east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #1 : Kwiecień 25, 2009, 15:33:03 » |
|
Bardzo ciekawy film Leszko. Poza tym , ze straszy to równie¿ uœwiadamia . Podsuwa koncepcjê wyjaœniaj¹c¹ jak dzia³a Organizm wszechœwiata. Wi¹¿e cz³owieka z wszechœwiatem jednoczeœnie uœwiadamiaj¹c mechanizmy ludzkiego dzia³ania. Pomimo stylu utrzymuj¹cego napiêcie , a wiêc stresuj¹cego, przynosi wiarê w siebie. Dla mnie najbardziej odkrywcze w tym filmie jest to ,¿e geny NIE PROGRAMUJ¥ ¿ycia, tylko REAGUJ¥ na warunki ¿ycia. W tym ujêciu innego znaczenia nabiera obserwacja tego w co usi³ujemy ,jako ludzkoœÌ siê sami wpêdziÌ. Geny reaguj¹ na po¿ywkê , któr¹ siê im podaje i to dos³ownie ( GMO, religie, przepisy na w³adzê i "jedynie s³uszne " pogl¹dy ) . " Wystarczy" zmieniÌ po¿ywkê, a wplyniemy sami na siebie. Samo uœwiadomienie sobie mechanizmów tego œwiata zmienia cz³owieka daje mu orê¿ do zmiany w³asnego ¿ycia i przejêcia za nie odpowiedzialnoœci - odzyskanie w³adzy. Ale ten film uzmys³awia coœ wiêcej.To , ¿e wszystko co siê dzieje na zewn¹trz, to co cz³owiek robi zwierzêtom i ludziom wynika z nas samych. Bez obwiniania siebie powinniœmy zauwa¿yÌ i uœwiadomiÌ sobie, ¿e miêdzy innymi jesteœmy egoistyczni , okrutni, Ÿli, p³ytcy . To s¹ mo¿liwoœci tkwi¹ce w nas samych, których mo¿emy u¿ywaÌ, ale wcale nie musimy . Cz³owiek jest wyposa¿ony we wspania³y ustrój , który mo¿e wykorzystaÌ do walki, ale mo¿e równie dobrze przestawiÌ na rozwój. Ja ju¿ od pewnego czasu powa¿nie siê zastanawiam nad zmian¹ "po¿ywki" :-) . Ta krajowa mnie przyt³acza,a chocia¿ nauczy³em siê ¿yÌ na niej to jednak dlaczego nie mia³bym zmieniÌ jej na bardziej po¿ywn¹, gdy natrafia siê po temu okazja ? W sensie dos³ownym mam na myœli zmianê miejsca zamieszkania, ale istnieje o wiele g³ebszy sens -ezoteryczny. " CHODZI O TO JAK TY REAGUJESZ NA ŒWIAT" . Takie filmy jak ten to praktyczna wiedza o tym w jaki sposób mo¿na zmieniÌ œwiat "w jeden dzieù". W filmie pojawia siê na koniec teza, ¿e jako ludzkoœÌ znajdujemy siê na granicy ¿ycia/wolnoœci oraz œmierci/ zupe³nego zniewolenia. ByÌ mo¿e ca³a historia ludzkoœci, która w pigu³ce zosta³a w filmie pokazana, a tak¿e w innych filmach typu "esoteric agenda" , by³o koniecznym, aby siê wydarzy³o. Wszystko to zdarzyÌ siê musia³o, musia³o zostaÌ sfilmowane , prze¿yte, zaobserwowane -> DOŒWIADCZONE, aby ka¿dy , kto zdaje sobie z tego sprawê móg³ to zobaczyÌ na zewn¹trz oraz w sobie i aby nie musia³ ju¿ tego wiêcej powielaÌ. Klucz tkwi w nas samych, w ka¿dym cz³owieku. Gdyby przes³anie dotar³o do ka¿dego cz³owieka na Ziemi to w prosty sposób by³aby mo¿liwa natychmiastowa i ca³kowita przemiana œwiata . " Zaprawdê jestem najwiêkszym w³adc¹ œwiata, bo wiem, jak w³adaÌ sob¹ " , ( to cytat , ale teraz nie pamiêtam dok³adnie czyi ) ŒwiadomoœÌ tego jest zaraŸliwa heh.
|