Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 11, 2025, 23:38:14

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ÂŚWIÊTA GEOMETRIA  (Przeczytany 441328 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #425 : Lipiec 09, 2009, 20:52:08 »

Witaj Lucyfer,
Interesujace jest opisanie jakiegkolwiek zjawiska jakosciowego, jeszcze lepiej znalezienie powiazan oraz zaleznosci ze znanym fenomenami ze swiata statystyki, bo tylko wtedy mozemy jako tako rozumiec. Ale co zrobic gdy zabieramy sie do zjawisk "znanych" tylko z jezyka symboli i metafor. Czy brzeczeniem generatorem , ktore wywoluje cieplo w okolicy serca mozna cokolwiek wnosic o tym co to jest czakra Anahata i jakie sa jej funkcje ? Czy np. terapia kolorami, zapachami ktorym mozemy przypisac odpowiednie czestptliwosci cokolwiek powie o czakrach? Nie, nic nie powie.
 Zostaja tylko generowane nowe zbiory "pomiarow" a w rzeczywistosci zbiory kolejnych ustawien przyrzadu. Te wygenerowane zbiory pozostana dalej zbioremi nawet jeli zamiescimy je w tabelkach czy przedstawimy w diagramach. Do tego nie da sie zastosowac nawet najprostrzej statystaki bo ona wnosic bedzie jedynie o uzytym przyrzadzie a nie o obiekcie .  Smutny
I tak jak w innych przypadkach porywania sie z "motyka na slonce"  mamy tony papieru z pseudonaukowymi pracami a teraz pelny internet takowej sieczki.
A odpowiedz jest prosta i lezy w metodologii- Wybierajac przyrzad pomiarowy zarazem przesadzasz wynik pomiaru. Stad ta cala produkcja to kupa danych "pomiarowych"  i ani sladu systemu ani teori. I tak to pozostanie.  MrugniĂŞcie
W internecie w 5 minut bez trudu znalezc mozna setki jesli nie tysiace stron z tymi rewelacjami ale niestety nawet te dane nie sa zgodne. Co strona to inny wynik. Nawet tego wikipedia nie pokazuje, bo tak duzy rozrzut. Ale to i tak nie ma znaczenia bo tak naprawde tkwimy w materii i materie mozemy mierzyc i nic wiecej. Czyli zjawiska psychosomatyczne i to ze wskazaniem somy. Obserwujemy objawy dzialania czegos i usilujemy ubrac to w funkcje matematyczna. Z tego wnosimy , ze odkrylismy nowe prawo obowiazujace w calym wszechswiecie.he,he..
Nieoczekiwanie jednak ludzkosc otrzymuje pomoc ze zrodel "niewiadomego pochodzenia" oczywiscie nie jako gotowe teorie matematyczno-fizyczne ale jako dodatkowe zaleznosci, ktore jeszcze zdolamy ogarnac.
Pytanie. Co mozna oczekiwac od Lucfera? Chyby cos wiecej niz pare tabelek.  DuÂży uÂśmiech
Solidna strona w temacie jest np. ww.taraka.pl dzial Astrologii
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2009, 20:59:31 wysłane przez acentaur » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #426 : Lipiec 09, 2009, 22:10:39 »

Witaj Acentaur,

Cytat: Acentaur
Te "naukowe" wywody moze pieknie wygladaja ale sa one tylko zlepkiem prostych pomiarow
fizycznych i zargonu bez pokrycia. Wprowadzaja tylko wiecej zamieszania niz cokolwiek
tlumacza. Tak wiec masz nieliche zadanie, rzucic swiatlo swojego ducha w te chaszcze
niezliczonych informacji.

Otó¿ to, trafiÂłeÂś w sedno. KaÂżdy ma to nieliche zadanie – rzuciĂŚ ÂświatÂło swojego
ducha w te chaszcze informacji.  Co siĂŞ wyÂłoni? MyÂślĂŞ, Âże lucyferyczna wiedza …  DuÂży uÂśmiech

Pytanie. Co mozna oczekiwac od Lucfera? Chyby cos wiecej niz pare tabelek.   

A dlaczego naleÂży cokolwiek oczekiwaĂŚ od Lucyfera? Czy nie powinniÂśmy raczej oczekiwaĂŚ od siebie?
Sorry za wtrÂącenie siĂŞ, ale korciÂło …  MrugniĂŞcie

Pozdrawiam  UÂśmiech
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #427 : Lipiec 09, 2009, 22:57:59 »

Cytat: acentaur
Pytanie. Co mozna oczekiwac od Lucfera?

Wieloznacznych obrazkĂłw UÂśmiech

<a href="http://www.youtube.com/v/QgVT-4KwSE4&amp;hl=en&amp;fs=1&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/QgVT-4KwSE4&amp;hl=en&amp;fs=1&amp;</a>
acentaur

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 12

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #428 : Lipiec 10, 2009, 07:38:18 »

Witaj ptaku
A dlaczego naleÂży cokolwiek oczekiwaĂŚ od Lucyfera? Czy nie powinniÂśmy raczej oczekiwaĂŚ od siebie?
Bog niesie milosc a Lucyfer wiedze.
Lucyfer to demiurg materialnego swiata, on wie o nim wszystko. Problem jest, jak go naklonic do przekazania wiedzy.
Ale jak sama widzisz, to Lucyfer z poczuciem humoru co rokuje dobre nadzieje. DuÂży uÂśmiech
pozdrawiam
ptak
Gość
« Odpowiedz #429 : Lipiec 10, 2009, 21:50:03 »

Witaj Acentaur,

Ale jak sama widzisz, to Lucyfer z poczuciem humoru co rokuje dobre nadzieje. DuÂży uÂśmiech 

Nadzieje dla nas, czy dla Lucyfera?  DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam  UÂśmiech
quetzalcoatl44
Gość
« Odpowiedz #430 : Lipiec 12, 2009, 15:09:09 »

no wlasnie i po co sie molestowac te matematyka statystykami naukowymi wywodami - Krolestwo jest w nas - swiat materialny jest przemijajacy wszystkie stale fizyczne moga sie zmienic, matematyka stosuje sie tylko do poziomu - grubej materii - reszta to wplywanie obserwatora na uklad - forma jest pustka - pustka jest forma - zamknij oczy zatkaj uszy i nie ma nic wszystko dzieje sie w Twoim umysle, - co po tych statystykach i wyliczeniach jest to budowanie iluzji w iluzji
jezeli jakos dzilac to w tym co naprawde jest wazne
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2009, 15:12:59 wysłane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #431 : Lipiec 12, 2009, 15:29:21 »

A co naprawde jest wazne? Pelne milosci przytulenie drugiego Czlowieka.... , i nic wiecej.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #432 : Lipiec 12, 2009, 18:07:19 »

A co naprawde jest wazne? Pelne milosci przytulenie drugiego Czlowieka.... , i nic wiecej.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

No wÂłaÂśnie, nic wiĂŞcej, a ludzie zapomnieli juÂż jak siĂŞ przytulaĂŚ, zwÂłaszcza fizycznie.
Tylko w rodzinach i wÂśrĂłd bliskich znajomych jest to jeszcze praktykowane. Ale sprĂłbuj przytuliĂŚ nieznajomego na ulicy.  DuÂży uÂśmiech
JakoÂś obroÂśliÂśmy kolcami … jak te ró¿e dzikie …

Z przytuleniem serdecznym, ptak  UÂśmiech
HabibiDah
Gość
« Odpowiedz #433 : Lipiec 12, 2009, 21:00:17 »

..raczej kaktusy MrugniĂŞcie

a tak swojÂą drogÂą to nie chce mi sie wierzyĂŚ, Âże z chĂŞciÂą uÂściskalibyÂście kaÂżdego..
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2009, 21:02:05 wysłane przez HabibiDah » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #434 : Lipiec 12, 2009, 21:29:07 »

MogÂą byĂŚ i kaktusy, choĂŚ wolĂŞ ró¿e.  MrugniĂŞcie
Co do uÂściskĂłw, to takiego z kolcami raczej bym nie ÂściskaÂła …  DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam  UÂśmiech
Silver
Gość
« Odpowiedz #435 : Lipiec 12, 2009, 22:05:05 »

No wÂłaÂśnie, nic wiĂŞcej, a ludzie zapomnieli juÂż jak siĂŞ przytulaĂŚ, zwÂłaszcza fizycznie.
Tylko w rodzinach i wÂśrĂłd bliskich znajomych jest to jeszcze praktykowane. Ale sprĂłbuj przytuliĂŚ nieznajomego na ulicy.  DuÂży uÂśmiech
JakoÂś obroÂśliÂśmy kolcami … jak te ró¿e dzikie …

To widzê, ¿e mam wielk¹ szansê na g³êbokie przytulenie jak zajadê do Gdaùska. Uœmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2009, 22:05:28 wysłane przez Silver » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #436 : Lipiec 12, 2009, 22:23:37 »

To widzê, ¿e mam wielk¹ szansê na g³êbokie przytulenie jak zajadê do Gdaùska. Uœmiech

Oj wyÂściskam CiĂŞ bracie serdecznie, tylko ogol siĂŞ najpierw, byÂś byÂł bez kolcĂłw …  DuÂży uÂśmiech
Thotal
Gość
« Odpowiedz #437 : Lipiec 12, 2009, 22:33:58 »

Polsilwerem?

Pozdrawiam szorstko - Thotal DuÂży uÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #438 : Lipiec 12, 2009, 22:40:40 »

Thotal, pozostawmy mo¿e woloœÌ wyboru Silverowi, co do narzêdzia usuwaj¹cego kolce.
MoÂże byĂŚ nawet i polkosiarka …  DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam  UÂśmiech
Leszek
Gość
« Odpowiedz #439 : Lipiec 16, 2009, 01:49:02 »

Zamieszczam kopiĂŞ posta z
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=327.msg1006#msg1006

HabibiDah, zobacz na ten szeÂściokÂątny krysztaÂłek, na ktĂłrym jest  napisane 528Hz. Dziwnie siĂŞ skÂłada, Âże to szeÂściokÂąt, ktĂłry jak w filmie Cube zamyka... U Wintera miÂłoœÌ jest piĂŞciokÂątem - ta miÂłoœÌ otwiera, bo piĂŞciokÂąt to zÂłota proporcja...

a nie zakÂładasz takiej ewentualnoÂści, Âże Winter teÂż siĂŞ moÂże czasem myliĂŚ? UÂśmiech

PomyÂśl samodzielnie.
Ile caÂłych tonĂłw ma gama (jedna oktawa)? DziewiĂŞĂŚ czy siedem?

C        D        E        F        G        A        H        C

Otó¿ siedem, bo ósmy dŸwiêk C jest powtórzeniem w oktawie pierwszego CSiedem dŸwiêków gamy na piêciolinii... Mrugniêcie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Gama

Co to oznacza?
Otó¿ to, ¿e idealny okr¹g muzyczny powinien sk³adaÌ siê NIE 9 tylko 7 nut!
Gama ma siedem nut + Ăłsma nuta, ktĂłra zaczyna juÂż kolejnÂą, nowÂą oktawĂŞ.

PowinniÂśmy wiĂŞc podzieliĂŚ okrÂąg wpisujÂąc w niego siedmiokÂąt, a nie trzy naÂłoÂżone na siebie trĂłjkÂąty.

OkrÂąg ma 360 stopni. Dzielimy go na siedem rĂłwnych czĂŞÂści, wyznaczajÂących siedem dÂźwiĂŞkĂłw gamy.
360:7 = 51,428571428571428571428571428571.......
Zobacz jakie cyfry powtarzaj¹ siê rytmicznie (i w nieskoùczonoœÌ) po przecinku...
51, 428571  428571  428571  428571  428571  428571  428571 .....
Tak. SÂą to: 4 2 8 5 7 1
Jakich cyfr tu brakuje? Nie ma tego, co jest fundamentem u Horowitza, czyli cyfr 3 - 6 - 9.

Gdy doszed³em do tego momentu, to shielder podrzuci³ mi info, ¿e ju¿ pewien goœÌ bada³ to w ten sam sposób.

Oto, co mu wysz³o w sensie czêstotliwoœci (nie sprawdza³em tego, wiêc t¹ czêœÌ za³¹czam póki co na wiarê).
NaniosÂłem SIEDEM kolorĂłw na obrazek siedmiokÂąta (siedem czakr, siedem kolorĂłw tĂŞczy, szczĂŞÂśliwa siĂłdemka etc..)

http://www.rangeguide.net/freewaves.htm

Pitagorejczycy twierdzili, ¿e œwiat zosta³ stworzony z chaosu przez dŸwiêk i harmoniê, a wiêc zgodnie z zasadami muzycznych proporcji. Uwa¿ali oni, ¿e siedem planet znajduje siê w harmonijnym ruchu, a odleg³oœci miêdzy nimi odpowiadaj¹ interwa³om muzycznym i wytwarzaj¹ ró¿ne dŸwiêki o doskona³ej harmonii, która jest najmilsz¹ muzyk¹, nies³yszaln¹ dla nas z powodu wznios³oœci tych dŸwiêków i niedostosowania do nich naszych uszu.

http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=27.0

PĂłjdÂźmy teraz tropem Lucyfera, ktĂłry poszedÂł tropem Horowitza i napisaÂł:
396=3+9+6=18=1+8=9
417=4+1+7=12=1+2=3
528=5+2+8=15=1+5=6
639=6+3+9=18=1+8=9
741=7+4+1=12=1+2=3
852=8+5+2=15=1+5=6
963=9+6+3=18=1+8=9
174=1+7+4=12=1+2=3
285=2+8+5=15=1+5=6

WeÂźmy teraz czĂŞstotliwoÂści z heptagramu. Co siĂŞ okazuje?
392 = 3+9+2 = 14 = 1+4 = 5
419 = 4+1+9 = 14 = 1+4 = 5
527 = 5+2+7 = 14 = 1+4 = 5
635 = 6+3+5 = 14 = 1+4 = 5
743 = 7+4+3 = 14 = 1+4 = 5
851 = 8+5+1 = 14 = 1+4 = 5
950 = 9+5+0 = 14 = 1+4 = 5

Hm... same piÂątki...

Co to oznacza? MoÂże piĂŞciokÂąt?
Piêciok¹t foremny jest fraktalny i w ca³oœci opiera siê na liczbie Phi. Czy¿ nie twierdzimy tu ci¹gle, ¿e na Phi opiera siê harmonia ca³ego stworzenia i mi³oœÌ?
Wszystkie ramiona pentagramu przecinajÂą siĂŞ wedÂług ZÂłotej Proporcji, tzw. ZÂłotego CiĂŞcia.[/b]

Zobacz "Mi³oœÌ i liczba Phi":
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=300.0

Ile gama (jedna oktawa) ma pó³tonów (czarnych klawiszy)? Otó¿ piêÌ w³aœnie!

SwojÂą drogÂą 7+5 daje 12 - teÂż ciekawa liczba prawda?
12 godzin, 12 miesiêcy, 12 znaków zodiaku, dwunastu aposto³ów...

Dalej pewna ciekawostka.

"the Archangel Uriel revealed his sigil, a rather stylized energy signature, and gave preliminary instructions for a powerful talisman called the Sigil of Truth."
ArchanioÂł Uriel wyjawiÂł swÂą pieczĂŞĂŚ, a raczej stylizowanÂą energetycznÂą sygnaturĂŞ i daÂł wstĂŞpne instrukcje do potĂŞÂżnego talizmanu zwanego PieczĂŞciÂą Prawdy"
http://www.sangraal.com/library/SS3.html

Jak wyglÂąda PieczĂŞĂŚ Prawdy?

Co na niej widnieje? SiedmiokÂąt i piĂŞciokÂąt...

Siedem warstw miĂŞÂśnia sercowego, wprawiajÂących krew w lekko wirowy ruch...

Zobacz teÂż post:
o... Duchu, informacji, sercu, krwi i kr¹¿eniu energii...
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=281.msg984#new

PozwolĂŞ sobie zacytowaĂŚ coÂś z innego posta:
Czy dysk jest map¹, która s³u¿y³a staro¿ytnym szamanom do podró¿y miêdzygwiezdnych?

Na obrazku widaĂŚ gwiezdne wrota w dwĂłch wersjach - te wiĂŞksze (znane z filmu Stargate) to symbol(?) technologii "zewnĂŞtrznej", ktĂłra sÂłuÂży do podró¿y czasoprzestrzennych,  te mniejsze gwiezdne wrota ("Sigil of Truth") to zakodowany przekaz dotyczÂący  uruchamiania wÂłasnego "pojazdu kosmicznego" (Merkaby), ktĂłrego dziaÂłanie opiera siĂŞ na  potencjalnych moÂżliwoÂściach ludzkiego DNA.

http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=251.0

A ile "wierzchoÂłkĂłw" maja gwiezdne wrota? Hm... dziewiĂŞĂŚ? To oczywiÂście przypadek.... MrugniĂŞcie

TYLE NA TERAZ.

Pozdrawiam!

P.S

MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 11:31:01 wysłane przez Leszek » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #440 : Lipiec 16, 2009, 11:16:01 »

Jezeli chodzi o dysk z Fajstos taka jest prawda, zawarta jest na nim wiedza o zejsciu ( pierwszym zejsciu, ktore odbylo sie na Krecie) w nasza czasoprzestrzen Energii , ktore wcielaly sie w materie. Pokazana jest droga , oraz sposob jak to zrobic by byc gwiezdnym podroznikiem.
Cala opowiesc dotyczy czasow bardzo odleglych ale rowniez naszych, bo my tu i teraz ponownie stworzymy nasza MERKABA , ale nie dzieki zadnym technicznym instrukcja. Zrobimy to dzieki powrotowi do wiedzy serca , kazdego z nas, ktora otworzy sie dzieki milosci , ktora wkoncu osiagniemy poprzez wlasne zycie.

Wibracje o wlasciwej czestotliwosci wydaje sie wowczas , kiedy ton serca przekroczy ( trzepotanie motylich skrzydel) i to nie koniec tylko poczate strojenia wewnetrznego tonu.Od tego mometu stroimy 4 gorne czakry az dojda to tonu kosmicznego ( rownego z miloscia wszechswiata) , gdy zgra sie ta tonacja wowczas Merkaba ustawia sie samoistnie. Naprawde jest to przepiekny momet, i cudne przezycie. Warto.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Leszek , mam prosbe , wrzuc ten material na forum Zydowskie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 11:21:07 wysłane przez Kiara » Zapisane
Leszek
Gość
« Odpowiedz #441 : Lipiec 19, 2009, 20:13:15 »

Czym jest pentagram i do czego moÂże sÂłuÂżyĂŚ?
Vincent Bridges twierdzi, ¿e pentagram wpisany w piêciok¹t foremny jest cieniem czterowymiarowej figury zwanej PENTATOPEM i dlatego ³¹czy nas on ze œwiatem czterech wymiarów...

Fragment wystÂąpienia Vincenta Bridgesa na konferencji "Stars & Stones" w Suffolk (UK) z kwietnia 2009r.

<a href="http://www.youtube.com/v/GouZ1vCPp0o&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/GouZ1vCPp0o&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>

TakÂże:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=338.msg1029#msg1029

P.S
Kiaro temat jest dopiero liÂźniĂŞty i nie skoĂączony, wiĂŞc wrzucĂŞ jak nieco go uporzÂądkujĂŞ
http://www.youtube.com/watch?v=GouZ1vCPp0o
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 20:14:09 wysłane przez Leszek » Zapisane
Silver
Gość
« Odpowiedz #442 : Lipiec 19, 2009, 21:47:44 »

Czym jest pentagram i do czego moÂże sÂłuÂżyĂŚ?
Vincent Bridges twierdzi, ¿e pentagram wpisany w piêciok¹t foremny jest cieniem czterowymiarowej figury zwanej PENTATOPEM i dlatego ³¹czy nas on ze œwiatem czterech wymiarów...

Kochani.
 Jestem za rozpowszechnianiem wiedzy, bo i sam to od wielu lat z uporem czynieniĂŞ, tylko zastanawiam siĂŞ, czy dalej nie jesteÂśmy w jakimÂś okreÂślonym miejscu, bo nie chcĂŞ tego nazwaĂŚ  pudÂłem.
Mam od kilku lat przebÂłysk czegoÂś, Âże mamy do czynienia z czymÂś o nazwie projekcja nic wiĂŞcej.Czyli widzimy tylko to co projektuje nasza wÂłasna ÂświadomoœÌ .Gdy parĂŞ lat temu miaÂłem zapalenie  podano mi penicylinĂŞ, ale staÂło siĂŞ tak, Âże jakieÂś grudki penicyliny utknĂŞÂły mi w naczyniach krwionoÂśnych mĂłzgu tamujÂąc dopÂływ krwi.
I chyba coÂś siĂŞ wtedy wy³¹czyÂło lub w³¹czyÂło i zacz¹³em doÂświadczaĂŚ zupeÂłnie innej rzeczywistoÂści ! Le¿¹c na szpitalnym ³ó¿ku miaÂłem nagle wglÂąd 
do ca³ego obiektu szpitalnego, widzia³em ludzi le¿¹cych w innych salach, widzia³em jak pod szpital podje¿dzaj¹ i odje¿dzaj¹ samochody, a gdy obok le¿¹cy pacjent mówi³ do mnie to, wczeœniej ju¿ wiedzia³em co do mnie powie.
Nie wspomnĂŞ o ró¿nych dzwiĂŞkach, o dziwnych lecz chyba miÂłych, czy nawet niezwykÂłych  zapachach, nie wspomnĂŞ, Âże kwiatek na ktĂłry patrzyÂłem, przedstawiaÂł obraz zupeÂłnie czegoÂś innego, powiedziaÂłbym, Âże miaÂłem z nim nawet jakiÂś rodzaj komunikacji.Nie bĂŞdĂŞ opowiadaÂł innych rzeczy, bo juÂż  trochĂŞ zapomniaÂłem szczegó³ów, lecz powiem, Âże wydaje mi siĂŞ, Âże siedzimy w jakimÂś totalnym pudle i z poziomu tego pudÂła, tych okularĂłw interpretujemy rzeczywistoœÌ myÂślÂąc, Âże to lub tamto jest takie lub inne.
Pytanie teraz czym tu siĂŞ zaj¹Ì, bo dwadzieÂścia piĂŞĂŚ lat moich poszukiwaĂą ró¿nej wiedzy wcale nie spowodowaÂło, Âże jestem mÂądrzejszy, a nawet powiem, Âże jestem gÂłupszy, tyle tylko, Âże coÂś moÂże wiĂŞcej wiem.Tylko co wiĂŞcej wiem ? MoÂże to wszystko byĂŚ maÂło prawdziwe ! Nie odbierajcie tego postu jako sugestia wobec czegoÂś, tylko powiem szczerze, Âże mam czasem przebÂłysk czegoÂś, Âże  ten konwencjonalny sposĂłb odkrywania Âświata, to moÂże byĂŚ tylko piĂŞkna zabawa, bo swiat i wszystko jest totalnie wiĂŞkszy, tylko posÂługujÂąc siĂŞ szkieÂłkiem i okiem to zbyt daleko nie dojdziemy.
MoÂże czas wreszcie na jakieÂś inne metody, moÂże trzeba zsynchronizowaĂŚ swĂłje pó³kule mĂłzgowe i zacz¹Ì dokonywaĂŚ innej interpretacji rzeczywistoÂści, a nie wierzyĂŚ w prawdĂŞ o nazwie moja wÂłasna  projekcja swojego umysÂłu.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 22:00:22 wysłane przez Silver » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #443 : Lipiec 19, 2009, 21:57:18 »

"Im dalej w las, tym wiĂŞcej drzew", im wiĂŞcej wiesz, tym wiĂŞcej nasuwa siĂŞ pytaĂą, juÂż dawno wielcy filozofowie dochodzili do podobnych wnioskĂłw, np. "wiem, Âże nic nie wiem".

Wszyscy jesteœmy w drodze poszerzaj¹c sw¹ œwiadomoœÌ, a jak dojdziemy do nastêpnej warstwy, to stara skorupka spadnie i bêdziemy szukaÌ nastêpnej, czego sobie i wszystkim pozosta³ym serdecznie ¿yczê Mrugniêcie

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Silver
Gość
« Odpowiedz #444 : Lipiec 19, 2009, 22:09:59 »

"Im dalej w las, tym wiĂŞcej drzew", im wiĂŞcej wiesz, tym wiĂŞcej nasuwa siĂŞ pytaĂą, juÂż dawno wielcy filozofowie dochodzili do podobnych wnioskĂłw, np. "wiem, Âże nic nie wiem".

Wszyscy jesteœmy w drodze poszerzaj¹c sw¹ œwiadomoœÌ, a jak dojdziemy do nastêpnej warstwy, to stara skorupka spadnie i bêdziemy szukaÌ nastêpnej, czego sobie i wszystkim pozosta³ym serdecznie ¿yczê Mrugniêcie

PatrzÂąc choĂŚby z pespektywy tego mojego dziwnego doÂświadczenia, moÂżna  powiedzieĂŚ, Âże jakby na chwilĂŞ otwarÂła siĂŞ moja szersza ÂświadomoœÌ, bo nagle pojawiÂły siĂŞ jakieÂś drzemiÂące, ukryte w czÂłowieku moÂżliwoÂści, wiĂŞc mam prawo powiedzieĂŚ, Âże patrzymy na Âświat przez dziurke od klucza i tracimy tylko czas i chce nam siĂŞ powiedzieĂŚ och ... jakie to wszystko piĂŞkne i mÂądre.Nie bĂŞdĂŞ sie upieraÂł, ale gdzieÂś coÂś od Âśrodka mĂłwi, Âże przestaĂą kupowaĂŚ to co widzisz i sÂłyszysz, bo w tym utkniesz i bĂŞdziesz sobie w tym siedziaÂł.

Kiara
Gość
« Odpowiedz #445 : Lipiec 19, 2009, 22:22:59 »

Silver tak masz racje , ale nie mamy energii zeby wkroczyc w ten rozszerzony poziom swiadomosci, tracimy ja na te wszystkie kreacje i "walki " miedzy soba. Jak sie to wszystko wyciszy wowczas spadna zaslony.Musi byc to w 100% naturalnie, bez zadnych dopalaczy, czymkolwiek by nie byly.Idzie nam to jeszcze nieporadnie, wolno ale idzie.Wychodzenie z dawnych pol swiadomosci to gloryfikowanie ich pod niebiosa a pozniej zobaczenie ich upadku.Ten szok bolu i cierpienia z powodu zawodu , to tez potezna dawka energii dla nas. Niestety ale dla niektorych  z nas nie da sie inaczej. Mowimy duzo o akceptacji jednak zycie nia jest bardzo trudne ( ja tez spotykam sie z tym na codzien), nasz umysl zbyt czesto wybiera sytuacje , ktore jego zdaniem sa najlepsze dla nas. A my nie potrafimy zaakceptowac tego co nas spotyka , jako najlepsze. Boimy sie ze to zle nas zniszczy i wplatujemy sie w kolejna polapke kreacji zmyslow.
Jakie jest rozwiazanie? Proste ale bardzo trudne, akceptacja dzien po dniu tego co spotykamy na drodze, przejscie przez trudnosci i straty z przyjeciem ich jako najlepsze dla nas , z jakiegos powodu. Nie walczenie z tym , pop przez kreacje "korzystnych" naszym zdaniem sytuacji... One sa korzystne z pozoru , z naszego ludzkiego punktu widzenia. Jednak z perspektywy naszej duszy , to strata energi, brak wiedzy o tym co mialo sie wydarzyc a odzucilismy ze strachu. Musimy to powtorzyc wczesniej czy pozniej. Ale to juz wydluza czas i zabiera energie, ktora by otworzyla nam ta szeroka perspektywe swiadomego zycia, itd.....
Ale jak trudno jest sie z tego wyrwac.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Jak zobaczyc inaczej i zrozumiec wiecej bedac w tej rzeczywistosci? Mozna, ale trzeba wejsc w swiat symboli, one na kazdym kroku sa obok nas, trzeba nauczyc sie je zauwazac , a pozniej odczytywac.
Ja zaczelam z tego korzystac swiadomie, zycie jawi mi sie inaczej.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 22:26:02 wysłane przez Kiara » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #446 : Lipiec 19, 2009, 22:25:21 »

Dobrze jest byĂŚ czujnym Chichot, spostrzegawczym i nie odrzucaĂŚ nawet najbardziej niewiarygodnych skutkĂłw wyobraÂźni.
WyobraŸnia, to trampolina do tworzenia, a twórczoœÌ jest tym, po co ¿yjemy.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Leszek
Gość
« Odpowiedz #447 : Lipiec 19, 2009, 22:30:53 »

PatrzÂąc choĂŚby z pespektywy tego mojego dziwnego doÂświadczenia, moÂżna  powiedzieĂŚ, Âże jakby na chwilĂŞ otwarÂła siĂŞ moja szersza ÂświadomoœÌ, bo nagle pojawiÂły siĂŞ jakieÂś drzemiÂące, ukryte w czÂłowieku moÂżliwoÂści (...)

Dr Jill Bolte Taylor, zajmuj¹ca siê badaniem mózgów, dozna³a wylewu krwi do LEWEJ pó³kuli mózgu. Pracowa³a prawie wy³¹cznie prawa pó³kula. Opowiada ona o tym co czu³a, gdy powoli traci³a samoœwiadomoœÌ oraz mo¿liwoœÌ poruszania siê, mówienia i jak odmieni³o to jej spojrzenie na ¿ycie.

Jill Bolte Taylor: My stroke of insight [napisy PL] part 1/2
<a href="http://www.youtube.com/v/6bqNdJueyjE&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/6bqNdJueyjE&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>
http://www.youtube.com/watch?v=6bqNdJueyjE

Jill Bolte Taylor: My stroke of insight [napisy PL] part 2/2

<a href="http://www.youtube.com/v/kYT6CO07wR4&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/kYT6CO07wR4&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>
http://www.youtube.com/watch?v=kYT6CO07wR4

ÂŹrĂłdÂło:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=90.msg327#msg327
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 22:34:05 wysłane przez Leszek » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #448 : Lipiec 19, 2009, 22:31:54 »

Silver, doskonale CiĂŞ rozumiem, znam te przebÂłyski innego postrzegania. Zawsze ³¹czyÂło siĂŞ to z niesamowitym uniesieniem, wrĂŞcz ekstazÂą, bÂłogoÂściÂą. I zawsze potem pozostawaÂła tĂŞsknota, niedosyt, pragnienie powrotu w takie bycie …
Niestety, na ogó³ byÂły to krĂłtkotrwaÂłe chwile, spowodowane najczĂŞÂściej nakierowaniem wszystkich myÂśli i zmys³ów na inny wymiar, na Boga … ale musiaÂło teÂż prawdopodobnie zaistnieĂŚ w danym momencie sprzĂŞÂżenie innych czynnikĂłw, nie wiem dokÂładnie jakich, bo nie zawsze moÂżna byÂło doÂświadczenie powtĂłrzyĂŚ.

Masz racjĂŞ, to co postrzegamy jest okrojone, niepeÂłne, jakbyÂśmy tkwili w jakimÂś kokonie …
Czy to nasz umysÂł ogranicza, czy nasza materia cielesna, jeszcze niedoskonaÂła, nie do koĂąca rozwiniĂŞta, trudno powiedzieĂŚ. Mam jednak nadziejĂŞ, Âże kiedyÂś to siĂŞ zmieni, musi zmieniĂŚ …
I mam rĂłwnieÂż nadziejĂŞ, Âże poznamy przyczyny naszego ograniczenia. OczywiÂście samo pojĂŞcie rozwoju duchowego jest szerokim pojĂŞciem i nie wyjaÂśnia wiele.

Natomiast mam takie spostrzeÂżenie, Âże ostatnie trzy lata, odkÂąd zetknĂŞÂłam siĂŞ z PCH i zaczĂŞÂłam pisaĂŚ na forum, jednoczeÂśnie upychajÂąc do gÂłowy coraz wiĂŞkszÂą iloœÌ informacji - znacznie oddaliÂło mnie od osiÂąganych wczeÂśniej stanĂłw innej percepcji i przeÂżywania. Dlatego nabieram coraz wiĂŞkszego dystansu do zdobywanej tu „wiedzy” i rozwaÂżam caÂłkowite odejÂście …
ChoĂŚ tĂŞskno mi bĂŞdzie za Wami … ale rĂłwnieÂż tĂŞskno mi jest za dawnÂą sobÂą …

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie  UÂśmiech
Silver
Gość
« Odpowiedz #449 : Lipiec 19, 2009, 22:37:53 »

Silver tak masz racje , ale nie mamy energii zeby wkroczyc w ten rozszerzony poziom swiadomosci, tracimy ja na te wszystkie kreacje i "walki " miedzy soba. Jak sie to wszystko wyciszy wowczas spadna zaslony.

Wiesz.Nie raz o tym co mi siĂŞ zdarzyÂło pomyÂślaÂłem sobie, Âże gdybym miaÂł
przez caÂły czas takie moÂżliwoÂści jakie miaÂłem przez te ok.4 -5 min, to chyba bym dokonaÂł najwiĂŞkszych odkyĂŚ na tej planecie. Zaskakujace jest to, co sobie nieraz prĂłbowaÂłem bardziej uÂświadomiĂŚ, Âże byÂłem tam gdzie moja myÂśl.
Znik³y jakieœ dziwne bariery, jakieœ totalne zas³ony, które wci¹¿ mamy pzred sob¹.
Dlatego popieram mo¿e jako nieliczny s³owa Davida Icke, ¿e siedzimy w jakimœ totalnym pudle i mamy iluzje rzeczywistoœci i ta zabawa wci¹¿ trwa.
Tylko pytanie jak siĂŞ z tego wyrwaĂŚ ? MoÂże sposĂłb jest caÂłkiem Âłatwy, tylko myÂślimy, Âże jest to trudne- sam nie wiem.
Ale Ty KIARO  tak nie obiecuj, Âże  wszystko NAGLE siĂŞ wyprostuje i wyjaÂśni.
Bo sk¹d masz tak¹ pewnoœÌ ? Samo nic z ''nieba'' nie spadnie, wiêc to co mówisz mo¿e byÌ te¿ kolejne pud³o, które kupujesz od innych ?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 22:48:06 wysłane przez Silver » Zapisane
Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: