Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 00:36:32

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czakry i meridiany  (Przeczytany 34070 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #25 : Maj 14, 2012, 17:36:53 »

Fair Lady
Nerki trzeba przeplukiwac, jak w toalecie, czyscic, wtedy i ta prostata bedzie miec sie dobrze.
To 1 i 2 czakra zasilaja ten region ciala.
SÂłyszaÂłem, Âże piwo mocne dobre jest na przepÂłukanie nerek.
songo
Zabieg chirurgiczny

Co do trzeciego oka to proszĂŞ racz mi wybaczyĂŚ szacowny songo (tym barziej, Âże rozumiem iz autorem nie jesteÂś), Âże troszkĂŞ hm wesoÂłe jest w ,,Twoim" poÂście opisane. DuÂży uÂśmiech
ZresztÂą czĂŞsto spotykam siĂŞ z podobnymi opisami innych tzw guru szczegĂłlnie ,,buddyjskich" DuÂży uÂśmiech
Zastanawiam siĂŞ czy to Âściema, czy gÂłupota czy jakieÂś dziwne dziaÂłanie majÂące na celu odstraszenie ludzi. DuÂży uÂśmiech
Fakt, czakram, czy centrum mocy, czy nad zmysÂł (jak zwaÂł tak zwaÂł) odp za nad widzenie umieszczony jest w miejscu miĂŞdzy brwiami na czole ale proszĂŞ.... DuÂży uÂśmiech
Dalej idÂąc tym tropem zrĂłbmy sobie ,,maÂły" zabieg chirurgiczny na klatce piersiowej by Âłatwiej nawiÂązywaĂŚ kontakt z Sercem... DuÂży uÂśmiech
Ok troszkĂŞ siĂŞ uÂśmiaÂłem oczywiÂście z lamĂłw tybetaĂąskich  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2012, 17:37:06 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #26 : Maj 14, 2012, 21:43:04 »

Lamy tybetanskie:) to chyba dziury wierca w czaszkach, no i ... proby musza przechodzic, np. ujarzmienie zmyslow, czyli akt wspolzycia z cieniem, prawie jak u skull&bones - psst! ale boje sie o tym pisac, bo D. nie spi - czuwa!;)
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #27 : Maj 15, 2012, 08:17:18 »

To wyÂślij mi linka na priv ja chĂŞtnie poczytam DuÂży uÂśmiech
MoÂże mi siĂŞ czakra u podstawy krĂŞgosÂłupa otworzy DuÂży uÂśmiech
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #28 : Lipiec 28, 2012, 11:22:27 »

Znalazlam dosc kontrowersyjny artykul , pewnie nie zaskoczy on np. szacownego Przebisniega DuÂży uÂśmiech Chichot  itd. itp

Technika uwolnienia siĂŞ od lĂŞku i emocji strachu
"To, czego najbardziej siĂŞ boisz, stanie siĂŞ twoim doÂświadczeniem".

Dla jednych technika moÂże okazaĂŚ siĂŞ zupeÂłnym kosmosem, dla drugich uwolnieniem na zawsze. Jej wadÂą jest to, Âże nie kaÂżdy moÂże jÂą wykonaĂŚ, ale kaÂżdy moÂże sprĂłbowaĂŚ. Zasada dziaÂłania jest bardzo prosta. Zlokalizuj uczucia lĂŞku i strachu w Twoim ciele. ZauwaÂż dokÂładnie gdzie siĂŞ pojawiajÂą i jak reagujÂą Twoje oÂśrodki energetyczne.

Nastêpnie po³ó¿ siê i mentalnie wypchnij poza cia³o czakramy, które s¹ odpowiedzialne za uczucie strachu i rozpuœÌ je w swoim ciele eterycznym. CzynnoœÌ mo¿e zaj¹Ì nawet kilka prób i godzin. Mo¿e zaistnieÌ potrzeba powtórzenia techniki co jakiœ czas, nawet do pó³ roku, a¿ energetyka zaakceptuje nowy stan jako "normalny". Je¿eli podczas pierwszych prób odczujesz silny ból na poziomie neuronowym, oznacza to, ¿e Twoje meridiany przypominaj¹ w tym miejscu gotowane spaghetti, czyli wymagaj¹ udro¿nienia.

Gdy nie masz czakramĂłw odpowiedzialnych za pochÂłanianie i uwalnianie niskich wibracji – uczucie lĂŞku, strachu znika bezpowrotnie. Pozostaje jedynie mĂłzg, ktĂłry prĂłbuje wymusiĂŚ reakcje w ciele, ktĂłre nie nastĂŞpujÂą, bo nie ma punktu energetycznego, ktĂłry tym steruje. Kolejnym dobrym krokiem moÂże byĂŚ usuniĂŞcie programu wyzwalajÂącego lĂŞk na poziomie osobistej matrycy, aÂżeby uspokoiĂŚ brykajÂący mĂłzg.

LĂŞk i strach przewaÂżnie pojawiajÂą siĂŞ w czakramach nr 2 i 3, zatem rozpuszczenie tych czakramĂłw zlikwiduje przy okazji moÂżliwoœÌ wampiryzmu energetycznego (brak czakry nr.2 – nie ma siĂŞ gdzie do Ciebie pod³¹czyĂŚ aby wysysaĂŚ energiĂŞ).

Docelowo warto rozpuœciÌ wszystkie czakramy oprócz 1 i 7 i "wymieszaÌ" je w ciele eterycznym, a nastêpnie po³¹czyÌ strumienie energetyczne wpadaj¹ce przez 1 i 7 na wysokoœci starego czakramu numer 3. Konsekwencj¹ jest "bycie" i odczuwanie ca³ym sob¹, a nie poœrednimi oœrodkami energetycznymi.

Docelowo cz³owiek nowej cywilizacji bêdzie pozbawiony czakramów, gdzie w zamian wykszta³ca siê oœrodek centralnego czucia w postaci du¿ej czakry na wysokoœci klatki piersiowej o œrednicy oko³o 50 cm, niepodatnej na agresje energetyczne i uszkodzenia. Technika sprawdzona, przepracowana i przeÌwiczona przez autora bloga oraz kilka osób z bran¿y. Zaleta: SkutecznoœÌ techniki = 100 %. Wada: Niestety nale¿y to wypracowaÌ samemu.

Jako ciekawostka na koniec, technika psychologiczna „Brak potrzeb": Brak potrzeb oznacza wielkÂą wolnoœÌ. Po pierwsze, uwalnia ciĂŞ od lĂŞku, Âże jest coÂś, czego mieĂŚ nie bĂŞdziesz; od lĂŞku, Âże moÂżesz utraciĂŚ coÂś, co juÂż masz,od lĂŞku, Âże gdy zabraknie ci czegoÂś, nie bĂŞdziesz mĂłgÂł byĂŚ szczĂŞÂśliwy.

zrodlo
http://whitedevas.eu/?p=302
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #29 : Lipiec 28, 2012, 11:36:19 »

Bardzo ciekawe Laguna_ ja o czyms podobnym pisalam na watku o Shaolinie. Te osrodki wlasnie nazywa sie tam dan-tianami sa trzy, jakies 10 cm ponizej pepka, potem na wysokosci klatki piersiowej (jak Ty piszesz), a trzeci miedzy brwiami i ja wlasnie czuje tam silna wymiane energetyczna. Indywidualna! Sile!
Czakry zas lacza sie jak korale nanizane na sznur z innymi, polaczenie szeregowe MrugniĂŞcie (faliste).
ptak
Gość
« Odpowiedz #30 : Lipiec 28, 2012, 12:01:43 »

To tak, jakby chcieÌ usun¹Ì neurony przewodz¹ce ból, by siê go pozbyÌ.
Jednak, czy w ten sposĂłb zniknie ÂźrĂłdÂło bĂłlu?

Strach jest sygnaÂłem, zmusza do rozpoznania i zmiany w sobie.
Gdy sztucznie pozbĂŞdziemy siĂŞ moÂżliwoÂści jego odczuwania, czy potrafimy siebie zmieniĂŚ?
MoÂże nie powinniÂśmy likwidowaĂŚ nieprzyjemnych odczuĂŚ, bo nie dowiemy siĂŞ, co nam dolega?
I przy okazji moÂżemy skutecznie siebie zablokowaĂŚ.

Ale moÂże siĂŞ mylĂŞ?   MrugniĂŞcie
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #31 : Lipiec 28, 2012, 20:11:34 »

ProszĂŞ szacowna ptak nie obraÂź, siĂŞ ale pozwolĂŞ sobie powiedzieĂŚ iÂż strach wypÂływa  troszkĂŞ z lenistwa.
Bardzo przepraszam ,ale na potwierdzenie tego pozwolĂŞ sobie dodaĂŚ, Âże jest to skutek braku dziaÂłanie (sprawdzenia )przychodzÂącego ostrzeÂżenia iÂż czegoÂś tam siĂŞ nie zauwaÂża.
Ostrzenie siê powtarza, ¿e tak siê wyra¿ê zwiêksza natê¿enie a wiêc si³ê ra¿enia.
Serce - drugi mĂłzg reaguje itd itd itd...
Oczywiœcie nie mam na myœli tego co jest wkodowane w podœwiadomoœÌ.
Szacowna Laguna troszkê siê mylisz gdy¿ moja wiedza na temat tzw technik jest raczej nêdzna, gdy¿ akceptuj¹c innoœÌ drogiego cz³owieka stwierdzi³em i¿ dla ka¿dego co innego,
Suma summarum najlepsze dla mnie byÂły nie powiem techniki ale powiem ĂŚwiczenia, ktĂłre wykonywaÂłem adoptujÂąc na wÂłasny uÂżytek to co robiÂł mĂłj wujek jeden czy drugi albo moja ,,szalona" babcia  UÂśmiech
Najwiêksza moja wiedza ta materialna dotyczy piwa wiêc nie wchodzê na odpowiedni dzia³ nie chc¹c wyjœÌ na zarozumia³ego Du¿y uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech

PS
Wielce szacowna ptak moÂże siĂŞ mylĂŞ wiĂŞc z gĂłry przepraszam gdyÂż uraziĂŚ Ciebie wielce szacowna absolutnie bym nie chciaÂł UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #32 : Lipiec 29, 2012, 00:05:15 »

Cytat: przebiÂśnieg
ProszĂŞ szacowna ptak nie obraÂź, siĂŞ ale pozwolĂŞ sobie powiedzieĂŚ iÂż strach wypÂływa  troszkĂŞ z lenistwa.
Cytat: przebiÂśnieg
PS
Wielce szacowna ptak moÂże siĂŞ mylĂŞ wiĂŞc z gĂłry przepraszam gdyÂż uraziĂŚ Ciebie wielce szacowna absolutnie bym nie chciaÂł   

Wielce szacowny przebiÂśnieguChichot

Po pierwsze - ptak siĂŞ nie obraÂża
Po drugie - z pewnoÂściÂą nie na Ciebie
Po trzecie - wiĂŞc przepraszaĂŚ nie musisz, ani z gĂłry ani z doÂłu
Po czwarte – nie rozumiem, dlaczego absolutnie byÂś nie chciaÂł mnie uraziĂŚ (tzn. nie do koĂąca rozumiem)
Po piÂąte – zgadzam siĂŞ, co do powiÂązania strachu z lenistwem, z dalszymi konsekwencjami tego
Po szĂłste – ÂżyczĂŞ Ci beczki piwa 

no i pa  DuÂży uÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #33 : Lipiec 29, 2012, 10:59:45 »

cyt przebisnieg
NajwiĂŞksza moja wiedza ta materialna dotyczy piwa
, bo piwko w swoich zwiazkach ma dzialanie rozluzniajace i jak sie napijesz, to znikaja stresy, miesnie odpoczywaja, endrofiny ciesza sie, serotonina wypycha adrenaline, i wogole jest fajnie!
Czyli sumujac: strach pokona ... piwko! Jestem ZA!

//"Boisz sie wasc! niiieee - zarzyj, tabaaakiii  MrugniĂŞcie"//
hiacynt
Gość
« Odpowiedz #34 : Lipiec 29, 2012, 11:03:29 »

cyt przebisnieg
NajwiĂŞksza moja wiedza ta materialna dotyczy piwa
, bo piwko w swoich zwiazkach ma dzialanie rozluzniajace i jak sie napijesz, to znikaja stresy, miesnie odpoczywaja, endrofiny ciesza sie, serotonina wypycha adrenaline, i wogole jest fajnie!
Czyli sumujac: strach pokona ... piwko! Jestem ZA!

//"Boisz sie wasc! niiieee - zarzyj, tabaaakiii  MrugniĂŞcie"//
To piwko pokona strach. Tak zresztÂą juÂż siĂŞ dzieje choĂŚ nie zawsze w pozytywnych aspektach...

ZaÂżyj waĂŚpanna(waĂŚpani)....pĂłki jeszcze prawo pozwala...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2012, 11:08:35 wysłane przez hiacynt » Zapisane
Laguna__
Gość
« Odpowiedz #35 : Lipiec 29, 2012, 11:19:28 »

To tak, jakby chcieÌ usun¹Ì neurony przewodz¹ce ból, by siê go pozbyÌ.
Jednak, czy w ten sposĂłb zniknie ÂźrĂłdÂło bĂłlu?
Albo wyciecie zoladka lub watroby , bo tam odczuwamy strach (przynajmniej niektorzy), sa jednak ludzie , ktorzy odbieraja te wszystkie odczucia przez czakre 4 .

Wypieranie bedzie zawsze wypieraniem , przynajmniej dla mnie.

Lady - efekt koncowy osiagniety naturalnym rozwojem bez sztucznych "operacji"jest OK , o ile taki masz na mysli. (to oczywiscie moje odczucia)

Przebisnieg - czasami jest milo sie mylic .. MrugniĂŞcie Chichot

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #36 : Lipiec 29, 2012, 11:34:00 »

hiacynt
To piwko pokona strach. Tak zresztÂą juÂż siĂŞ dzieje choĂŚ nie zawsze w pozytywnych aspektach...

ZaÂżyj waĂŚpanna(waĂŚpani)....pĂłki jeszcze prawo pozwala...

Trafne spostrzezenie! Prawo wcina sie w zycie osobiste i nawet sfere intymna! Full control. Czas najwyzszy zmienic takie prawo, ale w zamian nastepuje oglupianie i ubezwlasnowolnienie WOLNEJ WOLI. To nic innego jak nowoczesna krucjata, chec zawladniecia cudzym.
Oj, miarkujcie sie wacpanowie! I jak pan Michal Wolodyjowski rzekl powtorze: "Oj Michalku dala ci Bozia mierna posturke, oj mierna, wiec wyucz sie szabelka robic, bo jak nie beda sie ciebie bali, to sie beda z ciebie smiali, a tys nie mydlek jakowy jeno rycerz."

Laguna_
Lady - efekt koncowy osiagniety naturalnym rozwojem bez sztucznych "operacji"jest OK , o ile taki masz na mysli. (to oczywiscie moje odczucia)
bez ingerencji z zewnarz (controllingu, jak przy chowie trzody chlewnej dla przykladu).
Bycie soba w swoim domu.

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #37 : Lipiec 31, 2012, 17:42:30 »

Bycie soba w swoim domu
Prawda tak otworzyĂŚ siĂŞ nie w domu hm.... DuÂży uÂśmiech
To by siĂŞ na dziwili Ci co myÂślÂą, Âże widzÂą z kim maja do czynienia.
Zobaczcie czego to siĂŞ nauczyliÂśmy ....
Normalnie dualizm w materii DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: