Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 15:21:48

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 4 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: UsÂługi i ceny za nie - dysputa publiczna ;(  (Przeczytany 51777 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
arteq
Gość
« : Maj 06, 2009, 19:19:09 »

Zwracam uwagĂŞ, Âże nie ma oficjalnie pojĂŞcia "pÂłatnej sesji". Oficjalnie pÂłacisz za masaÂż. To jeszcze jedna zagrywka - przykrywka pch.
kot
Gość
« Odpowiedz #1 : Maj 06, 2009, 19:35:23 »

Sesje odbywajÂą siĂŞ w godzinach pracy pani Lucyny.

Za masaÂż trzeba zapÂłaciĂŚ 60 zÂłotych.

Z jakiej wiĂŞc racji zamawiajac godzinna sesjĂŞ naiwnie ktoÂś moÂże spodziewac sie  zwolnienia z opÂłaty?

Pani Lucyna w tym czasie powinna wykonywaĂŚ masaÂż.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #2 : Maj 06, 2009, 20:32:35 »

Kot - odwracasz...yyy....kota ogonem. Chodzi o to, Âże oficjalnie sesja prywatna jest darmowa - zamiast jasno powiedzieĂŚ, Âże SESJA kosztuje 60 zÂł, to jest to ukryte pod pÂłaszczykiem "masaÂżu" - oficjalnie pÂłacisz za masaÂż, ale MUSISZ za niego zapÂłaciĂŚ, by mieĂŚ sesjĂŞ. Dlaczego wiĂŞc jasno i wprost nie okreÂślili ceny SESJI prywatnej?
Milon
Gość
« Odpowiedz #3 : Maj 06, 2009, 20:37:13 »

Dlaczego wiĂŞc jasno i wprost nie okreÂślili ceny SESJI prywatnej?

Potrafiê Ci na to odpowiedzieÌ poniewa¿ je¿eli okreœlili by cenê sesji prywatnej mog³o by to wp³yn¹Ì na ich reputacjê w negatywny sposób. Zreszt¹ myœlê ¿e to niema znaczenia ile to kosztuje. Za³ó¿my aby nie zaostrzaÌ dyskusji ¿e pani Lucyna te¿ musi z czegoœ ¿yÌ a to jest jeden z sposobów jaki mo¿e zarobiÌ.
kot
Gość
« Odpowiedz #4 : Maj 06, 2009, 21:05:46 »

Ale kto powiedziaÂł,Âże sesja prywatna w godzinach pracy pani Lucyny jest bezpÂłatna?

JeÂśli umĂłwisz siĂŞ prywatnie z paniÂą LucynÂą poza godzinami pracy,to myÂślĂŞ,Âże nie weÂżmie pieniĂŞdzy.

JeÂśli przychodzisz do gabinetu i zajmujesz czas,tak jak przychodzisz do lekarza,czy

masaÂżysty,to nie wymagaj,Âże ktoÂś zrezygnuje ze ÂżrĂłdÂła utrzymania i dla Ciebie zamiast

zapisywaĂŚ klientĂłw na pÂłatny masaÂż-darmowÂą sesyjkĂŞ kosztem siebie komuÂś zafunduje.

IdÂż do lekarza z zaproponuj mu bezpÂłatnÂą godzinkĂŞ pokerka na zapaÂłki,to skieruje CiĂŞ do innego specjalisty. UÂśmiech
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #5 : Maj 06, 2009, 21:10:38 »

Kocie, ale ja nigdy nie twierdziÂłem, Âże sesja winna byĂŚ bezpÂłatna. Tylko, gdy oferuje siĂŞ pewien towar (jakim tu jest sesja prywatna), naleÂży jasno okreÂśliĂŚ za niego cenĂŞ, a nie przemycaĂŚ jÂą pod pÂłaszczykiem masaÂżu.
kot
Gość
« Odpowiedz #6 : Maj 06, 2009, 21:32:33 »

A dlaczego twierdzisz,Âże coÂś jest tu przemycane?

Pani Lucyna,jak wielu ludzi pracuje.JeÂśli bardzo komuÂś zaleÂży na sesji,to umawia siĂŞ z niÂą u niej w pracy,bo tam najÂłatwiej jest jÂą spotkaĂŚ i charakter jej pracy pozwala na bycie dyspozycyjnym do takich zadaĂą w sposĂłb zaplanowany z wyprzedzeniem.

Dzwonisz-pani przy telefonie ma grafik dyspozycyjnoÂści i siĂŞ zapisujesz.

PÂłacisz,bo rezerwujesz masaÂżystĂŞ na godzinĂŞ.

GdybyÂś siĂŞ uparÂł,Âże chcesz porozmawiaĂŚ poza gabinetem,to myÂślĂŞ,Âże pani Lucyna spotkaÂłaby siĂŞ z TobÂą,tylko zrozum,jakie to utrudnienie jest.

Chcesz zaprosiĂŚ siĂŞ do niej do domu,chcesz zrobiĂŚ sesjĂŞ na Âławce pod blokiem?

GdybyÂś umotywowaÂł rozsÂądnie proÂśbĂŞ spotkania poza gabinetem,to sesjĂŞ miaÂłbyÂś za darmo,ale jak siĂŞ domyÂślasz jest to zawracanie gitary.

WiĂŞc najproÂściej siĂŞ na masaÂż umawiaĂŚ a o cenĂŞ masaÂżu paniÂą przez telefon zapytaĂŚ,bo to,Âże masaÂż jest pÂłatny przez nikogo skrywane nie jest.
Milon
Gość
« Odpowiedz #7 : Maj 06, 2009, 22:00:36 »

A moÂże na Browar z Enkim w jakimÂś Pubie?  Chichot To by dopiero byÂła interesujÂąca sesja. UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2009, 22:01:18 wysłane przez Milon » Zapisane
aiden
Gość
« Odpowiedz #8 : Maj 07, 2009, 05:19:27 »

A moÂże na Browar z Enkim w jakimÂś Pubie?  Chichot To by dopiero byÂła interesujÂąca sesja. UÂśmiech

jestem za ;]
gadzfilm
Gość
« Odpowiedz #9 : Maj 07, 2009, 05:35:45 »

CENA SpotkaĂą Prywatnych (60zÂł) nie jest upubliczniana poniewaÂż czasami takie sesje sÂą za darmo. Po spotkaniach publicznych Lucyna czasami ma czas na sesje prywatne i wtedy siĂŞ NIC NIE PÂŁACI ! Tak wiĂŞc nigdzie nie pisze ILE taka sesja kosztuje bo jest to DARMOWE, ale jeÂśli siĂŞ nie chce lub nie moÂże pojechaĂŚ na spotkanie publiczne i potem na prywatnÂą to niestety trzeba zapÂłaciĂŚ za wizytĂŞ. Ale to jest normalne, w koĂącu tu odbywa siĂŞ w jej godzinach pracy.
Mauri
Gość
« Odpowiedz #10 : Maj 07, 2009, 08:22:43 »

Nikt nikomu nie karze iœÌ na sesjê prywatn¹ , a tym bardziej jak siê w ni¹ nie wierzy lub porównuje do be³kotu.
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #11 : Maj 07, 2009, 09:40:57 »

Z jakiej wiĂŞc racji zamawiajac godzinna sesjĂŞ naiwnie ktoÂś moÂże spodziewac sie  zwolnienia z opÂłaty?
Jesli kot jest w normalnej pozycji,to placimy 60zl za masaz a sesja prywatna
jest za darmo.Jesli jednak odwrocimy kota ogonem do gory,to placimy za
sesje 60 zl -  a gdzie jest masaz za darmo?Cosik tu nie gra ,kocie. CoÂś
Pozdrawiam.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #12 : Maj 07, 2009, 10:16:08 »

Na browar z Enkim bym nie polecala sie umawiac ( no moze na jeden) On ma cienka glowe do picia, szybko pada i zasypia....  UÂśmiech UÂśmiech
Sesja nie trwala by nawet godziny. A na trzezwo tez nie zawsze mozna sie polapac w tym co opowiada. UÂśmiech UÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2009, 10:17:18 wysłane przez Kiara » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #13 : Maj 07, 2009, 10:57:53 »

Kiara - przynajmniej ZWYKLE po pijaku czÂłowiek mĂłwi prawdĂŞ JĂŞzyk ChoĂŚ nie wiem, czy bytu teÂż siĂŞ to tyczy JĂŞzyk
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #14 : Maj 07, 2009, 16:08:20 »

nieÂźle zarabia pani Lucyna... 60 zÂł za godzinĂŞ... ja o takiej stawce to tylko pomarzyĂŚ mogĂŞ Smutny
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #15 : Maj 07, 2009, 16:32:23 »

Czy ktos wie ile kosztuje godzina masarzu leczniczego?
Milon
Gość
« Odpowiedz #16 : Maj 07, 2009, 16:34:39 »

60 zÂłoty?  DuÂży uÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #17 : Maj 07, 2009, 18:05:20 »

Jak dla mnie mo¿e braÌ za masa¿ ile chce i za sesjê tez ile chce. Jedyne czego oczekiwa³bym to jasnoœci informacji - masa¿ to masa¿ i kosztuje tyla a tyle, sesja to sesja i kosztuje tyla a tyle, ewentualnie - info, ¿e po sesjach publicznym istnieje mo¿liwoœÌ - w miarê wolnego czasu - do darmowej sesji prywatnej. Prosto, krótko i uczciwie. A nie mataczenie i t³umaczenia w stylu: a bo rezerwujesz czas...
JeÂżeli wzywasz do domu hydraulika to czy rĂłwnieÂż zapÂłacisz mu gdy powie: "wie Pan, nie bĂŞdĂŞ naprawiaÂł kranu ale za to opowiem dzieciom bajki i wezmĂŞ opÂłatĂŞ za mĂłj poÂświĂŞcony czas"...

Mauri, nieprawda - Kot ju¿ wielu osobom kaza³ iœÌ na sesjê, tak samo jak Grzegorzgti
kot
Gość
« Odpowiedz #18 : Maj 07, 2009, 18:56:27 »

Cytat Arteqa!!!!

"JeÂżeli wzywasz do domu hydraulika to czy rĂłwnieÂż zapÂłacisz mu gdy powie: "wie Pan, nie bĂŞdĂŞ naprawiaÂł kranu ale za to opowiem dzieciom bajki i wezmĂŞ opÂłatĂŞ za mĂłj poÂświĂŞcony czas"... "

Brawo!!

Brawa dla Ciebie za trafne porĂłwnanie i wykazanie siĂŞ wyjÂątkowÂą wrĂŞcz logikÂą. DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2009, 18:58:43 wysłane przez kot » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #19 : Maj 07, 2009, 19:27:19 »

Logika bardzo trafna - ale widzĂŞ, Kot, Âże dla Ciebie wszystko, co nie popiera Twoich postulatĂłw, jest nielogiczne. Gratulacje.
aster
Gość
« Odpowiedz #20 : Maj 07, 2009, 19:36:04 »

nieÂźle zarabia pani Lucyna... 60 zÂł za godzinĂŞ... ja o takiej stawce to tylko pomarzyĂŚ mogĂŞ Smutny

PowyÂżej  zacytowaÂłam tylko jedno z nieprawdziwych i krzywdzÂących stwierdzeĂą n/t Lucyny.
Rozumiem sceptycyzm niekĂłrych ,ale nie rozumiem prawdziwego, systematycznego oczerniania .
Zanim pojawi¹ sie kpi¹ce komentarze nadmieniê ,¿e nie nale¿ê do œlepych zwolenników Projektu.
ByĂŚ moÂże  niektĂłrzy mnie jeszcze pamietajÂą.
To jeszcze raz wyjaÂśniĂŞ i uporzÂądkujĂŞ to co prĂłbowaÂł napisac 'Kot'.

1. Lucyna od wielu lat jest zatrudniona w klubie fitnes we WrocÂławiu ,jako masaÂżystka. ProszĂŞ zauwaÂżyĂŚ ,Âże jako MASAÂŻYSTKA /nie medium/.WÂłaÂściciel klubu wymaga od niej Âświadczenia usÂługi masaÂżu i przychodzÂą do niej klienci  na MASAÂŻ,co teÂż wielokrotnie czyniÂłam.
Jest jednym z najlepszych masaÂżystĂłw jakich znam.
2.CENA MASA¯U NIE JEST USTALONA PRZEZ LUCYNÊ, A PRZEZ W£A¦CICIELI KLUBU.
ZATEM TA KWOTA NIE IDZIE W CAÂŁOÂŚCI DO KIESZENI LUCYNY.!!!
To,Âże ktoÂś pod przykrywkÂą masaÂżu idzie/DOBROWOLNIE/ na sesjĂŞ ,to jest jego sprawa.
To co wyniesie z tej sesji ,to te¿ jest jego sprawa. NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA ABY TAM I¦Æ.
3.ZarĂłwno godzinny masaÂż ,jak i godzinna sesja ,sÂą bardzo mĂŞczÂące.Wiem ,bo korzystaÂłam z obydwu usÂług.MasaÂż to naprawdĂŞ ciĂŞÂżka praca .Lucyna pracuje w ogrzewanym pomieszczeniu /bo pacjentom musi byĂŚ ciepÂło/ ,prze 4 dni w tygodniu ,po okoÂło 8 godzin.
4. Sesja zajmuje godzinê ,albo pó³torej i to jest dysponowanie swoja energi¹ i umys³em.
To z kolei jest Lucyny sprawa,jej Âżycie i jej decyzje.
WedÂług mnie jest ona najuczciwszÂą osobÂą w tym projekcie. Dlaczego? Bo wierzy w to co robi.
JeÂżeli to komuÂś nie dopowiada ,nie musi  mieĂŚ z tym nic do czynienia!!

Kahuna
Gość
« Odpowiedz #21 : Maj 07, 2009, 19:40:40 »

Brawa dla Ciebie za trafne porĂłwnanie i wykazanie siĂŞ wyjÂątkowÂą wrĂŞcz logikÂą.  
To nie Arteq’a logika szwankuje, lecz Lucyny i Twoja.A ten balagan teraz to przez Dariusza
w oczekiwaniu na jego sesje prywatna,ktora wkleja juz tydzien czasu.Musi to byc dluuuuga sesja,bo skoro jest juz przepisana,to copy and paste trwa kilka
sekund.Dariusz,moze ja jednak wklej jak najszybciej?Nie baw sie w Grzegorzgti? DuÂży uÂśmiech
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maj 07, 2009, 19:47:55 wysłane przez Kahuna » Zapisane
Milon
Gość
« Odpowiedz #22 : Maj 07, 2009, 19:43:36 »

Dariusz mĂłwiÂł Âże sesja jest na kilka postĂłw wiĂŞc nie licz Âże od tak jÂą tutaj zamieÂści. Musimy cierpliwie czekaĂŚ.
kot
Gość
« Odpowiedz #23 : Maj 07, 2009, 19:48:00 »

Logika bardzo trafna - ale widzĂŞ, Kot, Âże dla Ciebie wszystko, co nie popiera Twoich postulatĂłw, jest nielogiczne. Gratulacje.

Czyli widzisz tu analogiĂŞ?CoÂś

W jednym przypadku idzie klient do fachowca i prosi fachowca o innÂą usÂługĂŞ i pÂłaci za to,co zamĂłwiÂł.

W drugim przypadku fachowiec wezwany nie wykonuje zamawianej us³ugi,tylko wciska na si³ê us³ugê niechcian¹.¿¹da zap³aty.

Widzisz tu analogiĂŞ?

GratulujĂŞ Tobie rĂłwnieÂż logicznego myÂślenia.

Wiele akcentów na tak¹ wartoœÌ wypowiedzi waszych czyta³em.

Jeszcze raz gratulujĂŞ!! DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #24 : Maj 07, 2009, 20:29:49 »

Kot - w swoich wypowiedziach stwierdziÂłeÂś, ze Lucyna poÂświĂŞca swĂłj czas PRACY (masaÂżu) na sesjĂŞ prywatnÂą, dlatego bierze pieniÂądze. Wniosek - robi to w godzinach pracy, a zamiast masaÂżu robi sesjĂŞ (bo gdyby robiÂła to PO pracy - TwĂłj argument nie miaÂłby racji bytu). Wniosek - analogia jest jak najbardziej ok. I w jednym, i w drugim przypadku "fachowiec" bierze pieniadze, a zamiast robiĂŚ to, za co mu zapÂłacono - robi co innego.

Tak wiĂŞc ja rĂłwnieÂż jeszcze raz gratulujĂŞ ;]
Strony: [1] 2 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: