Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 26, 2024, 18:44:12

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ksi±¿ki które warto przeczytaæ.  (Przeczytany 151170 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Wrzesieñ 18, 2010, 13:31:58 »

A co do ksi±¿ek innych w tych tematach, je¿eli kogo¶ interesuje jeszcze tematyka pogañska, to gor±co polecam:

"Czarostwo. Tajemna tradycja" - Raven Grimassi

a tak¿e:

"Witche's Bible" - Stewart i Janet Farrar (pozycja po angielsku, koncentruj±ca siê na kulcie Wicca)

Z kolei dla zainteresowanych ezoteryk± i magi±, ¶wietna ksi±¿ka o nieco myl±cym tytule:

"Hands-on Chaos Magic" - Adrieh Vitimus - tytu³ myl±cy, bo ksi±¿ka raczej traktuje o Magii w ogóle, niekoniecznie o magii chaosu w paradygmacie Hine'owskim.

I jeszcze kilka innych, ale to przy okazji U¶miech Trochê siê tego przez moj± nieobecno¶æ na forum nazbiera³o - nie pró¿nowa³em i czyta³em U¶miech

Przepraszam  Z politowaniem.
Ju¿ naprawi³em.  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 18, 2010, 13:53:47 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #76 : Wrzesieñ 25, 2010, 14:04:17 »

W jednym z w±tków >JACK< poda³ ksi±¿kê, któr± warto przeczytaæ:

Cytat: JACK
W chwilach oczekiwania na Wielkiego Rdzawego Brata Ksiê¿yca polecam trenning obni¿ania czêstotliwo¶ci pracy mózgu bez zasypiania (do oko³o 4 Hz).
Out of body  to prawdziwa jazda bez trzymanki. Najlepszy sport ekstremalny we w³asnym ³ó¿ku.

Polecam ksiê¿kê amerykañskiego in¿yniera, biznesmena
http://www.ezosfera.pl/57/podroze-poza-cialem
drug± i trzeci± czê¶c te¿

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #77 : Pa¼dziernik 09, 2010, 10:51:19 »

Równie¿ >Tene< w innym w±tku zamie¶ci³ kilka tytu³ów, które warto przeczytaæ:

Cytat: Tene
Bardzo Ci mogê poleciæ inny system, Hunê. Nie musi ona przy tym byæ czym¶ alternatywnym do Sekretu, bo przedstawia w zasadzie to samo, tylko BARDZO rozwiniête, koncentruj±c siê na technikaliach, mechanizmach dzia³ania, z których mo¿na wyci±gn±æ wiele wniosków praktycznych, miêdzy innymi te dotycz±ce ewentualnych zagro¿eñ.

W tym temacie polecam tak± literaturê (wed³ug kolejno¶ci czytania):

1. Max Freedom Long - "Magia cudów" i "Wiedza tajemna w praktyce". Czyli ksi±¿ka teorii i ksi±¿ka praktyki. Nieco przestarza³e, niekiedy nieaktualne, gdy¿ s± to pozycje bodaj¿e z lat 60-tych XX wieku. Ale rzeczowo przedstawiaj± sam± koncepcjê i mechanikê dzia³ania "rzeczy nadprzyrodzonych".

2. Otha Wingo - "Podrêcznik Huny". To samo, ale bardziej zwiêz³e, z nieco nowym spojrzeniem. Idealne jako powtórzenie.

3. Serge Kahili King - "B±d¼ mistrzem ukrytego Ja" i "Szaman Miejski" - uaktualnione koncepcje, wyja¶nione pewne niespójno¶ci, sporo æwiczeñ.

Te pozycje, które poda³em, pozwalaj± zrozumieæ mechanikê, i w zasadzie automatycznie poj±æ ewentualne zagro¿enia. Huna ma te¿ ten zdecydowany plus, ¿e pozwala wyja¶niæ mechanikê dzia³ania w zasadzie KA¯DEGO innego systemu ezoterycznego.

purattu
Go¶æ
« Odpowiedz #78 : Listopad 03, 2010, 00:42:40 »

niewiarygodne arcydzielo zawierajace KLUCZ-owe odpowiedzi:
http://wysylkowa.pl/ks990061.html

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #79 : Listopad 30, 2010, 21:53:57 »

WYDAWNICTWO "HOPE"
(2010-11-20 05:11:46)

20 listopada 2010

Mam przyjemno¶æ poinformowaæ, ¿e dzia³a ju¿ strona internetowa nowego wydawnictwa HOPE oraz wielojêzycznysklep internetowy maj±cy w swojej ofercie ksiazki, które zosta³y przet³umaczone na wiele jêzyków. W sklepie mo¿na nabyæ t³umaczenia ksi±¿ki "Przebudzenie Cheopsa" Andrzeja Wójcikiewicza na jêzyki hiszpañski, portugalski, w³oski, francuski, angielski i niemiecki, oraz ksi±¿kê Lucyny Lobos "Przekazy Enki" w jêzykach angielskim, niemieckim, hiszpañskim, portugalskim i wloskim i polskim.

Planowane sa kolejne tlumaczenia z zakresu zagadnieñ ³±cz±cych ¶wiat nauki ze ¶wiatem ezoteryki w tym m.in. nowa ksi±¿ka Andrzeja Wójcikiewicza "W poszukiwaniu Wielkiego Labiryntu".

Zapraszam serdecznie do odwiedzenia stron jak i do podzielenia siê t± informacj± z wszyskimi znajomymi w kraju jak i zagranic±.

www.hopepublisher.com
www.hopeonlineshop.com

Informacja ze strony PCH:

http://www.projekt-cheops.com/news.aspx?languageId=1&menuId=31&sectionId=54&cmd=

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #80 : Grudzieñ 14, 2010, 21:18:34 »

Kolejne ksi±¿ki zaproponowane przez forumowiczów w innych tematach, które by nie zapodzia³y siê, pozwoli³em sobie umie¶ciæ w tym w±tku:

Cytat: koliberek
Nieca³y miesi±c temu pojawi³a siê na rynku znakomita ksi±¿ka: "Balladyny i romanse", Ignacego Karpowicza; 575 stron za 50 z³oty. Z uwagi na jej niesamowit± tre¶æ maj±c± te¿ kapitalny zwi±zek z tutejszym tematem, to naprawdê bardziej, ni¿ warta tych pieniêdzy, wiêc polecam szczególnie.

Zreszt±, fantastycznie przyjêta przez krytykê, jako objawienie  i te¿ gor±co polecana!

Uwa¿am, ¿e to znakomity prezent pod choinkê dla ka¿dego!!! Ale ¿eby oceniæ jej formê literack±, to trzeba samemu koniecznie przeczytaæ, bowiem zawiera tak wiele niespodzianek; pod wzglêdem formalnym i przekazu te¿! ¯yczê przyjemnej lektury, ale inny  byæ nie mo¿e, gdy¿ czyta siê j± wspaniale. Lekko i z humorem zarazem. I z zastanowieniem nad wspó³czesnymi zmaganiami, oraz  nad ka¿dym niemal przejawem rzeczywisto¶ci, poprzez pryzmat ró¿nych relacji w³a¶nie. Tych tradycyjnych, uwik³anych, zakazanych, oraz tych wspó³czesnych, wolnych, zamkniêtych i niedomkniêtych, wiejskich, miejskich, trójk±tnych, "dulskich" , przeorientowanych i tych zupe³nie wyzwolonych te¿!!!

Jeden z takich smaczków, a odwo³uj±cych siê do tego, o czym my tutaj, jest min. na str 111. Ale jednak warto przej¶æ przez ca³o¶æ tych niezwykle fascynuj±cych opowie¶ci.

U¶miech

i:

Cytat: Thotal
http://zdrada.zlotemysli.pl/

Mo¿e kogo¶ zainteresuje ta "pozycja"?

Pozdrawiam - Thotal U¶miech

barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #81 : Grudzieñ 15, 2010, 08:12:16 »

Elo !!!

Lekkie wybory podchoinkowe: Chmielewska dla babci (i nie tylko), Pratchett ¦wiat Dysku dla dzieciaków (i nie tylko)

Bardziej EZO: Tolkien: Sylmarillion (pie¶ñ o stworzeniu ¶wiata), Hobbit, W³adca Pier¶cieni, Dzieci Hurina

Polecam tak± kolejno¶æ czytania. W mojej opinii Sylmarillion najbardziej ezo z wszystkich (i chyba najrzadziej wymieniana).

Polecam na zimowe wieczory przy kominku :-)

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #82 : Grudzieñ 17, 2010, 10:43:56 »

Kolejna ksi±¿ka, któr± tu zamieszczam, a któr± zapoda³ >East< w innym w±tku:

Cytat: East
songo, polecam niezwyk³± ksi±¿kê pt "Czarodziejski ¦piew" , która ³±czy mitologiê z nauk± oraz wtr±ca tam równie¿ w±tki o naszym pozaziemskim pochodzeniu.
Jak dla mnie niezwyk³y konglomerat U¶miech

http://www.kos.alpha.pl/pdf/Fragment_Czarodziejski_spiew.pdf

Pod w/w linkiem znajdziesz 9 cio stronnicowy fragment , po którym wyrobisz sobie zdanie czy warto j± zamówiæ, choæby tu :
http://www.empik.com/czarodziejski-spiew-fosar-grazyna-bludorf-franz,prod59280157,ksiazka-p

pozdrówka

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #83 : Grudzieñ 17, 2010, 11:00:47 »

t± pozycjê mo¿na nabyæ parê z³. taniej równie¿ na Allegro:
http://allegro.pl/czarodziejski-spiew-fosar-bludorf-nowa-i1326797175.html

pozdr. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 17, 2010, 11:01:17 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #84 : Grudzieñ 19, 2010, 18:46:37 »

Jeszcze jedna, warta przeczytania pozycja:

Cytat: koliberek
Pisa³em o ksi±¿ce Ignacego Karpowicza, Balladyny i Romanse w odniesieniu do relacji damsko-mêskich i poleca³em pod choinkê. Nie dopowiedzia³em, ¿e to przy okazji znakomita komedia ( a raczej tragikomedia) ezoteryczna i to wysokiego lotu. Mam nieodparte wra¿enie, ¿e autor zna nasze forum te¿. Mo¿na tam spotkaæ ca³± plejadê bogów, od Apolla, Jezusa  pocz±wszy...

A i u¶miaæ siê niesamowicie te¿, przy uruchomieniu jednoczesnym mózgownicy, co jest ju¿ rzadko¶ci± zupe³n±.

koliberek33

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #85 : Grudzieñ 28, 2010, 21:40:49 »

Osobi¶cie za¶ polecam ksi±¿kê p.t. Kosmiczna podró¿ Brown'a Coutney'a wszystkim, którzy lubi± tematykê UFO - ale od powa¿nej strony ugryzion±.
Zapewne mozna j± ¶ci±gn±æ z sieci, jednak jakby kto chcia³ to mam jej I tom (natomiast chcia³bym uzyskaæ pozosta³e dwa).

barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #86 : Grudzieñ 29, 2010, 08:55:11 »

Elo !!!

Jakbby co, to tutaj jest Kosmiczna podró¿ w pdfie :

http://www.latarnia.cba.pl/Brown%20Courtney%20-%20Kosmiczna%20Podroz.pdf

A mo¿esz Dariusz podaæ jakie¶ namiary na tom 2 i 3 bo nawet nie wiedzia³em, ¿e s± takowe - zosta³y wydane w Polsce ?

Pzdr barneyos   Cool

\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #87 : Grudzieñ 29, 2010, 12:48:38 »

Barney - otwiera siê tylko logo cba.pl i nic wiêcej nie dzia³a. Czy to nie przypadkiem jakie¶ tajne ³±cze do CBA (Centralne Biuro Antykorupcyjne)?  Du¿y u¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #88 : Grudzieñ 29, 2010, 13:11:25 »

>JACK< poda³:

Cytat: JACK
Bardzo chcia³bym aby, nie by³o ¿adnych katastrof, potopów, ale to paskudne przeludnienie.
 To zabija Ziemiê.
J.Wasilik napisa³ now± zwi±zan± z tym ksi±¿kê:

http://zaczytani.pl/ksiazki/j%C3%B3zef+wasilik

Cytat: barneyos
A mo¿esz Dariusz podaæ jakie¶ namiary na tom 2 i 3 bo nawet nie wiedzia³em, ¿e s± takowe - zosta³y wydane w Polsce ?

O nastêpnych tomach dowiedzia³em siê czytaj±c pierwszy, a czy sa dostêpne w naszym jêzyku i kraju nie mam pojêcia, st±d mój apel do czytaczy naszego forum by je udostêpnili je¶li je maj±.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 29, 2010, 13:11:54 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #89 : Grudzieñ 29, 2010, 13:39:00 »

Elo !

Je¶li kto¶ nie mo¿e ¶ci±gn±æ, to mo¿na wej¶æ na tê stronê i wybraæ z ca³ego ksiêgozbioru dan± pozycjê a nastêpnie klikn±æ na niej prawym klawiszem myszy i z menu podrêcznego wybraæ "Zapisz element docelowy jako". ¦ci±gnie siê na dysk jako .pdf

http://www.latarnia.cba.pl

Info o C.Brownie i jego ksi±¿kach jest tutaj (ale chyba po polsku by³a tylko Kosmiczna Podró¿):

http://www.courtneybrown.com/

Pzdr barneyos   Cool

krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #90 : Grudzieñ 29, 2010, 13:47:57 »

Na oficjalnej stronie Coutney'a Brown'a nie ma informacji o kolejnych tomach Kosmicznej podró¿y. Jest natomiast mowa o innej, podobnej pozycji: Cosmic Explorers.

http://www.courtneybrown.com/Courtney_Brown_Brief_Bio.html

Ciekawy cz³owiek...
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #91 : Styczeñ 04, 2011, 19:29:15 »

Za >barneyos'em<:

Cytat: barneyos
Podajê wiêcej info na temat Czes³awa Galewskiego, speca od energii piramid z Poznania.

...
oraz jego ksi±¿ka "Piramida bez tajemnic ?"

http://allegro.pl/czeslaw-galewski-piramida-bez-tajemnic-i1198463680.html

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #92 : Styczeñ 16, 2011, 11:26:27 »

Za >Thotal'em<, by nie przepad³o:

Cytat: Thotal
Przeczyta³em ostatnio "Rewolucja Zielonych Koktajli" Victorii Boutenko.

http://www.dobreksiazki.pl/b17718-rewolucja-zielonych-koktajli.htm

Polecam wszystkim lekturê, to naprawdê rewolucyjne podej¶cie do od¿ywiania...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech

wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #93 : Styczeñ 16, 2011, 13:46:49 »

Polecam gorąco książki o życiu ludzi w 21 wieku na bliskim wschodzie, niewiarygodne ale te autobiografie są prawdziwe. Czytając takie książki człowiek docenia to co ma.

Deborah Rodriguez " Szkoła piękności w Kabulu. Za zasłoną Afgańskiej kobiety"

Souad "Spalona żywcem"

"Księżyc we łzach"   Ouarda Saillo

pozasiadam je w wersji elektronicznej zainteresowanym chętnie prześlę.

Polecam tez książki Waris Dirie, która walczy o zaniechanie obrzezania kobiet niestety jej książki posiadam tylko w wersji papierowej, ale można poszukać na chomiku .

Pozdrawiam:)

Pozdrawiam U¶miech

edit

Waris walczy o to żeby to wreszcie się skończyło

http://www.youtube.com/watch?v=yQHNoxZnraM&feature=related

UWAGA TO NIE JEST MATERIAŁ DLA WRAŻLIWYCH, ale w 1/ 3 populacji na ziemi dopuszczane........ P³acz P³acz
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 16, 2011, 15:10:41 wys³ane przez wiki » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Styczeñ 17, 2011, 08:48:42 »

Przera¿aj±ce, okrutne, bestialskie. Brak s³ów na jakikolwiek komentarz.
barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #95 : Styczeñ 20, 2011, 09:38:16 »

Uffffffff !!!!!

Zaczynam walkê z "Pradawn± Tajemnic± Kwiatu ¯ycia" Drunvalo Melchizedeka tom I i II. Czeka³a na mnie dwa lata - teraz wiem, ¿e to by³ czas konieczny.

Uffffffff !!!   Kolejna ksi±¿ka z tych, które po przeczytaniu "koñczysz" we ¶nie.

Czacha dymi (przynajmniej moja).

Polecam

http://www.wydawnictwocentrum.pl/drunvalo_melchizedek_pradawna_tajemnica.html

Pzdr barneyos   Cool

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #96 : Styczeñ 20, 2011, 09:52:23 »

barneyosU¶miech
Masz j± w wersji elektronicznej ?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
barneyos

Gawêdziarz

« Odpowiedz #97 : Styczeñ 20, 2011, 10:07:13 »

Tylko wersja papierowa  !!

Zreszt±, co ciekawe, zauwa¿y³em w moim przypadku, ¿e papierowe wersje ksi±¿ek lepiej na mnie dzia³aj±. A i ja wolê tak± tradycyjn± wersjê przekazu. £atwiej siê j± czyta, przegl±da, wraca do innych stron.

Pzdr barneyos   Cool

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #98 : Styczeñ 20, 2011, 10:17:46 »

Tylko wersja papierowa  !!

Zreszt±, co ciekawe, zauwa¿y³em w moim przypadku, ¿e papierowe wersje ksi±¿ek lepiej na mnie dzia³aj±. A i ja wolê tak± tradycyjn± wersjê przekazu. £atwiej siê j± czyta, przegl±da, wraca do innych stron.

ja te¿ wolê tradycyjny sposób czytania ksi±¿ek,uwielbiam te¿ zapach ¶wie¿ego druku,ale ..." jak siê nie ma co siê lubi ,to siê lubi co siê ma Du¿y u¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #99 : Styczeñ 20, 2011, 13:25:31 »

Jestem juz po tej lekturze.Rzeczywiscie ,,czacha dymi,,.

Ciekawe jak Twoj odbior barneyos.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: