Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:34:59

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Maria Magdalena  (Przeczytany 200768 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #275 : Wrzesieñ 02, 2012, 21:49:59 »

Prawda jest wa¿na w ¿yciu cz³owieka. Albo cz³owiek jest prawdziwy od pocz±tku do koñca, albo nie.

Ka¿dy ma swoje wêz³y do rozsup³ania. Jedni wiêcej, drudzy mniej.  Czy wystarczy samo zrozumienie?
A mo¿e tylko mi³o¶æ potrafi to wszystko rozpu¶ciæ?

Wiecie, co jest najpiêkniejsze? ¯e ¿adna dusza nie jest z³a.
Z³o, to nasze urojenia. Skoro roimy, to siê nam roi. Czy chcemy dalej w tym tkwiæ?

Przecie¿ duch, energia s± neutralne.
Zbyt czêsto zapominamy, ¿e jeste¶my JEDNO¦CI¡, wypustkami ¦WIADOMO¦CI, wielobarwnymi fraktalami.
Ot i ca³a ¶wiêta geometria. ¯ywa sieæ po³±czeñ. MY¦L bez granic.

MY¦L twórcza.

Ty i ja. My. Istoty.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #276 : Wrzesieñ 02, 2012, 23:09:18 »

Dla wszystkich objawionych i nie objawionych Marii Magdalen serdeczne pozdrowienia.

Dodam tylko,  je¿eli cz³owiek koncentruje siê na jednym swoim dawnym  wcieleniu ( chocia¿ by³o by piêkne i wspania³e) i jego autorytetem podbudowuje swoje  obecne ¿ycie, to rzec mo¿na niewiele z niego zrozumia³, a jego rozwój duchowy zatrzyma³ siê w miejscu.
Zrozumieæ trzeba i¿ obecne Ludzkie ¿ycie jest wypadkow± wszystkich poprzednich i zazwyczaj poziom jego rozwoju duchowego przewy¿sza zdecydowanie poprzednie.  Zatem jaki jest cel szczycenia siê ci±gle, dawno temu "zagran± rol±", lub dawno temu noszon± "sukienk±", skoro wspó³czesne s± ju¿ bardziej doskona³e i na miarê obecnych czasów?
Nie jest bowiem wa¿ne jakie imiona kiedy¶ nosili¶my ale jakimi teraz jeste¶my na skutek ¿yæ naznaczonych nimi. Wa¿ne jest jak teraz wype³niamy swój plan przed urodzeniowy i czym dziêki temu mo¿emy obdarowaæ innych Ludzi.
Zatem skupmy siê na tera¼niejszo¶ci by przysz³o¶æ piêknem wiêkszym dziêki niej mog³a rozkwitn±æ.

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 08, 2012, 01:27:03 wys³ane przez Kiara » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #277 : Wrzesieñ 03, 2012, 09:42:41 »

Z tego co sobie przypominam to jeden z powodów tego wdrukowywania tych "wspomnieñ" dotyczy³ tzw. "gwiezdnych nasion" czyli dusz, które nie ewoluowa³y na ziemi, a znalaz³y siê tutaj po raz pierwszy.
S± to wyewoluowane dusze "ochotników", które inkarnowa³y siê tutaj aby wspomagaæ proces Wzniesienia "od wewn±trz". Aby w naszej rzeczywisto¶ci nie poczu³y siê wyalienowane w razie przeb³ysków ¶wiadomo¶ci z poprzednich inkarnacji "wdrukowano" im ró¿ne ziemskie inkarnacje, nadpisuj±c (albo ukrywaj±c g³êbiej ich w³asne). Je¶li mia³y wybór w tym zakresie, to t³umaczy³oby popularno¶æ pewnych energii w "za¶wiatach".
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 03, 2012, 09:42:59 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #278 : Wrzesieñ 03, 2012, 10:30:20 »

Takich powodów  dublowania zaistnia³ego kiedy¶ na ziemi losu Ludzkiego jest bardzo wiele , jednym z nich mo¿e byæ to co napisa³e¶. Ale jest te¿ jeden bardziej prozaiczny , wszystkie kobiety bêd±ce w zakonie Marii Magdaleny nimi by³y, oprócz tych imion nazwy mia³y jeszcze inne imiê bardzo osobiste. Która jakie? To powinny wiedzieæ same, Maria Magdalena tak naprawdê te¿ pos³ugiwa³a siê swoim prawdziwym imieniem jakim? O tym ju¿ nie napiszê, bynajmniej nie teraz.

Ja bym powiedzia³a i¿ cudz± przesz³o¶æ wdrukowano bardzo wielu syntetykom , bo one nie posiadaj± ¿adnej w³asnej  , ich programy s± tworzone do ka¿dego wcielenia na podstawie Ludzkich ¿yæ.
Energie wcielaj±ce siê na ziemi z wy¿szych przestrzeni zawsze posiadaj± swoj± wiedzê przesz³o¶ci, ich poziom rozwoju osobistego nie wymaga ¿adnego kamuflarza przed nimi samymi.

Po za tym istoty duchowe z którymi czeto pracuj± przeró¿ni ludzie potrafi± wykorzystywaæ ¶wietnie ich s³abo¶ci i zabawiaj±c siê nimi przekazuj± im mnóstwo nieprawdziwych informacji. Je¿eli odkryj± s³abo¶æ na punkcie autorytetu wykorzystaj± j±  natychmiast wmawiaj±c dawn± wielk± postaæ jako jedn± z inkarnacji. W ten sposób Ludzi uzale¿niaj± od siebie i manipuluj± nimi doskonale.

Jeszcze raz naprawdê nie wa¿ne jak± rolê zagrali¶my dawno temu na scenie ziemskiego ¿ycia, wa¿ne jak ona nas wzbogaci³a piêknem osobowo¶ci i jak  dziêki temu piêknu zrealizowaæ mo¿emy ¿ycie obecne.
Naprawdê to jest najwa¿niejsze.

Moje opowie¶ci s³u¿± odkryciu dawnej zatartej  historycznej prawdy , a nie budowaniu sobie obecnego  autorytetu na minionych  imionach.
Zatem wróæmy do tematu bo jest ciekawy.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 08, 2012, 01:30:27 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #279 : Wrzesieñ 03, 2012, 10:35:45 »

cyt ptak
Wiecie, co jest najpiêkniejsze? ¯e ¿adna dusza nie jest z³a.

Nie wiem, gdzie mozna to przeniesc, bo z checia podyskutuje.

A co chcesz przenie¶æ?
Darek
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 03, 2012, 10:41:59 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #280 : Wrzesieñ 03, 2012, 12:08:07 »

Mariê Magdalenê nazywano te¿  kiedy¶ przydomkami "farbiarka czerwonego p³ótna", "Helena" od hellenistki czyli propaguj±cej star± wiedz greck±, oraz "w³adczyni± ognia" ale  te¿ odczytywaczk± snów.

Kiedy skoñczy³a piêæ lat jej opiekun zabra³ ja od matki , dalsze ¿ycie spêdza³a w zgromadzeniu zakonnym na Górze Karmel. Ten bardzo specyficzny rodzaj wychowania dzieci otwiera³ w nich ich mistyczne zdolno¶ci. Oczywi¶cie poziom mo¿liwo¶ci by³ zgodny z poziomem rozwoju duszy dziecka.
Od pi±tego roku ¿ycia dzieciom tym przekazywano prawdziw± wiedzê i uczono etyki oraz prawo¶ci, pokazywano moc mi³o¶ci w kszta³towaniu ¿ycia.
Ta szczególna szko³a rozwoju duchowego kszta³towa³a nowy rodzaj Ludzi, zdolnych do innego rodzaju ¿ycia oraz przekazu prawdziwej wiedzy duchowej. Bowiem nie chodzi³o w niej o sam przekaz informacji , ale o naukê sposobu ¿ycia wedle tej informacji , której przyk³ad dawali dzieciom wszyscy zgromadzeni w zakonie na karmelu.

Kiara U¶miech U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #281 : Wrzesieñ 03, 2012, 12:15:58 »

cyt Kiara

Od pi±tego roku ¿ycia dzieciom tym przekazywano prawdziw± wiedzê i uczono etyki oraz prawo¶ci, pokazywano moc mi³o¶ci w kszta³towaniu ¿ycia.

Jakos mam zle skojarzenia z takimi naukami, zbyt mocno pasuje mi to do pedofilli (obym sie mylila!)

Dariusz -

zapytalam tylko. Chodzilo mi o dyskusje na temat :czy dusza jest dobra, czy zla. Bo podejrzewam, ze przez 6 lat ktos juz o tym tu pisal.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #282 : Wrzesieñ 03, 2012, 12:34:26 »

Lady zauwa¿y³am od pewnego czasu i¿ Ty wszêdzie i we wszystkim widzisz tylko wynaturzenia seksualne. One siê zdarzaj± ale nie s± wszêdzie nagminnie.
Zanim sklasyfikujesz swoimi podejrzeniami ludzi i opiszesz to publicznie radzê sprawdzaæ , bo krzywdzisz niewinnych  i bardzo moralnych ludzi.
Zgromadzenie duchowe na Karmelu by³o elit± moralno¶ci i prawo¶ci w tamtych czasach, uczy³o miêdzy innymi panowania nad uzale¿nieniem od wszelakich emocji w³±cznie z seksualnymi.

W tamtych czasach od 5 roku ¿ycia zaczyna³a siê edukacja dziewczynek , w ro¿nych rodach inaczej zale¿nie od mo¿liwo¶ci i chêci rodziców.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 03, 2012, 12:38:55 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #283 : Wrzesieñ 03, 2012, 12:51:12 »

Zbyt duzo oczytalam sie o dewiacjach, ktore w niektorych kregach uchodza za "normalne". Zwiazki dziewczynek ze starymi dziadami, nauki, ktore tylko jedno maja na celu - jak sie przypodobac panu (np. gejsza), sluby nieletnich.
Wyczulilam sie.

Cale zycie chyba na tym polega, ze jedno goni drugie, jak Ksiezyc Ziemie.

Kiaro mam corke, a nie wiem, czy Ty tez masz, bo gdybys miala to bys wiedziala jakie niebezpieczenstwo chyha dookola.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #284 : Wrzesieñ 03, 2012, 13:59:05 »

Nie mam córki , mam dwóch synów uwa¿am za co¶ obrzydliwego i karalnego seksualne wykorzystywanie dzieci. Te¿ jestem bardzo wyczulona na t± kwestie ale nie mo¿na wszystkich zagadnieñ ogl±daæ wy³±cznie przez ten pryzmat.

Do¶wiadczenia seksualne cz³owieka maj± wiele aspektów swojego istnienia, ró¿ne bywaj± "normy" moralne w ro¿nych krajach i s± obecnie, co nie pomniejsza problemu wykorzystywania seksualnego dzieci.

Jednak to cz³owiek doros³y musi zrozumieæ  z³o takiego czynu i potrafiæ zapanowaæ nad nim, same kary to zbyt ma³o, gdy w mózgu k³êbi± siê zakodowane fa³szywe wzorce, takiej prawid³owo¶ci.
Jest to  problem przede wszystkim mê¿czyzn , którzy uwa¿aj±c siê za w³adców wszystkiego, a szczególnie kobiet, uznaj± swoje wyj±tkowe prawo do pedofilij jako czego¶ nadzwyczajnego dla siebie.
Ale to ju¿ zupe³nie oddzielny temat w innym  miejscu.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Proponujê Ci te¿ za³o¿enie tematu " Czy Dusza jest z³a?" , bo jest ciekawy.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 03, 2012, 14:13:41 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #285 : Wrzesieñ 03, 2012, 14:05:49 »

A tak a'propos wcieleñ MM to dzi¶ na ziemi znajdzie siê chyba ju¿ tysi±ce kobiet, które uwa¿aj± siebie za wcielenie MM. I "dowiaduj±" siê o tym albo przez regresje hipnotyczn± albo kontakty poza zmys³owe.
Co¶ w tym jest, choæ nie uwa¿am tego za niemo¿liwe, to jednak za wysoce nieprawdopodobne.
Przypomina to mi prace Dolores Canon (Kosmiczni Ogrodnicy) o wszczepianych ¶wiadomo¶ciach.
Ale dlaczego "najbardziej popularna" jest MM? Jezusów te¿ jest sporo, jeden nawet tu go¶ci³, ale nie jest to porównywalne do MM.
O co tu chodzi?
To ciekawe co piszesz. Poprzez implant JA mo¿na wgraæ ró¿ne to¿samo¶ci-nak³adki . Taki wysyp MM jest zastanawiaj±cy. To jak ta¶mowa produkcja syntetyków Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #286 : Wrzesieñ 03, 2012, 14:48:03 »

Jako ciekawostkê dodam i¿ informacji na temat góry Karmel nie mo¿na znale¼æ w Nowym Testamencie ale w Starym Testamencie wystêpuj± one wielokrotnie. Jednym z najstarszych dowodów w "Pie¶ni nad Pie¶niami" jest uznanie  rangi góry Karmel i  porównanie g³owy panny m³odej do tej góry.
W powszechnym t³umaczeniu przekazuje siê znaczenie Karmel jako winnica Pana ale istnieje jeszcze inny odczyt   Â¼ród³os³owia karmel  " Niektórzy egzegeci, d±¿±c do utworzenia lepszego paralelizmu miedzy dwoma elementami porównania, zamiast karmel, czytaj± karmil (purpura)"  porównanie to u¿yto do  opisu czerwonego koloru w³osów oblubienicy. Ma on uzasadnienie w barwie ziemi Karmelu. Czyli "czerwona ziemia" bo "..... - do ziemi, której kamienie zawieraj± ¿elazo, a z jej gór wydobywa siê mied¼ (Pwt 8, 7-9). Równie¿ Ksiêga Powtórzonego Prawa, przypomniawszy próbê pustyni, napomina lud, by nie pyszni³ siê z darów otrzymanych, ale uzna³, ¿e dawc± tych wszystkich darów jest mocny i mi³osierny Bóg Zbawiciel.".... jest to opis dotycz±cy ziemi Karmelu.

Bior±c pod uwagê i¿ ¿ycie w obrêbie tej góry istnia³o ju¿ 600 tys lat temu , kolor ziemi by³ zauwa¿ony in u¿yty jako nazwa.Bardziej mistyczny opis uwzglêdnia  barwê czerwieñ jako barwê  ¿ycia , moim zdaniem ten mniej popularny odczyt jest bardziej prawid³owy.

http://www.karmel.pl/lektorium/publikacje/baza.php?id=09

Czyli Maria Magdalena wychowywa³a siê na "Czerwonej Górze"  - Górze Karmel, tam by³a przekazywana wiedza zwi±zana z podstawami ¿ycia zarówno fizycznego jak i duchowego. A co za tym idzie zwi±zana z czerwon± barw± pierwszej czakry , czerwonej czakry ¿ycia.
Góra Karmel , jej ziemie s± okre¶lane w Starym Testamencie jako "Ziemia Obiecana".
Ciekawy jest zwi±zek MM z czerwon± ziemi± Karmelu i obiecana ziemi± ¯ydom.

To na Górze Karmel ¿y³a bardzo stara sekta zwana miêdzy innym "Eremici Karmelitañscy" , albo "Pomazañcy poranni" (  nazwa pochodzi od porannych k±pieli oczyszczaj±cych w rzekach i ¼ród³ach wody)

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 04, 2012, 10:06:36 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #287 : Wrzesieñ 04, 2012, 10:17:22 »

Kiara cyt

To na Górze Karmel ¿y³a bardzo stara sekta zwana miêdzy innym "Eremici Karmelitañscy" , albo "Pomazañcy poranni" (  nazwa pochodzi od porannych k±pieli oczyszczaj±cych w rzekach i ¼ród³ach wody)

Jest taki zakon karmelitanow, czy jak mu tam, slyszalam, ze odgrywaja duza role w walce z demonami, ktos slyszal?

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #288 : Wrzesieñ 04, 2012, 11:11:02 »

Ten katolicki Zakon Karmelitanów i Karmelitanek nie ma nic wspólnego z pierwotnym Zakonem Eremitów z Karmelu oprócz zapo¿yczonej nazwy.

Takie nak³adki  fa³szywej informacji niestety istniej± praktycznie we wszystkich dziedzinach ¿ycia. Tak jak góra karmel nie ma zwi±zku symbolicznego z Mari±  Matk± Jezusa.

Kiara U¶miech U¶miech
Ramzes3
Go¶æ
« Odpowiedz #289 : Wrzesieñ 04, 2012, 21:05:44 »

A tak a'propos wcieleñ MM to dzi¶ na ziemi znajdzie siê chyba ju¿ tysi±ce kobiet, które uwa¿aj± siebie za wcielenie MM. I "dowiaduj±" siê o tym albo przez regresje hipnotyczn± albo kontakty poza zmys³owe.
Co¶ w tym jest, choæ nie uwa¿am tego za niemo¿liwe, to jednak za wysoce nieprawdopodobne.
Przypomina to mi prace Dolores Canon (Kosmiczni Ogrodnicy) o wszczepianych ¶wiadomo¶ciach.
Ale dlaczego "najbardziej popularna" jest MM? Jezusów te¿ jest sporo, jeden nawet tu go¶ci³, ale nie jest to porównywalne do MM.
O co tu chodzi?
To ciekawe co piszesz. Poprzez implant JA mo¿na wgraæ ró¿ne to¿samo¶ci-nak³adki . Taki wysyp MM jest zastanawiaj±cy. To jak ta¶mowa produkcja syntetyków Mrugniêcie

Wysyp MM w obecnym czasie nie jest a¿ tak bardzo zastanawiaj±cy. Kobiety, które uwa¿aj± siebie za wcielenie MM b³êdnie interpretuj± wizje uzyskane podczas regresu (niektóre byæ mo¿e trochê naginaj± temat). Przynajmniej czê¶æ z nich mo¿e byæ "to¿samymi energiami"
tj. duszami pochodz±cymi z tego samego poziomu egzystencji co MM jak równie¿ mog³y mieæ jedno ze swoich wcieleñ w czasach jej wspó³czesnych . Podobnie sytuacja ma siê z mê¿czyznami, którzy uwa¿aj±, ¿e byli inkarnacj± Jezusa. Nie jest przecie¿ tajemnic±, ¿e obecnie na Ziemi inkarnowa³o sporo wysoko rozwiniêtych dusz. Trudno powiedzieæ jakie to do koñca ma znaczenie ale na terenie samej Polski inkarnowa³a ponad po³owa "Rady sze¶ciuset" Anunaki.
A tak przy okazji kolejnym b±d¼ jednym z kolejnych wcieleñ MM by³a nasza Królowa Jadwiga.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #290 : Wrzesieñ 04, 2012, 21:10:06 »

A tak przy okazji kolejnym b±d¼ jednym z kolejnych wcieleñ MM by³a nasza Królowa Jadwiga.

W imie dobra Narodu Polskiego (nie wiem, czy umiala po polsku gadac) zostala rozdarta od jej meza wegierskiego. Ale czego sie nie robi, gdy Inkwizycja w oczy zaglada.

Wielka KROLOWA! Szacun!
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #291 : Wrzesieñ 04, 2012, 21:29:10 »

Ramzes3

Ciekawa jestem Ramzes3 sk±d o tym wiesz?

Tak to prawda, wspomnia³am juz o tym w za³o¿onym o niej temacie, sekrety zwi±zane z jej osob± s± zdeponowane w pewnym polskim zakonie.
Prawd± jest równie¿ fakt ( chociaz skrzêtnie ukrywany  nadal) i¿ Jadwiga Andegaweñska , nasza Król Jadwiga pozostawi³a córkê. Prawd wiele jeszcze jest do ods³oniêcia , zostan± one odkryte w niedalekiej przysz³o¶ci.

A tak swoj± drog± Jadwiga nie mia³a mê¿a wêgierskiego,  , mia³a od dziecka przeznaczonego jej narzeczonego Wilhelma Habsburga  z którym by³a zarêczona i w którym by³a zakochana.
Nie mia³a dzieci z Jagie³³± , ale mia³a córkê ze swoim ukochanym, boj±c siê s³usznie o los swój i dziecka upozorowa³a ¶mieæ przy porodzie. Jagie³³o by³ dla niej okrutnym tyranem. Po wielu , wielu latach gdy otworzono jej trumnê , odnaleziono w niej resztki blond w³osów, Jadwiga blondynk± nie by³a nigdy.
Wiedzieæ te¿ wypada i¿ babk± Jadwigi by³a  El¿bieta £okietkówna.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Jadwiga_Andegawe%C5%84ska

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 04, 2012, 22:05:06 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #292 : Wrzesieñ 05, 2012, 09:02:36 »

Nie jestem historykiem, wiec moge sie mylic. Jednakze czytalam pewna nieznana wersje z zycia krolowej Jadwigi. Artykul pisal jakis historyk - i wlasnie potwierdza jej zwiazek z pewnym mlodym szlachcicem (nie pamietam jak sie nazywal), czy to ten Wilhelm czy inny. W kazdym badz razie zyli ze soba razem w jednej komnacie, czyli zawarli cichy slub.
Takich sytuacji bylo wowczas wiele, natura zawsze dala o sobie znac i znalazl sie sposob aby jej ulec lub nie Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #293 : Wrzesieñ 05, 2012, 09:36:20 »

Ale¿ Lady... wcale nie musisz znaæ wszystkiego , ale jak piszesz o pewnych tematach ( o których istnieje dostêpna informacja nawet w necie) to staraj siê to sprawdzaæ przed napisaniem.

¦lub Jadwigi z Jagie³³± by³ zabiegiem czysto politycznym wymuszonym przez szlachtê polsk± na niej. Nie sprawdzi³ siê ten zwi±zek w aspekcie ma³¿eñskim , bo on nie by³ ani wiernym mê¿em ,ani dobrym , by³ dla Jadwigi osch³ym , zdradzaj±cym j±  tyranem , który j± bardzo brutalnie  bi³ wywo¿±c do pewnego miejsca niedaleko Wawelu.
Wcale jej siê nie dziwiê ¿e szuka³a mi³o¶ci i czu³o¶ci w ramionach swojego ukochanego.

Szczerze mówi±c bardzo trudne by³y inkarnacje  ziemskie tej Energii, trudne i smutny los.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 05, 2012, 09:36:46 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #294 : Wrzesieñ 05, 2012, 09:51:56 »

Zgadzam sie Kiaro z Toba to wiedza szkolna. Ja zas napomknelam o zwiazku Jadwigi z tym gosciem, bo wtedy byla ona i jej chlopak (maz) mlodzi bogaci i nie znaczacy specjalnie dla rodow dynastycznych, wiec mogli sobie pohulac;)
Ale nagle przypomniano sobie o Piastach po kadzieli i stad to "sprowadzenie" Jadwigi na tron polski, gdyby byla z gory przygotowywana do tego to by ja juz za dziecka na Wawel sciagnieto.
Co do Jagielly to ja uwazam go za madrego krola. I wlasnie w nim widze bardziej polaczenie, ze tak powiem z Boska Opatrznoscia, niz ze strony Jadwigi, ktora byla ofiara.

P.S. Nie wszystko co widnieje w necie jest wiarygodne, sami weryfikujmy wiedze siegajac do wielu zrodel.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #295 : Wrzesieñ 05, 2012, 10:00:20 »

Lady...

P.S. Nie wszystko co widnieje w necie jest wiarygodne, sami weryfikujmy wiedze siegajac do wielu zrodel.

Zgadzam siê z tym twierdzeniem w 100% , zatem b±d¼ bardzo ostro¿na w jednoznacznym ocenie Jagie³³y, bo prawda o nim jest bardziej ukryta ni¿ o Jadwidze. Ale ona te¿ ujrzy ¶wiat³o dzienne.Zwi±zki polityczne zawsze daj± korzy¶æ mê¿czy¼nie nie kobiecie i zbyt czêsto okazuj± siê nie trafione na d³u¿sza metê w swoich za³o¿eniach politycznych. Pozory myl±.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Lady.. Jadwiga i Wilhelm byli bardzo jeszcze m³odzi gdy ona przyby³a na Wawel mia³a oko³o 15 lat, tak ¿e z tym "hulaniem..." to nie do koñca jak s±dzisz.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 05, 2012, 10:02:51 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #296 : Wrzesieñ 05, 2012, 10:17:49 »

I tak zeszlysmy na Jagielle, no ale skoro Jadwiga byla wcieleniem Marii Magdaleny, to choc troche w temacie.
Ja piszac o nim czuje to intuicyjnie, powiedzmy, ze poprzez jego mame... Mrugniêcie

Co zas tyczy sie 15 letniej Jadzi i 16 letniego Wilusia, to jak najbardziej Mrugniêcie Nie bylo telewizji, komputerow i innych zajec, wiec zajmowano sie soba nawzajem. I dobrze tak!
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #297 : Wrzesieñ 05, 2012, 10:27:42 »

Owszem wielu rzeczy nie by³o ale te¿ by³y inne zainteresowania i wype³nienie nimi dnia m³odych ludzi nie byli puszczani samopas.. bo rodzice pracuj±. Du¿y u¶miech

Ale i dojrza³o¶æ kobiety mia³a ni¿szy wiek , to prawda.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Darek przenie¶ proszê posty o Jadwidze do tego miejsca ; http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7455.0
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #298 : Wrzesieñ 05, 2012, 11:29:54 »

Wracaj±c do MM. jako ciekawostkê dodam i¿  przedostatnie ziemskie  wcielenie tej energii by³o na Ukrainie, wówczas nosi³a imiê Natalia. Tamto ¿ycie to jak zwykle przepiêkna opowie¶æ o mi³o¶ci ale bardzo dramatyczna.
Natalia bowiem by³a piêkn± Cygank±  ¿on± Cygañskiego króla z pewnego rodu w której zakocha³ siê pewien knia¼. Co z tego wniknê³o? Same tragedie w ludzkich losach kontynuuj±ce siê do dzisiaj.

Jednak wszystko uzyska szczê¶liwe zakoñczenie. U¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 05, 2012, 11:44:27 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #299 : Wrzesieñ 05, 2012, 11:32:46 »

A o Rokselanie slyszalas? Tak samo byla z Ukrainy. Ciekawa postac.
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: