Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 11, 2025, 16:42:59

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Katolicy - czyÂżby faktycznie zamkniĂŞcie umysÂłowe?  (Przeczytany 39381 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 06, 2009, 14:16:06 »

LINDA s³usznie zauwa¿y³a i¿ nikt nie bêdzie siê czepiaÌ PRAWDZIWEGO ezoteryka... Oni maj¹ dar, zdolnoœÌ, w³aœciwoœci czy jak to zwa³. Ale zarówno po stronie ezoteryków jest jakieœ 5% prawdziwych tak jak i po stronie katolików bêdzie z 5% /% to czysty strza³ a nie sprawdzone statystyki co by siê nikt nie czepia³ Jêzyk/
Problem z ezoterykami le¿y gdzie indziej. To nie chodzi o to ¿e wszyscy maj± zamkniête umys³y i ich olewaj±, tylko dla tego, ¿e po¶ród nich jest MASA OSZUSTÓW i to w³a¶nie oni przyprawili tym prawdziwym etykietkê naci±gaczy, braku zaufania, bujd i fikcji.

a to akurat niestety - ÂświĂŞta prawda!

pogrubienie moje dla podkreÂślenia z jakim fragmentem tej wypowiedzi siĂŞ zgadzam...

718'
LINDA
Gość
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 06, 2009, 14:22:36 »

UÂśmiech
Jest jakis sposĂłb , ;)by taka osobe,ktĂłra nie jest oszustem w tej kwesti ,poznac odrazu czy trzeba na to lat obserwacji,bliskosci z niÂą.Na co zwrĂłcic w pierwszej kolejnosci uwagĂŞ,by sie po raz kolejny nie rozczarowac MrugniĂŞcie
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 06, 2009, 14:40:07 »

przykro mi ale nie wiem - nie jestem OSZUSTEM niestety  DuÂży uÂśmiech

trzeba siê znaÌ na rzeczy, tylko wtedy siê wie czy ktoœ nas oszukuje czy nie - tacy ludzie potrafiaj¹ udawaÌ ró¿ne zachowania i zachowywaÌ siê w sposób taki jaki od nich oczekujemy, mówi¹ to co chcemy sami uslyszeÌ - nie myœl¹c tak, tacy ludzie s¹ te¿ doskona³ymi socjotechnikami... - wiele razy to widzia³em i nie dam siê ju¿ - mówi¹c kolokwialnie - nabraÌ

KoÂśció³ Katolicki wiedzie w tym prym, majÂą pa³êczke pierwszenstwa i nikt siĂŞ imi nie moÂże nawet rĂłwnaĂŚ - chyba, Âże przebije te DWA TYSIÂĄCE LAT  ZÂły

718'
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2009, 14:41:22 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
daffynsky
Gość
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 06, 2009, 14:43:17 »

Pewnie kaÂżdy ma jakieÂś metody weryfikacji zdolnoÂści. Ja sobie kiedyÂś dla testu wypracowaÂłem "metodĂŞ sprzecznej milczÂącej obserwacji".
Je¶li masz depresjê u¶miechasz siê, je¶li jeste¶ singlem zak³adasz pier¶cionek "zarêczynowy" albo obr±czkê, je¶li jeste¶ biedna ubierasz siê w najlepsze ciuchy jak na randkê itd. Po czym przedstawiasz swój problem nie wal±c z grubej rury na starcie oczywi¶cie, wys³uchujesz i wychodzisz. Je¶li kto¶ ma dar /jasnowidz, tarocista itd/ to po wyj¶ciu wiesz o tym i mo¿esz spróbowaæ jeszcze jednej wizyty. NIE WOLNO ZAPRASZAÆ ICH do domu a jak parkujesz przed ich domem to lepiej 2 ulice dalej by nie widzia³ czym przyjecha³a¶. Ja zawsze mia³em 2-3 bilety na autobus i dawa³em do zrozumienia ¿e komunikacja miejska to to czego u¿ywam. W oczach oszusta stajesz siê marnym k±skiem, a prawdziwy nie zwróci na to ¿adnej uwagi.
Wa¿ne jest by obserwowaÌ jakie pytania owa osoba zadaje i czy nie dochodzi do Twojej odpowiedzi metod¹ prób i b³êdów. ObserwowaÌ nachalnoœÌ i materializm który przez wiêkszoœÌ z oszustów wychodzi jak s³oma z butów.
LINDA
Gość
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 06, 2009, 14:55:10 »

UÂśmiech

Cyli najlepiej skupic sie na sobie..bo i tak nie mamy szans...Wszystko jest wiĂŞc kwesiÂą wiary             
 ale rĂłwniez intuicji.MyÂśli naszych na temat innych osĂłb niestety nie wyeliminujemy,a to one wÂłasnie
 bĂŞda zrĂłdÂłem naszych przekonaĂą. UÂśmiech

======================================================

« Odpowiedz #55 : Czerwiec 06, 2009, 15:58:30   

--------------------------------------------------------------------------------
Cytat: daffynsky
Pewnie kaÂżdy ma jakieÂś metody weryfikacji zdolnoÂści. Ja sobie kiedyÂś dla testu wypracowaÂłem "metodĂŞ sprzecznej milczÂącej obserwacji".
Je¶li masz depresjê u¶miechasz siê, je¶li jeste¶ singlem zak³adasz pier¶cionek "zarêczynowy" albo obr±czkê, je¶li jeste¶ biedna ubierasz siê w najlepsze ciuchy jak na randkê itd. Po czym przedstawiasz swój problem nie wal±c z grubej rury na starcie oczywi¶cie, wys³uchujesz i wychodzisz. Je¶li kto¶ ma dar /jasnowidz, tarocista itd/ to po wyj¶ciu wiesz o tym i mo¿esz spróbowaæ jeszcze jednej wizyty. NIE WOLNO ZAPRASZAÆ ICH do domu a jak parkujesz przed ich domem to lepiej 2 ulice dalej by nie widzia³ czym przyjecha³a¶. Ja zawsze mia³em 2-3 bilety na autobus i dawa³em do zrozumienia ¿e komunikacja miejska to to czego u¿ywam. W oczach oszusta stajesz siê marnym k±skiem, a prawdziwy nie zwróci na to ¿adnej uwagi.
Wa¿ne jest by obserwowaÌ jakie pytania owa osoba zadaje i czy nie dochodzi do Twojej odpowiedzi metod¹ prób i b³êdów. ObserwowaÌ nachalnoœÌ i materializm który przez wiêkszoœÌ z oszustów wychodzi jak s³oma z butów.

Super sposĂłb..zastosujĂŞ napewno..zawsze to cos..ciekawe dlaczego sama na to nie wpadÂłam?   Chichot

ScaliÂłem posty
Darek

Lindo, jeœli masz coœ dopisaÌ a pod Twoim postem nikt nie umieœci³ odpowiedzi, to korzystasz z opcji "modyfikuj wiadomoœÌ".
Powodzenia.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2009, 15:14:06 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 06, 2009, 16:41:53 »

Nie ufam Âżadnym tarocistom; caÂły kit polega na tym, Âże na 10 wró¿eĂą, raz ukÂładajÂą im siĂŞ karty tak, Âże pasujÂą do przyszÂłych wydarzeĂą. Ludzie ktĂłrzy dali siĂŞ ponieœÌ ezoterycznej bajce, czytajÂą kazdÂą ksi¹¿ke na temat magii itp, a potem bezgranicznie w to wierzÂą. Dobija mnie jak ktoÂś twierdzi, Âże ,,to istnieje i kropka''. Tak samo gdy ktoÂś prĂłbuje Wam udowodniĂŚ, Âże Âświat duchowy istnieje. Gowny argument - zbyt niski poziom rozwoju UÂśmiech W wiĂŞkszoÂści te ,,odczucia duchowe'' to zwykÂła reakcja chemiczna zachodzÂąca w mĂłzgu. Jedni chcÂą coÂś odczuwaĂŚ medytujÂąc i myÂślÂą, Âże odczuwajÂą - bo tego siĂŞ spodziewajÂą. WedÂług mnie jeÂśli naprawdĂŞ chcemy poznaĂŚ Âświat i tajemnice bytu powinniÂśmy myÂśleĂŚ kreatywnie, zrozumieĂŚ, Âże nasza rzeczywistoœÌ to chÂłodna materia, a co siĂŞ za niÂą kryje to dowiemy siĂŞ z czasem. PowinniÂśmy uÂżywaĂŚ mĂłzgu i zdaĂŚ sobie sprawĂŞ, Âże jest bardziej niezwykÂły niÂż nam siĂŞ wydaje, Âże to on jest ÂźrĂłdÂłem naszej percepcji. Ludzie zadjÂą sobie np pytanie - czym jest deja vu? Wspomnienia z poprzednich wcieleĂą? A teraz zamknijmy to na chwilĂŞ do kosza i pomyslmy - moÂże po prostu mĂłzg zareagowaÂł z opóŸnieniem i wydaje nam siĂŞ Âże widzieliÂśmy tÂą scene na ktĂłrÂą przed chwilÂą patrzyliÂśmy. Czy warto ufaĂŚ intuicji? Czy jest ona skutkiem po³¹czenia z innym wymiarem? Nie, po prostu w czasie krĂłtszym niÂż sekunda mĂłzg analizuje miliony rozwiÂązaĂą i prawdopodobieĂąstw na podstawie doÂświadczeĂą. I nie trzeba pisaĂŚ o tym 400-stronowych ksi¹¿ek lejÂąc wode na temat percepcji pozazmysÂłowej. MoÂże siĂŞ mylĂŞ, ale na razie pozostanĂŞ przy tym. Co do katolikĂłw - teÂż moÂżna siĂŞ przyczepiĂŚ, ale zawsze znajdzie siĂŞ ziarno prawda w ich dogmatach.

“NiezrozumiaÂła technika moÂże siĂŞ wydawaĂŚ magiÂą. “
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #56 : Czerwiec 06, 2009, 17:01:46 »

Bonifacy1 UÂśmiech To jak wytÂłumaczysz fakt Âże niektĂłrzy ludzie widzÂą duchy zmarÂłych? KiedyÂś Dniel Olbrychski opowiadaÂł jak zobaczyÂł ducha ( wtedy jeszcze nie wiedziaÂł Âże zginÂą tragicznie) swojego przyjaciela Zbyszka Cybulskiego ? To tylko maÂły przykÂład ,ale wystarczy Âże zajrzysz w wÂątek o duchach,to zobaczysz co ludzie pisza na ten temat.
Ale,ale.....zaraz ! przeceÂż ty jesteÂś duchem Bonifacym JĂŞzyk

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
daffynsky
Gość
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 06, 2009, 17:07:40 »

Bonifacy1...
Ja rĂłwnieÂż nie przepadam za tarocistami, ale przeanalizowaÂłem wiele sytuacji ktĂłrych nie moÂżna wytÂłumaczyĂŚ w inny sposĂłb jak tylko poprzez branie pod uwagĂŞ iÂż niektĂłre osoby majÂą niesamowite zdolnoÂści.
Kilka razy przekona³em siê o tym osobiœcie, wró¿ka, astrolog, medium. Kilka procent z odwiedzonych ludzi "wyœpiewa³o" mi moje ¿ycie przesz³e jak i teraŸniejsze w szczegó³ach tylko patrz¹c na mnie albo znaj¹c datê, godzinê i miejsce urodzenia, wiêc coœ w tym jest. Zupe³nie inn¹ spraw¹ jest traktowanie ich jak jakiœ wyroczni, tego nie powinno siê raczej robiÌ bo jak ju¿ wczeœniej pisa³em zdarzaj¹ siê oszuœci.

Mnie katolika teÂż moÂżna niejako uwaÂżaĂŚ za "oszusta", poniewaÂż nie jestem wstanie udowodniĂŚ Tobie iÂż BĂłg w ktĂłrego wierzĂŞ faktycznie istnieje.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2009, 17:12:03 wysłane przez daffynsky » Zapisane
Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 06, 2009, 17:30:00 »

Oczywiście, że niektórych rzeczy nie można wytłumaczyć. Rozumiem, być może widzi duchy. Wierzę w takie rzeczy jak psychokineza, prekognicja, telepatia jasnowidzenie, ponieważ byłem świadkiem manifestacji niektórych tych zjawisk. Jednak ja łączę to z możliwościami mózgu. Sam zanim po raz pierwszy poruszyłem przedmiot siłą woli, bardzo dbałem o takie szczegóły jak brak najmniejszych podmuchów itp. Czasami spotykam się z rzeczami co do których wyjaśnienia n ie jestem pewien.  Najprawdopodobniej po śmierci nasza świadomość nie umiera, lecz duchy nie musimy od razu nazywać duszami. Być może to jakieś odzwierciedlenie nas? Kto wie, może pokazują nas jacy byliśmy za życia, lecz w rzeczyswistosci się inkarnujemy albo ,,gdzieś'' idziemy. Może to sygnały z Akaszy czy coś w tym stylu, nie wiem.
,, To tylko mały przykład ,ale wystarczy że zajrzysz w wątek o duchach,to zobaczysz co ludzie pisza na ten temat''

Połowa to mogą byś bajki.

Ciekawi mnie jeszcze temat UFO. Czy oni wiedzą, że dzielimy ich na jakiś reptalian, plejadan itd UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2009, 17:30:42 wysłane przez Bonifacy1 » Zapisane
daffynsky
Gość
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 06, 2009, 17:43:12 »

Jednak ja ³¹czê to z mo¿liwoœciami mózgu.

Czêœciowo siê z Tob¹ zgodzê, ale jak fizycznie dostaje siê kopa w przys³owiowy ³eb, czujesz ból a si³¹ odrzutu siê przesuwasz w przeciwn¹ stronê od czegoœ czego nie widaÌ to wybacz. Kontakt z duchami /bytami/ nie zawsze jest mi³y.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #60 : Czerwiec 06, 2009, 18:00:42 »

zjawisko deja vu zostaÂło wyjaÂśnione przez naukĂŞ - adnotacja do jednego z powyÂższych postĂłw (Bonifacego)
Thotal
Gość
« Odpowiedz #61 : Czerwiec 06, 2009, 23:04:05 »

Ateista w piekle

Zmar ³ ateista i trafi³ do piek³a. Przera¿ony, na dr¿¹cych nogach staje
przed bramÂą. PotĂŞÂżne wrota nabijane ĂŚwiekami, pÂłonÂący ogniem napis
PIEKLO, swad siarki, krzyki i jĂŞki.
ZastukaÂł koÂłatkÂą w drzwi i z  niepokojem sÂłuchaÂł szczeku otwierajÂących
siĂŞ zamkĂłw.  A tu...  ...Drzwi otwiera mu DiabeÂł, w garniturze od
Armaniego, stylowa  fryzura, elegancko przystrzyÂżona brĂłdka.
- A witam, witam, zapraszamy do Âśrodka.
Ateista wchodzi niepewnie, a DiabeÂł do niego: •- AleÂż niech siĂŞ Pan tak nie obawia. Tu nie bijÂą. WÂłaÂściwie to tutaj
jest peÂłen luz, zero kar cielesnych. No, bo wÂłaÂściwie to, co my
moglibyÂśmy tym duszyczkom zabraniaĂŚ? No, co? Nakrzyczymy na nich?  Sam
Pan wie, ze to nie dziaÂła.
Zacz¹³ Diabe³ oprowadzaÌ ateistê po Piekle.
- Tu w tej sali mamy restauracje. ProszĂŞ ÂśmiaÂło wpadaĂŚ, kiedy tylko
bĂŞdzie miaÂł Pan ochotĂŞ. Dania z caÂłego Âświata, 24 godziny na dobĂŞ, •oczywiÂście wszystko w najlepszym gatunku i... ZupeÂłnie gratis.
WĂŞdrujÂą dalej: •- Tutaj jest nasz klub.
Ateista przetar³ oczy ze zdumienia. W œrodku pó³nagie dziewczêta
serwowaÂły cygara i drinki, para dziewczÂąt taĂączyÂła przy rurze.
- OczywiÂście wpadaj, kiedy tylko masz ochotĂŞ. Najlepsze kubaĂąskie  cygara
i wszystkie gatunki alkoholi z caÂłego Âświata. No i dziewczynki  tez sÂą
zawsze chĂŞtne do rozmowy i zabawy.
Weszli, do nastĂŞpnej komnaty: •- W tej sali jest nasza biblioteka. MoÂżesz tu siĂŞ oddawaĂŚ lekturze
dowolnych ksi¹¿ek, tak¿e tych ocenzurowanych na górze. Co tylko na
ziemi napiszÂą, zaraz siĂŞ tutaj pojawia. Czuj siĂŞ jak u siebie w domu.
Wszystko jest do Twojej dyspozycji.
DiabeÂł prowadzi go dalej. ZatrzymaÂł siĂŞ na chwile przed wielkimi
pancernymi drzwiami, jak do sejfu
- Zaczekaj chwilkĂŞ, sprawdzĂŞ tylko cos - powiedziaÂł do ateisty i
otworzyÂł drzwi.
Ateista zerkn¹³ mu przez ramie, a tam, a¿ w³os mu siê na g³owie
zjeÂżyÂł. PotĂŞpione dusze, smoÂła, dym, ogieĂą, jĂŞki i wrzaski.
- A ttto, co to jeeest? - spytaÂł jÂąkajÂąc siĂŞ bardzo przestraszony
- AleÂż tym siĂŞ kompletnie nie przejmuj, to katolicy, jak sobie
wymyÂślili, tak majÂą!
Kiara
Gość
« Odpowiedz #62 : Czerwiec 07, 2009, 10:24:21 »

Bog nie jest ISTOTA , ktora  sie obraza, gdyby tak bylo byl by niedoskonaly. To ludzie obrazaja siebie epitetami , ktore kieruja w Jego strone.
Bog Stworca jest jeden, jednak kazda z religji tworzy sobie Jego obraz na swoja miare i manipuluje swiadomoscia ludzka dla wlasnych korzysci. Zadna nie spelnila pierwotnego celu , przekazania wiedzy o Zaswiatach oraz prawdziwym celu zycia Czlowieka na ziemi.
I tu istotnie mozna mowic o naiwnosci wielu przywodcow religijnych graniczacych ulomnoscia umyslowa, jezeli sadza iz planem swoich umyslow moga zdominowac zamysl Stworcy.Nic z tego.
Wczesniej czy pozniej ( a w nam wspolczesnych czasach) naprawde w granicach najblizszych  3 lat caly ten religijny falsz ukaze swoja prawdziwa twarz. Odkryte zostana nieczyste intecje ludzi , ktorzy tworzyli i tworza cala religijna mitologie dla swoich celi i korzysci.
Ludzie poczuja i dowiedza sie jak bardzo byli oklamywani przez wieki.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2009, 12:29:46 wysłane przez Kiara » Zapisane
muszin
Gość
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 07, 2009, 12:05:49 »

Je¿eli chcecie siê wypowiedzieÌ na jakiœ temat to w taki sposób jak Kiara a nie pisaÌ posty które tworz¹ bezsensowne k³ótnie ...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2009, 12:06:05 wysłane przez muszin » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #64 : Czerwiec 07, 2009, 12:09:37 »

Cytat: Chanell
718 obraziÂłeÂś Boga ,a tego siĂŞ nie robi.

AbstrahujÂąc od zachowaĂą KapÂłana 718, ale czy moÂżna obraziĂŚ Boga?
CzÂłowieka moÂżna, w zaleÂżnoÂści z jakiego poziomu przyjmuje to , co do niego kierowane. Ale Boga? Tego, ktĂłry jest we Wszystkim? KtĂłry jest CAÂŁÂĄ ÂŚWIADOMOÂŚCIÂĄ, w tym takÂże tÂą czÂąstkowÂą, dostĂŞpnÂą KapÂłanowi? Nie sÂądzĂŞ, by BĂłg byÂł obraÂżony, chyba, Âże mĂłwimy o bogu z maÂłej litery.
Nie wszystko da siĂŞ mierzyĂŚ ludzkÂą miarÂą.

A zachowanie Kap³ana, to nie tylko jego lekcja ale tak¿e nasza. A mo¿e przede wszystkim nasza? Dopóki coœ nas boli, to jest to w nas i tego trzeba w sobie szukaÌ. Kap³an oddaje nam du¿¹ przys³ugê i s¹dzê, ¿e dla nas wa¿niejsza jest nasza reakcja wraz z tym co czujemy i z czym siê uto¿samiamy ni¿ jego zachowanie.
KapÂłan 718, to doskonaÂły sprawdzian na naszÂą neutralnoœÌ i nie tylko …
To doskonaÂły nasz nauczyciel i nasze lustro nieprzypadkowe. Nie dostrzegacie z jakiego poziomu pÂłynÂą odpowiedzi dla KapÂłana?
Ale to moje zdanie.  UÂśmiech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #65 : Czerwiec 07, 2009, 23:08:14 »

ptaszku UÂśmiech
Masz racjê ,to dla nas jest lekcja i wszyscy musimy ja odrobiÌ.Zgadzam siê z Tob¹,jednak we mnie tkwi mocno zakorzeniony szacunek dla Boga i bogobojnoœÌ.Mo¿e dlatego tak zareagowa³am.Zdajê sobie sprawê za Kap³an ma ogromn¹ wiedzê kabalistyczn¹ i nie tylko,ale marnuje nie potrzebnie czas na przepychanki s³owne.Wybacz 718 ale tak w³aœnie uwa¿am.
Pozdrawiam serdecznie UÂśmiech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
arteq
Gość
« Odpowiedz #66 : Czerwiec 07, 2009, 23:31:49 »

Ptak, ale o czym Ty do nas mĂłwisz? 718 lÂży czĂŞsto wiele osĂłb i mamy mu za to jeszcze dziĂŞkowaĂŚ? W takim razie dlaczego Ty nie dziĂŞkowaÂłaÂś kiedyÂś na forum za pewne lekcje tylko wykrzykiwaÂłaÂś o cenzurze i takich tam? Dlaczego w takim razie nie postrzegasz innych jako "nauczycieli" tylko jako wichrzycieli?

A wedÂług mnie Boga moÂżna obraziĂŚ wieloma zachowaniami ale to temat na nieco innÂą dyskusjĂŞ.
Mora
Gość
« Odpowiedz #67 : Czerwiec 07, 2009, 23:58:31 »

Je¿eli chcecie siê wypowiedzieÌ na jakiœ temat to w taki sposób jak Kiara a nie pisaÌ posty które tworz¹ bezsensowne k³ótnie ...
Rozumiem tylko Kiara tutaj ma immunitet i jest nie omylna. Respekt.

BĂłg jest wszystkim. ChociaÂż ja tego nie lubiĂŞ nazywaĂŚ bogiem.
Bóg nie jest osobowy ludzie... Nie patrzy na was i nie os¹dza tak jak myœli wiêkszoœÌ katolików.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2009, 00:04:02 wysłane przez Mora » Zapisane
muszin
Gość
« Odpowiedz #68 : Czerwiec 08, 2009, 07:49:57 »

Nie Mora UÂśmiech Kiara nie ma immunitetu tylko napisaÂła, ale napisaÂła o Bogu w sposĂłb kulturalny, nie zaczepny UÂśmiech o to mi chodziÂło a co do kwestii Boga sie zgadzam UÂśmiech
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #69 : Czerwiec 08, 2009, 08:16:14 »

BOGA siê nie da obraziæ, a tym bardziej boha urojonego, który nie istnieje - jak w przypadku katolików! te¿ siê zgadazam z Mor±, zawsze to powtarzam, ma³o tego BÓG nie jest ani dobry ani ³zy lecz SPRWIEDLIWY - dlatego s± wojny, z³o i zabijanie - zbieraj± ludzie plon tego co zasiali, BÓG siê w to nie wtr±ca - sami siê mordujemy i wykañczamy...

718'
zigrin
Gość
« Odpowiedz #70 : Czerwiec 08, 2009, 13:36:20 »

ÂŻarliwoœÌ o ÂświÂątyniĂŞ kamiennÂą… potrafiÂła poÂżeraĂŚ nawet Jezusa:

Jan. 2:14-17
14. I zasta³ w œwi¹tyni sprzedaj¹cych wo³y i owce, i go³êbie, i siedz¹cych wekslarzy.
15. I skrĂŞciwszy bicz z powrĂłzkĂłw, wypĂŞdziÂł ich wszystkich ze ÂświÂątyni wraz z owcami i woÂłami; wekslarzom rozsypaÂł pieniÂądze i stoÂły powywracaÂł,
16. A do sprzedawców go³êbi rzek³: Zabierzcie to st¹d, z domu Ojca mego nie czyùcie targowiska.
17. Wtedy uczniowie jego przypomnieli sobie, ¿e napisano: ¯arliwoœÌ o dom twój po¿era mnie.
(BW)

KaÂżdy z nas, nie jest w jakimÂś szczegĂłle neutralny. Tylko dlaczego wielu ¿¹da od kogoÂś rozliczenia siĂŞ z wÂłasnej nieneutralnoÂści dopiero podczas jej opuszczania… ? Nie sÂądzicie, Âże jest to rodzaj zakamuflowanej obrony nieneutralnoÂści ?

BĂłg (przez duÂże B) jest miÂłoÂściÂą bezwarunkowÂą, ktĂłra stoi w logicznej sprzecznoÂści do wszelkiej formy Jego zdrady i (samo)obraÂżania. JeÂśli jednak ktoÂś tylko dopuszcza takÂą niedoskona³¹ moÂżliwoœÌ, to wszelkie tego konsekwencje przechodzÂą na niego samego…

Pozdrawiam
daffynsky
Gość
« Odpowiedz #71 : Czerwiec 08, 2009, 14:10:46 »

Niektóre rzeczy trzeba przeczytaÌ, poj¹Ì i zrozumieÌ /w tym przypadku wierzenia katolików/, ale niektórzy musz¹ do tego dorosn¹Ì jak widzê.

Kiedy BĂłg DAÂŁ NAM WOLNÂĄ WOLÊ  przestaÂł siĂŞ "wpieprzaĂŚ" w to co robimy, ale ocenia nas za to jak postĂŞpujemy i jakich dokonujemy wyborĂłw w krytycznych sytuacjach /trzeba znaĂŚ temat jaki siĂŞ go podejmuje/.
MÂłotkiem wbija siĂŞ gwoÂździe ale moÂżna komuÂś rozwaliĂŚ Âłeb. Skoro ktoÂś chce wypowiedzieĂŚ wojnĂŞ i robi to mordujÂąc miliony niewinnych to tak bĂŞdzie /trzeba znaĂŚ temat jaki siĂŞ go podejmuje/.
Bóg siê nie wpieprza i nie k³amie, nie zmienia zdania, nie wymy¶la bajek, nie kontaktuje siê z nami mówi±c o NIBIRU której NIKT NIE WIDZI i tak naprawdê nie zobaczy, nie straszy wizjami nawiedzonych ludzi, nie odgra¿a siê, nie nak³ania do spo¿ywania "magicznych zió³ek" za kaskê, nie nak³ania do niczego i wreszcie... NIE WY£UDZA PIENIÊDZY /trzeba znaæ temat jaki siê go podejmuje/ to robi ko¶ció³ i RYDZYKOWSCY i ró¿nej ma¶ci sekty.

Urojony jest En-Ki w g³owie Pani Lucyny. K³amca, szyderca, NIEUK, i pseudo omnibus który kombinuje, krêci i wreszcie sam gubi siê w swoich k³amstwach /t³umacz±c siê z³ym przekazem a raczej jego odebraniem lol/, dlaczego ? Bo to UROJONY BYT w jej g³owie /a Ona tego nie ogarnia, nie pamiêta co mówi³a nawet bo... szkoda gadaæ/ i najgorsze jest to, ¿e ONA o tym wie, ale KASA jest wa¿niejsza, tak jak robienie przy tym idiotów z ludzi. KA¯DY INTELIGENTNY CZ£OWIEK zobaczy ¿e to nic wiêcej jak tylko GRA POD PUBLIKÊ. Nie mia³a co na staro¶æ ze sob± zrobiæ to jej odwala i wali trzy po trzy by zarobiæ na przys³owiowy "chlebek". Znalaz³a sposób U¶miech R¿n±æ idiotów na kasê i to robi z dobrym skutkiem jak widzê U¶miech - Business is Business Jêzyk Niespe³niona kobitka z mas± problemów, które w³a¶nie leczy na przyg³upach czerpi±c z nich przyjemno¶æ i pseudo dowarto¶ciowanie siê. Taka jest prawda. K³amie i gubi siê w tym, ale... orgazmów mieæ nie bêdzie U¶miech Nie ma mowy Jêzyk
Nawet jest z goÂściem ktĂłry jÂą wspiera i ma rĂłwnie NACIÂĄGANE TEORIE UÂśmiech LOL Chichot

Channeling - OWSZEM. Ale ta kobieta niestety nale¿y do 95% OSZUSTÓW którzy w celu TYLKO I WY£¡CZNIE ZAROBKOWYM ok³amywali ludzi. NIE RAZ siê to potwierdzi³o.

Kaba³a, jasnowidzenie - dlaczego nie ? Ale wierzyÌ ka¿demu co ma wizjê albo widzi przysz³oœÌ to lekka przesada - tym bardziej iœÌ za t¹ wizja w ogieù - g³upota i skazywanie siê na zaœcianek... DURNY ZAŒCIANEK.

SzanujĂŞ paranauki ale obraÂżania na podstawie niezrozumienia nie, przykro mi.

KA¯DY MO¯E WYMY¦LIÆ sobie En-Wi, tudzie¿ Jalako-Ba i masê innych k³amców dziêki którym BÊDZIE MO¯NA ZBIÆ KASÊ Chichot

P.S. Teraz moÂżecie mi daĂŚ bana. Mam to gdzieÂś. Tylko jak juÂż to caÂłkowitego. "RĂłb raz a dobrze". A ja sobie wracam do Photoshopa i pracy - to jest ciekawsze. Jeszcze jedno... NienawidzĂŞ kÂłamstwa, a kto prawdy siĂŞ boi nie jest godzien ÂŻADNEJ DYSKUSJI.

Pytanie: JAK MO¯NA WIERZYÆ W CO¦ CO ZOSTA£O POTWIERDZONE ? JAK MO¯NA WIERZYÆ W K£AMSTWO ?

OdpowiedÂź: Trzeba byĂŚ debilem albo bardzo zagubionym czÂłowiekiem.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2009, 15:17:12 wysłane przez daffynsky » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #72 : Czerwiec 08, 2009, 19:38:00 »

Ptak, ale o czym Ty do nas mĂłwisz? 718 lÂży czĂŞsto wiele osĂłb i mamy mu za to jeszcze dziĂŞkowaĂŚ? W takim razie dlaczego Ty nie dziĂŞkowaÂłaÂś kiedyÂś na forum za pewne lekcje tylko wykrzykiwaÂłaÂś o cenzurze i takich tam? Dlaczego w takim razie nie postrzegasz innych jako "nauczycieli" tylko jako wichrzycieli?

Tak Arteq, powinieneœ dziêkowaÌ za to, ¿e ktoœ Ciê doœwiadcza (chocia¿by i l¿eniem), gdy¿ daje Ci to szansê nauki nie wchodzenia w niechciane stany wibracyjne. Ma³o tego, daje Ci to szansê dostrze¿enia poza ur¹gaj¹cymi s³owami takiego samego cz³owieka, jak Ty, tylko o innych doœwiadczeniach, innej drodze. Daje Ci te¿ to szansê na zrozumienie drugiego cz³owieka i siebie oraz waszych wzajemnych relacji, nie zawsze uœwiadamianych. Daje te¿ mo¿liwoœÌ nauki wybaczania, rozwoju empatii oraz mi³oœci.

ÂŻeby nie byĂŚ goÂłosÂłownÂą, mnie rĂłwnieÂż kiedyÂś zachowanie KapÂłana 718 wkurzaÂło. Teraz widzĂŞ w nim fajnego, mÂłodego czÂłowieka, peÂłnego pasji i szczeroÂści w wyraÂżaniu siebie. Owszem, nie panuje jeszcze nad emocjami, ale to drobiazg do opanowania. KaÂżdemu z nas zdarza siĂŞ jeszcze nie zapanowaĂŚ nad sobÂą i jakoÂś potrafimy sobie wybaczyĂŚ. Dlaczego zatem nie moÂżna wybaczyĂŚ KapÂłanowi? To naprawdĂŞ fajny chÂłopak o wielkim potencjale. Jego „utarczki” na forum wywoÂłujÂą  u mnie czĂŞsto szczery uÂśmiech, bez negatywnego oceniania. I dziĂŞkujĂŞ mu bardzo za to, Âże byÂł jednym z nauczycieli, ktĂłrzy umniejszyli moje ego.

Jest to rĂłwnieÂż odpowiedÂź na Twoje pytanie o moje wczeÂśniejsze reakcje. ByÂło wielu wspaniaÂłych nauczycieli, Ty takÂże nim byÂłeÂś.  UÂśmiech
Teraz, dziĂŞki WAM kochani mam wiĂŞcej w sobie wolnoÂści, nie zatrzymujÂą mnie juÂż takie drobiazgi, jak czyjeÂś sÂłowa.

DZIÊKUJÊ MOIM WSZYSTKIM NAUCZYCIELOM  Z CAÂŁEGO SERCA, KOCHAM WAS.
  UÂśmiech

Ptak  UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2009, 19:41:21 wysłane przez ptak » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #73 : Czerwiec 08, 2009, 20:03:58 »

Ptaku mĂłj najukochaĂąszy, ja teÂż Ci dziĂŞkujĂŞ z caÂłego serca DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam wszystkich podpisujÂąc siĂŞ pod Ptakiem - Thotal UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #74 : Czerwiec 08, 2009, 20:12:34 »

Ptaku mĂłj najukochaĂąszy, ja teÂż Ci dziĂŞkujĂŞ z caÂłego serca DuÂży uÂśmiech

Pozdrawiam wszystkich podpisujÂąc siĂŞ pod Ptakiem - Thotal UÂśmiech

O, Thotaliku, Tobie to chyba szczegĂłlne podziĂŞkowania siĂŞ nale¿¹!  DuÂży uÂśmiech
PamiĂŞtasz nasze „wojny sÂłowno-podjazdowe”?  Jacy to my „sprytni” byliÂśmy …  DuÂży uÂśmiech
Strony: 1 2 [3] 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: