Leszek
Gość
|
|
« : Maj 23, 2009, 16:15:02 » |
|
JesteÂś terrorystÂą...
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
|
« Odpowiedz #1 : Maj 24, 2009, 22:35:55 » |
|
Nie no musze to napisaĂŚ - gÂłupie. Nie obraÂź sie Leszku, ale obserwuje twojÂą fascynacje teoriami spiskowymi i smutno mi ze nadal sie tym tematem zajmujesz.
Film ten jest po prostu oskarÂżeniem. Sugeruje ze kazdy obywatel niemiec, to przestepca. Jakbym mieszkaÂła w niemczech, to czuÂłabym sie wrĂŞcz urazona, takim prostackim podejÂściem do sprawy. Celem tego filmiku, jest zasiewanie strachu i zrobienie z ludzi nawzajem wrogĂłw, a najbardziej z rzÂądu - znienawidzonej organizacji. ZastanawiaÂłes sie kiedyÂś 'kto to kreci', komu zalezy aby takie filiki propagowaĂŚ? Osoby ktĂłre planujÂą obaliĂŚ wÂładze - bo ta jest zÂła i zaprowadziĂŚ wÂłasnÂą. Ilu w niemczech mieszka muzuÂłmanĂłw, ktĂłrzy moga byĂŚ podejrzewani o terroryzm? Sporo, a taki film ma za zadanie zrĂłwnanie wszystkich do roli podejrzanych. Skoro eksermiÂści islamscy sa pod lupÂą - to niech bojÂą sie i beda niezadowoleni wszyscy. Bo kamery, bo kontrola poczty, odciski na dowodzie... Przepraszam, mi coÂś takiego nieprzeszkadza. Montarz kamer, powoduje spadek przetĂŞpczoÂści, kntrola informacj internetowych pozwala na wyÂłapanie np pedofili wymieniajÂących sie zdjeciami nieletnich. ByÂłes Leszku kiedyÂś na czacie w ktĂłrym jest pokoik o dwuznacznej 'sex w rodzinie'? Bo ja takie widziaÂłam i krew mnie zalewa na myÂśl ze ktoÂś nieletni, ma tam swobodny dostep. Tak, jestem za wiekszym dostepem policji do komputerĂłw i jestem za Âłapaniem przestepstw chocby popeÂłnianych wirtualnie (to samo sie tyczny poradnikĂłw konstruowanai bomb). Czy mam coÂś do ukrycia? jesli nawet mam osobiste foto, to nie trzymam go w dostepie do sieci - ze wzgledu na zwykÂłe virusy (nie trzeba tu zaraz mieszaĂŚ rzÂądu). A kto szuka zwolennikĂłw do tajnych organizacji, niech wie Âże odpowiednia sÂłuÂżba czuwa. Te filmy, jaki tu linek zapodaÂłeÂś, chcÂą zniesienia takiej kontroli obalenia wÂładz. A co w zamian? A no zacznÂą rzÂądzic ci co je nakrecili - czyli jescze gorsi. Osoby ktĂłre narzucÂą ci jednego Boga allacha i morderstwa honorowe. Leszku zycze ci abyÂś sie wyzwoliÂł z kregu 'teorii spiskowych'. Rozwoju bowiem nie przysporzÂą, co najwyÂżej uczyniÂą cie zwolennikiem swoich poglÂądĂłw i uczestnikiem przepychanki o sprawe ktĂłrej rzeczywistego celu nie poznasz.
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
|
« Odpowiedz #2 : Maj 24, 2009, 23:02:28 » |
|
Masz prawo do swojego zdania. Przedstawi³aœ swoje zdanie i jest ok. Ja wrzuci³em film, bo jest kpin¹ z tego jak traltuje siê ludzi... Uwa¿asz,¿e ja siê fascynuje teoriami spiskowymi? Ja siê im przygl¹dam i analizujê bez wiêkszych emocji. Po prawdzie to one mnie bawi¹, a ten filmik nie jest o teoriach spiskowych tylko o kontroli, która roztacza coraz szersze krêgi i to jest faktem. Uwa¿am, ¿e jest œwietnie zrobiony, a pod przykrywk¹ bezpieczeùstwa mo¿na w nieskoùczonoœÌ ograniczaÌ swobody obywatelskie, co ma miejsce. Nie têdy droga do polepszenia stanu bezpieczeùstwa. To s¹ œrodki zastêpcze. Trzeba usuwaÌ przyczyny z³a. Nie chcê jednak po tym rozmawiaÌ, bo mnie to nie interesuje
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 23:03:07 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
wielki budowniczy
Gość
|
|
« Odpowiedz #3 : Maj 24, 2009, 23:16:24 » |
|
Tak, jestem za wiekszym dostepem policji do komputerĂłw i jestem za Âłapaniem przestepstw chocby popeÂłnianych wirtualnie Przy okazji 'drobne' kary pieniĂŞÂżne za posiadanie nielegalnego oprogramowania teÂż by siĂŞ przydaÂły, najlepiej od razu wpĂŞdzaĂŚ do lochu za takie wykroczenia Nie ma to jak system pozwalajÂący kontrolowaĂŚ kaÂżdy aspekt Âżycia przeciĂŞtnego obywatela, poczÂąwszy od tego co robi, aÂż po sam fakt gdzie robi ewentualnie z kim, tylko kto to bĂŞdzie wszystko nagrywaÂł i za czyje pieniÂądze
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
|
« Odpowiedz #4 : Maj 24, 2009, 23:19:58 » |
|
Ostatni obrazek filmu (piramidke z przygl¹dajacym sie okiem w barwach flagi) tez uwazasz za œwietny? Nie masz wra¿enie Leszku ze te materia³y promowane s¹ przez konkretn¹ organizacje, lub przeciwko innej organizacji (oczywiœcie Iluminaci) I wszystkie te dzialania nie s¹ wcale bezsensowne lub podejmowane dla zabawy, lecz maj¹ swój wyznaczony cel? Ten cel jak podaje Icke ma byÌ szerzenie œwiadomoœci, a w rzeczywistoœci jest zasiewaniem starchu, wzajemnej podejrzliwoœci i wrogoœci miedzy ludzmi. Nawo³uje do zburzenia obecnego, czy tez przysz³ego po¿¹dku nie daj¹c nieczego w zamian. Czy nie wydaje ci sie dziwne ze film wskazuje oczywistego wroga (czesto z wymienianiem nazwisk) a nie definiuje celu takiego wskazania wroga? Ot po prostu jest jakas b³ekitna krew która szerzy z³o, ale jak mówi jeden z waszych guru 'wszyscy jestesmy Rostschieldami'. Tak s³ysza³am ze wszyscy ludzie s¹ ze sob¹ spokrewnieni mniej wiecej do 17 pokolenia. A juz napewno wszystkie kobiety pochodza od jednej pra-matki z afryki (badania naukowe, a nie pseudonaukowe to wykaza³y). Czemu ma wiec s³uzyÌ wskazanie ze Obama i Bush mieli jednego przodka a wszystkie wybory by³y sfingowane? Czy nie po to aby wykazaÌ ludziom ze s¹ zwyk³ym stadem baranów, daj¹cym sie wodziÌ za nos? Czy nie masz wrazenie ze to jakaœ paranoja, tylko po to aby zasiaÌ miedzy ludzmi wrogoœÌ? Napisa³am posta o symbolice Oka na piramidzie http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2606.msg31359#msg31359która zupe³nie nie pasuje do teorii, Iluminati szerz¹cych z³o, ale jakoœ nikt nie kwapi³ sie odpowiedzieÌ. Wiem ze tobie odpowiadanie tez idzie po grudzie, ale b¹dŸ chociaz odpowiedzialny i œwiadomy treœci jakie z wdziekiem i beztrosk¹ zabawy rozprowadzasz. Przy okazji 'drobne' kary pieniê¿ne za posiadanie nielegalnego oprogramowania te¿ by siê przyda³y, najlepiej od razu wpêdzaÌ do lochu za takie wykroczenia Macie do dyspozycji tony programów darmowych, testowych nie trzeba od razu baÌ sie lochu - wystarczy poszukaÌ Nie ma to jak system pozwalaj¹cy kontrolowaÌ ka¿dy aspekt ¿ycia przeciêtnego obywatela, pocz¹wszy od tego co robi, a¿ po sam fakt gdzie robi ewentualnie z kim, tylko kto to bêdzie wszystko nagrywa³ i za czyje pieni¹dze I tak paranoja rozsiewania strachu trwa w najlepsze... A przeciez niektórzy sami dobrowolnie siadaj¹/k³ad¹ przed tak¹ kamer¹, nie mówiÌ juz o tych co bardzo chc¹ ogladaÌ...czysty biznes, który kreci sie bez Wielkiego Iluminatora. Wystarczy zwyk³a chiwoœÌ i g³upota NWO wcale nie jest tu konieczny.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 23:24:52 wysłane przez Enigma »
|
|
|
|
|
wielki budowniczy
Gość
|
|
« Odpowiedz #5 : Maj 25, 2009, 00:02:49 » |
|
Czemu ma wiec s³uzyÌ wskazanie ze Obama i Bush mieli jednego przodka a wszystkie wybory by³y sfingowane? Zak³adam, ¿e nie chodzi tu o babciê ani dziadka. U nas Wa³êsa, Kwaœniewski, Lechu to samo, a podobno mamy demokracjê Tak s³ysza³am ze wszyscy ludzie s¹ ze sob¹ spokrewnieni mniej wiecej do 17 pokolenia. A juz napewno wszystkie kobiety pochodza od jednej pra-matki z afryki (badania naukowe, a nie pseudonaukowe to wykaza³y). tylko, ¿e w przypadku pra-matki (mitochondrialnej Ewy) nie mo¿emy mówiÌ o 17 pokoleniach wstecz, tylko 143 - 200 tys. lat. 17 pokoleù, przy za³o¿eniu, ¿e pokolenie rodzi siê œrednio co 30 lat, to mamy 510 lat wstecz Licz¹c od dzisiaj by³by rok 1499 a wtedy ludzie byli ju¿ nieŸle rozproszeni po œwieci i trudno mówiÌ o wspólnych korzeniach wszystkich ludzi wywodz¹cych siê w³aœnie z tamtego okresu, nie pomaga tutaj te¿ okreœlenie mniej wiêcej Chocia¿ jako S³owianie mamy jakieœ szanse na zaistnienie pokrewieùstwa na przestrzeni takiego okresu. Ten cel jak podaje Icke ma byÌ szerzenie œwiadomoœci ja stawiam na szerzenie dezinformacji ewentualnie g³oszenie herezji, ale dobrze jest braÌ te¿ tak¹ mo¿liwoœÌ, w koùcu w dzisiejszych czasach nie mo¿na ufaÌ nawet samemu sobie. Macie do dyspozycji tony programów darmowych, testowych nie trzeba od razu baÌ sie lochu - wystarczy poszukaÌ a za darmo to nawet po mordzie dzisiaj trudno dostaÌ... mo¿liwoœci takich programów ka¿dy wie jakie s¹, s¹dzê ¿e dobrze jest jak jest, z punktu konsumenta mo¿na siê przyzwyczaiÌ A wersje testowe, up³ynie termin testu programu i co dalej. I tak paranoja rozsiewania strachu trwa w najlepsze Przyznam, ¿e to forum jest jednym z niewielu miejsc, gdzie mo¿na to odczuÌ
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 06:21:16 wysłane przez wielki budowniczy »
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
|
« Odpowiedz #6 : Maj 25, 2009, 07:32:25 » |
|
co do pochidzenia to wiêkszoœÌ z Polaków ma korzenie niemieckie lub rosyjskie - efekty gwa³tów w czasach wojny... ergo - ka¿dy z nas mo¿e mieÌ powi¹zania z Hitlerem lub Stalinem ;P (i to doœÌ bliskie)
|
|
|
|
|
|
|
wielki budowniczy
Gość
|
|
« Odpowiedz #7 : Maj 25, 2009, 09:11:40 » |
|
jaka wiĂŞkszoœÌ PolakĂłw, to brednie... ;/ Ale jak czyta siĂŞ takie doniesienia, to krew zalewa... PodobnÂą gehennĂŞ przeÂżyÂły kobiety na Warmii i Mazurach. Nawet po odsuniĂŞciu siĂŞ frontu Niemki i Polki byÂły tam regularnie gwaÂłcone. Jak donoszono z Olsztyna w marcu 1945 r.: „nie uchowaÂła siĂŞ prawie Âżadna kobieta” i – jak podkreÂślano – bez wzglĂŞdu na wiek. „A najwaÂżniejsze – zauwaÂżyÂł ktoÂś w prywatnym liÂście – Âże kobiety sÂą kobietami podobno od 9 lat do 80, a nawet byÂł wypadek 82”. ZdarzaÂło siĂŞ, Âże ofiarÂą gwaÂłtu padaÂły rĂłwnoczeÂśnie babka, matka i wnuczka. Bardzo czĂŞsto dochodziÂło do gwaÂłtĂłw zbiorowych, ktĂłrych sprawcami byÂło kilkunastu, a nawet kilkudziesiĂŞciu ÂżoÂłnierzy. http://religiapokoju.blox.pl/2009/03/Wojny-i-gehenna-kobiet.htmlnic tylko chwyciĂŚ za szablĂŞ i iœÌ po sprawiedliwoœÌ
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
|
« Odpowiedz #8 : Maj 25, 2009, 12:40:46 » |
|
Odbiegacie nieco od tematu, to nie jest topic o gwa³tach podczas wojny, lecz odpowiedzilnoœci 82mln niemców wobec zjawiska terroryzmu. Najazdy wrogich narodów i takie zachowania zdarza³y sie praktycznie w kazdej wojnie. Czy to pomiedzy angli¹, francj¹, szkocij¹. Polska tu nie jest ¿adnym wyj¹tkiem, po za tym po wojnie nie wybito chyba wszystkich facetów, wiec stwierdzenie ze 'wiêkszoœÌ z Polaków ma korzenie niemieckie lub rosyjskie' jest grubo przesadzone. Owszem pewien odsetek ludnoœci jest mieszanego pochodzenia, a wymiana genów jest czynnikiem bilogicznym.
Stwierdzenie wiec ze wszyscy ludzie s¹ spokrewnieni, ma w sobie jak¹œ czeœÌ prawdy, a badania nad mitochondrialn¹ Ew¹, potwierdzaj¹ jakiegoœ wspólnego przodka. Wytykanie ze Obama jest skoligacony z Bushem jest na takim samym poziomie, jak stwierdzenie ze wszyscy biali byli kiedys tez czarni - zawiera w sobie czeœc prawdy, ale g³êbsza reflekja wobec tego nie wynika, bo wiekszoœc musia³aby sie uderzyÌ w pierœ i przeprosiÌ 'czarnych' za lata niewolnictwa. Do tego jednak jest daleko, lepsze jest zwalanie win na wszystkich dooko³a To co mnie bulwersuje w tym filmie to przerzucanie odpowiedzialnoœci (domniemany terroryzm) na wszystkich obywateli. Skoro jakas grupa (ekstermistów) jest pod lup¹, to niech boj¹ sie wszyscy. Jak juz wspomnia³am jestem za inwigilacja komputerów, jesli to pomo¿e w wy³apaniu osób które kryj¹ sie w spo³eczeùstwie, planuj¹c atak na przpadkowe osoby. Stwierdzenie ze 'wszyscy sa terrorystami z powodu paùstwowej kontroli' mija sie z rzeczywistoœci¹. Taki sam wglad policja ma w Polsce w smsy, rozmowy telefoniczne, konta bankowe - i to nie ze wzgledu na terroryzm, ale zwyk³¹ przestepczoœÌ - dzialnoœÌ w zorganizowaanych strukturach mafijnych. Przerzucanie tej odpowiedzialnoœci 'na wszystkich' to taki zabieg jak artyku³ w "Der Spiegel": 'tak¿e Polacy byli wspólnikami Hitlera'.
Poniewaz niemcom trudno oczyÂściĂŚ sie ze zbrodni w Europie, niech winni czujÂą sie wszycy. Grzechy swojego stada najlepiej rzuciĂŚ na milczacÂą gawiedz dookoÂła. Ale............jesli chodzi o przeciwnikĂłw, ewentualnie grupy 'trzymajÂące wÂładze' ludzi bogatych i posiadajÂących wÂładze; tych bardzo Âłatwo wskazaĂŚ jako IluminatĂłw, stawierdzajÂąc 'to oni sÂą Âźli' - bo kontrolujÂą nas i majÂą za duzo forsy. A czy nie to samo byÂło z Âżydami podczas II wojny? Czy nie byli oskarÂżani o gromadzenie majÂątku, doprowadzanie biednych do upadku i kontroli wyÂższych urzedĂłw? To ta sama gadka od lat: istnieje jakas grupa ktĂłra ma forse i wÂładze dlatego trzeba sie ich pozbyĂŚ. A kto nakreciÂł film o '82 mnl terorystĂłw' ktĂłry zrĂłwnuje przestepcĂłw z kaÂżdy obywatelem? Bynajmniej nie fan Kubusia Puchatka, to sÂą dwie zwalczajace sie frakcje od lat i pomimo wojny i holocaustu nadal niewile sie zmieniÂło. W filmach 'demaskujÂących' iluminatĂłw peÂłno jest hebrajskiego pisma, odoÂśnikĂłw do Tory, przykÂładĂłw wampiryzmu. Pisanie ze to fajny filmik bo jest Âładnie zrobiony, bez analizy kto i poco to kreci jest dla mnie czysta naiwnoÂściÂą.
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #9 : Maj 25, 2009, 21:34:09 » |
|
Leszku, jestem zszokowana, ze ty stoisz w takim temacie. Po pierwsze o co to chodzi?- ty tam nie zyjesz, czy zyjesz tam? Jestes na forum, gdzie sie mowi o rozwoju duchowym, o milosci czlowieka do czlowieka. Ja mam wrazenie ze jestes gotowy rozwinac 3 wojne swiatowa. Ja wiem ze zyje w czasach , ze wszyscy chca zyc w pokoju, rozwijac sie , uczyc, wychowywac swoje dzieci i byc prawym czlowiekiem. To co bylo, to juz przeszlo, tez po wojnie przezylismy wiele niesprawiedliwosci, wiele ludzi poszlo do ziemi, gdzie sa sprawcy tego wszystkiego? kto to byl?. Nie tedy droga, Europa sie otwiera i niestety musimy uczyc sie razem zyc, pracowac ,funkcjonowac. Ja mieszkam 23 lata w Niemczech, jezeli mnie spotkala jakas przykrosc to tylko od ludzi za granicy. Dzieki bogu spimy spokojnie, bez krat na oknach na parterze, poruszamy sie bezpiecznie po ulicach i zyjemy normalnie. To takie przykre jesli ktos na takim poziomie jak ty rozsiewa takie informacje, ktore nie buduja, ale rujnuja. Przykro mi bardzo, ale dobrej przyszlosci w takich tematach nie widze. Pozdrowienia Rafaela.
Ps. Co sie dzialo podczas II wojny swiatowej, to jak dotad to prawdziwa sprawiedliwosc sie nie dokonala, w brudzie wszyscy mieszali swoje rece, swietych nie bylo nigdzie. Wielki budowniczy, zawsze bardzo lubialam czytac twoje wypowiedzi, wyobraz sobie, bierz szabelke i w droge......mysle ze znajdziesz wiecej ochotnikow do zrobienia zamieszania w Europie, tylko gdzie chcesz isc, do Niemiec, do Rosji, Wloch ,Francji , w ktorym miejscu teraz rozpoczniecie III wojne swiatowa, jest przeciesz przepowiadana.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 21:55:40 wysłane przez Rafaela »
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
|
« Odpowiedz #10 : Maj 26, 2009, 08:22:00 » |
|
jaka wiĂŞkszoœÌ PolakĂłw, to brednie... ;/ Ale jak czyta siĂŞ takie doniesienia, to krew zalewa... PodobnÂą gehennĂŞ przeÂżyÂły kobiety na Warmii i Mazurach. Nawet po odsuniĂŞciu siĂŞ frontu Niemki i Polki byÂły tam regularnie gwaÂłcone. Jak donoszono z Olsztyna w marcu 1945 r.: „nie uchowaÂła siĂŞ prawie Âżadna kobieta” i – jak podkreÂślano – bez wzglĂŞdu na wiek. „A najwaÂżniejsze – zauwaÂżyÂł ktoÂś w prywatnym liÂście – Âże kobiety sÂą kobietami podobno od 9 lat do 80, a nawet byÂł wypadek 82”. ZdarzaÂło siĂŞ, Âże ofiarÂą gwaÂłtu padaÂły rĂłwnoczeÂśnie babka, matka i wnuczka. Bardzo czĂŞsto dochodziÂło do gwaÂłtĂłw zbiorowych, ktĂłrych sprawcami byÂło kilkunastu, a nawet kilkudziesiĂŞciu ÂżoÂłnierzy. http://religiapokoju.blox.pl/2009/03/Wojny-i-gehenna-kobiet.htmlnic tylko chwyciĂŚ za szablĂŞ i iœÌ po sprawiedliwoœÌ jak nie? lata zaborĂłw takÂże zrobiÂły swoje - wtedy gwaÂłty na wsiach byÂły sprawÂą normalnÂą, czas I wojny - gwaÂłty, czas II - gwaÂłty juÂż naprawdĂŞ nie wiadomo kto jest z jakiej krwi
|
|
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #11 : Maj 26, 2009, 11:44:03 » |
|
Dlatego uwazam ze powinnismy poprostu zyc normalnie, mamy wystarczajaco stresu zycia codziennego. Oczywiscie takie informacje o gwaltach, niesprawiedliwosci , morderstwach, oszustwach itp. scinaja czlowieka z nog. Takich historii nie powinno sie zapomnic, ale tez nie podsycac narodowych nastrojow. Jadyna droga do budowania zycia codziennego i przyszlosci jest spokoj i madrosc spoleczenstwa, obojetnie w jakim kraju. W Niemczech zyje tak ogromna ilosc roznych narodowosci, co dziennie z frustracji, glupoty, szukania lekkich pieniedzy dzieje sie duzo zla. Nie jest to latwe, zadowolic ludzi ktozy przybyli z roznych krajow, roznej kulturze najczesciej bez checi nauki jezyka, szkoly integracji. Jest to problem na ogromna skale europejska nie tylko Niemiec. Trzeba troche sie zajac roznymi informacjami co to sie naprawde na swiecie dzieje, aby potem zajmowac skrajne stanowisko. Nie wszystko zloto co sie swieci u sasiada, ale nalezy miec troche wiadomosci jak sie zachowuja ludzie za granica, dlaczego to wlasnie jest tak a nie inaczej. Badzmy bardziej otwarci na swiat, pytajmy sie dlaczego, interesujmy sie troche wiecej i bezstronnie polityka, to czesto odpowiedzi na rozne pytania przyjda jakby same. Jest bardzo milo miec madrych sasiadow, czy mam racje?
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
|
« Odpowiedz #12 : Maj 26, 2009, 12:37:40 » |
|
Sorry, nie wypowiadam siê bo to forum coraz czêœciej tr¹ci mi jak¹œ praktyka psychoterapeutyczn¹, tudziez jak¹œ grup¹ wsparcia, to nie sa moje klimaty. Dlatego koùczê swoje forum: http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.phpZnajdzie siê tam i "œwiêta geometria" i "Graal Wintera" i Tajne stowarzyszenia" i "teorie spiskowe" i nawet "agentura w internecie" i dziale socjotechnika. Poza tym bêd¹ tam "Ro¿ne wizje œwiata i cz³owieka", bo to mnie o prostu interesuje. Pozdrawiam P.S Enigma, nie zgadzam siê z Tob¹ i nie interesuje mnie rozmowa ile razy ma CI to pisaÌ? 100? NIe interesua mnie rozmowy. Interesuje mnie przekazywanie informacji i tyle. Ty snujesz swoj¹ interpretacje i masz prawo, ale aby komuœ zarzucaÌ, ¿e wstawia filmik, to ju¿ jakaœ paranoja. I co mam Ci teraz pisaÌ, ¿e ty snujesz spiski, bo uwa¿asz, ¿e to robota Iluminatów albo muzu³manów. Sorry, mnine po prostu nudz¹ takie rozmowy, wiêc nie bêdê siê zmusza³ do pisania, bo naprawdê mam ciekawsze zajêcia ni¿ zanudzanie samego siebie rozmowami na ka¿dy temat, który ktoœ poruszy. Wybieram to co mnie interesuje i pisze. Tak rozumiem idee forum. I nie mam ochoty rozmawiac o idei forum... Powodzenia
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 12:46:01 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #13 : Maj 26, 2009, 12:57:12 » |
|
"Rozne wizje swiata i czlowieka"- bardzo ladny temat. Zastanow sie i porownaj czy ten temat ktory otwozyles, ukazales tylko jedna wizje i za toba beda szli inni, teraz jestes nieszczesliwy. Moze byc ze roznica wieku miedzy nami jest duza, ale wiedz mi ze ciagle pranie tego co sie juz wyprac nie da nie ma sensu. Czesto rece opadaja do kad zmierzaja niektore osoby. W zyciu nalezy sie tez smiac, starac sie pracowac nad tym aby byc pogodnym, aby byc dlugo zdrowym i silnym. Jestes przekonany o tym linku ktory wstawiles, ze to tak jest jak ci ktos to przedstawil?, nie masz ochoty zaineresowac sie o co to wlasciwie chodzi. Na rozne punkty z tego linku sa przepisy, i nie dotycza to kazdego obywatela tylko w momencie przestepstwa, albo dokladnych dokumentow o zagrozeniu. Wypadki terrorystyczne ciagle maja miejsce, zorganizowane przestepstwa tez. To ciekawe tematy. Mozna by duzo o tym, ja ci nie zabraniam , mozesz ciagnac temat w dalszym ciagu, jak ci to sprawia satysfakcje i zbuduje zadowolenie . Ok. Pozdrawiam. Rafaela.
==========================================================
Odpowiedz #14 : Maj 26, 2009, 14:04:10
-------------------------------------------------------------------------------- Wlasnie bylam na twoim nowym forum. Zycze ci duzo powodzenia i niech sie dobrze rozwija. Rafaela.
ScaliÂłem posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 16:43:24 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
|
« Odpowiedz #14 : Maj 26, 2009, 13:15:21 » |
|
EDIT:
Rafaelo, mnie ten temat nie interesuje na tyle, aby o nim pisaĂŚ. PowtĂłrzĂŞ, bardziej interesuje mnie przekazywanie informacji. DuÂżo bardziej interesujÂą mnie inne rzeczy, ale wiele osĂłb na tym forum, niemal kaÂżdy temat czy zdanie rozpatruje jako przejaw stanu ÂświadomoÂści i stadium rozwoju osoby, kto coÂś porusza i z tej pozycji ocenia osobĂŞ. WiĂŞc nawet to moje zdanie bĂŞdzie skwitowane powtarzanym tu na zasadzie mantry zdaniem "dzisiaj tego nie widzisz, ale kiedyÂś to zrozumiesz". Mnie to po prostu nudzi, bo to nic nie wnosi, a poza tym uwaÂżam, Âże nie jest waÂżne CO ktoÂś pisze, ale CO MU TO DAJE. WIĂŞc jak kogoÂś krĂŞci pisanie o szczytach gĂłrskich to jest ok, jak o spiskach to jest ok, jak o nauce to teÂż jest ok. Wrzucasz temat, a tu zaraz pojawiajÂą siĂŞ porady psychologiczne. Dla mnie to jest po prostu Âśmieszne. Wiele osĂłb zrobiÂło sobie z forum jakis dziwny oÂłtarzyk i siedzÂą tu, jakby chciaÂły siĂŞ ogrzaĂŚ, jak przy jakimÂś ognisku. Dla mnie jest to jakiÂś substytut, ale to ich sprawa.
Przepraszam, ale nie bĂŞdĂŞ juÂż o tym pisaÂł, bo mnie to STRASZNIE MĂCZY i odciÂąga od tego co mnie rozpala, czym ÂżyjĂŞ i co mi daje radoœÌ. Dlatego powoli znikam stÂąd, bo nie jestem psychologiem, aby analizowaĂŚ ludzi, ktĂłrzy miesiÂącami piszÂą o tym samym w kó³ko macieja... Jak komuÂś to odpowiada to ok. Ja jednak przepraszam, ale nie biorĂŞ w tym udziaÂłu.
Pozdrawiam
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 19:06:11 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
|
« Odpowiedz #15 : Maj 26, 2009, 14:37:06 » |
|
Mimo wszystko zycze ci wszystkiego najlepszego na nowym forum. Mysle ze nasze forum bedziesz tez odwiedzal. Pozdrawiam Rafaela.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
|
« Odpowiedz #16 : Maj 26, 2009, 15:04:19 » |
|
Leszek - nie chcê tu zajmowaÌ jednostronnego stanowiska, ale spójrz na jedn¹ wa¿n¹ konsekwencjê tego. Ty akurat nie wi¹¿esz z tymi filmikami wiêcej emocji. Traktujesz je jako...hmmm... "ok, mo¿na spojrzeÌ i siê zastanowiÌ, oceniÌ". Ale dla wielu (niestety, na tym forum) takie informacje s¹ jak prawda objawiona. Wielu ludzi tutaj nie potrafi analizowaÌ, podejœÌ "na ch³odno" - wpl¹tuj¹ siê w t¹ pajêczynê myœlenia spiskowego, zaczynaj¹ wierzyÌ, i taka wiara staje siê czêœci¹ ich ¿ycia.
St¹d myœlê, ¿e samo przekazywanie takich "informacji", bez ich analizy, mo¿e przynieœÌ wiele szkody, niezale¿nie, czy jest to zamierzone.
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
|
« Odpowiedz #17 : Maj 26, 2009, 18:52:04 » |
|
Enigma, nie zgadzam siĂŞ z TobÂą i nie interesuje mnie rozmowa ile razy ma CI to pisaĂŚ? 100? NIe interesua mnie rozmowy. Interesuje mnie przekazywanie informacji i tyle. Ty snujesz swojÂą interpretacje i masz prawo, ale aby komuÂś zarzucaĂŚ, Âże wstawia filmik, to juÂż jakaÂś paranoja. I co mam Ci teraz pisaĂŚ, Âże ty snujesz spiski, bo uwaÂżasz, Âże to robota IluminatĂłw albo muzuÂłmanĂłw. Sorry, mnine po prostu nudzÂą takie rozmowy, wiĂŞc nie bĂŞdĂŞ siĂŞ zmuszaÂł do pisania, bo naprawdĂŞ mam ciekawsze zajĂŞcia niÂż zanudzanie samego siebie rozmowami na kaÂżdy temat, ktĂłry ktoÂś poruszy. Wybieram to co mnie interesuje i pisze. Tak rozumiem idee forum. I nie mam ochoty rozmawiac o idei forum... Powodzenia
Kazdy film, temat, post wzbudza na forum jakieœ emocje i komentarze. Oczekiwanie ¿e wrzucisz tu byleco i obedzie sie bez odzewu jest dla mnie trudne do pojecia. Innym chetnie odpowiadasz, a mi nie - ok. Nie mam pretensji. Ale nie mysl sobie ze po tytule 82mln terorystów, ludzie bed¹ sie g³askaÌ po g³ówce, jak pokaza³a praktyka czesciej wol¹ sobie wyciagac brudy i przypominaÌ przykroœci. A przecie¿ mamy budowaÌ lepsz¹ przysz³oœÌ? Taki jest niestety skutek, uœwiadamiania o dzia³alnoœci 'iluminatów' to szerzenie wrogoœci i podzia³ów - jesteœ dojrza³ym cz³owiekiem wiec czas jest zdaÌ sobie z tego sprawe.
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
|
« Odpowiedz #18 : Maj 26, 2009, 19:14:22 » |
|
Enigma, jak ma z Tob¹ rozmawiaÌ Tene, ty lubisz uswiadamiaÌ, mo¿e pomo¿esz kole¿ance? Ja wrzuci³em filmik z t³umaczeniem. To Ty zaczê³as pisaÌ, ¿e to robia muzu³manie, aby obalic rz¹d, a teraz widzê, ¿e cos piszesz o uœwiadamianiu o dzia³alnoœci Iluminatów.... I z czym tu dyskutowaÌ? By³ filmik z t³umaczeniem na polski, który ironicznie pokazuje, ze rz¹d Niemiecki zachowuje siê tak, jakby ka¿dy obywatel Niemiec by³ potencjalnym terroryst¹. Tyle i tylko tyle. Jak ktoœ widzi tu muzu³manów, Iluminatów, to sorry. Ja widzê fajnie zrobion¹ kreskówkê No, ale Tene masz racjê trzeba uwa¿aÌ, bo ludzie faktycznie maj¹ spiskowa paranojê, a przecie¿ CI obcy mog¹ byÌ dobrzy i niekoniecznie chc¹ wytrzebic ludzkoœÌ, aby tu zamieszkaÌ Jeœli ktoœ chce pogadaÌ o teoriach spiskowych na serio, to zapraszam tutaj:http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=138.0Tam na dole strony klikn¹Ì, aby przejœc do w³aœciwego tematu.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 19:44:39 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
|
« Odpowiedz #19 : Maj 26, 2009, 20:45:40 » |
|
Enigma, jak ma z Tob¹ rozmawiaÌ Tene, ty lubisz uswiadamiaÌ, mo¿e pomo¿esz kole¿ance? Ja wrzuci³em filmik z t³umaczeniem. To Ty zaczê³as pisaÌ, ¿e to robia muzu³manie, aby obalic rz¹d, a teraz widzê, ¿e cos piszesz o uœwiadamianiu o dzia³alnoœci Iluminatów.... I z czym tu dyskutowaÌ? Leszku, z ca³ym szacunkiem Tene skierowa³ do ciebie posta. Co do pomocy kolezance, to owszem rozmawia³yœmy juz wczeœniej bardzo mi³o na priva, oraz przez skype. Tak, takie kontakty rozwijaj¹ obydwie strony i przynosz¹ duzo radoœci. Dzieki Rafaelo za dobre s³owa. By³ filmik z t³umaczeniem na polski, który ironicznie pokazuje, ze rz¹d Niemiecki zachowuje siê tak, jakby ka¿dy obywatel Niemiec by³ potencjalnym terroryst¹. Tyle i tylko tyle. Jak ktoœ widzi tu muzu³manów, Iluminatów, to sorry. Ja widzê fajnie zrobion¹ kreskówkê Wiec jak skomentujesz ostatni kadr ze swojego filmu? co powiesz o oczku na czubku piramidy, czy nie jest to zbie¿noœÌ z: 'piramid¹ manipulacji' systemu kontroli ¿ycia ludnoœci z przytoczonej przez Rados³awa strony: http://docs.google.com/View?docid=dchsvhps_3fc3k5cffCzy ja mam jak¹s paranoje, ¿e kojarze odpowiedni¹ symbolike z grupami które takow¹ symbolike szeroko objaœniaj¹? No, ale Tene masz racjê trzeba uwa¿aÌ, bo ludzie faktycznie maj¹ spiskowa paranojê, a przecie¿ CI obcy mog¹ byÌ dobrzy i niekoniecznie chc¹ wytrzebic ludzkoœÌ, aby tu zamieszkaÌ Te¿ w³asnie uwa¿am, ¿e nie ka¿dy diabe³ straszny jak go odmalowuj¹. Pozornie 'fajnie zrobiona kreskówka' a jaki podtekst?
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #20 : Maj 27, 2009, 00:04:48 » |
|
Dajcie spokój ju¿. Temat siê rozgrza³ a nie ma o co. Lepiej zastanówmy siê ile ju¿ kontroli oddaliœmy nad sob¹ . Gdy siê urodzisz - nadawany jest Ci numer ... potem jeszcze wiele numerów. Wraz z nimi nadawane s¹ prawa, ale i obowi¹zki. Po 11 Wrzeœnia pojawi³ siê pretekst , aby jeszcze bardziej zacieœniÌ œwiatow¹ kontrolê . Po to , aby ¿aden terrorysta siê nie przeœlizgn¹³ miliony innych podró¿nych jest systematycznie poddawanych drobiazgowej kontroli tak jakby to oni byli terrorystami. Ju¿ nawet nie mo¿na siê poindorzyÌ jak Rokita z Nelly hehehhe. Leszko tylko zwróci³ uwagê na paranoidalnie przejaskrawion¹ sytuacjê w której ka¿dy by³by potencjalnym terroryst¹ - dopóki nie utraci z jakichœ powodów tego statusu.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
|
« Odpowiedz #21 : Maj 27, 2009, 06:26:55 » |
|
OczywiÂście, East, zastanawiajmy siĂŞ... zastanawiajmy... aÂż w nasze umysÂły wpoi siĂŞ do koĂąca wizja bycia kontrolowanym.
Mo¿e zamiast pierdó³ zastanawiajmy siê, jak z ka¿dym dniem spokojnie, powoli i cierpliwie zmieniaÌ swoje ¿ycie na lepsze, zamiast szukaÌ wszêdzie spisku i pogr¹¿aÌ siê w rozmyœlaniach, jak to jesteœmy wielce kontrolowani. Na zdrowie wszystkim wyjdzie.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #22 : Maj 27, 2009, 17:43:11 » |
|
TeÂż racja Tene
|
|
|
|
|
|
|
wielki budowniczy
Gość
|
|
« Odpowiedz #23 : Maj 27, 2009, 21:41:50 » |
|
co powiesz o oczku na czubku piramidy, czy nie jest to zbie¿noœÌ z: Najprawdopodobniej jest to zbie¿noœÌ celowa i stanowi wyraŸn¹ przes³ankê o pogl¹dach autora/ów filmiku, który zak³ada najczarniejszy scenariusz, straszy, ¿e mo¿e tak byÌ nie bêd¹c w to zamieszany, wiêc mo¿na powiedzieÌ, ¿e histeryzuje. Wydaje mi siê w³aœnie, ¿e autor ma podobn¹ pasjê do Leszka Logo myœlê œwiadczy o religii, któr¹ wyznaje autor Czyli ogó³em takie straszenie raczej z zamierzeniem wywo³ania jakichœ ruchów wolnoœciowych. teraz mo¿na siê baÌ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2009, 21:42:03 wysłane przez wielki budowniczy »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
|
« Odpowiedz #24 : Maj 28, 2009, 11:20:48 » |
|
Leszko tylko zwróci³ uwagê na paranoidalnie przejaskrawion¹ sytuacjê w której ka¿dy by³by potencjalnym terroryst¹ - dopóki nie utraci z jakichœ powodów tego statusu. Ale¿ nie, Leszko jak sam powiedzia³ widzi tu tylko 'fajnie zrobion¹ kreskówkê' autorstwa bli¿ej nieznanej osoby. DodaÌ nalezy ze 'du bist' to z niemieckiego czas teraŸniejszy, wiec autor nie duma nad 'potencjalna przysz³oœci¹' - lecz chce opisac tera¿niejszoœÌ. Uwazam ze takim ogólnikowym oskar¿eniom nalezy oponowaÌ, 'k³amstwo powtórzone tysi¹c razy staje sie prawd¹'. A powielanie tych treœci, to w pewien sposób podpisywanie siê pod zawartoœci¹, dlatego wartoby sie zastanowiÌ z grubsza nad skutkami. Najprawdopodobniej jest to zbie¿noœÌ celowa i stanowi wyraŸn¹ przes³ankê o pogl¹dach autora/ów filmiku, który zak³ada najczarniejszy scenariusz, straszy, ¿e mo¿e tak byÌ nie bêd¹c w to zamieszany, wiêc mo¿na powiedzieÌ, ¿e histeryzuje. Wydaje mi siê w³aœnie, ¿e autor ma podobn¹ pasjê do Leszka Logo myœlê œwiadczy o religii, któr¹ wyznaje autor Czyli ogó³em takie straszenie raczej z zamierzeniem wywo³ania jakichœ ruchów wolnoœciowych. Ale¿ nie namawiam nikogo aby sie baÌ, poprostu uwazam ca³¹ ta kampanie anty-iluminack¹ za sprawê o znaczeniu du¿o mniejszym, ni¿by ten autor filmiku chcia³ wywo³aÌ. Zbyt sobie cenie osobisty spokój zeby mieszaÌ sie w kampanie której cel jest defacto nieznany. Co do Leszka, to mia³ on du¿¹ lepsz¹ pasje co do œw geometrii, wiec ciezko mi jest zrozumieÌ nag³y zakret w strone 'œwiatowego spisku' który zamiast rozwijaÌ, dzieli.
|
|
|
|
|
|
|
|