PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #225 : Luty 02, 2009, 15:24:02 » |
|
PublikujĂŞ to tylko z okazji, Âże dziÂś "DzieĂą ÂŚwistaka"
..a jest tam element z Punxey Towney wplecion.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2009, 15:24:16 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #226 : Luty 02, 2009, 20:23:17 » |
|
Witaj, ten polprodukt bardzo mi sie podobal, prosze o wiecej. Coraz wiecej interesuje mnie ten temat, pozdrawiam...
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #227 : Luty 02, 2009, 20:30:09 » |
|
Ehehe, fajne-super szczególnie skojarzenie phil-bona-chi z 2 lutego - petla czasowa  Brakuje mi tu tylko jakiejœ animacji, bo iloœÌ schematów jest spora no i jakiœ podpis po polsku czy da³oby sie dodac?
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #228 : Luty 02, 2009, 22:23:51 » |
|
Witaj, ten polprodukt bardzo mi sie podobal, prosze o wiecej.
tak. Materia³u jest masê. Niestety opracowanie wymaga czasu i kasy . Zmontowanie kilku minut filmu z dobranym d¿wiêkiem zajmuje tygodnie. Enigma: Mi te¿ brakuje wielu rzeczy  traktuj jako zajawkê. A studiuj u Ÿróde³. Aktualnie trwaj¹ prace nad opracowaniem i wizualizacj¹ prezentacji niektórych 'mechanizmów' grawitacji, ³¹czenia i rozrywania CzasOprzestrzeni. Ale radze sie uzbroiÌ w cierpliwoœÌ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 00:56:33 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #229 : Luty 02, 2009, 22:57:28 » |
|
PHIRIOORI, nie przesadzaj z tym studiowaniem... To ja studiujĂŞ i po prostu dzielĂŞ siĂŞ tym, co poznajĂŞ.
Enigma, napisaÂłem Ci PW.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 02:54:20 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Lucyna D.
Gość
|
 |
« Odpowiedz #230 : Luty 02, 2009, 23:02:24 » |
|
Lucyna, nieco odwrotnie. Ty - generalizowaÂłaÂś ["a to nie byÂła dobra intencja"], a ja powiedziaÂłem, Âże tak nie moÂżna. Na dowĂłd tego podaÂłem przykÂłady oraz chciaÂłem dodatkowo udowodniĂŚ, Âże takim tokiem myÂślenia najprawdopodobniej moÂżnaby i Ciebie wrzuciĂŚ do worka z innymi - stÂąd moje zapytanie o TwĂłj zawĂłd/pracĂŞ. Wtedy wykonaÂłaÂś dziecinny unik, aby najprawdopodobniej wykpiĂŚ siĂŞ [nie staĂŚ siĂŞ ofiarÂą wÂłasnych poglÂądĂłw]. Czyli chciaÂłem zastosowaĂŚ na Tobie TwojÂą wÂłasnÂą "broĂą". CzyÂżbyÂś juÂż zapomniaÂła?
To jak to jest? Ja mam nie generalizowaÌ, a Tobie wolno by³o? [rzuci³aœ "opiniê" na ca³¹ instytucjê - nie zwa¿aj¹c, ¿e pracuj¹ tam ró¿ni ludzie i dla wielu z nich ta opinia jest krzywdz¹ca. A instytucjê tworz¹ wszak ludzie, rózni - to oczywiste].
Arteq, uwaÂżam, Âże do tej pory trwa nieporozumienie, wiĂŞc zostawmy to. Tak czy inaczej ja nie jestem instytucjÂą i podkreÂślam i juÂż po raz n-ty. PrzywoÂłujÂąc jednak ten nasz spĂłr chciaÂłam pokazaĂŚ, jakie bywajÂą powody nieodpowiadania na pytanie, i m.in. Kiara jeden z tych powodĂłw stosuje, tj. ze wzglĂŞdu na intencjĂŞ pytajÂącego (tak myÂślĂŞ, bo tego nie uzgadniaÂłam z niÂą; nigdy nie uzgadniam z niÂą, co tu napiszĂŞ, nawet wtedy, gdy tÂłumaczĂŞ jej intencje - robiĂŞ to na wÂłasne wyczucie).
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #231 : Luty 03, 2009, 11:13:13 » |
|
Tak, zgadzam siĂŞ, "intencjÂą" jest strach przed dekonspiracjÂą "wiedzy". Wygodne - nie odpowiadaĂŚ na trudne pytania, bo jeszcze to ujmie "boskoÂści". Ale wystarczy, poczekajmy.
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #232 : Luty 03, 2009, 14:12:04 » |
|
Szeœciok¹t na Saturnie 29 marca 2007r. 26 lat temu naukowców z ca³ego œwiata zaskoczy³ widok szeœciok¹tnej chmury na Saturnie, której zdjêcia dostarczy³y sondy Voyager 1 i 2. Naukowcy nie potrafili nic powiedzieÌ na temat przyczyn tak niesamowitego zjawiska. W kropce s¹ nadal, zw³aszcza po ostatnich zdjêciach, które dostarczy³a sonda Cassini.Dwa obrazki szeœciok¹ta (z NASA):  Przelatuj¹ca przy Saturnie sonda Cassini dostarczy³a nowe zdjêcia pó³nocnego bieguna tej planety. Okazuje siê, ¿e szeœciok¹t stworzony z chmur, mimo 26 lat, istnieje nadal. Kevin Baines z Jet Propulsion Labolatory, zajmuj¹cy siê spektrometri¹ œwiat³a widzialnego i podczerwonego nie potrafi wyjaœniÌ tego dziwnego zjawiska: "Nigdy nie widzieliœmy czegoœ takiego na ¿adnej planecie. Co wiêcej, Saturn ma cienk¹ atmosferê gdzie wystêpuj¹ okrê¿ne cyrkulacje i fale, st¹d te¿ jest to ostatnie miejsce gdzie mo¿na by przypuszczaÌ, ¿e powstanie tam jakakolwiek geometryczna figura" [/color] - mówi naukowiec. Na naszej planecie wokó³ biegunów wystêpuje podobne zawirowanie... to na Saturnie ma jednak kszta³t szeœciok¹ta i nie ma szans, aby takowe wystêpowa³o naturalnie. Dziwny uk³ad chmur na Saturnie ma œrednicê 15 tysiêcy mil - a wiêc moglibyœmy zmieœciÌ tam ca³¹ nasz¹ planetê. Zjawisko jest na dodatek o tyle dziwne... ¿e mimo faktu, ¿e chmury wiruj¹ i s¹ w ci¹g³ym ruchu... szeœciok¹t nadal nie zmienia swojego kszta³tu. 21 grudnia 2008r. Naukowcy przecieraj¹ oczy ze zdumienia. Na Saturnie wokó³ do dziœ tajemniczego szeœciok¹tu pojawia siê czasowo dziwna zorza. Zdjêcie wykona³a sonda Cassini orbituj¹ca wokó³ Saturna w listopadzie 2008 roku. Dziwna aura to najprawdopodobniej na³adowane cz¹steczki gazu unosz¹ce siê w atmosferze tej planety. Nigdy jednak tego typu zjawisko nie by³o widziane w tak potê¿nej skali. "To nie jest zwyk³a zorza takiego typu jakie s¹ widziane na naszej planecie" - mówi Tom Stallard, naukowiec z Uniwersytetu w Leichester w Wielkiej Brytanii. Zorza jest na tyle dziwna... ¿e potrafi znikaÌ co 45 minut zupe³nie jakby jej wczeœniej nie by³o. Wyjaœnienie tej tajemniczej osobliwoœci doprowadzi nas z pewnoœci¹ do odkrycia nowych praw rz¹dz¹cych fizyk¹ - mówi Nick Achillleos z University College w Londynie. ród³o: http://hotnews.pl/artnauka-470.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 23:02:18 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #233 : Luty 03, 2009, 14:20:53 » |
|
 frank-link kiedyÂś
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 15:31:39 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #234 : Luty 03, 2009, 14:21:29 » |
|
Wenus i pentagram - geometria piĂŞciokÂątnego cyklu Wenus. Wenus i Ziemia kreÂślÂą na niebie pentagram - piĂŞcioramiennÂą gwiazdĂŞ. KaÂżdy z piĂŞciu wierzchoÂłkĂłw pentagramu wyznaczany jest przez koniunkcjĂŞ (dolnÂą) Ziemi i Wenus, ktĂłra ma miejsce raz na 584 dni. Oznacza to, Âże wyrysowanie wszystkich piĂŞciu wierzchoÂłkĂłw pentagramu trwa 2920 ziemskich dni (5 x 584 dni), czyli 8 ziemskich lat. W tym samym czasie Wenus obiega SÂłoĂące 13 razy. DokÂładniejsze dane (do dwĂłch miejsc po przecinku): http://www.astro.uni.wroc.pl/vt-2004/vt-mechanika.html
 http://www.astro.uni.wroc.pl/vt-2004/vt-edukacja1.html http://news.astronet.pl/news.cgi?606
"Rysowanie" pentagramu przez koniunkcje Ziemi i Wenus trwa 2920 dni, czyli 8 lat.  http://southmovement.alphalink.com.au/commentaries/Pattern.html Pierwszy ruch z powyÂższego obrazka Tranzyty Wenus (dwa Âśrodkowe z 2004 i 2012 roku) Tranzyt Wenus z dnia 8 czerwca 2004 r. WiĂŞcej: http://ptma-chorzow.astronomia.pl/aktual/Wenus/Wenus.htmlWszystkie obrazki ze strony: http://www.lunarplanner.com/Images/Venus/Venus-Ret.gif_____________________________________________________________________________________________________________ PYTANIA:1. Pentagram jest symbolem Wenus czy teÂż wzajemnego zwiÂązku Ziemi i Wenus? 2. Rysowany pentagram po oÂśmiu latach nie domyka siĂŞ. PiÂąta koniunkcja nie pokrywa siĂŞ z punktem 0 - punktem wyjÂściowym. Jest ona przesuniĂŞta o kilka (ile?) stopni w stosunku do punktu wyjÂściowego. Dlaczego? 3. Czy ktoÂś potrafi wytÂłumaczyĂŚ ten rysunek? To jest ponoĂŚ ruch Wenus...  Detal z: James Ferguson’s, Astronomy Explained Upon Sir Isaac Newton’s Principles, 1799 ed., plate III, opp. p. 67. http://freemasonry.bcy.ca/anti-masonry/venus.html
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 14:48:44 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
Rafaela
Gość
|
 |
« Odpowiedz #235 : Luty 03, 2009, 15:22:20 » |
|
Halo Leszku, zabieram sie do malowania tej przepieknej chmury, to niesamowite. Ta chmura wprost przemowila do mnie, poczulam jej energie wprost do zawrotu glowy, niesamowite....
|
|
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #236 : Luty 03, 2009, 15:25:40 » |
|
WszechÂświat jest doskonaÂły, caÂłkowity i peÂłny. JesteÂśmy jednoÂściÂą z PotĂŞgÂą, ktĂłra Nas stworzyÂła. W naszym Âświecie...... wszystko dzieje siĂŞ dobrze.
jasne.., wspolczuje ci jezeli tak myslisz (chyba ze jestes slepy jak kret) - katolicyzm jest katolicyzmem, prawda jest prawda, wskazuje tylko na pewne powiazania ktore mialy miejsce 2000 lat temu a stanem obecnym...
. Pentagram jest symbolem Wenus czy teÂż wzajemnego zwiÂązku Ziemi i Wenus? 2. Rysowany pentagram po oÂśmiu latach nie domyka siĂŞ. PiÂąta koniunkcja nie pokrywa siĂŞ z punktem 0 - punktem wyjÂściowym. Jest ona przesuniĂŞta o kilka (ile?) stopni w stosunku do punktu wyjÂściowego. Dlaczego? 3. Czy ktoÂś potrafi wytÂłumaczyĂŚ ten rysunek? To jest ponoĂŚ ruch Wenus...
a co tu tlumaczyc...a potrafisz wyjasnic dlaczego cokolwiek istnieje??
|
|
|
|
|
|
|
astro
Gość
|
 |
« Odpowiedz #237 : Luty 03, 2009, 19:27:51 » |
|
W kwantowej teorii pola punktem wyjÂścia jest zrozumienie, Âże WSZYSTKO co istnieje jest przejawem zaburzenia energii le¿¹cej u podstaw PRĂÂŻNI- WSZECHPRZESTRZENI. DOSKONAÂŁA PRĂÂŻNIA jest NICOÂŚCIÂĄ, lecz z drugiej strony natura PRĂÂŻNI JEST potencjalnie WSZYSTKIM.
Jest to idea rzeczywistoÂści nazwana BRAHMANEM, SUNJATA, TAO, ABSOLUT, lub po prostu PIERWOTNA ENERGIA TWĂRCZA.
Z PRĂÂŻNI wyÂłania siĂŞ POLE KWANTOWE - jako subtelna przestrzeĂą bĂŞdÂąca formÂą energii, gdzie forma ta zaleÂży od czĂŞstotliwoÂści drgaĂą wÂłasnych energii. W istocie POLE KWANTOWE stanowi caÂłoœÌ, gdzie czÂąstki sÂą tylko miejscowym zagĂŞszczeniem pola. W istocie czÂąstki pojawiajÂą siĂŞ i znikajÂą bĂŞdÂąc raz czÂąstkami, a raz samym POLEM. To z jakÂą czĂŞstotliwoÂściÂą to siĂŞ dzieje mamy do czynienie z zaburzeniem, okreÂślanym jako ISTNIENIE. Przy wolniejszych drganiach CZÂĄSTKI ENERGII - KWANTOWE POLE, obserwujemy rzeczywistoœÌ w postaci zaburzenia tego pola o nazwie III- gĂŞstoœÌ, czyli tym gdzie jesteÂśmy i czym jesteÂśmy w swej fizycznoÂści.
RozumiejÂąc na czym polega POLE KWATOWE ENERGII nie istnieje Âżadna naukowa podstawa, aby rozgrzebywaĂŚ na drobne czĂŞÂści strukturĂŞ Âświata, mikroÂświata, bowiem ziarnistoœÌ energii- materii jest nieskoĂączona. ''JEST'' TYLKO PRĂÂŻNIA, JAKO CAÂŁKOWITE I CIÂĄGÂŁE POLE, czyli WSZYSTKO CO JEST.
"W dzisiejszej fizyce wogĂłle nie ma juÂż miejsca na definicje typu pole, ani na energiĂŞ, czy materiĂŞ, poniewaÂż POLE KWANTOWE jest jedynÂą realnoÂściÂą".
Oœmielê siê podejrzewaÌ, ¿e ,,Œwiêta Geometria,, odnosi siê w istocie do Teori istnienia POLA ¯YCIA jako praw w nim funkcjonuj¹cych. Jednak intelektualn¹ motywacj¹, któr¹ siê doszuka³em w osobie p.Dana Wintera jest poszukiwanie, czegoœ co mo¿e pozwoliÌ na dokonanie w nim ZMIAN, w celu polepszenia jego jakoœci, uporz¹dkowania, kreowania zdarzeù...... ? Wiêc zada³ bym pytanie Danowi Winterowi, czy efekt koùcowy jego prac to bêdzie taki, ¿e bêde móg³ zkorzystaÌ, z konretnych ,,narzêdzi,, abym móg³ wp³yn¹Ì na zakrzywienie swojej czasoprzestrzeni jako POLA ¯YCIA- POLA ENERGII. , czy wiele wa¿nych rzeczy (po prostu jak to czêsto bywa) utknie sobie w naukowych laboratoriach. Czyli pytam w tym momencie o praktyczne dla siebie zastosowanie '' Œ.G'', czyli czegoœ z czym mogê ju¿ dzia³aÌ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 03, 2009, 19:50:49 wysłane przez astro »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #238 : Luty 03, 2009, 20:11:35 » |
|
Tak, zgadzam siĂŞ, "intencjÂą" jest strach przed dekonspiracjÂą "wiedzy". Wygodne - nie odpowiadaĂŚ na trudne pytania, bo jeszcze to ujmie "boskoÂści". Ale wystarczy, poczekajmy.
Nie rozumiem arteq dlaczego uparcie usi³ujesz wmieszac sie w ich spór. Znajomoœc tych dwoje wykracza po za forumowa strone i pewnie po za ni¹ jakoœ dojda do porozumienia. Fakt ze przy okazji sprzeczki, której Ÿród³a nie znasz usi³ujesz upiec w³asna pieczeù jest godny po¿alowania Leszku, ja dokladnie nie znam odpowiedzi, wiec bede strzelaÌ  1 obstawia³abym ze to symbol wzajemnego zwi¹zku, ale ostatni 3 rys sugeruje cos przeciwnego 2 a tu trzeba by liczyÌ (albo przypomnieÌ sobie wartoœÌ koniunk) a ja wole konstruowac intuicyjnie a póŸniej zupe³nie nie naukowo sie zachwycac... 3 ³adne toto, w ci¹gu ilu lat planeta kresli tak¹ trajektorie? ja tu widze dwie linie zotej spirali, lecz osadzne w róznych odleg³osci od srodka(5 i 22 wierzcholki). Czy to symboliczny ruch dwu planet, czy palne³am jak¹œ g³upotke?
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #239 : Luty 03, 2009, 22:14:49 » |
|
WidaÌ nie zauwa¿y³eœ, ¿e odnosi³em siê do postu Lucyny, który by³ g³ównie skierowany do mnie/do mojego postêpowania. Wypowiadam siê we w³asnym imieniu, niekiedy moje pogl¹dy s¹ spójne z pogl¹dami innych, wieÌ daruj sobie tego typu "interpretacje". Sam potrafiê zatroszczyÌ siê o w³asne ognisko i nie muszê siê podpinaÌ pod innych. A skoro dla Ciebie jest godne po¿a³owania, có¿ Twoja wola, myœl i rób co chcesz.
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #240 : Luty 04, 2009, 17:37:13 » |
|
czy efekt koùcowy jego prac to bêdzie taki, ¿e bêde móg³ zkorzystaÌ, z konretnych ,,narzêdzi,, abym móg³ wp³yn¹Ì na zakrzywienie swojej czasoprzestrzeni jako POLA ¯YCIA- POLA ENERGII.
nie wiem jak sie sprawy maja z Danem Winterem. Wiem natomiast, na czym polega³a moja praca ostatich lat i takie narzêdzie ju¿ istnieje. A nawet ma za sob¹ ponad mójroczy okres testó i tuningów. Zreszt¹ szukajac onegdaj potwierdzenia co do kszta³tu rzutów struktur zwi¹zanych z polem, a dalej grawitacj¹ dotrzeÌ uda³o mi siê do stronki Dana Wintersa i ku mojemu zdziwieniu NIE pokazuje on takich rzutów.OdnaleŸÌ siê da³o natomiast rzuty jakichœ "turbulencji grawitacyjnych", które-to stworzy³y alfabet hebrajski. Ale za to jest tam równie¿ masê innych ciekawych rzeczy 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 12:26:16 wysłane przez PHIRIOORI »
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #241 : Luty 04, 2009, 18:20:16 » |
|
WidaÌ nie zauwa¿y³eœ, ¿e odnosi³em siê do postu Lucyny, który by³ g³ównie skierowany do mnie/do mojego postêpowania. Wypowiadam siê we w³asnym imieniu, niekiedy moje pogl¹dy s¹ spójne z pogl¹dami innych, wieÌ daruj sobie tego typu "interpretacje". Sam potrafiê zatroszczyÌ siê o w³asne ognisko i nie muszê siê podpinaÌ pod innych. A skoro dla Ciebie jest godne po¿a³owania, có¿ Twoja wola, myœl i rób co chcesz.
No musze cie zmartwic, bo zauwazyÂłam kogo prubujesz zdyskredytowaĂŚ. A twoje denne utyskiwanie o 'wiedzy' i 'boskoÂści' wobec braku reakcji obgadywanej osoby, stalo sie jeszcze bardziej ÂżaÂłosne. I zatroszcz sie jaknajszybcie o siebie, bo styl twojego pisania, to nedzny cieĂą w porĂłwnaniu z tym co prezentowaÂłeÂś jeszcze kilka miÂś temu.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #242 : Luty 04, 2009, 18:43:51 » |
|
Có¿ niektórzy siê rozwijaj¹, a jak widaÌ - niektórzy cofaj¹. Przykro mi, ¿e tak Ciê zawiod³em. [zmartwiê Ciê tak¿e w innej kwestii - mo¿e uwa¿asz siê za superbystrzaka - mo¿e i taka jesteœ - ale co do "dennego utyskiwania" - to wcale nie kryjê siê o kogo chodzi, wiêc twoje odkrycie nie wymaga bystroœci].
Poziom wypowiedzi jak widaĂŚ dostosowujĂŞ do aktualnego poziomu pch, tudzieÂż innych "nauczycieli".
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 18:44:59 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #243 : Luty 04, 2009, 19:54:44 » |
|
Artqu, zrób sobie mo¿e ma³¹ przerwê od forum i przyjrzyj siê w ciszy swoim uczuciom i emocjom oraz ich przyczynom. Zostaw na razie innych w spokoju, zajmij siê sob¹. Przecie¿ to o siebie masz dbaÌ przede wszystkim. Wybacz za tê sugestiê postronnego obserwatora, lecz przykro mi patrzeÌ, jak siê spalasz. Ale zrobisz, jak zechcesz. Pozdrawiam i ¿yczê du¿o spokoju oraz równowagi ducha.
|
|
|
|
|
|
|
Enigma
Gość
|
 |
« Odpowiedz #244 : Luty 04, 2009, 21:41:55 » |
|
Droga Ptaszyno, nie wypraszaj arteqa  moge zareczyĂŚ ze sprzeczki z nim potrafia pozytywnie rozwijaĂŚ (o ile panuje nad ostrym jezyczkiem). Niech sie odsteresuje, to fakt ze przyjazna atmosfera na forum pch - moze niejednego scepytka zdenerwowaĂŚ. Jak juz odczepi sie od Kiary (lub Lucynki) napewno bedzie w stanie kontynuowaĂŚ dyskusje o faÂłszywych tezach i zaÂłoÂżeniach Pch. Moze i ja za bardzo sie czasem wymÂądrzam, choc nie uwazam sie za 'bystrzaka' raczej za nieustepliwe stworzenie o nieokrzesanych manierach  A okreslenie 'denne utyskiwanie' bardzo mnie ubawiÂło, przy tej nirezrecznej sytuacji...
|
|
|
|
|
|
|
Lucyfer
Gość
|
 |
« Odpowiedz #245 : Luty 04, 2009, 21:43:39 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 05, 2009, 09:54:37 wysłane przez Lucyfer »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #246 : Luty 04, 2009, 22:16:21 » |
|
Droga Ptaszyno, nie wypraszaj arteqa moge zareczyĂŚ ze sprzeczki z nim potrafia pozytywnie rozwijaĂŚ (o ile panuje nad ostrym jezyczkiem). Niech sie odsteresuje, to fakt ze przyjazna atmosfera na forum pch - moze niejednego scepytka zdenerwowaĂŚ. Jak juz odczepi sie od Kiary (lub Lucynki) napewno bedzie w stanie kontynuowaĂŚ dyskusje o faÂłszywych tezach i zaÂłoÂżeniach Pch. Moze i ja za bardzo sie czasem wymÂądrzam, choc nie uwazam sie za 'bystrzaka' raczej za nieustepliwe stworzenie o nieokrzesanych manierach A okreslenie 'denne utyskiwanie' bardzo mnie ubawiÂło, przy tej nirezrecznej sytuacji... Enigmo, aleÂż ja wcale nie wypraszam Artqa, nie o to mi chodziÂło. I chyba rzeczywiÂście, niepotrzebnie wtryniam siĂŞ z radami. MyÂślĂŞ, Âże Arteq sam sobie poradzi, bez naszych „troskliwych utyskiwaĂą” (bez aluzji  ). I chyba tak naprawdĂŞ ci¹¿y mu juÂż nieco ta nieprzerwana kontrola forumowej rzeczywistoÂści, a raczej iluzji. Mam jednak nadziejĂŞ, Âże zdoÂłaÂł nabraĂŚ trochĂŞ dystansu do tego, co siĂŞ tu „wyprawia”.  A tak w ogĂłle, to zaÂśmiecamy Leszkowi jego wÂątek, choĂŚ poniekÂąd dotyczy to emocji, a wiĂŞc praktycznego przejawu zasad ÂŚG, niekoniecznie jednak zgodnie ze zÂłotym podziaÂłem. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2009, 22:17:15 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #247 : Luty 05, 2009, 15:11:23 » |
|
wszystko jes zywe, przyklad 3 cial "samograwitujacych" jest calkowicie chaotyczny i nieprzewidywalny - tymczasem nieskonoczny wszechswiat z nieskonczona ilosica galaktyk, gwiazd i plant nie jest chaosem - fraktal - matematyczny porzadek - jednak matematyka daje tylko pewne przyblizenie musisz sie wzniesc ponad to i szukac Boga - 3 do kwadratu - prosciej nie umiem i to jest juz wszystko co mialem do powiedzenia - cz.dziura o ile nie wyparuje bedzie znaczyla podwojna smierc i zatrzyma ewolucje wszechswiata..
|
|
|
|
|
|
|
PHIRIOORI
Gość
|
 |
« Odpowiedz #248 : Luty 08, 2009, 19:03:07 » |
|
Brakuje mi tu tylko jakiejœ animacji, bo iloœÌ schematów jest spora no i jakiœ podpis po polsku czy da³oby sie dodac?
Jak pamietam, to You Tube nie przyjelo opisu robionego w locie. najwa¿niejszego. Tu masz ró¿ne udostêpnione filmiki.
@Leszek, jak Twoja odp?
|
|
|
|
|
|
|
Leszek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #249 : Luty 08, 2009, 21:55:06 » |
|
Phirioori. DziĂŞki, przepraszam, ale nie skorzystam. Mam po prostu inne plany.Poza tym Ty jesteÂś zorientowany technologicznie, a mnie to kompletnie nie interesuje. MoÂże poza generatorem prÂądu do mieszkania  Astro, tak. Winter mawia nawet, Âże fizyka kwantowa i ÂświĂŞta geometria to z grubsza to samo.. Tyle, Âże z tym "zaburzeniem energii", to... innym razem..
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 03:31:11 wysłane przez Leszek »
|
|
|
|
|
|