Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:03:09

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ¦WIÊTA GEOMETRIA  (Przeczytany 439148 razy)
0 u¿ytkowników i 18 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #425 : Lipiec 09, 2009, 20:52:08 »

Witaj Lucyfer,
Interesujace jest opisanie jakiegkolwiek zjawiska jakosciowego, jeszcze lepiej znalezienie powiazan oraz zaleznosci ze znanym fenomenami ze swiata statystyki, bo tylko wtedy mozemy jako tako rozumiec. Ale co zrobic gdy zabieramy sie do zjawisk "znanych" tylko z jezyka symboli i metafor. Czy brzeczeniem generatorem , ktore wywoluje cieplo w okolicy serca mozna cokolwiek wnosic o tym co to jest czakra Anahata i jakie sa jej funkcje ? Czy np. terapia kolorami, zapachami ktorym mozemy przypisac odpowiednie czestptliwosci cokolwiek powie o czakrach? Nie, nic nie powie.
 Zostaja tylko generowane nowe zbiory "pomiarow" a w rzeczywistosci zbiory kolejnych ustawien przyrzadu. Te wygenerowane zbiory pozostana dalej zbioremi nawet jeli zamiescimy je w tabelkach czy przedstawimy w diagramach. Do tego nie da sie zastosowac nawet najprostrzej statystaki bo ona wnosic bedzie jedynie o uzytym przyrzadzie a nie o obiekcie .  Smutny
I tak jak w innych przypadkach porywania sie z "motyka na slonce"  mamy tony papieru z pseudonaukowymi pracami a teraz pelny internet takowej sieczki.
A odpowiedz jest prosta i lezy w metodologii- Wybierajac przyrzad pomiarowy zarazem przesadzasz wynik pomiaru. Stad ta cala produkcja to kupa danych "pomiarowych"  i ani sladu systemu ani teori. I tak to pozostanie.  Mrugniêcie
W internecie w 5 minut bez trudu znalezc mozna setki jesli nie tysiace stron z tymi rewelacjami ale niestety nawet te dane nie sa zgodne. Co strona to inny wynik. Nawet tego wikipedia nie pokazuje, bo tak duzy rozrzut. Ale to i tak nie ma znaczenia bo tak naprawde tkwimy w materii i materie mozemy mierzyc i nic wiecej. Czyli zjawiska psychosomatyczne i to ze wskazaniem somy. Obserwujemy objawy dzialania czegos i usilujemy ubrac to w funkcje matematyczna. Z tego wnosimy , ze odkrylismy nowe prawo obowiazujace w calym wszechswiecie.he,he..
Nieoczekiwanie jednak ludzkosc otrzymuje pomoc ze zrodel "niewiadomego pochodzenia" oczywiscie nie jako gotowe teorie matematyczno-fizyczne ale jako dodatkowe zaleznosci, ktore jeszcze zdolamy ogarnac.
Pytanie. Co mozna oczekiwac od Lucfera? Chyby cos wiecej niz pare tabelek.  Du¿y u¶miech
Solidna strona w temacie jest np. ww.taraka.pl dzial Astrologii
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2009, 20:59:31 wys³ane przez acentaur » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #426 : Lipiec 09, 2009, 22:10:39 »

Witaj Acentaur,

Cytat: Acentaur
Te "naukowe" wywody moze pieknie wygladaja ale sa one tylko zlepkiem prostych pomiarow
fizycznych i zargonu bez pokrycia. Wprowadzaja tylko wiecej zamieszania niz cokolwiek
tlumacza. Tak wiec masz nieliche zadanie, rzucic swiatlo swojego ducha w te chaszcze
niezliczonych informacji.

Otó¿ to, trafi³e¶ w sedno. Ka¿dy ma to nieliche zadanie – rzuciæ ¶wiat³o swojego
ducha w te chaszcze informacji.  Co siê wy³oni? My¶lê, ¿e lucyferyczna wiedza …  Du¿y u¶miech

Pytanie. Co mozna oczekiwac od Lucfera? Chyby cos wiecej niz pare tabelek.   

A dlaczego nale¿y cokolwiek oczekiwaæ od Lucyfera? Czy nie powinni¶my raczej oczekiwaæ od siebie?
Sorry za wtr±cenie siê, ale korci³o …  Mrugniêcie

Pozdrawiam  U¶miech
Lucyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #427 : Lipiec 09, 2009, 22:57:59 »

Cytat: acentaur
Pytanie. Co mozna oczekiwac od Lucfera?

Wieloznacznych obrazków U¶miech

<a href="http://www.youtube.com/v/QgVT-4KwSE4&amp;hl=en&amp;fs=1&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/QgVT-4KwSE4&amp;hl=en&amp;fs=1&amp;</a>
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #428 : Lipiec 10, 2009, 07:38:18 »

Witaj ptaku
A dlaczego nale¿y cokolwiek oczekiwaæ od Lucyfera? Czy nie powinni¶my raczej oczekiwaæ od siebie?
Bog niesie milosc a Lucyfer wiedze.
Lucyfer to demiurg materialnego swiata, on wie o nim wszystko. Problem jest, jak go naklonic do przekazania wiedzy.
Ale jak sama widzisz, to Lucyfer z poczuciem humoru co rokuje dobre nadzieje. Du¿y u¶miech
pozdrawiam
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #429 : Lipiec 10, 2009, 21:50:03 »

Witaj Acentaur,

Ale jak sama widzisz, to Lucyfer z poczuciem humoru co rokuje dobre nadzieje. Du¿y u¶miech 

Nadzieje dla nas, czy dla Lucyfera?  Du¿y u¶miech

Pozdrawiam  U¶miech
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #430 : Lipiec 12, 2009, 15:09:09 »

no wlasnie i po co sie molestowac te matematyka statystykami naukowymi wywodami - Krolestwo jest w nas - swiat materialny jest przemijajacy wszystkie stale fizyczne moga sie zmienic, matematyka stosuje sie tylko do poziomu - grubej materii - reszta to wplywanie obserwatora na uklad - forma jest pustka - pustka jest forma - zamknij oczy zatkaj uszy i nie ma nic wszystko dzieje sie w Twoim umysle, - co po tych statystykach i wyliczeniach jest to budowanie iluzji w iluzji
jezeli jakos dzilac to w tym co naprawde jest wazne
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2009, 15:12:59 wys³ane przez quetzalcoatl44 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #431 : Lipiec 12, 2009, 15:29:21 »

A co naprawde jest wazne? Pelne milosci przytulenie drugiego Czlowieka.... , i nic wiecej.

Kiara U¶miech U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #432 : Lipiec 12, 2009, 18:07:19 »

A co naprawde jest wazne? Pelne milosci przytulenie drugiego Czlowieka.... , i nic wiecej.

Kiara U¶miech U¶miech

No w³a¶nie, nic wiêcej, a ludzie zapomnieli ju¿ jak siê przytulaæ, zw³aszcza fizycznie.
Tylko w rodzinach i w¶ród bliskich znajomych jest to jeszcze praktykowane. Ale spróbuj przytuliæ nieznajomego na ulicy.  Du¿y u¶miech
Jako¶ obro¶li¶my kolcami … jak te ró¿e dzikie …

Z przytuleniem serdecznym, ptak  U¶miech
HabibiDah
Go¶æ
« Odpowiedz #433 : Lipiec 12, 2009, 21:00:17 »

..raczej kaktusy Mrugniêcie

a tak swoj± drog± to nie chce mi sie wierzyæ, ¿e z chêci± u¶ciskaliby¶cie ka¿dego..
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2009, 21:02:05 wys³ane przez HabibiDah » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #434 : Lipiec 12, 2009, 21:29:07 »

Mog± byæ i kaktusy, choæ wolê ró¿e.  Mrugniêcie
Co do u¶cisków, to takiego z kolcami raczej bym nie ¶ciska³a …  Du¿y u¶miech

Pozdrawiam  U¶miech
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #435 : Lipiec 12, 2009, 22:05:05 »

No w³a¶nie, nic wiêcej, a ludzie zapomnieli ju¿ jak siê przytulaæ, zw³aszcza fizycznie.
Tylko w rodzinach i w¶ród bliskich znajomych jest to jeszcze praktykowane. Ale spróbuj przytuliæ nieznajomego na ulicy.  Du¿y u¶miech
Jako¶ obro¶li¶my kolcami … jak te ró¿e dzikie …

To widzê, ¿e mam wielk± szansê na g³êbokie przytulenie jak zajadê do Gdañska. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2009, 22:05:28 wys³ane przez Silver » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #436 : Lipiec 12, 2009, 22:23:37 »

To widzê, ¿e mam wielk± szansê na g³êbokie przytulenie jak zajadê do Gdañska. U¶miech

Oj wy¶ciskam Ciê bracie serdecznie, tylko ogol siê najpierw, by¶ by³ bez kolców …  Du¿y u¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #437 : Lipiec 12, 2009, 22:33:58 »

Polsilwerem?

Pozdrawiam szorstko - Thotal Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #438 : Lipiec 12, 2009, 22:40:40 »

Thotal, pozostawmy mo¿e wolo¶æ wyboru Silverowi, co do narzêdzia usuwaj±cego kolce.
Mo¿e byæ nawet i polkosiarka …  Du¿y u¶miech

Pozdrawiam  U¶miech
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #439 : Lipiec 16, 2009, 01:49:02 »

Zamieszczam kopiê posta z
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=327.msg1006#msg1006

HabibiDah, zobacz na ten sze¶ciok±tny kryszta³ek, na którym jest  napisane 528Hz. Dziwnie siê sk³ada, ¿e to sze¶ciok±t, który jak w filmie Cube zamyka... U Wintera mi³o¶æ jest piêciok±tem - ta mi³o¶æ otwiera, bo piêciok±t to z³ota proporcja...

a nie zak³adasz takiej ewentualno¶ci, ¿e Winter te¿ siê mo¿e czasem myliæ? U¶miech

Pomy¶l samodzielnie.
Ile ca³ych tonów ma gama (jedna oktawa)? Dziewiêæ czy siedem?

C        D        E        F        G        A        H        C

Otó¿ siedem, bo ósmy d¼wiêk C jest powtórzeniem w oktawie pierwszego CSiedem d¼wiêków gamy na piêciolinii... Mrugniêcie
http://pl.wikipedia.org/wiki/Gama

Co to oznacza?
Otó¿ to, ¿e idealny okr±g muzyczny powinien sk³adaæ siê NIE 9 tylko 7 nut!
Gama ma siedem nut + ósma nuta, która zaczyna ju¿ kolejn±, now± oktawê.

Powinni¶my wiêc podzieliæ okr±g wpisuj±c w niego siedmiok±t, a nie trzy na³o¿one na siebie trójk±ty.

Okr±g ma 360 stopni. Dzielimy go na siedem równych czê¶ci, wyznaczaj±cych siedem d¼wiêków gamy.
360:7 = 51,428571428571428571428571428571.......
Zobacz jakie cyfry powtarzaj± siê rytmicznie (i w nieskoñczono¶æ) po przecinku...
51, 428571  428571  428571  428571  428571  428571  428571 .....
Tak. S± to: 4 2 8 5 7 1
Jakich cyfr tu brakuje? Nie ma tego, co jest fundamentem u Horowitza, czyli cyfr 3 - 6 - 9.

Gdy doszed³em do tego momentu, to shielder podrzuci³ mi info, ¿e ju¿ pewien go¶æ bada³ to w ten sam sposób.

Oto, co mu wysz³o w sensie czêstotliwo¶ci (nie sprawdza³em tego, wiêc t± czê¶æ za³±czam póki co na wiarê).
Nanios³em SIEDEM kolorów na obrazek siedmiok±ta (siedem czakr, siedem kolorów têczy, szczê¶liwa siódemka etc..)

http://www.rangeguide.net/freewaves.htm

Pitagorejczycy twierdzili, ¿e ¶wiat zosta³ stworzony z chaosu przez d¼wiêk i harmoniê, a wiêc zgodnie z zasadami muzycznych proporcji. Uwa¿ali oni, ¿e siedem planet znajduje siê w harmonijnym ruchu, a odleg³o¶ci miêdzy nimi odpowiadaj± interwa³om muzycznym i wytwarzaj± ró¿ne d¼wiêki o doskona³ej harmonii, która jest najmilsz± muzyk±, nies³yszaln± dla nas z powodu wznios³o¶ci tych d¼wiêków i niedostosowania do nich naszych uszu.

http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=27.0

Pójd¼my teraz tropem Lucyfera, który poszed³ tropem Horowitza i napisa³:
396=3+9+6=18=1+8=9
417=4+1+7=12=1+2=3
528=5+2+8=15=1+5=6
639=6+3+9=18=1+8=9
741=7+4+1=12=1+2=3
852=8+5+2=15=1+5=6
963=9+6+3=18=1+8=9
174=1+7+4=12=1+2=3
285=2+8+5=15=1+5=6

We¼my teraz czêstotliwo¶ci z heptagramu. Co siê okazuje?
392 = 3+9+2 = 14 = 1+4 = 5
419 = 4+1+9 = 14 = 1+4 = 5
527 = 5+2+7 = 14 = 1+4 = 5
635 = 6+3+5 = 14 = 1+4 = 5
743 = 7+4+3 = 14 = 1+4 = 5
851 = 8+5+1 = 14 = 1+4 = 5
950 = 9+5+0 = 14 = 1+4 = 5

Hm... same pi±tki...

Co to oznacza? Mo¿e piêciok±t?
Piêciok±t foremny jest fraktalny i w ca³o¶ci opiera siê na liczbie Phi. Czy¿ nie twierdzimy tu ci±gle, ¿e na Phi opiera siê harmonia ca³ego stworzenia i mi³o¶æ?
Wszystkie ramiona pentagramu przecinaj± siê wed³ug Z³otej Proporcji, tzw. Z³otego Ciêcia.[/b]

Zobacz "Mi³o¶æ i liczba Phi":
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=300.0

Ile gama (jedna oktawa) ma pó³tonów (czarnych klawiszy)? Otó¿ piêæ w³a¶nie!

Swoj± drog± 7+5 daje 12 - te¿ ciekawa liczba prawda?
12 godzin, 12 miesiêcy, 12 znaków zodiaku, dwunastu aposto³ów...

Dalej pewna ciekawostka.

"the Archangel Uriel revealed his sigil, a rather stylized energy signature, and gave preliminary instructions for a powerful talisman called the Sigil of Truth."
Archanio³ Uriel wyjawi³ sw± pieczêæ, a raczej stylizowan± energetyczn± sygnaturê i da³ wstêpne instrukcje do potê¿nego talizmanu zwanego Pieczêci± Prawdy"
http://www.sangraal.com/library/SS3.html

Jak wygl±da Pieczêæ Prawdy?

Co na niej widnieje? Siedmiok±t i piêciok±t...

Siedem warstw miê¶nia sercowego, wprawiaj±cych krew w lekko wirowy ruch...

Zobacz te¿ post:
o... Duchu, informacji, sercu, krwi i kr±¿eniu energii...
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=281.msg984#new

Pozwolê sobie zacytowaæ co¶ z innego posta:
Czy dysk jest map±, która s³u¿y³a staro¿ytnym szamanom do podró¿y miêdzygwiezdnych?

Na obrazku widaæ gwiezdne wrota w dwóch wersjach - te wiêksze (znane z filmu Stargate) to symbol(?) technologii "zewnêtrznej", która s³u¿y do podró¿y czasoprzestrzennych,  te mniejsze gwiezdne wrota ("Sigil of Truth") to zakodowany przekaz dotycz±cy  uruchamiania w³asnego "pojazdu kosmicznego" (Merkaby), którego dzia³anie opiera siê na  potencjalnych mo¿liwo¶ciach ludzkiego DNA.

http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=251.0

A ile "wierzcho³ków" maja gwiezdne wrota? Hm... dziewiêæ? To oczywi¶cie przypadek.... Mrugniêcie

TYLE NA TERAZ.

Pozdrawiam!

P.S

Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 11:31:01 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #440 : Lipiec 16, 2009, 11:16:01 »

Jezeli chodzi o dysk z Fajstos taka jest prawda, zawarta jest na nim wiedza o zejsciu ( pierwszym zejsciu, ktore odbylo sie na Krecie) w nasza czasoprzestrzen Energii , ktore wcielaly sie w materie. Pokazana jest droga , oraz sposob jak to zrobic by byc gwiezdnym podroznikiem.
Cala opowiesc dotyczy czasow bardzo odleglych ale rowniez naszych, bo my tu i teraz ponownie stworzymy nasza MERKABA , ale nie dzieki zadnym technicznym instrukcja. Zrobimy to dzieki powrotowi do wiedzy serca , kazdego z nas, ktora otworzy sie dzieki milosci , ktora wkoncu osiagniemy poprzez wlasne zycie.

Wibracje o wlasciwej czestotliwosci wydaje sie wowczas , kiedy ton serca przekroczy ( trzepotanie motylich skrzydel) i to nie koniec tylko poczate strojenia wewnetrznego tonu.Od tego mometu stroimy 4 gorne czakry az dojda to tonu kosmicznego ( rownego z miloscia wszechswiata) , gdy zgra sie ta tonacja wowczas Merkaba ustawia sie samoistnie. Naprawde jest to przepiekny momet, i cudne przezycie. Warto.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Leszek , mam prosbe , wrzuc ten material na forum Zydowskie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2009, 11:21:07 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #441 : Lipiec 19, 2009, 20:13:15 »

Czym jest pentagram i do czego mo¿e s³u¿yæ?
Vincent Bridges twierdzi, ¿e pentagram wpisany w piêciok±t foremny jest cieniem czterowymiarowej figury zwanej PENTATOPEM i dlatego ³±czy nas on ze ¶wiatem czterech wymiarów...

Fragment wyst±pienia Vincenta Bridgesa na konferencji "Stars & Stones" w Suffolk (UK) z kwietnia 2009r.

<a href="http://www.youtube.com/v/GouZ1vCPp0o&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/GouZ1vCPp0o&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>

Tak¿e:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=338.msg1029#msg1029

P.S
Kiaro temat jest dopiero li¼niêty i nie skoñczony, wiêc wrzucê jak nieco go uporz±dkujê
http://www.youtube.com/watch?v=GouZ1vCPp0o
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 20:14:09 wys³ane przez Leszek » Zapisane
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #442 : Lipiec 19, 2009, 21:47:44 »

Czym jest pentagram i do czego mo¿e s³u¿yæ?
Vincent Bridges twierdzi, ¿e pentagram wpisany w piêciok±t foremny jest cieniem czterowymiarowej figury zwanej PENTATOPEM i dlatego ³±czy nas on ze ¶wiatem czterech wymiarów...

Kochani.
 Jestem za rozpowszechnianiem wiedzy, bo i sam to od wielu lat z uporem czynieniê, tylko zastanawiam siê, czy dalej nie jeste¶my w jakim¶ okre¶lonym miejscu, bo nie chcê tego nazwaæ  pud³em.
Mam od kilku lat przeb³ysk czego¶, ¿e mamy do czynienia z czym¶ o nazwie projekcja nic wiêcej.Czyli widzimy tylko to co projektuje nasza w³asna ¶wiadomo¶æ .Gdy parê lat temu mia³em zapalenie  podano mi penicylinê, ale sta³o siê tak, ¿e jakie¶ grudki penicyliny utknê³y mi w naczyniach krwiono¶nych mózgu tamuj±c dop³yw krwi.
I chyba co¶ siê wtedy wy³±czy³o lub w³±czy³o i zacz±³em do¶wiadczaæ zupe³nie innej rzeczywisto¶ci ! Le¿±c na szpitalnym ³ó¿ku mia³em nagle wgl±d 
do ca³ego obiektu szpitalnego, widzia³em ludzi le¿±cych w innych salach, widzia³em jak pod szpital podje¿dzaj± i odje¿dzaj± samochody, a gdy obok le¿±cy pacjent mówi³ do mnie to, wcze¶niej ju¿ wiedzia³em co do mnie powie.
Nie wspomnê o ró¿nych dzwiêkach, o dziwnych lecz chyba mi³ych, czy nawet niezwyk³ych  zapachach, nie wspomnê, ¿e kwiatek na który patrzy³em, przedstawia³ obraz zupe³nie czego¶ innego, powiedzia³bym, ¿e mia³em z nim nawet jaki¶ rodzaj komunikacji.Nie bêdê opowiada³ innych rzeczy, bo ju¿  trochê zapomnia³em szczegó³ów, lecz powiem, ¿e wydaje mi siê, ¿e siedzimy w jakim¶ totalnym pudle i z poziomu tego pud³a, tych okularów interpretujemy rzeczywisto¶æ my¶l±c, ¿e to lub tamto jest takie lub inne.
Pytanie teraz czym tu siê zaj±æ, bo dwadzie¶cia piêæ lat moich poszukiwañ ró¿nej wiedzy wcale nie spowodowa³o, ¿e jestem m±drzejszy, a nawet powiem, ¿e jestem g³upszy, tyle tylko, ¿e co¶ mo¿e wiêcej wiem.Tylko co wiêcej wiem ? Mo¿e to wszystko byæ ma³o prawdziwe ! Nie odbierajcie tego postu jako sugestia wobec czego¶, tylko powiem szczerze, ¿e mam czasem przeb³ysk czego¶, ¿e  ten konwencjonalny sposób odkrywania ¶wiata, to mo¿e byæ tylko piêkna zabawa, bo swiat i wszystko jest totalnie wiêkszy, tylko pos³uguj±c siê szkie³kiem i okiem to zbyt daleko nie dojdziemy.
Mo¿e czas wreszcie na jakie¶ inne metody, mo¿e trzeba zsynchronizowaæ swóje pó³kule mózgowe i zacz±æ dokonywaæ innej interpretacji rzeczywisto¶ci, a nie wierzyæ w prawdê o nazwie moja w³asna  projekcja swojego umys³u.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 22:00:22 wys³ane przez Silver » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #443 : Lipiec 19, 2009, 21:57:18 »

"Im dalej w las, tym wiêcej drzew", im wiêcej wiesz, tym wiêcej nasuwa siê pytañ, ju¿ dawno wielcy filozofowie dochodzili do podobnych wniosków, np. "wiem, ¿e nic nie wiem".

Wszyscy jeste¶my w drodze poszerzaj±c sw± ¶wiadomo¶æ, a jak dojdziemy do nastêpnej warstwy, to stara skorupka spadnie i bêdziemy szukaæ nastêpnej, czego sobie i wszystkim pozosta³ym serdecznie ¿yczê Mrugniêcie

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #444 : Lipiec 19, 2009, 22:09:59 »

"Im dalej w las, tym wiêcej drzew", im wiêcej wiesz, tym wiêcej nasuwa siê pytañ, ju¿ dawno wielcy filozofowie dochodzili do podobnych wniosków, np. "wiem, ¿e nic nie wiem".

Wszyscy jeste¶my w drodze poszerzaj±c sw± ¶wiadomo¶æ, a jak dojdziemy do nastêpnej warstwy, to stara skorupka spadnie i bêdziemy szukaæ nastêpnej, czego sobie i wszystkim pozosta³ym serdecznie ¿yczê Mrugniêcie

Patrz±c choæby z pespektywy tego mojego dziwnego do¶wiadczenia, mo¿na  powiedzieæ, ¿e jakby na chwilê otwar³a siê moja szersza ¶wiadomo¶æ, bo nagle pojawi³y siê jakie¶ drzemi±ce, ukryte w cz³owieku mo¿liwo¶ci, wiêc mam prawo powiedzieæ, ¿e patrzymy na ¶wiat przez dziurke od klucza i tracimy tylko czas i chce nam siê powiedzieæ och ... jakie to wszystko piêkne i m±dre.Nie bêdê sie upiera³, ale gdzie¶ co¶ od ¶rodka mówi, ¿e przestañ kupowaæ to co widzisz i s³yszysz, bo w tym utkniesz i bêdziesz sobie w tym siedzia³.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #445 : Lipiec 19, 2009, 22:22:59 »

Silver tak masz racje , ale nie mamy energii zeby wkroczyc w ten rozszerzony poziom swiadomosci, tracimy ja na te wszystkie kreacje i "walki " miedzy soba. Jak sie to wszystko wyciszy wowczas spadna zaslony.Musi byc to w 100% naturalnie, bez zadnych dopalaczy, czymkolwiek by nie byly.Idzie nam to jeszcze nieporadnie, wolno ale idzie.Wychodzenie z dawnych pol swiadomosci to gloryfikowanie ich pod niebiosa a pozniej zobaczenie ich upadku.Ten szok bolu i cierpienia z powodu zawodu , to tez potezna dawka energii dla nas. Niestety ale dla niektorych  z nas nie da sie inaczej. Mowimy duzo o akceptacji jednak zycie nia jest bardzo trudne ( ja tez spotykam sie z tym na codzien), nasz umysl zbyt czesto wybiera sytuacje , ktore jego zdaniem sa najlepsze dla nas. A my nie potrafimy zaakceptowac tego co nas spotyka , jako najlepsze. Boimy sie ze to zle nas zniszczy i wplatujemy sie w kolejna polapke kreacji zmyslow.
Jakie jest rozwiazanie? Proste ale bardzo trudne, akceptacja dzien po dniu tego co spotykamy na drodze, przejscie przez trudnosci i straty z przyjeciem ich jako najlepsze dla nas , z jakiegos powodu. Nie walczenie z tym , pop przez kreacje "korzystnych" naszym zdaniem sytuacji... One sa korzystne z pozoru , z naszego ludzkiego punktu widzenia. Jednak z perspektywy naszej duszy , to strata energi, brak wiedzy o tym co mialo sie wydarzyc a odzucilismy ze strachu. Musimy to powtorzyc wczesniej czy pozniej. Ale to juz wydluza czas i zabiera energie, ktora by otworzyla nam ta szeroka perspektywe swiadomego zycia, itd.....
Ale jak trudno jest sie z tego wyrwac.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Jak zobaczyc inaczej i zrozumiec wiecej bedac w tej rzeczywistosci? Mozna, ale trzeba wejsc w swiat symboli, one na kazdym kroku sa obok nas, trzeba nauczyc sie je zauwazac , a pozniej odczytywac.
Ja zaczelam z tego korzystac swiadomie, zycie jawi mi sie inaczej.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 22:26:02 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #446 : Lipiec 19, 2009, 22:25:21 »

Dobrze jest byæ czujnym Chichot, spostrzegawczym i nie odrzucaæ nawet najbardziej niewiarygodnych skutków wyobra¼ni.
Wyobra¼nia, to trampolina do tworzenia, a twórczo¶æ jest tym, po co ¿yjemy.

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Leszek
Go¶æ
« Odpowiedz #447 : Lipiec 19, 2009, 22:30:53 »

Patrz±c choæby z pespektywy tego mojego dziwnego do¶wiadczenia, mo¿na  powiedzieæ, ¿e jakby na chwilê otwar³a siê moja szersza ¶wiadomo¶æ, bo nagle pojawi³y siê jakie¶ drzemi±ce, ukryte w cz³owieku mo¿liwo¶ci (...)

Dr Jill Bolte Taylor, zajmuj±ca siê badaniem mózgów, dozna³a wylewu krwi do LEWEJ pó³kuli mózgu. Pracowa³a prawie wy³±cznie prawa pó³kula. Opowiada ona o tym co czu³a, gdy powoli traci³a samo¶wiadomo¶æ oraz mo¿liwo¶æ poruszania siê, mówienia i jak odmieni³o to jej spojrzenie na ¿ycie.

Jill Bolte Taylor: My stroke of insight [napisy PL] part 1/2
<a href="http://www.youtube.com/v/6bqNdJueyjE&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/6bqNdJueyjE&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>
http://www.youtube.com/watch?v=6bqNdJueyjE

Jill Bolte Taylor: My stroke of insight [napisy PL] part 2/2

<a href="http://www.youtube.com/v/kYT6CO07wR4&amp;hl=pl&amp;fs=1" target="_blank">http://www.youtube.com/v/kYT6CO07wR4&amp;hl=pl&amp;fs=1</a>
http://www.youtube.com/watch?v=kYT6CO07wR4

¬ród³o:
http://www.swietageometria.darmowefora.pl/index.php?topic=90.msg327#msg327
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 22:34:05 wys³ane przez Leszek » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #448 : Lipiec 19, 2009, 22:31:54 »

Silver, doskonale Ciê rozumiem, znam te przeb³yski innego postrzegania. Zawsze ³±czy³o siê to z niesamowitym uniesieniem, wrêcz ekstaz±, b³ogo¶ci±. I zawsze potem pozostawa³a têsknota, niedosyt, pragnienie powrotu w takie bycie …
Niestety, na ogó³ by³y to krótkotrwa³e chwile, spowodowane najczê¶ciej nakierowaniem wszystkich my¶li i zmys³ów na inny wymiar, na Boga … ale musia³o te¿ prawdopodobnie zaistnieæ w danym momencie sprzê¿enie innych czynników, nie wiem dok³adnie jakich, bo nie zawsze mo¿na by³o do¶wiadczenie powtórzyæ.

Masz racjê, to co postrzegamy jest okrojone, niepe³ne, jakby¶my tkwili w jakim¶ kokonie …
Czy to nasz umys³ ogranicza, czy nasza materia cielesna, jeszcze niedoskona³a, nie do koñca rozwiniêta, trudno powiedzieæ. Mam jednak nadziejê, ¿e kiedy¶ to siê zmieni, musi zmieniæ …
I mam równie¿ nadziejê, ¿e poznamy przyczyny naszego ograniczenia. Oczywi¶cie samo pojêcie rozwoju duchowego jest szerokim pojêciem i nie wyja¶nia wiele.

Natomiast mam takie spostrze¿enie, ¿e ostatnie trzy lata, odk±d zetknê³am siê z PCH i zaczê³am pisaæ na forum, jednocze¶nie upychaj±c do g³owy coraz wiêksz± ilo¶æ informacji - znacznie oddali³o mnie od osi±ganych wcze¶niej stanów innej percepcji i prze¿ywania. Dlatego nabieram coraz wiêkszego dystansu do zdobywanej tu „wiedzy” i rozwa¿am ca³kowite odej¶cie …
Choæ têskno mi bêdzie za Wami … ale równie¿ têskno mi jest za dawn± sob± …

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie  U¶miech
Silver
Go¶æ
« Odpowiedz #449 : Lipiec 19, 2009, 22:37:53 »

Silver tak masz racje , ale nie mamy energii zeby wkroczyc w ten rozszerzony poziom swiadomosci, tracimy ja na te wszystkie kreacje i "walki " miedzy soba. Jak sie to wszystko wyciszy wowczas spadna zaslony.

Wiesz.Nie raz o tym co mi siê zdarzy³o pomy¶la³em sobie, ¿e gdybym mia³
przez ca³y czas takie mo¿liwo¶ci jakie mia³em przez te ok.4 -5 min, to chyba bym dokona³ najwiêkszych odkyæ na tej planecie. Zaskakujace jest to, co sobie nieraz próbowa³em bardziej u¶wiadomiæ, ¿e by³em tam gdzie moja my¶l.
Znik³y jakie¶ dziwne bariery, jakie¶ totalne zas³ony, które wci±¿ mamy pzred sob±.
Dlatego popieram mo¿e jako nieliczny s³owa Davida Icke, ¿e siedzimy w jakim¶ totalnym pudle i mamy iluzje rzeczywisto¶ci i ta zabawa wci±¿ trwa.
Tylko pytanie jak siê z tego wyrwaæ ? Mo¿e sposób jest ca³kiem ³atwy, tylko my¶limy, ¿e jest to trudne- sam nie wiem.
Ale Ty KIARO  tak nie obiecuj, ¿e  wszystko NAGLE siê wyprostuje i wyja¶ni.
Bo sk±d masz tak± pewno¶æ ? Samo nic z ''nieba'' nie spadnie, wiêc to co mówisz mo¿e byæ te¿ kolejne pud³o, które kupujesz od innych ?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2009, 22:48:06 wys³ane przez Silver » Zapisane
Strony: 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: