Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 13, 2025, 00:16:28

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Discovey channel promuje chipowanie ludzi RFID..  (Przeczytany 43368 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
astro
Gość
« Odpowiedz #50 : Maj 27, 2009, 14:04:43 »

UzdrowiĂŚ moÂżna tylko to czego jest siĂŞ Âświadomym.

Oczywiœcie, ¿e tak. Tylko, ¿e b³¹d w tej ca³ej zabawie polega na tym, ¿e odnosimy siê do tzw.powierzchni rzeczy, czyli tego co dzieje siê na zewn¹trz jako skutek !
WiĂŞc pytam przyczyny ?
Nie znajÂąc przyczyn ró¿nych rzeczy, ktĂłre siĂŞ dziejÂą niczego nie zrobisz ! WiĂŞc moÂżesz  tylko  jeszcze przez 2000 lat, powtarzaĂŚ co siĂŞ to na tym Âświecie dzieje.Ano dzieje siĂŞ, bo jest tego jakaÂś przyczyna - znasz jÂą ?

Co do medytacji.Nie wiem co rozumiesz pod znaczeniem sÂłowa medytacja.Jest wiele znaczeĂą tego sÂłowa poczÂąwszy od sanskrytu (korzeni ), aÂż do znaczenia jakie panuje w ztechnokretyzowanym spoÂłeczeĂąstwie, ktĂłre z racji swych uwarunkowan spoÂłecznych, religijnych, rodzinnych niezabardzo rozumie to sÂłowo i sens, ktĂłry pod nim siĂŞ kryje.
MoÂże nie dyskutujmy o wszystkim naraz i odÂłoÂżmy medytacjĂŞ na bok, gdzie medytacja jest szczegĂłlnym rodzajem wewnĂŞtrznej drogi rozwoju.

« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2009, 14:05:44 wysłane przez astro » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #51 : Maj 27, 2009, 14:32:47 »

HabibiDah - a czemu straszenie NWO miaÂłoby byĂŚ lepsze, niÂż inne straszenie w klasycznych mediach? Metody te same, nadinterpretacje te same, straszenie to samo - zmienia siĂŞ tylko przedmiot.

Leszek - najogólniej, najproœciej mówi¹c, szamanizm leczy przez duszê, przez wygnanie demonów z ludzkiego cia³a, które powoduj¹ chorobê. Zio³a s³u¿¹ tu najczêœciej jako element rytua³u, a nie jako sk³adnik zawieraj¹cy zwi¹zki lecznicze.

(zaznaczam, ze to w bardzo wielkim skrócie, by nie rozwodziÌ siê nad tematem. Jak chcesz, polecam ksi¹¿kê "Droga szamana" czy te¿ jedn¹ z wielu innych o szamaniŸmie)
HabibiDah
Gość
« Odpowiedz #52 : Maj 27, 2009, 20:37:33 »

@Tene

Wed³ug mnie informowanie o NWO s³u¿y przebudzeniu ludzkoœci a ociekaj¹ce krwi¹ obrazki w mediach g³ównego nurtu niczemu nie s³u¿¹, no chyba ¿e tym, którzy "od¿ywiaj¹ sie" naszymi negatywnymi emocjami Uœmiech
ale to przecieÂż kolejne wyssane z palca brednie, nie? UÂśmiech

Dawniej myÂślaÂłam, Âże to przypadek, Âże z roku na rok program TV jest coraz bardziej przesiÂąkniĂŞty agresjÂą i okrucieĂąstwem z jednej strony, a z drugiej totalnymi bzdurami pozbawionymi znaczenia i rozrywkÂą, ktĂłrej poziom obraÂża potencjalnego widza.

Na tym byÂśmy wytwarzali energiĂŞ strachu, nienawiÂści widocznie komuÂś zaleÂży, a co do ogÂłupiania to ogÂłupiaÂłym spoÂłeczĂąstwem Âłatwiej sterowaĂŚ.

ale to tylko moje osobiste przekonania UÂśmiech
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #53 : Maj 27, 2009, 21:27:22 »

HabibiDah - a czy te wszelkie rzekomo "pewne" doniesienia o NWO teÂż nie sÂą przesiÂąkniĂŞte nienawiÂściÂą, zÂłem i manipulacjÂą? TeÂż nastawiajÂą negatywnie, teÂż koncentrujÂą uwagĂŞ nie na rozwoju, a na szukaniu wroga.

Tak na prawdĂŞ ocena zaleÂży tylko od punktu widzenia. Ta sama przekazywana agresja, jednak jedno jest oceniane jako "majace na celu przebudzenie", a drugie jako "faszerowanie ludzi negatywnoÂściÂą".
HabibiDah
Gość
« Odpowiedz #54 : Maj 28, 2009, 07:17:46 »

Oczywiœcie, ¿e tak. Tylko, ¿e b³¹d w tej ca³ej zabawie polega na tym, ¿e odnosimy siê do tzw.powierzchni rzeczy, czyli tego co dzieje siê na zewn¹trz jako skutek !
WiĂŞc pytam przyczyny ?
Nie znajÂąc przyczyn ró¿nych rzeczy, ktĂłre siĂŞ dziejÂą niczego nie zrobisz ! WiĂŞc moÂżesz  tylko  jeszcze przez 2000 lat, powtarzaĂŚ co siĂŞ to na tym Âświecie dzieje.Ano dzieje siĂŞ, bo jest tego jakaÂś przyczyna - znasz jÂą ?

Przypuszczam ¿e przyczyn¹ jest, ¿e my, jako gatunek, poddajemy sie rzeczywistoœci zamiast j¹ stwarzaÌ, a jest tak dlatego, ¿e nie jesteœmy tego œwiadomi i dlatego nale¿y uœwiadamiaÌ, ¿e istnieje taka mozliwoœÌ. Nieœwiadomie stwarzamy rzeczywistoœÌ zgodn¹ z oczekiwaniami Illuminatów, którzy bardzo nam to u³atwiaj¹, bombarduj¹c nas przekazami pe³nymi agresji, nienawiœci, okrucieùstwa i debilizmów.

HabibiDah - a czy te wszelkie rzekomo "pewne" doniesienia o NWO teÂż nie sÂą przesiÂąkniĂŞte nienawiÂściÂą, zÂłem i manipulacjÂą? TeÂż nastawiajÂą negatywnie, teÂż koncentrujÂą uwagĂŞ nie na rozwoju, a na szukaniu wroga.

Tak na prawdĂŞ ocena zaleÂży tylko od punktu widzenia. Ta sama przekazywana agresja, jednak jedno jest oceniane jako "majace na celu przebudzenie", a drugie jako "faszerowanie ludzi negatywnoÂściÂą".

Niby tak. Ka¿dy interpretuje na swój sposób. Tylko zauwa¿, ¿e wieœci o NWO przynajnmiej hipotetycznie maj¹ inny (pozytywny) cel, a cel przekazu medialnego (agresja, nienawiœÌ, okrucieùstwo czy debilizmy) jest jest oczywisty, przynajmniej dla mnie. Og³upiÌ, podzieliÌ i rz¹dziÌ
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #55 : Maj 28, 2009, 07:42:45 »

Niby tak. Ka¿dy interpretuje na swój sposób. Tylko zauwa¿, ¿e wieœci o NWO przynajnmiej hipotetycznie maj¹ inny (pozytywny) cel, a cel przekazu medialnego (agresja, nienawiœÌ, okrucieùstwo czy debilizmy) jest jest oczywisty, przynajmniej dla mnie. Og³upiÌ, podzieliÌ i rz¹dziÌ

Niekoniecznie. Po pierwsze zajrzyj do w¹tku "Teorie spiskowe - najwiêkszy... SPISEK?" Pokaza³em tam, jak teorie spiskowe wcale nie musz¹ s³u¿yÌ naszemu dobru. W rzeczywistoœci nie wiemy, czy ca³a teoria NWO, Iluminatów itd nie ma s³u¿yÌ równie¿ krzewieniu agresji, niechêci, nienawiœci. Nie mo¿emy mieÌ pewnoœci, czy wszystkie przedstawiane w tej materii "fakty" nie s¹ jedynie zrêcznie po³¹czonym zlepkiem informacji, który tworzy nam negatywny obraz otaczaj¹cego œwiata, byœmy trwali w strachu, lub te¿ nawet nami manipuluj¹c. To osobiste zaufanie do jednej z wersji sprawia, ¿e traktujemy j¹ jako "dobr¹", rozwojow¹.

Ale abstrahuj¹c od tego: piszesz, ¿e maj¹ pozytywny cel. Spójrz teraz krytycznie choÌby na to forum. tyle tu plucia na rz¹dy, oczernianie religii, wszêdzie doszukiwania siê NWO. Mnóstwo negatywnych emocji, wiele niechêci i urazy do rz¹dów tylko dlatego, ¿e s¹ rz¹dami. A czy w rzeczywistoœci te wszystkie doniesienia coœ zmieni³y? Czy sprawiaj¹, ¿e coœ siê zaczyna zmieniaÌ, ¿e ludzie rzekomo propaguj¹cy NWO maj¹ mniej w³adzy? Nie. Czy dziêki temu, ¿e tak siê na to klnie, tak pos¹dza wszystkich wokó³ o manipulacjê, manipulacji jest mniej? Nie. Czy wreszcie s¹ podejmowane jakieœ sensowne dzia³ania, ¿eby ukróciÌ d¹¿enie do NWO, choÌby to d¹¿enie by³o urojone? Te¿ nie. Czy wiêc takie nag³aœnianie ka¿dych domys³ów o NWO ma jakikolwiek pozytywny efekt? Niestety - NIE. Krzewi tylko nienawiœÌ i niechêÌ, nie daj¹c NIC w zamian. Jedynie pe³ne pychy poczucie, ze "ja wiem lepiej, ja nie jestem zmanipulowany!" Tylko co z tego? Czy dziêki takiemu przeœwiadczeniu cz³owiek jest bardziej wolny, mniej zale¿ny od decyzji rz¹dz¹cych? Czy cokolwiek siê w tej materii zmienia? OdpowiedŸ jest prosta - NIE.

EDIT: Dodatkowo poszukiwacze spisków sami zdaj¹ siê albo trzymaÌ ludzi w tej "duchowej nêdzy", albo chc¹ wywo³aÌ reakcjê odwrotn¹, wybuch, stosuj¹c manipulacjê. Zauwa¿, jak taki np Icke jeŸdzi po rz¹dach. Jak w najmniejszych pierdo³ach (typu pokrewieùstwo 15 pokoleù wstecz) doszukuje siê rzekomych dowodów, ¿e wszystko jest w rêkach jednej, z³ej grupy. Jak krzewi niechêÌ do ludzi, którym uda³o siê coœ osiagn¹Ì (rz¹dz¹cy, w³aœciciele firm etc). Jednoczeœnie zachêca, by... nic z tym nie robiÌ! By nie walczyÌ. W takim razie jaki cel ma ca³e to wyk³adanie teorii spiskowych, skoro w praktyce nie daje to cz³owiekowi wymiernego po¿ytku? Nasuwaj¹ sie jedynie dwa cele:

1. Utrzymywanie ludzi w strachu, nieufnoœci i poczuciu, ¿e ¿yj¹ pod w³adz¹ najgorszych ³ajdaków, a jednoczeœnie nie mog¹ z tym nic zrobiÌ. Powodowanie poczucia beznadziejnoœci, zawodu, niechêci. Nie wiem, w jakim celu, choÌ odkrycie go mog³oby rzuciÌ cieù na "wspania³oœÌ" Icke'a.

2. ZachêcaÌ do buntu. Poprzez to uczucie beznadziejnoœci wy³¹czyÌ w cz³owieku zauwa¿anie pozytywnych stron œwiata, tak, by czu³, ze walcz¹c, nie ma nic do stracenia.

Tak czy owak, jedyny efekt jest NEGATYWNY.
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 07:50:08 wysłane przez Tenebrael » Zapisane
HabibiDah
Gość
« Odpowiedz #56 : Maj 28, 2009, 20:21:07 »

Spójrz teraz krytycznie choÌby na to forum. tyle tu plucia na rz¹dy, oczernianie religii, wszêdzie doszukiwania siê NWO. Mnóstwo negatywnych emocji, wiele niechêci i urazy do rz¹dów tylko dlatego, ¿e s¹ rz¹dami. A czy w rzeczywistoœci te wszystkie doniesienia coœ zmieni³y? Czy sprawiaj¹, ¿e coœ siê zaczyna zmieniaÌ, ¿e ludzie rzekomo propaguj¹cy NWO maj¹ mniej w³adzy? Nie. Czy dziêki temu, ¿e tak siê na to klnie, tak pos¹dza wszystkich wokó³ o manipulacjê, manipulacji jest mniej? Nie. Czy wreszcie s¹ podejmowane jakieœ sensowne dzia³ania, ¿eby ukróciÌ d¹¿enie do NWO, choÌby to d¹¿enie by³o urojone? Te¿ nie. Czy wiêc takie nag³aœnianie ka¿dych domys³ów o NWO ma jakikolwiek pozytywny efekt? Niestety - NIE.

A czy te "plucia na rzÂądy, oczernianie religii" jak piszesz sÂą Twoim zdaniem bezpodstawne?
WiekszoœÌ religii to tylko wibracja strachu i poczucia winy, a wiêkszoœÌ rz¹dów œwiadomie truje swoich obywateli. Neurotoksyny tj aspartam, fluor czy inne "nieszkodliwe" chemikalia, które codziennie codziennie spo¿ywamy. To tylko niektóre przyk³ady... ale Paùstwo czuwa i uchroni nas przed wszystkim co z³e, czy¿ nie?
PomiĂąmy Icke'a i jego wywrotowe teorie, ale nie mĂłw, Âże np taki Dr Rath teÂż bredzi, gdy mĂłwi o prawdziwych przyczynach wojen Âświatowych czy teÂż o tym, Âże UE jest tylko z pozoru demokratyczna (Komisja Europejska)?

http://video.google.com/videoplay?docid=-2927498432760024906 kartel
http://www4pl.dr-rath-foundation.org/pdf/20081229_europa_ikarus_pl.pdf

Twierdzisz, Âże mĂłwienie o NWO, manipulacji itp niczemu dobremu nie sÂłuÂży. Owszem sÂłuÂży. Ludzie stajÂą sie bardziej czujni i zaczynajÂą myÂśleĂŚ, a nie przyjmowaĂŚ za pewnik Âże PaĂąstwo czuwa i uchroni nas przed wszystkim co zÂłe. Ludzie uczÂą siĂŞ Âże moÂżna wszystko podwaÂżyĂŚ i zarazem uznaĂŚ wszystko za wielce prawdopodobne. Przestaja byĂŚ stadem baranĂłw, a to nie jest po myÂśli Grupy TrzymajÂącej WÂładzĂŞ.

Leszek
Gość
« Odpowiedz #57 : Maj 28, 2009, 21:29:33 »

Twierdzisz, Âże mĂłwienie o NWO, manipulacji itp niczemu dobremu nie sÂłuÂży. Owszem sÂłuÂży. Ludzie stajÂą sie bardziej czujni i zaczynajÂą myÂśleĂŚ, a nie przyjmowaĂŚ za pewnik Âże PaĂąstwo czuwa i uchroni nas przed wszystkim co zÂłe. Ludzie uczÂą siĂŞ Âże moÂżna wszystko podwaÂżyĂŚ i zarazem uznaĂŚ wszystko za wielce prawdopodobne. PrzestajÂą byĂŚ stadem baranĂłw, a to nie jest po myÂśli Grupy TrzymajÂącej WÂładzĂŞ.

HabibiDah, masz u mnie rajd latajÂącym dywanem gratis MrugniĂŞcie

OczywiÂście, Âże owo mĂłwienie sÂłuÂży dobru. Zalez tylko jak siĂŞ mĂłwi i co sie proponuje w zamian.
SzkodziĂŚ moÂże natomiast tym, ktĂłrzy Âświat zamienili na ekran komputera, przedawkowali temat i zatracili dystans.. Tene, nie mam czasu, aby opisywaĂŚ w jaki jeszcze sposĂłb owo pisanie sÂłuÂży dobru. To od czÂłowieka zaleÂży, co zrobi z informacjÂą i emocjami, ktĂłre one w nim wywoÂłujÂą.
No, ale z braku czasu zamieszczam jedna z inicjatyw. Akurat kumpla.

Codex Alimentarius a nasze zdrowie

Globalne prawo, dajÂące kontrolĂŞ nad ÂżywnoÂściÂą rzÂądom i korporacjom

GoœÌ specjalny Dr. Robert Verkerk z ANH Wielka Brytania
Termin: 29 czerwca 2009 r. g. 18.00
Na seminarium dowiesz siĂŞ:

- czym jest Codex Alimentarius i jakie zagroÂżenia niesie

- jak ochroniÌ w³asny interes je¿eli prowadzisz gabinet medycyny naturalnej, praktykê zielarsk¹ lub jesteœ producentem/ dystrybutorem/sprzedawc¹ zió³ lub suplementów, ¿ywnoœci ekologicznej

- jak ochroniÌ medycynê naturaln¹ oraz naturaln¹ i ekologiczn¹ ¿ywnoœÌ
- co moÂżesz zrobiĂŚ dla siebie i dla spoÂłeczeĂąstwa.

Podczas seminarium:
- bêd¹ dostêpne rzadkie materia³y w postaci publikacji czy materia³ów
- poznasz ludzi, ktĂłrzy aktywnie w Europie d¹¿¹ do ochrony tego, co jest nam bliskie: zdrowie, ÂżywnoœÌ i wolnoœÌ i moÂże … przy³¹czysz siĂŞ do nich.

Miejsce: Traffic Club, Warszawa ul. Bracka 25
Zapraszamy !

WiĂŞcej info:

http://www.stopcodex.pl/codex_zdrowie/

Przy okazji
http://www.terapiagersona.com.pl/
Doktor Max Gerson (1891-1956), genialny lekarz i naukowiec, który ju¿ 80 lat temu odkry³ przyczyny powstawania raka, opisuj¹c je jako zespó³ wyniszczenia tkanek wynikaj¹cy z zaburzenia równowagi sodowo-potasowej na poziomie komórkowym, postêpuj¹c¹ toksemiê organizmu oraz permanentny niedobór sk³adników od¿ywczych. Dr Gerson okreœli³ raka jak chorobê ca³ego organizmu, a nie poszczególnych organów. Na bazie swoich odkryÌ, po ponad 35-ciu latach klinicznych doœwiadczeù, opracowa³ Terapiê Gersona - wybitnie skuteczn¹, naturaln¹, niespecyficzn¹ terapiê antynowotworow¹, nakierowan¹ na usuwanie przyczyn, a nie skutków choroby.
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 21:53:23 wysłane przez Leszek » Zapisane
astro
Gość
« Odpowiedz #58 : Maj 28, 2009, 21:49:12 »

Twierdzisz, Âże mĂłwienie o NWO, manipulacji itp niczemu dobremu nie sÂłuÂży. Owszem sÂłuÂży. Ludzie stajÂą sie bardziej czujni i zaczynajÂą myÂśleĂŚ, a nie przyjmowaĂŚ za pewnik Âże PaĂąstwo czuwa i uchroni nas przed wszystkim co zÂłe. Ludzie uczÂą siĂŞ Âże moÂżna wszystko podwaÂżyĂŚ i zarazem uznaĂŚ wszystko za wielce prawdopodobne. Przestaja byĂŚ stadem baranĂłw, a to nie jest po myÂśli Grupy TrzymajÂącej WÂładzĂŞ.

NajpiĂŞkniejszÂą rzeczÂą w Twoich wypowiedziach jest samodzielne myÂślenie, a nie powtarzanie utartych schematĂłw z wczoraj nastĂŞpnego dnia.
Tak.Trzeba o wielu rzeczach mĂłwiĂŚ, a nie stawaĂŚ za wÂłasnÂą barykadÂą.
Fakt, Âże problem jest bardzo zÂłoÂżony, dlatego staram siĂŞ zasugerowaĂŚ, aby nie tylko ÂładowaĂŚ w siebie zewszÂąd natÂłok napÂływajÂących informacji, lecz rĂłwnolegle do nich poszukiwaĂŚ zrozumienia przyczyn.
MuszĂŞ Ci wiĂŞc HabibiDach  pogratulowaĂŚ jeszcze raz samodzielnego myÂślenia i jak jesteÂś tak pieknÂą kobietÂą jak na tym swoim awatarze, to nic dodaĂŚ, nic uj¹Ì.
 DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 21:54:24 wysłane przez astro » Zapisane
Leszek
Gość
« Odpowiedz #59 : Maj 28, 2009, 21:54:46 »

Astro, mi teÂż siĂŞ podoba ten awatar. MrugniĂŞcie

LubiĂŞ powiew Bliskiego Wschodu od tej strony:)
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 22:01:01 wysłane przez Leszek » Zapisane
astro
Gość
« Odpowiedz #60 : Maj 28, 2009, 21:57:05 »

Astro, teÂż mi sie podoba ten awatar. MrugniĂŞcie

Jest rewelacyjny.Gdybym takÂą kobietĂŞ spotkaÂł w realu, to chyba bym siĂŞ ... zaczerwieniÂł.
Leszek
Gość
« Odpowiedz #61 : Maj 28, 2009, 22:01:28 »

A mi szybciej zabiÂłoby serce... MrugniĂŞcie
astro
Gość
« Odpowiedz #62 : Maj 28, 2009, 22:05:26 »

A moÂże to ona, czyli HabibiDach ? ..!  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 22:05:47 wysłane przez astro » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #63 : Maj 28, 2009, 22:06:53 »

Leszek:

Tene, nie mam czasu, aby opisywaĂŚ w jaki jeszcze owo pisanie sÂłuÂży dobru. To od czÂłowieka zaleÂży, co zrobi z informacjÂą i emocjami, ktĂłre one w nim wywoÂłujÂą.

ÂŁadne hasÂło, ale niestety puste. DokÂładniej odpowiem niÂżej.

HabibiDah:

A czy te "plucia na rzÂądy, oczernianie religii" jak piszesz sÂą Twoim zdaniem bezpodstawne?

W takim natĂŞÂżeniu? Zdecydowanie tak. Poza tym, bezpodstawne jest plucie wtedy, gdy nie ma siĂŞ dowodĂłw, a jedynie swoje interpretacje faktĂłw i teorie.

WiekszoœÌ religii to tylko wibracja strachu i poczucia winy,

Bzdura. Temu opisowi odpowiada jedynie tzw. "moherowy katolicyzm". A buddyzm? A hinduizm? A choĂŚby pogaĂąstwo?

a wiêkszoœÌ rz¹dów œwiadomie truje swoich obywateli.
Neurotoksyny tj aspartam, fluor czy inne "nieszkodliwe" chemikalia, ktĂłre codziennie codziennie spoÂżywamy. To tylko niektĂłre przykÂłady... ale PaĂąstwo czuwa i uchroni nas przed wszystkim co zÂłe, czyÂż nie?

Paùstwo musi te¿ zdobyÌ œrodki na dzia³alnoœÌ. Za darmo im nikt nie da. Dlatego paùstwo te¿ musi podejmowaÌ nie zawsze popularne decyzje. Woli takie, ni¿ podwy¿szaÌ podatki - bo to by dopiero by³o zgrzytanie zêbów! A koncerny myœlisz nie p³ac¹? Od nich paùstwo ma najwiêcej kasy. Wiêc nie ma siê co dziwiÌ promowaniu.

Twierdzisz, Âże mĂłwienie o NWO, manipulacji itp niczemu dobremu nie sÂłuÂży. Owszem sÂłuÂży. Ludzie stajÂą sie bardziej czujni i zaczynajÂą myÂśleĂŚ, a nie przyjmowaĂŚ za pewnik Âże PaĂąstwo czuwa i uchroni nas przed wszystkim co zÂłe.

I powiedz mi, co im ta czujnoœÌ w praktyce daje? Praktycznie - nie teoretycznie. Ja nie nakierowujê, bo chcê, byœ sama odpowiedzia³a.

Ludzie uczÂą siĂŞ Âże moÂżna wszystko podwaÂżyĂŚ i zarazem uznaĂŚ wszystko za wielce prawdopodobne. Przestaja byĂŚ stadem baranĂłw, a to nie jest po myÂśli Grupy TrzymajÂącej WÂładzĂŞ.

Dlaczego? Czy owca, która wie, ¿e jest tuczona na rzeŸ, mo¿e tej rzezi unikn¹Ì? Czy nagle sforsuje zagrodê? Owszem, mo¿e tak, ale tylko czynnie, zbrojnie wystêpujaÌ przeciw swojej sytuacji. A to zachêca do buntu, czyli przyniesie wiêcej œmierci, zniszczenia i z³a.

Gdzie wiĂŞc to dobro?
Leszek
Gość
« Odpowiedz #64 : Maj 28, 2009, 22:09:04 »

Bo zaraz Habibi siĂŞ zaczerwieni... MrugniĂŞcie
Leszek
Gość
« Odpowiedz #65 : Maj 28, 2009, 22:14:40 »

Leszek:

Tene, nie mam czasu, aby opisywaĂŚ w jaki jeszcze owo pisanie sÂłuÂży dobru. To od czÂłowieka zaleÂży, co zrobi z informacjÂą i emocjami, ktĂłre one w nim wywoÂłujÂą.
ÂŁadne hasÂło, ale niestety puste. DokÂładniej odpowiem niÂżej.

Puste hasÂło? A to, co mĂłj kolega zrobiÂł z emocjami i informacja, co zaskutkowaÂło przyjazdem Dr Roberta Verkerka z ANH Wielka Brytania  - co CI wrzuciÂłem wyÂżej na czerwono i niebiesko to tez puste? JeÂśli juÂż nie widzisz inicjatyw spoÂłecznych, to ja juÂż nie mam nic do dodania... A jak chcesz znac motywacjĂŞ kumpla to jest to NWO na 100% Po prostu znamy sie wiĂŞc wiem...
WIĂŞce jesli tacy ludzie sa dla Ciebie p[uÂści to ja juÂż nie mam nic do dodania...

Zamkn¹³es siê chyba trochê w swoim œwiecie, oderwanym od realiów... Powodzenia!
Pozdrawiam

Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #66 : Maj 28, 2009, 22:24:15 »

Leszek - to samo pytanie, co do HabibiDah. Co to da, prĂłcz niechĂŞci do rzÂądu? Tym bardziej, ze, jak widzĂŞ, sam temat implikuje z gĂłry wnioski.
astro
Gość
« Odpowiedz #67 : Maj 28, 2009, 22:45:40 »

Leszek - to samo pytanie, co do HabibiDah. Co to da, prĂłcz niechĂŞci do rzÂądu? Tym bardziej, ze, jak widzĂŞ, sam temat implikuje z gĂłry wnioski.

A moÂże Ty masz niechĂŞĂŚ do rzÂądu i przez taki wÂłaÂśnie pryzmat swojej oceny, oceniasz to co myÂślÂą inni.
Ja np. Âżadnej niechĂŞci do rzÂądu niemam, tylko mam na myÂśli wiele patologicznych posuniĂŞĂŚ, ktĂłre juÂż momentami wygladajÂą jak obraz nĂŞdzy i rozpaczy.
Psychologiczny model  tzw. rzÂądu jest nĂŞdzny !
ZacytujĂŞ w sposĂłb alegoryczny sÂłowa ludzi, ktĂłrzy doskonale rozumiÂą ten psychologiczno- nieÂświadmomy model : rzÂąd i wÂładza, to grupa rozbitkĂłw woÂłajÂących o pomoc !
 A jak siĂŞ zabawisz w hobbystĂŞ historyka to pewnie sam stwierdzisz, Âże prawie zawsze tak byÂło.
A to daje juÂż wiele do myÂślenia nawet przeciĂŞtnie myÂślÂącemu czÂłowiekowi.
Na koniec zacytujĂŞ Ci sÂłowa, ktĂłre usÂłyszaÂłem od dyskutujÂących w Polskim Radio dziennikarzy - '' czy ci politycy to wogĂłle nie majÂą juÂż wstydu'' !
« Ostatnia zmiana: Maj 28, 2009, 22:49:33 wysłane przez astro » Zapisane
Leszek
Gość
« Odpowiedz #68 : Maj 29, 2009, 09:02:32 »

Có¿ ja mogĂŞ Ci napisaĂŚ? Ludzie sÂą wolni, widzÂą realne problemy, to reagujÂą. Zacytuje jedynie plan seminarium... Sprawa ma tak wiele pÂłaszczyzn i ludzie sÂą tak ró¿ni, Âże najlepiej bĂŞdzie jak poczytasz relacje z tego seminarium. A najlepiej sam tam pojedÂź i sam siĂŞ  przekonaj Tak pozytywnie myÂślÂących i mÂądrych ludzi rzadko kiedy mozna spotkac razem... Wiele osĂłb chciaÂłoby, aby siedziaÂły one cicho...
Tene, Âżyj jak chcesz, twoja sprawa. KtoÂś lubi pÂływaĂŚ, idzie popÂływaĂŚ, ktoÂś lubi biegaĂŚ idzie pobiegaĂŚ, ktos ma problemy z kodeksami i przepisami, ktĂłre mu zagraÂżajÂą, to to artykuÂłuje. Ja tu nie widze problemu...

Ciekawe czy pojawiÂą sie panie i panowie z ministerstw i kancelarii prezydenta, ktĂłre to osoby zostaÂły zaproszone...

PROGRAM WIECZORU

18.00  Projekcja filmu: STAJEMY SIÊ NIEMI: ostatnie dni wolnoÂści zdrowia * (zobacz opis filmu poniÂżej)

18.30  Dlaczego naturalne zdrowie jest takie waÂżne - Aleksandra DÂąbrowski

(Dr. Rath Health Programs)

19.00 Przerwa

19.05  Codex Alimentarius czêœÌ1 - Korporacyjny imperialism: globalna kontrola naszego poÂżywienia i systemĂłw opieki zdrowotnej i ich wpÂływ na twoje zdrowie! - Dr. Robert Verkerk (ANH)

19.50  Przerwa

20.00  Codex Alimentarius czêœÌ 2 - Zniszczenie naturalnego dziedzictwa Polski - jak wspĂłlnie moÂżemy temu zapobiec! - Dr. Robert Verkerk (ANH)

20.45  Natura bez granic - jak zachowaĂŚ wolnoœÌ natury i zdrowia - Dr Roman Andrzej ÂŚniady (kampania natura bez granic)

21.00  Dyskusja i indywidualne spotkania z osobami z kampanii natura bez granic

21.30  Przewidywane zakoĂączenie

Zapraszamy:

- Âśrodowiska zwiÂązane z produkcjÂą i dystrybucjÂą naturalnej ÂżywnoÂści, zioÂłolecznictwem i innymi formami medycyny naturalnej,

- osoby Âświadomie dbajÂące o swoje zdrowie, zainteresowanych rozwojem spoÂłeczeĂąstwa obywatelskiego i zainteresowane szeroko pojĂŞtÂą dyskusjÂą publicznÂą.

http://www.stopcodex.pl/codex_zdrowie/
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 09:10:26 wysłane przez Leszek » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #69 : Maj 29, 2009, 09:19:41 »

Leszek - ale zauwa¿, co ja pisa³em, i co widaæ tak¿e w programie: chodzi o JEDNOSTRONNO¦Æ tego spotkania. Ju¿ w samych punktach programu wymienione s± jedynie "zajawki" wad Codex Alimentarius. A ma on nie tylko wady, ale i zalety. Wcale nie zdziwiê siê, je¶li nikt z ministerstwa nie przyjedzie - bo po co maj± s³uchaæ jedynie jednostronnych opinii ludzi, którzy bêd± gromiæ, jaki to rz±d jest z³y i jak manipuluje? Co innego, gdyby to by³a dyskusja na temat CA, z uwzglêdnieniem za i przeciw, na której byliby eksperci obu tych "obozów". A tak, to jak zapraszanie owcy do jaskini wilka.

W³aœnie o t¹ jednostronnoœÌ i tendencyjnoœÌ siê wszystko rozbija. Nie twierdzê, ¿e CA jest idealny, ¿e nie ma wad, ale ma i zalety, i to wcale nie ma³e. Czyta³em te¿ kilka opisów Codex'u, i nie jestem przekonany, czy jego przeciwnicy do koùca rozumiej¹, jak to w ogóle dzia³a. Mam wra¿enie, ¿e obiekcje do CA bazuj¹ na przekonaniu, ¿e rz¹d manipuluje ludŸmi i œwiadomie dzia³a na ich szkodê.

Jakkolwiek by byÂło, dalej zadam Ci pytanie - co ten wykÂład DA? Czy, prĂłcz wytworzenia niechĂŞci do CA wÂśrĂłd wielu ludzi, niechĂŞci do rzÂądu, niechĂŞci do UE etc, sprawi, Âże nagle CA zniknie? Nie. StÂąd moje pytanie - jaki PRAKTYCZNY cel to ma?

Bo nawet zakÂładajÂąc, ze sam CA jest "dzieÂłem Szatana", samo uzmysÂłowienie tego zwykÂłym, prostym ludziom nie da Âżadnych praktycznych korzyÂści, prĂłcz wzbudzenia w nich niechĂŞci.

Swoj¹ drog¹, z tego, co siê orientujê (choÌ mo¿e b³êdnie, bo tej sprawy akurat jakoœ g³êbiej nie analizowa³em) to w innych krajach CA ju¿ funkcjonuje. Czy krytycy CA analizowali sytuacjê w tych krajach, zmiany, które CA poczyni³?
HabibiDah
Gość
« Odpowiedz #70 : Maj 29, 2009, 13:54:22 »

HabibiDah, masz u mnie rajd latajÂącym dywanem gratis MrugniĂŞcie

przyda siĂŞ, dziĂŞki UÂśmiech
teleportacja jeszcze mi nie wychodzi UÂśmiech

Bo zaraz Habibi siĂŞ zaczerwieni... MrugniĂŞcie

a moÂże jestem bezzĂŞbnÂą staruszkÂą z laseczkÂą i moim jedynym napojem wyskokowym jest herbatka z rumianku? DuÂży uÂśmiech
ale miÂło Âże doceniacie mĂłj zmysÂł estetyczny UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 13:57:50 wysłane przez HabibiDah » Zapisane
HabibiDah
Gość
« Odpowiedz #71 : Maj 29, 2009, 14:19:13 »

@Tene

piszesz, Âże to plucie jest bezpodstawne bo nie ma dowodĂłw. DowodĂłw jest aÂż nadto, a to Âże mamy zalegalizowane trucizny to nie fakt, dowĂłd? A dowody zgromadzone przez Rath'a (kartel farmaceutyczny)?

Pytasz o buddyzm, hinduizm czy pogaĂąstwo?
Mówiê wiêkszoœÌ, nie wszystkie. Poza tym buddyzm to raczej filozofia ni¿ religia, a pogaùstwo (no mo¿e poza by³ym ZSRR) to zjawisko niszowe.
Zobacz np na co w np. chrzeÂścijaĂąstwie poÂłoÂżony jest nacisk. Na mĂŞczeĂąskÂą ÂśmierĂŚ Jezusa i bycie grzesznym, a nie na to by kochaĂŚ drugiego jak siebie samego..

Paùstwo musi te¿ zdobyÌ œrodki na dzia³alnoœÌ. Za darmo im nikt nie da. Dlatego paùstwo te¿ musi podejmowaÌ nie zawsze popularne decyzje. Woli takie, ni¿ podwy¿szaÌ podatki - bo to by dopiero by³o zgrzytanie zêbów! A koncerny myœlisz nie p³ac¹? Od nich paùstwo ma najwiêcej kasy. Wiêc nie ma siê co dziwiÌ promowaniu.

legalizowanie trucizn nazywasz niepopularnymi decyzjami i to usprawiedliwiasz? wiĂŞc czemu albo komu sÂłuÂży PaĂąstwo, ktĂłremu tak bezgranicznie ufasz? PaĂąstwo, ktĂłre jak sugerujesz utrzymuje sie z ÂłapĂłwek koncernĂłw..

Czemu s³u¿y sta³a czujnoœÌ? a np temu byœ 10 razy siê zastanowi³ zanim wszczepisz sobie czip, którego ju¿ zaczynaj¹ promowaÌ, polska TV równie¿.. Byœ siê zastanowi³ zanim zaserwujesz sobie np szczepionkê na grypê.. œwiùsk¹, ptasi¹ itp

Sugerujesz, Âże NWO moÂżna pokonaĂŚ tylko zbrojnie..
a mo¿e nie trzeba czynów zbrojnych, a po prostu postepowanie wbrew oczekiwaniom rz¹dz¹cych (kimkolwiek by oni nie byli), a mo¿e to my przez sw¹ ignorancjê sami zapêdziliœmy siê do zagrody? tak czy inaczej podstaw¹ jest œwiadomoœÌ, wed³ug mnie oczywiœcie Uœmiech
Leszek
Gość
« Odpowiedz #72 : Maj 29, 2009, 14:39:48 »

Tene, jesli chcesz NAPRAWDÊ siê dowiedzieæ wiêcej, to wejd¼ na stronê stopcodex.pl Po to powstala, aby informowaæ. Czy ja mam czytac za Ciebie? Jest tam te¿ forum, wiêc jak jestes zainteresowany, to zg³o¶ siê tam, gdzie ludzie studiuja konktretne paragrafy i analizuj± przemiany. Mogê dac Ci tez namiary na osoby zaanga¿owae w te sprawy. Ja siê zajmujê innymi rzeczami.
Mo¿e wtedy co¶ do CIebie dotrze, bo coraz bardziej widzê, ¿e opierasz siê na za³o¿eniach, które nie trzymaj± siê rzeczywistosci. Tu nie chodzi o szatana (BO¯E JAKIE TO NUDNE TAKIE RZECZY T£UMACZYÆ...) tylko o konkretne osoby, laboratoria , fiormy i koncerny. Jesli dla Ciebi to jest szatan,. Twoja sprawa.
Zobacz sobie film patent na Âświnie.

Na pewnym poziomie liczÂą siĂŞ mechanizmy polityczno - prawne, ktĂłrymi siĂŞ manipuluje w tej grze.

Jak by CIĂŞ to interesowaÂło, to szperaÂłbyÂś...

Nie mam sensu pisanie, bo to wymaga drobiazgowych analiz, w ktrĂłrych liczÂą siĂŞ sÂłowa i przecinki.
Nie mam na to czasu.

ZOBACZ SOBIE TEN DOKUMENT

ÂŚwiĂąski Patent Monsan-to 1/4 PL

OpatentowaÌ to, co da³a nam natura, by kontrolowaÌ ¿ywnoœÌ i ludzi...

<a href="http://www.youtube.com/v/2IiZ4cqY7x0&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/2IiZ4cqY7x0&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>
source:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=110.0

« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 14:41:43 wysłane przez Leszek » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #73 : Maj 29, 2009, 15:14:27 »

Leszek:

Tene, jesli chcesz NAPRAWDÊ siê dowiedzieæ wiêcej, to wejd¼ na stronê stopcodex.pl Po to powstala, aby informowaæ. Czy ja mam czytac za Ciebie?

Leszek, nie oszukujmy siê - powsta³a po to, by propagowaÌ pewne konkretne STANOWISKO wobec CA - stanowisko negatywne. To tak, jakbym chcia³ analizy, czy Adolf Hitler postêpowa³ dobrze czy Ÿle, a Ty byœ mi da³ link do strony neo-nazistowskiej (wybacz porównanie, nie chodzi o porównywanie do Hitlera - chodzi o sam mechanizm). Czy tam otrzyma³bym RZETELNE i OBIEKTYWNE info, uwzglêdniaj¹ce tak ZA, jak i PRZECIW? Mocno w¹tpiê. Tu ju¿ sam tytu³ strony (ale i chocia¿ lekko przejrzana treœÌ) wyraŸnie rzuca w oczy, ¿e propagowane tam jest negatywne jeno stanowisko do CA, i szukane na to potwierdzenie - a nie obiektywna analiza.

Jest tam teÂż forum, wiĂŞc jak jestes zainteresowany, to zgÂłoÂś siĂŞ tam, gdzie ludzie studiuja konktretne paragrafy i analizujÂą przemiany. MogĂŞ dac Ci tez namiary na osoby zaangaÂżowae w te sprawy. Ja siĂŞ zajmujĂŞ innymi rzeczami.

A czy potrafisz (czy choĂŚby masz) namiary na osoby i ZA, i PRZECIW? Czy tylko na tych, ktĂłrzy szukajÂą, co teÂż nam CA moze zrobiĂŚ zÂłego?

MoÂże wtedy coÂś do CIebie dotrze, bo coraz bardziej widzĂŞ, Âże opierasz siĂŞ na zaÂłoÂżeniach, ktĂłre nie trzymajÂą siĂŞ rzeczywistosci.

Twojej, propagowanej przez Ciebie, spiskowej rzeczywisto¶ci nie trzymaj± siê na pewno. Jednak nieco poczyta³em o CA, z RÓ¯NYCH ¼róde³, nie fiksuj±c jedynie na tych "na nie". I, jak widzê, obraz CA wcale nie jest taki jednoznaczny, a wiele przytaczanych przez zagorza³ych przeciwników CA argumentów nie ma wiele wspólnego z rzeczywisto¶ci±.

Choæby to, ¿e, czego poszukiwacze spisku nie mówi±, CA nie jest zbiorem nadrzêdnych praw. Innymi s³owy, nie wymusza ¿adnych zobowi±zañ ani odgórnych dyrektyw wobec prawa pañstwowego. Powsta³ g³ównie do rozwi±zywania sporów i regulowania handlu MIÊDZYNARODOWEGO. Innymi s³owy, zió³ka sobie spokojnie kupisz, ale mo¿esz mieæ problem z wywiezieniem ich np do Niemiec bez odpowiedniego badania i oznaczeñ. Po drugie, je¶li ju¿ o zió³kach mówimy, bzdur± jest, ze wiele z nich kupisz "tylko w aptece". Kupisz je w zielarni, tak jak zawsze, tyle, ze bêdziesz mia³ pewno¶æ, ¿e s± od sprawdzonego, przebadanego dostawcy, ¿e ros³y w odpowiednich warunkach. Ale takich "detali" wielce o¶wieceni obroñcy rodzaju ludzkiego nie racz± wspomnieæ - nie dowiesz siê tego na ich "obiektywnych" stronach typu stopcodex.pl.

Tu nie chodzi o szatana (BO¯E JAKIE TO NUDNE TAKIE RZECZY T£UMACZYÆ...) tylko o konkretne osoby, laboratoria , fiormy i koncerny. Jesli dla Ciebi to jest szatan,. Twoja sprawa.

Przeczytaj jeszcze raz to, co napisaÂłem, bo wybacz, ale widzĂŞ, Âże zrozumiaÂłeÂś z tego tyle, co nic. Ta wypowiedÂź i odniesienie do mojego stwierdzenia "szatan" jasno to pokazuje. Dlaczego? Poczytaj dokÂładnie, a siĂŞ dowiesz...

HabibiDah:

piszesz, Âże to plucie jest bezpodstawne bo nie ma dowodĂłw. DowodĂłw jest aÂż nadto, a to Âże mamy zalegalizowane trucizny to nie fakt, dowĂłd?

A np alkohol to nie trucizna? A tytoĂą? TeÂż trucizny. Czemu wiĂŞc tak CiĂŞ to nie bulwersowaÂło, skoro jest legalne od Âłohoho lat? A autobusem jeÂździsz? Albo samochodem? Zdajesz sobie sprawĂŞ, Âże dym z tego wynalazku zatruwa CiĂŞ z 10 razy bardziej niÂż te inne "trucizny"? A teÂż jakoÂś nie protestujesz, nie wymagasz, Âżeby ludzie jeÂździli doroÂżkami. A prÂądu uÂżywasz? Pewnie teÂż, skoro piszesz na kompie. A wiesz, Âże aby go otrzymaĂŚ, Âśrodowisko (a Ty z nim) jest zatruwane kolejne 10 razy bardziej i szkodzi mocniej niÂż te trucizny, na ktĂłrych myÂśl tak panikujesz?

Pytasz o buddyzm, hinduizm czy pogaĂąstwo?
Mówiê wiêkszoœÌ, nie wszystkie. Poza tym buddyzm to raczej filozofia ni¿ religia

Tak to widz¹ ludzie zachodu, bo nie wg³êbiaj¹ siê, ¿e to te¿ wizja œwiata "pozamaterialnego", z hierarchi¹ dusz, tzw "bogów" itd.

a pogaĂąstwo (no moÂże poza byÂłym ZSRR) to zjawisko niszowe.

Byœ siê MOCNO zdziwi³a ;] Przyk³adem choÌby OFICJALNY Koœció³ Rodzimowierczy, czy Miêdzynarodowa Federacja Pogaùska.

Zobacz np na co w np. chrzeÂścijaĂąstwie poÂłoÂżony jest nacisk. Na mĂŞczeĂąskÂą ÂśmierĂŚ Jezusa i bycie grzesznym, a nie na to by kochaĂŚ drugiego jak siebie samego..

Mieszasz chrzeÂścijaĂąstwo i katolicyzm. ChrzeÂścijaĂąstwo nie ma swojego "koÂścioÂła", to filozofia Âżyciowa i zbiĂłr poglÂądĂłw o Âświecie ponadmaterialnym. WiĂŞc nie myl tego.

legalizowanie trucizn nazywasz niepopularnymi decyzjami i to usprawiedliwiasz? wiĂŞc czemu albo komu sÂłuÂży PaĂąstwo, ktĂłremu tak bezgranicznie ufasz? PaĂąstwo, ktĂłre jak sugerujesz utrzymuje sie z ÂłapĂłwek koncernĂłw..

Po pierwsze, nie "BEZGRANICZNIE ufam" - stwierdzam tylko, Âże obraz, ktĂłry kreujÂą, jak to nazwaÂł Bernatowicz (sÂłusznie) "spiskoÂświry", jest obrazem mocno zafaÂłszowanym. Czy rzÂądy nie majÂą ciemnych stron? MajÂą. Ale traktowanie ich jak wrĂŞcz wcielone diabÂły jest juÂż nawet nie tyle, Âże Âśmieszne, co ÂżaÂłosne.

Po drugie, nie z ³apówek koncernów, a z pogodzenia wielu rzeczy naraz. Znalezieniu takiego "z³otego œrodka", by jakoœ to dzia³a³o. Dla unaocznienia tego, podam CI mo¿e nieco infantyln¹, ale ciekaw¹ metodê zobaczenia na w³asne oczy, o co mi chodzi. Zagraj sobie w tak¹ star¹ jak swiat gierkê - Sim City 3000. Budujesz w niej miasto, ³¹cznie z wszelkimi decyzjami co do mieszkaùców, jak podatki, musisz decydowaÌ o Ÿródle zasilania. itd. Wiadomo, ze to tylko gra, a rzeczywistoœc jest du¿o bardziej skomplikowana. Ale nawet taka prosta gra pokazuje, ze w wielu rzeczach nie da siê tak, byœ robi³a wszystko dla dobra ludzi. ¯e czêsto w przypadku zarz¹dzania musisz siê decydowaÌ na mneijsze z³o.

(Jeszcze raz zaznaczê, dla niekumatych - nie twierdzê, ze gra oddaje w pe³ni rzeczywistoœÌ Jêzyk Ale akurat w mi³y sposób pokazuje pewne mechanizmy, które warto braÌ pod rozwagê).

Czemu s³u¿y sta³a czujnoœÌ? a np temu byœ 10 razy siê zastanowi³ zanim wszczepisz sobie czip, którego ju¿ zaczynaj¹ promowaÌ, polska TV równie¿.. Byœ siê zastanowi³ zanim zaserwujesz sobie np szczepionkê na grypê.. œwiùsk¹, ptasi¹ itp

PrzecieÂż wedÂług Was ma to byĂŚ i tak obowiÂązkowe (chipy). WiĂŞc co komu po wiedzy, skoro nie bĂŞdzie miaÂł nic do powiedzenia? Chyba, Âże bunt - ale podobno nikt rozrĂłby nie chce ;]

Sugerujesz, Âże NWO moÂżna pokonaĂŚ tylko zbrojnie..
a mo¿e nie trzeba czynów zbrojnych, a po prostu postepowanie wbrew oczekiwaniom rz¹dz¹cych (kimkolwiek by oni nie byli), a mo¿e to my przez sw¹ ignorancjê sami zapêdziliœmy siê do zagrody? tak czy inaczej podstaw¹ jest œwiadomoœÌ, wed³ug mnie oczywiœcie Uœmiech

ŒwiadomoœÌ owszem. Ale œwiadomoœÌ sama Ciê woln¹ nie uczyni. ŒwiadomoœÌ jest dobra wtedy, kiedy daje narzêdzia do przeciwdzia³ania. A na razie wszelkie "spiskoœwiry" tylko tr¹bi¹ o spiskach, ale o metodach skutecznej walki z nimi nie s³ysza³em ani s³owa. Jeœli Ty s³ysza³aœ - podziel siê.

Pozdrowienia

Tene
astro
Gość
« Odpowiedz #74 : Maj 29, 2009, 15:16:53 »

... a mo¿e to my przez sw¹ ignorancjê sami zapêdziliœmy siê do zagrody? tak czy inaczej podstaw¹ jest œwiadomoœÌ, wed³ug mnie oczywiœcie Uœmiech

''ÂŚwiĂŞta racja'', Âże tak w skrĂłcie powiem, a istotne sÂłowa pogrubiÂłem ich czcionkĂŞ.
Ale nie wierzĂŞ Habibi, Âże jesteÂś bezzĂŞbnÂą  staruszkÂą ! Bo takie staruszki to chyba raczej odmawiajÂą ró¿aniec, a nie zajmujÂą siĂŞ Âświatowymi problemami i
to jeszcze z poziomu ÂświadomoÂści.
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2009, 15:17:55 wysłane przez astro » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: