Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 30, 2024, 17:35:56

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Us³ugi i ceny za nie - dysputa publiczna ;(  (Przeczytany 50178 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Maj 07, 2009, 20:38:45 »

Nie jest okej ta analogia.

Przeanalizuj jeszcze raz.

W jednym przypadku fachowiec wykonuje czynno¶ci "nietypowe" ale na zamówienie nasze.

W drugim przypadku fachowiec samowolnie chce wykonaæ us³ugê "nietypow±" i nieporz±dan±.

Brak analogii ewidentny,wiêc sobie mo¿esz pogratulowaæ. U¶miech

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #26 : Maj 07, 2009, 20:41:17 »

Ka¿dy, kto tam jedzie jest w pe³ni ¶wiadomy takiego stanu rzeczy i nie neguje tego decydujac siê na sesje. Po có¿ wiêc te dywagacje. Nie pasuje, nie jadê.
Naprawdê nie szkoda wam energi na takie pierdo³y Co¶ Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Maj 07, 2009, 21:32:48 »

Dajcie mi numer telefonu do tego fitness - na recepcjê - zadzwoniê i zapytam siê czy mo¿na u nich umówiæ siê na przekaz chanellingowy...
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Maj 07, 2009, 21:35:55 »

O, bardzo dobry pomys³ Chichot Te¿ bym siê umówi³ w klubie fitness na chanelling Chichot Tylko ciekaw jestem, ile by p.Lucyna tam jeszcez po takim pytaniu popracowa³a...
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Maj 07, 2009, 21:35:56 »

Bez dzwonienia odpowiadam-mo¿na.

O, bardzo dobry pomys³ Chichot Te¿ bym siê umówi³ w klubie fitness na chanelling Chichot Tylko ciekaw jestem, ile by p.Lucyna tam jeszcez po takim pytaniu popracowa³a...

A co?Zamierzasz uwie¶æ pani± masa¿ystkê?
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2009, 21:38:04 wys³ane przez kot » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Maj 07, 2009, 21:47:09 »

Kolejne opêtanie mog³o by byæ dla niej zabójcze.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Maj 08, 2009, 06:53:22 »

Ooo, z tym uwiedzeniem ekstra pomys³. Uwiód³bym j± mentalnie, i rozkaza³ grupce PCh szukaæ wielkiego mechanizmu laserowego na ksiê¿ycu. Ciekawe, czy stamt±d te¿ by ich wykopali Jêzyk
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Maj 08, 2009, 09:34:09 »

No dobrze to do miesnego bedziemy od dzisiaj chodzili po ziemniaki , bo sprzedaje w nim pani z warzywnego.... I nie dyskutowac prosze ze szyld nie taki! Fachowosc ekspedietki to priorytet. Mrugniêcie

Kiara U¶miech U¶miech
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Maj 08, 2009, 11:26:38 »

No to do dzie³a Bracie!!

Arteq poda Ci telefon. Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Maj 08, 2009, 13:15:14 »

Niestety nikt nie chcia³ mi go podaæ, wiêc nie dysponujê nim.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Maj 08, 2009, 13:28:42 »

Marnie, marnie z wami kochani, zawiesiliscie sie na tej biednej kobiecie jak kozy  na pochylonym drzewie. Co wy chcecie od tej kobiety, jesli zapisze sie ktos z was na masarz to i dostanie od pani Lucyny masarz. A jesli chodzi o pieniadze, to on tam zadnych pieniedzy nie robi, pracuje jak kazdy z nas, pieniadze wplywaja do kasy zakladu, jest placony podatek dla panstwa. Dlaczego nikt sie nie zajmie kasa robiona w kosciolach, nikt nie wie ile pieniedzy wplywa do
kas koscielnych i za co. Ksieza zyja jak bogowie obok was, calymi latami, jezdrza luksusowymi samochodami i zyja ponad stan na waszych oczach.
Takich grup  znalazlo by sie wiele w kraju ale nasi silni mezczyzni znalezli sobie biedna kruchutka pania Lucynke i sie pastwia. Gdzie wasz rozwoj duchowy,
wasza inteligencja , jest osoba jakich wiele jest w Polsce ktorzy za pierdoly zbieraja pieniadze, ciekawe czy placa za to podatki jak roznego rodzaju uzdrowiciele ktorzy nie maja pojecia o samej rzeczy, ale sa dobrymi aktorami i kretaczami i zbieraja bezlitosnie kase do wlasnej kieszeni. Takie  pastwienie sie  nad osoba
bezbronna jest wystepkiem przeciwko czlowieczenstwu. Nie przystoi  taka akcja naszemu forum, to wstyd. Wyraznie jestescie przeciwnikami tej osoby, nikt
was nie zaprasza na jej spotkania i nikt nie chce od was pieniedzy. Prosze wskazac kogos kto zostal wykozystany przez pania Lucyne.
Cysio91
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Maj 08, 2009, 14:26:37 »

dobrze zarabia ; 60 z³ za sesje
to kasy sobie dobrze nazbiera
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Maj 08, 2009, 14:51:37 »

Rafaelo ta dyskusja nie jest o nieprawym zarabianiu P. Lucyny. Ona ma prawo zarabiac pieniadze robiac masaze i sesje indywidualne. Ma prawo wyznaczac dowolna cene za takie uslugi.
Dyskutowalismy tylko o tym by , nazwa uslugi byla zgodna  z tym co faktycznie robi P. Lucyna.
No chyba ze ten masaz - sesja indywidualna kwalifikuje sie pod nazewnictwo , np. masaz swiadomosci , czy mozgu, itp..... To tak zartem. Mrugniêcie
I nawet nie ma znaczenia w lokalu o jakiej nazwie sie to odbywa, masaz to masaz, a sesja chanelingowa to sesja.

Kiara U¶miech U¶miech

Cysio 91 przeciez Ty tez mozesz robic takie sesje i zbierac sobie  swoja  kase? Co za problem?
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 15:27:27 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Maj 08, 2009, 15:00:45 »

proszê Was... nie "masarz" a "MASA¯"... zamiast zajmowaæ siê g³upotami to lepiej do s³ownika zajrzyjcie...
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Maj 08, 2009, 15:11:48 »

Nie widze az takiego duzego materialu do tej dyskusji, a nabijanie sie z kogos, to tak jak napisalam , jest wiele wiecej tematow gdzie nalezy nie na forum rozmawaiac a u prokuratora..Tym sie ta znana grupa nie zajmie. Ja juz w Polsce jajka kupowalam u zeznika. Mozna duzo dyskutowac jak sie ofiare ma przed soba, takie dyskusje w innym miejscu mogly by sie skonczyc troche inaczej.A czy ja chodze na nauke muzyki czy na pieszczoty, to jest moja osobista sprawa.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Maj 08, 2009, 15:16:03 »

a niech sobie p³ac± ile chc± za masa¿ erotyczny p. Lucyny...

prawo rynku - jest popyt to i poda¿ jest a cena jak widaæ dla wielu jest do prze³kniêcia

ciekawe czemu to Enki zamiast zbieraæ pieni±dze po ludziach nie przepowie liczb w totka - wtedy bez problemu znajd± siê pieni±¿ki na nawet 15 koparek w Egipcie ;P
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 15:16:28 wys³ane przez Val Dee » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Maj 08, 2009, 15:20:26 »

Poza tym sprawa jest prosta, po co godzinami, dniami , miesiacami pastwic sie nad ta kobieta, zglosic tam gdzie nalezy i koniec. To nie jest OK co jest tu robione.
Sa  osoby na tym forum ktorym sie to nie podoba, mam prawo stanac w obronie tej kobietyi wlasnie to robie. A czy ona masuje przez Z albo RZ, to jest mi w tym momecie obojetne. To co sie tu dzieje  jesli chodzi o p. Lucyne jako osobe, to jest na bardzo niskim poziomie i ponizajace, nie czujecie tego?.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Maj 08, 2009, 15:21:36 »

Rafaela - Z ksiê¿mi i ich ¿yciem ponad stan mocno przesadzasz. Albo inaczej: masz racjê, ale tyczy siê to jedynie ksiê¿y wy¿szych w hierarchii, od biskupów wzwy¿. Zna³em w ¿yciu wielu ksiê¿y, tych zwyk³ych, i o ¿adnym nie mo¿na by powiedzieæ, ¿e "¿yje ponad stan". Co innego biskupi - tu siê oczywi¶cie zgadzam.

Co do nastawania na p.Lucynê - jak ju¿ Kiara zauwa¿y³a, nie chodzi o to, ¿e bierze pieni±dze, a o to, ¿e nic w "cenniku" PCh nie jest jasne. Wersj±, któr± najczê¶ciej s³ysza³em jest to, ¿e aby mieæ sesjê prywatn±, trzeba siê umówiæ na masa¿.

Dlaczego PCh nie napisze po prostu na swojej stronie: "Sesja prywatna - cena: 60 z³. Godziny do indywidualnego ustalenia". Prosto, uczciwie i bez gmatwania i ukrywania sesji za masa¿em.
aiden
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Maj 08, 2009, 15:23:23 »

¯al "D..E" ¶ciska ma³o obrotnym u¿ytkownikom forum, z tego co widzê chodzi tylko i wy³±cznie o to ¿e kto¶ na czym¶ zarabia
we¼cie siê do roboty, a mo¿e po prostu za ma³e kwalifikacje, nie macie ¿adnego daru ani umiejêtno¶ci?
pozdro
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Maj 08, 2009, 15:31:07 »

Aiden:

czytanie aury, sprowadzanie snów, zmienianie biegu wydarzeñ, tarot, runy, i kilka innych - wystarczy? Tylko gdybym chcia³ sprzedawaæ to, co umiem, napisa³bym otwarcie, co i za ile, a nie krêci³ i miesza³.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Maj 08, 2009, 15:32:09 »

Tene- czy ta dyskusja musi byc na takim poziomie. Czy pani Lucyna jest najwazniejsza osoba w PCH. Oczywiscie ze to jest nie tak jak nalezy, ale nie jest tak ze te 60 zlotch idzie do jej prywatnej kieszeni. Dlaczego nie wezniecie sie za tych co siedza wysoko w PCH, dlaczeo ich nie zapytacie o te wszystkie niejasnosci
ktore wam flaki skrecaja. Najlepiej zabrac sie za najslabsza i bez konca ujadac. Jestescie tacy silni, stoi prawda za wami to 2wybierzcie sie na ta sesje i przeprowadzcie rozmowe tam gdzie trzeba a potem napiszcie nam jak to wyglada naprawde. Wszystkim nam o to chodzi
aiden
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Maj 08, 2009, 15:38:11 »

Aiden:

czytanie aury, sprowadzanie snów, zmienianie biegu wydarzeñ, tarot, runy, i kilka innych - wystarczy? Tylko gdybym chcia³ sprzedawaæ to, co umiem, napisa³bym otwarcie, co i za ile, a nie krêci³ i miesza³.

a czy ka¿dy musi postêpowaæ tak jak Ty to widzisz, tak jak siê to Tobie podoba? Co innego gdybym wybiera³ siê na sesjê prywatn± i nie zosta³ poinformowany ¿e to kosztuje. Jest informacja, jest biznes a Tobie siê otoczka nie podoba. Ja te¿ mam wyostrzony zmys³ estetyczny i szyld, pod którym dzia³a ws Pani  nie specjalnie mi przypad³ do gustu, ale nie mam zamiaru na si³ê tego zmieniaæ.
Masz umiejêtno¶ci to kasuj monetê, ale tak ¿eby nikt nigdy nie wpad³ na pomys³ aby zrobiæ na Ciebie nagonkê tak± jak± ty uskuteczniasz. Je¿eli nie da rady to cofaj bieg wydarzeñ i podejmuj próbê od nowa.

pozdro
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Maj 08, 2009, 15:45:27 »

¯al "D..E" ¶ciska ma³o obrotnym u¿ytkownikom forum, z tego co widzê chodzi tylko i wy³±cznie o to ¿e kto¶ na czym¶ zarabia
we¼cie siê do roboty, a mo¿e po prostu za ma³e kwalifikacje, nie macie ¿adnego daru ani umiejêtno¶ci?
pozdro

Masz racjê Aidenie!

To widaæ,jak z niektórych "¿yczliwo¶æ" kipi-te nauczycielskie uwagi i komentarze,gdy inni radza sobie dobrze i byæ mo¿e ich ofiary pojêcia nie maja,¿e obiektem obserwacji bacznej i krytyki s± poddani.
A wszystko dlatego,ze zaradno¶ci im brakuje,bo nikt przedsiêbiorczy sie tak nie zachowuje.

Trafi³e¶ celnie Aidenie.

Pozdrawiam!! U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 15:51:24 wys³ane przez kot » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Maj 08, 2009, 15:46:26 »

Rafaela - ale widzisz, Ty znowu odwracasz kota ogonem. Czy kto¶ z nas powiedzia³, ¿e te 60 z³ wpada do kiesy p.Lucyny? Nie, i nie o to tu chodzi. Chodzi o to, ¿e PCh (ca³e, nie tylko p.Lucyna) tak nagania na sesjê prywatn± (na sesjach publicznych), a nie podaje rzetelnego, oficjalnego, pe³nego cennika takiej sesji. Wszystko robione jest jakby pod mask±, bez ujawniania szczegó³ów, potajemnie, "od kuchni". I o to chodzi, a nie o to, ile tam p.Lucyna za to dostaje do rêki.
poufne
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Maj 08, 2009, 15:47:56 »

Mo¿e inaczej, prawo dopuszcza stosowanie takiego procederu a polega to na tym, ¿e kto¶ dobrowolnie rezygnuje z us³ugi masa¿u na rzecz sesji. Cena 60z³ dotyczy oczywi¶cie czasu jaki dana osoba p³aci za spêdzenie godziny u Lucyny. Klient natomiast z w³asnej woli rezygnuje z us³ugi masa¿u. A sesje skarbówka potraktuje jako godzinê rozmowy przy kawie Mrugniêcie
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: