Witam
Jako zagorzaÂły sceptyk (hehe

) PCh mo¿e nie powinienem pisaÌ tego, co napiszê - raczej zaszyÌ siê gdzieœ w ciszy, przez jakiœ tydzieù 24h/d zbieraÌ informacje, studiowaÌ Ÿród³a i kto wie co jeszcze. I dopiero wtedy, kiedy wszystko siê wyklaruje, zdecydowaÌ, co powiedzieÌ, a co nie. Jednak cz³owiek u³omnym jest, a i czasu brak, wiêc mi³o by by³o, aby chêtni w³¹czyli siê i pomogli wyszukiwaÌ informacjê.
Ok, koniec przyd³ugiego wstêpu, przejdŸmy do rzeczy. Wczoraj wybra³em siê w przemi³¹ przeja¿d¿kê do Wroc³awia (nie, nie na sesjê - do dziewczyny

). Droga d³uga, myœli b³¹dz¹. W odsiecz mojemu znudzonemu umys³owi przysz³a pewna ciekawa ksi¹¿ka. Z PCh teoretycznie nijak niezwi¹zana. Poruszaj¹ca jednak wiele tematów pobocznych. W pewnym momencie, w czasie rozmyœlania nad tymi w¹tkami, mia³em ma³e "olœnienie". Jakie? Otó¿:
Czytaj¹c te wszystkie sesje, rozmawiaj¹c tu na forum etc dostrzeg³em, ¿e wiêkszoœÌ sesji nie trzyma siê kupy, jest naci¹gana, wiele w nich be³kotu, przek³amaù, niejasnoœci. Zastanawia³em siê, kim te¿ mo¿e byÌ En-ki? Dzie³em umys³u Lucyny? Zbyt rozbudowane. Sprawnie przygotowan¹ mistyfikacj¹? Za d³uga "rozgrzewka", i niepotrzebnie stawiana z góry data koùcowa. Pomniejszym bytem, który chce siê bawiÌ ludkami? Znudzi³oby mu siê, nie 8 lat z rzêdu. Demonem? Zbyt g³upi na to. Faktycznym wy¿szym bytem? To, co z demonem - zbyt g³upi.
Wtedy teÂż naszÂło mnie (dosÂłownie - bo nazwaĂŚ to procesem myÂślowym trudno - raczej jak "przypomnienie") pewne alternatywne, zupeÂłnie inne rozwiÂązanie. RozwiÂązanie, ktĂłre, jak mi siĂŞ na razie wydaje, bierze pod uwagĂŞ wszystko, co Ăłw byt powiedziaÂł na sesjach, wszystkie dziaÂłania PCh, ale takÂże i fakty z "wiedzy pozaÂźrĂłdÂłowej". W zasadzie oczywiste, ale... wymagajÂące sprawdzenia. I, mĂłwiÂąc szczerze, nieco niepokojÂące.
Aby siê upewniÌ, potrzebujê doœÌ sporo informacji dodatkowych. Wprawdzie sam te¿ mam zamiar szukaÌ, jednak jeœli ktoœ by³by chêtny, to bardzo bym takich chêtnych prosi³, by postarali siê znaleŸÌ wszelkie informacje o:
1. Sfinksie - poÂłoÂżenie, dokÂładne zdjĂŞcia, opisy, moÂżliwe teorie budowy.
2. Piramidy - wszelkie teorie ich dziaÂłania zwiÂązane z: magnetyzmem, elektrycznoÂściÂą, wstrzÂąsami.
3. PowiÂązanie piramid z pasem Oriona.
4. Religiach zwiÂązanych z Ozyrysem.
5. Wszelkich mitach o poczÂątkach cywilizacji: MajĂłw, Egipcjan, HawajczykĂłw, AztekĂłw, SumerĂłw. (chodzi o same mity, nie hipotezy)
6. Wszelkich informacjach o tym, GDZIE pojawiajÂą siĂŞ wzmianki o Atlantydzie.
7. Znaczenie w ró¿nych jêzykach s³ów (lub czêœci s³ów): El i Sa (lub Sah i podobne)
8. Wszelkich hipotez o tym, co dziaÂło siĂŞ miĂŞdzy 12 500 a 11 000 lat temu.
9. Wszelkich napomknieĂą o tzw. Wielkim BiaÂłym Bractwie.
10. Informacji ÂźrĂłdÂłowych o Wielkim Labiryncie
No có¿, to na razie tyle. Mo¿e zaznaczê - chodzi mi o Ÿród³a powa¿ne. Nie interesuj¹ mnie jakieœ channelingi, wizjonerstwa etc. Chodzi o jak najlepiej udokumentowane informacje, maj¹ce jakiekolwiek podstawy. Zale¿y mi, by by³y to info z jak najbardziej "pierwszej" rêki - nie cytat cytatu cytatu (choÌ takimi te¿ nie pogardzê, jednak maj¹ mniejsz¹ wartoœÌ).
Czemu nie opisujê teorii? Jak chyba wiêkszoœÌ ju¿ zauwa¿y³a, zawsze chcê sprawê analizowaÌ. Nie chcê mówiÌ, zanim nie sprawdzê, czy to, co myœlê, ma jakiekolwiek racje bytu, czy jest tylko œlepym strza³em, pud³em. Ponadto, nie chcê nikogo nakierowywaÌ, bo nakierowanie sprawia, ¿e cz³owiek jedne informacje uznaje za godne podania, a inne za nie, mimo, ze w praktyce ich waga mo¿e byÌ dok³adnie odwrotna.
No có¿, to na razie tyle

Pozdrawiam
Edit - dodam tyle, Âże stawiaÂłoby to En-kiego w innym Âświetle, tak samo, jak jego sÂłowa. Nie dobrym czy zÂłym, ale INNYM. StÂąd ten post nie jest do zwolennikĂłw czy przeciwnikĂłw, ale do kaÂżdego chĂŞtnego.