Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:59:17

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Czakry i meridiany  (Przeczytany 33934 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Maj 14, 2012, 17:36:53 »

Fair Lady
Nerki trzeba przeplukiwac, jak w toalecie, czyscic, wtedy i ta prostata bedzie miec sie dobrze.
To 1 i 2 czakra zasilaja ten region ciala.
S³ysza³em, ¿e piwo mocne dobre jest na przep³ukanie nerek.
songo
Zabieg chirurgiczny

Co do trzeciego oka to proszê racz mi wybaczyæ szacowny songo (tym barziej, ¿e rozumiem iz autorem nie jeste¶), ¿e troszkê hm weso³e jest w ,,Twoim" po¶cie opisane. Du¿y u¶miech
Zreszt± czêsto spotykam siê z podobnymi opisami innych tzw guru szczególnie ,,buddyjskich" Du¿y u¶miech
Zastanawiam siê czy to ¶ciema, czy g³upota czy jakie¶ dziwne dzia³anie maj±ce na celu odstraszenie ludzi. Du¿y u¶miech
Fakt, czakram, czy centrum mocy, czy nad zmys³ (jak zwa³ tak zwa³) odp za nad widzenie umieszczony jest w miejscu miêdzy brwiami na czole ale proszê.... Du¿y u¶miech
Dalej id±c tym tropem zróbmy sobie ,,ma³y" zabieg chirurgiczny na klatce piersiowej by ³atwiej nawi±zywaæ kontakt z Sercem... Du¿y u¶miech
Ok troszkê siê u¶mia³em oczywi¶cie z lamów tybetañskich  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 14, 2012, 17:37:06 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Maj 14, 2012, 21:43:04 »

Lamy tybetanskie:) to chyba dziury wierca w czaszkach, no i ... proby musza przechodzic, np. ujarzmienie zmyslow, czyli akt wspolzycia z cieniem, prawie jak u skull&bones - psst! ale boje sie o tym pisac, bo D. nie spi - czuwa!;)
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Maj 15, 2012, 08:17:18 »

To wy¶lij mi linka na priv ja chêtnie poczytam Du¿y u¶miech
Mo¿e mi siê czakra u podstawy krêgos³upa otworzy Du¿y u¶miech
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Lipiec 28, 2012, 11:22:27 »

Znalazlam dosc kontrowersyjny artykul , pewnie nie zaskoczy on np. szacownego Przebisniega Du¿y u¶miech Chichot  itd. itp

Technika uwolnienia siê od lêku i emocji strachu
"To, czego najbardziej siê boisz, stanie siê twoim do¶wiadczeniem".

Dla jednych technika mo¿e okazaæ siê zupe³nym kosmosem, dla drugich uwolnieniem na zawsze. Jej wad± jest to, ¿e nie ka¿dy mo¿e j± wykonaæ, ale ka¿dy mo¿e spróbowaæ. Zasada dzia³ania jest bardzo prosta. Zlokalizuj uczucia lêku i strachu w Twoim ciele. Zauwa¿ dok³adnie gdzie siê pojawiaj± i jak reaguj± Twoje o¶rodki energetyczne.

Nastêpnie po³ó¿ siê i mentalnie wypchnij poza cia³o czakramy, które s± odpowiedzialne za uczucie strachu i rozpu¶æ je w swoim ciele eterycznym. Czynno¶æ mo¿e zaj±æ nawet kilka prób i godzin. Mo¿e zaistnieæ potrzeba powtórzenia techniki co jaki¶ czas, nawet do pó³ roku, a¿ energetyka zaakceptuje nowy stan jako "normalny". Je¿eli podczas pierwszych prób odczujesz silny ból na poziomie neuronowym, oznacza to, ¿e Twoje meridiany przypominaj± w tym miejscu gotowane spaghetti, czyli wymagaj± udro¿nienia.

Gdy nie masz czakramów odpowiedzialnych za poch³anianie i uwalnianie niskich wibracji – uczucie lêku, strachu znika bezpowrotnie. Pozostaje jedynie mózg, który próbuje wymusiæ reakcje w ciele, które nie nastêpuj±, bo nie ma punktu energetycznego, który tym steruje. Kolejnym dobrym krokiem mo¿e byæ usuniêcie programu wyzwalaj±cego lêk na poziomie osobistej matrycy, a¿eby uspokoiæ brykaj±cy mózg.

Lêk i strach przewa¿nie pojawiaj± siê w czakramach nr 2 i 3, zatem rozpuszczenie tych czakramów zlikwiduje przy okazji mo¿liwo¶æ wampiryzmu energetycznego (brak czakry nr.2 – nie ma siê gdzie do Ciebie pod³±czyæ aby wysysaæ energiê).

Docelowo warto rozpu¶ciæ wszystkie czakramy oprócz 1 i 7 i "wymieszaæ" je w ciele eterycznym, a nastêpnie po³±czyæ strumienie energetyczne wpadaj±ce przez 1 i 7 na wysoko¶ci starego czakramu numer 3. Konsekwencj± jest "bycie" i odczuwanie ca³ym sob±, a nie po¶rednimi o¶rodkami energetycznymi.

Docelowo cz³owiek nowej cywilizacji bêdzie pozbawiony czakramów, gdzie w zamian wykszta³ca siê o¶rodek centralnego czucia w postaci du¿ej czakry na wysoko¶ci klatki piersiowej o ¶rednicy oko³o 50 cm, niepodatnej na agresje energetyczne i uszkodzenia. Technika sprawdzona, przepracowana i przeæwiczona przez autora bloga oraz kilka osób z bran¿y. Zaleta: Skuteczno¶æ techniki = 100 %. Wada: Niestety nale¿y to wypracowaæ samemu.

Jako ciekawostka na koniec, technika psychologiczna „Brak potrzeb": Brak potrzeb oznacza wielk± wolno¶æ. Po pierwsze, uwalnia ciê od lêku, ¿e jest co¶, czego mieæ nie bêdziesz; od lêku, ¿e mo¿esz utraciæ co¶, co ju¿ masz,od lêku, ¿e gdy zabraknie ci czego¶, nie bêdziesz móg³ byæ szczê¶liwy.

zrodlo
http://whitedevas.eu/?p=302
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Lipiec 28, 2012, 11:36:19 »

Bardzo ciekawe Laguna_ ja o czyms podobnym pisalam na watku o Shaolinie. Te osrodki wlasnie nazywa sie tam dan-tianami sa trzy, jakies 10 cm ponizej pepka, potem na wysokosci klatki piersiowej (jak Ty piszesz), a trzeci miedzy brwiami i ja wlasnie czuje tam silna wymiane energetyczna. Indywidualna! Sile!
Czakry zas lacza sie jak korale nanizane na sznur z innymi, polaczenie szeregowe Mrugniêcie (faliste).
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Lipiec 28, 2012, 12:01:43 »

To tak, jakby chcieæ usun±æ neurony przewodz±ce ból, by siê go pozbyæ.
Jednak, czy w ten sposób zniknie ¼ród³o bólu?

Strach jest sygna³em, zmusza do rozpoznania i zmiany w sobie.
Gdy sztucznie pozbêdziemy siê mo¿liwo¶ci jego odczuwania, czy potrafimy siebie zmieniæ?
Mo¿e nie powinni¶my likwidowaæ nieprzyjemnych odczuæ, bo nie dowiemy siê, co nam dolega?
I przy okazji mo¿emy skutecznie siebie zablokowaæ.

Ale mo¿e siê mylê?   Mrugniêcie
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Lipiec 28, 2012, 20:11:34 »

Proszê szacowna ptak nie obra¼, siê ale pozwolê sobie powiedzieæ i¿ strach wyp³ywa  troszkê z lenistwa.
Bardzo przepraszam ,ale na potwierdzenie tego pozwolê sobie dodaæ, ¿e jest to skutek braku dzia³anie (sprawdzenia )przychodz±cego ostrze¿enia i¿ czego¶ tam siê nie zauwa¿a.
Ostrzenie siê powtarza, ¿e tak siê wyra¿ê zwiêksza natê¿enie a wiêc si³ê ra¿enia.
Serce - drugi mózg reaguje itd itd itd...
Oczywi¶cie nie mam na my¶li tego co jest wkodowane w pod¶wiadomo¶æ.
Szacowna Laguna troszkê siê mylisz gdy¿ moja wiedza na temat tzw technik jest raczej nêdzna, gdy¿ akceptuj±c inno¶æ drogiego cz³owieka stwierdzi³em i¿ dla ka¿dego co innego,
Suma summarum najlepsze dla mnie by³y nie powiem techniki ale powiem æwiczenia, które wykonywa³em adoptuj±c na w³asny u¿ytek to co robi³ mój wujek jeden czy drugi albo moja ,,szalona" babcia  U¶miech
Najwiêksza moja wiedza ta materialna dotyczy piwa wiêc nie wchodzê na odpowiedni dzia³ nie chc±c wyj¶æ na zarozumia³ego Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech

PS
Wielce szacowna ptak mo¿e siê mylê wiêc z góry przepraszam gdy¿ uraziæ Ciebie wielce szacowna absolutnie bym nie chcia³ U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Lipiec 29, 2012, 00:05:15 »

Cytat: przebi¶nieg
Proszê szacowna ptak nie obra¼, siê ale pozwolê sobie powiedzieæ i¿ strach wyp³ywa  troszkê z lenistwa.
Cytat: przebi¶nieg
PS
Wielce szacowna ptak mo¿e siê mylê wiêc z góry przepraszam gdy¿ uraziæ Ciebie wielce szacowna absolutnie bym nie chcia³   

Wielce szacowny przebi¶nieguChichot

Po pierwsze - ptak siê nie obra¿a
Po drugie - z pewno¶ci± nie na Ciebie
Po trzecie - wiêc przepraszaæ nie musisz, ani z góry ani z do³u
Po czwarte – nie rozumiem, dlaczego absolutnie by¶ nie chcia³ mnie uraziæ (tzn. nie do koñca rozumiem)
Po pi±te – zgadzam siê, co do powi±zania strachu z lenistwem, z dalszymi konsekwencjami tego
Po szóste – ¿yczê Ci beczki piwa 

no i pa  Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Lipiec 29, 2012, 10:59:45 »

cyt przebisnieg
Najwiêksza moja wiedza ta materialna dotyczy piwa
, bo piwko w swoich zwiazkach ma dzialanie rozluzniajace i jak sie napijesz, to znikaja stresy, miesnie odpoczywaja, endrofiny ciesza sie, serotonina wypycha adrenaline, i wogole jest fajnie!
Czyli sumujac: strach pokona ... piwko! Jestem ZA!

//"Boisz sie wasc! niiieee - zarzyj, tabaaakiii  Mrugniêcie"//
hiacynt
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Lipiec 29, 2012, 11:03:29 »

cyt przebisnieg
Najwiêksza moja wiedza ta materialna dotyczy piwa
, bo piwko w swoich zwiazkach ma dzialanie rozluzniajace i jak sie napijesz, to znikaja stresy, miesnie odpoczywaja, endrofiny ciesza sie, serotonina wypycha adrenaline, i wogole jest fajnie!
Czyli sumujac: strach pokona ... piwko! Jestem ZA!

//"Boisz sie wasc! niiieee - zarzyj, tabaaakiii  Mrugniêcie"//
To piwko pokona strach. Tak zreszt± ju¿ siê dzieje choæ nie zawsze w pozytywnych aspektach...

Za¿yj waæpanna(waæpani)....póki jeszcze prawo pozwala...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2012, 11:08:35 wys³ane przez hiacynt » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Lipiec 29, 2012, 11:19:28 »

To tak, jakby chcieæ usun±æ neurony przewodz±ce ból, by siê go pozbyæ.
Jednak, czy w ten sposób zniknie ¼ród³o bólu?
Albo wyciecie zoladka lub watroby , bo tam odczuwamy strach (przynajmniej niektorzy), sa jednak ludzie , ktorzy odbieraja te wszystkie odczucia przez czakre 4 .

Wypieranie bedzie zawsze wypieraniem , przynajmniej dla mnie.

Lady - efekt koncowy osiagniety naturalnym rozwojem bez sztucznych "operacji"jest OK , o ile taki masz na mysli. (to oczywiscie moje odczucia)

Przebisnieg - czasami jest milo sie mylic .. Mrugniêcie Chichot

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Lipiec 29, 2012, 11:34:00 »

hiacynt
To piwko pokona strach. Tak zreszt± ju¿ siê dzieje choæ nie zawsze w pozytywnych aspektach...

Za¿yj waæpanna(waæpani)....póki jeszcze prawo pozwala...

Trafne spostrzezenie! Prawo wcina sie w zycie osobiste i nawet sfere intymna! Full control. Czas najwyzszy zmienic takie prawo, ale w zamian nastepuje oglupianie i ubezwlasnowolnienie WOLNEJ WOLI. To nic innego jak nowoczesna krucjata, chec zawladniecia cudzym.
Oj, miarkujcie sie wacpanowie! I jak pan Michal Wolodyjowski rzekl powtorze: "Oj Michalku dala ci Bozia mierna posturke, oj mierna, wiec wyucz sie szabelka robic, bo jak nie beda sie ciebie bali, to sie beda z ciebie smiali, a tys nie mydlek jakowy jeno rycerz."

Laguna_
Lady - efekt koncowy osiagniety naturalnym rozwojem bez sztucznych "operacji"jest OK , o ile taki masz na mysli. (to oczywiscie moje odczucia)
bez ingerencji z zewnarz (controllingu, jak przy chowie trzody chlewnej dla przykladu).
Bycie soba w swoim domu.

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Lipiec 31, 2012, 17:42:30 »

Bycie soba w swoim domu
Prawda tak otworzyæ siê nie w domu hm.... Du¿y u¶miech
To by siê na dziwili Ci co my¶l±, ¿e widz± z kim maja do czynienia.
Zobaczcie czego to siê nauczyli¶my ....
Normalnie dualizm w materii Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: