Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:23:26

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 22 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ¦WIÊTA GEOMETRIA  (Przeczytany 439247 razy)
0 u¿ytkowników i 26 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #225 : Luty 02, 2009, 15:24:02 »

Publikujê to tylko z okazji, ¿e dzi¶
"Dzieñ ¦wistaka" 

..a jest tam element z Punxey Towney wplecion.
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2009, 15:24:16 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #226 : Luty 02, 2009, 20:23:17 »

Witaj, ten polprodukt bardzo mi sie podobal, prosze o wiecej. Coraz wiecej interesuje mnie ten temat, pozdrawiam...
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #227 : Luty 02, 2009, 20:30:09 »

Ehehe, fajne-super szczególnie skojarzenie phil-bona-chi z 2 lutego - petla czasowa   Chichot
Brakuje mi tu tylko jakiej¶ animacji, bo ilo¶æ schematów jest spora no i jaki¶ podpis po polsku czy da³oby sie dodac?
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #228 : Luty 02, 2009, 22:23:51 »

Witaj, ten polprodukt bardzo mi sie podobal, prosze o wiecej.

tak. Materia³u jest masê. Niestety opracowanie wymaga czasu i kasy . Zmontowanie kilku minut filmu z dobranym d¿wiêkiem zajmuje tygodnie.

Enigma: Mi te¿ brakuje wielu rzeczy Mrugniêcie traktuj jako zajawkê. A studiuj u ¼róde³.

Aktualnie trwaj± prace nad opracowaniem i wizualizacj± prezentacji niektórych 'mechanizmów' grawitacji, ³±czenia i rozrywania  CzasOprzestrzeni.  Ale radze sie uzbroiæ w cierpliwo¶æ.

« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 00:56:33 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #229 : Luty 02, 2009, 22:57:28 »

PHIRIOORI, nie przesadzaj z tym studiowaniem... To ja studiujê i po prostu dzielê siê tym, co poznajê.

Enigma, napisa³em Ci PW.
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 02:54:20 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Lucyna D.
Go¶æ
« Odpowiedz #230 : Luty 02, 2009, 23:02:24 »

Lucyna, nieco odwrotnie. Ty - generalizowa³a¶ ["a to nie by³a dobra intencja"], a ja powiedzia³em, ¿e tak nie mo¿na. Na dowód tego poda³em przyk³ady oraz chcia³em dodatkowo udowodniæ, ¿e takim tokiem my¶lenia najprawdopodobniej mo¿naby i Ciebie wrzuciæ do worka z innymi - st±d moje zapytanie o Twój zawód/pracê. Wtedy wykona³a¶ dziecinny unik, aby najprawdopodobniej wykpiæ siê [nie staæ siê ofiar± w³asnych pogl±dów]. Czyli chcia³em zastosowaæ na Tobie Twoj± w³asn± "broñ".
Czy¿by¶ ju¿ zapomnia³a?

To jak to jest? Ja mam nie generalizowaæ, a Tobie wolno by³o? [rzuci³a¶ "opiniê" na ca³± instytucjê - nie zwa¿aj±c, ¿e pracuj± tam ró¿ni ludzie i dla wielu z nich ta opinia jest krzywdz±ca. A instytucjê tworz± wszak ludzie, rózni - to oczywiste].

Arteq, uwa¿am, ¿e do tej pory trwa nieporozumienie, wiêc zostawmy to. Tak czy inaczej ja nie jestem instytucj± i podkre¶lam i ju¿ po raz n-ty. Przywo³uj±c jednak ten nasz spór chcia³am pokazaæ, jakie bywaj± powody nieodpowiadania na pytanie, i m.in. Kiara jeden z tych powodów stosuje, tj. ze wzglêdu na intencjê pytaj±cego (tak my¶lê, bo tego nie uzgadnia³am z ni±; nigdy nie uzgadniam z ni±, co tu napiszê, nawet wtedy, gdy t³umaczê jej intencje - robiê to na w³asne wyczucie).
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #231 : Luty 03, 2009, 11:13:13 »

Tak, zgadzam siê, "intencj±" jest strach przed dekonspiracj± "wiedzy". Wygodne - nie odpowiadaæ na trudne pytania, bo jeszcze to ujmie "bosko¶ci". Ale wystarczy, poczekajmy.
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #232 : Luty 03, 2009, 14:12:04 »

Sze¶ciok±t na Saturnie
29 marca 2007r.

26 lat temu naukowców z ca³ego ¶wiata zaskoczy³ widok sze¶ciok±tnej chmury na Saturnie, której zdjêcia dostarczy³y sondy Voyager 1 i 2. Naukowcy nie potrafili nic powiedzieæ na temat przyczyn tak niesamowitego zjawiska. W kropce s± nadal, zw³aszcza po ostatnich zdjêciach, które dostarczy³a sonda Cassini.

Dwa obrazki sze¶ciok±ta (z NASA):

Przelatuj±ca przy Saturnie sonda Cassini dostarczy³a nowe zdjêcia pó³nocnego bieguna tej planety. Okazuje siê, ¿e sze¶ciok±t stworzony z chmur, mimo 26 lat, istnieje nadal. Kevin Baines z Jet Propulsion Labolatory, zajmuj±cy siê spektrometri± ¶wiat³a widzialnego i podczerwonego nie potrafi wyja¶niæ tego dziwnego zjawiska:   "Nigdy nie widzieli¶my czego¶ takiego na ¿adnej planecie. Co wiêcej, Saturn ma cienk± atmosferê gdzie wystêpuj± okrê¿ne cyrkulacje i fale, st±d te¿ jest to ostatnie miejsce gdzie mo¿na by przypuszczaæ, ¿e powstanie tam jakakolwiek geometryczna figura" [/color] - mówi naukowiec.
   Na naszej planecie wokó³ biegunów wystêpuje podobne zawirowanie... to na Saturnie ma jednak kszta³t sze¶ciok±ta i nie ma szans, aby takowe wystêpowa³o naturalnie. Dziwny uk³ad chmur na Saturnie ma ¶rednicê 15 tysiêcy mil - a wiêc mogliby¶my zmie¶ciæ tam ca³± nasz± planetê. Zjawisko jest na dodatek o tyle dziwne... ¿e mimo faktu, ¿e chmury wiruj± i s± w ci±g³ym ruchu... sze¶ciok±t nadal nie zmienia swojego kszta³tu.

21 grudnia 2008r.
Naukowcy przecieraj± oczy ze zdumienia.
Na Saturnie wokó³ do dzi¶ tajemniczego sze¶ciok±tu pojawia siê czasowo dziwna zorza.

Zdjêcie wykona³a sonda Cassini orbituj±ca wokó³ Saturna w listopadzie 2008 roku. Dziwna aura to najprawdopodobniej na³adowane cz±steczki gazu unosz±ce siê w atmosferze tej planety. Nigdy jednak tego typu zjawisko nie by³o widziane w tak potê¿nej skali. "To nie jest zwyk³a zorza takiego typu jakie s± widziane na naszej planecie" - mówi Tom Stallard, naukowiec z Uniwersytetu w Leichester w Wielkiej Brytanii.
   Zorza jest na tyle dziwna... ¿e potrafi znikaæ co 45 minut zupe³nie jakby jej wcze¶niej nie by³o. Wyja¶nienie tej tajemniczej osobliwo¶ci doprowadzi nas z pewno¶ci± do odkrycia nowych praw rz±dz±cych fizyk± - mówi Nick Achillleos z University College w Londynie.

¬ród³o: http://hotnews.pl/artnauka-470.html
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 23:02:18 wys³ane przez Leszek » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #233 : Luty 03, 2009, 14:20:53 »

Mrugniêcie frank-link kiedy¶
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 15:31:39 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #234 : Luty 03, 2009, 14:21:29 »

Wenus i pentagram - geometria piêciok±tnego cyklu Wenus.

Wenus i Ziemia kre¶l± na niebie pentagram - piêcioramienn± gwiazdê. Ka¿dy z piêciu wierzcho³ków pentagramu wyznaczany jest przez koniunkcjê (doln±) Ziemi i Wenus, która ma miejsce raz na 584 dni. Oznacza to, ¿e wyrysowanie wszystkich piêciu wierzcho³ków pentagramu trwa 2920 ziemskich dni (5 x 584 dni), czyli 8 ziemskich lat. W tym samym czasie Wenus obiega S³oñce 13 razy.
Dok³adniejsze dane (do dwóch miejsc po przecinku):
http://www.astro.uni.wroc.pl/vt-2004/vt-mechanika.html

http://www.astro.uni.wroc.pl/vt-2004/vt-edukacja1.html
http://news.astronet.pl/news.cgi?606

"Rysowanie" pentagramu przez koniunkcje Ziemi i Wenus trwa 2920 dni, czyli 8 lat. 

http://southmovement.alphalink.com.au/commentaries/Pattern.html

Pierwszy ruch z powy¿szego obrazka

Tranzyty Wenus (dwa ¶rodkowe z 2004 i 2012 roku)

Tranzyt Wenus z dnia 8 czerwca 2004 r.

Wiêcej: http://ptma-chorzow.astronomia.pl/aktual/Wenus/Wenus.html

Wszystkie obrazki ze strony: http://www.lunarplanner.com/Images/Venus/Venus-Ret.gif
_____________________________________________________________________________________________________________
PYTANIA:

1. Pentagram jest symbolem Wenus czy te¿ wzajemnego zwi±zku Ziemi i Wenus?
2. Rysowany pentagram po o¶miu latach nie domyka siê. Pi±ta koniunkcja nie pokrywa siê z punktem 0 - punktem wyj¶ciowym. Jest ona przesuniêta o kilka (ile?) stopni w stosunku do punktu wyj¶ciowego. Dlaczego?
3. Czy kto¶ potrafi wyt³umaczyæ ten rysunek? To jest ponoæ ruch Wenus...

Detal z: James Ferguson’s, Astronomy Explained Upon Sir Isaac Newton’s Principles, 1799 ed., plate III, opp. p. 67.

http://freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/venus.html

« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 14:48:44 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #235 : Luty 03, 2009, 15:22:20 »

Halo Leszku, zabieram sie do malowania tej przepieknej chmury, to niesamowite. Ta chmura wprost przemowila do mnie, poczulam jej energie
wprost do zawrotu glowy, niesamowite....
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #236 : Luty 03, 2009, 15:25:40 »

Wszech¶wiat jest doskona³y, ca³kowity i pe³ny.
 Jeste¶my jedno¶ci± z Potêg±, która Nas stworzy³a.
 W naszym ¶wiecie...... wszystko dzieje siê dobrze.

jasne.., wspolczuje ci jezeli tak myslisz (chyba ze jestes slepy jak kret) - katolicyzm jest katolicyzmem, prawda jest prawda,  wskazuje tylko na pewne powiazania ktore mialy miejsce 2000 lat temu a stanem obecnym...

. Pentagram jest symbolem Wenus czy te¿ wzajemnego zwi±zku Ziemi i Wenus?
2. Rysowany pentagram po o¶miu latach nie domyka siê. Pi±ta koniunkcja nie pokrywa siê z punktem 0 - punktem wyj¶ciowym. Jest ona przesuniêta o kilka (ile?) stopni w stosunku do punktu wyj¶ciowego. Dlaczego?
3. Czy kto¶ potrafi wyt³umaczyæ ten rysunek? To jest ponoæ ruch Wenus...

a co tu tlumaczyc...a potrafisz wyjasnic dlaczego cokolwiek istnieje??
astro
Go¶æ
« Odpowiedz #237 : Luty 03, 2009, 19:27:51 »

W kwantowej teorii pola punktem wyj¶cia jest zrozumienie, ¿e WSZYSTKO  co istnieje jest przejawem zaburzenia energii le¿±cej u podstaw PRÓ¯NI- WSZECHPRZESTRZENI.
 DOSKONA£A PRÓ¯NIA jest NICO¦CI¡, lecz z drugiej strony natura PRÓ¯NI JEST  potencjalnie WSZYSTKIM.

Jest to idea rzeczywisto¶ci nazwana BRAHMANEM, SUNJATA, TAO, ABSOLUT, lub po prostu PIERWOTNA ENERGIA TWÓRCZA.

Z PRÓ¯NI wy³ania siê POLE KWANTOWE  - jako subtelna  przestrzeñ  bêd±ca  form± energii, gdzie  forma ta zale¿y od czêstotliwo¶ci drgañ  w³asnych  energii. 
W istocie   POLE KWANTOWE  stanowi  ca³o¶æ, gdzie cz±stki s± tylko miejscowym zagêszczeniem pola.
W istocie cz±stki pojawiaj± siê i znikaj± bêd±c raz cz±stkami, a raz samym POLEM. To z jak± czêstotliwo¶ci± to siê dzieje mamy do czynienie z zaburzeniem, okre¶lanym jako ISTNIENIE. Przy wolniejszych drganiach CZ¡STKI ENERGII - KWANTOWE POLE, obserwujemy rzeczywisto¶æ w postaci zaburzenia tego pola o nazwie III- gêsto¶æ, czyli tym gdzie jeste¶my i czym jeste¶my w swej fizyczno¶ci.

Rozumiej±c na czym polega POLE KWATOWE ENERGII  nie istnieje ¿adna naukowa podstawa, aby rozgrzebywaæ na drobne czê¶ci strukturê ¶wiata, mikro¶wiata, bowiem ziarnisto¶æ energii- materii jest nieskoñczona.  ''JEST''  TYLKO  PRÓ¯NIA,  JAKO  CA£KOWITE I CI¡G£E POLE, czyli WSZYSTKO CO JEST.

"W dzisiejszej  fizyce wogóle nie ma ju¿ miejsca na definicje typu pole, ani na energiê, czy materiê, poniewa¿ POLE KWANTOWE jest jedyn± realno¶ci±".

O¶mielê siê podejrzewaæ, ¿e ,,¦wiêta Geometria,, odnosi siê w istocie do Teori istnienia POLA ¯YCIA jako  praw  w nim funkcjonuj±cych. Jednak intelektualn± motywacj±, któr± siê doszuka³em w osobie p.Dana Wintera jest poszukiwanie, czego¶  co mo¿e pozwoliæ na dokonanie  w nim ZMIAN,  w  celu polepszenia jego  jako¶ci,  uporz±dkowania, kreowania zdarzeñ...... ?
Wiêc zada³ bym pytanie Danowi Winterowi, czy efekt koñcowy jego prac to bêdzie taki, ¿e bêde móg³ zkorzystaæ, z konretnych ,,narzêdzi,, abym  móg³ wp³yn±æ na zakrzywienie swojej czasoprzestrzeni jako POLA ¯YCIA- POLA ENERGII.
, czy  wiele wa¿nych rzeczy (po prostu jak to czêsto bywa) utknie sobie w naukowych laboratoriach.
Czyli pytam w tym momencie o praktyczne dla siebie  zastosowanie '' ¦.G'', czyli czego¶  z czym  mogê ju¿ dzia³aæ.
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 19:50:49 wys³ane przez astro » Zapisane
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #238 : Luty 03, 2009, 20:11:35 »

Tak, zgadzam siê, "intencj±" jest strach przed dekonspiracj± "wiedzy". Wygodne - nie odpowiadaæ na trudne pytania, bo jeszcze to ujmie "bosko¶ci". Ale wystarczy, poczekajmy.

Nie rozumiem arteq dlaczego uparcie usi³ujesz wmieszac sie w ich spór. Znajomo¶c tych dwoje wykracza po za forumowa strone i pewnie po za ni± jako¶ dojda do porozumienia. Fakt ze przy okazji sprzeczki, której ¼ród³a nie znasz usi³ujesz upiec w³asna pieczeñ jest godny po¿alowania

Leszku, ja dokladnie nie znam odpowiedzi, wiec bede strzelaæ Jêzyk
1 obstawia³abym ze to symbol wzajemnego zwi±zku, ale ostatni 3 rys sugeruje cos przeciwnego
2 a tu trzeba by liczyæ (albo przypomnieæ sobie warto¶æ koniunk) a ja wole konstruowac intuicyjnie a pó¼niej zupe³nie nie naukowo sie zachwycac...
3 ³adne toto, w ci±gu ilu lat planeta kresli tak± trajektorie? ja tu widze dwie linie zotej spirali, lecz osadzne w róznych odleg³osci od srodka(5 i 22 wierzcholki). Czy to symboliczny ruch dwu planet, czy palne³am jak±¶ g³upotke?
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #239 : Luty 03, 2009, 22:14:49 »

Widaæ nie zauwa¿y³e¶, ¿e odnosi³em siê do postu Lucyny, który by³ g³ównie skierowany do mnie/do mojego postêpowania. Wypowiadam siê we w³asnym imieniu, niekiedy moje pogl±dy s± spójne z pogl±dami innych, wieæ daruj sobie tego typu "interpretacje". Sam potrafiê zatroszczyæ siê o w³asne ognisko i nie muszê siê podpinaæ pod innych.
A skoro dla Ciebie jest godne po¿a³owania, có¿ Twoja wola, my¶l i rób co chcesz.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #240 : Luty 04, 2009, 17:37:13 »

czy efekt koñcowy jego prac to bêdzie taki, ¿e bêde móg³ zkorzystaæ, z konretnych ,,narzêdzi,, abym  móg³ wp³yn±æ na zakrzywienie swojej czasoprzestrzeni jako POLA ¯YCIA- POLA ENERGII.

nie wiem jak sie sprawy maja z Danem Winterem.

Wiem natomiast, na czym polega³a moja praca ostatich lat
i takie narzêdzie ju¿ istnieje.
A nawet ma za sob± ponad mójroczy okres testó i tuningów.

Zreszt± szukajac onegdaj potwierdzenia co do kszta³tu rzutów struktur zwi±zanych z polem, a dalej grawitacj± dotrzeæ uda³o mi siê do stronki Dana Wintersa i ku mojemu zdziwieniu NIE pokazuje on takich rzutów.
Odnale¼æ siê da³o natomiast rzuty jakich¶ "turbulencji grawitacyjnych", które-to stworzy³y alfabet hebrajski.

Ale za to jest tam równie¿ masê innych ciekawych rzeczy Mrugniêcie

« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 12:26:16 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #241 : Luty 04, 2009, 18:20:16 »

Widaæ nie zauwa¿y³e¶, ¿e odnosi³em siê do postu Lucyny, który by³ g³ównie skierowany do mnie/do mojego postêpowania. Wypowiadam siê we w³asnym imieniu, niekiedy moje pogl±dy s± spójne z pogl±dami innych, wieæ daruj sobie tego typu "interpretacje". Sam potrafiê zatroszczyæ siê o w³asne ognisko i nie muszê siê podpinaæ pod innych.
A skoro dla Ciebie jest godne po¿a³owania, có¿ Twoja wola, my¶l i rób co chcesz.

No musze cie zmartwic, bo zauwazy³am kogo prubujesz zdyskredytowaæ. A twoje denne utyskiwanie o 'wiedzy' i 'bosko¶ci' wobec braku reakcji obgadywanej osoby, stalo sie jeszcze bardziej ¿a³osne. I zatroszcz sie jaknajszybcie o siebie, bo styl twojego pisania, to nedzny cieñ w porównaniu z tym co prezentowa³e¶ jeszcze kilka mi¶ temu.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #242 : Luty 04, 2009, 18:43:51 »

Có¿ niektórzy siê rozwijaj±, a jak widaæ - niektórzy cofaj±. Przykro mi, ¿e tak Ciê zawiod³em. [zmartwiê Ciê tak¿e w innej kwestii - mo¿e uwa¿asz siê za superbystrzaka - mo¿e i taka jeste¶ - ale co do "dennego utyskiwania" - to wcale nie kryjê siê o kogo chodzi, wiêc twoje odkrycie nie wymaga bystro¶ci].

Poziom wypowiedzi jak widaæ dostosowujê do aktualnego poziomu pch, tudzie¿ innych "nauczycieli".
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 18:44:59 wys³ane przez arteq » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #243 : Luty 04, 2009, 19:54:44 »

Artqu, zrób sobie mo¿e ma³± przerwê od forum i przyjrzyj siê w ciszy swoim uczuciom i emocjom oraz ich przyczynom. 
Zostaw na razie innych w spokoju, zajmij siê sob±. Przecie¿ to o siebie masz dbaæ przede wszystkim.
Wybacz za tê sugestiê postronnego obserwatora, lecz przykro mi patrzeæ, jak siê spalasz.
Ale zrobisz, jak zechcesz.
Pozdrawiam i ¿yczê du¿o spokoju oraz równowagi ducha.  U¶miech
Enigma
Go¶æ
« Odpowiedz #244 : Luty 04, 2009, 21:41:55 »

Droga Ptaszyno, nie wypraszaj arteqa  P³acz moge zareczyæ ze sprzeczki z nim potrafia pozytywnie rozwijaæ (o ile panuje nad ostrym jezyczkiem). Niech sie odsteresuje, to fakt ze przyjazna atmosfera na forum pch - moze niejednego scepytka zdenerwowaæ. Jak juz odczepi sie od Kiary (lub Lucynki) napewno bedzie w stanie kontynuowaæ dyskusje o fa³szywych tezach i za³o¿eniach Pch. Moze i ja za bardzo sie czasem wym±drzam, choc nie uwazam sie za 'bystrzaka' raczej za nieustepliwe stworzenie o nieokrzesanych manierach  Jêzyk A okreslenie 'denne utyskiwanie' bardzo mnie ubawi³o, przy tej nirezrecznej sytuacji...
Lucyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #245 : Luty 04, 2009, 21:43:39 »

Cymatyka
Studia zjawisk falowych znane jako dzia³ nauki o nazwie cymatyka, pokazuj±, ¿e fale d¼wiêkowe wp³ywaj± na materiê inercyjn±, strukturyzuj±c j± w geometryczne, a nawet archetypowe formy. Zwi±zek przyczynowo-skutkowy fal d¼wiêkowych oddzia³uj±cy na materiê, jest tym samym co wp³ywa na atomowe i komórkowe poziomy instrumentu ludzkiego. Jednak¿e chodzi tutaj o co¶ znacznie wiêcej ni¿ zwyk³e fizyczne impresje fal d¼wiêkowych. Wewn±trz d¼wiêku istniej± alikwoty, które rozci±gaj± siê na czêstotliwo¶ci wy¿sze i ni¿sze ni¿ próg s³yszalno¶ci ludzkiego ucha, niemniej jednak wp³ywaj± one na strukturê wibracyjn± DNA instrumentu ludzkiego, na strukturê umys³-mózg, oraz na centralny uk³ad nerwowy.
http://www.wingmakers.pl/index.php?option=content&task=view&id=123&Itemid=536

http://www.youtube.com/watch?v=stfIjObFZYU&feature=related

1)

2)

3)
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2009, 09:54:37 wys³ane przez Lucyfer » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #246 : Luty 04, 2009, 22:16:21 »

Cytat: Enigma
Droga Ptaszyno, nie wypraszaj arteqa   moge zareczyæ ze sprzeczki z nim potrafia pozytywnie rozwijaæ (o ile panuje nad ostrym jezyczkiem). Niech sie odsteresuje, to fakt ze przyjazna atmosfera na forum pch - moze niejednego scepytka zdenerwowaæ. Jak juz odczepi sie od Kiary (lub Lucynki) napewno bedzie w stanie kontynuowaæ dyskusje o fa³szywych tezach i za³o¿eniach Pch. Moze i ja za bardzo sie czasem wym±drzam, choc nie uwazam sie za 'bystrzaka' raczej za nieustepliwe stworzenie o nieokrzesanych manierach   A okreslenie 'denne utyskiwanie' bardzo mnie ubawi³o, przy tej nirezrecznej sytuacji...

Enigmo, ale¿ ja wcale nie wypraszam Artqa, nie o to mi chodzi³o. I chyba rzeczywi¶cie, niepotrzebnie wtryniam siê z radami. My¶lê, ¿e Arteq sam sobie poradzi, bez naszych „troskliwych utyskiwañ” (bez aluzji Jêzyk).
I chyba tak naprawdê ci±¿y mu ju¿ nieco ta nieprzerwana kontrola forumowej rzeczywisto¶ci, a raczej iluzji. Mam jednak nadziejê, ¿e zdo³a³ nabraæ trochê dystansu do tego, co siê tu „wyprawia”.  Du¿y u¶miech

A tak w ogóle, to za¶miecamy Leszkowi jego w±tek, choæ poniek±d dotyczy to emocji, a wiêc praktycznego przejawu zasad ¦G, niekoniecznie jednak zgodnie ze z³otym podzia³em.  Chichot

« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 22:17:15 wys³ane przez ptak » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #247 : Luty 05, 2009, 15:11:23 »

wszystko jes zywe, przyklad 3 cial "samograwitujacych" jest calkowicie chaotyczny i nieprzewidywalny - tymczasem nieskonoczny wszechswiat z nieskonczona ilosica galaktyk, gwiazd i plant nie jest chaosem - fraktal - matematyczny porzadek - jednak matematyka daje tylko pewne przyblizenie musisz sie wzniesc ponad to  i szukac Boga - 3 do kwadratu - prosciej nie umiem i to jest juz wszystko co mialem do powiedzenia - cz.dziura o ile nie wyparuje bedzie znaczyla podwojna smierc i zatrzyma ewolucje wszechswiata..
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #248 : Luty 08, 2009, 19:03:07 »

Cytat: Enigma
Brakuje mi tu tylko jakiej¶ animacji, bo ilo¶æ schematów jest spora no i jaki¶ podpis po polsku czy da³oby sie dodac?

Jak pamietam, to You Tube nie przyjelo opisu robionego w locie. najwa¿niejszego.
Tu masz  ró¿ne udostêpnione filmiki.

@Leszek, jak Twoja odp?
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #249 : Luty 08, 2009, 21:55:06 »

Phirioori. Dziêki, przepraszam, ale nie skorzystam. Mam po prostu inne plany.Poza tym Ty jeste¶ zorientowany technologicznie, a mnie to kompletnie nie interesuje. Mo¿e poza generatorem pr±du do mieszkania U¶miech

Astro, tak. Winter mawia nawet, ¿e fizyka kwantowa i ¶wiêta geometria to z grubsza to samo..
Tyle, ¿e z tym "zaburzeniem energii", to... innym razem..

« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 03:31:11 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 22 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: