Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 05, 2025, 19:56:26

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Maria Magdalena  (Przeczytany 208761 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak
Gość
« Odpowiedz #275 : Wrzesień 02, 2012, 21:49:59 »

Prawda jest waÂżna w Âżyciu czÂłowieka. Albo czÂłowiek jest prawdziwy od poczÂątku do koĂąca, albo nie.

KaÂżdy ma swoje wĂŞzÂły do rozsupÂłania. Jedni wiĂŞcej, drudzy mniej.  Czy wystarczy samo zrozumienie?
A mo¿e tylko mi³oœÌ potrafi to wszystko rozpuœciÌ?

Wiecie, co jest najpiĂŞkniejsze? ÂŻe Âżadna dusza nie jest zÂła.
ZÂło, to nasze urojenia. Skoro roimy, to siĂŞ nam roi. Czy chcemy dalej w tym tkwiĂŚ?

PrzecieÂż duch, energia sÂą neutralne.
Zbyt czĂŞsto zapominamy, Âże jesteÂśmy JEDNOÂŚCIÂĄ, wypustkami ÂŚWIADOMOÂŚCI, wielobarwnymi fraktalami.
Ot i ca³a œwiêta geometria. ¯ywa sieÌ po³¹czeù. MYŒL bez granic.

MYÂŚL twĂłrcza.

Ty i ja. My. Istoty.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #276 : Wrzesień 02, 2012, 23:09:18 »

Dla wszystkich objawionych i nie objawionych Marii Magdalen serdeczne pozdrowienia.

Dodam tylko,  jeÂżeli czÂłowiek koncentruje siĂŞ na jednym swoim dawnym  wcieleniu ( chociaÂż byÂło by piĂŞkne i wspaniaÂłe) i jego autorytetem podbudowuje swoje  obecne Âżycie, to rzec moÂżna niewiele z niego zrozumiaÂł, a jego rozwĂłj duchowy zatrzymaÂł siĂŞ w miejscu.
ZrozumieĂŚ trzeba iÂż obecne Ludzkie Âżycie jest wypadkowÂą wszystkich poprzednich i zazwyczaj poziom jego rozwoju duchowego przewyÂższa zdecydowanie poprzednie.  Zatem jaki jest cel szczycenia siĂŞ ciÂągle, dawno temu "zagranÂą rolÂą", lub dawno temu noszonÂą "sukienkÂą", skoro wspó³czesne sÂą juÂż bardziej doskonaÂłe i na miarĂŞ obecnych czasĂłw?
Nie jest bowiem waÂżne jakie imiona kiedyÂś nosiliÂśmy ale jakimi teraz jesteÂśmy na skutek ÂżyĂŚ naznaczonych nimi. WaÂżne jest jak teraz wypeÂłniamy swĂłj plan przed urodzeniowy i czym dziĂŞki temu moÂżemy obdarowaĂŚ innych Ludzi.
Zatem skupmy siê na teraŸniejszoœci by przysz³oœÌ piêknem wiêkszym dziêki niej mog³a rozkwitn¹Ì.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2012, 01:27:03 wysłane przez Kiara » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #277 : Wrzesień 03, 2012, 09:42:41 »

Z tego co sobie przypominam to jeden z powodĂłw tego wdrukowywania tych "wspomnieĂą" dotyczyÂł tzw. "gwiezdnych nasion" czyli dusz, ktĂłre nie ewoluowaÂły na ziemi, a znalazÂły siĂŞ tutaj po raz pierwszy.
S¹ to wyewoluowane dusze "ochotników", które inkarnowa³y siê tutaj aby wspomagaÌ proces Wzniesienia "od wewn¹trz". Aby w naszej rzeczywistoœci nie poczu³y siê wyalienowane w razie przeb³ysków œwiadomoœci z poprzednich inkarnacji "wdrukowano" im ró¿ne ziemskie inkarnacje, nadpisuj¹c (albo ukrywaj¹c g³êbiej ich w³asne). Jeœli mia³y wybór w tym zakresie, to t³umaczy³oby popularnoœÌ pewnych energii w "zaœwiatach".
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 09:42:59 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #278 : Wrzesień 03, 2012, 10:30:20 »

Takich powodĂłw  dublowania zaistniaÂłego kiedyÂś na ziemi losu Ludzkiego jest bardzo wiele , jednym z nich moÂże byĂŚ to co napisaÂłeÂś. Ale jest teÂż jeden bardziej prozaiczny , wszystkie kobiety bĂŞdÂące w zakonie Marii Magdaleny nimi byÂły, oprĂłcz tych imion nazwy miaÂły jeszcze inne imiĂŞ bardzo osobiste. KtĂłra jakie? To powinny wiedzieĂŚ same, Maria Magdalena tak naprawdĂŞ teÂż posÂługiwaÂła siĂŞ swoim prawdziwym imieniem jakim? O tym juÂż nie napiszĂŞ, bynajmniej nie teraz.

Ja bym powiedziaÂła iÂż cudzÂą przeszÂłoœÌ wdrukowano bardzo wielu syntetykom , bo one nie posiadajÂą Âżadnej wÂłasnej  , ich programy sÂą tworzone do kaÂżdego wcielenia na podstawie Ludzkich ÂżyĂŚ.
Energie wcielajÂące siĂŞ na ziemi z wyÂższych przestrzeni zawsze posiadajÂą swojÂą wiedzĂŞ przeszÂłoÂści, ich poziom rozwoju osobistego nie wymaga Âżadnego kamuflarza przed nimi samymi.

Po za tym istoty duchowe z ktĂłrymi czeto pracujÂą przeró¿ni ludzie potrafiÂą wykorzystywaĂŚ Âświetnie ich sÂłaboÂści i zabawiajÂąc siĂŞ nimi przekazujÂą im mnĂłstwo nieprawdziwych informacji. JeÂżeli odkryjÂą sÂłaboœÌ na punkcie autorytetu wykorzystajÂą jÂą  natychmiast wmawiajÂąc dawnÂą wielkÂą postaĂŚ jako jednÂą z inkarnacji. W ten sposĂłb Ludzi uzaleÂżniajÂą od siebie i manipulujÂą nimi doskonale.

Jeszcze raz naprawdĂŞ nie waÂżne jakÂą rolĂŞ zagraliÂśmy dawno temu na scenie ziemskiego Âżycia, waÂżne jak ona nas wzbogaciÂła piĂŞknem osobowoÂści i jak  dziĂŞki temu piĂŞknu zrealizowaĂŚ moÂżemy Âżycie obecne.
NaprawdĂŞ to jest najwaÂżniejsze.

Moje opowieÂści sÂłu¿¹ odkryciu dawnej zatartej  historycznej prawdy , a nie budowaniu sobie obecnego  autorytetu na minionych  imionach.
Zatem wróÌmy do tematu bo jest ciekawy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2012, 01:30:27 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #279 : Wrzesień 03, 2012, 10:35:45 »

cyt ptak
Wiecie, co jest najpiĂŞkniejsze? ÂŻe Âżadna dusza nie jest zÂła.

Nie wiem, gdzie mozna to przeniesc, bo z checia podyskutuje.

A co chcesz przenieœÌ?
Darek
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 10:41:59 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #280 : Wrzesień 03, 2012, 12:08:07 »

MariĂŞ MagdalenĂŞ nazywano teÂż  kiedyÂś przydomkami "farbiarka czerwonego p³ótna", "Helena" od hellenistki czyli propagujÂącej starÂą wiedz greckÂą, oraz "wÂładczyniÂą ognia" ale  teÂż odczytywaczkÂą snĂłw.

Kiedy skoĂączyÂła piĂŞĂŚ lat jej opiekun zabraÂł ja od matki , dalsze Âżycie spĂŞdzaÂła w zgromadzeniu zakonnym na GĂłrze Karmel. Ten bardzo specyficzny rodzaj wychowania dzieci otwieraÂł w nich ich mistyczne zdolnoÂści. OczywiÂście poziom moÂżliwoÂści byÂł zgodny z poziomem rozwoju duszy dziecka.
Od piÂątego roku Âżycia dzieciom tym przekazywano prawdziwÂą wiedzĂŞ i uczono etyki oraz prawoÂści, pokazywano moc miÂłoÂści w ksztaÂłtowaniu Âżycia.
Ta szczegĂłlna szkoÂła rozwoju duchowego ksztaÂłtowaÂła nowy rodzaj Ludzi, zdolnych do innego rodzaju Âżycia oraz przekazu prawdziwej wiedzy duchowej. Bowiem nie chodziÂło w niej o sam przekaz informacji , ale o naukĂŞ sposobu Âżycia wedle tej informacji , ktĂłrej przykÂład dawali dzieciom wszyscy zgromadzeni w zakonie na karmelu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #281 : Wrzesień 03, 2012, 12:15:58 »

cyt Kiara

Od piÂątego roku Âżycia dzieciom tym przekazywano prawdziwÂą wiedzĂŞ i uczono etyki oraz prawoÂści, pokazywano moc miÂłoÂści w ksztaÂłtowaniu Âżycia.

Jakos mam zle skojarzenia z takimi naukami, zbyt mocno pasuje mi to do pedofilli (obym sie mylila!)

Dariusz -

zapytalam tylko. Chodzilo mi o dyskusje na temat :czy dusza jest dobra, czy zla. Bo podejrzewam, ze przez 6 lat ktos juz o tym tu pisal.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #282 : Wrzesień 03, 2012, 12:34:26 »

Lady zauwaÂżyÂłam od pewnego czasu iÂż Ty wszĂŞdzie i we wszystkim widzisz tylko wynaturzenia seksualne. One siĂŞ zdarzajÂą ale nie sÂą wszĂŞdzie nagminnie.
Zanim sklasyfikujesz swoimi podejrzeniami ludzi i opiszesz to publicznie radzĂŞ sprawdzaĂŚ , bo krzywdzisz niewinnych  i bardzo moralnych ludzi.
Zgromadzenie duchowe na Karmelu by³o elit¹ moralnoœci i prawoœci w tamtych czasach, uczy³o miêdzy innymi panowania nad uzale¿nieniem od wszelakich emocji w³¹cznie z seksualnymi.

W tamtych czasach od 5 roku Âżycia zaczynaÂła siĂŞ edukacja dziewczynek , w roÂżnych rodach inaczej zaleÂżnie od moÂżliwoÂści i chĂŞci rodzicĂłw.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 12:38:55 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #283 : Wrzesień 03, 2012, 12:51:12 »

Zbyt duzo oczytalam sie o dewiacjach, ktore w niektorych kregach uchodza za "normalne". Zwiazki dziewczynek ze starymi dziadami, nauki, ktore tylko jedno maja na celu - jak sie przypodobac panu (np. gejsza), sluby nieletnich.
Wyczulilam sie.

Cale zycie chyba na tym polega, ze jedno goni drugie, jak Ksiezyc Ziemie.

Kiaro mam corke, a nie wiem, czy Ty tez masz, bo gdybys miala to bys wiedziala jakie niebezpieczenstwo chyha dookola.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #284 : Wrzesień 03, 2012, 13:59:05 »

Nie mam córki , mam dwóch synów uwa¿am za coœ obrzydliwego i karalnego seksualne wykorzystywanie dzieci. Te¿ jestem bardzo wyczulona na t¹ kwestie ale nie mo¿na wszystkich zagadnieù ogl¹daÌ wy³¹cznie przez ten pryzmat.

Doœwiadczenia seksualne cz³owieka maj¹ wiele aspektów swojego istnienia, ró¿ne bywaj¹ "normy" moralne w ro¿nych krajach i s¹ obecnie, co nie pomniejsza problemu wykorzystywania seksualnego dzieci.

Jednak to czÂłowiek dorosÂły musi zrozumieĂŚ  zÂło takiego czynu i potrafiĂŚ zapanowaĂŚ nad nim, same kary to zbyt maÂło, gdy w mĂłzgu k³êbiÂą siĂŞ zakodowane faÂłszywe wzorce, takiej prawidÂłowoÂści.
Jest to  problem przede wszystkim mĂŞÂżczyzn , ktĂłrzy uwaÂżajÂąc siĂŞ za wÂładcĂłw wszystkiego, a szczegĂłlnie kobiet, uznajÂą swoje wyjÂątkowe prawo do pedofilij jako czegoÂś nadzwyczajnego dla siebie.
Ale to juÂż zupeÂłnie oddzielny temat w innym  miejscu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. ProponujĂŞ Ci teÂż zaÂłoÂżenie tematu " Czy Dusza jest zÂła?" , bo jest ciekawy.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 14:13:41 wysłane przez Kiara » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #285 : Wrzesień 03, 2012, 14:05:49 »

A tak a'propos wcieleĂą MM to dziÂś na ziemi znajdzie siĂŞ chyba juÂż tysiÂące kobiet, ktĂłre uwaÂżajÂą siebie za wcielenie MM. I "dowiadujÂą" siĂŞ o tym albo przez regresje hipnotycznÂą albo kontakty poza zmysÂłowe.
CoÂś w tym jest, choĂŚ nie uwaÂżam tego za niemoÂżliwe, to jednak za wysoce nieprawdopodobne.
Przypomina to mi prace Dolores Canon (Kosmiczni Ogrodnicy) o wszczepianych ÂświadomoÂściach.
Ale dlaczego "najbardziej popularna" jest MM? JezusĂłw teÂż jest sporo, jeden nawet tu goÂściÂł, ale nie jest to porĂłwnywalne do MM.
O co tu chodzi?
To ciekawe co piszesz. Poprzez implant JA mo¿na wgraÌ ró¿ne to¿samoœci-nak³adki . Taki wysyp MM jest zastanawiaj¹cy. To jak taœmowa produkcja syntetyków Mrugniêcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #286 : Wrzesień 03, 2012, 14:48:03 »

Jako ciekawostkĂŞ dodam iÂż informacji na temat gĂłry Karmel nie moÂżna znaleŸÌ w Nowym Testamencie ale w Starym Testamencie wystĂŞpujÂą one wielokrotnie. Jednym z najstarszych dowodĂłw w "PieÂśni nad PieÂśniami" jest uznanie  rangi gĂłry Karmel i  porĂłwnanie gÂłowy panny mÂłodej do tej gĂłry.
W powszechnym tÂłumaczeniu przekazuje siĂŞ znaczenie Karmel jako winnica Pana ale istnieje jeszcze inny odczyt   ÂźrĂłdÂłosÂłowia karmel  " NiektĂłrzy egzegeci, d¹¿¹c do utworzenia lepszego paralelizmu miedzy dwoma elementami porĂłwnania, zamiast karmel, czytajÂą karmil (purpura)"  porĂłwnanie to uÂżyto do  opisu czerwonego koloru wÂłosĂłw oblubienicy. Ma on uzasadnienie w barwie ziemi Karmelu. Czyli "czerwona ziemia" bo "..... - do ziemi, ktĂłrej kamienie zawierajÂą Âżelazo, a z jej gĂłr wydobywa siĂŞ miedÂź (Pwt 8, 7-9). RĂłwnieÂż KsiĂŞga PowtĂłrzonego Prawa, przypomniawszy prĂłbĂŞ pustyni, napomina lud, by nie pyszniÂł siĂŞ z darĂłw otrzymanych, ale uznaÂł, Âże dawcÂą tych wszystkich darĂłw jest mocny i miÂłosierny BĂłg Zbawiciel.".... jest to opis dotyczÂący ziemi Karmelu.

BiorÂąc pod uwagĂŞ iÂż Âżycie w obrĂŞbie tej gĂłry istniaÂło juÂż 600 tys lat temu , kolor ziemi byÂł zauwaÂżony in uÂżyty jako nazwa.Bardziej mistyczny opis uwzglĂŞdnia  barwĂŞ czerwieĂą jako barwĂŞ  Âżycia , moim zdaniem ten mniej popularny odczyt jest bardziej prawidÂłowy.

http://www.karmel.pl/lektorium/publikacje/baza.php?id=09

Czyli Maria Magdalena wychowywaÂła siĂŞ na "Czerwonej GĂłrze"  - GĂłrze Karmel, tam byÂła przekazywana wiedza zwiÂązana z podstawami Âżycia zarĂłwno fizycznego jak i duchowego. A co za tym idzie zwiÂązana z czerwonÂą barwÂą pierwszej czakry , czerwonej czakry Âżycia.
GĂłra Karmel , jej ziemie sÂą okreÂślane w Starym Testamencie jako "Ziemia Obiecana".
Ciekawy jest zwiÂązek MM z czerwonÂą ziemiÂą Karmelu i obiecana ziemiÂą ÂŻydom.

To na GĂłrze Karmel ÂżyÂła bardzo stara sekta zwana miĂŞdzy innym "Eremici KarmelitaĂąscy" , albo "PomazaĂący poranni" (  nazwa pochodzi od porannych kÂąpieli oczyszczajÂących w rzekach i ÂźrĂłdÂłach wody)

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2012, 10:06:36 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #287 : Wrzesień 04, 2012, 10:17:22 »

Kiara cyt

To na GĂłrze Karmel ÂżyÂła bardzo stara sekta zwana miĂŞdzy innym "Eremici KarmelitaĂąscy" , albo "PomazaĂący poranni" (  nazwa pochodzi od porannych kÂąpieli oczyszczajÂących w rzekach i ÂźrĂłdÂłach wody)

Jest taki zakon karmelitanow, czy jak mu tam, slyszalam, ze odgrywaja duza role w walce z demonami, ktos slyszal?

Kiara
Gość
« Odpowiedz #288 : Wrzesień 04, 2012, 11:11:02 »

Ten katolicki Zakon KarmelitanĂłw i Karmelitanek nie ma nic wspĂłlnego z pierwotnym Zakonem EremitĂłw z Karmelu oprĂłcz zapoÂżyczonej nazwy.

Takie nakÂładki  faÂłszywej informacji niestety istniejÂą praktycznie we wszystkich dziedzinach Âżycia. Tak jak gĂłra karmel nie ma zwiÂązku symbolicznego z MariÂą  MatkÂą Jezusa.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Ramzes3
Gość
« Odpowiedz #289 : Wrzesień 04, 2012, 21:05:44 »

A tak a'propos wcieleĂą MM to dziÂś na ziemi znajdzie siĂŞ chyba juÂż tysiÂące kobiet, ktĂłre uwaÂżajÂą siebie za wcielenie MM. I "dowiadujÂą" siĂŞ o tym albo przez regresje hipnotycznÂą albo kontakty poza zmysÂłowe.
CoÂś w tym jest, choĂŚ nie uwaÂżam tego za niemoÂżliwe, to jednak za wysoce nieprawdopodobne.
Przypomina to mi prace Dolores Canon (Kosmiczni Ogrodnicy) o wszczepianych ÂświadomoÂściach.
Ale dlaczego "najbardziej popularna" jest MM? JezusĂłw teÂż jest sporo, jeden nawet tu goÂściÂł, ale nie jest to porĂłwnywalne do MM.
O co tu chodzi?
To ciekawe co piszesz. Poprzez implant JA mo¿na wgraÌ ró¿ne to¿samoœci-nak³adki . Taki wysyp MM jest zastanawiaj¹cy. To jak taœmowa produkcja syntetyków Mrugniêcie

Wysyp MM w obecnym czasie nie jest a¿ tak bardzo zastanawiaj¹cy. Kobiety, które uwa¿aj¹ siebie za wcielenie MM b³êdnie interpretuj¹ wizje uzyskane podczas regresu (niektóre byÌ mo¿e trochê naginaj¹ temat). Przynajmniej czêœÌ z nich mo¿e byÌ "to¿samymi energiami"
tj. duszami pochodz¹cymi z tego samego poziomu egzystencji co MM jak równie¿ mog³y mieÌ jedno ze swoich wcieleù w czasach jej wspó³czesnych . Podobnie sytuacja ma siê z mê¿czyznami, którzy uwa¿aj¹, ¿e byli inkarnacj¹ Jezusa. Nie jest przecie¿ tajemnic¹, ¿e obecnie na Ziemi inkarnowa³o sporo wysoko rozwiniêtych dusz. Trudno powiedzieÌ jakie to do koùca ma znaczenie ale na terenie samej Polski inkarnowa³a ponad po³owa "Rady szeœciuset" Anunaki.
A tak przy okazji kolejnym bÂądÂź jednym z kolejnych wcieleĂą MM byÂła nasza KrĂłlowa Jadwiga.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #290 : Wrzesień 04, 2012, 21:10:06 »

A tak przy okazji kolejnym bÂądÂź jednym z kolejnych wcieleĂą MM byÂła nasza KrĂłlowa Jadwiga.

W imie dobra Narodu Polskiego (nie wiem, czy umiala po polsku gadac) zostala rozdarta od jej meza wegierskiego. Ale czego sie nie robi, gdy Inkwizycja w oczy zaglada.

Wielka KROLOWA! Szacun!
Kiara
Gość
« Odpowiedz #291 : Wrzesień 04, 2012, 21:29:10 »

Ramzes3

Ciekawa jestem Ramzes3 skÂąd o tym wiesz?

Tak to prawda, wspomniaÂłam juz o tym w zaÂłoÂżonym o niej temacie, sekrety zwiÂązane z jej osobÂą sÂą zdeponowane w pewnym polskim zakonie.
PrawdÂą jest rĂłwnieÂż fakt ( chociaz skrzĂŞtnie ukrywany  nadal) iÂż Jadwiga AndegaweĂąska , nasza KrĂłl Jadwiga pozostawiÂła cĂłrkĂŞ. Prawd wiele jeszcze jest do odsÂłoniĂŞcia , zostanÂą one odkryte w niedalekiej przyszÂłoÂści.

A tak swojÂą drogÂą Jadwiga nie miaÂła mĂŞÂża wĂŞgierskiego,  , miaÂła od dziecka przeznaczonego jej narzeczonego Wilhelma Habsburga  z ktĂłrym byÂła zarĂŞczona i w ktĂłrym byÂła zakochana.
Nie mia³a dzieci z Jagie³³¹ , ale mia³a córkê ze swoim ukochanym, boj¹c siê s³usznie o los swój i dziecka upozorowa³a œmieÌ przy porodzie. Jagie³³o by³ dla niej okrutnym tyranem. Po wielu , wielu latach gdy otworzono jej trumnê , odnaleziono w niej resztki blond w³osów, Jadwiga blondynk¹ nie by³a nigdy.
WiedzieĂŚ teÂż wypada iÂż babkÂą Jadwigi byÂła  ElÂżbieta ÂŁokietkĂłwna.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Jadwiga_Andegawe%C5%84ska

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2012, 22:05:06 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #292 : Wrzesień 05, 2012, 09:02:36 »

Nie jestem historykiem, wiec moge sie mylic. Jednakze czytalam pewna nieznana wersje z zycia krolowej Jadwigi. Artykul pisal jakis historyk - i wlasnie potwierdza jej zwiazek z pewnym mlodym szlachcicem (nie pamietam jak sie nazywal), czy to ten Wilhelm czy inny. W kazdym badz razie zyli ze soba razem w jednej komnacie, czyli zawarli cichy slub.
Takich sytuacji bylo wowczas wiele, natura zawsze dala o sobie znac i znalazl sie sposob aby jej ulec lub nie MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #293 : Wrzesień 05, 2012, 09:36:20 »

AleÂż Lady... wcale nie musisz znaĂŚ wszystkiego , ale jak piszesz o pewnych tematach ( o ktĂłrych istnieje dostĂŞpna informacja nawet w necie) to staraj siĂŞ to sprawdzaĂŚ przed napisaniem.

ÂŚlub Jadwigi z Jagie³³¹ byÂł zabiegiem czysto politycznym wymuszonym przez szlachtĂŞ polskÂą na niej. Nie sprawdziÂł siĂŞ ten zwiÂązek w aspekcie ma³¿eĂąskim , bo on nie byÂł ani wiernym mĂŞÂżem ,ani dobrym , byÂł dla Jadwigi oschÂłym , zdradzajÂącym jÂą  tyranem , ktĂłry jÂą bardzo brutalnie  biÂł wywo¿¹c do pewnego miejsca niedaleko Wawelu.
Wcale jej siĂŞ nie dziwiĂŞ Âże szukaÂła miÂłoÂści i czuÂłoÂści w ramionach swojego ukochanego.

Szczerze mĂłwiÂąc bardzo trudne byÂły inkarnacje  ziemskie tej Energii, trudne i smutny los.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2012, 09:36:46 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #294 : Wrzesień 05, 2012, 09:51:56 »

Zgadzam sie Kiaro z Toba to wiedza szkolna. Ja zas napomknelam o zwiazku Jadwigi z tym gosciem, bo wtedy byla ona i jej chlopak (maz) mlodzi bogaci i nie znaczacy specjalnie dla rodow dynastycznych, wiec mogli sobie pohulac;)
Ale nagle przypomniano sobie o Piastach po kadzieli i stad to "sprowadzenie" Jadwigi na tron polski, gdyby byla z gory przygotowywana do tego to by ja juz za dziecka na Wawel sciagnieto.
Co do Jagielly to ja uwazam go za madrego krola. I wlasnie w nim widze bardziej polaczenie, ze tak powiem z Boska Opatrznoscia, niz ze strony Jadwigi, ktora byla ofiara.

P.S. Nie wszystko co widnieje w necie jest wiarygodne, sami weryfikujmy wiedze siegajac do wielu zrodel.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #295 : Wrzesień 05, 2012, 10:00:20 »

Lady...

P.S. Nie wszystko co widnieje w necie jest wiarygodne, sami weryfikujmy wiedze siegajac do wielu zrodel.

Zgadzam siê z tym twierdzeniem w 100% , zatem b¹dŸ bardzo ostro¿na w jednoznacznym ocenie Jagie³³y, bo prawda o nim jest bardziej ukryta ni¿ o Jadwidze. Ale ona te¿ ujrzy œwiat³o dzienne.Zwi¹zki polityczne zawsze daj¹ korzyœÌ mê¿czyŸnie nie kobiecie i zbyt czêsto okazuj¹ siê nie trafione na d³u¿sza metê w swoich za³o¿eniach politycznych. Pozory myl¹.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Lady.. Jadwiga i Wilhelm byli bardzo jeszcze mÂłodzi gdy ona przybyÂła na Wawel miaÂła okoÂło 15 lat, tak Âże z tym "hulaniem..." to nie do koĂąca jak sÂądzisz.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2012, 10:02:51 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #296 : Wrzesień 05, 2012, 10:17:49 »

I tak zeszlysmy na Jagielle, no ale skoro Jadwiga byla wcieleniem Marii Magdaleny, to choc troche w temacie.
Ja piszac o nim czuje to intuicyjnie, powiedzmy, ze poprzez jego mame... MrugniĂŞcie

Co zas tyczy sie 15 letniej Jadzi i 16 letniego Wilusia, to jak najbardziej MrugniĂŞcie Nie bylo telewizji, komputerow i innych zajec, wiec zajmowano sie soba nawzajem. I dobrze tak!
Kiara
Gość
« Odpowiedz #297 : Wrzesień 05, 2012, 10:27:42 »

Owszem wielu rzeczy nie byÂło ale teÂż byÂły inne zainteresowania i wypeÂłnienie nimi dnia mÂłodych ludzi nie byli puszczani samopas.. bo rodzice pracujÂą. DuÂży uÂśmiech

Ale i dojrza³oœÌ kobiety mia³a ni¿szy wiek , to prawda.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Darek przenieÂś proszĂŞ posty o Jadwidze do tego miejsca ; http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=7455.0
Kiara
Gość
« Odpowiedz #298 : Wrzesień 05, 2012, 11:29:54 »

WracajÂąc do MM. jako ciekawostkĂŞ dodam iÂż  przedostatnie ziemskie  wcielenie tej energii byÂło na Ukrainie, wĂłwczas nosiÂła imiĂŞ Natalia. Tamto Âżycie to jak zwykle przepiĂŞkna opowieœÌ o miÂłoÂści ale bardzo dramatyczna.
Natalia bowiem byÂła piĂŞknÂą CygankÂą  ÂżonÂą CygaĂąskiego krĂłla z pewnego rodu w ktĂłrej zakochaÂł siĂŞ pewien kniaÂź. Co z tego wniknĂŞÂło? Same tragedie w ludzkich losach kontynuujÂące siĂŞ do dzisiaj.

Jednak wszystko uzyska szczĂŞÂśliwe zakoĂączenie. UÂśmiech

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2012, 11:44:27 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #299 : Wrzesień 05, 2012, 11:32:46 »

A o Rokselanie slyszalas? Tak samo byla z Ukrainy. Ciekawa postac.
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: