Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 04, 2025, 15:02:05

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Swiat bez pieniedzy  (Przeczytany 60114 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak
Gość
« Odpowiedz #75 : Maj 10, 2009, 14:22:42 »

Pieniadze szczescia nie daja i to jest prawda niepodwazalna, bo szczescie jest niematerialne , jest uczuciem i odczuciem, ktorego sie nie kupuje, ni niczym nie stymuluje. Szczescie sie przezywa , to wysoka wibracja , ktora zbliza nas do ekstazy.

Kiaro, zgodnie z tym, rĂłwnieÂż energia, jako przyszÂły pieniÂądz szczĂŞÂścia Ci nie da. A czyÂż szczĂŞÂście, to nie okreÂślona energia/wibracja? PieniÂądz, to teÂż forma energii, sama tak twierdziÂłaÂś. WiĂŞc jaka jest ta niepodwaÂżalna prawda?  UÂśmiech
Pozdrawiam
Kiara
Gość
« Odpowiedz #76 : Maj 10, 2009, 15:35:18 »

Energia , Ptaku nie bedzie pieniadzem, nie bedzie zadnych pieniedzy. Czym wyzsza swiadomsc - wibracja energetyczna, tym wyzszy poziom zycia.Bardziej etyczny, prawy i napelniony wieksza miloscia.
Wszystko jest energia , pieniadz rowniez oczywiscie, ale ta oczywistosc nie moze byc zawezona wylacznie do wartosci pieniadza jako szczescia dajacego. Bo prawda jest inna, tak jak inna jest wibracja pieniadza i inna stanu szczesliwosci.
Trzeba to odrozniac, trzeba zauwazyc,iz wielu ludzi zyje na pograniczu biedy ( nie uznaje iz tak jest wlasciwie, ze tak trzeba) , a mimo wszystko potrafia byc bardzo szczesliwi.
Tak wiec, pieniadz , dobra materiale i szczescie to zupelnie inne rzeczy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #77 : Maj 10, 2009, 16:02:36 »

A kto zawê¿a pieni¹dze wy³¹cznie do wartoœci daj¹cej szczêœcie?
Wszystko moÂżna sprowadziĂŚ do wspĂłlnego mianownika (energii).
JeÂśli za pieniÂądze kupisz gÂłodnemu jedzenie i uratujesz mu Âżycie, tym samym spowodujesz zamianĂŞ pieniÂądza na energiĂŞ. Najpierw na energiĂŞ zawartÂą w poÂżywieniu, potem na energiĂŞ ÂżyciowÂą (po przetworzeniu przez ciaÂło poÂżywienia) a nastĂŞpnie na energiĂŞ szczĂŞÂścia z uratowania komuÂś Âżycia, zaÂś u uratowanego na energiĂŞ wdziĂŞcznoÂści itp. ... nieskoĂączony ciÂąg przemian i powiÂązaĂą ...
Pozdrawiam  UÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #78 : Maj 10, 2009, 17:35:22 »

Problem Twoj polega na tym iz ciagle potrzebujesz pieniedzy do "kupna tego jedzenia" , a mozna zwyczajnie je pominac. One sa ogranicznikiem naszych mozliwosci.
Gdy je masz to masz pewnosc ze bedziesz miala jedzenie, a gdy nie to nie. Obfitosc otaczajaca nas jest niezalezna od pieniedzy. Dostep do niej blokuje nasze "logiczne myslenie"... Czy logiczne?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2009, 17:38:53 wysłane przez Kiara » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #79 : Maj 10, 2009, 17:52:39 »

Zawê¿anie siê w pojêciu jakoby pieniadze s³u¿y³y tylko do zdobywania ¿ywnoœci jest trochê skrzywione. Pieni¹dze to pojêcie ogólnocywilizacyjne. Rzeczywiœcie jedzenie mozesz zdobyÌ w ró¿ny sposób, ale spróbuj korzystaÌ np. z internetu bez tego œrodka, i tak dalej, i tym podobnie. Du¿y uœmiech
Temat sam w sobie fajny, ale pĂłki Âżyjemy w tym systemie mamona jest rzeczÂą nieodzownÂą.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
ptak
Gość
« Odpowiedz #80 : Maj 10, 2009, 18:12:10 »

Problem Twoj polega na tym iz ciagle potrzebujesz pieniedzy do "kupna tego jedzenia" , a mozna zwyczajnie je pominac. One sa ogranicznikiem naszych mozliwosci.
Gdy je masz to masz pewnosc ze bedziesz miala jedzenie, a gdy nie to nie. Obfitosc otaczajaca nas jest niezalezna od pieniedzy. Dostep do niej blokuje nasze "logiczne myslenie"... Czy logiczne?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

No to sprĂłbuj Kiaro nakarmiĂŚ dziÂś ludzi energiÂą z pominiĂŞciem ÂżywnoÂści. Czy to moÂżliwe juÂż teraz?
Na Âświecie jest moÂże parĂŞ osĂłb, ktĂłre odÂżywiajÂą siĂŞ pranÂą, choĂŚ to do koĂąca teÂż nie jest pewne. NiektĂłrzy kandydaci do takiego odÂżywiania zmarli, zwyczajnie zagÂładzajÂąc siĂŞ. 
Owszem, jest obfitoœÌ wszystkiego wokó³, ale s¹ te¿ blokady w œwiadomoœci. Jeszcze nie uaktywniliœmy mocy, któr¹ posiadamy. Jak na razie nieliczni potrafi¹ tworzyÌ materiê z energii, a mówimy przecie¿ o ca³ej ludzkoœci.
TakÂże jestem przeciwna pieniÂądzom, widzÂąc jakÂą peÂłniÂą rolĂŞ, ale to ludzie nadajÂą im tĂŞ rolĂŞ. I to poprzez nielogiczne myÂślenie. Bo gdyby myÂślano logicznie, dawno odkryto by prawa rzÂądzÂące WszechÂświatem i wyciÂągniĂŞto by odpowiednie wnioski.   UÂśmiech

Dariusz, oczywiÂście masz racjĂŞ, Âże pieniÂądze to pojĂŞcie ogĂłlnocywilizacyjne. I to pieniÂądze poÂśrednio nas ograniczajÂą, gdyÂż nie jesteÂśmy jeszcze na etapie, o ktĂłrym pisze Kiara.

Pozdrawiam  UÂśmiech
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #81 : Maj 10, 2009, 20:11:57 »

to moÂże ja podam numer konta aby wszyscy przeciwnicy pieniĂŞdzy mogli siĂŞ ich pozbyĂŚ w bardzo prosty sposĂłb UÂśmiech

po co macie dÂźwigaĂŚ to ciĂŞÂżkie brzemiĂŞ skoro moÂżecie w Âłatwy sposĂłb uszczĂŞÂśliwiĂŚ pewnÂą osobĂŞ (np mnie)? ;P
Milon
Gość
« Odpowiedz #82 : Maj 10, 2009, 20:58:18 »

to ludzie nadajÂą im tĂŞ rolĂŞ

Tak i ludzie w pewnej kwestii juÂż siĂŞ nie zmieniÂą dlatego trzeba zlikwidowaĂŚ to czego tak pragnÂą tylko wtedy poznajÂą Âże Âżycie to nie pieniÂądze ale Âżycie w Âświecie czÂłowieka dla czÂłowieka.

« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2009, 20:59:56 wysłane przez Milon » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #83 : Maj 10, 2009, 21:20:12 »

Tak i ludzie w pewnej kwestii juÂż siĂŞ nie zmieniÂą dlatego trzeba zlikwidowaĂŚ to czego tak pragnÂą tylko wtedy poznajÂą Âże Âżycie to nie pieniÂądze ale Âżycie w Âświecie czÂłowieka dla czÂłowieka.

CzÂłowiek sam musi zapragn¹Ì innego Âżycia. Likwidowanie czegokolwiek przy jednoczesnym wystĂŞpowaniu potrzeby posiadania tego, nie rozwi¹¿e problemu, tylko go skomplikuje. Warunki zewnĂŞtrzne dostosowujÂą siĂŞ do powszechnej ÂświadomoÂści. Skoro wiĂŞc pieniÂądz jeszcze istnieje w takiej formie, Âświadczy to o duchowej kondycji czÂłowieka. PojawiajÂą siĂŞ juÂż jednak dobre zwiastuny zmian.  UÂśmiech
Milon
Gość
« Odpowiedz #84 : Maj 10, 2009, 21:30:25 »

Ptaku nie zgodzĂŞ siĂŞ z tobÂą czÂłowiek do zmiany potrzebuje kryzysu, wstrzÂąsu. Sama byĂŚ moÂże przeÂżywaÂłaÂś ciĂŞÂżkie chwilĂŞ w Âżyciu i to wÂłaÂśnie wtedy czÂłowiek zmienia. Jego oblicze staje siĂŞ bardziej dojrzaÂłe i ludzkie niÂż wczeÂśniej. GdybyÂśmy siĂŞ mieli zmieniaĂŚ tak jak Ty mĂłwisz zajĂŞÂło by nam to setki lat i efekt mĂłgÂłby byĂŚ inny niÂż myÂślisz.

Niestety ale ludziom przyda³a by siê wojna lub jakkolwiek inne wydarzenie na skalê globaln¹ które odmieni raz na zawsze oblicze œwiata. Nie które kwestie s¹ tak trudne ¿e ciê¿ko znaleŸÌ na nie receptê bo wiedz ¿e nie którzy ludzie nie bêd¹ chcieli siê zmieniÌ poniewa¿ w ich interesie bêdzie utrzymanie tego co jest. I to jest najwiêkszy problem.

ByÌ mo¿e Ja i Ty jesteœmy gotowi na zmiany i siê zmieniamy ale `Oni` nie. ¯eby mnie ktoœ Ÿle nie zrozumia³ mówi¹c `Oni` mam na myœli innych ludzi w g³ównej mierze ludzi materialistów. Bankierów, Maklerów itd.
ptak
Gość
« Odpowiedz #85 : Maj 10, 2009, 22:11:08 »

Milon, kryzysy wewnêtrzne i wstrz¹sy wci¹¿ siê dziej¹ w cz³owieku. Nie trzeba do tego wojny globalnej. Gdy okreœlona œwiadomoœÌ powszechna osi¹gnie punkt krytyczny, zmiany nast¹pi¹.
A "oni" dziaÂłajÂą za naszym przyzwoleniem, bo nie potrafimy go  skutecznie wycofaĂŚ, bo sami jeszcze nie wyszliÂśmy poza pewien schemat ...
Pozdrawiam  UÂśmiech
Milon
Gość
« Odpowiedz #86 : Maj 10, 2009, 22:53:18 »

Do zmiany potrzebna jest przyczyna. JeÂżeli ma byĂŚ tak jak chcemy aby Âświat byÂł krajem miÂłoÂści i miodem pÂłynÂący to potrzebny jest wstrzÂąs o skali globalnej(niezaleÂżnie co to bĂŞdzie wojna to tylko jeden z takich przykÂładĂłw). Ludzie sami od siebie siĂŞ nie zmieniÂą. SprĂłbuj zrozumieĂŚ to co piszĂŞ bo wiem Âże ja bym `UmiaÂł` zmieniĂŚ siebie gdy zajdzie taka potrzeba i zrobiĂŚ to nawet caÂłkiem Âświadomie ale 50% ludzkoÂści jest upoÂśledzone duchowo wiĂŞc nie oczekuj od nich nagÂłej Âświadomej zmiany. Dlatego jedynym rozwiÂązaniem jest kryzys. Szybko, wstrzÂąsajÂąco niestety byĂŚ moÂże z ofiarami lecz przemiana jaka po tym powinna nastÂąpiĂŚ zmieni oblicze naszej cywilizacje.

I nie chcia³em poni¿yÌ nikogo ¿e jest mniej rozwiniêty duchowo ale staram siê pokazaÌ w jakim œwiecie my ¿yjemy. Aby zmiany mog³y zajœÌ potrzeba porzuciÌ stary system wartoœci i zast¹piÌ nowym. Dla wielu ludzi jest to tak ciê¿kie ¿e wrêcz nie mo¿liwe. To jest dopiero problem.
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2009, 22:57:36 wysłane przez Milon » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #87 : Maj 11, 2009, 00:55:08 »

Milon , czy dopuszczasz taką możliwość, że Twój "katastroficzny " sposób na odmianę losu ludzkosci  mógł zostać Ci po prostu wprogramowany  ?
Ja jestem dowodem na to ,że głęboka przemiana w życiu związana ze zmianą systemu wartości możliwa jest bez tragedii, wstrząsu czy kryzysu - bez terapii szokowej . Piszę za siebie, ale z tego, na ile poznałem Ptaka i niektórych innych forumowiczów to chyba nie nadużyję ich zaufania, twierdząc, że mogliby się pod moją wypowiedzią podpisać .
I nie pisz, że 50% ludzi to mierne tępaki.
Zmiany nadejdą i wobec nich się ludzie opowiedzą. Oddadzą to, co mają w sobie najcenniejsze . Wiesz co jest tak powszechnie cenne ?

Przywykliśmy do tego, że istnieje jakiś zewnętrzny Bank Centralny , który dba o nasz zbiorowy interes i zarządza walutami, ale tak na prawdę to manipulacja, której się poddajesz. Ogólnoświatowy wstrząs, wojna czy kryzys są wręcz oczekiwane nie tylko przez Ciebie, ale przede wszystkim przez takie "Banki Centralne ". Ile wojen i wstrząsów już się w historii wydarzyło i co ? Czy zasadniczo zmieniło się coś ?
Tymczasem to TY sam, ja  i każdy jeden człowiek nosimy "zdeponowaną w sobie " wartość . To my jesteśmy eminentami jedynej wartości jaką posiadamy i jaka się na prawdę na Świecie liczy .
Kiara nazwała to Energią, ale tak na prawdę ma wiele imion . Energia którą dzisiaj oddajesz za darmo i zasilasz nią wszystko inne w sposób , w jaki opisała to Ptak, została wykorzystana przez zewnętrzną Instytucję i zamieniona na pieniądze, które możesz dalej zamieniać na cokolwiek.
Gdybyś nie dał swojej zgody i NIE udzielił zaufania tym zewnętrznym Instytucjom ( nie udzielił im swojej Energii ) , to ten system rozpadłby się jak domek z kart bez wojny i katastrofy. Rozpadłby się najpierw w Tobie .
W tym momencie ktoś zapyta, no dobrze, nie ma pieniędzy - co proponujesz w zamian i JAK to ma wyglądać ?

Jesteśmy w tym punkcie naszych rozważań. Thotal zaproponował zmianę w samym pieniądzu ( koncepcja rdzewiejącego pieniądza ), ale problem jest taki ,że TO NIE MY  jesteśmy emitentami  tego  pieniądza. Na każdym banknocie przeczytasz ,że to są bilety płatnicze , których emitentem jest jakiś Bank Centralny ( NBP czy też inny ). Jest to środek zaufania publicznego. Zauważ ,że Oni nie wachają się włączyć w to nawet Boga. Na banknocie dolarowym pisze  "In God We Trust" .
cyt
"Dokładnie 145 lat temu w USA wybito dwucentową monetę z napisem "In God We Trust" (Bogu ufamy). Był to pierwszy raz, kiedy słowa, które stały się potem najważniejszym mottem Ameryki, pojawiły się jako oficjalne hasło na walucie bądź jakimkolwiek rządowym dokumencie (..)   Dwucentówkę zaprojektował ówczesny szef mennicy USA James B. Longacre. A na pomysł, by na monecie umieścić słowa "In God We Trust", wpadł dlatego, że kraj ginął w pożodze wojny secesyjnej, jak się okazało - największej narodowej tragedii w dziejach Stanów Zjednoczonych. Głęboko podzielony naród szukał wówczas ukojenia w chrześcijańskiej wierze.
Hasło przetrwało znacznie dłużej niż sama dwucentówka, którą wycofano w 1873 r. "In God We Trust" stało się na mocy uchwały Kongresu z 1956 r. oficjalnym mottem Stanów Zjednoczonych i odtąd obowiązkowo pojawia się na wszystkich banknotach i monetach. "

źródło  : http://www.dziennik.pl/swiat/article366048/In_God_We_Trust_dzieli_Amerykanow.html

Tak więc ZAUFANIE ( trust) jest podstawowym źródłem wartości (zasilenia ) czegokolwiek, a w tym także pieniądza.
Znacie to hasło "Jezu UFAM  Tobie " ? Ten, kto "posiada" Jezusa nie jest jeszcze władcą. Dopiero, gdy dołączymy zaufanie miliardów ludzi, to zbudujemy potęgę.
A w codziennym życiu ? Mówimy , że to pieniądz daje władzę. Nie prawda. Daje ją zaufanie. Możesz być bez grosza przy duszy, ale , gdy posiadasz kapitał w postaci zaufania, w sensie, że ludzie , których znasz szanują Ciebie i Tobie ufają, to masz dostęp do ich pieniędzy, choćby skreśliły Cię wszystkie Banki. Kto w Ciebie najwięcej zainwestował  i z jakiego powodu ? Twoja rodzina. Z powodu zaufania, które pokłada w Tobie. Rodzic ufa dziecku i powierza mu coraz bardziej odpowiedzialne zadania licząc się nawet z materialną stratą, która jednak nie przedstawia takiej wartości jak ufność pokładana w to, że sobie poradzisz . To zaufanie potem procentuje i dziecko odwdzięcza się rodzicom na starość, pamięta o nich ( tak być powinno przynajmniej w teorii  , ale różnie z tym bywa ).
Zaufanie ( lub jego brak) to prawdziwa i realna siła zdolna odmienić wszystko.

Czym jest zaufanie jeśli nie Twoją Energią ?
Jeśli zaufanie potrafi zasilić pieniądz, to co może zrobić , gdy zdeponujesz je na powrót w sobie ?
Powtórzę to jeszcze raz : Zaufanie we własne możliwości jest największym kapitałem .

Wkrótce pojawi się COŚ , czemu powierzysz swój kapitał . To COŚ przyjdzie od wewnątrz Ciebie. I to będzie koniec pieniądza.

Ufam ,że zarówno dla Ciebie, jak  i dla mnie tak się stanie .
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2009, 01:01:43 wysłane przez east » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #88 : Maj 11, 2009, 07:11:20 »

East,
piĂŞkne sÂłowa!!!

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Milon
Gość
« Odpowiedz #89 : Maj 11, 2009, 12:29:26 »

East moÂże zaboli ciĂŞ to co napiszĂŞ ale nie sÂą to dla mnie piĂŞkne sÂłowa byĂŚ moÂże ich nie rozumiem poniewaÂż staram siĂŞ byĂŚ realista.

Milon , czy dopuszczasz takÂą moÂżliwoœÌ, Âże TwĂłj "katastroficzny " sposĂłb na odmianĂŞ losu ludzkosci  mĂłgÂł zostaĂŚ Ci po prostu wprogramowany  ?

Znasz lepszy sposĂłb?

Uwierz mi ¿e cz³owiek bez wstrz¹su psychicznego nie jest w stanie siê zmieniÌ. Nie wiem czy To ty mnie nie rozumiesz czy ja Ciebie ale tak naprawdê. Zaufanie nie jest lekarstwem na to co siê dzieje na ziemi bo tego zaufania ludziom do g³ów nie wpompujesz. Przykro mi. A to co napisa³eœ ¿e na monecie dwu centowej wyryto napis `Bogu Ufam` pokazuje jedynie kolejno k³amstwo i manipulacje. Bóg tych pieniêdzy nie stworzy³ to my ludzie je stworzyliœmy z niczego.

Próba powi¹zania systemu Bankowego z Chrzeœcijaùstwem to ju¿ jest chore ¿e brak mi na to s³ów. Ukojenia duchowego w `Systemie Monetarnym` nie znajdziesz ani te¿ zaufania nie pok³ada³ bym w tej instytucji.

Spójrzmy na przyk³ad filmów. Matrix. Czas gdy maszyny opanowa³y ziemiê i w pewnym momencie pojawi³ siê Neo. By³ wstrz¹sem dla systemu by³ kimœ wiêcej. To w³aœnie maszynami wstrz¹sn¹³ kryzys bo Agent Smith przej¹³ kontrole nad systemem i Dziêki Neo uda³o siê uratowaÌ system i wtedy maszyny zmieni³y siê! Da³y wolnoœÌ ludziom t¹ o któr¹ tak bardzo walczyli. I ostatnie miasto Syjon przetrwa³o. Gdyby nie by³o tego wstrz¹su bo to miasto przesta³o by istnieÌ.

Spójrzmy teraz na przyk³ad. Gwiezdnych Wojen. Mo¿e to nie bêdzie do koùca dobry przyk³ad ale chodzi mi pokazanie tego ¿e to w³aœnie kryzys zmieniÌ potrafi cz³owieka. Anakin Skywalker siê zmienia³ gdy zginê³a jego matka wymordowa³ ca³¹ wioskê tych stworzonek. Nie pamiêtam nazwy. Potem gdy zmar³a Padme, Anakin zmieni³ siê totalnie fakt sta³ siê z³y. Przeszed³ na ciemn¹ stronê mocy ale co go sk³oni³o do tej zmiany? Kryzys, prze¿y³ wstrz¹s i w³aœnie gdyby siê to nie wydarzy³o Anakin pozosta³ by tym kim by³. Czyli dobrym rycerzem Jedi.

Nie znam lepszego sposobu aby ludzie siĂŞ zmienili jak kryzys. JeÂżeli znasz lepszy a skuteczny i realny to napisz o tym East. UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2009, 12:30:47 wysłane przez Milon » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #90 : Maj 11, 2009, 21:35:04 »

East, czy Ty wiesz, Âże masz talent pisarski?
Piêknie opisujesz swoje wêdrowanie, podziwiam Twoj¹ pasjê, wra¿liwoœÌ i dociekliwoœÌ badacza. Mo¿e powinieneœ przekazaÌ to w formie ksi¹¿kowej dla potomnych? By³by piêkny dar od ducha ... wielu zapewne odnalaz³oby w tym siebie, dla innych móg³by to byÌ wspania³y przyk³ad jak mo¿na ¿yÌ œwiadomie i piêknie.
DziĂŞkujĂŞ Ci bardzo, Âże wci¹¿ chcesz dzieliĂŚ siĂŞ sobÂą z nami, Âże jesteÂś taki szczery i autentyczny. Masz w sobie wiele zaufania do Âświata ... i to wrĂłci do Ciebie ... 
Serdecznie pozdrawiam.  UÂśmiech
zigrin
Gość
« Odpowiedz #91 : Maj 12, 2009, 14:01:07 »

Witaj Milon. Moim zdaniem, dobroczynne dziaÂłanie kryzysu jest przereklamowane. Gdy doskwiera ludziom pesymizm i aktualny stan rzeczy, wtedy uruchamia siĂŞ im program typu: „JuÂż gorzej byĂŚ nie moÂże”. WĂłwczas wszystkie inne stany wydajÂą siĂŞ „jasne”, oprĂłcz aktualnego  - „ciemnego”. Jest to podobny efekt psychologiczny, jak np. podczas ostrego bĂłlu gÂłowy. Aby siĂŞ go pozbyĂŚ, jesteÂśmy gotowi nawet na zamienienie go w jak¹œ innÂą (najczĂŞÂściej niedoÂświadczonÂą jeszcze tak) dolegliwoœÌ. Nowy kryzys czĂŞsto przestawia nas na inne tory i daje zÂłudne poczucie rozwiÂązania starego problemu, ale ciÂągnie za sobÂą nawet bardziej niebezpieczne (bo nieuÂświadomione) nieprzyjemnoÂści. Gdy dany kryzys dokonuje na Tobie okreÂślonego wstrzÂąsu, wtedy juÂż sam wstrzÂąs jest nowÂą odmianÂą kryzysu i zal¹¿kiem kolejnych lĂŞkĂłw. W efekcie doÂświadczamy coraz wiĂŞcej kryzysĂłw, zamiast zaakceptowaĂŚ to co jest i poszukaĂŚ rozwiÂązania w sobie. Z pieniĂŞdzmi nigdy caÂłkowicie nie wygramy, prowadzÂąc z nimi wojnĂŞ. PowinniÂśmy je raczej zaakceptowaĂŚ, z jednoczesnym wyzbyciem siĂŞ lĂŞkĂłw ich niedostatku (dostatku teÂż  MrugniĂŞcie), wraz z zaprzestaniem ubĂłstwiania ich nadrzĂŞdnego znaczenia i uwarunkowaĂą. WĂłwczas gÂładko i bezboleÂśnie dokona siĂŞ globalnie „samoistna” zmiana kryterium waÂżnoÂści, bo zmiana wyjdzie z naszego potĂŞÂżnego wewnĂŞtrznego ducha – i nawet najpotĂŞÂżniejsza zewnĂŞtrzna korporacja tego nie powstrzyma.

Najlepszy realista nie opiera siĂŞ na rzeczywistoÂści innych, gdyÂż wie, Âże sam jÂą tworzy…

Pozdrawiam   
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2009, 14:05:48 wysłane przez zigrin » Zapisane
Milon
Gość
« Odpowiedz #92 : Maj 12, 2009, 14:13:37 »

Zigrin czyli potwierdza siĂŞ to o czym wczeÂśniej pisaÂłem.
`PieniÂądze szczĂŞÂścia nie dajÂą ale bez nich nie daÂło by siĂŞ ÂżyĂŚ`
WidaÌ ludzie chyba nigdy siê nie zmieni¹ i nie porzuc¹ starego materialistycznego systemu wartoœci dlatego nie liczcie na zmiany je¿eli sami ich nie potrafimy podj¹Ì. Uœmiech Chêtnie bym rzuci³ pieni¹dze i poszed³ w œwiat. Pytanie tylko czy ludzie dali by mi prze¿yÌ skoro wymagaj¹ ode mnie pieniêdzy i niewolniczej pracy...

« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2009, 14:16:19 wysłane przez Milon » Zapisane
zigrin
Gość
« Odpowiedz #93 : Maj 12, 2009, 14:22:58 »

Milon, nigdy nie mĂłw – nigdy. Niemniej jednak, obecny stan rzeczy wykreowaliÂśmy sobie sami. Gdy naprawdĂŞ (!) zapragniemy zmiany – to ona nastÂąpi automatycznie…
ChĂŞtnie bym rzuciÂł pieniÂądze i poszedÂł w Âświat. Pytanie tylko czy ludzie dali by mi przeÂżyĂŚ skoro wymagajÂą ode mnie pieniĂŞdzy i niewolniczej pracy...
To jest wÂłaÂśnie jednen z kryzysĂłw (zaufania), ktĂłry trzeba zaakceptowaĂŚ i jakoÂś rozwiÂązaĂŚ...
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2009, 14:34:46 wysłane przez zigrin » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #94 : Maj 13, 2009, 00:16:28 »

East,  (..). MoÂże powinieneÂś przekazaĂŚ to w formie ksi¹¿kowej dla potomnych?
Ptaku , ale¿ ja przekazujê to w formie ksi¹¿kowej. TU i TERAZ .
Na tym forum. Razem piszemy tê ksi¹¿kê. Wszyscy forumowicze . To jest praca zbiorowa. Piszemy j¹ RAZEM i ka¿dy z osobna.
Bo na pewnym poziomie ( nie napiszĂŞ  na ktĂłrym, bo kaÂżdy jeden jest tym odpowiednim na swĂłj sposĂłb ), nie ma to znaczenia, gdyÂż TY to taki sam ja. Zasila nas TO SAMO ÂŹRÓDÂŁO . JesteÂśmy po³¹czonÂą JedniÂą.
Dlatego to JEST ksiĂŞga, ktĂłrÂą piszĂŞ JA , TY , ON , ONO , ONI ..... kaÂżde jedno i to samo ja.

ps. mo¿liwe, ¿e dlatego Jezus nie spisa³ ¿adnej ewangelii osobiœcie. Ona siê wci¹¿ przez Niego pisze..
zigrin
Gość
« Odpowiedz #95 : Maj 13, 2009, 11:51:43 »

Ten temat jest o pieniÂądzach i innych bogactwach (talentach), wiĂŞc napiszĂŞ krĂłtko… :
East, jesteÂś bardzo bogaty - w pozytywnym tego sÂłowa znaczeniu UÂśmiech. Dotyczy to rĂłwnieÂż kaÂżdego, kto myÂśli i pisze podobnie jak Ty…  DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie UÂśmiech

Pozdrawiam serdecznie UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 13, 2009, 11:53:46 wysłane przez zigrin » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #96 : Maj 13, 2009, 20:19:54 »

Czyli ,Âże kaÂżdy , kto tu pisze , albo choĂŚby tylko czyta - wzbogaciÂł siĂŞ.  Innymi sÂłowy "deponuje" w sobie kapitaÂł pozytywnej energii , ktĂłrÂą kiedyÂś bĂŞdzie mĂłgÂł sobie wydaĂŚ ....
Z teorii o pochodzeniu bogactwa teÂż moÂżna wyczytaĂŚ, Âże w praktyce, juÂż samo wewnĂŞtrzne przekonanie , Âże jest siĂŞ wzbogaconym prowadzi do realnego wzbogacenia siĂŞ ( pozytywne wibracje  heh ) .
Zatem Przyjaciele - bogaĂŚmy siĂŞ .  DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #97 : Maj 15, 2009, 13:14:35 »

ÂŁÂączĂŞ siĂŞ z Wami rĂłwnieÂż DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #98 : Marzec 10, 2012, 18:14:28 »

ZostaĂą Brokerem Barter Systemu
wtorek, 06 marca 2012 22:14 |  | 

14 marca - 4 kwietnia - kurs przez internet
To jest sposobnoœÌ do implantowania Nowej Ekonomii w miejscu, w ktĂłrym Âżyjesz. Z poczÂątkiem roku 2012  rozpoczynamy nasz  ogĂłlnodostĂŞpny  kurs brokerski, ktĂłry w ramach  nowoczesnych narzĂŞdzi informatycznych  jest dostĂŞpny dla kaÂżdego zainteresowanego!

PoczÂąwszy od  14.03.2012  udostĂŞpniamy wszystkim zainteresowanym moÂżliwoœÌ zdobywania wiedzy teoretycznej i praktycznej, umoÂżliwiajÂącej  budowanie Barter Systemu w Twoim mieÂście. ZostaĂą Brokerem Barter Systemu w Twoim mieÂście.

DostĂŞp do naszych szkoleĂą   w formie przekazĂłw na Âżywo!  wymaga jedynie dostĂŞpu do Internetu. SprawdÂż teraz  dostĂŞpnoœÌ naszego kanaÂłu:     http://www.livestream.com/barterbroker

Uwaga! Programy bĂŞdÂą emitowane na Âżywo!
Zapraszamy wszystkich chĂŞtnych, ktĂłrym nie jest obojĂŞtny los Polskich firm, chcÂących czynnie uczestniczyĂŚ w naszym unikatowym przedsiĂŞwziĂŞciu.
DostĂŞp do wiedzy praktycznej bĂŞdzie nielada niespodziankÂą oraz zupeÂłnie nowym spojrzeniem na  zagadnienia ekonomiczne. Nasz wiosenny projekt pozwoli Ci na spojrzenie w stronĂŞ ekonomii w bardzo realny sposĂłb, a dla pilnych studentĂłw otworzy nowÂą drogĂŞ kariery i zarobkowania.

Pierwszy cykl szkoleĂą rozpoczynamy juÂż za chwilĂŞ!

14.03.2012  godz. 20:00  kanaÂł:     http://www.livestream.com/barterbroker
Barter System - Czy jest nam potrzebny i dlaczego?

21.03.2012 godz. 20:00  kanaÂł jw.
Strategia budowy lokalnej  ekonomii.

28.03.2012 godz. 20:00  kanaÂł jw.
WÂłaÂściwe zrozumienine  kluczem do sukcesu.

04.04.2012 godz.  20:00  kanaÂł jw.
Barter Broker - animatorem lokalnej ekonomii.

Dodatkowe informacje :    broker@ bartersystem.pl    lub tel.  + 48 (32) 445 77 30 ,  +48 (32) 231 30 30   (8:00-16:00)
Dariusz Brzozowiec
+48 513138695  mobile
Barter System Poland
www.bartersystem.pl
+48 32 2313030
Kategoria: AktualnoÂści
http://www.schodamidonieba.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1249:zosta-brokerem-barter-systemu&catid=44:swoje&Itemid=125
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2012, 18:15:05 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Strony: 1 2 3 [4] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: