Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 23, 2024, 17:12:19

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Discovey channel promuje chipowanie ludzi RFID..  (Przeczytany 41926 razy)
0 u¿ytkowników i 13 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Maj 27, 2009, 14:04:43 »

Uzdrowiæ mo¿na tylko to czego jest siê ¶wiadomym.

Oczywi¶cie, ¿e tak. Tylko, ¿e b³±d w tej ca³ej zabawie polega na tym, ¿e odnosimy siê do tzw.powierzchni rzeczy, czyli tego co dzieje siê na zewn±trz jako skutek !
Wiêc pytam przyczyny ?
Nie znaj±c przyczyn ró¿nych rzeczy, które siê dziej± niczego nie zrobisz ! Wiêc mo¿esz  tylko  jeszcze przez 2000 lat, powtarzaæ co siê to na tym ¶wiecie dzieje.Ano dzieje siê, bo jest tego jaka¶ przyczyna - znasz j± ?

Co do medytacji.Nie wiem co rozumiesz pod znaczeniem s³owa medytacja.Jest wiele znaczeñ tego s³owa pocz±wszy od sanskrytu (korzeni ), a¿ do znaczenia jakie panuje w ztechnokretyzowanym spo³eczeñstwie, które z racji swych uwarunkowan spo³ecznych, religijnych, rodzinnych niezabardzo rozumie to s³owo i sens, który pod nim siê kryje.
Mo¿e nie dyskutujmy o wszystkim naraz i od³o¿my medytacjê na bok, gdzie medytacja jest szczególnym rodzajem wewnêtrznej drogi rozwoju.

« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2009, 14:05:44 wys³ane przez astro » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #51 : Maj 27, 2009, 14:32:47 »

HabibiDah - a czemu straszenie NWO mia³oby byæ lepsze, ni¿ inne straszenie w klasycznych mediach? Metody te same, nadinterpretacje te same, straszenie to samo - zmienia siê tylko przedmiot.

Leszek - najogólniej, najpro¶ciej mówi±c, szamanizm leczy przez duszê, przez wygnanie demonów z ludzkiego cia³a, które powoduj± chorobê. Zio³a s³u¿± tu najczê¶ciej jako element rytua³u, a nie jako sk³adnik zawieraj±cy zwi±zki lecznicze.

(zaznaczam, ze to w bardzo wielkim skrócie, by nie rozwodziæ siê nad tematem. Jak chcesz, polecam ksi±¿kê "Droga szamana" czy te¿ jedn± z wielu innych o szamani¼mie)
HabibiDah
Go¶æ
« Odpowiedz #52 : Maj 27, 2009, 20:37:33 »

@Tene

Wed³ug mnie informowanie o NWO s³u¿y przebudzeniu ludzko¶ci a ociekaj±ce krwi± obrazki w mediach g³ównego nurtu niczemu nie s³u¿±, no chyba ¿e tym, którzy "od¿ywiaj± sie" naszymi negatywnymi emocjami U¶miech
ale to przecie¿ kolejne wyssane z palca brednie, nie? U¶miech

Dawniej my¶la³am, ¿e to przypadek, ¿e z roku na rok program TV jest coraz bardziej przesi±kniêty agresj± i okrucieñstwem z jednej strony, a z drugiej totalnymi bzdurami pozbawionymi znaczenia i rozrywk±, której poziom obra¿a potencjalnego widza.

Na tym by¶my wytwarzali energiê strachu, nienawi¶ci widocznie komu¶ zale¿y, a co do og³upiania to og³upia³ym spo³eczñstwem ³atwiej sterowaæ.

ale to tylko moje osobiste przekonania U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Maj 27, 2009, 21:27:22 »

HabibiDah - a czy te wszelkie rzekomo "pewne" doniesienia o NWO te¿ nie s± przesi±kniête nienawi¶ci±, z³em i manipulacj±? Te¿ nastawiaj± negatywnie, te¿ koncentruj± uwagê nie na rozwoju, a na szukaniu wroga.

Tak na prawdê ocena zale¿y tylko od punktu widzenia. Ta sama przekazywana agresja, jednak jedno jest oceniane jako "majace na celu przebudzenie", a drugie jako "faszerowanie ludzi negatywno¶ci±".
HabibiDah
Go¶æ
« Odpowiedz #54 : Maj 28, 2009, 07:17:46 »

Oczywi¶cie, ¿e tak. Tylko, ¿e b³±d w tej ca³ej zabawie polega na tym, ¿e odnosimy siê do tzw.powierzchni rzeczy, czyli tego co dzieje siê na zewn±trz jako skutek !
Wiêc pytam przyczyny ?
Nie znaj±c przyczyn ró¿nych rzeczy, które siê dziej± niczego nie zrobisz ! Wiêc mo¿esz  tylko  jeszcze przez 2000 lat, powtarzaæ co siê to na tym ¶wiecie dzieje.Ano dzieje siê, bo jest tego jaka¶ przyczyna - znasz j± ?

Przypuszczam ¿e przyczyn± jest, ¿e my, jako gatunek, poddajemy sie rzeczywisto¶ci zamiast j± stwarzaæ, a jest tak dlatego, ¿e nie jeste¶my tego ¶wiadomi i dlatego nale¿y u¶wiadamiaæ, ¿e istnieje taka mozliwo¶æ. Nie¶wiadomie stwarzamy rzeczywisto¶æ zgodn± z oczekiwaniami Illuminatów, którzy bardzo nam to u³atwiaj±, bombarduj±c nas przekazami pe³nymi agresji, nienawi¶ci, okrucieñstwa i debilizmów.

HabibiDah - a czy te wszelkie rzekomo "pewne" doniesienia o NWO te¿ nie s± przesi±kniête nienawi¶ci±, z³em i manipulacj±? Te¿ nastawiaj± negatywnie, te¿ koncentruj± uwagê nie na rozwoju, a na szukaniu wroga.

Tak na prawdê ocena zale¿y tylko od punktu widzenia. Ta sama przekazywana agresja, jednak jedno jest oceniane jako "majace na celu przebudzenie", a drugie jako "faszerowanie ludzi negatywno¶ci±".

Niby tak. Ka¿dy interpretuje na swój sposób. Tylko zauwa¿, ¿e wie¶ci o NWO przynajnmiej hipotetycznie maj± inny (pozytywny) cel, a cel przekazu medialnego (agresja, nienawi¶æ, okrucieñstwo czy debilizmy) jest jest oczywisty, przynajmniej dla mnie. Og³upiæ, podzieliæ i rz±dziæ
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Maj 28, 2009, 07:42:45 »

Niby tak. Ka¿dy interpretuje na swój sposób. Tylko zauwa¿, ¿e wie¶ci o NWO przynajnmiej hipotetycznie maj± inny (pozytywny) cel, a cel przekazu medialnego (agresja, nienawi¶æ, okrucieñstwo czy debilizmy) jest jest oczywisty, przynajmniej dla mnie. Og³upiæ, podzieliæ i rz±dziæ

Niekoniecznie. Po pierwsze zajrzyj do w±tku "Teorie spiskowe - najwiêkszy... SPISEK?" Pokaza³em tam, jak teorie spiskowe wcale nie musz± s³u¿yæ naszemu dobru. W rzeczywisto¶ci nie wiemy, czy ca³a teoria NWO, Iluminatów itd nie ma s³u¿yæ równie¿ krzewieniu agresji, niechêci, nienawi¶ci. Nie mo¿emy mieæ pewno¶ci, czy wszystkie przedstawiane w tej materii "fakty" nie s± jedynie zrêcznie po³±czonym zlepkiem informacji, który tworzy nam negatywny obraz otaczaj±cego ¶wiata, by¶my trwali w strachu, lub te¿ nawet nami manipuluj±c. To osobiste zaufanie do jednej z wersji sprawia, ¿e traktujemy j± jako "dobr±", rozwojow±.

Ale abstrahuj±c od tego: piszesz, ¿e maj± pozytywny cel. Spójrz teraz krytycznie choæby na to forum. tyle tu plucia na rz±dy, oczernianie religii, wszêdzie doszukiwania siê NWO. Mnóstwo negatywnych emocji, wiele niechêci i urazy do rz±dów tylko dlatego, ¿e s± rz±dami. A czy w rzeczywisto¶ci te wszystkie doniesienia co¶ zmieni³y? Czy sprawiaj±, ¿e co¶ siê zaczyna zmieniaæ, ¿e ludzie rzekomo propaguj±cy NWO maj± mniej w³adzy? Nie. Czy dziêki temu, ¿e tak siê na to klnie, tak pos±dza wszystkich wokó³ o manipulacjê, manipulacji jest mniej? Nie. Czy wreszcie s± podejmowane jakie¶ sensowne dzia³ania, ¿eby ukróciæ d±¿enie do NWO, choæby to d±¿enie by³o urojone? Te¿ nie. Czy wiêc takie nag³a¶nianie ka¿dych domys³ów o NWO ma jakikolwiek pozytywny efekt? Niestety - NIE. Krzewi tylko nienawi¶æ i niechêæ, nie daj±c NIC w zamian. Jedynie pe³ne pychy poczucie, ze "ja wiem lepiej, ja nie jestem zmanipulowany!" Tylko co z tego? Czy dziêki takiemu prze¶wiadczeniu cz³owiek jest bardziej wolny, mniej zale¿ny od decyzji rz±dz±cych? Czy cokolwiek siê w tej materii zmienia? Odpowied¼ jest prosta - NIE.

EDIT: Dodatkowo poszukiwacze spisków sami zdaj± siê albo trzymaæ ludzi w tej "duchowej nêdzy", albo chc± wywo³aæ reakcjê odwrotn±, wybuch, stosuj±c manipulacjê. Zauwa¿, jak taki np Icke je¼dzi po rz±dach. Jak w najmniejszych pierdo³ach (typu pokrewieñstwo 15 pokoleñ wstecz) doszukuje siê rzekomych dowodów, ¿e wszystko jest w rêkach jednej, z³ej grupy. Jak krzewi niechêæ do ludzi, którym uda³o siê co¶ osiagn±æ (rz±dz±cy, w³a¶ciciele firm etc). Jednocze¶nie zachêca, by... nic z tym nie robiæ! By nie walczyæ. W takim razie jaki cel ma ca³e to wyk³adanie teorii spiskowych, skoro w praktyce nie daje to cz³owiekowi wymiernego po¿ytku? Nasuwaj± sie jedynie dwa cele:

1. Utrzymywanie ludzi w strachu, nieufno¶ci i poczuciu, ¿e ¿yj± pod w³adz± najgorszych ³ajdaków, a jednocze¶nie nie mog± z tym nic zrobiæ. Powodowanie poczucia beznadziejno¶ci, zawodu, niechêci. Nie wiem, w jakim celu, choæ odkrycie go mog³oby rzuciæ cieñ na "wspania³o¶æ" Icke'a.

2. Zachêcaæ do buntu. Poprzez to uczucie beznadziejno¶ci wy³±czyæ w cz³owieku zauwa¿anie pozytywnych stron ¶wiata, tak, by czu³, ze walcz±c, nie ma nic do stracenia.

Tak czy owak, jedyny efekt jest NEGATYWNY.
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 07:50:08 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
HabibiDah
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Maj 28, 2009, 20:21:07 »

Spójrz teraz krytycznie choæby na to forum. tyle tu plucia na rz±dy, oczernianie religii, wszêdzie doszukiwania siê NWO. Mnóstwo negatywnych emocji, wiele niechêci i urazy do rz±dów tylko dlatego, ¿e s± rz±dami. A czy w rzeczywisto¶ci te wszystkie doniesienia co¶ zmieni³y? Czy sprawiaj±, ¿e co¶ siê zaczyna zmieniaæ, ¿e ludzie rzekomo propaguj±cy NWO maj± mniej w³adzy? Nie. Czy dziêki temu, ¿e tak siê na to klnie, tak pos±dza wszystkich wokó³ o manipulacjê, manipulacji jest mniej? Nie. Czy wreszcie s± podejmowane jakie¶ sensowne dzia³ania, ¿eby ukróciæ d±¿enie do NWO, choæby to d±¿enie by³o urojone? Te¿ nie. Czy wiêc takie nag³a¶nianie ka¿dych domys³ów o NWO ma jakikolwiek pozytywny efekt? Niestety - NIE.

A czy te "plucia na rz±dy, oczernianie religii" jak piszesz s± Twoim zdaniem bezpodstawne?
Wiekszo¶æ religii to tylko wibracja strachu i poczucia winy, a wiêkszo¶æ rz±dów ¶wiadomie truje swoich obywateli. Neurotoksyny tj aspartam, fluor czy inne "nieszkodliwe" chemikalia, które codziennie codziennie spo¿ywamy. To tylko niektóre przyk³ady... ale Pañstwo czuwa i uchroni nas przed wszystkim co z³e, czy¿ nie?
Pomiñmy Icke'a i jego wywrotowe teorie, ale nie mów, ¿e np taki Dr Rath te¿ bredzi, gdy mówi o prawdziwych przyczynach wojen ¶wiatowych czy te¿ o tym, ¿e UE jest tylko z pozoru demokratyczna (Komisja Europejska)?

http://video.google.com/videoplay?docid=-2927498432760024906 kartel
http://www4pl.dr-rath-foundation.org/pdf/20081229_europa_ikarus_pl.pdf

Twierdzisz, ¿e mówienie o NWO, manipulacji itp niczemu dobremu nie s³u¿y. Owszem s³u¿y. Ludzie staj± sie bardziej czujni i zaczynaj± my¶leæ, a nie przyjmowaæ za pewnik ¿e Pañstwo czuwa i uchroni nas przed wszystkim co z³e. Ludzie ucz± siê ¿e mo¿na wszystko podwa¿yæ i zarazem uznaæ wszystko za wielce prawdopodobne. Przestaja byæ stadem baranów, a to nie jest po my¶li Grupy Trzymaj±cej W³adzê.

Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Maj 28, 2009, 21:29:33 »

Twierdzisz, ¿e mówienie o NWO, manipulacji itp niczemu dobremu nie s³u¿y. Owszem s³u¿y. Ludzie staj± sie bardziej czujni i zaczynaj± my¶leæ, a nie przyjmowaæ za pewnik ¿e Pañstwo czuwa i uchroni nas przed wszystkim co z³e. Ludzie ucz± siê ¿e mo¿na wszystko podwa¿yæ i zarazem uznaæ wszystko za wielce prawdopodobne. Przestaj± byæ stadem baranów, a to nie jest po my¶li Grupy Trzymaj±cej W³adzê.

HabibiDah, masz u mnie rajd lataj±cym dywanem gratis Mrugniêcie

Oczywi¶cie, ¿e owo mówienie s³u¿y dobru. Zalez tylko jak siê mówi i co sie proponuje w zamian.
Szkodziæ mo¿e natomiast tym, którzy ¶wiat zamienili na ekran komputera, przedawkowali temat i zatracili dystans.. Tene, nie mam czasu, aby opisywaæ w jaki jeszcze sposób owo pisanie s³u¿y dobru. To od cz³owieka zale¿y, co zrobi z informacj± i emocjami, które one w nim wywo³uj±.
No, ale z braku czasu zamieszczam jedna z inicjatyw. Akurat kumpla.

Codex Alimentarius a nasze zdrowie

Globalne prawo, daj±ce kontrolê nad ¿ywno¶ci± rz±dom i korporacjom

Go¶æ specjalny Dr. Robert Verkerk z ANH Wielka Brytania
Termin: 29 czerwca 2009 r. g. 18.00
Na seminarium dowiesz siê:

- czym jest Codex Alimentarius i jakie zagro¿enia niesie

- jak ochroniæ w³asny interes je¿eli prowadzisz gabinet medycyny naturalnej, praktykê zielarsk± lub jeste¶ producentem/ dystrybutorem/sprzedawc± zió³ lub suplementów, ¿ywno¶ci ekologicznej

- jak ochroniæ medycynê naturaln± oraz naturaln± i ekologiczn± ¿ywno¶æ
- co mo¿esz zrobiæ dla siebie i dla spo³eczeñstwa.

Podczas seminarium:
- bêd± dostêpne rzadkie materia³y w postaci publikacji czy materia³ów
- poznasz ludzi, którzy aktywnie w Europie d±¿± do ochrony tego, co jest nam bliskie: zdrowie, ¿ywno¶æ i wolno¶æ i mo¿e … przy³±czysz siê do nich.

Miejsce: Traffic Club, Warszawa ul. Bracka 25
Zapraszamy !

Wiêcej info:

http://www.stopcodex.pl/codex_zdrowie/

Przy okazji
http://www.terapiagersona.com.pl/
Doktor Max Gerson (1891-1956), genialny lekarz i naukowiec, który ju¿ 80 lat temu odkry³ przyczyny powstawania raka, opisuj±c je jako zespó³ wyniszczenia tkanek wynikaj±cy z zaburzenia równowagi sodowo-potasowej na poziomie komórkowym, postêpuj±c± toksemiê organizmu oraz permanentny niedobór sk³adników od¿ywczych. Dr Gerson okre¶li³ raka jak chorobê ca³ego organizmu, a nie poszczególnych organów. Na bazie swoich odkryæ, po ponad 35-ciu latach klinicznych do¶wiadczeñ, opracowa³ Terapiê Gersona - wybitnie skuteczn±, naturaln±, niespecyficzn± terapiê antynowotworow±, nakierowan± na usuwanie przyczyn, a nie skutków choroby.
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 21:53:23 wys³ane przez Leszek » Zapisane
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #58 : Maj 28, 2009, 21:49:12 »

Twierdzisz, ¿e mówienie o NWO, manipulacji itp niczemu dobremu nie s³u¿y. Owszem s³u¿y. Ludzie staj± sie bardziej czujni i zaczynaj± my¶leæ, a nie przyjmowaæ za pewnik ¿e Pañstwo czuwa i uchroni nas przed wszystkim co z³e. Ludzie ucz± siê ¿e mo¿na wszystko podwa¿yæ i zarazem uznaæ wszystko za wielce prawdopodobne. Przestaja byæ stadem baranów, a to nie jest po my¶li Grupy Trzymaj±cej W³adzê.

Najpiêkniejsz± rzecz± w Twoich wypowiedziach jest samodzielne my¶lenie, a nie powtarzanie utartych schematów z wczoraj nastêpnego dnia.
Tak.Trzeba o wielu rzeczach mówiæ, a nie stawaæ za w³asn± barykad±.
Fakt, ¿e problem jest bardzo z³o¿ony, dlatego staram siê zasugerowaæ, aby nie tylko ³adowaæ w siebie zewsz±d nat³ok nap³ywaj±cych informacji, lecz równolegle do nich poszukiwaæ zrozumienia przyczyn.
Muszê Ci wiêc HabibiDach  pogratulowaæ jeszcze raz samodzielnego my¶lenia i jak jeste¶ tak piekn± kobiet± jak na tym swoim awatarze, to nic dodaæ, nic uj±æ.
 Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 21:54:24 wys³ane przez astro » Zapisane
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Maj 28, 2009, 21:54:46 »

Astro, mi te¿ siê podoba ten awatar. Mrugniêcie

Lubiê powiew Bliskiego Wschodu od tej strony:)
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 22:01:01 wys³ane przez Leszek » Zapisane
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Maj 28, 2009, 21:57:05 »

Astro, te¿ mi sie podoba ten awatar. Mrugniêcie

Jest rewelacyjny.Gdybym tak± kobietê spotka³ w realu, to chyba bym siê ... zaczerwieni³.
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #61 : Maj 28, 2009, 22:01:28 »

A mi szybciej zabi³oby serce... Mrugniêcie
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Maj 28, 2009, 22:05:26 »

A mo¿e to ona, czyli HabibiDach ? ..!  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 22:05:47 wys³ane przez astro » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #63 : Maj 28, 2009, 22:06:53 »

Leszek:

Tene, nie mam czasu, aby opisywaæ w jaki jeszcze owo pisanie s³u¿y dobru. To od cz³owieka zale¿y, co zrobi z informacj± i emocjami, które one w nim wywo³uj±.

£adne has³o, ale niestety puste. Dok³adniej odpowiem ni¿ej.

HabibiDah:

A czy te "plucia na rz±dy, oczernianie religii" jak piszesz s± Twoim zdaniem bezpodstawne?

W takim natê¿eniu? Zdecydowanie tak. Poza tym, bezpodstawne jest plucie wtedy, gdy nie ma siê dowodów, a jedynie swoje interpretacje faktów i teorie.

Wiekszo¶æ religii to tylko wibracja strachu i poczucia winy,

Bzdura. Temu opisowi odpowiada jedynie tzw. "moherowy katolicyzm". A buddyzm? A hinduizm? A choæby pogañstwo?

a wiêkszo¶æ rz±dów ¶wiadomie truje swoich obywateli.
Neurotoksyny tj aspartam, fluor czy inne "nieszkodliwe" chemikalia, które codziennie codziennie spo¿ywamy. To tylko niektóre przyk³ady... ale Pañstwo czuwa i uchroni nas przed wszystkim co z³e, czy¿ nie?

Pañstwo musi te¿ zdobyæ ¶rodki na dzia³alno¶æ. Za darmo im nikt nie da. Dlatego pañstwo te¿ musi podejmowaæ nie zawsze popularne decyzje. Woli takie, ni¿ podwy¿szaæ podatki - bo to by dopiero by³o zgrzytanie zêbów! A koncerny my¶lisz nie p³ac±? Od nich pañstwo ma najwiêcej kasy. Wiêc nie ma siê co dziwiæ promowaniu.

Twierdzisz, ¿e mówienie o NWO, manipulacji itp niczemu dobremu nie s³u¿y. Owszem s³u¿y. Ludzie staj± sie bardziej czujni i zaczynaj± my¶leæ, a nie przyjmowaæ za pewnik ¿e Pañstwo czuwa i uchroni nas przed wszystkim co z³e.

I powiedz mi, co im ta czujno¶æ w praktyce daje? Praktycznie - nie teoretycznie. Ja nie nakierowujê, bo chcê, by¶ sama odpowiedzia³a.

Ludzie ucz± siê ¿e mo¿na wszystko podwa¿yæ i zarazem uznaæ wszystko za wielce prawdopodobne. Przestaja byæ stadem baranów, a to nie jest po my¶li Grupy Trzymaj±cej W³adzê.

Dlaczego? Czy owca, która wie, ¿e jest tuczona na rze¼, mo¿e tej rzezi unikn±æ? Czy nagle sforsuje zagrodê? Owszem, mo¿e tak, ale tylko czynnie, zbrojnie wystêpujaæ przeciw swojej sytuacji. A to zachêca do buntu, czyli przyniesie wiêcej ¶mierci, zniszczenia i z³a.

Gdzie wiêc to dobro?
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Maj 28, 2009, 22:09:04 »

Bo zaraz Habibi siê zaczerwieni... Mrugniêcie
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #65 : Maj 28, 2009, 22:14:40 »

Leszek:

Tene, nie mam czasu, aby opisywaæ w jaki jeszcze owo pisanie s³u¿y dobru. To od cz³owieka zale¿y, co zrobi z informacj± i emocjami, które one w nim wywo³uj±.
£adne has³o, ale niestety puste. Dok³adniej odpowiem ni¿ej.

Puste has³o? A to, co mój kolega zrobi³ z emocjami i informacja, co zaskutkowa³o przyjazdem Dr Roberta Verkerka z ANH Wielka Brytania  - co CI wrzuci³em wy¿ej na czerwono i niebiesko to tez puste? Je¶li ju¿ nie widzisz inicjatyw spo³ecznych, to ja ju¿ nie mam nic do dodania... A jak chcesz znac motywacjê kumpla to jest to NWO na 100% Po prostu znamy sie wiêc wiem...
WIêce jesli tacy ludzie sa dla Ciebie p[u¶ci to ja ju¿ nie mam nic do dodania...

Zamkn±³es siê chyba trochê w swoim ¶wiecie, oderwanym od realiów... Powodzenia!
Pozdrawiam

Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Maj 28, 2009, 22:24:15 »

Leszek - to samo pytanie, co do HabibiDah. Co to da, prócz niechêci do rz±du? Tym bardziej, ze, jak widzê, sam temat implikuje z góry wnioski.
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Maj 28, 2009, 22:45:40 »

Leszek - to samo pytanie, co do HabibiDah. Co to da, prócz niechêci do rz±du? Tym bardziej, ze, jak widzê, sam temat implikuje z góry wnioski.

A mo¿e Ty masz niechêæ do rz±du i przez taki w³a¶nie pryzmat swojej oceny, oceniasz to co my¶l± inni.
Ja np. ¿adnej niechêci do rz±du niemam, tylko mam na my¶li wiele patologicznych posuniêæ, które ju¿ momentami wygladaj± jak obraz nêdzy i rozpaczy.
Psychologiczny model  tzw. rz±du jest nêdzny !
Zacytujê w sposób alegoryczny s³owa ludzi, którzy doskonale rozumi± ten psychologiczno- nie¶wiadmomy model : rz±d i w³adza, to grupa rozbitków wo³aj±cych o pomoc !
 A jak siê zabawisz w hobbystê historyka to pewnie sam stwierdzisz, ¿e prawie zawsze tak by³o.
A to daje ju¿ wiele do my¶lenia nawet przeciêtnie my¶l±cemu cz³owiekowi.
Na koniec zacytujê Ci s³owa, które us³ysza³em od dyskutuj±cych w Polskim Radio dziennikarzy - '' czy ci politycy to wogóle nie maj± ju¿ wstydu'' !
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 22:49:33 wys³ane przez astro » Zapisane
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Maj 29, 2009, 09:02:32 »

Có¿ ja mogê Ci napisaæ? Ludzie s± wolni, widz± realne problemy, to reaguj±. Zacytuje jedynie plan seminarium... Sprawa ma tak wiele p³aszczyzn i ludzie s± tak ró¿ni, ¿e najlepiej bêdzie jak poczytasz relacje z tego seminarium. A najlepiej sam tam pojed¼ i sam siê  przekonaj Tak pozytywnie my¶l±cych i m±drych ludzi rzadko kiedy mozna spotkac razem... Wiele osób chcia³oby, aby siedzia³y one cicho...
Tene, ¿yj jak chcesz, twoja sprawa. Kto¶ lubi p³ywaæ, idzie pop³ywaæ, kto¶ lubi biegaæ idzie pobiegaæ, ktos ma problemy z kodeksami i przepisami, które mu zagra¿aj±, to to artyku³uje. Ja tu nie widze problemu...

Ciekawe czy pojawi± sie panie i panowie z ministerstw i kancelarii prezydenta, które to osoby zosta³y zaproszone...

PROGRAM WIECZORU

18.00  Projekcja filmu: STAJEMY SIÊ NIEMI: ostatnie dni wolno¶ci zdrowia * (zobacz opis filmu poni¿ej)

18.30  Dlaczego naturalne zdrowie jest takie wa¿ne - Aleksandra D±browski

(Dr. Rath Health Programs)

19.00 Przerwa

19.05  Codex Alimentarius czê¶æ1 - Korporacyjny imperialism: globalna kontrola naszego po¿ywienia i systemów opieki zdrowotnej i ich wp³yw na twoje zdrowie! - Dr. Robert Verkerk (ANH)

19.50  Przerwa

20.00  Codex Alimentarius czê¶æ 2 - Zniszczenie naturalnego dziedzictwa Polski - jak wspólnie mo¿emy temu zapobiec! - Dr. Robert Verkerk (ANH)

20.45  Natura bez granic - jak zachowaæ wolno¶æ natury i zdrowia - Dr Roman Andrzej ¦niady (kampania natura bez granic)

21.00  Dyskusja i indywidualne spotkania z osobami z kampanii natura bez granic

21.30  Przewidywane zakoñczenie

Zapraszamy:

- ¶rodowiska zwi±zane z produkcj± i dystrybucj± naturalnej ¿ywno¶ci, zio³olecznictwem i innymi formami medycyny naturalnej,

- osoby ¶wiadomie dbaj±ce o swoje zdrowie, zainteresowanych rozwojem spo³eczeñstwa obywatelskiego i zainteresowane szeroko pojêt± dyskusj± publiczn±.

http://www.stopcodex.pl/codex_zdrowie/
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 09:10:26 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Maj 29, 2009, 09:19:41 »

Leszek - ale zauwa¿, co ja pisa³em, i co widaæ tak¿e w programie: chodzi o JEDNOSTRONNO¦Æ tego spotkania. Ju¿ w samych punktach programu wymienione s± jedynie "zajawki" wad Codex Alimentarius. A ma on nie tylko wady, ale i zalety. Wcale nie zdziwiê siê, je¶li nikt z ministerstwa nie przyjedzie - bo po co maj± s³uchaæ jedynie jednostronnych opinii ludzi, którzy bêd± gromiæ, jaki to rz±d jest z³y i jak manipuluje? Co innego, gdyby to by³a dyskusja na temat CA, z uwzglêdnieniem za i przeciw, na której byliby eksperci obu tych "obozów". A tak, to jak zapraszanie owcy do jaskini wilka.

W³a¶nie o t± jednostronno¶æ i tendencyjno¶æ siê wszystko rozbija. Nie twierdzê, ¿e CA jest idealny, ¿e nie ma wad, ale ma i zalety, i to wcale nie ma³e. Czyta³em te¿ kilka opisów Codex'u, i nie jestem przekonany, czy jego przeciwnicy do koñca rozumiej±, jak to w ogóle dzia³a. Mam wra¿enie, ¿e obiekcje do CA bazuj± na przekonaniu, ¿e rz±d manipuluje lud¼mi i ¶wiadomie dzia³a na ich szkodê.

Jakkolwiek by by³o, dalej zadam Ci pytanie - co ten wyk³ad DA? Czy, prócz wytworzenia niechêci do CA w¶ród wielu ludzi, niechêci do rz±du, niechêci do UE etc, sprawi, ¿e nagle CA zniknie? Nie. St±d moje pytanie - jaki PRAKTYCZNY cel to ma?

Bo nawet zak³adaj±c, ze sam CA jest "dzie³em Szatana", samo uzmys³owienie tego zwyk³ym, prostym ludziom nie da ¿adnych praktycznych korzy¶ci, prócz wzbudzenia w nich niechêci.

Swoj± drog±, z tego, co siê orientujê (choæ mo¿e b³êdnie, bo tej sprawy akurat jako¶ g³êbiej nie analizowa³em) to w innych krajach CA ju¿ funkcjonuje. Czy krytycy CA analizowali sytuacjê w tych krajach, zmiany, które CA poczyni³?
HabibiDah
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Maj 29, 2009, 13:54:22 »

HabibiDah, masz u mnie rajd lataj±cym dywanem gratis Mrugniêcie

przyda siê, dziêki U¶miech
teleportacja jeszcze mi nie wychodzi U¶miech

Bo zaraz Habibi siê zaczerwieni... Mrugniêcie

a mo¿e jestem bezzêbn± staruszk± z laseczk± i moim jedynym napojem wyskokowym jest herbatka z rumianku? Du¿y u¶miech
ale mi³o ¿e doceniacie mój zmys³ estetyczny U¶miech

« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 13:57:50 wys³ane przez HabibiDah » Zapisane
HabibiDah
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Maj 29, 2009, 14:19:13 »

@Tene

piszesz, ¿e to plucie jest bezpodstawne bo nie ma dowodów. Dowodów jest a¿ nadto, a to ¿e mamy zalegalizowane trucizny to nie fakt, dowód? A dowody zgromadzone przez Rath'a (kartel farmaceutyczny)?

Pytasz o buddyzm, hinduizm czy pogañstwo?
Mówiê wiêkszo¶æ, nie wszystkie. Poza tym buddyzm to raczej filozofia ni¿ religia, a pogañstwo (no mo¿e poza by³ym ZSRR) to zjawisko niszowe.
Zobacz np na co w np. chrze¶cijañstwie po³o¿ony jest nacisk. Na mêczeñsk± ¶mieræ Jezusa i bycie grzesznym, a nie na to by kochaæ drugiego jak siebie samego..

Pañstwo musi te¿ zdobyæ ¶rodki na dzia³alno¶æ. Za darmo im nikt nie da. Dlatego pañstwo te¿ musi podejmowaæ nie zawsze popularne decyzje. Woli takie, ni¿ podwy¿szaæ podatki - bo to by dopiero by³o zgrzytanie zêbów! A koncerny my¶lisz nie p³ac±? Od nich pañstwo ma najwiêcej kasy. Wiêc nie ma siê co dziwiæ promowaniu.

legalizowanie trucizn nazywasz niepopularnymi decyzjami i to usprawiedliwiasz? wiêc czemu albo komu s³u¿y Pañstwo, któremu tak bezgranicznie ufasz? Pañstwo, które jak sugerujesz utrzymuje sie z ³apówek koncernów..

Czemu s³u¿y sta³a czujno¶æ? a np temu by¶ 10 razy siê zastanowi³ zanim wszczepisz sobie czip, którego ju¿ zaczynaj± promowaæ, polska TV równie¿.. By¶ siê zastanowi³ zanim zaserwujesz sobie np szczepionkê na grypê.. ¶wiñsk±, ptasi± itp

Sugerujesz, ¿e NWO mo¿na pokonaæ tylko zbrojnie..
a mo¿e nie trzeba czynów zbrojnych, a po prostu postepowanie wbrew oczekiwaniom rz±dz±cych (kimkolwiek by oni nie byli), a mo¿e to my przez sw± ignorancjê sami zapêdzili¶my siê do zagrody? tak czy inaczej podstaw± jest ¶wiadomo¶æ, wed³ug mnie oczywi¶cie U¶miech
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Maj 29, 2009, 14:39:48 »

Tene, jesli chcesz NAPRAWDÊ siê dowiedzieæ wiêcej, to wejd¼ na stronê stopcodex.pl Po to powstala, aby informowaæ. Czy ja mam czytac za Ciebie? Jest tam te¿ forum, wiêc jak jestes zainteresowany, to zg³o¶ siê tam, gdzie ludzie studiuja konktretne paragrafy i analizuj± przemiany. Mogê dac Ci tez namiary na osoby zaanga¿owae w te sprawy. Ja siê zajmujê innymi rzeczami.
Mo¿e wtedy co¶ do CIebie dotrze, bo coraz bardziej widzê, ¿e opierasz siê na za³o¿eniach, które nie trzymaj± siê rzeczywistosci. Tu nie chodzi o szatana (BO¯E JAKIE TO NUDNE TAKIE RZECZY T£UMACZYÆ...) tylko o konkretne osoby, laboratoria , fiormy i koncerny. Jesli dla Ciebi to jest szatan,. Twoja sprawa.
Zobacz sobie film patent na ¶winie.

Na pewnym poziomie licz± siê mechanizmy polityczno - prawne, którymi siê manipuluje w tej grze.

Jak by CIê to interesowa³o, to szpera³by¶...

Nie mam sensu pisanie, bo to wymaga drobiazgowych analiz, w ktrórych licz± siê s³owa i przecinki.
Nie mam na to czasu.

ZOBACZ SOBIE TEN DOKUMENT

¦wiñski Patent Monsan-to 1/4 PL

Opatentowaæ to, co da³a nam natura, by kontrolowaæ ¿ywno¶æ i ludzi...

<a href="http://www.youtube.com/v/2IiZ4cqY7x0&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/2IiZ4cqY7x0&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>
source:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=110.0

« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 14:41:43 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #73 : Maj 29, 2009, 15:14:27 »

Leszek:

Tene, jesli chcesz NAPRAWDÊ siê dowiedzieæ wiêcej, to wejd¼ na stronê stopcodex.pl Po to powstala, aby informowaæ. Czy ja mam czytac za Ciebie?

Leszek, nie oszukujmy siê - powsta³a po to, by propagowaæ pewne konkretne STANOWISKO wobec CA - stanowisko negatywne. To tak, jakbym chcia³ analizy, czy Adolf Hitler postêpowa³ dobrze czy ¼le, a Ty by¶ mi da³ link do strony neo-nazistowskiej (wybacz porównanie, nie chodzi o porównywanie do Hitlera - chodzi o sam mechanizm). Czy tam otrzyma³bym RZETELNE i OBIEKTYWNE info, uwzglêdniaj±ce tak ZA, jak i PRZECIW? Mocno w±tpiê. Tu ju¿ sam tytu³ strony (ale i chocia¿ lekko przejrzana tre¶æ) wyra¼nie rzuca w oczy, ¿e propagowane tam jest negatywne jeno stanowisko do CA, i szukane na to potwierdzenie - a nie obiektywna analiza.

Jest tam te¿ forum, wiêc jak jestes zainteresowany, to zg³o¶ siê tam, gdzie ludzie studiuja konktretne paragrafy i analizuj± przemiany. Mogê dac Ci tez namiary na osoby zaanga¿owae w te sprawy. Ja siê zajmujê innymi rzeczami.

A czy potrafisz (czy choæby masz) namiary na osoby i ZA, i PRZECIW? Czy tylko na tych, którzy szukaj±, co te¿ nam CA moze zrobiæ z³ego?

Mo¿e wtedy co¶ do CIebie dotrze, bo coraz bardziej widzê, ¿e opierasz siê na za³o¿eniach, które nie trzymaj± siê rzeczywistosci.

Twojej, propagowanej przez Ciebie, spiskowej rzeczywisto¶ci nie trzymaj± siê na pewno. Jednak nieco poczyta³em o CA, z RÓ¯NYCH ¼róde³, nie fiksuj±c jedynie na tych "na nie". I, jak widzê, obraz CA wcale nie jest taki jednoznaczny, a wiele przytaczanych przez zagorza³ych przeciwników CA argumentów nie ma wiele wspólnego z rzeczywisto¶ci±.

Choæby to, ¿e, czego poszukiwacze spisku nie mówi±, CA nie jest zbiorem nadrzêdnych praw. Innymi s³owy, nie wymusza ¿adnych zobowi±zañ ani odgórnych dyrektyw wobec prawa pañstwowego. Powsta³ g³ównie do rozwi±zywania sporów i regulowania handlu MIÊDZYNARODOWEGO. Innymi s³owy, zió³ka sobie spokojnie kupisz, ale mo¿esz mieæ problem z wywiezieniem ich np do Niemiec bez odpowiedniego badania i oznaczeñ. Po drugie, je¶li ju¿ o zió³kach mówimy, bzdur± jest, ze wiele z nich kupisz "tylko w aptece". Kupisz je w zielarni, tak jak zawsze, tyle, ze bêdziesz mia³ pewno¶æ, ¿e s± od sprawdzonego, przebadanego dostawcy, ¿e ros³y w odpowiednich warunkach. Ale takich "detali" wielce o¶wieceni obroñcy rodzaju ludzkiego nie racz± wspomnieæ - nie dowiesz siê tego na ich "obiektywnych" stronach typu stopcodex.pl.

Tu nie chodzi o szatana (BO¯E JAKIE TO NUDNE TAKIE RZECZY T£UMACZYÆ...) tylko o konkretne osoby, laboratoria , fiormy i koncerny. Jesli dla Ciebi to jest szatan,. Twoja sprawa.

Przeczytaj jeszcze raz to, co napisa³em, bo wybacz, ale widzê, ¿e zrozumia³e¶ z tego tyle, co nic. Ta wypowied¼ i odniesienie do mojego stwierdzenia "szatan" jasno to pokazuje. Dlaczego? Poczytaj dok³adnie, a siê dowiesz...

HabibiDah:

piszesz, ¿e to plucie jest bezpodstawne bo nie ma dowodów. Dowodów jest a¿ nadto, a to ¿e mamy zalegalizowane trucizny to nie fakt, dowód?

A np alkohol to nie trucizna? A tytoñ? Te¿ trucizny. Czemu wiêc tak Ciê to nie bulwersowa³o, skoro jest legalne od ³ohoho lat? A autobusem je¼dzisz? Albo samochodem? Zdajesz sobie sprawê, ¿e dym z tego wynalazku zatruwa Ciê z 10 razy bardziej ni¿ te inne "trucizny"? A te¿ jako¶ nie protestujesz, nie wymagasz, ¿eby ludzie je¼dzili doro¿kami. A pr±du u¿ywasz? Pewnie te¿, skoro piszesz na kompie. A wiesz, ¿e aby go otrzymaæ, ¶rodowisko (a Ty z nim) jest zatruwane kolejne 10 razy bardziej i szkodzi mocniej ni¿ te trucizny, na których my¶l tak panikujesz?

Pytasz o buddyzm, hinduizm czy pogañstwo?
Mówiê wiêkszo¶æ, nie wszystkie. Poza tym buddyzm to raczej filozofia ni¿ religia

Tak to widz± ludzie zachodu, bo nie wg³êbiaj± siê, ¿e to te¿ wizja ¶wiata "pozamaterialnego", z hierarchi± dusz, tzw "bogów" itd.

a pogañstwo (no mo¿e poza by³ym ZSRR) to zjawisko niszowe.

By¶ siê MOCNO zdziwi³a ;] Przyk³adem choæby OFICJALNY Ko¶ció³ Rodzimowierczy, czy Miêdzynarodowa Federacja Pogañska.

Zobacz np na co w np. chrze¶cijañstwie po³o¿ony jest nacisk. Na mêczeñsk± ¶mieræ Jezusa i bycie grzesznym, a nie na to by kochaæ drugiego jak siebie samego..

Mieszasz chrze¶cijañstwo i katolicyzm. Chrze¶cijañstwo nie ma swojego "ko¶cio³a", to filozofia ¿yciowa i zbiór pogl±dów o ¶wiecie ponadmaterialnym. Wiêc nie myl tego.

legalizowanie trucizn nazywasz niepopularnymi decyzjami i to usprawiedliwiasz? wiêc czemu albo komu s³u¿y Pañstwo, któremu tak bezgranicznie ufasz? Pañstwo, które jak sugerujesz utrzymuje sie z ³apówek koncernów..

Po pierwsze, nie "BEZGRANICZNIE ufam" - stwierdzam tylko, ¿e obraz, który kreuj±, jak to nazwa³ Bernatowicz (s³usznie) "spisko¶wiry", jest obrazem mocno zafa³szowanym. Czy rz±dy nie maj± ciemnych stron? Maj±. Ale traktowanie ich jak wrêcz wcielone diab³y jest ju¿ nawet nie tyle, ¿e ¶mieszne, co ¿a³osne.

Po drugie, nie z ³apówek koncernów, a z pogodzenia wielu rzeczy naraz. Znalezieniu takiego "z³otego ¶rodka", by jako¶ to dzia³a³o. Dla unaocznienia tego, podam CI mo¿e nieco infantyln±, ale ciekaw± metodê zobaczenia na w³asne oczy, o co mi chodzi. Zagraj sobie w tak± star± jak swiat gierkê - Sim City 3000. Budujesz w niej miasto, ³±cznie z wszelkimi decyzjami co do mieszkañców, jak podatki, musisz decydowaæ o ¼ródle zasilania. itd. Wiadomo, ze to tylko gra, a rzeczywisto¶c jest du¿o bardziej skomplikowana. Ale nawet taka prosta gra pokazuje, ze w wielu rzeczach nie da siê tak, by¶ robi³a wszystko dla dobra ludzi. ¯e czêsto w przypadku zarz±dzania musisz siê decydowaæ na mneijsze z³o.

(Jeszcze raz zaznaczê, dla niekumatych - nie twierdzê, ze gra oddaje w pe³ni rzeczywisto¶æ Jêzyk Ale akurat w mi³y sposób pokazuje pewne mechanizmy, które warto braæ pod rozwagê).

Czemu s³u¿y sta³a czujno¶æ? a np temu by¶ 10 razy siê zastanowi³ zanim wszczepisz sobie czip, którego ju¿ zaczynaj± promowaæ, polska TV równie¿.. By¶ siê zastanowi³ zanim zaserwujesz sobie np szczepionkê na grypê.. ¶wiñsk±, ptasi± itp

Przecie¿ wed³ug Was ma to byæ i tak obowi±zkowe (chipy). Wiêc co komu po wiedzy, skoro nie bêdzie mia³ nic do powiedzenia? Chyba, ¿e bunt - ale podobno nikt rozróby nie chce ;]

Sugerujesz, ¿e NWO mo¿na pokonaæ tylko zbrojnie..
a mo¿e nie trzeba czynów zbrojnych, a po prostu postepowanie wbrew oczekiwaniom rz±dz±cych (kimkolwiek by oni nie byli), a mo¿e to my przez sw± ignorancjê sami zapêdzili¶my siê do zagrody? tak czy inaczej podstaw± jest ¶wiadomo¶æ, wed³ug mnie oczywi¶cie U¶miech

¦wiadomo¶æ owszem. Ale ¶wiadomo¶æ sama Ciê woln± nie uczyni. ¦wiadomo¶æ jest dobra wtedy, kiedy daje narzêdzia do przeciwdzia³ania. A na razie wszelkie "spisko¶wiry" tylko tr±bi± o spiskach, ale o metodach skutecznej walki z nimi nie s³ysza³em ani s³owa. Je¶li Ty s³ysza³a¶ - podziel siê.

Pozdrowienia

Tene
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Maj 29, 2009, 15:16:53 »

... a mo¿e to my przez sw± ignorancjê sami zapêdzili¶my siê do zagrody? tak czy inaczej podstaw± jest ¶wiadomo¶æ, wed³ug mnie oczywi¶cie U¶miech

''¦wiêta racja'', ¿e tak w skrócie powiem, a istotne s³owa pogrubi³em ich czcionkê.
Ale nie wierzê Habibi, ¿e jeste¶ bezzêbn±  staruszk± ! Bo takie staruszki to chyba raczej odmawiaj± ró¿aniec, a nie zajmuj± siê ¶wiatowymi problemami i
to jeszcze z poziomu ¶wiadomo¶ci.
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 15:17:55 wys³ane przez astro » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: