Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:19:48

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Maria Magdalena  (Przeczytany 200662 razy)
0 u¿ytkowników i 10 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« : Czerwiec 01, 2009, 16:13:10 »

Szczerze mowiac jestescie tak blisko , jak i daleko odczytania tej sekretnej informacji.

Juz naprawde niewiele czasu zostalo, tylko ciut , ciut....
Poczekajmy zatem, niech sekret sam sie odsloni....

Kiara U¶miech U¶miech

Nie w mê¿czy¼nie sekret p³onie
On go jeno we¼mie w d³onie
Sercu swemu go przybli¿y
Wówczas niebo te¿ siê zni¿y
Ró¿a kwiatem go otuli
Blaskiem niebo go zaskoczy
Mi³o¶æ g³êbi± spojrzy w oczy
Gdzie to bêdzie?
No i kiedy?
Dodaæ jeno mi wypada
To ballada tego lata?
A gdzie bêdzie ?
W jakim kraju?
Tam gdzie miasto jest Rybaka
Tam gdzie Wie¿a Ryb najwiêksza
Tam gdzie jasno¶æ bêdzie pierwsza

Zegar czasu kr±g zatoczy
Niczym bajka nas zaskoczy.....

Mrugniêcie Mrugniêcie U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 03, 2013, 15:46:56 wys³ane przez Kiara » Zapisane
zigrin
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 01, 2009, 18:37:12 »

Co¶ w tym jest…
Ju¿ sama czasza tego Grala wygl±da jak po³ówka jaja… - to kolejna wskazówka, ¿e co¶ siê z niego "wyklu³o"…  U¶miech

PS. Wierszyk Kiary te¿ ciekawy…  Du¿y u¶miech

Pozdrawiam  U¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 01, 2009, 20:00:38 »

Nie w mezczyznie sekret plonie
On go tylko wezmie w dlonie
Sercu swemu go przyblizy
Wowczas niebo tez sie znizy
Roza kwiatem go otuli
Blaskiem niebo go zaskoczy
Milos glebia spojrzy w oczy
Gdzie to bedzie?
No i kedy?
Dodac jeno mi wypada
To ballada tego lata
A gdzie bedzie ?
W jakim kraju?
Tam gdzie miasto jest Rybaka
Tam gdzie Wieza Ryb najwieksza
Tam gdzie jasnosc bedzie pierwsza

Zegar czasu krag zatoczyl
Niczym bajka nas zaskoczyl......

Kiaro, czy chcesz tym wierszem oznajmiæ nam,  ¿e tego lata odnaleziony zostanie medalion z krwi± (DNA) Marii Magdaleny?
I ponownie spotkaj± siê kochankowie sprzed dwu tysiêcy lat … ?  U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 01, 2009, 22:43:25 »

Ptaszku nio , nie, az takich wiesci nie mam na ta chwile.Ale wiem iz zadzieje sie cos bardzo waznego. Mrugniêcie U¶miech
Ale , kto to wie...... , kto wie?Co¶

Kiara U¶miech U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 01, 2009, 23:16:57 »

jeste¶cie ju¿ TAK BLISKO U¶miech

podpowied¼ ode mnie wiêc

"WINO JEST MOCNE, KRÓL JEST MOCNIEJSZY, NIEWIASTY S¡ JESZCZE MOCNIEJSZE, ALE PRAWDA ZWYCIʯA ICH WSZYSTKICH."

Apokryf Ezdrasza, s³owa te wyry³ Henri St Clair podczas budowy na jednej z belek w Kaplicy ROSS LIN (zapis taki celowy) - warto dodaæ, ¿e to jedyne oryginalne s³owa, które znalaz³y siê w tym mistycznym miejscu... te s³owa ujawniaj± ca³y sens TEGO WSZYSTKIEGO

dokona³o siê!

Kap³an 718'
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 01, 2009, 23:17:04 »

Kiaro U¶miech
Jeste¶ niesamowicie tajemnicza  Szok uchyl proszê r±bka tajemnicy i wyt³umacz siê prosze z tego piêknego wiersza  Chichot

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 01, 2009, 23:28:21 »

@edit - widzê, ¿e to nie by³o do mnie - ale siê wyt³umaczy³em przypadkiem i ja, u Kiary z pewno¶ci± podobnie...

to nie wiersz, to s³owa pochodzenia biblijnego, biblijnego bo od 4 wieku ju¿ nie - po cenzurze biblii ten tekst wylecia³ - za du¿o mówi, no i sta³ siê apokryfem...

a co do t³umaczenia takich s³ów - najwiêkszych tajemnic nigdy nie zapisuje siê dos³ownie - st±d ten tekst, a wypowiedzia³ go nie byle kto bo budowniczy Arki Przymierza (miêdzy innymi jej)

a czemu nie zapisuje siê dos³ownie? paradoksalnie - rozumie siê to, jak siê to zrozumie (!)

wbrew pozorom to co napisa³em wy¿ej - ma sens...

a co do tajemniczo¶ci, owszem i tak teraz bêdzie ju¿

Kap³an 718'
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2009, 23:30:09 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 01, 2009, 23:36:06 »

Pewnie moje myslenie jest b³êdne,ale pierwsze moje skojarzenie po przeczytaniu tego "wiersza" to Kod Biblii,Ró¿a wiatrów,¶w.Graal i Templelariusze.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 01, 2009, 23:41:24 »

Pewnie moje myslenie jest b³êdne,ale pierwsze moje skojarzenie po przeczytaniu tego "wiersza" to Kod Biblii,Ró¿a wiatrów,¶w.Graal i Templelariusze.

nie, zbyt oczywiste, znaj±c Kiarê wiadomo o co chodzi U¶miech

718'
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 02, 2009, 07:56:16 »

Nie, nie ja nie mam nic wspolnego z Templelariuszami , ani z Kodem Biblii ( w sensie ksiazki) , ta historia jest o wiele barziej stara niz mozemy sadzic. Ale slowa kody sie powtarzaja.
Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2009, 07:56:36 wys³ane przez Kiara » Zapisane
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 02, 2009, 11:08:27 »

Na tym obrazku jest ukazana Królowa Graala i Rycerz Wspania³ej Drogi.
Symbole na tarczy i ubiorze rycerza wskazuj± na jego ¶l±skie pochodzenie.
Znaki o których piszê to ¶l±ski orze³ piastów wroc³awskich z charakterystycznym
pó³ksiê¿ycem rozpiêtym miêdzy skrzyd³ami.Wygl±da na to ¿e opiekunowie rejonu
¦lê¿y,nazywanego ¶wiêt± prowincj± nie bez powodu okre¶lani byli ksi±¿êtami
wysokiej krwi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Czerwiec 02, 2009, 11:16:21 »

Ale ja kompletnie nie rozumiem dlaczego MM , lub jej nasladowczynie w obrazach sa malowane jako rudowlose kobiety?
MM. nigdy nie byla ruda,wrecz przeciwnie byla sniada kobieta o czarnych dlugich kreconych wlosach i blekitnych oczach.
Ruda byla jej mlodsza corka Tamar, ale nie matka i nie pierwsza corka Sarena.
Owszem w tamtych czasach kobity uzywaly do farbowania wlosow ( gdy mialy juz siwe) hny , ona dawala rude odcienie i ruda barwe. Jednak to okres duzo pozniejszego zycia MM.
Kiara U¶miech U¶miech

ps. Sleza ( jaskinia pod nia) jest miejscem "zasiania" wzorca zycia dla rodu pozniej zwanego Slowianami. Polksiezyc jest symbolem rodowym tej samej Energii-Duszy , ktora byla MM. Jej linia rodowa i tego , o kim mowicie Krol Rybak ( nie wiem czy mamy na mysli ta sama Energie pierwotna)to najczystsza linia DNA na Ziemi.
Ale napewno Samuel nie ma z tym nic wspolnego, to juz inna linia DNA.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2009, 11:22:27 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 02, 2009, 11:51:44 »

Kiaro, dziwnie siê czujê t³umacz±c Ci co¶ ale OK, spróbujê U¶miech

Wiêc tak, MM by³a przedstawiana jako RUDA na obrazach i w sztuce poniewa¿ by³ to symboliczny KOD aby j± rozpoznaæ mogli CI co MAJ¡, jak wiesz JEJ kult by³a bardzo mocno prze¶ladowany - szczególnie we Francji (Pireneje, Langwedocja) i kolor rudy to symbol Ognia, "czerwieni MM", MM by³a przedstawiana z elementami z³otymi w szacie - symbol pewnego rodu oraz duchowego bogactwa, wszystko po to aby Ko¶ció³ KAT-olicki siê nie domy¶li³ absolutnie kto jest przedstawiany tam - i siê nie domy¶li³ i kult przetrwa³  Du¿y u¶miech

KAP£AN 718'
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2009, 11:54:05 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 02, 2009, 12:11:06 »

Daj spokoj , kosciol Katolicki dokladnie wie kogo czcila Francja. Zmiana koloru wlosow nic nie da, wystarczy sam kult. Wiekszosc kosciolow i katedr we Francji poswiecona jest MM.
Kolor jej wlosow to odwrocenie uwagi od prawdy i skierowanie spadkobierstwa rodowego w inna strone.
Tamar byla corka MM i Jakuba ( brata Jezusa) ona byla ruda.Rody krolewskie niosa spadkobierstwo tego zwiazku i tej protoplastki. Ale nie Jezusa i MM, nie czystej linni DNA, caly czas walcza o priorytet wladzy i niszcza prawde o tej drugiej prawdziwej linni.
A jak sam napisales prawda jest silniejsza od  krola ,wina , mezczyzn i kobiet.Tak wiec objawi sie niezaleznie od niczego. Zwyciezy.
Naprawde nikt i nic jej juz nie powstrzyma, zadne falszywe mity i pozostawione przed wiekami falszywe przekazy.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. MM w dawnych tekstach nazywana jest rowniez farbiarka czerwonego plotna, ale rowniez Lidia ( nowa zona Jezusa). Lidia znaczy wolna, uwolniona ze wszystkiego co ja ograniczalo i zniewalalo.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2009, 21:40:24 wys³ane przez Hans Olo » Zapisane
Hans Olo
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 02, 2009, 21:38:33 »

Jak zwykle zamiast wys³±æ raport, to biadolicie.

No i posprz±tane.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2009, 21:40:48 wys³ane przez Hans Olo » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 02, 2009, 21:47:30 »

Cytat: nagumulululi  Czerwiec 02, 2009, 17:55:38
Cytat: Kiara  Czerwiec 02, 2009, 13:11:06

ps. MM w dawnych tekstach nazywana jest rowniez farbiarka czerwonego plotna, ale rowniez Lidia ( nowa zona Jezusa). Lidia znaczy wolna, uwolniona ze wszystkiego co ja ograniczalo i zniewalalo.
Witaj,
Sk±d pomys³ na Lidie?

Jak odnajde to zacytuje..... Istnieje rowniez wersja zycia Jezusa , ktora mowi iz po ukrzyzowaniu On i jego rodzina musieli opuscic Judeje. Wyjechal i dalsza czesc zycia spedzil z kobieta o imieniu Lidia , ktora byla najwyzsza kaplanka zakonu zenskiego wolnych duchowo kobiet.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Cytat Kaplan..."

Cytat: Kiara
ps. MM w dawnych tekstach nazywana jest rowniez farbiarka czerwonego plotna

a to ciekawe bardzo co napisa³a¶ poniewa¿ s³owo BAPHOMETH (w tej pisowni oryginalnej) ma swoje korzenie w s³owach staro-francuskim i greckim - baphe to s³owo bardzo TECHNICZNE oznacza "farbiarza odnosz±cego siê do czerwieni - farbowaæ na czerwono, mówi±c po ludzku", drugie s³owo to greckie methios odnosz±ce siê do m±dro¶ci, inteligencji - ogólnie do intelektu..."

MM byla wcieleniem Energii , ktora to jest wzorcem zycia ziemskiego. Ogolnie mowi sie iz jest ona czerwona energia (  pierwotna  barwa jej Duszy) Na Ziemi ta grupa Energii wciela sie niezwykle zadko, tylko wowczas gdy sa  epokowe zdazenia.
Co to znaczy byc farbiarka czerwonego plotna ( materi)? Znaczy to tyle iz miala mozliwosc podnoszenia wibracji nizszych energii ( wcielonych, ludzi) do wlasnego czerwonego wzorca zycia ( 1 czakry, czakry zycia, ktora ma czerwony kolor). Ona nosila w sobie doskonaly pierwowzor zycia , wzorcowe DNA. Przekazujac wiedze milosci , podnosila wibracje ludzi i ziemi. Przywracala utracona barwe, obnizona wibracje.
Posiadala "klucze" sklepienia, byla skala   ( nienaruszalnym pierwotnym wzorcem zycia) , a reszta? To walka o wladze , walka o autorytet , walka o meska dominacje zamiast harmonii i milosci.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2009, 21:56:21 wys³ane przez Kiara » Zapisane
MEM HEJ SHIN
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 03, 2009, 03:06:31 »

Ale ja kompletnie nie rozumiem dlaczego MM , lub jej nasladowczynie w obrazach sa malowane jako rudowlose kobiety?
MM. nigdy nie byla ruda,wrecz przeciwnie byla sniada kobieta o czarnych dlugich kreconych wlosach i blekitnych oczach.

Maria Magdalena -  (jaki¶ symbol ? ) nie oznaczaj±cy  ( historycznie )
 Â¿yj±cej kobiety, w zwi±zku z Jezusem.
Synonim do dwóch polskich imion ( Maria i Magdalena ), raczej niew³a¶ciwie lub celowo u¿ywany, zacieraj±c znaczeniowy sens
(MAG)

( MAG ) - królowa Orionu - linia rodowa Grala.
Mag - Matrix of Ag(ni) - Matrix of Fire Blood DNA.
Magdalena ?  (pol) - w istocie Mag-dala, Amygdala, Mag-dalen - TO TOWER. Tower of Mygdal
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2009, 05:46:30 wys³ane przez MEM HEJ SHIN » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 03, 2009, 07:23:11 »

Maria - to imie wspolczesne, dawniej oznaczalo zwyczajnie zone w okreslonych rodach.

Magdalena - to zakon do ktorego przynalezalo wiele kobiet wysokich rodow. W trakcie gdy ich mezowie byli w swoich zakonach ( w ciagu zycia malzenskiego) Marie- zony  byly w zakonie Magdalen. Wowczas stawaly sie Mariami Magdalenami.
Znajac ta zaleznosc  staje sie zupelnie jasne,  ze na ziemi pojawia sie az tak duzo kobiet , ktore w swojej przeszlosci byly Mariami MAGDALENAMI (bo byly) przynalezaly do tego zakonu.

Magdala - Wieza ryb- najwyzszye zakonne wyniesienie , ktore osiagnela kobieta, zona Jezusa ( Jezus to tez imie zakonne, dlatego szukanie osoby historycznej pod tym imieniem jest az tak trudne, rodowe mial inne)

MAG - to najwyzsza ranga zakonu Lewitow ( ktorym byl J. Chrzciciel, ojciec MM.)Ona rowniez uzyskala miano MAGA, tanczac przed Herodem mistyczny "taniec brzucha", a faktycznie w trakcie tego tanca lewitowala.

Mozna wspolczesnie interpretowac roznie uklad liter i znaczen slow, ale odniesc sie nalezy do kodow stosowanych 2000 lat temu, bo te  znaczenia sa wazne przy odkodowywaniu tamtych czasow.
Symbolika wspolczesna tamtym ludziom.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2009, 07:40:10 wys³ane przez Kiara » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 03, 2009, 07:28:15 »

Smutne te ma³¿eñstwa by³y - m±¿ w jedn± stronê, ¿ona w drug±... No i jako¶ tradycja szybko wyginê³a...

Co do imienia rodowego - to wiedza mojej duszy mówi, ¿e to by³ Zygmunt.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 03, 2009, 10:38:36 »

MARIA to imiê wspó³czesne - wtedy by³o to MIRIAM od egipskiego meri - "kochaæ"

718'
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 03, 2009, 10:53:43 »

MARIA to imiê wspó³czesne - wtedy by³o to MIRIAM od egipskiego meri - "kochaæ"

718'

Czyli poprostu ukochana  kobieta  mezczyzny, ta ukochana stawala sie w naszym zrozumieniu zona bo polaczyla ich milosc.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2009, 10:54:33 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 03, 2009, 11:12:40 »

ma³o tego - od imienia MARIA - MERI pochodzi wspó³czesne angielskie s³owo MERRY czyli weso³y, radosny, oraz MARRIED - Ma³¿oknowie  - MARIA MAGDALENA by³a TAK wa¿n± postaci±, ¿e do dzisiaj przetrwa³o to w ka¿dym jêzyku, niech ka¿dy pomy¶li jak donios³e to wszystko musia³o byæ, a co do jej wizyty we Francji i tym, ¿e MARIA MAGDALENA przyp³ynê³a ³odzi± i wysz³a na l±d we Francji - na pami±tkê tego wydarzenia jest francuskie s³owo MARE czyli Morze, oczywi¶cie popaprane katole musia³y to wszystko obróciæ w co¶ negatywnego i powsta³o s³owo nightMARE czyli Koszmar - bez komentarza...

ale najlepsze z tego wszystkiego jest MERRY CHRISTMAS a raczej MERRY CHRIST MASS czyli Msza Marii i Chrystusa!!! (katolicy by chcieli, ¿eby to by³a Maryja - chcieæ mog±...) 

Kap³an 718'

-1
Zwracaj siê do konkretnych osób, któe mog³y to zrobiæ, a nie do ogó³u, któy nie ma z tym nic wspólnego, albo nie pisz w ogóle
.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2009, 12:20:02 wys³ane przez Hans Olo » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 03, 2009, 12:05:59 »

Kap³anie, choæ prawid³owo napisa³e¶ "Merry Christmas" to ju¿ pomyli³e¶ siê w samym imieniu Marii. Nie brzmi ono Merry ani Meri jak mówisz, a Mary, Maria, Marie, w slangu u¿ywa siê równie¿ Mariah, Mareh, ale nigdy przez "E". Oczywi¶cie mo¿na gdybaæ i rozwa¿aæ podobieñstwo tych s³ów, ale w ten sposób mo¿na by powi±zaæ jeszcze wiêcej znaczeñ ze sob±. Miriam równie¿ nie oznacza "kochaæ" ani "byæ ukochanym", a "byæ piêknym". Piszê to dlatego, ¿e sama noszê imiona Maria Magdalena, wiem sporo o ich pochodzeniu i nigdy nikt w ¿adnym jêzyku nie wypowiedzia³ imienia Maria przez "E". Ju¿ bardziej mo¿na by dywagowaæ nad powi±zaniem s³ów: Mary i marry. Pierwsze to imiê, drugie oznacza "¿eniæ siê".
Merry Christmas mog³o by oznaczaæ w dos³ownym t³umaczeniu "Radosnej Mszy Chrystusowej", ale nie mo¿na pomin±æ tu faktu, ¿e msza pisana jest przez dwie literki "S" na koñcu, czyli "mass", podczas gdy w s³owie ¶wiêta mamy jedn± "S" - Christmas. Gdyby rozdzieliæ je na dwa cz³ony mamy Christ (Chrystus) i Mas. I choæ naj³atwiej jest uwa¿aæ, ¿e chodzi tu o mszê, to radzi³abym siê zastanawiæ nad tym "mas", który daje podstawê dla stworzenia s³owa "Master" czyli w³adca b±d¼ mistrz (w³a¶nie ze wzglêdu na brak dodatkowej litery "S", która utworzy³a by ca³kowicie inne s³owo - msza).

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 03, 2009, 12:22:00 »

Ciekawe. "Laik" wypunktowa³ "wieloletniego i s³awengo" "analityka".
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 03, 2009, 23:55:43 »

( MAG ) - królowa Orionu - linia rodowa Grala.
Mag - Matrix of Ag(ni) - Matrix of Fire Blood DNA.
Magdalena ?  (pol) - w istocie Mag-dala, Amygdala, Mag-dalen - TO TOWER. Tower of Mygdal
Strony: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: