Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #75 : Wrzesieñ 18, 2010, 13:31:58 » |
|
A co do ksi±¿ek innych w tych tematach, je¿eli kogo¶ interesuje jeszcze tematyka pogañska, to gor±co polecam: "Czarostwo. Tajemna tradycja" - Raven Grimassi a tak¿e: "Witche's Bible" - Stewart i Janet Farrar (pozycja po angielsku, koncentruj±ca siê na kulcie Wicca) Z kolei dla zainteresowanych ezoteryk± i magi±, ¶wietna ksi±¿ka o nieco myl±cym tytule: "Hands-on Chaos Magic" - Adrieh Vitimus - tytu³ myl±cy, bo ksi±¿ka raczej traktuje o Magii w ogóle, niekoniecznie o magii chaosu w paradygmacie Hine'owskim. I jeszcze kilka innych, ale to przy okazji Trochê siê tego przez moj± nieobecno¶æ na forum nazbiera³o - nie pró¿nowa³em i czyta³em Przepraszam . Ju¿ naprawi³em.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 18, 2010, 13:53:47 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #76 : Wrzesieñ 25, 2010, 14:04:17 » |
|
W jednym z w±tków >JACK< poda³ ksi±¿kê, któr± warto przeczytaæ: W chwilach oczekiwania na Wielkiego Rdzawego Brata Ksiê¿yca polecam trenning obni¿ania czêstotliwo¶ci pracy mózgu bez zasypiania (do oko³o 4 Hz). Out of body to prawdziwa jazda bez trzymanki. Najlepszy sport ekstremalny we w³asnym ³ó¿ku.
Polecam ksiê¿kê amerykañskiego in¿yniera, biznesmena http://www.ezosfera.pl/57/podroze-poza-cialem drug± i trzeci± czê¶c te¿
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #77 : Pa¼dziernik 09, 2010, 10:51:19 » |
|
Równie¿ >Tene< w innym w±tku zamie¶ci³ kilka tytu³ów, które warto przeczytaæ: Bardzo Ci mogê poleciæ inny system, Hunê. Nie musi ona przy tym byæ czym¶ alternatywnym do Sekretu, bo przedstawia w zasadzie to samo, tylko BARDZO rozwiniête, koncentruj±c siê na technikaliach, mechanizmach dzia³ania, z których mo¿na wyci±gn±æ wiele wniosków praktycznych, miêdzy innymi te dotycz±ce ewentualnych zagro¿eñ.
W tym temacie polecam tak± literaturê (wed³ug kolejno¶ci czytania):
1. Max Freedom Long - "Magia cudów" i "Wiedza tajemna w praktyce". Czyli ksi±¿ka teorii i ksi±¿ka praktyki. Nieco przestarza³e, niekiedy nieaktualne, gdy¿ s± to pozycje bodaj¿e z lat 60-tych XX wieku. Ale rzeczowo przedstawiaj± sam± koncepcjê i mechanikê dzia³ania "rzeczy nadprzyrodzonych".
2. Otha Wingo - "Podrêcznik Huny". To samo, ale bardziej zwiêz³e, z nieco nowym spojrzeniem. Idealne jako powtórzenie.
3. Serge Kahili King - "B±d¼ mistrzem ukrytego Ja" i "Szaman Miejski" - uaktualnione koncepcje, wyja¶nione pewne niespójno¶ci, sporo æwiczeñ.
Te pozycje, które poda³em, pozwalaj± zrozumieæ mechanikê, i w zasadzie automatycznie poj±æ ewentualne zagro¿enia. Huna ma te¿ ten zdecydowany plus, ¿e pozwala wyja¶niæ mechanikê dzia³ania w zasadzie KA¯DEGO innego systemu ezoterycznego.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #79 : Listopad 30, 2010, 21:53:57 » |
|
WYDAWNICTWO "HOPE" (2010-11-20 05:11:46) 20 listopada 2010 Mam przyjemno¶æ poinformowaæ, ¿e dzia³a ju¿ strona internetowa nowego wydawnictwa HOPE oraz wielojêzycznysklep internetowy maj±cy w swojej ofercie ksiazki, które zosta³y przet³umaczone na wiele jêzyków. W sklepie mo¿na nabyæ t³umaczenia ksi±¿ki "Przebudzenie Cheopsa" Andrzeja Wójcikiewicza na jêzyki hiszpañski, portugalski, w³oski, francuski, angielski i niemiecki, oraz ksi±¿kê Lucyny Lobos "Przekazy Enki" w jêzykach angielskim, niemieckim, hiszpañskim, portugalskim i wloskim i polskim. Planowane sa kolejne tlumaczenia z zakresu zagadnieñ ³±cz±cych ¶wiat nauki ze ¶wiatem ezoteryki w tym m.in. nowa ksi±¿ka Andrzeja Wójcikiewicza "W poszukiwaniu Wielkiego Labiryntu". Zapraszam serdecznie do odwiedzenia stron jak i do podzielenia siê t± informacj± z wszyskimi znajomymi w kraju jak i zagranic±. www.hopepublisher.comwww.hopeonlineshop.com Informacja ze strony PCH: http://www.projekt-cheops.com/news.aspx?languageId=1&menuId=31§ionId=54&cmd=
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #80 : Grudzieñ 14, 2010, 21:18:34 » |
|
Kolejne ksi±¿ki zaproponowane przez forumowiczów w innych tematach, które by nie zapodzia³y siê, pozwoli³em sobie umie¶ciæ w tym w±tku: Nieca³y miesi±c temu pojawi³a siê na rynku znakomita ksi±¿ka: "Balladyny i romanse", Ignacego Karpowicza; 575 stron za 50 z³oty. Z uwagi na jej niesamowit± tre¶æ maj±c± te¿ kapitalny zwi±zek z tutejszym tematem, to naprawdê bardziej, ni¿ warta tych pieniêdzy, wiêc polecam szczególnie.
Zreszt±, fantastycznie przyjêta przez krytykê, jako objawienie i te¿ gor±co polecana!
Uwa¿am, ¿e to znakomity prezent pod choinkê dla ka¿dego!!! Ale ¿eby oceniæ jej formê literack±, to trzeba samemu koniecznie przeczytaæ, bowiem zawiera tak wiele niespodzianek; pod wzglêdem formalnym i przekazu te¿! ¯yczê przyjemnej lektury, ale inny byæ nie mo¿e, gdy¿ czyta siê j± wspaniale. Lekko i z humorem zarazem. I z zastanowieniem nad wspó³czesnymi zmaganiami, oraz nad ka¿dym niemal przejawem rzeczywisto¶ci, poprzez pryzmat ró¿nych relacji w³a¶nie. Tych tradycyjnych, uwik³anych, zakazanych, oraz tych wspó³czesnych, wolnych, zamkniêtych i niedomkniêtych, wiejskich, miejskich, trójk±tnych, "dulskich" , przeorientowanych i tych zupe³nie wyzwolonych te¿!!!
Jeden z takich smaczków, a odwo³uj±cych siê do tego, o czym my tutaj, jest min. na str 111. Ale jednak warto przej¶æ przez ca³o¶æ tych niezwykle fascynuj±cych opowie¶ci.
i:
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #81 : Grudzieñ 15, 2010, 08:12:16 » |
|
Elo !!!
Lekkie wybory podchoinkowe: Chmielewska dla babci (i nie tylko), Pratchett ¦wiat Dysku dla dzieciaków (i nie tylko)
Bardziej EZO: Tolkien: Sylmarillion (pie¶ñ o stworzeniu ¶wiata), Hobbit, W³adca Pier¶cieni, Dzieci Hurina
Polecam tak± kolejno¶æ czytania. W mojej opinii Sylmarillion najbardziej ezo z wszystkich (i chyba najrzadziej wymieniana).
Polecam na zimowe wieczory przy kominku :-)
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #82 : Grudzieñ 17, 2010, 10:43:56 » |
|
Kolejna ksi±¿ka, któr± tu zamieszczam, a któr± zapoda³ >East< w innym w±tku:
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #83 : Grudzieñ 17, 2010, 11:00:47 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 17, 2010, 11:01:17 wys³ane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #84 : Grudzieñ 19, 2010, 18:46:37 » |
|
Jeszcze jedna, warta przeczytania pozycja: Pisa³em o ksi±¿ce Ignacego Karpowicza, Balladyny i Romanse w odniesieniu do relacji damsko-mêskich i poleca³em pod choinkê. Nie dopowiedzia³em, ¿e to przy okazji znakomita komedia ( a raczej tragikomedia) ezoteryczna i to wysokiego lotu. Mam nieodparte wra¿enie, ¿e autor zna nasze forum te¿. Mo¿na tam spotkaæ ca³± plejadê bogów, od Apolla, Jezusa pocz±wszy...
A i u¶miaæ siê niesamowicie te¿, przy uruchomieniu jednoczesnym mózgownicy, co jest ju¿ rzadko¶ci± zupe³n±.
koliberek33
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #85 : Grudzieñ 28, 2010, 21:40:49 » |
|
Osobi¶cie za¶ polecam ksi±¿kê p.t. Kosmiczna podró¿ Brown'a Coutney'a wszystkim, którzy lubi± tematykê UFO - ale od powa¿nej strony ugryzion±. Zapewne mozna j± ¶ci±gn±æ z sieci, jednak jakby kto chcia³ to mam jej I tom (natomiast chcia³bym uzyskaæ pozosta³e dwa).
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #86 : Grudzieñ 29, 2010, 08:55:11 » |
|
Elo !!! Jakbby co, to tutaj jest Kosmiczna podró¿ w pdfie : http://www.latarnia.cba.pl/Brown%20Courtney%20-%20Kosmiczna%20Podroz.pdfA mo¿esz Dariusz podaæ jakie¶ namiary na tom 2 i 3 bo nawet nie wiedzia³em, ¿e s± takowe - zosta³y wydane w Polsce ?
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #87 : Grudzieñ 29, 2010, 12:48:38 » |
|
Barney - otwiera siê tylko logo cba.pl i nic wiêcej nie dzia³a. Czy to nie przypadkiem jakie¶ tajne ³±cze do CBA (Centralne Biuro Antykorupcyjne)?
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #88 : Grudzieñ 29, 2010, 13:11:25 » |
|
>JACK< poda³: A mo¿esz Dariusz podaæ jakie¶ namiary na tom 2 i 3 bo nawet nie wiedzia³em, ¿e s± takowe - zosta³y wydane w Polsce ? O nastêpnych tomach dowiedzia³em siê czytaj±c pierwszy, a czy sa dostêpne w naszym jêzyku i kraju nie mam pojêcia, st±d mój apel do czytaczy naszego forum by je udostêpnili je¶li je maj±.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2010, 13:11:54 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #89 : Grudzieñ 29, 2010, 13:39:00 » |
|
Elo ! Je¶li kto¶ nie mo¿e ¶ci±gn±æ, to mo¿na wej¶æ na tê stronê i wybraæ z ca³ego ksiêgozbioru dan± pozycjê a nastêpnie klikn±æ na niej prawym klawiszem myszy i z menu podrêcznego wybraæ "Zapisz element docelowy jako". ¦ci±gnie siê na dysk jako .pdf http://www.latarnia.cba.plInfo o C.Brownie i jego ksi±¿kach jest tutaj (ale chyba po polsku by³a tylko Kosmiczna Podró¿): http://www.courtneybrown.com/
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #90 : Grudzieñ 29, 2010, 13:47:57 » |
|
Na oficjalnej stronie Coutney'a Brown'a nie ma informacji o kolejnych tomach Kosmicznej podró¿y. Jest natomiast mowa o innej, podobnej pozycji: Cosmic Explorers.http://www.courtneybrown.com/Courtney_Brown_Brief_Bio.htmlCiekawy cz³owiek...
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #91 : Styczeñ 04, 2011, 19:29:15 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #92 : Styczeñ 16, 2011, 11:26:27 » |
|
Za >Thotal'em<, by nie przepad³o:
|
|
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #93 : Styczeñ 16, 2011, 13:46:49 » |
|
Polecam gorąco książki o życiu ludzi w 21 wieku na bliskim wschodzie, niewiarygodne ale te autobiografie są prawdziwe. Czytając takie książki człowiek docenia to co ma. Deborah Rodriguez " Szkoła piękności w Kabulu. Za zasłoną Afgańskiej kobiety" Souad "Spalona żywcem" "Księżyc we łzach" Ouarda Saillo pozasiadam je w wersji elektronicznej zainteresowanym chętnie prześlę. Polecam tez książki Waris Dirie, która walczy o zaniechanie obrzezania kobiet niestety jej książki posiadam tylko w wersji papierowej, ale można poszukać na chomiku . Pozdrawiam:) Pozdrawiam edit Waris walczy o to żeby to wreszcie się skończyło http://www.youtube.com/watch?v=yQHNoxZnraM&feature=relatedUWAGA TO NIE JEST MATERIAŁ DLA WRAŻLIWYCH, ale w 1/ 3 populacji na ziemi dopuszczane........
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 16, 2011, 15:10:41 wys³ane przez wiki »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #94 : Styczeñ 17, 2011, 08:48:42 » |
|
Przera¿aj±ce, okrutne, bestialskie. Brak s³ów na jakikolwiek komentarz.
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #95 : Styczeñ 20, 2011, 09:38:16 » |
|
Uffffffff !!!!! Zaczynam walkê z "Pradawn± Tajemnic± Kwiatu ¯ycia" Drunvalo Melchizedeka tom I i II. Czeka³a na mnie dwa lata - teraz wiem, ¿e to by³ czas konieczny. Uffffffff !!! Kolejna ksi±¿ka z tych, które po przeczytaniu "koñczysz" we ¶nie. Czacha dymi (przynajmniej moja). Polecam http://www.wydawnictwocentrum.pl/drunvalo_melchizedek_pradawna_tajemnica.html
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #96 : Styczeñ 20, 2011, 09:52:23 » |
|
barneyosMasz j± w wersji elektronicznej ?
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #97 : Styczeñ 20, 2011, 10:07:13 » |
|
Tylko wersja papierowa !!
Zreszt±, co ciekawe, zauwa¿y³em w moim przypadku, ¿e papierowe wersje ksi±¿ek lepiej na mnie dzia³aj±. A i ja wolê tak± tradycyjn± wersjê przekazu. £atwiej siê j± czyta, przegl±da, wraca do innych stron.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #98 : Styczeñ 20, 2011, 10:17:46 » |
|
Tylko wersja papierowa !!
Zreszt±, co ciekawe, zauwa¿y³em w moim przypadku, ¿e papierowe wersje ksi±¿ek lepiej na mnie dzia³aj±. A i ja wolê tak± tradycyjn± wersjê przekazu. £atwiej siê j± czyta, przegl±da, wraca do innych stron.
ja te¿ wolê tradycyjny sposób czytania ksi±¿ek,uwielbiam te¿ zapach ¶wie¿ego druku,ale ..." jak siê nie ma co siê lubi ,to siê lubi co siê ma
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
greta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #99 : Styczeñ 20, 2011, 13:25:31 » |
|
Jestem juz po tej lekturze.Rzeczywiscie ,,czacha dymi,,.
Ciekawe jak Twoj odbior barneyos.
|
|
|
|
|
|
|
|