Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 19:48:43

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: 82 miliony terrorystów w Niemczech...  (Przeczytany 13067 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Leszek
Go¶æ
« : Maj 23, 2009, 16:15:02 »

Jeste¶ terroryst±...
<a href="http://www.youtube.com/v/SGD2q2vewzQ&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/SGD2q2vewzQ&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>
http://www.youtube.com/watch?v=SGD2q2vewzQ

T³umaczenie ca³ego filmiku na jêzyk polski:

Du bist Terrorist (Jeste¶ terroryst±)

Niedawno temu odkrylismy, ze w Niemczech zyje ponad 82 milionow terrorystow.
TY jestes jednym z nich.
Dlatego teraz kontrolujemy i zapisujemy wszystkie twoje dzialania przez 6 miesiecy.
Np.: do kogo dzwonisz i kiedy.
Kiedy uzywasz swoja komorke, i gdzie.
Kiedy i z ktorego miejsca logujesz sie do internetu, i ktore strony odwiedzasz.
Do kogo piszesz maile, i dlaczego.
I poniewaz jestes terrorysta, BKA moze od tej pory rowniez kontrolowac twoj komputer.
Znamy twoje hasla, ogladamy twoje zdjecia z urlopu, sledzimy z kim jestes na czacie.
Albo szperamy w twoich osobistych dokumentach.
Mozemy z twojego komputera sciagnac wszystkie dane, zmienic je, albo zapisac zupelnie nowe.
Jeszcze nigdy nie mielismy w Niemczech zamachu terrorystycznego, zaplanowanego na skale miedzynarodowa.
Ale z TOB¡, i 82 milionami nowymi terrorystami, musimy bardzo uwazac, zeby tak zostalo.
Nowy dowod osobisty, ktory m.i. zawiera odciski palcow, wiecej kamer i jeszcze wiecej innych niespodzianek juz sa w drodze do ciebie.
Poniewa¿ TY jeste¶ terroryst±.

¬ród³o:
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=7613

=====================================
P.S
Czy ktos wie jak wklepaæ napisy do filmowego formatu mp4 ?
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Maj 24, 2009, 22:35:55 »

Nie no musze to napisaæ - g³upie.
Nie obra¼  sie Leszku, ale obserwuje twoj± fascynacje teoriami spiskowymi i smutno mi ze nadal sie tym tematem zajmujesz.

Film ten jest po prostu oskar¿eniem. Sugeruje ze kazdy obywatel niemiec, to przestepca. Jakbym mieszka³a w niemczech, to czu³abym sie wrêcz urazona, takim prostackim podej¶ciem do sprawy. Celem tego filmiku, jest zasiewanie strachu i zrobienie z ludzi nawzajem wrogów, a najbardziej z rz±du - znienawidzonej organizacji. Zastanawia³es sie kiedy¶ 'kto to kreci', komu zalezy aby takie filiki propagowaæ? Osoby które planuj± obaliæ w³adze - bo ta jest z³a i zaprowadziæ w³asn±. Ilu w niemczech mieszka muzu³manów, którzy moga byæ podejrzewani o terroryzm? Sporo, a taki film ma za zadanie zrównanie wszystkich do roli podejrzanych. Skoro eksermi¶ci islamscy sa pod lup± - to niech boj± sie i beda niezadowoleni wszyscy. Bo kamery, bo kontrola poczty, odciski na dowodzie... Przepraszam, mi co¶ takiego nieprzeszkadza. Montarz kamer, powoduje spadek przetêpczo¶ci, kntrola informacj internetowych pozwala na wy³apanie np pedofili wymieniaj±cych sie zdjeciami nieletnich. By³es Leszku kiedy¶ na czacie w którym jest pokoik o dwuznacznej 'sex w rodzinie'? Bo ja takie widzia³am i krew mnie zalewa na my¶l ze kto¶ nieletni, ma tam swobodny dostep. Tak, jestem za wiekszym dostepem policji do komputerów i jestem za ³apaniem przestepstw chocby pope³nianych wirtualnie (to samo sie tyczny poradników konstruowanai bomb). Czy mam co¶ do ukrycia? jesli nawet mam osobiste foto, to nie trzymam go w dostepie do sieci - ze wzgledu na zwyk³e virusy (nie trzeba tu zaraz mieszaæ rz±du). A kto szuka zwolenników do tajnych organizacji, niech wie ¿e odpowiednia s³u¿ba czuwa. Te filmy, jaki tu linek zapoda³e¶, chc± zniesienia takiej kontroli obalenia w³adz. A co w zamian? A no zaczn± rz±dzic ci co je nakrecili - czyli jescze gorsi. Osoby które narzuc± ci jednego Boga allacha i morderstwa honorowe.
Leszku zycze ci aby¶ sie wyzwoli³ z kregu 'teorii spiskowych'. Rozwoju bowiem nie przysporz±, co najwy¿ej uczyni± cie zwolennikiem swoich pogl±dów i uczestnikiem przepychanki o sprawe której rzeczywistego celu nie poznasz.
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Maj 24, 2009, 23:02:28 »

Masz prawo do swojego zdania. Przedstawi³a¶ swoje zdanie i jest ok. Ja wrzuci³em film, bo jest kpin± z tego jak traltuje siê ludzi...
Uwa¿asz,¿e ja siê fascynuje teoriami spiskowymi? Ja siê im przygl±dam i analizujê bez wiêkszych emocji.
Po prawdzie to one mnie bawi±, a ten filmik nie jest o teoriach spiskowych tylko o kontroli, która roztacza coraz szersze krêgi i to jest faktem. Uwa¿am, ¿e jest ¶wietnie zrobiony, a pod przykrywk± bezpieczeñstwa mo¿na w nieskoñczono¶æ ograniczaæ swobody obywatelskie, co ma miejsce.
Nie têdy droga do polepszenia stanu bezpieczeñstwa. To s± ¶rodki zastêpcze. Trzeba usuwaæ przyczyny z³a.
Nie chcê jednak po tym rozmawiaæ, bo mnie to nie interesuje
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 23:03:07 wys³ane przez Leszek » Zapisane
wielki budowniczy
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Maj 24, 2009, 23:16:24 »

Tak, jestem za wiekszym dostepem policji do komputerów i jestem za ³apaniem przestepstw chocby pope³nianych wirtualnie
Przy okazji 'drobne' kary pieniê¿ne za posiadanie nielegalnego oprogramowania te¿ by siê przyda³y, najlepiej od razu wpêdzaæ do lochu za takie wykroczenia  U¶miech 2

Nie ma to jak system pozwalaj±cy kontrolowaæ ka¿dy aspekt ¿ycia przeciêtnego obywatela, pocz±wszy od tego co robi, a¿ po sam fakt gdzie robi ewentualnie z kim, tylko kto to bêdzie wszystko nagrywa³ i za czyje pieni±dze Jêzyk
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Maj 24, 2009, 23:19:58 »

Ostatni obrazek filmu (piramidke z przygl±dajacym sie okiem w barwach flagi) tez uwazasz za ¶wietny? Nie masz wra¿enie Leszku ze te materia³y promowane s± przez konkretn± organizacje, lub przeciwko innej organizacji (oczywi¶cie Iluminaci) I wszystkie te dzialania nie s± wcale bezsensowne lub podejmowane dla zabawy, lecz maj± swój wyznaczony cel? Ten cel jak podaje Icke ma byæ szerzenie ¶wiadomo¶ci, a w rzeczywisto¶ci jest zasiewaniem starchu, wzajemnej podejrzliwo¶ci i wrogo¶ci miedzy ludzmi. Nawo³uje do zburzenia obecnego, czy tez przysz³ego po¿±dku nie daj±c nieczego w zamian. Czy nie wydaje ci sie dziwne ze film wskazuje oczywistego wroga (czesto z wymienianiem nazwisk) a nie definiuje celu takiego wskazania wroga? Ot po prostu jest jakas b³ekitna krew która szerzy z³o, ale jak mówi jeden z waszych guru 'wszyscy jestesmy Rostschieldami'. Tak s³ysza³am ze wszyscy ludzie s± ze sob± spokrewnieni mniej wiecej do 17 pokolenia. A juz napewno wszystkie kobiety pochodza od jednej pra-matki z afryki (badania naukowe, a nie pseudonaukowe to wykaza³y). Czemu ma wiec s³uzyæ wskazanie ze Obama i Bush mieli jednego przodka a wszystkie wybory by³y sfingowane? Czy nie po to aby wykazaæ ludziom ze s± zwyk³ym stadem baranów, daj±cym sie wodziæ za nos? Czy nie masz wrazenie ze to jaka¶ paranoja, tylko po to aby zasiaæ miedzy ludzmi wrogo¶æ?

Napisa³am posta o symbolice Oka na piramidzie http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2606.msg31359#msg31359
która zupe³nie nie pasuje do teorii, Iluminati szerz±cych z³o, ale jako¶ nikt nie kwapi³ sie odpowiedzieæ. Wiem ze tobie odpowiadanie tez idzie po grudzie, ale b±d¼ chociaz odpowiedzialny i ¶wiadomy tre¶ci jakie z wdziekiem i beztrosk± zabawy rozprowadzasz.

Przy okazji 'drobne' kary pieniê¿ne za posiadanie nielegalnego oprogramowania te¿ by siê przyda³y, najlepiej od razu wpêdzaæ do lochu za takie wykroczenia  U¶miech 2
Macie do dyspozycji tony programów darmowych, testowych nie trzeba od razu baæ sie lochu - wystarczy poszukaæ

Nie ma to jak system pozwalaj±cy kontrolowaæ ka¿dy aspekt ¿ycia przeciêtnego obywatela, pocz±wszy od tego co robi, a¿ po sam fakt gdzie robi ewentualnie z kim, tylko kto to bêdzie wszystko nagrywa³ i za czyje pieni±dze Jêzyk
I tak paranoja rozsiewania strachu trwa w najlepsze... A przeciez niektórzy sami dobrowolnie siadaj±/k³ad± przed tak± kamer±, nie mówiæ juz o tych co bardzo chc± ogladaæ...czysty biznes, który kreci sie bez Wielkiego Iluminatora. Wystarczy zwyk³a chiwo¶æ i g³upota NWO wcale nie jest tu konieczny.
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2009, 23:24:52 wys³ane przez Enigma » Zapisane
wielki budowniczy
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Maj 25, 2009, 00:02:49 »

Czemu ma wiec s³uzyæ wskazanie ze Obama i Bush mieli jednego przodka a wszystkie wybory by³y sfingowane?
Zak³adam, ¿e nie chodzi tu o babciê ani dziadka. U nas Wa³êsa, Kwa¶niewski, Lechu to samo, a podobno mamy demokracjê Jêzyk

Tak s³ysza³am ze wszyscy ludzie s± ze sob± spokrewnieni mniej wiecej do 17 pokolenia. A juz napewno wszystkie kobiety pochodza od jednej pra-matki z afryki (badania naukowe, a nie pseudonaukowe to wykaza³y).
tylko, ¿e w przypadku pra-matki (mitochondrialnej Ewy) nie mo¿emy mówiæ o 17 pokoleniach wstecz, tylko 143 - 200 tys. lat. 17 pokoleñ, przy za³o¿eniu, ¿e pokolenie rodzi siê ¶rednio co 30 lat, to mamy 510 lat wstecz Niezdecydowany Licz±c od dzisiaj by³by rok 1499 a wtedy ludzie byli ju¿ nie¼le rozproszeni po ¶wieci i trudno mówiæ o wspólnych korzeniach wszystkich ludzi wywodz±cych siê w³a¶nie z tamtego okresu, nie pomaga tutaj te¿ okre¶lenie mniej wiêcej Jêzyk Chocia¿ jako S³owianie mamy jakie¶ szanse na zaistnienie pokrewieñstwa na przestrzeni takiego okresu.

Ten cel jak podaje Icke ma byæ szerzenie ¶wiadomo¶ci
ja stawiam na szerzenie dezinformacji ewentualnie g³oszenie herezji, ale dobrze jest braæ te¿ tak± mo¿liwo¶æ, w koñcu w dzisiejszych czasach nie mo¿na ufaæ nawet samemu sobie.

Cytat: Enigma
Macie do dyspozycji tony programów darmowych, testowych nie trzeba od razu baæ sie lochu - wystarczy poszukaæ
a za darmo to nawet po mordzie dzisiaj trudno dostaæ... mo¿liwo¶ci takich programów ka¿dy wie jakie s±, s±dzê ¿e dobrze jest jak jest, z punktu konsumenta mo¿na siê przyzwyczaiæ U¶miech A wersje testowe, up³ynie termin testu programu i co dalej.

I tak paranoja rozsiewania strachu trwa w najlepsze
Przyznam, ¿e to forum jest jednym z niewielu miejsc, gdzie mo¿na to odczuæ Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 06:21:16 wys³ane przez wielki budowniczy » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Maj 25, 2009, 07:32:25 »

co do pochidzenia to wiêkszo¶æ z Polaków ma korzenie niemieckie lub rosyjskie - efekty gwa³tów w czasach wojny... ergo - ka¿dy z nas mo¿e mieæ powi±zania z Hitlerem lub Stalinem ;P (i to do¶æ bliskie)
wielki budowniczy
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Maj 25, 2009, 09:11:40 »

jaka wiêkszo¶æ Polaków, to brednie... ;/

Ale jak czyta siê takie doniesienia, to krew zalewa...
Podobn± gehennê prze¿y³y kobiety na Warmii i Mazurach. Nawet po odsuniêciu siê frontu Niemki i Polki by³y tam regularnie gwa³cone. Jak donoszono z Olsztyna w marcu 1945 r.: „nie uchowa³a siê prawie ¿adna kobieta” i – jak podkre¶lano – bez wzglêdu na wiek. „A najwa¿niejsze – zauwa¿y³ kto¶ w prywatnym li¶cie – ¿e kobiety s± kobietami podobno od 9 lat do 80, a nawet by³ wypadek 82”. Zdarza³o siê, ¿e ofiar± gwa³tu pada³y równocze¶nie babka, matka i wnuczka. Bardzo czêsto dochodzi³o do gwa³tów zbiorowych, których sprawcami by³o kilkunastu, a nawet kilkudziesiêciu ¿o³nierzy.

http://religiapokoju.blox.pl/2009/03/Wojny-i-gehenna-kobiet.html

nic tylko chwyciæ za szablê i i¶æ po sprawiedliwo¶æ
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Maj 25, 2009, 12:40:46 »

Odbiegacie nieco od tematu, to nie jest topic o gwa³tach podczas wojny, lecz odpowiedzilno¶ci 82mln niemców wobec zjawiska terroryzmu. Najazdy wrogich narodów i takie zachowania zdarza³y sie praktycznie w kazdej wojnie. Czy to pomiedzy angli±, francj±, szkocij±. Polska tu nie jest ¿adnym wyj±tkiem, po za tym po wojnie nie wybito chyba wszystkich facetów, wiec stwierdzenie ze 'wiêkszo¶æ z Polaków ma korzenie niemieckie lub rosyjskie' jest grubo przesadzone. Owszem pewien odsetek ludno¶ci jest mieszanego pochodzenia, a wymiana genów jest czynnikiem bilogicznym.

Stwierdzenie wiec ze wszyscy ludzie s± spokrewnieni, ma w sobie jak±¶ cze¶æ prawdy, a badania nad mitochondrialn± Ew±, potwierdzaj± jakiego¶ wspólnego przodka. Wytykanie ze Obama jest skoligacony z Bushem jest na takim samym poziomie, jak stwierdzenie ze wszyscy biali byli kiedys tez czarni - zawiera w sobie cze¶c prawdy, ale g³êbsza reflekja wobec tego nie wynika, bo wiekszo¶c musia³aby sie uderzyæ w pier¶ i przeprosiæ 'czarnych' za lata niewolnictwa. Do tego jednak jest daleko, lepsze jest zwalanie win na wszystkich dooko³a
To co mnie bulwersuje w tym filmie to przerzucanie odpowiedzialno¶ci (domniemany terroryzm) na wszystkich obywateli. Skoro jakas grupa (ekstermistów) jest pod lup±, to niech boj± sie wszyscy. Jak juz wspomnia³am jestem za inwigilacja komputerów, jesli to pomo¿e w wy³apaniu osób które kryj± sie w spo³eczeñstwie, planuj±c atak na przpadkowe osoby. Stwierdzenie ze 'wszyscy sa terrorystami z powodu pañstwowej kontroli' mija sie z rzeczywisto¶ci±. Taki sam wglad policja ma w Polsce w smsy, rozmowy telefoniczne, konta bankowe - i to nie ze wzgledu na terroryzm, ale zwyk³± przestepczo¶æ - dzialno¶æ w zorganizowaanych strukturach mafijnych. Przerzucanie tej odpowiedzialno¶ci 'na wszystkich' to taki zabieg jak artyku³ w "Der Spiegel": 'tak¿e Polacy byli wspólnikami Hitlera'.

Poniewaz niemcom trudno oczy¶ciæ sie ze zbrodni w Europie, niech winni czuj± sie wszycy. Grzechy swojego stada najlepiej rzuciæ na milczac± gawiedz dooko³a.
Ale............jesli chodzi o przeciwników, ewentualnie grupy 'trzymaj±ce w³adze' ludzi bogatych i posiadaj±cych w³adze; tych bardzo ³atwo wskazaæ jako Iluminatów, stawierdzaj±c 'to oni s± ¼li' - bo kontroluj± nas i maj± za duzo forsy. A czy nie to samo by³o z ¿ydami podczas II wojny? Czy nie byli oskar¿ani o gromadzenie maj±tku, doprowadzanie biednych do upadku i kontroli wy¿szych urzedów? To ta sama gadka od lat: istnieje jakas grupa która ma forse i w³adze dlatego trzeba sie ich pozbyæ. A kto nakreci³ film o '82 mnl terorystów' który zrównuje przestepców z ka¿dy obywatelem? Bynajmniej nie fan Kubusia Puchatka, to s± dwie zwalczajace sie frakcje od lat i pomimo wojny i holocaustu nadal niewile sie zmieni³o. W filmach 'demaskuj±cych' iluminatów pe³no jest hebrajskiego pisma, odo¶ników do Tory, przyk³adów wampiryzmu. Pisanie ze to fajny filmik bo jest ³adnie zrobiony, bez analizy kto i poco to kreci jest dla mnie czysta naiwno¶ci±.
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Maj 25, 2009, 21:34:09 »

Leszku, jestem zszokowana, ze ty stoisz w takim temacie. Po pierwsze o co to chodzi?- ty tam nie zyjesz, czy zyjesz tam? Jestes na forum, gdzie sie mowi
o rozwoju duchowym, o milosci czlowieka do czlowieka. Ja mam wrazenie ze jestes gotowy rozwinac 3 wojne swiatowa. Ja wiem ze zyje w czasach , ze wszyscy chca zyc w pokoju, rozwijac sie , uczyc, wychowywac swoje dzieci i byc prawym czlowiekiem. To co bylo, to juz przeszlo, tez po wojnie przezylismy wiele
niesprawiedliwosci, wiele ludzi poszlo do ziemi, gdzie sa sprawcy tego wszystkiego? kto to byl?. Nie tedy droga, Europa sie otwiera i niestety musimy uczyc sie razem zyc, pracowac ,funkcjonowac. Ja mieszkam 23 lata w Niemczech, jezeli mnie spotkala jakas przykrosc to tylko od ludzi za granicy. Dzieki bogu spimy
spokojnie, bez krat na oknach na parterze, poruszamy sie bezpiecznie po ulicach i zyjemy normalnie. To takie przykre jesli ktos na takim poziomie jak ty
rozsiewa takie informacje, ktore nie buduja, ale rujnuja. Przykro mi bardzo, ale dobrej przyszlosci w takich tematach nie widze. Pozdrowienia Rafaela.

Ps. Co sie dzialo podczas II wojny swiatowej, to jak dotad to prawdziwa sprawiedliwosc sie nie dokonala, w brudzie wszyscy mieszali swoje rece, swietych nie bylo nigdzie.

Wielki budowniczy, zawsze bardzo lubialam czytac twoje wypowiedzi, wyobraz sobie, bierz szabelke i w droge......mysle ze znajdziesz wiecej ochotnikow do
zrobienia zamieszania w Europie, tylko gdzie chcesz isc, do Niemiec, do Rosji, Wloch ,Francji , w ktorym miejscu teraz rozpoczniecie III wojne swiatowa, jest przeciesz przepowiadana.

« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2009, 21:55:40 wys³ane przez Rafaela » Zapisane
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Maj 26, 2009, 08:22:00 »

jaka wiêkszo¶æ Polaków, to brednie... ;/

Ale jak czyta siê takie doniesienia, to krew zalewa...
Podobn± gehennê prze¿y³y kobiety na Warmii i Mazurach. Nawet po odsuniêciu siê frontu Niemki i Polki by³y tam regularnie gwa³cone. Jak donoszono z Olsztyna w marcu 1945 r.: „nie uchowa³a siê prawie ¿adna kobieta” i – jak podkre¶lano – bez wzglêdu na wiek. „A najwa¿niejsze – zauwa¿y³ kto¶ w prywatnym li¶cie – ¿e kobiety s± kobietami podobno od 9 lat do 80, a nawet by³ wypadek 82”. Zdarza³o siê, ¿e ofiar± gwa³tu pada³y równocze¶nie babka, matka i wnuczka. Bardzo czêsto dochodzi³o do gwa³tów zbiorowych, których sprawcami by³o kilkunastu, a nawet kilkudziesiêciu ¿o³nierzy.

http://religiapokoju.blox.pl/2009/03/Wojny-i-gehenna-kobiet.html

nic tylko chwyciæ za szablê i i¶æ po sprawiedliwo¶æ

jak nie? lata zaborów tak¿e zrobi³y swoje - wtedy gwa³ty na wsiach by³y spraw± normaln±, czas I wojny - gwa³ty, czas II - gwa³ty

ju¿ naprawdê nie wiadomo kto jest z jakiej krwi
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Maj 26, 2009, 11:44:03 »

Dlatego uwazam ze powinnismy poprostu zyc normalnie, mamy wystarczajaco stresu zycia codziennego. Oczywiscie takie informacje o gwaltach, niesprawiedliwosci , morderstwach, oszustwach itp. scinaja czlowieka z nog. Takich historii nie powinno sie zapomnic, ale tez nie podsycac narodowych nastrojow. Jadyna droga do budowania zycia codziennego i przyszlosci jest spokoj i madrosc spoleczenstwa, obojetnie w jakim kraju. W Niemczech zyje
tak ogromna ilosc roznych narodowosci, co dziennie z frustracji, glupoty, szukania lekkich pieniedzy dzieje sie duzo zla. Nie jest to latwe, zadowolic ludzi
ktozy przybyli z roznych krajow, roznej kulturze  najczesciej bez checi nauki jezyka, szkoly integracji. Jest to problem na ogromna skale europejska nie
tylko Niemiec. Trzeba troche sie zajac roznymi informacjami co to sie naprawde na swiecie dzieje, aby potem zajmowac skrajne stanowisko. Nie wszystko zloto co sie swieci u sasiada, ale nalezy miec troche wiadomosci jak sie zachowuja ludzie za granica, dlaczego to wlasnie jest tak a nie inaczej.
         Badzmy bardziej otwarci na swiat, pytajmy sie dlaczego, interesujmy sie troche wiecej i bezstronnie polityka, to czesto odpowiedzi na rozne pytania przyjda jakby same. Jest bardzo milo miec madrych sasiadow, czy mam racje?

Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Maj 26, 2009, 12:37:40 »

Sorry, nie wypowiadam siê bo to forum coraz czê¶ciej tr±ci mi jak±¶ praktyka psychoterapeutyczn±, tudziez jak±¶ grup± wsparcia, to nie sa moje klimaty. Dlatego koñczê swoje forum: http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php

Znajdzie siê tam i "¶wiêta geometria" i "Graal Wintera" i Tajne stowarzyszenia" i "teorie spiskowe" i nawet "agentura w internecie" i dziale socjotechnika. Poza tym bêd±  tam "Ro¿ne wizje ¶wiata i cz³owieka", bo to mnie o prostu interesuje.
Pozdrawiam

P.S
Enigma, nie zgadzam siê z Tob± i nie interesuje mnie rozmowa ile razy ma CI to pisaæ? 100? NIe interesua mnie rozmowy. Interesuje mnie przekazywanie informacji i tyle. Ty snujesz swoj± interpretacje i masz prawo, ale aby komu¶ zarzucaæ, ¿e wstawia filmik, to ju¿ jaka¶ paranoja. I co mam Ci teraz pisaæ, ¿e ty snujesz spiski, bo uwa¿asz, ¿e to robota Iluminatów albo muzu³manów. Sorry, mnine po prostu nudz± takie rozmowy, wiêc nie bêdê siê zmusza³ do pisania, bo naprawdê mam ciekawsze zajêcia ni¿ zanudzanie samego siebie rozmowami na ka¿dy temat, który kto¶ poruszy.
Wybieram to co mnie interesuje i pisze. Tak rozumiem idee forum. I nie mam ochoty rozmawiac o idei forum...
Powodzenia

« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 12:46:01 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Maj 26, 2009, 12:57:12 »

"Rozne wizje swiata i czlowieka"- bardzo ladny temat. Zastanow sie i porownaj czy ten temat ktory otwozyles, ukazales tylko jedna wizje i za toba beda szli inni, teraz jestes nieszczesliwy. Moze byc ze roznica wieku miedzy nami jest duza, ale wiedz mi ze ciagle pranie tego co sie juz wyprac nie da nie ma sensu.
Czesto rece opadaja do kad zmierzaja niektore osoby. W zyciu nalezy sie tez smiac, starac sie pracowac nad tym aby byc pogodnym, aby byc dlugo zdrowym i silnym. Jestes przekonany o tym linku ktory wstawiles, ze to tak jest jak ci ktos to przedstawil?, nie masz ochoty zaineresowac sie o co to wlasciwie chodzi.
Na rozne punkty z tego linku sa przepisy, i nie dotycza to kazdego obywatela tylko w momencie przestepstwa, albo dokladnych dokumentow o zagrozeniu.
Wypadki terrorystyczne ciagle maja miejsce, zorganizowane przestepstwa tez. To ciekawe tematy. Mozna by duzo o tym, ja ci nie zabraniam , mozesz ciagnac temat w dalszym ciagu, jak ci to sprawia satysfakcje i zbuduje zadowolenie . Ok. Pozdrawiam. Rafaela.

==========================================================

Odpowiedz #14 : Maj 26, 2009, 14:04:10   

--------------------------------------------------------------------------------
Wlasnie bylam na twoim nowym forum. Zycze ci duzo powodzenia i niech sie dobrze rozwija.  Rafaela.

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 16:43:24 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Maj 26, 2009, 13:15:21 »

EDIT:

Rafaelo, mnie ten temat nie interesuje na tyle, aby o nim pisaæ. Powtórzê, bardziej interesuje mnie przekazywanie informacji. Du¿o bardziej interesuj± mnie inne rzeczy, ale wiele osób na tym forum, niemal ka¿dy temat czy zdanie rozpatruje jako przejaw stanu ¶wiadomo¶ci i stadium rozwoju osoby, kto co¶ porusza i z tej pozycji ocenia osobê. Wiêc nawet to moje zdanie bêdzie skwitowane powtarzanym tu na zasadzie mantry zdaniem "dzisiaj tego nie widzisz, ale kiedy¶ to zrozumiesz".
Mnie to po prostu nudzi, bo to nic nie wnosi, a poza tym uwa¿am, ¿e nie jest wa¿ne CO kto¶ pisze, ale CO MU TO DAJE. WIêc jak kogo¶ krêci pisanie o szczytach górskich to jest ok, jak o spiskach to jest ok, jak o nauce to te¿ jest ok.
Wrzucasz temat, a tu zaraz pojawiaj± siê porady psychologiczne. Dla mnie to jest po prostu ¶mieszne. Wiele osób zrobi³o sobie z forum jakis dziwny o³tarzyk i siedz± tu, jakby chcia³y siê ogrzaæ, jak przy jakim¶ ognisku. Dla mnie jest to jaki¶ substytut, ale to ich sprawa.

Przepraszam, ale nie bêdê ju¿ o tym pisa³, bo mnie to STRASZNIE MÊCZY i odci±ga od tego co mnie rozpala, czym ¿yjê i co mi daje rado¶æ. Dlatego powoli znikam st±d, bo nie jestem psychologiem, aby analizowaæ ludzi, którzy miesi±cami pisz± o tym samym w kó³ko macieja... Jak komu¶ to odpowiada to ok. Ja jednak przepraszam, ale nie biorê w tym udzia³u.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 19:06:11 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Maj 26, 2009, 14:37:06 »

Mimo wszystko zycze ci wszystkiego najlepszego na nowym forum. Mysle ze nasze forum bedziesz tez odwiedzal. Pozdrawiam Rafaela.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Maj 26, 2009, 15:04:19 »

Leszek - nie chcê tu zajmowaæ jednostronnego stanowiska, ale spójrz na jedn± wa¿n± konsekwencjê tego. Ty akurat nie wi±¿esz z tymi filmikami wiêcej emocji. Traktujesz je jako...hmmm... "ok, mo¿na spojrzeæ i siê zastanowiæ, oceniæ". Ale dla wielu (niestety, na tym forum) takie informacje s± jak prawda objawiona. Wielu ludzi tutaj nie potrafi analizowaæ, podej¶æ "na ch³odno" - wpl±tuj± siê w t± pajêczynê my¶lenia spiskowego, zaczynaj± wierzyæ, i taka wiara staje siê czê¶ci± ich ¿ycia.

St±d my¶lê, ¿e samo przekazywanie takich "informacji", bez ich analizy, mo¿e przynie¶æ wiele szkody, niezale¿nie, czy jest to zamierzone.
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Maj 26, 2009, 18:52:04 »

Enigma, nie zgadzam siê z Tob± i nie interesuje mnie rozmowa ile razy ma CI to pisaæ? 100? NIe interesua mnie rozmowy. Interesuje mnie przekazywanie informacji i tyle. Ty snujesz swoj± interpretacje i masz prawo, ale aby komu¶ zarzucaæ, ¿e wstawia filmik, to ju¿ jaka¶ paranoja. I co mam Ci teraz pisaæ, ¿e ty snujesz spiski, bo uwa¿asz, ¿e to robota Iluminatów albo muzu³manów. Sorry, mnine po prostu nudz± takie rozmowy, wiêc nie bêdê siê zmusza³ do pisania, bo naprawdê mam ciekawsze zajêcia ni¿ zanudzanie samego siebie rozmowami na ka¿dy temat, który kto¶ poruszy.
Wybieram to co mnie interesuje i pisze. Tak rozumiem idee forum. I nie mam ochoty rozmawiac o idei forum...
Powodzenia

Kazdy film, temat, post wzbudza na forum jakie¶ emocje i komentarze.
Oczekiwanie ¿e wrzucisz tu byleco i obedzie sie bez odzewu jest dla mnie trudne do pojecia. Innym chetnie odpowiadasz, a mi nie - ok. Nie mam pretensji. Ale nie mysl sobie ze po tytule 82mln terorystów, ludzie bed± sie g³askaæ po g³ówce, jak pokaza³a praktyka czesciej wol± sobie wyciagac brudy i przypominaæ przykro¶ci. A przecie¿ mamy budowaæ lepsz± przysz³o¶æ? Taki jest niestety skutek, u¶wiadamiania o dzia³alno¶ci 'iluminatów' to szerzenie wrogo¶ci i podzia³ów - jeste¶ dojrza³ym cz³owiekiem wiec czas jest zdaæ sobie z tego sprawe.
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Maj 26, 2009, 19:14:22 »

Enigma, jak ma z Tob± rozmawiaæ Tene, ty lubisz uswiadamiaæ, mo¿e pomo¿esz kole¿ance?
Ja wrzuci³em filmik z t³umaczeniem. To Ty zaczê³as pisaæ, ¿e to robia muzu³manie, aby obalic rz±d, a teraz widzê, ¿e cos piszesz o u¶wiadamianiu o dzia³alno¶ci Iluminatów.... I z czym tu dyskutowaæ?
By³ filmik z t³umaczeniem na polski, który ironicznie pokazuje, ze rz±d Niemiecki zachowuje siê tak, jakby ka¿dy obywatel Niemiec by³ potencjalnym terroryst±. Tyle i tylko tyle. Jak kto¶ widzi tu muzu³manów, Iluminatów, to sorry. Ja widzê fajnie zrobion± kreskówkê
No, ale Tene masz racjê trzeba uwa¿aæ, bo ludzie faktycznie maj± spiskowa paranojê, a przecie¿ CI obcy mog± byæ dobrzy  i niekoniecznie chc± wytrzebic ludzko¶æ, aby tu zamieszkaæ Du¿y u¶miech

Je¶li kto¶ chce pogadaæ o teoriach spiskowych na serio, to zapraszam tutaj:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=138.0

Tam na dole strony klikn±æ, aby przej¶c do w³a¶ciwego tematu.

« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2009, 19:44:39 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Maj 26, 2009, 20:45:40 »

Enigma, jak ma z Tob± rozmawiaæ Tene, ty lubisz uswiadamiaæ, mo¿e pomo¿esz kole¿ance?
Ja wrzuci³em filmik z t³umaczeniem. To Ty zaczê³as pisaæ, ¿e to robia muzu³manie, aby obalic rz±d, a teraz widzê, ¿e cos piszesz o u¶wiadamianiu o dzia³alno¶ci Iluminatów.... I z czym tu dyskutowaæ?

Leszku, z ca³ym szacunkiem Tene skierowa³ do ciebie posta. Co do pomocy kolezance, to owszem rozmawia³y¶my juz wcze¶niej bardzo mi³o na priva, oraz przez skype. Tak, takie kontakty rozwijaj± obydwie strony i przynosz± duzo rado¶ci. Dzieki Rafaelo za dobre s³owa.

By³ filmik z t³umaczeniem na polski, który ironicznie pokazuje, ze rz±d Niemiecki zachowuje siê tak, jakby ka¿dy obywatel Niemiec by³ potencjalnym terroryst±. Tyle i tylko tyle. Jak kto¶ widzi tu muzu³manów, Iluminatów, to sorry. Ja widzê fajnie zrobion± kreskówkê

Wiec jak skomentujesz ostatni kadr ze swojego filmu?

co powiesz o oczku na czubku piramidy, czy nie jest to zbie¿no¶æ z:

'piramid± manipulacji' systemu kontroli ¿ycia ludno¶ci z przytoczonej przez Rados³awa strony:
http://docs.google.com/View?docid=dchsvhps_3fc3k5cff

Czy ja mam jak±s paranoje, ¿e kojarze odpowiedni± symbolike z grupami które takow± symbolike szeroko obja¶niaj±?

No, ale Tene masz racjê trzeba uwa¿aæ, bo ludzie faktycznie maj± spiskowa paranojê, a przecie¿ CI obcy mog± byæ dobrzy  i niekoniecznie chc± wytrzebic ludzko¶æ, aby tu zamieszkaæ Du¿y u¶miech
Te¿ w³asnie uwa¿am, ¿e nie ka¿dy diabe³ straszny jak go odmalowuj±. Pozornie 'fajnie zrobiona kreskówka' a jaki podtekst?
east
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Maj 27, 2009, 00:04:48 »

Dajcie spokój ju¿. Temat siê rozgrza³ a nie ma o co.
Lepiej zastanówmy siê ile ju¿ kontroli oddali¶my nad sob± . Gdy siê urodzisz - nadawany jest Ci numer  ... potem jeszcze wiele numerów. Wraz z nimi nadawane s± prawa, ale i obowi±zki.
Po 11 Wrze¶nia pojawi³ siê pretekst , aby jeszcze bardziej zacie¶niæ ¶wiatow± kontrolê . Po to , aby ¿aden terrorysta siê nie prze¶lizgn±³ miliony innych podró¿nych jest systematycznie poddawanych drobiazgowej kontroli tak jakby to oni byli terrorystami. Ju¿ nawet nie mo¿na siê poindorzyæ jak Rokita z Nelly hehehhe. Leszko tylko zwróci³ uwagê na paranoidalnie przejaskrawion± sytuacjê w której ka¿dy  by³by potencjalnym terroryst± - dopóki nie utraci z jakich¶ powodów tego statusu.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Maj 27, 2009, 06:26:55 »

Oczywi¶cie, East, zastanawiajmy siê... zastanawiajmy... a¿ w nasze umys³y wpoi siê do koñca wizja bycia kontrolowanym.

Mo¿e zamiast pierdó³ zastanawiajmy siê, jak z ka¿dym dniem spokojnie, powoli i cierpliwie zmieniaæ swoje ¿ycie na lepsze, zamiast szukaæ wszêdzie spisku i pogr±¿aæ siê w rozmy¶laniach, jak to jeste¶my wielce kontrolowani. Na zdrowie wszystkim wyjdzie.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Maj 27, 2009, 17:43:11 »

Te¿ racja Tene
wielki budowniczy
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Maj 27, 2009, 21:41:50 »

Cytat: Enigma
co powiesz o oczku na czubku piramidy, czy nie jest to zbie¿no¶æ z:
Najprawdopodobniej jest to zbie¿no¶æ celowa i stanowi wyra¼n± przes³ankê o pogl±dach autora/ów filmiku, który zak³ada najczarniejszy scenariusz, straszy, ¿e mo¿e tak byæ nie bêd±c w to zamieszany, wiêc mo¿na powiedzieæ, ¿e histeryzuje. Wydaje mi siê w³a¶nie, ¿e autor ma podobn± pasjê do Leszka  Mrugniêcie Logo my¶lê ¶wiadczy o religii, któr± wyznaje autor  Jêzyk Czyli ogó³em takie straszenie raczej z zamierzeniem wywo³ania jakich¶ ruchów wolno¶ciowych.

teraz mo¿na siê baæ.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2009, 21:42:03 wys³ane przez wielki budowniczy » Zapisane
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Maj 28, 2009, 11:20:48 »

Leszko tylko zwróci³ uwagê na paranoidalnie przejaskrawion± sytuacjê w której ka¿dy  by³by potencjalnym terroryst± - dopóki nie utraci z jakich¶ powodów tego statusu.
Ale¿ nie, Leszko jak sam powiedzia³ widzi tu tylko 'fajnie zrobion± kreskówkê' autorstwa bli¿ej nieznanej osoby. Dodaæ nalezy ze 'du bist' to z niemieckiego czas tera¼niejszy, wiec autor nie duma nad 'potencjalna przysz³o¶ci±' - lecz chce opisac tera¿niejszo¶æ.  Uwazam ze takim ogólnikowym oskar¿eniom nalezy oponowaæ, 'k³amstwo powtórzone tysi±c razy staje sie prawd±'. A powielanie tych tre¶ci, to w pewien sposób podpisywanie siê pod zawarto¶ci±, dlatego wartoby sie zastanowiæ z grubsza nad skutkami.

Najprawdopodobniej jest to zbie¿no¶æ celowa i stanowi wyra¼n± przes³ankê o pogl±dach autora/ów filmiku, który zak³ada najczarniejszy scenariusz, straszy, ¿e mo¿e tak byæ nie bêd±c w to zamieszany, wiêc mo¿na powiedzieæ, ¿e histeryzuje. Wydaje mi siê w³a¶nie, ¿e autor ma podobn± pasjê do Leszka  Mrugniêcie Logo my¶lê ¶wiadczy o religii, któr± wyznaje autor  Jêzyk Czyli ogó³em takie straszenie raczej z zamierzeniem wywo³ania jakich¶ ruchów wolno¶ciowych.

Ale¿ nie namawiam nikogo aby sie baæ, poprostu uwazam ca³± ta kampanie anty-iluminack± za sprawê o znaczeniu du¿o mniejszym, ni¿by ten autor filmiku chcia³ wywo³aæ. Zbyt sobie cenie osobisty spokój zeby mieszaæ sie w kampanie której cel jest defacto nieznany. Co do Leszka, to mia³ on du¿± lepsz± pasje co do ¶w geometrii, wiec ciezko mi jest zrozumieæ nag³y zakret w strone '¶wiatowego spisku' który zamiast rozwijaæ, dzieli.

Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: