KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 06, 2009, 14:16:06 » |
|
LINDA sÂłusznie zauwaÂżyÂła iÂż nikt nie bĂŞdzie siĂŞ czepiaĂŚ PRAWDZIWEGO ezoteryka... Oni majÂą dar, zdolnoœÌ, wÂłaÂściwoÂści czy jak to zwaÂł. Ale zarĂłwno po stronie ezoterykĂłw jest jakieÂś 5% prawdziwych tak jak i po stronie katolikĂłw bĂŞdzie z 5% /% to czysty strzaÂł a nie sprawdzone statystyki co by siĂŞ nikt nie czepiaÂł  / Problem z ezoterykami leÂży gdzie indziej. To nie chodzi o to Âże wszyscy majÂą zamkniĂŞte umysÂły i ich olewajÂą, tylko dla tego, Âże poÂśrĂłd nich jest MASA OSZUSTĂW i to wÂłaÂśnie oni przyprawili tym prawdziwym etykietkĂŞ naciÂągaczy, braku zaufania, bujd i fikcji.a to akurat niestety - ÂświĂŞta prawda! pogrubienie moje dla podkreÂślenia z jakim fragmentem tej wypowiedzi siĂŞ zgadzam... 718'
|
|
|
|
|
|
|
LINDA
Gość
|
 |
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 06, 2009, 14:22:36 » |
|
 Jest jakis sposĂłb , ;)by taka osobe,ktĂłra nie jest oszustem w tej kwesti ,poznac odrazu czy trzeba na to lat obserwacji,bliskosci z niÂą.Na co zwrĂłcic w pierwszej kolejnosci uwagĂŞ,by sie po raz kolejny nie rozczarowac 
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 06, 2009, 14:40:07 » |
|
przykro mi ale nie wiem - nie jestem OSZUSTEM niestety  trzeba siê znaÌ na rzeczy, tylko wtedy siê wie czy ktoœ nas oszukuje czy nie - tacy ludzie potrafiaj¹ udawaÌ ró¿ne zachowania i zachowywaÌ siê w sposób taki jaki od nich oczekujemy, mówi¹ to co chcemy sami uslyszeÌ - nie myœl¹c tak, tacy ludzie s¹ te¿ doskona³ymi socjotechnikami... - wiele razy to widzia³em i nie dam siê ju¿ - mówi¹c kolokwialnie - nabraÌ Koœció³ Katolicki wiedzie w tym prym, maj¹ pa³êczke pierwszenstwa i nikt siê imi nie mo¿e nawet równaÌ - chyba, ¿e przebije te DWA TYSI¥CE LAT  718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2009, 14:41:22 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
daffynsky
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 06, 2009, 14:43:17 » |
|
Pewnie ka¿dy ma jakieœ metody weryfikacji zdolnoœci. Ja sobie kiedyœ dla testu wypracowa³em "metodê sprzecznej milcz¹cej obserwacji". Jeœli masz depresjê uœmiechasz siê, jeœli jesteœ singlem zak³adasz pierœcionek "zarêczynowy" albo obr¹czkê, jeœli jesteœ biedna ubierasz siê w najlepsze ciuchy jak na randkê itd. Po czym przedstawiasz swój problem nie wal¹c z grubej rury na starcie oczywiœcie, wys³uchujesz i wychodzisz. Jeœli ktoœ ma dar /jasnowidz, tarocista itd/ to po wyjœciu wiesz o tym i mo¿esz spróbowaÌ jeszcze jednej wizyty. NIE WOLNO ZAPRASZAà ICH do domu a jak parkujesz przed ich domem to lepiej 2 ulice dalej by nie widzia³ czym przyjecha³aœ. Ja zawsze mia³em 2-3 bilety na autobus i dawa³em do zrozumienia ¿e komunikacja miejska to to czego u¿ywam. W oczach oszusta stajesz siê marnym k¹skiem, a prawdziwy nie zwróci na to ¿adnej uwagi. Wa¿ne jest by obserwowaÌ jakie pytania owa osoba zadaje i czy nie dochodzi do Twojej odpowiedzi metod¹ prób i b³êdów. ObserwowaÌ nachalnoœÌ i materializm który przez wiêkszoœÌ z oszustów wychodzi jak s³oma z butów.
|
|
|
|
|
|
|
LINDA
Gość
|
 |
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 06, 2009, 14:55:10 » |
|
 Cyli najlepiej skupic sie na sobie..bo i tak nie mamy szans...Wszystko jest wiĂŞc kwesiÂą wiary ale rĂłwniez intuicji.MyÂśli naszych na temat innych osĂłb niestety nie wyeliminujemy,a to one wÂłasnie bĂŞda zrĂłdÂłem naszych przekonaĂą.  ====================================================== « Odpowiedz #55 : Czerwiec 06, 2009, 15:58:30 -------------------------------------------------------------------------------- Pewnie kaÂżdy ma jakieÂś metody weryfikacji zdolnoÂści. Ja sobie kiedyÂś dla testu wypracowaÂłem "metodĂŞ sprzecznej milczÂącej obserwacji". JeÂśli masz depresjĂŞ uÂśmiechasz siĂŞ, jeÂśli jesteÂś singlem zakÂładasz pierÂścionek "zarĂŞczynowy" albo obrÂączkĂŞ, jeÂśli jesteÂś biedna ubierasz siĂŞ w najlepsze ciuchy jak na randkĂŞ itd. Po czym przedstawiasz swĂłj problem nie walÂąc z grubej rury na starcie oczywiÂście, wysÂłuchujesz i wychodzisz. JeÂśli ktoÂś ma dar /jasnowidz, tarocista itd/ to po wyjÂściu wiesz o tym i moÂżesz sprĂłbowaĂŚ jeszcze jednej wizyty. NIE WOLNO ZAPRASZAĂ ICH do domu a jak parkujesz przed ich domem to lepiej 2 ulice dalej by nie widziaÂł czym przyjechaÂłaÂś. Ja zawsze miaÂłem 2-3 bilety na autobus i dawaÂłem do zrozumienia Âże komunikacja miejska to to czego uÂżywam. W oczach oszusta stajesz siĂŞ marnym kÂąskiem, a prawdziwy nie zwrĂłci na to Âżadnej uwagi. WaÂżne jest by obserwowaĂŚ jakie pytania owa osoba zadaje i czy nie dochodzi do Twojej odpowiedzi metodÂą prĂłb i b³êdĂłw. ObserwowaĂŚ nachalnoœÌ i materializm ktĂłry przez wiĂŞkszoœÌ z oszustĂłw wychodzi jak sÂłoma z butĂłw. Super sposĂłb..zastosujĂŞ napewno..zawsze to cos..ciekawe dlaczego sama na to nie wpadÂłam? ScaliÂłem posty DarekLindo, jeÂśli masz coÂś dopisaĂŚ a pod Twoim postem nikt nie umieÂściÂł odpowiedzi, to korzystasz z opcji "modyfikuj wiadomoœÌ". Powodzenia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2009, 15:14:06 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Bonifacy1
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 06, 2009, 16:41:53 » |
|
Nie ufam Âżadnym tarocistom; caÂły kit polega na tym, Âże na 10 wró¿eĂą, raz ukÂładajÂą im siĂŞ karty tak, Âże pasujÂą do przyszÂłych wydarzeĂą. Ludzie ktĂłrzy dali siĂŞ ponieœÌ ezoterycznej bajce, czytajÂą kazdÂą ksi¹¿ke na temat magii itp, a potem bezgranicznie w to wierzÂą. Dobija mnie jak ktoÂś twierdzi, Âże ,,to istnieje i kropka''. Tak samo gdy ktoÂś prĂłbuje Wam udowodniĂŚ, Âże Âświat duchowy istnieje. Gowny argument - zbyt niski poziom rozwoju  W wiĂŞkszoÂści te ,,odczucia duchowe'' to zwykÂła reakcja chemiczna zachodzÂąca w mĂłzgu. Jedni chcÂą coÂś odczuwaĂŚ medytujÂąc i myÂślÂą, Âże odczuwajÂą - bo tego siĂŞ spodziewajÂą. WedÂług mnie jeÂśli naprawdĂŞ chcemy poznaĂŚ Âświat i tajemnice bytu powinniÂśmy myÂśleĂŚ kreatywnie, zrozumieĂŚ, Âże nasza rzeczywistoœÌ to chÂłodna materia, a co siĂŞ za niÂą kryje to dowiemy siĂŞ z czasem. PowinniÂśmy uÂżywaĂŚ mĂłzgu i zdaĂŚ sobie sprawĂŞ, Âże jest bardziej niezwykÂły niÂż nam siĂŞ wydaje, Âże to on jest ÂźrĂłdÂłem naszej percepcji. Ludzie zadjÂą sobie np pytanie - czym jest deja vu? Wspomnienia z poprzednich wcieleĂą? A teraz zamknijmy to na chwilĂŞ do kosza i pomyslmy - moÂże po prostu mĂłzg zareagowaÂł z opóŸnieniem i wydaje nam siĂŞ Âże widzieliÂśmy tÂą scene na ktĂłrÂą przed chwilÂą patrzyliÂśmy. Czy warto ufaĂŚ intuicji? Czy jest ona skutkiem po³¹czenia z innym wymiarem? Nie, po prostu w czasie krĂłtszym niÂż sekunda mĂłzg analizuje miliony rozwiÂązaĂą i prawdopodobieĂąstw na podstawie doÂświadczeĂą. I nie trzeba pisaĂŚ o tym 400-stronowych ksi¹¿ek lejÂąc wode na temat percepcji pozazmysÂłowej. MoÂże siĂŞ mylĂŞ, ale na razie pozostanĂŞ przy tym. Co do katolikĂłw - teÂż moÂżna siĂŞ przyczepiĂŚ, ale zawsze znajdzie siĂŞ ziarno prawda w ich dogmatach. “NiezrozumiaÂła technika moÂże siĂŞ wydawaĂŚ magiÂą. “
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 06, 2009, 17:01:46 » |
|
Bonifacy1  To jak wytÂłumaczysz fakt Âże niektĂłrzy ludzie widzÂą duchy zmarÂłych? KiedyÂś Dniel Olbrychski opowiadaÂł jak zobaczyÂł ducha ( wtedy jeszcze nie wiedziaÂł Âże zginÂą tragicznie) swojego przyjaciela Zbyszka Cybulskiego ? To tylko maÂły przykÂład ,ale wystarczy Âże zajrzysz w wÂątek o duchach,to zobaczysz co ludzie pisza na ten temat. Ale,ale.....zaraz ! przeceÂż ty jesteÂś duchem Bonifacym 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
daffynsky
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 06, 2009, 17:07:40 » |
|
Bonifacy1... Ja równie¿ nie przepadam za tarocistami, ale przeanalizowa³em wiele sytuacji których nie mo¿na wyt³umaczyÌ w inny sposób jak tylko poprzez branie pod uwagê i¿ niektóre osoby maj¹ niesamowite zdolnoœci. Kilka razy przekona³em siê o tym osobiœcie, wró¿ka, astrolog, medium. Kilka procent z odwiedzonych ludzi "wyœpiewa³o" mi moje ¿ycie przesz³e jak i teraŸniejsze w szczegó³ach tylko patrz¹c na mnie albo znaj¹c datê, godzinê i miejsce urodzenia, wiêc coœ w tym jest. Zupe³nie inn¹ spraw¹ jest traktowanie ich jak jakiœ wyroczni, tego nie powinno siê raczej robiÌ bo jak ju¿ wczeœniej pisa³em zdarzaj¹ siê oszuœci.
Mnie katolika teÂż moÂżna niejako uwaÂżaĂŚ za "oszusta", poniewaÂż nie jestem wstanie udowodniĂŚ Tobie iÂż BĂłg w ktĂłrego wierzĂŞ faktycznie istnieje.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2009, 17:12:03 wysłane przez daffynsky »
|
|
|
|
|
Bonifacy1
Gość
|
 |
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 06, 2009, 17:30:00 » |
|
Oczywiście, że niektórych rzeczy nie można wytłumaczyć. Rozumiem, być może widzi duchy. Wierzę w takie rzeczy jak psychokineza, prekognicja, telepatia jasnowidzenie, ponieważ byłem świadkiem manifestacji niektórych tych zjawisk. Jednak ja łączę to z możliwościami mózgu. Sam zanim po raz pierwszy poruszyłem przedmiot siłą woli, bardzo dbałem o takie szczegóły jak brak najmniejszych podmuchów itp. Czasami spotykam się z rzeczami co do których wyjaśnienia n ie jestem pewien. Najprawdopodobniej po śmierci nasza świadomość nie umiera, lecz duchy nie musimy od razu nazywać duszami. Być może to jakieś odzwierciedlenie nas? Kto wie, może pokazują nas jacy byliśmy za życia, lecz w rzeczyswistosci się inkarnujemy albo ,,gdzieś'' idziemy. Może to sygnały z Akaszy czy coś w tym stylu, nie wiem. ,, To tylko mały przykład ,ale wystarczy że zajrzysz w wątek o duchach,to zobaczysz co ludzie pisza na ten temat'' Połowa to mogą byś bajki. Ciekawi mnie jeszcze temat UFO. Czy oni wiedzą, że dzielimy ich na jakiś reptalian, plejadan itd  ?
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 06, 2009, 17:30:42 wysłane przez Bonifacy1 »
|
|
|
|
|
daffynsky
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 06, 2009, 17:43:12 » |
|
Jednak ja ³¹czê to z mo¿liwoœciami mózgu. Czêœciowo siê z Tob¹ zgodzê, ale jak fizycznie dostaje siê kopa w przys³owiowy ³eb, czujesz ból a si³¹ odrzutu siê przesuwasz w przeciwn¹ stronê od czegoœ czego nie widaÌ to wybacz. Kontakt z duchami /bytami/ nie zawsze jest mi³y.
|
|
|
|
|
|
|
Val Dee
Gość
|
 |
« Odpowiedz #60 : Czerwiec 06, 2009, 18:00:42 » |
|
zjawisko deja vu zostaÂło wyjaÂśnione przez naukĂŞ - adnotacja do jednego z powyÂższych postĂłw (Bonifacego)
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #61 : Czerwiec 06, 2009, 23:04:05 » |
|
Ateista w piekle
Zmar Âł ateista i trafiÂł do piekÂła. PrzeraÂżony, na dr¿¹cych nogach staje przed bramÂą. PotĂŞÂżne wrota nabijane ĂŚwiekami, pÂłonÂący ogniem napis PIEKLO, swad siarki, krzyki i jĂŞki. ZastukaÂł koÂłatkÂą w drzwi i z niepokojem sÂłuchaÂł szczeku otwierajÂących siĂŞ zamkĂłw. A tu... ...Drzwi otwiera mu DiabeÂł, w garniturze od Armaniego, stylowa fryzura, elegancko przystrzyÂżona brĂłdka. - A witam, witam, zapraszamy do Âśrodka. Ateista wchodzi niepewnie, a DiabeÂł do niego: •- AleÂż niech siĂŞ Pan tak nie obawia. Tu nie bijÂą. WÂłaÂściwie to tutaj jest peÂłen luz, zero kar cielesnych. No, bo wÂłaÂściwie to, co my moglibyÂśmy tym duszyczkom zabraniaĂŚ? No, co? Nakrzyczymy na nich? Sam Pan wie, ze to nie dziaÂła. Zacz¹³ DiabeÂł oprowadzaĂŚ ateistĂŞ po Piekle. - Tu w tej sali mamy restauracje. ProszĂŞ ÂśmiaÂło wpadaĂŚ, kiedy tylko bĂŞdzie miaÂł Pan ochotĂŞ. Dania z caÂłego Âświata, 24 godziny na dobĂŞ, •oczywiÂście wszystko w najlepszym gatunku i... ZupeÂłnie gratis. WĂŞdrujÂą dalej: •- Tutaj jest nasz klub. Ateista przetarÂł oczy ze zdumienia. W Âśrodku pó³nagie dziewczĂŞta serwowaÂły cygara i drinki, para dziewczÂąt taĂączyÂła przy rurze. - OczywiÂście wpadaj, kiedy tylko masz ochotĂŞ. Najlepsze kubaĂąskie cygara i wszystkie gatunki alkoholi z caÂłego Âświata. No i dziewczynki tez sÂą zawsze chĂŞtne do rozmowy i zabawy. Weszli, do nastĂŞpnej komnaty: •- W tej sali jest nasza biblioteka. MoÂżesz tu siĂŞ oddawaĂŚ lekturze dowolnych ksi¹¿ek, takÂże tych ocenzurowanych na gĂłrze. Co tylko na ziemi napiszÂą, zaraz siĂŞ tutaj pojawia. Czuj siĂŞ jak u siebie w domu. Wszystko jest do Twojej dyspozycji. DiabeÂł prowadzi go dalej. ZatrzymaÂł siĂŞ na chwile przed wielkimi pancernymi drzwiami, jak do sejfu - Zaczekaj chwilkĂŞ, sprawdzĂŞ tylko cos - powiedziaÂł do ateisty i otworzyÂł drzwi. Ateista zerkn¹³ mu przez ramie, a tam, aÂż wÂłos mu siĂŞ na gÂłowie zjeÂżyÂł. PotĂŞpione dusze, smoÂła, dym, ogieĂą, jĂŞki i wrzaski. - A ttto, co to jeeest? - spytaÂł jÂąkajÂąc siĂŞ bardzo przestraszony - AleÂż tym siĂŞ kompletnie nie przejmuj, to katolicy, jak sobie wymyÂślili, tak majÂą!
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #62 : Czerwiec 07, 2009, 10:24:21 » |
|
Bog nie jest ISTOTA , ktora sie obraza, gdyby tak bylo byl by niedoskonaly. To ludzie obrazaja siebie epitetami , ktore kieruja w Jego strone. Bog Stworca jest jeden, jednak kazda z religji tworzy sobie Jego obraz na swoja miare i manipuluje swiadomoscia ludzka dla wlasnych korzysci. Zadna nie spelnila pierwotnego celu , przekazania wiedzy o Zaswiatach oraz prawdziwym celu zycia Czlowieka na ziemi. I tu istotnie mozna mowic o naiwnosci wielu przywodcow religijnych graniczacych ulomnoscia umyslowa, jezeli sadza iz planem swoich umyslow moga zdominowac zamysl Stworcy.Nic z tego. Wczesniej czy pozniej ( a w nam wspolczesnych czasach) naprawde w granicach najblizszych 3 lat caly ten religijny falsz ukaze swoja prawdziwa twarz. Odkryte zostana nieczyste intecje ludzi , ktorzy tworzyli i tworza cala religijna mitologie dla swoich celi i korzysci. Ludzie poczuja i dowiedza sie jak bardzo byli oklamywani przez wieki. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2009, 12:29:46 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
muszin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 07, 2009, 12:05:49 » |
|
Je¿eli chcecie siê wypowiedzieÌ na jakiœ temat to w taki sposób jak Kiara a nie pisaÌ posty które tworz¹ bezsensowne k³ótnie ...
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2009, 12:06:05 wysłane przez muszin »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Czerwiec 07, 2009, 12:09:37 » |
|
718 obraziÂłeÂś Boga ,a tego siĂŞ nie robi. AbstrahujÂąc od zachowaĂą KapÂłana 718, ale czy moÂżna obraziĂŚ Boga? CzÂłowieka moÂżna, w zaleÂżnoÂści z jakiego poziomu przyjmuje to , co do niego kierowane. Ale Boga? Tego, ktĂłry jest we Wszystkim? KtĂłry jest CAÂŁÂĄ ÂŚWIADOMOÂŚCIÂĄ, w tym takÂże tÂą czÂąstkowÂą, dostĂŞpnÂą KapÂłanowi? Nie sÂądzĂŞ, by BĂłg byÂł obraÂżony, chyba, Âże mĂłwimy o bogu z maÂłej litery. Nie wszystko da siĂŞ mierzyĂŚ ludzkÂą miarÂą. A zachowanie KapÂłana, to nie tylko jego lekcja ale takÂże nasza. A moÂże przede wszystkim nasza? DopĂłki coÂś nas boli, to jest to w nas i tego trzeba w sobie szukaĂŚ. KapÂłan oddaje nam du¿¹ przysÂługĂŞ i sÂądzĂŞ, Âże dla nas waÂżniejsza jest nasza reakcja wraz z tym co czujemy i z czym siĂŞ utoÂżsamiamy niÂż jego zachowanie. KapÂłan 718, to doskonaÂły sprawdzian na naszÂą neutralnoœÌ i nie tylko … To doskonaÂły nasz nauczyciel i nasze lustro nieprzypadkowe. Nie dostrzegacie z jakiego poziomu pÂłynÂą odpowiedzi dla KapÂłana? Ale to moje zdanie. 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #65 : Czerwiec 07, 2009, 23:08:14 » |
|
ptaszku Masz racjê ,to dla nas jest lekcja i wszyscy musimy ja odrobiÌ.Zgadzam siê z Tob¹,jednak we mnie tkwi mocno zakorzeniony szacunek dla Boga i bogobojnoœÌ.Mo¿e dlatego tak zareagowa³am.Zdajê sobie sprawê za Kap³an ma ogromn¹ wiedzê kabalistyczn¹ i nie tylko,ale marnuje nie potrzebnie czas na przepychanki s³owne.Wybacz 718 ale tak w³aœnie uwa¿am. Pozdrawiam serdecznie 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Czerwiec 07, 2009, 23:31:49 » |
|
Ptak, ale o czym Ty do nas mĂłwisz? 718 lÂży czĂŞsto wiele osĂłb i mamy mu za to jeszcze dziĂŞkowaĂŚ? W takim razie dlaczego Ty nie dziĂŞkowaÂłaÂś kiedyÂś na forum za pewne lekcje tylko wykrzykiwaÂłaÂś o cenzurze i takich tam? Dlaczego w takim razie nie postrzegasz innych jako "nauczycieli" tylko jako wichrzycieli?
A wedÂług mnie Boga moÂżna obraziĂŚ wieloma zachowaniami ale to temat na nieco innÂą dyskusjĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Czerwiec 07, 2009, 23:58:31 » |
|
Je¿eli chcecie siê wypowiedzieÌ na jakiœ temat to w taki sposób jak Kiara a nie pisaÌ posty które tworz¹ bezsensowne k³ótnie ...
Rozumiem tylko Kiara tutaj ma immunitet i jest nie omylna. Respekt. Bóg jest wszystkim. Chocia¿ ja tego nie lubiê nazywaÌ bogiem. Bóg nie jest osobowy ludzie... Nie patrzy na was i nie os¹dza tak jak myœli wiêkszoœÌ katolików.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2009, 00:04:02 wysłane przez Mora »
|
|
|
|
|
muszin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #68 : Czerwiec 08, 2009, 07:49:57 » |
|
Nie Mora  Kiara nie ma immunitetu tylko napisaÂła, ale napisaÂła o Bogu w sposĂłb kulturalny, nie zaczepny  o to mi chodziÂło a co do kwestii Boga sie zgadzam 
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Czerwiec 08, 2009, 08:16:14 » |
|
BOGA siĂŞ nie da obraziĂŚ, a tym bardziej boha urojonego, ktĂłry nie istnieje - jak w przypadku katolikĂłw! teÂż siĂŞ zgadazam z MorÂą, zawsze to powtarzam, maÂło tego BĂG nie jest ani dobry ani Âłzy lecz SPRWIEDLIWY - dlatego sÂą wojny, zÂło i zabijanie - zbierajÂą ludzie plon tego co zasiali, BĂG siĂŞ w to nie wtrÂąca - sami siĂŞ mordujemy i wykaĂączamy...
718'
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Gość
|
 |
« Odpowiedz #70 : Czerwiec 08, 2009, 13:36:20 » |
|
ÂŻarliwoœÌ o ÂświÂątyniĂŞ kamiennÂą… potrafiÂła poÂżeraĂŚ nawet Jezusa:
Jan. 2:14-17 14. I zasta³ w œwi¹tyni sprzedaj¹cych wo³y i owce, i go³êbie, i siedz¹cych wekslarzy. 15. I skrêciwszy bicz z powrózków, wypêdzi³ ich wszystkich ze œwi¹tyni wraz z owcami i wo³ami; wekslarzom rozsypa³ pieni¹dze i sto³y powywraca³, 16. A do sprzedawców go³êbi rzek³: Zabierzcie to st¹d, z domu Ojca mego nie czyùcie targowiska. 17. Wtedy uczniowie jego przypomnieli sobie, ¿e napisano: ¯arliwoœÌ o dom twój po¿era mnie. (BW)
KaÂżdy z nas, nie jest w jakimÂś szczegĂłle neutralny. Tylko dlaczego wielu ¿¹da od kogoÂś rozliczenia siĂŞ z wÂłasnej nieneutralnoÂści dopiero podczas jej opuszczania… ? Nie sÂądzicie, Âże jest to rodzaj zakamuflowanej obrony nieneutralnoÂści ?
BĂłg (przez duÂże B) jest miÂłoÂściÂą bezwarunkowÂą, ktĂłra stoi w logicznej sprzecznoÂści do wszelkiej formy Jego zdrady i (samo)obraÂżania. JeÂśli jednak ktoÂś tylko dopuszcza takÂą niedoskona³¹ moÂżliwoœÌ, to wszelkie tego konsekwencje przechodzÂą na niego samego…
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
daffynsky
Gość
|
 |
« Odpowiedz #71 : Czerwiec 08, 2009, 14:10:46 » |
|
NiektĂłre rzeczy trzeba przeczytaĂŚ, poj¹Ì i zrozumieĂŚ /w tym przypadku wierzenia katolikĂłw/, ale niektĂłrzy muszÂą do tego dorosn¹Ì jak widzĂŞ. Kiedy BĂłg DAÂŁ NAM WOLNÂĄ WOLĂ przestaÂł siĂŞ "wpieprzaĂŚ" w to co robimy, ale ocenia nas za to jak postĂŞpujemy i jakich dokonujemy wyborĂłw w krytycznych sytuacjach /trzeba znaĂŚ temat jaki siĂŞ go podejmuje/. MÂłotkiem wbija siĂŞ gwoÂździe ale moÂżna komuÂś rozwaliĂŚ Âłeb. Skoro ktoÂś chce wypowiedzieĂŚ wojnĂŞ i robi to mordujÂąc miliony niewinnych to tak bĂŞdzie /trzeba znaĂŚ temat jaki siĂŞ go podejmuje/. BĂłg siĂŞ nie wpieprza i nie kÂłamie, nie zmienia zdania, nie wymyÂśla bajek, nie kontaktuje siĂŞ z nami mĂłwiÂąc o NIBIRU ktĂłrej NIKT NIE WIDZI i tak naprawdĂŞ nie zobaczy, nie straszy wizjami nawiedzonych ludzi, nie odgraÂża siĂŞ, nie nakÂłania do spoÂżywania "magicznych zió³ek" za kaskĂŞ, nie nakÂłania do niczego i wreszcie... NIE WYÂŁUDZA PIENIĂDZY /trzeba znaĂŚ temat jaki siĂŞ go podejmuje/ to robi koÂśció³ i RYDZYKOWSCY i ró¿nej maÂści sekty. Urojony jest En-Ki w gÂłowie Pani Lucyny. KÂłamca, szyderca, NIEUK, i pseudo omnibus ktĂłry kombinuje, krĂŞci i wreszcie sam gubi siĂŞ w swoich kÂłamstwach /tÂłumaczÂąc siĂŞ zÂłym przekazem a raczej jego odebraniem lol/, dlaczego ? Bo to UROJONY BYT w jej gÂłowie /a Ona tego nie ogarnia, nie pamiĂŞta co mĂłwiÂła nawet bo... szkoda gadaĂŚ/ i najgorsze jest to, Âże ONA o tym wie, ale KASA jest waÂżniejsza, tak jak robienie przy tym idiotĂłw z ludzi. KAÂŻDY INTELIGENTNY CZÂŁOWIEK zobaczy Âże to nic wiĂŞcej jak tylko GRA POD PUBLIKĂ. Nie miaÂła co na staroœÌ ze sobÂą zrobiĂŚ to jej odwala i wali trzy po trzy by zarobiĂŚ na przysÂłowiowy "chlebek". ZnalazÂła sposĂłb  RÂżn¹Ì idiotĂłw na kasĂŞ i to robi z dobrym skutkiem jak widzĂŞ  - Business is Business  NiespeÂłniona kobitka z masÂą problemĂłw, ktĂłre wÂłaÂśnie leczy na przygÂłupach czerpiÂąc z nich przyjemnoœÌ i pseudo dowartoÂściowanie siĂŞ. Taka jest prawda. KÂłamie i gubi siĂŞ w tym, ale... orgazmĂłw mieĂŚ nie bĂŞdzie  Nie ma mowy  Nawet jest z goÂściem ktĂłry jÂą wspiera i ma rĂłwnie NACIÂĄGANE TEORIE  LOL  Channeling - OWSZEM. Ale ta kobieta niestety naleÂży do 95% OSZUSTĂW ktĂłrzy w celu TYLKO I WYÂŁÂĄCZNIE ZAROBKOWYM okÂłamywali ludzi. NIE RAZ siĂŞ to potwierdziÂło. KabaÂła, jasnowidzenie - dlaczego nie ? Ale wierzyĂŚ kaÂżdemu co ma wizjĂŞ albo widzi przyszÂłoœÌ to lekka przesada - tym bardziej iœÌ za tÂą wizja w ogieĂą - gÂłupota i skazywanie siĂŞ na zaÂścianek... DURNY ZAÂŚCIANEK. SzanujĂŞ paranauki ale obraÂżania na podstawie niezrozumienia nie, przykro mi. KAÂŻDY MOÂŻE WYMYÂŚLIĂ sobie En-Wi, tudzieÂż Jalako-Ba i masĂŞ innych kÂłamcĂłw dziĂŞki ktĂłrym BĂDZIE MOÂŻNA ZBIĂ KASĂ  P.S. Teraz moÂżecie mi daĂŚ bana. Mam to gdzieÂś. Tylko jak juÂż to caÂłkowitego. "RĂłb raz a dobrze". A ja sobie wracam do Photoshopa i pracy - to jest ciekawsze. Jeszcze jedno... NienawidzĂŞ kÂłamstwa, a kto prawdy siĂŞ boi nie jest godzien ÂŻADNEJ DYSKUSJI. Pytanie: JAK MOÂŻNA WIERZYĂ W COÂŚ CO ZOSTAÂŁO POTWIERDZONE ? JAK MOÂŻNA WIERZYĂ W KÂŁAMSTWO ? OdpowiedÂź: Trzeba byĂŚ debilem albo bardzo zagubionym czÂłowiekiem.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2009, 15:17:12 wysłane przez daffynsky »
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #72 : Czerwiec 08, 2009, 19:38:00 » |
|
Ptak, ale o czym Ty do nas mĂłwisz? 718 lÂży czĂŞsto wiele osĂłb i mamy mu za to jeszcze dziĂŞkowaĂŚ? W takim razie dlaczego Ty nie dziĂŞkowaÂłaÂś kiedyÂś na forum za pewne lekcje tylko wykrzykiwaÂłaÂś o cenzurze i takich tam? Dlaczego w takim razie nie postrzegasz innych jako "nauczycieli" tylko jako wichrzycieli?
Tak Arteq, powinieneÂś dziĂŞkowaĂŚ za to, Âże ktoÂś CiĂŞ doÂświadcza (chociaÂżby i lÂżeniem), gdyÂż daje Ci to szansĂŞ nauki nie wchodzenia w niechciane stany wibracyjne. MaÂło tego, daje Ci to szansĂŞ dostrzeÂżenia poza urÂągajÂącymi sÂłowami takiego samego czÂłowieka, jak Ty, tylko o innych doÂświadczeniach, innej drodze. Daje Ci teÂż to szansĂŞ na zrozumienie drugiego czÂłowieka i siebie oraz waszych wzajemnych relacji, nie zawsze uÂświadamianych. Daje teÂż moÂżliwoœÌ nauki wybaczania, rozwoju empatii oraz miÂłoÂści. ÂŻeby nie byĂŚ goÂłosÂłownÂą, mnie rĂłwnieÂż kiedyÂś zachowanie KapÂłana 718 wkurzaÂło. Teraz widzĂŞ w nim fajnego, mÂłodego czÂłowieka, peÂłnego pasji i szczeroÂści w wyraÂżaniu siebie. Owszem, nie panuje jeszcze nad emocjami, ale to drobiazg do opanowania. KaÂżdemu z nas zdarza siĂŞ jeszcze nie zapanowaĂŚ nad sobÂą i jakoÂś potrafimy sobie wybaczyĂŚ. Dlaczego zatem nie moÂżna wybaczyĂŚ KapÂłanowi? To naprawdĂŞ fajny chÂłopak o wielkim potencjale. Jego „utarczki” na forum wywoÂłujÂą u mnie czĂŞsto szczery uÂśmiech, bez negatywnego oceniania. I dziĂŞkujĂŞ mu bardzo za to, Âże byÂł jednym z nauczycieli, ktĂłrzy umniejszyli moje ego. Jest to rĂłwnieÂż odpowiedÂź na Twoje pytanie o moje wczeÂśniejsze reakcje. ByÂło wielu wspaniaÂłych nauczycieli, Ty takÂże nim byÂłeÂś.  Teraz, dziĂŞki WAM kochani mam wiĂŞcej w sobie wolnoÂści, nie zatrzymujÂą mnie juÂż takie drobiazgi, jak czyjeÂś sÂłowa. DZIĂKUJĂ MOIM WSZYSTKIM NAUCZYCIELOM Z CAÂŁEGO SERCA, KOCHAM WAS.  Ptak
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2009, 19:41:21 wysłane przez ptak »
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #73 : Czerwiec 08, 2009, 20:03:58 » |
|
Ptaku mĂłj najukochaĂąszy, ja teÂż Ci dziĂŞkujĂŞ z caÂłego serca  Pozdrawiam wszystkich podpisujÂąc siĂŞ pod Ptakiem - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #74 : Czerwiec 08, 2009, 20:12:34 » |
|
Ptaku mĂłj najukochaĂąszy, ja teÂż Ci dziĂŞkujĂŞ z caÂłego serca  Pozdrawiam wszystkich podpisujÂąc siĂŞ pod Ptakiem - Thotal  O, Thotaliku, Tobie to chyba szczegĂłlne podziĂŞkowania siĂŞ nale¿¹!  PamiĂŞtasz nasze „wojny sÂłowno-podjazdowe”? Jacy to my „sprytni” byliÂśmy … 
|
|
|
|
|
|
|
|