Elzbieta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 01, 2010, 16:09:12 » |
|
Ja rowniez chcialabym polecic przeczytanie ksiazki Henryka Pajaka - " Nowotwory Watykanu" Zapewne jest to ksiazka nie dla ludzi, ktorzy maja slaba wiare. Milusiego dzionka - Ela
P.S. Barneyos - Dziekuje bardzo napewno skorzystam. Raz jeszcze Milusiego dzionka -Ela
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2010, 21:21:48 wysłane przez Elzbieta »
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 03, 2010, 19:59:39 » |
|
Elo ! Kamal Salibi - "Kim By³ Jezus ? Spisek w Jerozolimie" http://www.racjonalista.pl/ks.php/k,32Tak ksi¹¿ka prowokuje !!! Tej wersji nie znacie !!!
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
kris1976_wlo
Gość
|
 |
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 09, 2010, 14:20:13 » |
|
Witam wszystkch, W zasadzie dopiero do³¹czy³em do spo³ecznoœci, ale dowiedzia³em siê o wielu pozycjach jakie chcia³bym poczytaÌ  a ¿e sam jestem "poszukuj¹cym" chcia³bym siê podzieliÌ równie¿ ciekawymi pozycjami, które nie s¹ tutaj wymienione. Jeœli siê pomyli³em i zdublujê pozycjê przepraszam. "¯ycie i nauka mistrzów dalekiego wschodu" - nie bêdê rozpisywa³ siê co zawiera, poniewa¿ i tak ka¿dy z czytelników bêdzie widzia³ to na swój sposób. Bardzo ciekaw¹ pozycj¹ s¹ ksi¹¿ki Franza Bardon'a "Kybalion"; "Frabato" ; Wtajemniczenie do Hermetyzmu" ; Klucz do prawdziwej Kaba³y"; "Praktyka magicznej inwokacji" Pozycje te zawieraj¹ nauki maga z XX wieku, zarówno praktyczne jak i teoretyczne a co ciekawe s¹ opisem pierwszych kart tarota. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
mani
Gość
|
 |
« Odpowiedz #53 : Lipiec 01, 2010, 04:51:13 » |
|
Witam wszystkich. Ja wam proponuje Biblie Chrzescijanska. Biblia znaczy biblioteka i tam wlasnie wszystko jest wyjasnione. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
 GawĂŞdziarz
Punkty Forum (pf): 2
|
 |
« Odpowiedz #54 : Lipiec 01, 2010, 08:41:48 » |
|
Elo !! Przy czytaniu Biblii sugerujê uzupe³niÌ wiedzê o nastêpuj¹ce pozycje. Zapoznanie siê z nimi pozwoli spojrzeÌ szerzej na pewne sprawy z tamtych czasów. 1. Teksty z Qumran. 2. Teksty z Nag Hamadi. 3. Dzie³a Józefa Flawiusza: Wojna ¯ydowska, Dawne Dzieje Izraela, Przeciw Apionowi. 4. Jezus Mê¿czyzn¹ - Barbara Thiering. 5. Kim By³ Jezus ? Spisek w Jerozolimie - Kamal Salibi. 6. Pi¹ta Ewangelia. 7. Kod Peszer. Mo¿na dojœÌ do ciekawych wniosków. Oj, tak.... 
|
|
|
|
Pzdr barneyos  ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\" \"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
|
|
|
quetzalcoatl44
Gość
|
 |
« Odpowiedz #55 : Lipiec 03, 2010, 23:55:44 » |
|
np jakich? 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #56 : Lipiec 05, 2010, 16:31:08 » |
|
Richard Bach Iluzje, czyli czÂłowiek, ktĂłry nie chciaÂł byĂŚ mesjaszem jest na Chomiku: http://chomikuj.pl/kamael4?fid=102031521DziĂŞki przyjacielowi zamieszczam. Mam nadziejĂŞ , Âże siĂŞ nie obrazi, Âże ja to, a nie on tu wrzucam. ChociaÂż ... tak na prawdĂŞ on to "inny ja" 
|
|
|
|
|
|
|
Lucyna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #57 : Lipiec 07, 2010, 04:41:59 » |
|
A czy ktoÂś pamieta ten komiks? http://chomikuj.pl/damian193/komiksy/L*c4*85dowanie+w+andach+ludzie+i+potwory*2c+walka+o+planet*c4*99 (trzeba przekopiowaĂŚ caÂły link do przegladarki bo klikniĂŞciem Âźle wchodzi) Zapewne tÂą serie przeczytaÂła Lucyna ÂŁoboz. WlaÂśnie przeczytaÂłem to jeszcze raz po 25 latach. Swietne na ten czas i bardzo w temacie PCH.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2010, 04:44:26 wysłane przez Lucyna »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
 |
« Odpowiedz #58 : Lipiec 11, 2010, 21:28:30 » |
|
>Thotal<, myœlê ¿e nie bêdziesz mia³ mi za z³e, ze zamieœci³em ksi¹¿kê przez Ciebie podan¹  : Michael Newton w swych ksi¹¿kach; "¯ycie miêdzy wcieleniami", "Wêdrówka dusz",
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2010, 21:28:43 wysłane przez Dariusz »
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #59 : Lipiec 17, 2010, 09:45:18 » |
|
http://www.nieznany.pl/Grzmot-ciszy-pbi-5333.htmlKiedy ksi¹¿ka Grzmot Ciszy zostaÂła pierwszy raz wydana, okrzykniĂŞto, Âże wyprzedza o sto lat swojÂą epokĂŞ. Tajemna mÂądroœÌ, ktĂłrÂą zawiera nie zostaÂła nigdy przedtem publicznie odsÂłoniĂŞta. Od tamtego czasu rozsiani po caÂłym globie uczniowie Joela S. Goldsmitha poÂświĂŞcili swe Âżycie, aby duchowe zasady, zwane DrogÂą do NieskoĂączonoÂści, przejawiĂŚ w praktyce i uczyniĂŚ widzialnymi dla wszystkich. Napisany wspó³czesnym jĂŞzykiem Grzmot Ciszy uczy: jakie sÂą cele i funkcje umysÂłu, wyjaÂśnia zasadĂŞ niestawiania oporu, odsÂłania tajemnicĂŞ jednej siÂły i ukryte znaczenie Kazania na GĂłrze. Dla tych, ktĂłrzy majÂą „uszy do sÂłuchania i oczy do patrzenia" objawienie Grzmotu Ciszy jest per³¹ bez ceny. Duchowe prawa odsÂłoniĂŞte tutaj sÂą podstawÂą dla Âżycia duszy i uwalniajÂą nas od wiĂŞzĂłw wzglĂŞdem jakichkolwiek osĂłb, okolicznoÂści i rzeczy - wolni, by ÂżyĂŚ i przemierzaĂŚ ZiemiĂŞ bez lĂŞku... dziĂŞki ÂŁasce. Nowe pokolenie poszukujÂących sensu Âżycia i otwartych na prawdĂŞ odkrywa teraz nauki Joela S. Goldsmitha, ktĂłre choĂŚ przekazane w poÂłowie XX wieku nie straciÂły nic ze swojej aktualnoÂści, ÂżywotnoÂści i mocy. PrzewidujĂŞ, Âże ten duchowy przekaz dotrze i wpÂłynie na jeszcze wiĂŞkszÂą iloœÌ osĂłb w obecnym okresie, niÂż za Âżycia autora. Wszystkie dzieÂła Joela S. Goldsmitha napisane sÂą pod g³êbokim natchnieniem i wnoszÂą istotny wkÂład w duchowe przebudzenie ludzkoÂści. (Eckhart Tolle - autor ksi¹¿ki "PotĂŞga TeraÂźniejszoÂści") Na biurku, przy ktĂłrym pracujĂŞ mam maÂłe zdjĂŞcie Joela S. Goldsmitha. CzujĂŞ jego obecnoœÌ codziennie. UwaÂżam Joela za jednego z moich najwaÂżniejszych nauczycieli. Jego ponadczasowa mÂądroœÌ prowadzi mnie stale w mojej pracy. (Wayne W. Dayer, autor "PotĂŞgi Intencji") Joel S. Goldsmith otworzyÂł drzwi mojej duszy. W niezwykÂły sposĂłb pomĂłgÂł mi w poszukiwaniu wewnĂŞtrznego pokoju (Marianne Williamson, autorka ksi¹¿ki "Dar Przemiany") JOEL S. GOLDSMITH (1892-1964), jeden z najwiĂŞkszych mistykĂłw XX stulecia. Trzon jego twĂłrczoÂści poÂświĂŞcony byÂł duchowemu uzdrawianiu, rozpoznaniu natury jednoÂści, Âżyciu w stanie Boskiej ObecnoÂści. Dzisiaj jego nauki sÂłu¿¹ ksztaÂłceniu w tak ró¿norodnych Âśrodowiskach, jak seminaria rozwoju duchowego, czy kursy dla biznesmenĂłw. Pozdrawiam - Thotal
|
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #61 : Lipiec 21, 2010, 07:04:18 » |
|
Polecam z calego serca ksiazke pt.Nowy wspanialy swiat. HUXLEY Aldous. Ksiazka napisana byla juz w latach 30 ubieglego stulecia , autor opisuje wizje swiata projektowanego , lub juz istniejacego w jego fantazji. Jednak przed sama smiercia mial odwage wyznac iz nie jest to tylko fantazja a projekt dotyczacy calej ludzkosci podporzadlowanej sobie przez elity zarzadzajace.Wspolczesny nam czas byl prologiem do zrealizowania tych zamierzen w przyszlosci. Tym razem i nareszcie sie nie udalo nie zaistnieje ta wizja w przyszlosci na planie przez nas korygowanym. Ale jak to jest z ta przyszloscia? Skad wziela sie ta pelna wiedza w przeszlosci , czyli w naszych czasach? Otoz my tu i teraz cofnelismy sie ( duza grpa ludzka) do przeszlosci w stosunku do tego nowego wspanialego swiata istniejacego juz w nie az tak odleglej przyszlosci. Cofnelismy sie by wejsc w czas ( a jest to calkowicie mozliwe dla wyzej rozwinietych cywilizacji z przyszlosci) by zmienic przeznaczenie i wyprowadzic ziemie oraz ludzkosc na droge pozytywu oraz mozliwosci przekroczenia wyzszego wymiaru. Tak wiec sporo ludzi odkrywa w sobie wiedze z przyszlosci w stosunku do wspolczesnych ich zyc , a tak naprawde jest to wiedza przeszlosci w stosunku do ich zyc z poza ziemi obecnej. Brak realizacji wizji przyszlosciowych kreowanych przez roznych jasnowidzow jest dowodem na to ich zmienilo sie przeznaczenie ziemi , oraz nasza droga rozwojowa. Czyli wizja opisywanego swiata dla nas juz nie zaistnieje , chociaz tak naprawde w przeszlosci ziemi zaistniala. Kazda taka korekta niesie w sobie niebezpieczenstwo niezrealizowania pozytywnego , i wgrania coraz bardziej wyrafinowanych i doskonalych metod ograniczania oraz blokowania przyszlych pokolen. Kilka lat temu widzialam ten wiat , widzialam wiele rzeczy ktore tam istnialy ale nie wiedzialam wowczas do czego odniesc moj oglad.Byly to fragmety bardzo dziwne dla mnie , ktore mnie zaskakiwaly swoja niesamowitoscia , jednak nie do konca wiedzialam o co w tym chodzi. Po przeczytaniu tej ksiazki zrozumialam co widzialam i skad te obrazy pochodza. Zycze milej lektory. Ksiazka jest tania niecale 15 zl. w Empiku , obecnie dostepna. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #62 : Lipiec 24, 2010, 12:04:07 » |
|
Kochani Polecam wam ksi¹¿kê Paulo Coelho pt."Czarownica" bardzo ciekawa i bardzo na czasie 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
ptak
Gość
|
 |
« Odpowiedz #63 : Lipiec 24, 2010, 12:42:16 » |
|
Kochani Polecam wam ksi¹¿kê Paulo Coelho pt."Czarownica" bardzo ciekawa i bardzo na czasie  Chanell, ¿e ksi¹¿ka ciekawa, nie w¹tpiê. Ale czemu na czasie? Czy¿byœmy mieli wysyp czarownic?  Pozdrawiam 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #64 : Lipiec 24, 2010, 13:21:01 » |
|
NiezaleÂżnie od tego, co pisze Coelho , "Czarownic" na forum ci u nas dostatek  )
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #65 : Lipiec 24, 2010, 17:32:22 » |
|
. Ale czemu na czasie? Ptaszku  na czasie ,poniewaÂż jest w niej o rozwoju duchowym ,magii i poszukiwaniach Boga east  "Czarownic" na forum ci u nas dostatek np. ja 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
krzysiek
Gość
|
 |
« Odpowiedz #66 : Lipiec 24, 2010, 22:59:37 » |
|
Ja teÂż jestem "czarujÂący"  Ale to chyba opinia nie grzeszÂąca skromnoÂściÂą 
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #67 : Lipiec 25, 2010, 12:42:44 » |
|
Witajcie,nie bylo mnie dluzszy czas,ale pracowac trzeba.Mam pytanie,czy wie ktos z Was moze,albo ma ktos jakies namiary na to jak mozna sie skontaktowas z Siergiejem Lazariewem?Z gory bardzo dziekuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
 |
« Odpowiedz #69 : Lipiec 26, 2010, 09:46:12 » |
|
Dzieki chanell,znalazlam do niej nimer telefonu postaram sie skontaktowac.Serdecznie pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #70 : Lipiec 27, 2010, 19:43:24 » |
|
W jednym z wÂątkĂłw >Janusz< podaÂł:
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #71 : Lipiec 27, 2010, 22:15:38 » |
|
Witaj, w ofercie na naszej stronie pojawila sie nowa ksiazka Osho - "Ksiega madrosci" (640 stron, 60 zl, twarda okladka), jedna z najlepszych ksiazek Osho, legendarna pozycja ze "zlotego okresu" Osho. http://foof.most.org.pl/g_ksiazk/ksiega_m.htmNie czytaÂłem, ale znajÂąc OSHO musi byĂŚ "bogato"...  Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #72 : Lipiec 31, 2010, 09:49:28 » |
|
W jednym z w¹tków >JACK< napisa³: Edycja: Równie¿ >Silver< zamieœci³ posta z odnoœnikiem do ksi¹¿ki, któr¹ warto uwieczniÌ:Polecam fascynuj¹ca ksi¹¿kê :
Dr. Nathaniel Branden - ''SzeœÌ filarów poczucia swojej wartoœci''.
Jest to podstawowa lektura, aby przeczytaĂŚ, zrozumieĂŚ, a dopiero potem wyruszyĂŚ w ÂŚwiat... Pytanie ? Czy np. dr.Nathaniel Branden jest ''autorytem ? Nie,... jest on tylko przekaÂźnikiem wiedzy, doÂświadczeĂą, umiejĂŞtnoÂści....
Ebooka, tej ksi¹¿ki nie ma na necie - trzeba szukaÌ w ró¿nych ksiêgarniach.
pozdr.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2010, 20:30:33 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #73 : Sierpień 22, 2010, 21:35:23 » |
|
W jednym z w¹tków >barneyos< napisa³: Elo ! Wspomniana przez Easta ksi¹¿ka to Pierwsza Ziemska Cywilizacja Alana Butlera i Christophera Knighta. Kontynuacj¹ jest ich nastêpna pozycja: Kto zbudowa³ Ksiê¿yc.
Czyta³em i serdecznie polecam obie pozycje. Ksi¹¿ka, zwa¿ywszy na opis >east'a< dotyczy min. sieci "ley lines" i piramid. Zapowiada siê wielce ciekawie, jeœli wiêc ma ktoœ linka do tych publikacji to bardzo prosimy o zapodanie go.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2010, 21:36:33 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
 Maszyna do pisania...
Email
|
 |
« Odpowiedz #74 : Wrzesień 18, 2010, 13:08:21 » |
|
W jednym z w¹tków >tenenbrael< poda³ ksi¹¿kê wart¹ przeczytania: Jeœli chcecie ksi¹¿kê, w której wspaniale pokazane jest œcieranie siê tradycji, religii pogaùskiej i chrzeœcijaùskiej, gor¹co polecam "Mg³y Avalonu" - wersja legendy arturiaùskiej, fantastyczna wprawdzie, ale, jako ¿e bazowana na rzeczywistych kultach pogaùskich, wspaniale oddaj¹ca ducha tego starcia, tej ró¿nicy i zmiany.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2010, 13:52:17 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
|