Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 06, 2025, 14:00:46

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 22 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ÂŚWIÊTA GEOMETRIA  (Przeczytany 450263 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #225 : Luty 02, 2009, 15:24:02 »

PublikujĂŞ to tylko z okazji, Âże dziÂś
"DzieĂą ÂŚwistaka" 

..a jest tam element z Punxey Towney wplecion.
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2009, 15:24:16 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #226 : Luty 02, 2009, 20:23:17 »

Witaj, ten polprodukt bardzo mi sie podobal, prosze o wiecej. Coraz wiecej interesuje mnie ten temat, pozdrawiam...
Enigma
Gość
« Odpowiedz #227 : Luty 02, 2009, 20:30:09 »

Ehehe, fajne-super szczegĂłlnie skojarzenie phil-bona-chi z 2 lutego - petla czasowa   Chichot
Brakuje mi tu tylko jakiejœ animacji, bo iloœÌ schematów jest spora no i jakiœ podpis po polsku czy da³oby sie dodac?
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #228 : Luty 02, 2009, 22:23:51 »

Witaj, ten polprodukt bardzo mi sie podobal, prosze o wiecej.

tak. MateriaÂłu jest masĂŞ. Niestety opracowanie wymaga czasu i kasy . Zmontowanie kilku minut filmu z dobranym dÂżwiĂŞkiem zajmuje tygodnie.

Enigma: Mi teÂż brakuje wielu rzeczy MrugniĂŞcie traktuj jako zajawkĂŞ. A studiuj u ÂźrĂłdeÂł.

Aktualnie trwajÂą prace nad opracowaniem i wizualizacjÂą prezentacji niektĂłrych 'mechanizmĂłw' grawitacji, ³¹czenia i rozrywania  CzasOprzestrzeni.  Ale radze sie uzbroiĂŚ w cierpliwoœÌ.

« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 00:56:33 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Leszek
Gość
« Odpowiedz #229 : Luty 02, 2009, 22:57:28 »

PHIRIOORI, nie przesadzaj z tym studiowaniem... To ja studiujĂŞ i po prostu dzielĂŞ siĂŞ tym, co poznajĂŞ.

Enigma, napisaÂłem Ci PW.
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 02:54:20 wysłane przez Leszek » Zapisane
Lucyna D.
Gość
« Odpowiedz #230 : Luty 02, 2009, 23:02:24 »

Lucyna, nieco odwrotnie. Ty - generalizowaÂłaÂś ["a to nie byÂła dobra intencja"], a ja powiedziaÂłem, Âże tak nie moÂżna. Na dowĂłd tego podaÂłem przykÂłady oraz chciaÂłem dodatkowo udowodniĂŚ, Âże takim tokiem myÂślenia najprawdopodobniej moÂżnaby i Ciebie wrzuciĂŚ do worka z innymi - stÂąd moje zapytanie o TwĂłj zawĂłd/pracĂŞ. Wtedy wykonaÂłaÂś dziecinny unik, aby najprawdopodobniej wykpiĂŚ siĂŞ [nie staĂŚ siĂŞ ofiarÂą wÂłasnych poglÂądĂłw]. Czyli chciaÂłem zastosowaĂŚ na Tobie TwojÂą wÂłasnÂą "broĂą".
CzyÂżbyÂś juÂż zapomniaÂła?

To jak to jest? Ja mam nie generalizowaÌ, a Tobie wolno by³o? [rzuci³aœ "opiniê" na ca³¹ instytucjê - nie zwa¿aj¹c, ¿e pracuj¹ tam ró¿ni ludzie i dla wielu z nich ta opinia jest krzywdz¹ca. A instytucjê tworz¹ wszak ludzie, rózni - to oczywiste].

Arteq, uwaÂżam, Âże do tej pory trwa nieporozumienie, wiĂŞc zostawmy to. Tak czy inaczej ja nie jestem instytucjÂą i podkreÂślam i juÂż po raz n-ty. PrzywoÂłujÂąc jednak ten nasz spĂłr chciaÂłam pokazaĂŚ, jakie bywajÂą powody nieodpowiadania na pytanie, i m.in. Kiara jeden z tych powodĂłw stosuje, tj. ze wzglĂŞdu na intencjĂŞ pytajÂącego (tak myÂślĂŞ, bo tego nie uzgadniaÂłam z niÂą; nigdy nie uzgadniam z niÂą, co tu napiszĂŞ, nawet wtedy, gdy tÂłumaczĂŞ jej intencje - robiĂŞ to na wÂłasne wyczucie).
arteq
Gość
« Odpowiedz #231 : Luty 03, 2009, 11:13:13 »

Tak, zgadzam siĂŞ, "intencjÂą" jest strach przed dekonspiracjÂą "wiedzy". Wygodne - nie odpowiadaĂŚ na trudne pytania, bo jeszcze to ujmie "boskoÂści". Ale wystarczy, poczekajmy.
Leszek
Gość
« Odpowiedz #232 : Luty 03, 2009, 14:12:04 »

SzeÂściokÂąt na Saturnie
29 marca 2007r.

26 lat temu naukowcĂłw z caÂłego Âświata zaskoczyÂł widok szeÂściokÂątnej chmury na Saturnie, ktĂłrej zdjĂŞcia dostarczyÂły sondy Voyager 1 i 2. Naukowcy nie potrafili nic powiedzieĂŚ na temat przyczyn tak niesamowitego zjawiska. W kropce sÂą nadal, zwÂłaszcza po ostatnich zdjĂŞciach, ktĂłre dostarczyÂła sonda Cassini.

Dwa obrazki szeÂściokÂąta (z NASA):

PrzelatujÂąca przy Saturnie sonda Cassini dostarczyÂła nowe zdjĂŞcia pó³nocnego bieguna tej planety. Okazuje siĂŞ, Âże szeÂściokÂąt stworzony z chmur, mimo 26 lat, istnieje nadal. Kevin Baines z Jet Propulsion Labolatory, zajmujÂący siĂŞ spektrometriÂą ÂświatÂła widzialnego i podczerwonego nie potrafi wyjaÂśniĂŚ tego dziwnego zjawiska:   "Nigdy nie widzieliÂśmy czegoÂś takiego na Âżadnej planecie. Co wiĂŞcej, Saturn ma cienkÂą atmosferĂŞ gdzie wystĂŞpujÂą okrĂŞÂżne cyrkulacje i fale, stÂąd teÂż jest to ostatnie miejsce gdzie moÂżna by przypuszczaĂŚ, Âże powstanie tam jakakolwiek geometryczna figura" [/color] - mĂłwi naukowiec.
   Na naszej planecie wokó³ biegunĂłw wystĂŞpuje podobne zawirowanie... to na Saturnie ma jednak ksztaÂłt szeÂściokÂąta i nie ma szans, aby takowe wystĂŞpowaÂło naturalnie. Dziwny ukÂład chmur na Saturnie ma ÂśrednicĂŞ 15 tysiĂŞcy mil - a wiĂŞc moglibyÂśmy zmieÂściĂŚ tam ca³¹ naszÂą planetĂŞ. Zjawisko jest na dodatek o tyle dziwne... Âże mimo faktu, Âże chmury wirujÂą i sÂą w ciÂągÂłym ruchu... szeÂściokÂąt nadal nie zmienia swojego ksztaÂłtu.

21 grudnia 2008r.
Naukowcy przecierajÂą oczy ze zdumienia.
Na Saturnie wokó³ do dziœ tajemniczego szeœciok¹tu pojawia siê czasowo dziwna zorza.

Zdjêcie wykona³a sonda Cassini orbituj¹ca wokó³ Saturna w listopadzie 2008 roku. Dziwna aura to najprawdopodobniej na³adowane cz¹steczki gazu unosz¹ce siê w atmosferze tej planety. Nigdy jednak tego typu zjawisko nie by³o widziane w tak potê¿nej skali. "To nie jest zwyk³a zorza takiego typu jakie s¹ widziane na naszej planecie" - mówi Tom Stallard, naukowiec z Uniwersytetu w Leichester w Wielkiej Brytanii.
   Zorza jest na tyle dziwna... Âże potrafi znikaĂŚ co 45 minut zupeÂłnie jakby jej wczeÂśniej nie byÂło. WyjaÂśnienie tej tajemniczej osobliwoÂści doprowadzi nas z pewnoÂściÂą do odkrycia nowych praw rzÂądzÂących fizykÂą - mĂłwi Nick Achillleos z University College w Londynie.

ÂŹrĂłdÂło: http://hotnews.pl/artnauka-470.html
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 23:02:18 wysłane przez Leszek » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #233 : Luty 03, 2009, 14:20:53 »

MrugniĂŞcie frank-link kiedyÂś
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 15:31:39 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Leszek
Gość
« Odpowiedz #234 : Luty 03, 2009, 14:21:29 »

Wenus i pentagram - geometria piĂŞciokÂątnego cyklu Wenus.

Wenus i Ziemia kreÂślÂą na niebie pentagram - piĂŞcioramiennÂą gwiazdĂŞ. KaÂżdy z piĂŞciu wierzchoÂłkĂłw pentagramu wyznaczany jest przez koniunkcjĂŞ (dolnÂą) Ziemi i Wenus, ktĂłra ma miejsce raz na 584 dni. Oznacza to, Âże wyrysowanie wszystkich piĂŞciu wierzchoÂłkĂłw pentagramu trwa 2920 ziemskich dni (5 x 584 dni), czyli 8 ziemskich lat. W tym samym czasie Wenus obiega SÂłoĂące 13 razy.
DokÂładniejsze dane (do dwĂłch miejsc po przecinku):
http://www.astro.uni.wroc.pl/vt-2004/vt-mechanika.html

http://www.astro.uni.wroc.pl/vt-2004/vt-edukacja1.html
http://news.astronet.pl/news.cgi?606

"Rysowanie" pentagramu przez koniunkcje Ziemi i Wenus trwa 2920 dni, czyli 8 lat. 

http://southmovement.alphalink.com.au/commentaries/Pattern.html

Pierwszy ruch z powyÂższego obrazka

Tranzyty Wenus (dwa Âśrodkowe z 2004 i 2012 roku)

Tranzyt Wenus z dnia 8 czerwca 2004 r.

WiĂŞcej: http://ptma-chorzow.astronomia.pl/aktual/Wenus/Wenus.html

Wszystkie obrazki ze strony: http://www.lunarplanner.com/Images/Venus/Venus-Ret.gif
_____________________________________________________________________________________________________________
PYTANIA:

1. Pentagram jest symbolem Wenus czy teÂż wzajemnego zwiÂązku Ziemi i Wenus?
2. Rysowany pentagram po oÂśmiu latach nie domyka siĂŞ. PiÂąta koniunkcja nie pokrywa siĂŞ z punktem 0 - punktem wyjÂściowym. Jest ona przesuniĂŞta o kilka (ile?) stopni w stosunku do punktu wyjÂściowego. Dlaczego?
3. Czy ktoÂś potrafi wytÂłumaczyĂŚ ten rysunek? To jest ponoĂŚ ruch Wenus...

Detal z: James Ferguson’s, Astronomy Explained Upon Sir Isaac Newton’s Principles, 1799 ed., plate III, opp. p. 67.

http://freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/venus.html

« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 14:48:44 wysłane przez Leszek » Zapisane
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #235 : Luty 03, 2009, 15:22:20 »

Halo Leszku, zabieram sie do malowania tej przepieknej chmury, to niesamowite. Ta chmura wprost przemowila do mnie, poczulam jej energie
wprost do zawrotu glowy, niesamowite....
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #236 : Luty 03, 2009, 15:25:40 »

WszechÂświat jest doskonaÂły, caÂłkowity i peÂłny.
 JesteÂśmy jednoÂściÂą z PotĂŞgÂą, ktĂłra Nas stworzyÂła.
 W naszym Âświecie...... wszystko dzieje siĂŞ dobrze.

jasne.., wspolczuje ci jezeli tak myslisz (chyba ze jestes slepy jak kret) - katolicyzm jest katolicyzmem, prawda jest prawda,  wskazuje tylko na pewne powiazania ktore mialy miejsce 2000 lat temu a stanem obecnym...

. Pentagram jest symbolem Wenus czy teÂż wzajemnego zwiÂązku Ziemi i Wenus?
2. Rysowany pentagram po oÂśmiu latach nie domyka siĂŞ. PiÂąta koniunkcja nie pokrywa siĂŞ z punktem 0 - punktem wyjÂściowym. Jest ona przesuniĂŞta o kilka (ile?) stopni w stosunku do punktu wyjÂściowego. Dlaczego?
3. Czy ktoÂś potrafi wytÂłumaczyĂŚ ten rysunek? To jest ponoĂŚ ruch Wenus...

a co tu tlumaczyc...a potrafisz wyjasnic dlaczego cokolwiek istnieje??
astro
Gość
« Odpowiedz #237 : Luty 03, 2009, 19:27:51 »

W kwantowej teorii pola punktem wyjÂścia jest zrozumienie, Âże WSZYSTKO  co istnieje jest przejawem zaburzenia energii le¿¹cej u podstaw PRÓ¯NI- WSZECHPRZESTRZENI.
 DOSKONAÂŁA PRÓ¯NIA jest NICOÂŚCIÂĄ, lecz z drugiej strony natura PRÓ¯NI JEST  potencjalnie WSZYSTKIM.

Jest to idea rzeczywistoÂści nazwana BRAHMANEM, SUNJATA, TAO, ABSOLUT, lub po prostu PIERWOTNA ENERGIA TWÓRCZA.

Z PRÓ¯NI wyÂłania siĂŞ POLE KWANTOWE  - jako subtelna  przestrzeĂą  bĂŞdÂąca  formÂą energii, gdzie  forma ta zaleÂży od czĂŞstotliwoÂści drgaĂą  wÂłasnych  energii. 
W istocie   POLE KWANTOWE  stanowi  caÂłoœÌ, gdzie czÂąstki sÂą tylko miejscowym zagĂŞszczeniem pola.
W istocie cz¹stki pojawiaj¹ siê i znikaj¹ bêd¹c raz cz¹stkami, a raz samym POLEM. To z jak¹ czêstotliwoœci¹ to siê dzieje mamy do czynienie z zaburzeniem, okreœlanym jako ISTNIENIE. Przy wolniejszych drganiach CZ¥STKI ENERGII - KWANTOWE POLE, obserwujemy rzeczywistoœÌ w postaci zaburzenia tego pola o nazwie III- gêstoœÌ, czyli tym gdzie jesteœmy i czym jesteœmy w swej fizycznoœci.

RozumiejÂąc na czym polega POLE KWATOWE ENERGII  nie istnieje Âżadna naukowa podstawa, aby rozgrzebywaĂŚ na drobne czĂŞÂści strukturĂŞ Âświata, mikroÂświata, bowiem ziarnistoœÌ energii- materii jest nieskoĂączona.  ''JEST''  TYLKO  PRÓ¯NIA,  JAKO  CAÂŁKOWITE I CIÂĄGÂŁE POLE, czyli WSZYSTKO CO JEST.

"W dzisiejszej  fizyce wogĂłle nie ma juÂż miejsca na definicje typu pole, ani na energiĂŞ, czy materiĂŞ, poniewaÂż POLE KWANTOWE jest jedynÂą realnoÂściÂą".

OÂśmielĂŞ siĂŞ podejrzewaĂŚ, Âże ,,ÂŚwiĂŞta Geometria,, odnosi siĂŞ w istocie do Teori istnienia POLA ÂŻYCIA jako  praw  w nim funkcjonujÂących. Jednak intelektualnÂą motywacjÂą, ktĂłrÂą siĂŞ doszukaÂłem w osobie p.Dana Wintera jest poszukiwanie, czegoÂś  co moÂże pozwoliĂŚ na dokonanie  w nim ZMIAN,  w  celu polepszenia jego  jakoÂści,  uporzÂądkowania, kreowania zdarzeĂą...... ?
WiĂŞc zadaÂł bym pytanie Danowi Winterowi, czy efekt koĂącowy jego prac to bĂŞdzie taki, Âże bĂŞde mĂłgÂł zkorzystaĂŚ, z konretnych ,,narzĂŞdzi,, abym  mĂłgÂł wpÂłyn¹Ì na zakrzywienie swojej czasoprzestrzeni jako POLA ÂŻYCIA- POLA ENERGII.
, czy  wiele waÂżnych rzeczy (po prostu jak to czĂŞsto bywa) utknie sobie w naukowych laboratoriach.
Czyli pytam w tym momencie o praktyczne dla siebie  zastosowanie '' ÂŚ.G'', czyli czegoÂś  z czym  mogĂŞ juÂż dziaÂłaĂŚ.
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 19:50:49 wysłane przez astro » Zapisane
Enigma
Gość
« Odpowiedz #238 : Luty 03, 2009, 20:11:35 »

Tak, zgadzam siĂŞ, "intencjÂą" jest strach przed dekonspiracjÂą "wiedzy". Wygodne - nie odpowiadaĂŚ na trudne pytania, bo jeszcze to ujmie "boskoÂści". Ale wystarczy, poczekajmy.

Nie rozumiem arteq dlaczego uparcie usiÂłujesz wmieszac sie w ich spĂłr. ZnajomoÂśc tych dwoje wykracza po za forumowa strone i pewnie po za niÂą jakoÂś dojda do porozumienia. Fakt ze przy okazji sprzeczki, ktĂłrej ÂźrĂłdÂła nie znasz usiÂłujesz upiec wÂłasna pieczeĂą jest godny poÂżalowania

Leszku, ja dokladnie nie znam odpowiedzi, wiec bede strzelaĂŚ JĂŞzyk
1 obstawiaÂłabym ze to symbol wzajemnego zwiÂązku, ale ostatni 3 rys sugeruje cos przeciwnego
2 a tu trzeba by liczyÌ (albo przypomnieÌ sobie wartoœÌ koniunk) a ja wole konstruowac intuicyjnie a póŸniej zupe³nie nie naukowo sie zachwycac...
3 ³adne toto, w ci¹gu ilu lat planeta kresli tak¹ trajektorie? ja tu widze dwie linie zotej spirali, lecz osadzne w róznych odleg³osci od srodka(5 i 22 wierzcholki). Czy to symboliczny ruch dwu planet, czy palne³am jak¹œ g³upotke?
arteq
Gość
« Odpowiedz #239 : Luty 03, 2009, 22:14:49 »

WidaÌ nie zauwa¿y³eœ, ¿e odnosi³em siê do postu Lucyny, który by³ g³ównie skierowany do mnie/do mojego postêpowania. Wypowiadam siê we w³asnym imieniu, niekiedy moje pogl¹dy s¹ spójne z pogl¹dami innych, wieÌ daruj sobie tego typu "interpretacje". Sam potrafiê zatroszczyÌ siê o w³asne ognisko i nie muszê siê podpinaÌ pod innych.
A skoro dla Ciebie jest godne po¿a³owania, có¿ Twoja wola, myœl i rób co chcesz.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #240 : Luty 04, 2009, 17:37:13 »

czy efekt koĂącowy jego prac to bĂŞdzie taki, Âże bĂŞde mĂłgÂł zkorzystaĂŚ, z konretnych ,,narzĂŞdzi,, abym  mĂłgÂł wpÂłyn¹Ì na zakrzywienie swojej czasoprzestrzeni jako POLA ÂŻYCIA- POLA ENERGII.

nie wiem jak sie sprawy maja z Danem Winterem.

Wiem natomiast, na czym polegaÂła moja praca ostatich lat
i takie narzĂŞdzie juÂż istnieje.
A nawet ma za sobÂą ponad mĂłjroczy okres testĂł i tuningĂłw.

ZresztÂą szukajac onegdaj potwierdzenia co do ksztaÂłtu rzutĂłw struktur zwiÂązanych z polem, a dalej grawitacjÂą dotrzeĂŚ udaÂło mi siĂŞ do stronki Dana Wintersa i ku mojemu zdziwieniu NIE pokazuje on takich rzutĂłw.
OdnaleŸÌ siê da³o natomiast rzuty jakichœ "turbulencji grawitacyjnych", które-to stworzy³y alfabet hebrajski.

Ale za to jest tam rĂłwnieÂż masĂŞ innych ciekawych rzeczy MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 12:26:16 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Enigma
Gość
« Odpowiedz #241 : Luty 04, 2009, 18:20:16 »

WidaÌ nie zauwa¿y³eœ, ¿e odnosi³em siê do postu Lucyny, który by³ g³ównie skierowany do mnie/do mojego postêpowania. Wypowiadam siê we w³asnym imieniu, niekiedy moje pogl¹dy s¹ spójne z pogl¹dami innych, wieÌ daruj sobie tego typu "interpretacje". Sam potrafiê zatroszczyÌ siê o w³asne ognisko i nie muszê siê podpinaÌ pod innych.
A skoro dla Ciebie jest godne po¿a³owania, có¿ Twoja wola, myœl i rób co chcesz.

No musze cie zmartwic, bo zauwazyÂłam kogo prubujesz zdyskredytowaĂŚ. A twoje denne utyskiwanie o 'wiedzy' i 'boskoÂści' wobec braku reakcji obgadywanej osoby, stalo sie jeszcze bardziej ÂżaÂłosne. I zatroszcz sie jaknajszybcie o siebie, bo styl twojego pisania, to nedzny cieĂą w porĂłwnaniu z tym co prezentowaÂłeÂś jeszcze kilka miÂś temu.
arteq
Gość
« Odpowiedz #242 : Luty 04, 2009, 18:43:51 »

Có¿ niektórzy siê rozwijaj¹, a jak widaÌ - niektórzy cofaj¹. Przykro mi, ¿e tak Ciê zawiod³em. [zmartwiê Ciê tak¿e w innej kwestii - mo¿e uwa¿asz siê za superbystrzaka - mo¿e i taka jesteœ - ale co do "dennego utyskiwania" - to wcale nie kryjê siê o kogo chodzi, wiêc twoje odkrycie nie wymaga bystroœci].

Poziom wypowiedzi jak widaĂŚ dostosowujĂŞ do aktualnego poziomu pch, tudzieÂż innych "nauczycieli".
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 18:44:59 wysłane przez arteq » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #243 : Luty 04, 2009, 19:54:44 »

Artqu, zrĂłb sobie moÂże ma³¹ przerwĂŞ od forum i przyjrzyj siĂŞ w ciszy swoim uczuciom i emocjom oraz ich przyczynom. 
Zostaw na razie innych w spokoju, zajmij siĂŞ sobÂą. PrzecieÂż to o siebie masz dbaĂŚ przede wszystkim.
Wybacz za tĂŞ sugestiĂŞ postronnego obserwatora, lecz przykro mi patrzeĂŚ, jak siĂŞ spalasz.
Ale zrobisz, jak zechcesz.
Pozdrawiam i ÂżyczĂŞ duÂżo spokoju oraz rĂłwnowagi ducha.  UÂśmiech
Enigma
Gość
« Odpowiedz #244 : Luty 04, 2009, 21:41:55 »

Droga Ptaszyno, nie wypraszaj arteqa  PÂłacz moge zareczyĂŚ ze sprzeczki z nim potrafia pozytywnie rozwijaĂŚ (o ile panuje nad ostrym jezyczkiem). Niech sie odsteresuje, to fakt ze przyjazna atmosfera na forum pch - moze niejednego scepytka zdenerwowaĂŚ. Jak juz odczepi sie od Kiary (lub Lucynki) napewno bedzie w stanie kontynuowaĂŚ dyskusje o faÂłszywych tezach i zaÂłoÂżeniach Pch. Moze i ja za bardzo sie czasem wymÂądrzam, choc nie uwazam sie za 'bystrzaka' raczej za nieustepliwe stworzenie o nieokrzesanych manierach  JĂŞzyk A okreslenie 'denne utyskiwanie' bardzo mnie ubawiÂło, przy tej nirezrecznej sytuacji...
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #245 : Luty 04, 2009, 21:43:39 »

Cymatyka
Studia zjawisk falowych znane jako dziaÂł nauki o nazwie cymatyka, pokazujÂą, Âże fale dÂźwiĂŞkowe wpÂływajÂą na materiĂŞ inercyjnÂą, strukturyzujÂąc jÂą w geometryczne, a nawet archetypowe formy. ZwiÂązek przyczynowo-skutkowy fal dÂźwiĂŞkowych oddziaÂłujÂący na materiĂŞ, jest tym samym co wpÂływa na atomowe i komĂłrkowe poziomy instrumentu ludzkiego. JednakÂże chodzi tutaj o coÂś znacznie wiĂŞcej niÂż zwykÂłe fizyczne impresje fal dÂźwiĂŞkowych. WewnÂątrz dÂźwiĂŞku istniejÂą alikwoty, ktĂłre rozciÂągajÂą siĂŞ na czĂŞstotliwoÂści wyÂższe i niÂższe niÂż prĂłg sÂłyszalnoÂści ludzkiego ucha, niemniej jednak wpÂływajÂą one na strukturĂŞ wibracyjnÂą DNA instrumentu ludzkiego, na strukturĂŞ umysÂł-mĂłzg, oraz na centralny ukÂład nerwowy.
http://www.wingmakers.pl/index.php?option=content&task=view&id=123&Itemid=536

http://www.youtube.com/watch?v=stfIjObFZYU&feature=related

1)

2)

3)
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2009, 09:54:37 wysłane przez Lucyfer » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #246 : Luty 04, 2009, 22:16:21 »

Cytat: Enigma
Droga Ptaszyno, nie wypraszaj arteqa   moge zareczyĂŚ ze sprzeczki z nim potrafia pozytywnie rozwijaĂŚ (o ile panuje nad ostrym jezyczkiem). Niech sie odsteresuje, to fakt ze przyjazna atmosfera na forum pch - moze niejednego scepytka zdenerwowaĂŚ. Jak juz odczepi sie od Kiary (lub Lucynki) napewno bedzie w stanie kontynuowaĂŚ dyskusje o faÂłszywych tezach i zaÂłoÂżeniach Pch. Moze i ja za bardzo sie czasem wymÂądrzam, choc nie uwazam sie za 'bystrzaka' raczej za nieustepliwe stworzenie o nieokrzesanych manierach   A okreslenie 'denne utyskiwanie' bardzo mnie ubawiÂło, przy tej nirezrecznej sytuacji...

Enigmo, aleÂż ja wcale nie wypraszam Artqa, nie o to mi chodziÂło. I chyba rzeczywiÂście, niepotrzebnie wtryniam siĂŞ z radami. MyÂślĂŞ, Âże Arteq sam sobie poradzi, bez naszych „troskliwych utyskiwaĂą” (bez aluzji JĂŞzyk).
I chyba tak naprawdĂŞ ci¹¿y mu juÂż nieco ta nieprzerwana kontrola forumowej rzeczywistoÂści, a raczej iluzji. Mam jednak nadziejĂŞ, Âże zdoÂłaÂł nabraĂŚ trochĂŞ dystansu do tego, co siĂŞ tu „wyprawia”.  DuÂży uÂśmiech

A tak w ogĂłle, to zaÂśmiecamy Leszkowi jego wÂątek, choĂŚ poniekÂąd dotyczy to emocji, a wiĂŞc praktycznego przejawu zasad ÂŚG, niekoniecznie jednak zgodnie ze zÂłotym podziaÂłem.  Chichot

« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 22:17:15 wysłane przez ptak » Zapisane
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #247 : Luty 05, 2009, 15:11:23 »

wszystko jes zywe, przyklad 3 cial "samograwitujacych" jest calkowicie chaotyczny i nieprzewidywalny - tymczasem nieskonoczny wszechswiat z nieskonczona ilosica galaktyk, gwiazd i plant nie jest chaosem - fraktal - matematyczny porzadek - jednak matematyka daje tylko pewne przyblizenie musisz sie wzniesc ponad to  i szukac Boga - 3 do kwadratu - prosciej nie umiem i to jest juz wszystko co mialem do powiedzenia - cz.dziura o ile nie wyparuje bedzie znaczyla podwojna smierc i zatrzyma ewolucje wszechswiata..
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #248 : Luty 08, 2009, 19:03:07 »

Cytat: Enigma
Brakuje mi tu tylko jakiejœ animacji, bo iloœÌ schematów jest spora no i jakiœ podpis po polsku czy da³oby sie dodac?

Jak pamietam, to You Tube nie przyjelo opisu robionego w locie. najwaÂżniejszego.
Tu masz  ró¿ne udostĂŞpnione filmiki.

@Leszek, jak Twoja odp?
Leszek
Gość
« Odpowiedz #249 : Luty 08, 2009, 21:55:06 »

Phirioori. DziĂŞki, przepraszam, ale nie skorzystam. Mam po prostu inne plany.Poza tym Ty jesteÂś zorientowany technologicznie, a mnie to kompletnie nie interesuje. MoÂże poza generatorem prÂądu do mieszkania UÂśmiech

Astro, tak. Winter mawia nawet, Âże fizyka kwantowa i ÂświĂŞta geometria to z grubsza to samo..
Tyle, Âże z tym "zaburzeniem energii", to... innym razem..

« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 03:31:11 wysłane przez Leszek » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 22 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: