Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 14:38:11

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: UsÂługi i ceny za nie - dysputa publiczna ;(  (Przeczytany 51776 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
aiden
Gość
« Odpowiedz #50 : Maj 08, 2009, 15:52:52 »

poufne - w koĂącu bystrzak jakiÂś, Âże teÂż sam tego nie zauwaÂżyÂłem, biznes nie lubi skarbĂłwki, zaÂś niezmiernie Âłatwo udowodniĂŚ, Âże ktoÂś zarabia na lewo i nie uiszcza z tego tytuÂłu naleÂżnych skÂładek oraz opÂłat, poza tym pewnie kilka osĂłb skrzĂŞtnie by to wykorzystaÂło i kierowawszy siĂŞ obywatelskim obowiÂązkiem zÂłoÂżyÂło by donos o takiej sytuacji. OczywiÂście wszystko w Âświetle prawa, w poczuciu obywatelskiej uczciwoÂści MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech

pozdro
kot
Gość
« Odpowiedz #51 : Maj 08, 2009, 16:00:54 »

Kolego Poufne!!

ZrezygnowaĂŚ z usÂługi masazu,to moze ktoÂś wtedy,gdy przyszedÂł na masaÂż i ktos go np. do sesji namawia.

Tu nie ma rezygnacji,bo nikt z niczego nie rezygnuje.

Kto przychodzi na sesjĂŞ nie jest do niczego namawiany.

Val Dee
Gość
« Odpowiedz #52 : Maj 08, 2009, 16:05:16 »

a nie moÂżna by tak zrobiĂŚ Âże przychodzisz na masaÂż - pani Lucyna CiĂŞ masuje a przy okazji Enki z TobÂą pogawĂŞdzi? od razu iloÂśc klientĂłw by wzrosÂła i nikt nie miaÂłby o onic pretensji UÂśmiech
aiden
Gość
« Odpowiedz #53 : Maj 08, 2009, 16:25:50 »

e tam, kto jest do wszystkiego ten jest do niczego
kot nie masz racji, nie zakapowaÂłeÂś o co chodzi, wczytaj siĂŞ , pomyÂśl i potem miaucz  MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech

pozdro
kot
Gość
« Odpowiedz #54 : Maj 08, 2009, 16:51:20 »

Czego nie zrozumiaÂłem?

aiden
Gość
« Odpowiedz #55 : Maj 08, 2009, 17:12:27 »

chodzi o to że przychód w wysokości 60zł, który inkasuje wiadoma nam osoba jest otrzymany zgodnie z literą prawa, usługa została wykonana, osoba zapłaciła za masaż a nikogo nie powinno obchodzić czy fizyczny czy duchowy MrugniĂŞcie
dla tego nie mamy lewych dochodów, nie boimy się skarbowego, mamy czyste ręce i nie możemy sobie niczego zarzucić z wyjątkiem tego, że paru oświeconym och i ach osobą nasz model postępowania nie odpowiada, powinniśmy przecież wywiesić stosowny szyld informacyjny, dać ogłoszenia w gazecie i na słupach, a już na sam pierw winniśmy przesłać tym "och i ach" info na pw MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech

pozdro
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 17:16:43 wysłane przez aiden » Zapisane
kot
Gość
« Odpowiedz #56 : Maj 08, 2009, 17:20:57 »

Nic rewolucyjnego przynajmniej dla mnie nie wymyÂśliÂłeÂś.

Dalej nie rozumiem,czego miaÂłem nie zrozumieĂŚ.

MoÂże Ty nie zrozumiaeÂś mojego tekstu do Poufnego,jeÂśli o ten tekst chodzi.
aiden
Gość
« Odpowiedz #57 : Maj 08, 2009, 17:24:12 »

ZrezygnowaĂŚ z usÂługi masazu,to moze ktoÂś wtedy,gdy przyszedÂł na masaÂż i ktos go np. do sesji namawia.

Tu nie ma rezygnacji,bo nikt z niczego nie rezygnuje.

dla mnie ten fragment stanowi przykÂład pisania dla pisania, sztuka dla sztuki, wojna o pietruszkĂŞ, nie zgadzam siĂŞ to nie tak, nikt nie rezygnuje to oni rezygnujÂą itd.
nic nie wniesie chyba mĂłj post w tym temacie ale zawsze moÂżesz powyÂższy edytowaĂŚ wtedy ja edytujĂŞ ten oto

pozdro
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #58 : Maj 08, 2009, 17:30:26 »

I na czym sie te dyskusje zakonczyly, na niczym. Calkiem typowo, lepiej by bylo jak bym tez sie do tego miauczenia dolaczyla. Taka jest zeczywistosc, bardzo smutna, ale na to juz nic nie moge. Swiat zmieniac nie jest latwo, jesli ludzie nie maja interesu od siebie zaczac .Najprostrza droga jest prosta.
Wszystkich nas zajmuje ten temat dlaczego jest tak, a nie inaczej, dlaczego nikt nie ma ochoty tam pojechac i dowiedziec sie. Pani Lucyna jest pracownikiem
PCH, sa ludzie ktorzy siedza wyzej i maja cos do powiedzenia, dlaczego nikt nie zaproponuje aby zaczac od punktu takiego jak nalezy, a nie od prostej kobiety
ktora pracuje tak czy inaczej 8 godzin dziennie i praktycznie wykonuje swoje obowiazki jest przekaznikiem i ofiara . Tene, ja mysle ze ty jestes bardzo dobra
osoba aby pokierowac cala ta sprawa, starasz sie zawsze byc bezstronny i prawy, wiesz co mozna i jak . Tu na forum nie ma nic do zrobienia, bo i z kim, mysle ze wystarczajaco minelo czasu aby zdecydowanie odkryc karty calej tej organizacji. Duzo czasu nie pozostalo do roku 2012, wszyscy chcemy zyc szczesliwie i sprawiedliwie, to tez trzeba cos robic aby ten czas nie poszedl na marne.    Sprawa jest powazna, ja nie kpie sobie. Zastanowcie sie co nalezy robic dalej, bo zdjecie p.Lucyny z tego miejsca pracy, a posadzenie na inne niczego nie zmieni.

kot
Gość
« Odpowiedz #59 : Maj 08, 2009, 17:30:39 »

PrzyczepiÂłem siĂŞ do precyzji formuÂłowania i nie chodziÂło mi o komentarz do jego tektu.

Ty napisaÂłeÂś komentarz.

PoniaÂł?
LINDA
Gość
« Odpowiedz #60 : Maj 08, 2009, 17:34:41 »

By³am na sesji z pani¹ Lucyn¹....Mam wra¿enie ze ona g³ównie wykonuje masa¿...p³aci sie w recepsji...napewno nie dostaje ca³ej sumy.To niewielkie pomieszczenie w którym stoi le¿anka..i jesli nie korzystasz z masa¿u musisz rozmawiac przy tej lezance...Nie ma az tylu zwolenników PCH jakby sie wydawa³o ..Zorganizowanie osobnego gabinetu na sesje..napewno by sie nie op³aci³o..mia³am równiez wrazenie ze tam wszyscy wiedz¹ ,¿e P.Lucyna odbywa sotkania nie tylko w clu masazu...
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #61 : Maj 08, 2009, 17:52:30 »

chodzi o to Âże przychĂłd w wysokoÂści 60zÂł, ktĂłry inkasuje wiadoma nam osoba

Dla ÂścisÂłoÂści, przychĂłd za usÂługĂŞ inkasuje pani w recepcji, czyli klub w ktĂłrym pracuje pani Lucyna.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
LINDA
Gość
« Odpowiedz #62 : Maj 08, 2009, 18:05:03 »

Jestem przekonana Âże Pani Lucyna nie jest tam pracownikiem..ma prawdopodobnie dziaÂłalnosc gospodarczÂą..pÂłaci czynsz za pokĂłj i procent od kazdego klienta.Mam koleÂżanke ktĂłra ma gabinet w takim klubie i na takiej zasadzie sie rozlicza.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #63 : Maj 08, 2009, 18:36:19 »

ciekawe do kogo naleÂży Ăłw salon masaÂżu...

i kto czerpie zyski z tego procederu...
LINDA
Gość
« Odpowiedz #64 : Maj 08, 2009, 18:42:00 »

ciekawe do kogo naleÂży Ăłw salon masaÂżu...

i kto czerpie zyski z tego procederu...
OczywiÂście wÂłasciciel obiektu..wynajmuje sale ,pobiera opÂłaty i czesc opÂłaty od kazdego klienta..Naprawde istniejÂą takie umowy...Dlatego umawiajac sie spokojnie mozesz powiedziec ze chodzi Ci o sesjĂŞ...
                         Serdecznie pozdrawiam
arteq
Gość
« Odpowiedz #65 : Maj 08, 2009, 21:49:52 »

Rafaelo, ju¿ napisa³em, ¿e Lucyna mo¿e dowolnie ustalaÌ ceny za dowolne us³ugi - i tego siê nie czepiam. Jestem natomiast za rzetelnoœci¹ i nazywaniem rzeczy po imieniu. Wydaje mi siê równie¿, ¿e starasz siê z Lucyny robiÌ ofiarê ca³ego tego cyrku jakim jest niew¹tpliwie pch. Gdyby Lucyna nie chcia³a mog³aby spokojnie odejœÌ i po sprawie. Taki naprawdê to szkoda mi Lucyny bo da³a siê najzwyczajniej w œwiecie opêtaÌ. Proszê równie¿ abys wskaza³a kto w takim razie Twoim zdaniem poci¹ga za sznurki w PCH skoro - jak sugerujesz Lucynka jet tylko "biednym, wykorzystywanym" pionkiem?
Jak dla mnie Lucyna ponosi odpowiedzialnoœÌ za oszukiwanie ludzi poprzez wbijaniem im do g³owy bredni jakiegoœ demona.

Co do wynagrodzenia - zaznaczam, ¿e na marginesie bo jak ju¿ wspomnia³em Lucyna mo¿e dowolnie ustawiaÌ sobie stawki. Nieprawd¹ jest, ¿e zgarnia te 60 z³ jak to niektórzy sugeruj¹ i ju¿ pewnie pomno¿yli to przez osiem godzin dziennie i dwadzieœcia dni w miesi¹cu. Idê o zak³ad, ¿e Lucyna niestety nie dostaje wiêcej na rêkê ni¿ max. 30 PLN. I nie zapominajmy, ¿e je¿eli rzeczywiœcie jest masa¿ a nie pogadanka z demonem to jest to ci¹¿ka fizyczna praca. To tyle aby uczciwie przedstawiÌ sprawê.
poufne
Gość
« Odpowiedz #66 : Maj 08, 2009, 23:12:25 »

Gdybym mia³ wydaÌ pieni¹dze to na pewno nie poszed³bym na sesjê, osobist¹, ba³bym siê ¿e us³yszê odpowiedzi równie nieœcis³e i ogólnikowe jak wiêkszoœÌ sesji publicznych. Znam natomiast osobê z Wroc³awia, która doskonale przewiduje przysz³oœÌ. Moja siostra by³a u niej, najpierw us³ysza³a wszystko ze swojej przesz³oœci a nastêpnie us³ysza³a co j¹ czeka Uœmiech Najlepsze jest to ¿e wszystko siê sprawdza. Minus jest jedynie taki, ¿e wizyta kosztuje 150z³ ;]
kot
Gość
« Odpowiedz #67 : Maj 08, 2009, 23:18:50 »

Skoro siostra tam byÂła,to znaczy,Âże masz racjĂŞ,zwÂłaszcza,Âże tego strachu kurde nie ma. UÂśmiech
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #68 : Maj 09, 2009, 05:55:28 »

Skoro siostra tam byÂła,to znaczy,Âże masz racjĂŞ,zwÂłaszcza,Âże tego strachu kurde nie ma. UÂśmiech

Z tego, co rozumiem, to byÂła nie u p.Lucyny, a u innej wizjonerki. P Lucyna juÂż pokazaÂła, jakie brednie potrafi gadaĂŚ, i nie dziwne, Âże nie zachĂŞca to do sesji osobistych.
Qba
Gość
« Odpowiedz #69 : Maj 09, 2009, 21:36:42 »

Sesje Prywatne odbywajÂą siĂŞ we WrocÂławiu tak ??
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #70 : Maj 09, 2009, 21:45:51 »

Ano.

Kahuna
Gość
« Odpowiedz #71 : Maj 09, 2009, 23:56:08 »

A gdyby byla mozliwosc(Darku,czy jest taka?) zamowienia 1/2 kilo…tfu..1/2 godzinnej
sesji i 1/2 godzinnego masazu,to dostalibysmy pokwitowanie za 1 godzine masazu,co
by bylo ewidentnym klamstwem skoro cennika za sesje nie ma?Moim zdaniem cennika za sesje nie ma i nie bedzie,bo jest to podpadajace – moze urzedowi skarbu,
paragrafom lub polozyloby sie cieniem na reputacji PCH i Lucynki.Lub moze..nie uchodzi..?Moge sie mylic..? MrugniĂŞcie
Dariusz,a czy dostales pokwitowanie za masaz,czy takich sie tam nie wystawia?
Przeciez rozliczenia podatkowe w Polsce rowniez obowiazuja no i jest ten cholerny VAT.Czyz nie tak? DuÂży uÂśmiech
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 23:58:24 wysłane przez Kahuna » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #72 : Maj 10, 2009, 11:21:25 »

Myœlê, ze to juz w³adze klubu powinny wyjaœniaÌ. Ja zap³aci³em w recepcji. Pokwitowania nie bra³em, bo nigdy nie biorê, nawet sklepowe paragony jak mi w³o¿¹ do zakupów, to wyrzucam.
Nie mam teÂż w naturze swej doszukiwania sie jakiÂś przekrĂŞtĂłw, jest tak ustalone wiĂŞc pÂłacĂŞ i nie wnikam. JeÂśli dla kogoÂś jest to tak wielkim problemem, a dla niejednego jest, wiĂŞc mozna zadryndaĂŚ do klubu i popytaĂŚ.
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2009, 11:22:12 wysłane przez Dariusz » Zapisane

arteq
Gość
« Odpowiedz #73 : Maj 10, 2009, 18:09:44 »

Podaj wiĂŞc namiary na ten klub - telefon do recepcji.
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #74 : Maj 10, 2009, 20:14:16 »

Witaj wÂśrĂłd nas >Qba<,
dzwonisz na nr:

(71)  329 9640

jest to klub fitnes w ktĂłrym przyjmuje pani Lucyna. Recepcjonistka CiĂŞ juÂż umĂłwi.
Strony: 1 2 [3] 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: