Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 10:44:19

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Egipski akumulator  (Przeczytany 43449 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
t0m3k12
Gość
« : Październik 01, 2008, 18:54:34 »

Kiedy w 1949 roku czeski inżynier Karel Drbal postawił przed Komisją Kwalifikacyjną Biura Patentowego w Pradze małą kartonową piramidkę, będącą pomniejszoną kopią Wielkiej Piramidy Cheopsa, zaskoczeni profesorowie powitali jego "wynalazek" drwiącymi uśmiechami. Nie mogli uwierzyć, by wykonana z białego kartonu piramida mogła stanowić niezawodne urządzenie do ostrzenia żyletek i brzytew. A jednak...

EGIPSKI AKUMULATOR

Wkrótce okazało się, że energia piramidy nie tylko potrafi ostrzyć i tępić żyletki. Posiada też właściwości mumifikacyjne i lecznicze. Umieszczone w piramidzie produkty żywnościowe nie ulegają procesom gnilnym, a ich właściwości odżywcze wyraźnie się poprawiają. Energia skupiona w piramidzie potrafi też skutecznie leczyć przebywających w niej ludzi. Doskonale uśmierza bóle reumatyczne, bóle głowy i wszelkie bóle migrenowe. Może wzmacniać organizm, zwiększać witalność, odmładzać, przyspieszać gojenie ran, oparzeń i stłuczeń. Może wreszcie zapewniać zdrowy sen i doskonale uspokajać.
W Polsce od lat badaniem właściwości energetycznych piramid i ich budową zajmuje się dwóch wybitnych piramidologów: Czesław Galewski i Ryszard Chęciński. Wyniki ich badań zachęciły wielu lekarzy medycyny konwencjonalnej do zastosowania piramid w leczeniu rehabilitacyjnym. Już dziś stosuje je z powodzeniem Łódzka Akademia Medyczna i sanatorium w Świnoujściu. Jak skuteczna potrafi być energia piramid w leczeniu różnych schorzeń, świadczą przypadki odnotowane w Sanatorium Ośrodka Górniczego w Świnoujściu:
Kazimierz P. lat 55, po wylewie, jakiego doznał 20 lat temu. W czasie wykonywania punkcji lędźwiowej uszkodzono mu nerw kulszowy. Od tego czasu miał bóle lewej nogi oraz częściową utratę czucia. Po dziesięciu trzydziestominutowych seansach pod piramidą odzyskał całkowite czucie w chorej nodze.
Kobieta lat 50 z zanikiem mięśni, poruszająca się tylko przy pomocy drugiej osoby. Po 12-dniowej kuracji zaczęła poruszać się sprawniej, chodziła powoli, ale samodzielnie.
Jadwiga K. - otyła kuracjuszka o wadze 120 kilogramów. Po 16-dniowej kuracji (raz dziennie po 30 minut) utraciła 20 kg.
Takich przypadków w ciągu kilkuletniej działalności sanatorium odnotowano dziesiątki. Ale uwaga!
Energia piramid, jak każdy lek, źle zastosowana, może być szkodliwa.
 Udowodnił to nauczyciel akademicki z Monachium, prof. Joachim Eichmeier. Wzorem czeskiego inżyniera Drbala umieścił on pod modelem piramidy żyletkę i... po kilku dniach okazało się, że jej ostrze zostało stępione.
Przyczyną tego zjawiska było złe zorientowanie piramidy względem osi magnetycznej Ziemi. Toteż - o czym ciągle przypomina Czesław Galewski - warto przed doświadczeniami z piramidą zasięgnąć opinii specjalisty. Łatwo bowiem potężną tajemniczą energię zmienić w kolejną klątwę faraonów.

Źródło:

http://www.gwiazdy.com.pl/22_98/23.htm
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2008, 18:55:14 wysłane przez t0m3k12 » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #1 : Październik 01, 2008, 20:20:54 »

Spotka³em siê kiedyœ z potwierdzeniem niew³aœciwego usytuowania piramidy i tego nastêpstwami. Jakiœ kochaj¹cy m¹¿ wybudowa³ swojej ¿onie tak¹ budowlê, lecz nie uwzglêdni³ tego jak powinna byÌ ona zoriêtowana. Skutkim tego by³ parali¿ owej pani. Podobno tak jak piramida odpowiednio ustawiona generuje pozytywne energie , tak niew³aœciwie ukierunkowana i na domiar z³ego jeszcze nie daj panie na ciekach, mo¿e narobiÌ niez³ego bigosu. Czyli, tak jak we wszystkim, tak i w tym nale¿y zachowaÌ rozs¹dek.
Enigma
Gość
« Odpowiedz #2 : Październik 01, 2008, 20:24:08 »

Czy to ma cos wspĂłlnego z piramidami Yantra (tzw wczeÂśniej horusa)

http://www.yantra.pl/piramidy/modele.html
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #3 : Październik 01, 2008, 23:14:10 »

Ho ho ho ale ciekawe rzeczy piszecie !!! SprawĂŞ z ostrzeniem Âżyletek znam,byÂło o tej piramidce do ostrzenia gÂłoÂśno w latach 80-tych. Nie wiedziaÂłam natomiast o tym Âże mogÂą oddziaÂływaĂŚ negatywnie na organizm.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #4 : Październik 02, 2008, 11:08:03 »

sÂłyszaÂłem coÂś o tym, dobrze Âże to zamiesciÂłeÂś

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Mora
Gość
« Odpowiedz #5 : Październik 02, 2008, 13:33:48 »

TeÂż o tym sÂłyszaÂłem bardzo ciekawe
Ciekawe jak bym siĂŞ czuÂł gdybym 24h sobie posiedziaÂł w piramidzie w Gizie  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2008, 13:34:18 wysłane przez Mora » Zapisane
Hironobu15
Gość
« Odpowiedz #6 : Październik 02, 2008, 16:07:14 »

TeÂż o tym sÂłyszaÂłem bardzo ciekawe
Ciekawe jak bym siĂŞ czuÂł gdybym 24h sobie posiedziaÂł w piramidzie w Gizie  DuÂży uÂśmiech

Zapewne mĂłgÂłbyÂś przenieÂś tÂą piramide;] hihihihihi...
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #7 : Październik 03, 2008, 20:44:51 »

Energia Piramid mo¿e leczyÌ z ró¿nych chorób ale mo¿e
dziaÂłaĂŚ szkodliwie.
PoniÂżej opis skÂładanej piramidy oraz jej radiestezyjne oddziaÂływanie.
Niebezpieczna jest tzw.zieleĂą ujemna,szkodliwa dla czÂłowieka i wszelkiej
Âżywej tkanki,promieniujÂą niÂą np.komĂłrki nowotworowe i wiĂŞkszoÂśc
ciekĂłw wodnych.
http://www.naturterapia.blink.pl/piramidy1.htm
http://atszapstan.republika.pl/szesc.html

« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2008, 20:55:08 wysłane przez janusz » Zapisane
Seroslav
Gość
« Odpowiedz #8 : Październik 03, 2008, 22:07:10 »

SÂłyszaÂłem kiedyÂś, Âże woda trzymana w piramidzie potrafi "gotowaĂŚ siĂŞ" bĂŞdÂąc w normalnej temperaturze pokojowej. Po prostu wyglÂąda jakby wrzaÂła.

Do tego, z tego co czyta³em, kiedyœ grupka osób spêdzi³a noc w piramidzie Cheopsa i siêgnê³a ich tzw. "kl¹twa faraona" i mieli takie sensacje ¿o³¹dkowe jak nigdy. Wycieùczeni i wyczerpani stamt¹d wyszli.

Z tego co wiem to organizm ludzki nieprzyzwyczajony, w momencie gdy dostaje wielkie dawki energii, reaguje czĂŞsto szokiem, wstrzÂąsem. MoÂże np. siĂŞ dynamicznie oczyszczaĂŚ MrugniĂŞcie jak i u nich pewnie.

Ta energia i wÂłaÂściwoÂści piramid sÂą bardzo ciekawe, przydaÂłoby siĂŞ dowiedzieĂŚ jak z nich korzystaĂŚ najlepiej i jak je tworzyĂŚ najlepiej. Np. z jakiego materiaÂłu. W jakiej konfiguracji ustawiaĂŚ, czy to pod jakimÂś kÂątem wzglĂŞdem szerokoÂści i dÂługoÂści geograficznej, czy jak. Poza tym, Âże unikaĂŚ ciekĂłw wodnych. MoÂżna na pewno sprĂłbowaĂŚ przetestowaĂŚ uÂłoÂżenie na jakiejÂś roÂślince, wstawiajÂąc dwie bliÂźniacze roÂślinki, jednÂą pod a drugÂą obok piramidy. No i teÂż pytanie czy obiekt na ktĂłry oddziaÂłujÂą powinien byĂŚ w, czy moÂże pod piramidÂą UÂśmiech
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #9 : Październik 04, 2008, 12:50:12 »

Ogl¹da³em swego czasu program o piramidzie wybudowanej przez Rosjan, chyba w Moskwie. Wiele ciekawostek tam o niej podawali jednak utkwi³a mi w pamiêci jedna. Mówili i zreszt¹ nakrêcili to równie¿, ¿e woda umieszczona w piramidzie, w czasie najwiêkszych mrozów nie zamarza. Pokazywali to na przyk³adzie butelki typu "pet". Przesta³a chyba ca³¹ dobê i nie ruszy³ jej lód. Jednak aby tak pozosta³o nie wolno by³o ruszaÌ butelki. Po poruszeniu jej, natychmiast, w oczach nastêpowa³o zamarzanie.
Kristobal
Gość
« Odpowiedz #10 : Październik 07, 2008, 06:52:47 »

Sam kiedyÂś eksperymentalnie wykonaÂłem piramidkĂŞ -  co ciekawe nie trzeba robiĂŚ Âścianek - wystarczy byÂłby zachowany ksztaÂłt piramidy w postaci szkieletu. Owszem, Âżyletka siĂŞ naostrzyÂła, bateria siĂŞ podÂładowaÂła UÂśmiech

Zreszt¹.... tym w³aœnie jest Wielka Piramida - wielkim agregatorem energii. S³ucha³em podcastów z badaczem J.P Farrelem - on twierdzi, ze Piramida Cheopsa to agregator energii kosmicznej, s³onecznej, fal dŸwiekowych, radiowych i wszelkich innych.... W odpowiednich rêkach - piramida mo¿e póŸniej pos³u¿yÌ jako swoista elektrownia - zasilaj¹ca np. pole ochronne ziemi, ale mo¿e te¿ byÌ œmiercionoœn¹ broni¹ masowej zag³ady (i taki jest tytu³ ksi¹¿ki "Death Star Giza").
Obawiam siĂŞ, Âże wÂłaÂśnie Samuel do takiego niecnego celu zamierza uÂżyĂŚ piramidy...
Enigma
Gość
« Odpowiedz #11 : Październik 07, 2008, 13:13:05 »

Kristobal, kwestie do czego s³uzy Wielka piramida by³y juz pare razy omawiane. Czy jest akumulatorem energii czy broni¹: tu odpowiedni temacik W jakim celu zbudowano Wielk¹ Piramidê? By³ jeszcze jeden ciekawy post redmuluca, odnosnie niszcz¹cej broni niestety temet ten nie jest moim dzia³em, wiec nie moge go przenieœÌ i tam go wkleiÌ.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #12 : Październik 15, 2008, 18:05:22 »

Nie wiem czy jest wam znany program Pogromcy Mitów (z discovery chanel) - kiedyœ sprawdzali mity zwi¹zane z piramid¹ - pamiêtam,¿e jegomoœÌ który ostrzy³ tam ¿yletki baaardzo sobie pozacina³ facjatê.. i generalnie du¿o obalili tam tych mitów..

moÂże coÂś na youtube by sie znalazÂło - poszukam jakby co.
Mora
Gość
« Odpowiedz #13 : Październik 15, 2008, 19:36:32 »

Nie wiem czy jest wam znany program Pogromcy Mitów (z discovery chanel) - kiedyœ sprawdzali mity zwi¹zane z piramid¹ - pamiêtam,¿e jegomoœÌ który ostrzy³ tam ¿yletki baaardzo sobie pozacina³ facjatê.. i generalnie du¿o obalili tam tych mitów..

ty im wierzysz?
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #14 : Październik 15, 2008, 19:37:25 »

ty im wierzysz?

a mam powĂłd by nie wierzyĂŚ?
Mora
Gość
« Odpowiedz #15 : Październik 15, 2008, 19:47:30 »

ty im wierzysz?

Noo wÂątpiĂŞ Âże sÂą oni wiarygodni(jak caÂłe media) w tym co piszÂą, mĂłwiÂą, pokazujÂą... zaleÂży im tylko na kasie.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #16 : Październik 15, 2008, 23:03:01 »

ty im wierzysz?

Noo wÂątpiĂŞ Âże sÂą oni wiarygodni(jak caÂłe media) w tym co piszÂą, mĂłwiÂą, pokazujÂą... zaleÂży im tylko na kasie.

hmmm, na jakiej podstawie tak uwaÂżasz?
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #17 : Październik 16, 2008, 10:18:48 »

CzeœÌ Micha³,
te¿ uwa¿am ¿e ich wiarygodnoœÌ jest przynajmniej dyskusyjna. Jeœli próbuj¹ udowadniaÌ coœ bardziej namacalnego to jeszcze jak ciê mogê, ale w sprawach z pogranicza nauki s¹ ju¿ do luftu. Widzia³em raz jak próbowali udowodniÌ istnienie telepati. Wzieli do próby bliŸniaków i jadnemu z nich kazali dok³adnie przyjzeÌ siê jakiemuœ przedmiotowi, nastêpnie przyprowadzili drugiego i bez u¿ywania s³ów ten pierwszy mia³, wytê¿aj¹c umys³ przekazaÌ swemu bratu zapamiêtany obraz, po czym ten drugi mia³ wybraÌ odpowiedni.
Wybacz ale takie udowadnianie istnienia tego fenomenu jest, niestosowne.
CaÂły program przypomina raczej bÂłazenadĂŞ niÂż uczciwe traktowanie o danych zjawiskach.
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #18 : Październik 16, 2008, 18:53:06 »

CzeœÌ Micha³,
te¿ uwa¿am ¿e ich wiarygodnoœÌ jest przynajmniej dyskusyjna. Jeœli próbuj¹ udowadniaÌ coœ bardziej namacalnego to jeszcze jak ciê mogê, ale w sprawach z pogranicza nauki s¹ ju¿ do luftu. Widzia³em raz jak próbowali udowodniÌ istnienie telepati. Wzieli do próby bliŸniaków i jadnemu z nich kazali dok³adnie przyjzeÌ siê jakiemuœ przedmiotowi, nastêpnie przyprowadzili drugiego i bez u¿ywania s³ów ten pierwszy mia³, wytê¿aj¹c umys³ przekazaÌ swemu bratu zapamiêtany obraz, po czym ten drugi mia³ wybraÌ odpowiedni.
Wybacz ale takie udowadnianie istnienia tego fenomenu jest, niestosowne.
CaÂły program przypomina raczej bÂłazenadĂŞ niÂż uczciwe traktowanie o danych zjawiskach.

pewnie masz racje, ale trzeba braĂŚ poprawkĂŞ na to, Âże jest to program rozrywkowy. i amerykaĂąski - a yankesi to specyficzni ludzie  MrugniĂŞcie
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #19 : Październik 27, 2008, 00:04:15 »

Du¿o na temat wykorzystania energi piramid mo¿na przeczytaÌ w ksi¹¿ce''Piramidy i ich wykorzystanie'' Leszka Mateli.
Wraz z ksi¹¿k¹ czytelnik otrzymuje piramidki do z³o¿enia.
http://www.matela.iig.pl/pl_ksiazki.php?ks=15 MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2008, 00:06:58 wysłane przez janusz » Zapisane
Blad
Gość
« Odpowiedz #20 : Październik 27, 2008, 11:45:41 »

Witam Was, moje pierwsze wejscie i proszĂŞ, od razu trafiam na temat do ktĂłrego doszÂłem po dÂługim czasie poszukiwaĂą. Jak wiecie w jĂŞzyku egipskim nie ma nazwy piramida. Wyraz m(e)r ktĂłry jÂą okreÂśla, oznacza miejsce (lub narzĂŞdzie) wstÂąpienia. Moim zdaniem to nie piramida jest akumulatorem (chociaÂż promieniowanie ksztaÂłtu i jej wÂłaÂściwoÂści sÂą niezaprzeczalne) moÂże byĂŚ urzÂądzeniem ktĂłre potrzebuje akumulatora. Akumulatorem takim prawdopodobnie jest Djet. O jego wÂłaÂściwoÂściach eklektycznych czy elektrostatycznych mogÂą ÂświadczyĂŚ rysunki znajdujÂące siĂŞ w Âświatyni Hathor w Denderze. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/70/Dendera_light_002.jpg
skryba
Gość
« Odpowiedz #21 : Listopad 20, 2008, 09:58:03 »

o tym,Âże piramida jest ogromnym akumulatorem, elektrowniÂą niesamowitej energii Ziemi pisaÂł Slosman tÂłumaczÂąc mechanizm dziaÂłania tego "akumulatora" a raczej gigantycznego generatora.
kabaretka28
Gość
« Odpowiedz #22 : Listopad 21, 2008, 08:17:44 »

Przyszło mi na myśl pewne pytanie po przeczytaniu jednej z sesji. Jest tam mowa o elektryczności. Olivier twierdzi, że piramidy były oświetlane: cyt. "Były porozmieszczane specjalne skrzynki z energią, które emitowały światło. A ponadto Łucjo - w nocy, to tak było mówione i tak istotnie było. Wtedy budowana była Piramida. Otóż tyle światła, ile dawały statki wystarczyło, żeby oświetlić cały teren budowy Piramidy". Zastanawiam sie czy skrzynki te były również wewnątrz piramidy bo przeciez napisy są na ścianach kamieni wewnątrz gdzie jest kompletnie ciemno! Jak więc oświetlone było wnetrze?
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2008, 08:19:36 wysłane przez kabaretka28 » Zapisane
Joel
Gość
« Odpowiedz #23 : Listopad 21, 2008, 13:18:18 »

Oczywiscie. Za dnia ludzie stawiali tylko rusztowania, a wieczorem przylatywaly robocze statki, oswietlajac przy tym caly plac budowy. Przenosily tonowe kamienie na budowle, a ludzie polewali na koniec kamienie zimna woda, to wszystko wywolywalo reakcje chemiczna, spajala jeden blok z drugim - w taki sposob mozna wytlumaczyc, dlaczego piramida stoi do dzis tak solidnie UÂśmiech

Z bezuzytecznych juz rusztowan, biale bractwo doradzalo Chufu zrobic pozytek i wykorzystac na placu budowy lub w pobliskich wioskach - to tlumaczy, czemu do dzis nie znaleziono tych rusztowan.

Gdy natomiast piramida byla coraz wyzsza, ludzia ciezko bylo na barkach nosic wiadra z zimna woda, to tez wykorzystali do tej pracy osiolki UÂśmiech

Kabaretka co do twojego pytania, to nie mam pojecia co to moglo byc, lecz sadze, ze jakies pochodnie, ew. specjalne urzadzenia, ktore dostawali kaplani od bialego bractwa, w tym chufu i Juno - chodzi mi tu o podobne, poreczne lasery, ktore sluzyly do obrobki kamieni. To urzadzenie bylo mniejsza wersja tego urzadzenia w statku robocznym i ono tez wydawalo mocne swiatlo.

Jesli jestes zadna szczegolow budowy piramidy to zachecam do przeczytania ksiazki P.Barbary Choroszy pt "Znak czasu" - tam masz naprawde wszystko rozpisane w drobnych szczegolach.

Pozdrawiam,
Joel.
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2008, 13:19:47 wysłane przez Joel » Zapisane
MichaÂł
Gość
« Odpowiedz #24 : Listopad 21, 2008, 23:56:35 »

posty o osioÂłkach wylÂądowaÂły w koszu.. To nie temat o zwierzÂątkach panowie  UÂśmiech
Strony: [1] 2 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: