Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 11:15:52

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Przepowiednia En-Ki sprawdziÂła siĂŞ - krach na Âświatowych gieÂłdach  (Przeczytany 28566 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Jason
Gość
« : Wrzesień 30, 2008, 21:56:43 »

SESJA PUBLICZNA - 78, WROCÂŁAW
21.10.2007

PYTANIE: DziĂŞkujĂŞ, pytanie od Arkadiusza. Czy w najbliÂższym czasie bĂŞdzie krach na Âświatowych gieÂłdach, wiĂŞkszy od sÂłynnego krachu z 1929 roku i na ktĂłrej z gieÂłd bĂŞdzie najwiĂŞkszy? W ktĂłrym roku bĂŞdzie miaÂło to miejsce?

EN-KI: Tak, to jest istotne... Jaka gieÂłda przetrwa i na jakiej ulokowaĂŚ swoje zÂłoto? Dobrze, powiem. Krach gieÂłdowy czeka caÂły system gieÂłdowy, wiĂŞc jeÂśli macie ulokowane pieniÂądze na gieÂłdach – to gratulujĂŞ. GratulujĂŞ teÂż nastĂŞpnej rzeczy. Lokujecie swoje pieniÂądze w ubezpieczeniach. Ubezpieczenia - w drugiej kolejnoÂści czeka upadek. A ci, co pozakÂładali firmy ubezpieczeniowe - zabiorÂą wasze pieniÂądze i zniknÂą. GratulujĂŞ. Tak, Âże jeÂśli chcecie mieĂŚ "zabezpieczenie", a macie w gieÂłdach, w ubezpieczeniach, w bankach - to radzĂŞ pomyÂśleĂŚ o tym jak rozsÂądnie zabezpieczyĂŚ to swoje zÂłoto i jak zabezpieczyĂŚ siebie i rodzinĂŞ przed rokiem dwunastym. Tak, Âże – wracam do gieÂłd – jeÂśli myÂślicie, Âże na tym systemie hazardowym (bo to jest hazard) zdobĂŞdziecie bogactwo, to czyĂącie tak dalej... Moje sÂłowa siĂŞ zacznÂą potwierdzaĂŚ – juÂż niebawem. Od przyszÂłego roku obserwujcie gieÂłdy - jak bĂŞdÂą padaĂŚ jedna po drugiej. DziĂŞkujĂŞ.

no i sprawdziÂło siĂŞ...
Loukas
Gość
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 30, 2008, 21:59:01 »

Tylko gie³da nie mo¿e upaœÌ - mo¿e z niej najwyzej wyp³yn¹Ì kapita³, który trafi gdzie indziej. Powtarzam - pieni¹dz jest jak woda, nie mo¿e go zabrakn¹Ì - zawsze kra¿y, ktoœ zarabia na czyjejœ stracie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2008, 21:59:23 wysłane przez Loukas » Zapisane
Joel
Gość
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 30, 2008, 22:04:02 »

Hmm no wlasnie, a duzo bylo glosow, ze slowa samuela sa klamstwem. Jak wspomnialem juz dawno temu kiedy opinie na temat slow Samuela byly swieze - Czas wszystko zweryfikuje i nie tylko ja to mowilem, pierwszy o tym wspomnial Dariusz UÂśmiech

Slowa zaczynaja sie potwierdzac, tylko ze strony niektorych osob bylo po prostu brak cierpliwosci, aby w te slowa uwierzyc.

Loukas, nadziwisz sie jeszcze w najblizszych latach.

Pozdrawiam,
Joel.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 30, 2008, 22:12:53 »

Tylko gie³da nie mo¿e upaœÌ - mo¿e z niej najwyzej wyp³yn¹Ì kapita³, który trafi gdzie indziej. Powtarzam - pieni¹dz jest jak woda, nie mo¿e go zabrakn¹Ì - zawsze kra¿y, ktoœ zarabia na czyjejœ stracie.

Czasem papierowy pieniadz znika z obrotu dodaj¹c kolejne zera na czyimœ koncie. Jak by co papier mozna dodrukowaÌ. Ale przy upadku banku, który wypozyczy³ swoje zasoby na nietrafione kredyty, trac¹ ludzie którzy z³o¿yli tam oszczednoœci. Ot pracowali pó³ zycia, a tu figa. Ciekawa jestem co oznancza taki upadek banku, dla osoby która ten kredyt zaci¹gne³a?
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 30, 2008, 22:43:30 »

Tak czy inaczej bĂŞdzie musiala go zwrĂłcic. Tylko juz innemu bankowi.
Cysio91
Gość
« Odpowiedz #5 : Październik 01, 2008, 06:33:29 »

SÂłowa siĂŞ sprawdziÂły Âże bĂŞdzie przypaÂł na gieÂłdzie ? - sprawdziÂły I ,,strzelaĂŚ'' takÂą przepowiednie nie ma szans
Kolejne wg mnie potiwerdzenie  Âże to co jest mĂłwione w sesjach jest prawdÂą

Do³¹cze te¿ sesje gdzie by³a mowa o CERNie wiêc mamy kolejn¹

I co teraz mogÂą powiedzieĂŚ ci co wogĂłle nie wierzÂą w to co jest na sesjach
arteq
Gość
« Odpowiedz #6 : Październik 01, 2008, 07:47:49 »

Aby k³amstwo chwyci³o musi w nim byÌ nieco prawdy. To podstawowa zasada. Proponuje patzrec na ca³okszta³t i wzi¹Ì pod uwagê tak¿e te "przepowiednie" które siê nie spe³ni³y. Takie s¹ podstawowe zasady tworzenia tzw. "legendy".

Sprawa CERN-u: samcio nic nie straci w Âżadnym przypadku poniewaÂż:
1. urzÂądzenie sprawne - stwierdza: "oczywiÂście nie dopuÂścimy do niebezpiecznych eksperymentĂłw, ale aktualne prĂłby sÂą bezpieczne..."
2. urzÂądzenie niesprawne - "miaÂłem racje, prawda..."
Zeby nie byc posÂądzonym o wyssanie z palca tych teorii proszĂŞ przyjrzyjcie siĂŞ np. startom wahadÂłowcĂłw. StopieĂą komplikacji znaczny i pomimo relatywnie duÂżego doÂświadczenia w tej czynnoÂści czĂŞsto dochodzi do przesuwania terminu z powodu rĂłznych usterek, prawda? WiĂŞc nie powinno dziwiĂŚ, Âże w CERNie majÂą na poczÂątku problemy - sÂą to zwykÂłe zaburzenia rozruchowe, tym bardziej, Âże urzÂądzenie jest o wysokim stopniu komplikacji a do tego wybitnie pionierskie.
redmuluc
Gość
« Odpowiedz #7 : Październik 01, 2008, 08:56:43 »

PYTANIE: DziĂŞkujĂŞ, pytanie od Arkadiusza. Czy w najbliÂższym czasie bĂŞdzie krach na Âświatowych gieÂłdach, wiĂŞkszy od sÂłynnego krachu z 1929 roku i na ktĂłrej z gieÂłd bĂŞdzie najwiĂŞkszy? W ktĂłrym roku bĂŞdzie miaÂło to miejsce?

EN-KI: Tak, to jest istotne... Jaka gieÂłda przetrwa i na jakiej ulokowaĂŚ swoje zÂłoto? Dobrze, powiem. Krach gieÂłdowy czeka caÂły system gieÂłdowy, wiĂŞc jeÂśli macie ulokowane pieniÂądze na gieÂłdach – to gratulujĂŞ. GratulujĂŞ teÂż nastĂŞpnej rzeczy. Lokujecie swoje pieniÂądze w ubezpieczeniach. Ubezpieczenia - w drugiej kolejnoÂści czeka upadek. A ci, co pozakÂładali firmy ubezpieczeniowe - zabiorÂą wasze pieniÂądze i zniknÂą. GratulujĂŞ. Tak, Âże jeÂśli chcecie mieĂŚ "zabezpieczenie", a macie w gieÂłdach, w ubezpieczeniach, w bankach - to radzĂŞ pomyÂśleĂŚ o tym jak rozsÂądnie zabezpieczyĂŚ to swoje zÂłoto i jak zabezpieczyĂŚ siebie i rodzinĂŞ przed rokiem dwunastym. Tak, Âże – wracam do gieÂłd – jeÂśli myÂślicie, Âże na tym systemie hazardowym (bo to jest hazard) zdobĂŞdziecie bogactwo, to czyĂącie tak dalej... Moje sÂłowa siĂŞ zacznÂą potwierdzaĂŚ – juÂż niebawem. Od przyszÂłego roku obserwujcie gieÂłdy - jak bĂŞdÂą padaĂŚ jedna po drugiej. DziĂŞkujĂŞ.

Wolne Âżarty... DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech ;WiedziaÂłem od tym juÂż od dawna  i  nie czytaÂłem Âżadnych przepowiedni, godzinka w necie wystarczy bez "nadprzyrodzonych mocy" . To plan RothschildĂłw przygotowywany od 1984 dotyczÂących wielkiej Hiperinflacji 2009.i wielu wielu innych spraw.

podobne artykuÂły moÂżna poszukaĂŚ juÂż w Google  z datÂą  18.09.2007 9.12.2006 i wiele wiele innych.
w³¹czaj¹c w to filmy Alexa Jonsa .

Grunt do to dobrze ubiĂŚ pianĂŞ, wtedy ciasto bĂŞdzie dobre. JĂŞzyk
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #8 : Październik 01, 2008, 13:22:27 »

mo¿na sobie dawaÌ ró¿ne wyjasnienia, nie bedê polemizowa³ - jak dla mnie krach jest oczywisty; i dzieje siê - teraz

"gie³dy bêd¹ padaÌ" - czyli gwa³towna bessa, krach, czy jak to sobie nazwiemy; dla mnie nieistotne; gdybym w taki sam sposób zacz¹³ siê czepiaÌ proroctw biblijnych, to bym dopiero znalaz³...

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
arteq
Gość
« Odpowiedz #9 : Październik 01, 2008, 14:15:06 »

Mnie to nie dziwi. Nie mo¿na przecie¿ w nieskoùczonoœÌ podbijaÌ s³upków sprzeda¿y, produkcji, etc, a jest to niestety g³ówny cel wiêkszoœci firm. Gdzieœ musi byÌ tego kres i wydaje mi siê, ¿e w³asnie zaczyna siê pojawiaÌ na horyzoncie.
Aryjski_Tradycjonalista
Gość
« Odpowiedz #10 : Październik 01, 2008, 16:15:07 »

Hehehe, nie wÂątpiĂŞ w moc Enkiego (tak wogĂłle to od kiedy On nie jest WszechÂświatem ?) ale taki kryzys na gieÂłdzie to sam potrafiÂłbym przepowiedziec. Jackowski teÂż o nim wspominaÂł.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #11 : Październik 01, 2008, 20:36:48 »

Hehehe, nie wÂątpiĂŞ w moc Enkiego (tak wogĂłle to od kiedy On nie jest WszechÂświatem ?)

Jaki On, o co chodzi? Bo nie znam takiego tekstu  Niezdecydowany
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2008, 21:07:56 wysłane przez Enigma » Zapisane
Joel
Gość
« Odpowiedz #12 : Październik 01, 2008, 20:40:29 »

Polecam lekture ksiazki A.Wojcikiewicza pt. Przebudzenie Cheopsa - jest tam opisana ta kwestia UÂśmiech I to nie trzeba daleko szukac, bowiem te slowa znajdziesz chyba na poczatku lektury.

Pozdrawiam,
Joel.
Septerra
Gość
« Odpowiedz #13 : Październik 02, 2008, 17:27:17 »

A ja jestem bardzo ciekawy jak to bĂŞdzie z tym Iranem.
En Ki jasno mĂłwi - nie bĂŞdzie wojny w listopadzie. Huh...
redmuluc
Gość
« Odpowiedz #14 : Październik 03, 2008, 07:31:11 »

A ja jestem bardzo ciekawy jak to bĂŞdzie z tym Iranem.
En Ki jasno mĂłwi - nie bĂŞdzie wojny w listopadzie. Huh...

To oczywiste,Âżaden kraj zaangaÂżowany w wewnĂŞtrzne problemy finansowe, nie idzie tak szybko na wojenkĂŞ. Przewidywany termin to marzec (ogĂłlnie wiosna 2009) po wyborach. Jak kasa przeznaczona na "naprawĂŞ" sektora finansĂłw znowu zostanie upÂłynniona przez korporacje wspierajÂące sektor militarny. Izrael juÂż ujada, ale go wstrzymajÂą jeszcze na ÂłaĂącuchu. To przewidywania nie moje tylko Alexa Jonse'a.
buscador
Gość
« Odpowiedz #15 : Październik 04, 2008, 12:42:53 »

Hehehe, nie wÂątpiĂŞ w moc Enkiego (tak wogĂłle to od kiedy On nie jest WszechÂświatem ?) ale taki kryzys na gieÂłdzie to sam potrafiÂłbym przepowiedziec. Jackowski teÂż o nim wspominaÂł.

Jak twoje pieniÂądze bĂŞdÂą warte tyle co papier toaletowy to nie bĂŞdzie Ci do Âśmiechu, sam osobiÂście podarujĂŞ ci zÂłty gwóŸdÂź abyÂś mĂłgÂł sobie je powiesiĂŚ w ustronnym miejscu  DuÂży uÂśmiech   
Betti
Gość
« Odpowiedz #16 : Październik 10, 2008, 12:11:17 »

ZauawÂżyliÂście co siĂŞ ostatnio dzieje na rynkach finansowych Âświata ,wszystke agencjie prasowe krzyczÂą wrĂŞcz o kryzysie finansowym!
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #17 : Październik 10, 2008, 19:13:36 »

ZauawÂżyliÂście co siĂŞ ostatnio dzieje na rynkach finansowych Âświata ,wszystke agencjie prasowe krzyczÂą wrĂŞcz o kryzysie finansowym!

niom, a ja pamiĂŞtam jak niektĂłre osoby na tym i na starym forum wczeÂśniej, ÂśmiaÂły siĂŞ z tej przepowiedni

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Betti
Gość
« Odpowiedz #18 : Październik 11, 2008, 10:07:47 »

A widzicie 

Horror, tragedia i panika - straszÂą gazety

Sobota, 11 paÂździernika (07:36)

Na czoÂłowych stronach wiodÂących polskich dziennikĂłw dominujÂą informacje o rozlewajÂącym siĂŞ w Âświecie kryzysie finansĂłw.

Najczarniejszy obraz rysuje "Polska", publikujÂąca na winiecie rodzaj klepsydry z tytuÂłem "Wielki krach" i krzyczÂącymi podtytuÂłami: "Najgorsza katastrofa Âświata finansĂłw od Wielkiego Kryzysu", "GieÂłdy tonÂą - Anglia minus 8,8 proc., Polska minus 8,1 proc., Francja minus 7,7 proc.".

Na dalszych stronach tego pisma m.in. sonda¿, w którym Polacy oskar¿aj¹ rz¹d o bezczynnoœÌ, a tak¿e teksty o tym, ¿e polskie banki znalaz³y siê blisko dna, ¿e z³oty mocno traci, a NBP mu nie pomaga i co siê dzieje "Kiedy ca³y œwiat staje do góry nogami". £¹cznie te i inne artyku³y poœwiêcone kryzysowi zajmuj¹ 13 stron "Polski".
czytaj dalej

"Dziennik" epatuje tytu³em "Gie³dom puœci³y nerwy" i krwist¹ b³yskawic¹ obrazuj¹c¹ najwiêksze spadki na warszawskim parkiecie. Opis kryzysu dzieù po dniu znajdziemy w œrodku tej gazety, w dodatku "The Wall Street Journal", w którym m.in. o tym, ¿e nawet uchodz¹ce za najbezpieczniejsze szwajcarskie banki mog¹ paœÌ ofiar¹ obecnych wydarzeù. Czytelników o s³abszych nerwach g³ówny ekonomista BCC Stanis³aw Gomu³ka pocieszy jednak, ¿e "Polsce nie grozi recesja".

"Gdzie do diabÂła jest dno?" - zastanawia siĂŞ na czoÂłowej stronie "Gazeta Wyborcza". W sondaÂżu tego dziennika poÂłowa PolakĂłw przewiduje, Âże kryzys na Âświecie potrwa rok lub wiele lat. Gazeta zastanawia siĂŞ jak rodacy majÂą go przetrwaĂŚ i odpowiada na pytania zadane przez czytelnikĂłw.

W "Wyborczej" przeczytamy takÂże m.in. zapowiedÂź wkroczenia do akcji Narodowego Banku Polskiego, ktĂłry ma przedstawiĂŚ "pakiet zaufania". Tu takÂże bolesna dla przyszÂłych kredytobiorcĂłw informacja, Âże Komisja Nadzoru Finansowego zamierza zaleciĂŚ bankom, by udzielaÂły kredytĂłw hipotecznych tylko tym, ktĂłrzy sÂą w stanie doÂłoÂżyĂŚ z wÂłasnej kieszeni jednÂą trzeciÂą ceny mieszkania.

W tej gazecie znajduje siĂŞ rĂłwnieÂż pouczajÂąca informacja, Âże od pewnego czasu trzeba byÂło uwaÂżnie patrzeĂŚ na rĂŞce finansistom... watykaĂąskim, bo oni wÂłaÂśnie okazali siĂŞ najbardziej przewidujÂący i juÂż kilka miesiĂŞcy temu zarzÂądzili odwrĂłt z rynku akcji w obawie przed rychÂłym krachem. "Wyborcza" pisze takÂże o exodusie PolakĂłw ze zbankrutowanej Islandii.

"Horror na gie³dach" donosi na czo³ówce "Rzeczpospolita". Kryzysowi finansów poœwiêcony jest niemal ca³y zielony dodatek tej gazety "Ekonomia i Rynek". Dowiemy siê z niego nie tylko tego, ¿e banki tn¹ prognozy dla Polski, ale i tego jak siê ratowaÌ jeœli siê ma pewne nadwy¿ki finansowe. Propozycje "Rzeczpospolitej" na bezpieczne lokaty, to z³oto (prawie ju¿ wyczerpane u krajowych dostawców tego kruszcu), ziemia, dzie³a sztuki i... wina wyj¹tkowych roczników ze znanych piwnic. Jeœli ta ostatnia informacja mo¿e u kogoœ wywo³aÌ uœmiech niedowierzania, to gazeta podaje przyk³ad: ten kto kupi³ 8 lat temu skrzynkê Pichon Baron Bordeaux i zap³aci³ po 40 funtów za butelkê, dzisiaj dostanie za ka¿d¹ 90 funtów.

InteresujÂący materiaÂł przynosi takÂże "Nasz Dziennik". Znajdziemy tu rozmowĂŞ z ekspertem Centrum im. Adama Smitha Robertem Gwiazdowskim, ktĂłry odnosi siĂŞ m.in. do zapowiedzi rzÂądu podniesienia do 50 tys. euro gwarancji na depozyty bankowe. Oto cytat z tego tekstu: "rzÂąd mĂłwiÂąc, Âże obejmie gwarancjÂą wszystkie wkÂłady powiedziaÂł: sÂłuchajcie obywatele macie pieniÂądze w bankach, jak one zbankrutujÂą, to my zabierzemy wam w podatkach i oddamy w depozytach".

ÂźrĂłdÂło informacji: INTERIA.PL/PAP
Enigma
Gość
« Odpowiedz #19 : Październik 11, 2008, 19:15:52 »

Cytat: Betti
"rzÂąd mĂłwiÂąc, Âże obejmie gwarancjÂą wszystkie wkÂłady powiedziaÂł: sÂłuchajcie obywatele macie pieniÂądze w bankach, jak one zbankrutujÂą, to my zabierzemy wam w podatkach i oddamy w depozytach".

no niezbyt to pocieszajÂące... mam nadzieje ze w Polsce paniki nie bedzie i klienci bankĂłw nie bedÂą szturmowaĂŚ oddzia³ów, aby wyplaciĂŚ swojÂą gotĂłwke   Z politowaniem
Betti
Gość
« Odpowiedz #20 : Październik 11, 2008, 19:30:57 »

coÂś jak kryzys w latach 30
tom1ek

GaduÂła

yeah! ;)

« Odpowiedz #21 : Październik 12, 2008, 10:50:15 »

PO siedziało cały czas z założonymi rękami i wszystkich tylko uspokajało, PiS chciał działać - zwołać specjalne posiedzenie, powołać jak najszybciej jakiś "sztab antykryzysowy" itp. PO się tylko z nich śmiało, że są rozgorączkowanymi panikantami.

No i stało się.
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2008, 10:51:01 wysłane przez tom1ek » Zapisane

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #22 : Październik 12, 2008, 22:20:06 »

Tomek, tak siĂŞ miaÂło staĂŚ !!  PO czy PiS , myÂślĂŞ Âże zadna partia nic nie poradzi na swiatowy kryzys.Tu potrzeba Samoobrony i Leppera ( ÂżartowaÂłam ) JĂŞzyk

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Loukas
Gość
« Odpowiedz #23 : Październik 12, 2008, 22:25:04 »

Nie, tu potrzeba Marksa. W razie czego trzeba kupiĂŚ ile siĂŞ uniesie zÂłota i szukaĂŚ politycznego azylu na BiaÂłorusi... Tam juÂż sobie poradzÂą.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #24 : Październik 12, 2008, 22:53:45 »

Z pewnoÂściÂą na BiaÂłoruÂś swiatowy kryzys gospodarczy nie dotrze  DuÂży uÂśmiech oni majÂą tam swĂłj wÂłasny
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: