Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 18:30:37

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: En-ki od innej strony ugryziony - inna moÂżliwoœÌ  (Przeczytany 12889 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tenebrael
Gość
« : Maj 31, 2009, 20:52:38 »

Witam

Jako zagorza³y sceptyk (hehe Jêzyk) PCh mo¿e nie powinienem pisaÌ tego, co napiszê - raczej zaszyÌ siê gdzieœ w ciszy, przez jakiœ tydzieù 24h/d zbieraÌ informacje, studiowaÌ Ÿród³a i kto wie co jeszcze. I dopiero wtedy, kiedy wszystko siê wyklaruje, zdecydowaÌ, co powiedzieÌ, a co nie. Jednak cz³owiek u³omnym jest, a i czasu brak, wiêc mi³o by by³o, aby chêtni w³¹czyli siê i pomogli wyszukiwaÌ informacjê.

Ok, koniec przyd³ugiego wstêpu, przejdŸmy do rzeczy. Wczoraj wybra³em siê w przemi³¹ przeja¿d¿kê do Wroc³awia (nie, nie na sesjê - do dziewczyny Jêzyk). Droga d³uga, myœli b³¹dz¹. W odsiecz mojemu znudzonemu umys³owi przysz³a pewna ciekawa ksi¹¿ka. Z PCh teoretycznie nijak niezwi¹zana. Poruszaj¹ca jednak wiele tematów pobocznych. W pewnym momencie, w czasie rozmyœlania nad tymi w¹tkami, mia³em ma³e "olœnienie". Jakie? Otó¿:

Czytaj¹c te wszystkie sesje, rozmawiaj¹c tu na forum etc dostrzeg³em, ¿e wiêkszoœÌ sesji nie trzyma siê kupy, jest naci¹gana, wiele w nich be³kotu, przek³amaù, niejasnoœci. Zastanawia³em siê, kim te¿ mo¿e byÌ En-ki? Dzie³em umys³u Lucyny? Zbyt rozbudowane. Sprawnie przygotowan¹ mistyfikacj¹? Za d³uga "rozgrzewka", i niepotrzebnie stawiana z góry data koùcowa. Pomniejszym bytem, który chce siê bawiÌ ludkami? Znudzi³oby mu siê, nie 8 lat z rzêdu. Demonem? Zbyt g³upi na to. Faktycznym wy¿szym bytem? To, co z demonem - zbyt g³upi.

Wtedy teÂż naszÂło mnie (dosÂłownie - bo nazwaĂŚ to procesem myÂślowym trudno - raczej jak "przypomnienie") pewne alternatywne, zupeÂłnie inne rozwiÂązanie. RozwiÂązanie, ktĂłre, jak mi siĂŞ na razie wydaje, bierze pod uwagĂŞ wszystko, co Ăłw byt powiedziaÂł na sesjach, wszystkie dziaÂłania PCh, ale takÂże i fakty z "wiedzy pozaÂźrĂłdÂłowej". W zasadzie oczywiste, ale... wymagajÂące sprawdzenia. I, mĂłwiÂąc szczerze, nieco niepokojÂące.

Aby siê upewniÌ, potrzebujê doœÌ sporo informacji dodatkowych. Wprawdzie sam te¿ mam zamiar szukaÌ, jednak jeœli ktoœ by³by chêtny, to bardzo bym takich chêtnych prosi³, by postarali siê znaleŸÌ wszelkie informacje o:

1. Sfinksie - poÂłoÂżenie, dokÂładne zdjĂŞcia, opisy, moÂżliwe teorie budowy.
2. Piramidy - wszelkie teorie ich dziaÂłania zwiÂązane z: magnetyzmem, elektrycznoÂściÂą, wstrzÂąsami.
3. PowiÂązanie piramid z pasem Oriona.
4. Religiach zwiÂązanych z Ozyrysem.
5. Wszelkich mitach o poczÂątkach cywilizacji: MajĂłw, Egipcjan, HawajczykĂłw, AztekĂłw, SumerĂłw. (chodzi o same mity, nie hipotezy)
6. Wszelkich informacjach o tym, GDZIE pojawiajÂą siĂŞ wzmianki o Atlantydzie.
7. Znaczenie w ró¿nych jêzykach s³ów (lub czêœci s³ów): El i Sa (lub Sah i podobne)
8. Wszelkich hipotez o tym, co dziaÂło siĂŞ miĂŞdzy 12 500 a 11 000 lat temu.
9. Wszelkich napomknieĂą o tzw. Wielkim BiaÂłym Bractwie.
10. Informacji ÂźrĂłdÂłowych o Wielkim Labiryncie

No có¿, to na razie tyle. Mo¿e zaznaczê - chodzi mi o Ÿród³a powa¿ne. Nie interesuj¹ mnie jakieœ channelingi, wizjonerstwa etc. Chodzi o jak najlepiej udokumentowane informacje, maj¹ce jakiekolwiek podstawy. Zale¿y mi, by by³y to info z jak najbardziej "pierwszej" rêki - nie cytat cytatu cytatu (choÌ takimi te¿ nie pogardzê, jednak maj¹ mniejsz¹ wartoœÌ).

Czemu nie opisujê teorii? Jak chyba wiêkszoœÌ ju¿ zauwa¿y³a, zawsze chcê sprawê analizowaÌ. Nie chcê mówiÌ, zanim nie sprawdzê, czy to, co myœlê, ma jakiekolwiek racje bytu, czy jest tylko œlepym strza³em, pud³em. Ponadto, nie chcê nikogo nakierowywaÌ, bo nakierowanie sprawia, ¿e cz³owiek jedne informacje uznaje za godne podania, a inne za nie, mimo, ze w praktyce ich waga mo¿e byÌ dok³adnie odwrotna.

No có¿, to na razie tyle Uœmiech

Pozdrawiam

Edit - dodam tyle, Âże stawiaÂłoby to En-kiego w innym Âświetle, tak samo, jak jego sÂłowa. Nie dobrym czy zÂłym, ale INNYM. StÂąd ten post nie jest do zwolennikĂłw czy przeciwnikĂłw, ale do kaÂżdego chĂŞtnego.
« Ostatnia zmiana: Maj 31, 2009, 20:57:06 wysłane przez Tenebrael » Zapisane
MoniaP
Gość
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 01, 2009, 22:56:53 »

Tene myÂślĂŞ,Âże wiem do czego zmierzasz.Zadajemy sobie to samo pytanie.Oto link do bardzo ciekawego artykuÂłu:WÂłaÂśnie zacz¹³ siĂŞ program  o cywilizacji InkĂłw wiĂŞc spadam do telewizora.

http://wolne-media.h2.pl/?s=credo+mutwa
Pozdrawiam MP
Mam nadziejê ¿e Ty równie¿ wrzucisz tu linki do ciekawych artyku³ów.Co dwie g³owy to nie jedna. Uœmiech
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 01, 2009, 23:02:30 »

trafiles w sedno - ja nie jestem juÂż za a przeciw nigdy nie byÂłem - jestem NEUTRALNY...

pewne wydarzenia to spowodowaÂły, nie napiszĂŞ nic dobrego ani zÂłego..

En-Ki Samuel ma cel pozytywny, opisaÂłem to po czĂŞÂści w moim najnowszym tekÂście "ZapowiedÂź Pocieszyciela"

zrozumiaÂłem teÂż, Âże KAZDY SAM MUSI do tego dojrzeĂŚ i dotrzeĂŚ sam, moÂżna coÂś wskazywaĂŚ ale nie pisaĂŚ, Âże coÂś jest NA PEWNO NA TAK albo NA PEWNO NA NIE! (w odniesieniu do Samuela)

Drogi TENE - wiêc tak, nie szukaj ¼róde³ tu na Ziemi - pamiêtaj, wszystko co stworzy³ cz³owiek jest spaczone b³êdem ludzkim - Ci doskonali rozp³ynêli siê w ¶wiat³o ju¿ dawno i nie ma ich TU... szukaj ¬RÓD£A a nie "¼rode³" - ono jest tylko jedno, to nie podlega ¿adnej dyskusji nawet, ja nazywam je ABSOLUT, ¿eby Ciê nakierowaæ, napisze tak - szukaj informacji w pewnej Kronice, Kronice Akaszy - stolo mi wspomnia³ o niej calkiem jako¶ w wyrwanym z kontekstu zdaniu dzisiaj o 22:24:38 U¶miech

... przypadkĂłw nie ma...

nie bêdê Ci t³umaczyÌ, bo dobrze o tym wiesz, ¿e w KRONICE AKASZY b³êdu ludzkiego byÌ nie mo¿e, - przecie¿ mówimy o sprawach absolutnych, czymœ co by³o, jest i bêdzie!

a Âżeby nie byÂło za Âłatwo - ÂźrĂłdÂłem nie jest Kronika Akaszy (ona jest zasilana przez to ÂźrĂłdÂło tylko), jest to bardziej mapa do skarbu a jak to powiedziaÂł Jacob de Molay w roku 1314 gdy we Francji pod KatedrÂą Notre Dame bezwgledni KAT-olicy skazali go na ÂśmierĂŚ w pÂłomieniach - "Ubi est thesaurus tuus, ibi est et cor tuum" - "gdzie skarb twĂłj, tam i serce twoje"

weÂź to sobie do serca... (przeanalizuj dokÂładnie magiczny sens egipskiej ceremoni waÂżenia serca przez boginiĂŞ Maat a zrozumiesz co Ci wÂłaÂśnie przekazaÂłem miĂŞdzy wierszami)

to co napisa³em pozwoli znaleŸÌ Ci mapê, teraz pozostaje ju¿ tylko zrozumieÌ legendê (symbolikê)

ÂżyczĂŞ Ci, ÂżebyÂś odnalazÂł odpowiedzi na te pytania, 10 punktĂłw - 10 przykazaĂą...

z Miejsca ÂŚwiatÂła,
KapÂłan 718'
MoniaP
Gość
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 01, 2009, 23:22:12 »

Na stronie Nautilusa jest bardzo wiele artyku³ów i nagraù radiowych audycji Bernatowicza dotycz¹cych zagadnieù podanych przez Ciebie.
MP
Rafaela
Gość
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 02, 2009, 09:05:40 »

Ciesze sie bardzo, ze nareszcie skonczyly sie przepychanki, a rozpocznie sie kontretna praca, to dobrze
Tene ze dales szanse tez ludziom z Forum pracowac nad tym tematem . Musimy wszyscy uczyc sie tez samemu dochodzic do odpowiedzi na zagadnienia ze znakiem zapytania. Pozdrawiam serdecznie Rafaela.
davincia
Gość
« Odpowiedz #5 : Sierpień 19, 2009, 17:40:38 »

A moÂże lepiej skupiĂŚ siĂŞ na przesÂłaniach caÂłego PCh? Nie mĂłwiĂŞ, Âże nie warto nic szukaĂŚ itp.
Ale jak wó³ widaÌ, ¿e chodzi o to ¿eby nak³oniÌ ludzi do mi³oœci i dobrego nastawienia do wszystkich i wszystkiego. A nie ¿eby zrobiÌ sobie sensacjê, zarobiÌ pieni¹dze czy coœtam coœtam.
Czy to jest zÂłe? No przecieÂż nie.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #6 : Sierpień 19, 2009, 18:24:57 »

Problem w tym iz do milosci nie mozna nikogo naklaniac , zmuszac , itp.....
Ona sie rodzi w Czlowieku i albo sie ja pielegnuje i wzrasta albo obumiera jak wiednacy kwiat.

Program wykopalisk w Egipcie sam w sobie nie jest niczym zlym, ludzie lubia poznawac wiedze o swojej przeszlosci. Jednak nie mozna wymuszac na nas niczego straszac czymkolwiek, nie mozna , ludzi oklamywac. Nie mozna grac na ludzkich uczuciach wznioslymi chaslami , wywolywac uczucie emoatji by skierowac ludzi w strone , ktora bedzie ich zguba.
To jest perfidne, naprawde ma "krotkie nogi" , taka opcja manipulacyjna i tak i tak zostaje przez ludzi odkryta.
Wszak , MILOSC nie straszy, nie zastrasza i nie zniewala , nie odbiera wolnej woli.
Trzeba tylko o tym wiedziec.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Symeon
Gość
« Odpowiedz #7 : Sierpień 19, 2009, 20:01:51 »

PamiĂŞtam jak pewien ksiÂądz zajmujÂący siĂŞ sektami mĂłwiÂł, Âże w wielu sektach kandydatom na nowych czÂłonkĂłw duÂżo mĂłwi siĂŞ o miÂłoÂści, on powiedziaÂł nawet, Âże "bombarduje siĂŞ miÂłoÂściÂą", tak Âżeby ludzie byli nieÂświadomi z czym tak naprawde majÂą do czynienia. PCh raczej nie nazwaÂłbym sektÂą, byĂŚ moÂże osoby zwiÂązane z projektem sÂą w gruncie rzeczy ludÂźmi dobrymi, ale w moim przekonaniu zÂły jest Enki, ktĂłry coÂś ukrywa.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #8 : Sierpień 22, 2009, 18:33:27 »

Cytat: Symeon
ale w moim przekonaniu zÂły jest Enki, ktĂłry coÂś ukrywa.
Tak, teÂż myslĂŞ Âże coÂś ukrywa. Ale Âżeby zaraz "zÂły"?!

Enki to (przed)Sumeryjski symbol Zeusa, Jowisza.
A jowisz jak wiadomo z astrologii zwiÂązany jest poniekÂąd z religiami. JakieÂś pytania?
Spytaj siĂŞ co religie UKRYWAJÂĄ. Bo najwyraÂźniej odbierasz tego odbicie.

Jowisz:
religie, exPANsia (ex-PAN-z-iA ..chyba nie muszĂŞ rozwijaĂŚ tego?), WyÂższe nauczanie; "WyÂższa komunikacja", Komunikacja wartoÂści, nauczanie poprzez relacje, wymiane doÂświadczeĂą, przez doÂświadczenia, komunikowanie poprzez doÂświadczanie wartoÂści komunikatu.
[naprzeciw merkury: nauczanie przez informacjĂŞ, informacja, podstawowa Komunikacja, komunikowanie poprzez doÂświadczanie informacji o komunikacie]

CoÂś KogoÂś dzisiaj ugryzÂło ..patrze - co to? .. a "to inna moÂżliwoœÌ"!  DuÂży uÂśmiech

Jesli Enki i Enlil to mitologiczne symbole Jowisza i Saturna,

to po cĂłz tak sie rozpisywac nad personalizacjami tychÂże.
Wiadomo, "MaÂły KsiÂązĂŞ" kaÂżdy czytaÂł i wie, Âże kaÂżda planeta ma swojego:
 wKrÂąg-phi-E-K-un-A/Ka (kĂŞ)
 O-phi-E-Ka
 Opieka

Cytat: poufne
Wie¿ê Babel wznoszono na czeœÌ En-Ki :p i siĂŞ nie przesÂłyszaÂłem  Cool

Yes, Babe..
Babe-L
Babel

Ba-Be-L
bA-bE-L
AE-L   <>   L-EA (zamysÂł EA; Dziecko EA)

jak widzicie, wyj¹³em:
Sam "AE-L",
a wypadÂło B i B

Czym jest BiB..

"Ba" - skÂładowa duszy tworzonego CzÂłowieka

« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 23:17:58 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
poufne
Gość
« Odpowiedz #9 : Sierpień 23, 2009, 15:34:00 »

Na Discovery Historie byÂła mowa, Âże Wie¿ê Babel wznoszono na czeœÌ En-Ki :p i siĂŞ nie przesÂłyszaÂłem  Cool
kamil771
Gość
« Odpowiedz #10 : Sierpień 23, 2009, 15:39:50 »

Na Discovery Historie byÂła mowa, Âże Wie¿ê Babel wznoszono na czeœÌ En-Ki :p i siĂŞ nie przesÂłyszaÂłem  Cool

A Bin Clinton paliÂł trawkĂŞ i siĂŞ nie zaciÂągaÂł! To jest dopiero....
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #11 : Sierpień 29, 2009, 23:10:49 »

Jesli chodzi o ton Klina, to istnieje prawdopodobieĂąstwo Âże niekiedy siĂŞ zaciÂągaÂł.

Cenie sobie umiejĂŞtnosc wbicia klina,
zabicia ĂŚwieka,
oraz stĂŞpienia kosy na kamieniu.
ewentualnie "palca"(byle Âżelaznego) we drzwiach
i kija(byle dÂługiego) w mrowisku.
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 00:01:45 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #12 : Listopad 20, 2009, 00:06:44 »

Na Discovery Historie by³a mowa, ¿e Wie¿ê Babel wznoszono na czeœÌ En-Ki :p i siê nie przes³ysza³em

Nawet ponoĂŚ  dobrze szÂło, ale sukces odwlekÂło "pomieszanie jĂŞzykĂłw".
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 10:11:53 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #13 : Listopad 20, 2009, 06:01:30 »

zawsze trzeba zachować min. dystans, wszakże to "czas fałszywych proroków" nie urażając nikogo, ale jeżeli Majowie i Nassim Haramein wszystko dobrze obliczyli to się stanie to i tak z En-ki czy też bez.
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2009, 08:01:22 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #14 : Listopad 20, 2009, 10:47:34 »

"pomieszanie jĂŞzykĂłw" natomiast - ma swoje korzenie w pomieszaniu pojĂŞĂŚ, znaczeĂą.

Proces taki moÂżna byÂło oglÂądaĂŚ miĂŞdzy innnymi na tym forum,
np. kiedy pan arteq rzekomo mnie "cytowaÂł" - a w istocie usiÂłowaÂł deformowaĂŚ znaczenia.
oraz w wielu innych miejscach, w wydaniu wielu innych osĂłb. KaÂżdemu siĂŞ to zdarza.
komandos040
Gość
« Odpowiedz #15 : Listopad 20, 2009, 12:40:46 »

Tene rozpocz¹³eœ u Wszystkich "TrzeŸw¹" analizê EN-KIego.Uœmiech
Powodzenia.UÂśmiech
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: