Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 09, 2025, 15:33:02

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Odp: ÂŻyj ÂŚwiadomie  (Przeczytany 1246 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
zigrin
Gość
« : Maj 03, 2009, 18:21:30 »

Witam  UÂśmiech
Gdy¿ ka¿dy pod¹¿a jak¹œ drog¹, za jak¹œ prawd¹ , jakimœ swoim ¿yciem i w sumie nie mo¿e dojœÌ do W£ASNEJ BOSKOŒCI inaczej ni¿ przez siebie samego .... ( czyli przez Niego ?. )

Wbrew pozorom nie ma tutaj sprzecznoÂści. ZastanĂłw siĂŞ East, jak moÂżna byÂło najÂłatwiej  nauczyĂŚ ludzi drogi do ÂświadomoÂści o swojej boskoÂści, jak na swoim (tj. Jezusa) przykÂładzie ? sÂądzisz, Âże jakieÂś teoretyzowanie i samo nauczanie by tutaj wiĂŞcej zdziaÂłaÂło ? Jezus przyszedÂł nie w celu teoretyzowania, tylko praktycznego pokazania boskoÂści czÂłowieka, na przykÂładzie swojej boskoÂści i by kolejny raz sÂłowa staÂły siĂŞ ciaÂłem...
MiÂłoÂści nie moÂżna nauczyĂŚ przy pomocy teorii, bo ona wybiega daleko poza naszÂą logikĂŞ i teoriĂŞ – znacznie Âłatwiej jest jÂą pokazaĂŚ na przykÂładzie/przykÂładach…
„… Kto siĂŞ chce staĂŚ taki jak ja, niech weÂźmie swĂłj krzyÂż i niech mnie naÂśladuje… „
„… Kto zobaczyÂł mnie, zobaczyÂł teÂż mojego ojca… „

Jan. 10:34-38
34. OdpowiedziaÂł im Jezus: CzyÂż w zakonie waszym nie jest napisane: Ja rzekÂłem: Bogami jesteÂście?
35. JeÂśli nazwaÂł bogami tych, ktĂłrych doszÂło sÂłowo BoÂże [a Pismo nie moÂże byĂŚ naruszone],
36. Do mnie, ktĂłrego Ojciec poÂświĂŞciÂł i posÂłaÂł na Âświat, wy mĂłwicie: BluÂźnisz, dlatego, Âże powiedziaÂłem: Jestem Synem BoÂżym?
37. JeÂśli nie wykonujĂŞ dzieÂła Ojca mojego, nie wierzcie mi;
38. JeÂśli zaÂś wykonujĂŞ, to choĂŚbyÂście mi nie wierzyli, wierzcie uczynkom, abyÂście poznali i wiedzieli, Âże we mnie jest Ojciec, a Ja w Ojcu.
(BW)
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: