nas o kilka lub nawet kilkanascie tysiecy lat swietlnych.Jest wiec rzecza niemozliwa,aby teleskop ten nie “zauwazyl”obiektu oddalo- nego od nas o 3(slownie: trzy)lata ziemskie.Tak wiec samcio wie,ze cos dzwoni,tylko nie wie czy to w uchu Lucynki, czy w kosciele,w ktorym… i na ktorym biegunie.  Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #15 : Kwiecień 16, 2009, 15:33:52 » |
|
Kocie dlatego a mówi takie pierdo³y ¿e cie¿ko to czytaÌ. Enki z sesji na sesjê siebie pogr¹¿a coraz bardziej ale myœlê ¿e ta 100 sesja da³a piecz¹tkê nad grobem PCh... Pozdrawiam Do nastêpnego projektu. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 16, 2009, 15:35:23 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
Dry007
Gość
|
 |
« Odpowiedz #16 : Kwiecień 16, 2009, 23:55:15 » |
|
Dry007 - pytanie tylko, kto jest ograniczony: ten, kto analizuje, czy ten, kto Âślepo wierzy?
Tenebrael kaÂżdy kto nie dopuszcza do siebie informacji.
|
|
|
|
|
|
|
kosynier
Gość
|
 |
« Odpowiedz #17 : Kwiecień 17, 2009, 06:45:50 » |
|
moÂże i enki pitoli farmazony ale weÂźcie tez pod uwagĂŞ to ze czÂłowiek tak naprawdĂŞ bardzo maÂło wie o wszechÂświecie i o prawach jakie tam panujÂą. dopiero od niedawna czÂłowiek powiedzmy ze uchyliÂł sobie lekko drzwi do takiej wiedzy. a co do szkicĂłw hehe szkoda ze nie w 3D 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #18 : Kwiecień 17, 2009, 08:35:45 » |
|
Nawet nie o to chodzi - o "nie odkrytÂą" wiedzĂŞ. samcio/Lucynka przeczÂą samym sobie, a tego na brak naszej wiedzy nie da siĂŞ zrzuciĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #19 : Kwiecień 17, 2009, 12:34:56 » |
|
nie czytalem tej sesji,, jak i 98 innych ale z tych szkicow wynika ze meteoryty ktĂłre ciagnie za soba nibiru nadlatuja zupelnie z innej strony niz nibiru,, pkt 2 jezeli ziemia (wlaczenie oslony) spowodowalo odsuniecie nibiru to co spowodowalo odsuniecie wczesniej? Bardzo ciekawe te rysuneczki ale dla osob naprawde slepych. I jeszcze coÂś ciekawego,, wg tych rysunkĂłw obieg planet dookoÂła sÂłoĂąca jest zgodnie z wskazĂłwkami zegara,, to juz nie przesada,, to indolencja, i traktowanie czytelnikow i obserwtorow jako nieukow.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 12:59:08 wysłane przez Blad »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #20 : Kwiecień 17, 2009, 13:37:56 » |
|
jak dla mnie rysunki są w porządku przypatrz się jeszcze im dokładniej i rusz głową, to zobaczysz jaką głupotę palnąłeś, że "wlaczenie oslony spowodowalo odsuniecie nibiru" - NIE NIBIRU człowieku  ehhh... a wystarczy tylko dokładnie popatrzeć na rysunki... (jak dla mnie to nawet nie dokładnie - po prostu normalnie) "wg tych rysunków obieg planet dookoła słońca jest zgodnie z wskazówkami zegara,, to już nie przesada,, to indolencja, i traktowanie czytelnikow i obserwtorow jako nieukow."  :D:D:D:D:D:D:D mała podpowiedź - jak patrzysz na nasz układ "z góry", to poruszają się przeciwnie do ruchu wskazówek zegara, tak? okej, a jak patrzysz "z dołu"?... ahaaaa, a widzisz... a gdzie we wszechświecie masz "górę", a gdzie "dół"? kto to ustala?  czy można tylko z jednej perspektywy patrzeć na nasz układ słoneczny i na wszechświat? człowieku RUSZ GŁOWĄ  edycja: z tych szkicow wynika ze meteoryty które ciagnie za soba nibiru nadlatuja zupelnie z innej strony niz nibiru niby jak ci to z tych rysunków wynika? 
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 13:46:09 wysłane przez tom1ek »
|
|
Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych 
|
|
|
Mauri
Gość
|
 |
« Odpowiedz #21 : Kwiecień 17, 2009, 13:43:20 » |
|
że jeśli opiekun ziemi jest takim idiotą no, że zapomniał o Jowiszu - to normalnie masakra, rozwaliło mnie Enki został przyłapany... nie ma pojęcia o czym ma mówić... brawo Rafał Nawet nie warto już zajmować się sesjami, dla mnie to oznacza koniec tych bajek... Słusznie to zauważyłeś ja już nawet tych sesji nie czytam bo szkoda czasu Enki z sesji na sesję siebie pogrąża coraz bardziej ale myślę że ta 100 sesja dała pieczątkę nad grobem PCh... ........................................................ Proponuję wam czytanie Harleqin-romanse . Byłem na sesji prywatnej dostałem trochę wiadomości i oprócz tego "pstryczka w nos"ale po pewnym czasie zrozumiałem. Kto z was nigdy nie popełnił błedu-"kto jest bez grzechu niech pierwszy żuci kamień".A tak pozatym nik wam nie karze czytać sesji...(zacytujcie se coś z góry)
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 13:44:26 wysłane przez Mauri »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #22 : Kwiecień 17, 2009, 13:47:10 » |
|
Pope³niaÌ b³êdy - to jeszcze zrozumia³e, ale œwiadomie ci¹gle i upierdliwie wciskaÌ komuœ k³amstwa przy okazji kreuj¹c siê na "mi³osciw¹" istotê to juz zupe³nie inna sprawa.
|
|
|
|
|
|
|
Blad
Gość
|
 |
« Odpowiedz #23 : Kwiecień 17, 2009, 14:56:04 » |
|
Tomek, porĂłwnaj opisy i rysunki szkic 2 i 3 zobacz kierunek uÂłoÂżenia ogona, w obydwĂłch, szkic 2 ziemia odpycha nibiru, i moze ty postaraj sie sobie wyobrazic o czym swiadczy ogon, i w ktorym kierunku zgodnie z ogonem (kĂłry ciÂągnie nibiru) leci nibiru,i ocen zmiany zgodnie z rysunkami 123 oczywiscie na tych rysunkach. a co do patrzenia na uklad planetarny naszego slonca to innowacja patrzec od dolu,,
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 17, 2009, 14:59:35 wysłane przez Blad »
|
|
|
|
|
tom1ek
 GaduÂła
yeah! ;)
|
 |
« Odpowiedz #24 : Kwiecień 18, 2009, 14:18:24 » |
|
poczyÂściÂłem trochĂŞ, ale myÂślĂŞ Âże wszyscy powinni byĂŚ zadowoleni
posty offtopowe dorzuci³em do w¹tku "Lucyna nie k³amie" lub do "Usuwanie postów" w dziale og³oszeù porz¹dkowych - zale¿nie od ich tematyki, posty ze Œmietnika te¿ przywróci³em i skierowa³em do tych dzia³ów
tutaj rozmawiamy tylko o sesji 100, mogÂą tu byĂŚ tylko czasem ew. niewielkie odstĂŞpstwa od tematu, ale ogĂłlnie rozmawiamy o sesji 100
powtĂłrzĂŞ jeszcze raz (bo czasem widzĂŞ, Âże jest to potrzebne): "mogÂą tu byĂŚ tylko czasem ew. niewielkie odstĂŞpstwa od tematu, ale ogĂłlnie rozmawiamy o sesji 100"

aha, jeszcze dodam (bo czasem widzê, ¿e jest to potrzebne), ¿eby nikomu oczywiœcie nie przysz³o do g³owy komentowaÌ w TYM dziale mojej decyzji - i tym samym znowu robiÌ offtopu - do takich komentarzy s¹ te¿ odpowiednie tematy  ======================================================== "a co do patrzenia na uklad planetarny naszego slonca to innowacja patrzec od dolu" ~Blad, nie ma "góry" i "do³u" we wszechœwiecie - to chcia³em ci uzmys³owiÌ, celowo pisz¹c nawet te terminy w cudzys³owie. A tak poza tym, jest to rysunek schematyczny i nie ma tam zaznaczonych strza³ek, w któr¹ stronê poruszaj¹ siê planety w naszym uk³adzie gwiezdnym (a nawet ju¿ gdyby by³y, to i tak by³oby nieistotne w któr¹ stronê by wskazywa³y - wzglêdnoœÌ punktu obserwacji, o czym ju¿ pisa³em) "szkic 2 ziemia odpycha nibiru" nie NIBIRU, ale METERYTY CI¥GN¥CE ZA NI¥ - to te¿ chcia³em ci uzmys³owiÌ poprzez swoje s³owa "Tomek, porównaj opisy i rysunki szkic 2 i 3 zobacz kierunek u³o¿enia ogona, w obydwóch" chyba wiem ju¿ o co ci chodzi  haha, ale wyjaœnij konkretnie t¹ kwestiê bardziej, opisz, narysuj o co ci chodzi - albo jakoœ inaczej, bo ja tu jednak nie widzê ¿adnej nieprawid³owoœci...  edycja: spróbowa³em wczuÌ siê w ciebie i myœleÌ tak jak ty, wiem o co ci chodzi z tym "ró¿nym" kierunkiem Nibiru - mylisz siê, podpowiem dlaczego: Miêdzy dowoln¹ par¹ cia³ posiadaj¹cych masy pojawia siê si³a przyci¹gaj¹ca, która dzia³a na linii ³¹cz¹cej ich œrodki, a jej wartoœÌ roœnie z iloczynem ich mas i maleje z kwadratem odleg³oœci. (mia³em to ju¿ na fizyce w gimnazjum i w liceum, to podstawowe prawo)  a teraz wyobraŸ sobie, ¿e m1 to Ziemia a m2 to dowolny meteoryt z ogona meteorytów ci¹gn¹cego za Planet¹ X. http://pl.wikipedia.org/wiki/Grawitacjahttp://fiznet.terramail.pl/Prawopc.htmGdyby trzeba by³o, to wyjaœniê "prosto z mostu" - ale specjalnie przedstawi³em to w taki sposób, ¿ebyœ spróbowa³ trochê pog³ówkowaÌ i sam doszed³, gdzie pope³ni³eœ b³¹d w wyci¹ganiu wniosków. Gdybyœ przeczyta³ sesje, od razu byœ wiedzia³ - tam by³o wszystko wyjaœniane  Mo¿na te¿ byÌ dobrym z astronomii, wtedy nie trzeba czytaÌ sesji  pozdrawiam  ==================== edycja: Widzê, ¿e ~Blad w³aœnie przed chwil¹ usun¹³ swoje konto z forum hmm... nie komentujê tego.
|
|
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 18, 2009, 16:17:45 wysłane przez tom1ek »
|
|
|
|
|
|