Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 02:59:01

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Us³ugi i ceny za nie - dysputa publiczna ;(  (Przeczytany 50107 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
aiden
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Maj 08, 2009, 15:52:52 »

poufne - w koñcu bystrzak jaki¶, ¿e te¿ sam tego nie zauwa¿y³em, biznes nie lubi skarbówki, za¶ niezmiernie ³atwo udowodniæ, ¿e kto¶ zarabia na lewo i nie uiszcza z tego tytu³u nale¿nych sk³adek oraz op³at, poza tym pewnie kilka osób skrzêtnie by to wykorzysta³o i kierowawszy siê obywatelskim obowi±zkiem z³o¿y³o by donos o takiej sytuacji. Oczywi¶cie wszystko w ¶wietle prawa, w poczuciu obywatelskiej uczciwo¶ci Mrugniêcie Du¿y u¶miech

pozdro
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Maj 08, 2009, 16:00:54 »

Kolego Poufne!!

Zrezygnowaæ z us³ugi masazu,to moze kto¶ wtedy,gdy przyszed³ na masa¿ i ktos go np. do sesji namawia.

Tu nie ma rezygnacji,bo nikt z niczego nie rezygnuje.

Kto przychodzi na sesjê nie jest do niczego namawiany.

Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Maj 08, 2009, 16:05:16 »

a nie mo¿na by tak zrobiæ ¿e przychodzisz na masa¿ - pani Lucyna Ciê masuje a przy okazji Enki z Tob± pogawêdzi? od razu ilo¶c klientów by wzros³a i nikt nie mia³by o onic pretensji U¶miech
aiden
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Maj 08, 2009, 16:25:50 »

e tam, kto jest do wszystkiego ten jest do niczego
kot nie masz racji, nie zakapowa³e¶ o co chodzi, wczytaj siê , pomy¶l i potem miaucz  Mrugniêcie Du¿y u¶miech

pozdro
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Maj 08, 2009, 16:51:20 »

Czego nie zrozumia³em?

aiden
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Maj 08, 2009, 17:12:27 »

chodzi o to że przychód w wysokości 60zł, który inkasuje wiadoma nam osoba jest otrzymany zgodnie z literą prawa, usługa została wykonana, osoba zapłaciła za masaż a nikogo nie powinno obchodzić czy fizyczny czy duchowy Mrugniêcie
dla tego nie mamy lewych dochodów, nie boimy się skarbowego, mamy czyste ręce i nie możemy sobie niczego zarzucić z wyjątkiem tego, że paru oświeconym och i ach osobą nasz model postępowania nie odpowiada, powinniśmy przecież wywiesić stosowny szyld informacyjny, dać ogłoszenia w gazecie i na słupach, a już na sam pierw winniśmy przesłać tym "och i ach" info na pw Mrugniêcie Du¿y u¶miech

pozdro
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2009, 17:16:43 wys³ane przez aiden » Zapisane
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Maj 08, 2009, 17:20:57 »

Nic rewolucyjnego przynajmniej dla mnie nie wymy¶li³e¶.

Dalej nie rozumiem,czego mia³em nie zrozumieæ.

Mo¿e Ty nie zrozumiae¶ mojego tekstu do Poufnego,je¶li o ten tekst chodzi.
aiden
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Maj 08, 2009, 17:24:12 »

Zrezygnowaæ z us³ugi masazu,to moze kto¶ wtedy,gdy przyszed³ na masa¿ i ktos go np. do sesji namawia.

Tu nie ma rezygnacji,bo nikt z niczego nie rezygnuje.

dla mnie ten fragment stanowi przyk³ad pisania dla pisania, sztuka dla sztuki, wojna o pietruszkê, nie zgadzam siê to nie tak, nikt nie rezygnuje to oni rezygnuj± itd.
nic nie wniesie chyba mój post w tym temacie ale zawsze mo¿esz powy¿szy edytowaæ wtedy ja edytujê ten oto

pozdro
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Maj 08, 2009, 17:30:26 »

I na czym sie te dyskusje zakonczyly, na niczym. Calkiem typowo, lepiej by bylo jak bym tez sie do tego miauczenia dolaczyla. Taka jest zeczywistosc, bardzo smutna, ale na to juz nic nie moge. Swiat zmieniac nie jest latwo, jesli ludzie nie maja interesu od siebie zaczac .Najprostrza droga jest prosta.
Wszystkich nas zajmuje ten temat dlaczego jest tak, a nie inaczej, dlaczego nikt nie ma ochoty tam pojechac i dowiedziec sie. Pani Lucyna jest pracownikiem
PCH, sa ludzie ktorzy siedza wyzej i maja cos do powiedzenia, dlaczego nikt nie zaproponuje aby zaczac od punktu takiego jak nalezy, a nie od prostej kobiety
ktora pracuje tak czy inaczej 8 godzin dziennie i praktycznie wykonuje swoje obowiazki jest przekaznikiem i ofiara . Tene, ja mysle ze ty jestes bardzo dobra
osoba aby pokierowac cala ta sprawa, starasz sie zawsze byc bezstronny i prawy, wiesz co mozna i jak . Tu na forum nie ma nic do zrobienia, bo i z kim, mysle ze wystarczajaco minelo czasu aby zdecydowanie odkryc karty calej tej organizacji. Duzo czasu nie pozostalo do roku 2012, wszyscy chcemy zyc szczesliwie i sprawiedliwie, to tez trzeba cos robic aby ten czas nie poszedl na marne.    Sprawa jest powazna, ja nie kpie sobie. Zastanowcie sie co nalezy robic dalej, bo zdjecie p.Lucyny z tego miejsca pracy, a posadzenie na inne niczego nie zmieni.

kot
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Maj 08, 2009, 17:30:39 »

Przyczepi³em siê do precyzji formu³owania i nie chodzi³o mi o komentarz do jego tektu.

Ty napisa³e¶ komentarz.

Ponia³?
LINDA
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Maj 08, 2009, 17:34:41 »

By³am na sesji z pani± Lucyn±....Mam wra¿enie ze ona g³ównie wykonuje masa¿...p³aci sie w recepsji...napewno nie dostaje ca³ej sumy.To niewielkie pomieszczenie w którym stoi le¿anka..i jesli nie korzystasz z masa¿u musisz rozmawiac przy tej lezance...Nie ma az tylu zwolenników PCH jakby sie wydawa³o ..Zorganizowanie osobnego gabinetu na sesje..napewno by sie nie op³aci³o..mia³am równiez wrazenie ze tam wszyscy wiedz± ,¿e P.Lucyna odbywa sotkania nie tylko w clu masazu...
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #61 : Maj 08, 2009, 17:52:30 »

chodzi o to ¿e przychód w wysoko¶ci 60z³, który inkasuje wiadoma nam osoba

Dla ¶cis³o¶ci, przychód za us³ugê inkasuje pani w recepcji, czyli klub w którym pracuje pani Lucyna.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
LINDA
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Maj 08, 2009, 18:05:03 »

Jestem przekonana ¿e Pani Lucyna nie jest tam pracownikiem..ma prawdopodobnie dzia³alnosc gospodarcz±..p³aci czynsz za pokój i procent od kazdego klienta.Mam kole¿anke która ma gabinet w takim klubie i na takiej zasadzie sie rozlicza.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Maj 08, 2009, 18:36:19 »

ciekawe do kogo nale¿y ów salon masa¿u...

i kto czerpie zyski z tego procederu...
LINDA
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Maj 08, 2009, 18:42:00 »

ciekawe do kogo nale¿y ów salon masa¿u...

i kto czerpie zyski z tego procederu...
Oczywi¶cie w³asciciel obiektu..wynajmuje sale ,pobiera op³aty i czesc op³aty od kazdego klienta..Naprawde istniej± takie umowy...Dlatego umawiajac sie spokojnie mozesz powiedziec ze chodzi Ci o sesjê...
                         Serdecznie pozdrawiam
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Maj 08, 2009, 21:49:52 »

Rafaelo, ju¿ napisa³em, ¿e Lucyna mo¿e dowolnie ustalaæ ceny za dowolne us³ugi - i tego siê nie czepiam. Jestem natomiast za rzetelno¶ci± i nazywaniem rzeczy po imieniu. Wydaje mi siê równie¿, ¿e starasz siê z Lucyny robiæ ofiarê ca³ego tego cyrku jakim jest niew±tpliwie pch. Gdyby Lucyna nie chcia³a mog³aby spokojnie odej¶æ i po sprawie. Taki naprawdê to szkoda mi Lucyny bo da³a siê najzwyczajniej w ¶wiecie opêtaæ. Proszê równie¿ abys wskaza³a kto w takim razie Twoim zdaniem poci±ga za sznurki w PCH skoro - jak sugerujesz Lucynka jet tylko "biednym, wykorzystywanym" pionkiem?
Jak dla mnie Lucyna ponosi odpowiedzialno¶æ za oszukiwanie ludzi poprzez wbijaniem im do g³owy bredni jakiego¶ demona.

Co do wynagrodzenia - zaznaczam, ¿e na marginesie bo jak ju¿ wspomnia³em Lucyna mo¿e dowolnie ustawiaæ sobie stawki. Nieprawd± jest, ¿e zgarnia te 60 z³ jak to niektórzy sugeruj± i ju¿ pewnie pomno¿yli to przez osiem godzin dziennie i dwadzie¶cia dni w miesi±cu. Idê o zak³ad, ¿e Lucyna niestety nie dostaje wiêcej na rêkê ni¿ max. 30 PLN. I nie zapominajmy, ¿e je¿eli rzeczywi¶cie jest masa¿ a nie pogadanka z demonem to jest to ci±¿ka fizyczna praca. To tyle aby uczciwie przedstawiæ sprawê.
poufne
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Maj 08, 2009, 23:12:25 »

Gdybym mia³ wydaæ pieni±dze to na pewno nie poszed³bym na sesjê, osobist±, ba³bym siê ¿e us³yszê odpowiedzi równie nie¶cis³e i ogólnikowe jak wiêkszo¶æ sesji publicznych. Znam natomiast osobê z Wroc³awia, która doskonale przewiduje przysz³o¶æ. Moja siostra by³a u niej, najpierw us³ysza³a wszystko ze swojej przesz³o¶ci a nastêpnie us³ysza³a co j± czeka U¶miech Najlepsze jest to ¿e wszystko siê sprawdza. Minus jest jedynie taki, ¿e wizyta kosztuje 150z³ ;]
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Maj 08, 2009, 23:18:50 »

Skoro siostra tam by³a,to znaczy,¿e masz racjê,zw³aszcza,¿e tego strachu kurde nie ma. U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Maj 09, 2009, 05:55:28 »

Skoro siostra tam by³a,to znaczy,¿e masz racjê,zw³aszcza,¿e tego strachu kurde nie ma. U¶miech

Z tego, co rozumiem, to by³a nie u p.Lucyny, a u innej wizjonerki. P Lucyna ju¿ pokaza³a, jakie brednie potrafi gadaæ, i nie dziwne, ¿e nie zachêca to do sesji osobistych.
Qba
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Maj 09, 2009, 21:36:42 »

Sesje Prywatne odbywaj± siê we Wroc³awiu tak ??
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #70 : Maj 09, 2009, 21:45:51 »

Ano.

Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Maj 09, 2009, 23:56:08 »

A gdyby byla mozliwosc(Darku,czy jest taka?) zamowienia 1/2 kilo…tfu..1/2 godzinnej
sesji i 1/2 godzinnego masazu,to dostalibysmy pokwitowanie za 1 godzine masazu,co
by bylo ewidentnym klamstwem skoro cennika za sesje nie ma?Moim zdaniem cennika za sesje nie ma i nie bedzie,bo jest to podpadajace – moze urzedowi skarbu,
paragrafom lub polozyloby sie cieniem na reputacji PCH i Lucynki.Lub moze..nie uchodzi..?Moge sie mylic..? Mrugniêcie
Dariusz,a czy dostales pokwitowanie za masaz,czy takich sie tam nie wystawia?
Przeciez rozliczenia podatkowe w Polsce rowniez obowiazuja no i jest ten cholerny VAT.Czyz nie tak? Du¿y u¶miech
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 23:58:24 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #72 : Maj 10, 2009, 11:21:25 »

My¶lê, ze to juz w³adze klubu powinny wyja¶niaæ. Ja zap³aci³em w recepcji. Pokwitowania nie bra³em, bo nigdy nie biorê, nawet sklepowe paragony jak mi w³o¿± do zakupów, to wyrzucam.
Nie mam te¿ w naturze swej doszukiwania sie jaki¶ przekrêtów, jest tak ustalone wiêc p³acê i nie wnikam. Je¶li dla kogo¶ jest to tak wielkim problemem, a dla niejednego jest, wiêc mozna zadryndaæ do klubu i popytaæ.
« Ostatnia zmiana: Maj 10, 2009, 11:22:12 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Maj 10, 2009, 18:09:44 »

Podaj wiêc namiary na ten klub - telefon do recepcji.
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Maj 10, 2009, 20:14:16 »

Witaj w¶ród nas >Qba<,
dzwonisz na nr:

(71)  329 9640

jest to klub fitnes w którym przyjmuje pani Lucyna. Recepcjonistka Ciê ju¿ umówi.
Strony: 1 2 [3] 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: