Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 20:34:47

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Kontakty ze zmarlymi sa faktem  (Przeczytany 9376 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Rafaela
Go¶æ
« : Maj 10, 2009, 22:02:46 »

Zalozylam ten temat, bo mysle ze wiele osob bedzie miala nam cos do opowiedzenia. Jest to temat bardzo ciekawy i stary, mozna powiedziec tak stary jak swiat.
Czy ktos czytal ostatnio ksiazki  ksiedza  F.Brune-francuskiego duchownego i teologa  - "Umarli mowia do nas" i "Powiedzcie ze smierc nie istnieje" Ksiazki sa bardzo ciekawe, zachecam  bardzo do lektury . Sam autor jest bardzo ciekawa postacia. F. Brune-francuski duchowny i teolog, absolwent paryskiej Sorbony
oraz wykladowca wielu zagranicznych uczelni,dlugoletni badacz transkontaktow z innymi rzeczywistosciami, autor kilkunastu znanych na calym swiecie ksiazek poswieconych w wiekszosci tej tematyce. Czesto pytamy sie czy tak moze byc, czy to jest mozliwe. W jego ksiazkach mozna znalezc wiele ciekawych informacji i poszezyc swoje wiadomosci. Zapraszam  serdecznie do podzielenia sie swoimi przezyciami, moze tez podanie ciekawej lektury. Rafaela.

=====================================================

Odpowiedz #1 : Maj 11, 2009, 14:24:26   

--------------------------------------------------------------------------------
Czesto slyszymy opowiadania o smierci klinicznej i przezyciach. Kiedy tracimy kogos bliskiego, rozpacz jest przeogromna. Czesto  po niedlugim czasie nasz ukochany zmarly przychodzi do nas w snach, spokojny i uspakaja tez nas. Kontakt rozwija sie coraz bardziej. Czesto ostrzega przed ciezka choroba, albo nieszczesciem, podaje informacje gdzie mozna znalezc szukany dokument prosi o modlitwe. Przezyc jest wiele, duzo ludzi przekonuje sie ze smierc to nie koniec.

Scali³em posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2009, 16:40:34 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Maj 11, 2009, 14:58:43 »

Czyta³em ostatnio ksi±¿kê Pierre Jovanovica ¦ledztwo w sprawie anio³ów stru¿ów.
Polecam gor±co wszystkim tym, którzy zainteresowani s± tematem odbioru rzeczywisto¶ci "po tamtej" stronie ¿ycia. Autor siêgn±³ do wielu ¼róde³ i relacji ludzi, którzy otarli siê o ¶mieræ i opowiadaj± o swych kontaktach ze ¶wiatem duchowym.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Maj 11, 2009, 20:15:53 »

Czy we wspomnianej ksi±¿ce opisywane s± "suche" fakty, czy te¿ przedstawiona jest jaka¶ teoria i podane zdarzenia które maj± za zadanie j± potwierdziæ?
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Maj 11, 2009, 20:48:40 »

To co dla laika jest "faktem", dla znawcy tematu bêdzie tylko teori±, delikatnie mówi±c. Najlepiej samemu zapoznaæ siê z tymi publikacjami.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Maj 11, 2009, 20:51:47 »

Moje zainteresowanie autorem tych ksiazek zaczelo sie przez przeczytanie art. w  miesieczniku "Nieznany Swiat" pierwszy art. z grudnia 2008 a drugi
art. nr.4 z roku 2009. w moim zyciu przezylam pare bardzo interesujacych zdazen. Przeczytalam ze ks.F.Brune jest bardzo ciekawa postacia i wydaje sie jego
prace i teorie  sa wiarygodne. Jak dotad to co przeczytalam uwazam ze nie sa to suche fakty. W ksaizce "Umarli mowia do nas", sa to fakty naukowe potwierdzajace istnienie transkomunikacji z wieloma bardzo interesujacymi przykladami poparte tez przez inne osoby. Z lektura nie jestem jeszcze do konca, ksiazki sa tak fascynujace ze czytam je na przemian.

Mysle ze dobrze zrobie jak troche wiecej napisze na temat kontaktow ze zmarlymi.

Transkomunikacja- zjawiskoto charakteryzuja dwa typy kontaktow, ktore dosc zasadniczo roznia sie miedzy soba. Z jednej strony, mamy TransKomunikacje
Umyslowa, obejmujaca seanse z udzialem medium posiadajacym zdolnosc widzenia i slyszenia zmarlych: pisanie automatyczne i jego pochodne;typtoologie
(uderzenia unoszacego sie stolu) oraz plansze ouja.
Z drugiej , funkcjonuje TransKomunikacja Instrumentalna, realizowana za pomoca urzadzen elektrycznych:magnetofonu, radia , telewizora, telefonu i komputerow.
Profesor Agostino Gemelli: Utrzymywal Ksiadz kontakty z najwazniejszymi badaczami ITC. Czy ich badania sa wiarygodne? Czy spelniaja wymogi, jakie stawiabprzed tego typu doswiadczeniami nauka?
- Jestem calkowicie przekonany o autentycznosci komunikatow od naszych zmarlych. Prawda jest tez , ze zjawisko to nie nalezy do prostych i nie mozna
wierzyc we wszystko. Mial Ksiadz osobiste doswiadczenia zwiazane z transkomunikacja?
- Tak , czesto uczestniczylem w kontaktach przez rozne osoby, w roznych krajach, roznymi sposobami od pisania automatycznego, poprzez glosy nagrywane
magnetofonem, glosniki radiowe czy obrazy w telewizorze. Trzykrotnie rozmawialem tez z moim niezyjacym starszym bratem, w tym raz poprzez pismo automatyczne w jednym pokoju i jednoczesnie przez magnetofon w drugim.
Czy -zdaniem Ksiedza- "zycie po zyciu " dotyczy rowniez zwierzat? Na niektorych zdjeciach otrzymanych w wyniku transkontaktow mozna ogladac  konie
ptaki i psy...
Do kaplanow zajmujacych sie transkomunikacja nalezal tez ksiadz Leo Schmidze Szwajcarii. Zgromadzil on ponad 12 tysiecy probek glosow.
Natomiast podczas poszukiwania zaginionego w okolicach Lugano turysty dzieki transkomunikacji uzyskal podobno precyzyjne wskazowki topograficzne, okreslajace miejsce jego pobytu.
W Meksyku, gdzie niestety dosc czeste sa morderstwa dzieci, rodzice niejednokrotnie prosza, by zapytac przy pomocy ITC o nazwisko zabojcy. Ale w odpowiedzipadaja na ogol stwierdzenia mowiace o koniecznosci przebaczenia. Glosy nie chca wskazywac sprawcow.
Czy zjawisko transkomunikacji moze zblizyc ludzi do Boga?
- Ci ktorzy zrozpaczeni po smierci ukochanej istoty, najpierw buntuja sie przeciw Bogu, ale potem, gdy otrzymuja dowod, ze ich dziecko, wspolmalzonek, przyjaciel nadal zyje i wiez milosci nie zostala przerwana, podlegaja znaczacej przemianie. Swiadactwa w tej kwestii swa niezliczone

Fragmenty art. "Kontakty ze zmarlymi sa faktem. Nieznany Swiat Nr12 2008 str.5
« Ostatnia zmiana: Maj 15, 2009, 20:15:00 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Maj 16, 2009, 16:08:48 »

Wierzê w te kontakty, jednak moja wiara nie ma nic do rzeczy. Zastanawia mnie rozbierzno¶æ w postawie przedstawicieli ko¶cio³a i milczenie samego ko¶cio³a w tej sprawie.

Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Maj 16, 2009, 19:48:16 »

Milczenie ko¶cio³a spowodowane jest pewnym wersetem z biblii, powtarzanym do¶c czesto w polemice na temat kontaktów z duchami. Cytat ten brzmi: 'zmarli niczego zgo³a nie wiedz±' (Ks.Kohleta 9:5) i to ma byæ ostateczny dowód aby spraw± sie nie zajmowaæ. Mozna jeszcze dorzuciæ ze, Ko¶ció³ nie propaguje reinkarnacji, a oczekuje na S±d ostateczny i zmartywchwsanie cia³a. Umarli maj± wedlug tej wersji 'spaæ g³eboko'... lub czekac, sama nie wiem.
Zbieranie dowodów jest bardzo intryguj±ce, bo relacji jet sporo jednak oficjalne stanowisko predko pewnie nie bedzie zmienione. Nie rozumiem tez dlaczego KK odcina sie od wielokrotno¶ci wcieleñ, czy stawarza to wrazenie ze cz³owiek mniej sie bedzie staraæ, maj±c domyslnie wiecej niz jedno ¿ycie?
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #7 : Maj 16, 2009, 20:07:33 »

Cytat: Enigma
Nie rozumiem tez dlaczego KK odcina sie od wielokrotno¶ci wcieleñ, czy stawarza to wrazenie ze cz³owiek mniej sie bedzie staraæ, maj±c domyslnie wiecej niz jedno ¿ycie?

Co¶ w tym stylu, no i dochodzi jeszcze strata finansowa, która niew±tpliwie KK by poniós³.
Tak powa¿niej, zamieszczam poni¿ej ciekawy link w sprawie.
Przepraszam, chwilowo mam problem ze skopiowaniem. Czy wie kto¶ jak skopiowaæ tekst z Pdf-u, bo tam wszystkie komendy s± po angielskiemu.

« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2009, 20:28:36 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #8 : Maj 17, 2009, 09:13:32 »

Wierzê w kontakty ze zmar³ymi,poniewa¿ czêsto przychodz± do mnie w snach.Zaznaczam ¿e nie s± to tylko osoby z mojej rodziny,ale tak¿e znajomi i s±siedzi,a nawel ludzie z którymi kiedy¶ pracowa³am.Wiem ¿e czego¶ ode mnie oczekuj± i staram siê ich wtedy wspomóc modlitw± ,albo przekazujê ich najbli¿szym ¿e mi siê przy¶nili. Nie mia³am jednak bezpo¶redniego kontaktu.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: