Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 02:32:47

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: En-ki od innej strony ugryziony - inna mo¿liwo¶æ  (Przeczytany 12362 razy)
0 u¿ytkowników i 4 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Tenebrael
Go¶æ
« : Maj 31, 2009, 20:52:38 »

Witam

Jako zagorza³y sceptyk (hehe Jêzyk) PCh mo¿e nie powinienem pisaæ tego, co napiszê - raczej zaszyæ siê gdzie¶ w ciszy, przez jaki¶ tydzieñ 24h/d zbieraæ informacje, studiowaæ ¼ród³a i kto wie co jeszcze. I dopiero wtedy, kiedy wszystko siê wyklaruje, zdecydowaæ, co powiedzieæ, a co nie. Jednak cz³owiek u³omnym jest, a i czasu brak, wiêc mi³o by by³o, aby chêtni w³±czyli siê i pomogli wyszukiwaæ informacjê.

Ok, koniec przyd³ugiego wstêpu, przejd¼my do rzeczy. Wczoraj wybra³em siê w przemi³± przeja¿d¿kê do Wroc³awia (nie, nie na sesjê - do dziewczyny Jêzyk). Droga d³uga, my¶li b³±dz±. W odsiecz mojemu znudzonemu umys³owi przysz³a pewna ciekawa ksi±¿ka. Z PCh teoretycznie nijak niezwi±zana. Poruszaj±ca jednak wiele tematów pobocznych. W pewnym momencie, w czasie rozmy¶lania nad tymi w±tkami, mia³em ma³e "ol¶nienie". Jakie? Otó¿:

Czytaj±c te wszystkie sesje, rozmawiaj±c tu na forum etc dostrzeg³em, ¿e wiêkszo¶æ sesji nie trzyma siê kupy, jest naci±gana, wiele w nich be³kotu, przek³amañ, niejasno¶ci. Zastanawia³em siê, kim te¿ mo¿e byæ En-ki? Dzie³em umys³u Lucyny? Zbyt rozbudowane. Sprawnie przygotowan± mistyfikacj±? Za d³uga "rozgrzewka", i niepotrzebnie stawiana z góry data koñcowa. Pomniejszym bytem, który chce siê bawiæ ludkami? Znudzi³oby mu siê, nie 8 lat z rzêdu. Demonem? Zbyt g³upi na to. Faktycznym wy¿szym bytem? To, co z demonem - zbyt g³upi.

Wtedy te¿ nasz³o mnie (dos³ownie - bo nazwaæ to procesem my¶lowym trudno - raczej jak "przypomnienie") pewne alternatywne, zupe³nie inne rozwi±zanie. Rozwi±zanie, które, jak mi siê na razie wydaje, bierze pod uwagê wszystko, co ów byt powiedzia³ na sesjach, wszystkie dzia³ania PCh, ale tak¿e i fakty z "wiedzy poza¼ród³owej". W zasadzie oczywiste, ale... wymagaj±ce sprawdzenia. I, mówi±c szczerze, nieco niepokoj±ce.

Aby siê upewniæ, potrzebujê do¶æ sporo informacji dodatkowych. Wprawdzie sam te¿ mam zamiar szukaæ, jednak je¶li kto¶ by³by chêtny, to bardzo bym takich chêtnych prosi³, by postarali siê znale¼æ wszelkie informacje o:

1. Sfinksie - po³o¿enie, dok³adne zdjêcia, opisy, mo¿liwe teorie budowy.
2. Piramidy - wszelkie teorie ich dzia³ania zwi±zane z: magnetyzmem, elektryczno¶ci±, wstrz±sami.
3. Powi±zanie piramid z pasem Oriona.
4. Religiach zwi±zanych z Ozyrysem.
5. Wszelkich mitach o pocz±tkach cywilizacji: Majów, Egipcjan, Hawajczyków, Azteków, Sumerów. (chodzi o same mity, nie hipotezy)
6. Wszelkich informacjach o tym, GDZIE pojawiaj± siê wzmianki o Atlantydzie.
7. Znaczenie w ró¿nych jêzykach s³ów (lub czê¶ci s³ów): El i Sa (lub Sah i podobne)
8. Wszelkich hipotez o tym, co dzia³o siê miêdzy 12 500 a 11 000 lat temu.
9. Wszelkich napomknieñ o tzw. Wielkim Bia³ym Bractwie.
10. Informacji ¼ród³owych o Wielkim Labiryncie

No có¿, to na razie tyle. Mo¿e zaznaczê - chodzi mi o ¼ród³a powa¿ne. Nie interesuj± mnie jakie¶ channelingi, wizjonerstwa etc. Chodzi o jak najlepiej udokumentowane informacje, maj±ce jakiekolwiek podstawy. Zale¿y mi, by by³y to info z jak najbardziej "pierwszej" rêki - nie cytat cytatu cytatu (choæ takimi te¿ nie pogardzê, jednak maj± mniejsz± warto¶æ).

Czemu nie opisujê teorii? Jak chyba wiêkszo¶æ ju¿ zauwa¿y³a, zawsze chcê sprawê analizowaæ. Nie chcê mówiæ, zanim nie sprawdzê, czy to, co my¶lê, ma jakiekolwiek racje bytu, czy jest tylko ¶lepym strza³em, pud³em. Ponadto, nie chcê nikogo nakierowywaæ, bo nakierowanie sprawia, ¿e cz³owiek jedne informacje uznaje za godne podania, a inne za nie, mimo, ze w praktyce ich waga mo¿e byæ dok³adnie odwrotna.

No có¿, to na razie tyle U¶miech

Pozdrawiam

Edit - dodam tyle, ¿e stawia³oby to En-kiego w innym ¶wietle, tak samo, jak jego s³owa. Nie dobrym czy z³ym, ale INNYM. St±d ten post nie jest do zwolenników czy przeciwników, ale do ka¿dego chêtnego.
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2009, 20:57:06 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
MoniaP
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 01, 2009, 22:56:53 »

Tene my¶lê,¿e wiem do czego zmierzasz.Zadajemy sobie to samo pytanie.Oto link do bardzo ciekawego artyku³u:W³a¶nie zacz±³ siê program  o cywilizacji Inków wiêc spadam do telewizora.

http://wolne-media.h2.pl/?s=credo+mutwa
Pozdrawiam MP
Mam nadziejê ¿e Ty równie¿ wrzucisz tu linki do ciekawych artyku³ów.Co dwie g³owy to nie jedna. U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 01, 2009, 23:02:30 »

trafiles w sedno - ja nie jestem ju¿ za a przeciw nigdy nie by³em - jestem NEUTRALNY...

pewne wydarzenia to spowodowa³y, nie napiszê nic dobrego ani z³ego..

En-Ki Samuel ma cel pozytywny, opisa³em to po czê¶ci w moim najnowszym tek¶cie "Zapowied¼ Pocieszyciela"

zrozumia³em te¿, ¿e KAZDY SAM MUSI do tego dojrzeæ i dotrzeæ sam, mo¿na co¶ wskazywaæ ale nie pisaæ, ¿e co¶ jest NA PEWNO NA TAK albo NA PEWNO NA NIE! (w odniesieniu do Samuela)

Drogi TENE - wiêc tak, nie szukaj ¼róde³ tu na Ziemi - pamiêtaj, wszystko co stworzy³ cz³owiek jest spaczone b³êdem ludzkim - Ci doskonali rozp³ynêli siê w ¶wiat³o ju¿ dawno i nie ma ich TU... szukaj ¬RÓD£A a nie "¼rode³" - ono jest tylko jedno, to nie podlega ¿adnej dyskusji nawet, ja nazywam je ABSOLUT, ¿eby Ciê nakierowaæ, napisze tak - szukaj informacji w pewnej Kronice, Kronice Akaszy - stolo mi wspomnia³ o niej calkiem jako¶ w wyrwanym z kontekstu zdaniu dzisiaj o 22:24:38 U¶miech

... przypadków nie ma...

nie bêdê Ci t³umaczyæ, bo dobrze o tym wiesz, ¿e w KRONICE AKASZY b³êdu ludzkiego byæ nie mo¿e, - przecie¿ mówimy o sprawach absolutnych, czym¶ co by³o, jest i bêdzie!

a ¿eby nie by³o za ³atwo - ¼ród³em nie jest Kronika Akaszy (ona jest zasilana przez to ¼ród³o tylko), jest to bardziej mapa do skarbu a jak to powiedzia³ Jacob de Molay w roku 1314 gdy we Francji pod Katedr± Notre Dame bezwgledni KAT-olicy skazali go na ¶mieræ w p³omieniach - "Ubi est thesaurus tuus, ibi est et cor tuum" - "gdzie skarb twój, tam i serce twoje"

we¼ to sobie do serca... (przeanalizuj dok³adnie magiczny sens egipskiej ceremoni wa¿enia serca przez boginiê Maat a zrozumiesz co Ci w³a¶nie przekaza³em miêdzy wierszami)

to co napisa³em pozwoli znale¼æ Ci mapê, teraz pozostaje ju¿ tylko zrozumieæ legendê (symbolikê)

¿yczê Ci, ¿eby¶ odnalaz³ odpowiedzi na te pytania, 10 punktów - 10 przykazañ...

z Miejsca ¦wiat³a,
Kap³an 718'
MoniaP
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 01, 2009, 23:22:12 »

Na stronie Nautilusa jest bardzo wiele artyku³ów i nagrañ radiowych audycji Bernatowicza dotycz±cych zagadnieñ podanych przez Ciebie.
MP
Rafaela
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 02, 2009, 09:05:40 »

Ciesze sie bardzo, ze nareszcie skonczyly sie przepychanki, a rozpocznie sie kontretna praca, to dobrze
Tene ze dales szanse tez ludziom z Forum pracowac nad tym tematem . Musimy wszyscy uczyc sie tez samemu dochodzic do odpowiedzi na zagadnienia ze znakiem zapytania. Pozdrawiam serdecznie Rafaela.
davincia
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Sierpieñ 19, 2009, 17:40:38 »

A mo¿e lepiej skupiæ siê na przes³aniach ca³ego PCh? Nie mówiê, ¿e nie warto nic szukaæ itp.
Ale jak wó³ widaæ, ¿e chodzi o to ¿eby nak³oniæ ludzi do mi³o¶ci i dobrego nastawienia do wszystkich i wszystkiego. A nie ¿eby zrobiæ sobie sensacjê, zarobiæ pieni±dze czy co¶tam co¶tam.
Czy to jest z³e? No przecie¿ nie.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Sierpieñ 19, 2009, 18:24:57 »

Problem w tym iz do milosci nie mozna nikogo naklaniac , zmuszac , itp.....
Ona sie rodzi w Czlowieku i albo sie ja pielegnuje i wzrasta albo obumiera jak wiednacy kwiat.

Program wykopalisk w Egipcie sam w sobie nie jest niczym zlym, ludzie lubia poznawac wiedze o swojej przeszlosci. Jednak nie mozna wymuszac na nas niczego straszac czymkolwiek, nie mozna , ludzi oklamywac. Nie mozna grac na ludzkich uczuciach wznioslymi chaslami , wywolywac uczucie emoatji by skierowac ludzi w strone , ktora bedzie ich zguba.
To jest perfidne, naprawde ma "krotkie nogi" , taka opcja manipulacyjna i tak i tak zostaje przez ludzi odkryta.
Wszak , MILOSC nie straszy, nie zastrasza i nie zniewala , nie odbiera wolnej woli.
Trzeba tylko o tym wiedziec.

Kiara U¶miech U¶miech
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Sierpieñ 19, 2009, 20:01:51 »

Pamiêtam jak pewien ksi±dz zajmuj±cy siê sektami mówi³, ¿e w wielu sektach kandydatom na nowych cz³onków du¿o mówi siê o mi³o¶ci, on powiedzia³ nawet, ¿e "bombarduje siê mi³o¶ci±", tak ¿eby ludzie byli nie¶wiadomi z czym tak naprawde maj± do czynienia. PCh raczej nie nazwa³bym sekt±, byæ mo¿e osoby zwi±zane z projektem s± w gruncie rzeczy lud¼mi dobrymi, ale w moim przekonaniu z³y jest Enki, który co¶ ukrywa.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Sierpieñ 22, 2009, 18:33:27 »

Cytat: Symeon
ale w moim przekonaniu z³y jest Enki, który co¶ ukrywa.
Tak, te¿ myslê ¿e co¶ ukrywa. Ale ¿eby zaraz "z³y"?!

Enki to (przed)Sumeryjski symbol Zeusa, Jowisza.
A jowisz jak wiadomo z astrologii zwi±zany jest poniek±d z religiami. Jakie¶ pytania?
Spytaj siê co religie UKRYWAJ¡. Bo najwyra¼niej odbierasz tego odbicie.

Jowisz:
religie, exPANsia (ex-PAN-z-iA ..chyba nie muszê rozwijaæ tego?), Wy¿sze nauczanie; "Wy¿sza komunikacja", Komunikacja warto¶ci, nauczanie poprzez relacje, wymiane do¶wiadczeñ, przez do¶wiadczenia, komunikowanie poprzez do¶wiadczanie warto¶ci komunikatu.
[naprzeciw merkury: nauczanie przez informacjê, informacja, podstawowa Komunikacja, komunikowanie poprzez do¶wiadczanie informacji o komunikacie]

Co¶ Kogo¶ dzisiaj ugryz³o ..patrze - co to? .. a "to inna mo¿liwo¶æ"!  Du¿y u¶miech

Jesli Enki i Enlil to mitologiczne symbole Jowisza i Saturna,

to po cóz tak sie rozpisywac nad personalizacjami tych¿e.
Wiadomo, "Ma³y Ksi±zê" ka¿dy czyta³ i wie, ¿e ka¿da planeta ma swojego:
 wKr±g-phi-E-K-un-A/Ka (kê)
 O-phi-E-Ka
 Opieka

Cytat: poufne
Wie¿ê Babel wznoszono na cze¶æ En-Ki :p i siê nie przes³ysza³em  Cool

Yes, Babe..
Babe-L
Babel

Ba-Be-L
bA-bE-L
AE-L   <>   L-EA (zamys³ EA; Dziecko EA)

jak widzicie, wyj±³em:
Sam "AE-L",
a wypad³o B i B

Czym jest BiB..

"Ba" - sk³adowa duszy tworzonego Cz³owieka

« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 23:17:58 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
poufne
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Sierpieñ 23, 2009, 15:34:00 »

Na Discovery Historie by³a mowa, ¿e Wie¿ê Babel wznoszono na cze¶æ En-Ki :p i siê nie przes³ysza³em  Cool
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Sierpieñ 23, 2009, 15:39:50 »

Na Discovery Historie by³a mowa, ¿e Wie¿ê Babel wznoszono na cze¶æ En-Ki :p i siê nie przes³ysza³em  Cool

A Bin Clinton pali³ trawkê i siê nie zaci±ga³! To jest dopiero....
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Sierpieñ 29, 2009, 23:10:49 »

Jesli chodzi o ton Klina, to istnieje prawdopodobieñstwo ¿e niekiedy siê zaci±ga³.

Cenie sobie umiejêtnosc wbicia klina,
zabicia æwieka,
oraz stêpienia kosy na kamieniu.
ewentualnie "palca"(byle ¿elaznego) we drzwiach
i kija(byle d³ugiego) w mrowisku.
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 00:01:45 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Listopad 20, 2009, 00:06:44 »

Na Discovery Historie by³a mowa, ¿e Wie¿ê Babel wznoszono na cze¶æ En-Ki :p i siê nie przes³ysza³em

Nawet ponoæ  dobrze sz³o, ale sukces odwlek³o "pomieszanie jêzyków".
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 10:11:53 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #13 : Listopad 20, 2009, 06:01:30 »

zawsze trzeba zachować min. dystans, wszakże to "czas fałszywych proroków" nie urażając nikogo, ale jeżeli Majowie i Nassim Haramein wszystko dobrze obliczyli to się stanie to i tak z En-ki czy też bez.
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 08:01:22 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Listopad 20, 2009, 10:47:34 »

"pomieszanie jêzyków" natomiast - ma swoje korzenie w pomieszaniu pojêæ, znaczeñ.

Proces taki mo¿na by³o ogl±daæ miêdzy innnymi na tym forum,
np. kiedy pan arteq rzekomo mnie "cytowa³" - a w istocie usi³owa³ deformowaæ znaczenia.
oraz w wielu innych miejscach, w wydaniu wielu innych osób. Ka¿demu siê to zdarza.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Listopad 20, 2009, 12:40:46 »

Tene rozpocz±³e¶ u Wszystkich "Trze¼w±" analizê EN-KIego.U¶miech
Powodzenia.U¶miech
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: