Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 11, 2025, 06:32:57

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ksi¹¿ki ktĂłre warto przeczytaĂŚ.  (Przeczytany 151719 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #75 : Wrzesień 18, 2010, 13:31:58 »

A co do ksi¹¿ek innych w tych tematach, je¿eli kogoœ interesuje jeszcze tematyka pogaùska, to gor¹co polecam:

"Czarostwo. Tajemna tradycja" - Raven Grimassi

a takÂże:

"Witche's Bible" - Stewart i Janet Farrar (pozycja po angielsku, koncentrujÂąca siĂŞ na kulcie Wicca)

Z kolei dla zainteresowanych ezoteryk¹ i magi¹, œwietna ksi¹¿ka o nieco myl¹cym tytule:

"Hands-on Chaos Magic" - Adrieh Vitimus - tytu³ myl¹cy, bo ksi¹¿ka raczej traktuje o Magii w ogóle, niekoniecznie o magii chaosu w paradygmacie Hine'owskim.

I jeszcze kilka innych, ale to przy okazji Uœmiech Trochê siê tego przez moj¹ nieobecnoœÌ na forum nazbiera³o - nie pró¿nowa³em i czyta³em Uœmiech

Przepraszam  Z politowaniem.
JuÂż naprawiÂłem.  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2010, 13:53:47 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #76 : Wrzesień 25, 2010, 14:04:17 »

W jednym z w¹tków >JACK< poda³ ksi¹¿kê, któr¹ warto przeczytaÌ:

Cytat: JACK
W chwilach oczekiwania na Wielkiego Rdzawego Brata KsiĂŞÂżyca polecam trenning obniÂżania czĂŞstotliwoÂści pracy mĂłzgu bez zasypiania (do okoÂło 4 Hz).
Out of body  to prawdziwa jazda bez trzymanki. Najlepszy sport ekstremalny we wÂłasnym ³ó¿ku.

Polecam ksiĂŞÂżkĂŞ amerykaĂąskiego inÂżyniera, biznesmena
http://www.ezosfera.pl/57/podroze-poza-cialem
drugÂą i trzeciÂą czĂŞÂśc teÂż

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #77 : Październik 09, 2010, 10:51:19 »

Równie¿ >Tene< w innym w¹tku zamieœci³ kilka tytu³ów, które warto przeczytaÌ:

Cytat: Tene
Bardzo Ci mogê poleciÌ inny system, Hunê. Nie musi ona przy tym byÌ czymœ alternatywnym do Sekretu, bo przedstawia w zasadzie to samo, tylko BARDZO rozwiniête, koncentruj¹c siê na technikaliach, mechanizmach dzia³ania, z których mo¿na wyci¹gn¹Ì wiele wniosków praktycznych, miêdzy innymi te dotycz¹ce ewentualnych zagro¿eù.

W tym temacie polecam takÂą literaturĂŞ (wedÂług kolejnoÂści czytania):

1. Max Freedom Long - "Magia cudów" i "Wiedza tajemna w praktyce". Czyli ksi¹¿ka teorii i ksi¹¿ka praktyki. Nieco przestarza³e, niekiedy nieaktualne, gdy¿ s¹ to pozycje bodaj¿e z lat 60-tych XX wieku. Ale rzeczowo przedstawiaj¹ sam¹ koncepcjê i mechanikê dzia³ania "rzeczy nadprzyrodzonych".

2. Otha Wingo - "PodrĂŞcznik Huny". To samo, ale bardziej zwiĂŞzÂłe, z nieco nowym spojrzeniem. Idealne jako powtĂłrzenie.

3. Serge Kahili King - "BÂądÂź mistrzem ukrytego Ja" i "Szaman Miejski" - uaktualnione koncepcje, wyjaÂśnione pewne niespĂłjnoÂści, sporo ĂŚwiczeĂą.

Te pozycje, które poda³em, pozwalaj¹ zrozumieÌ mechanikê, i w zasadzie automatycznie poj¹Ì ewentualne zagro¿enia. Huna ma te¿ ten zdecydowany plus, ¿e pozwala wyjaœniÌ mechanikê dzia³ania w zasadzie KA¯DEGO innego systemu ezoterycznego.

purattu
Gość
« Odpowiedz #78 : Listopad 03, 2010, 00:42:40 »

niewiarygodne arcydzielo zawierajace KLUCZ-owe odpowiedzi:
http://wysylkowa.pl/ks990061.html

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #79 : Listopad 30, 2010, 21:53:57 »

WYDAWNICTWO "HOPE"
(2010-11-20 05:11:46)

20 listopada 2010

Mam przyjemnoœÌ poinformowaÌ, ¿e dzia³a ju¿ strona internetowa nowego wydawnictwa HOPE oraz wielojêzycznysklep internetowy maj¹cy w swojej ofercie ksiazki, które zosta³y przet³umaczone na wiele jêzyków. W sklepie mo¿na nabyÌ t³umaczenia ksi¹¿ki "Przebudzenie Cheopsa" Andrzeja Wójcikiewicza na jêzyki hiszpaùski, portugalski, w³oski, francuski, angielski i niemiecki, oraz ksi¹¿kê Lucyny Lobos "Przekazy Enki" w jêzykach angielskim, niemieckim, hiszpaùskim, portugalskim i wloskim i polskim.

Planowane sa kolejne tlumaczenia z zakresu zagadnieù ³¹cz¹cych œwiat nauki ze œwiatem ezoteryki w tym m.in. nowa ksi¹¿ka Andrzeja Wójcikiewicza "W poszukiwaniu Wielkiego Labiryntu".

Zapraszam serdecznie do odwiedzenia stron jak i do podzielenia siĂŞ tÂą informacjÂą z wszyskimi znajomymi w kraju jak i zagranicÂą.

www.hopepublisher.com
www.hopeonlineshop.com

Informacja ze strony PCH:

http://www.projekt-cheops.com/news.aspx?languageId=1&menuId=31&sectionId=54&cmd=

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #80 : Grudzień 14, 2010, 21:18:34 »

Kolejne ksi¹¿ki zaproponowane przez forumowiczów w innych tematach, które by nie zapodzia³y siê, pozwoli³em sobie umieœciÌ w tym w¹tku:

Cytat: koliberek
Nieca³y miesi¹c temu pojawi³a siê na rynku znakomita ksi¹¿ka: "Balladyny i romanse", Ignacego Karpowicza; 575 stron za 50 z³oty. Z uwagi na jej niesamowit¹ treœÌ maj¹c¹ te¿ kapitalny zwi¹zek z tutejszym tematem, to naprawdê bardziej, ni¿ warta tych pieniêdzy, wiêc polecam szczególnie.

ZresztÂą, fantastycznie przyjĂŞta przez krytykĂŞ, jako objawienie  i teÂż gorÂąco polecana!

UwaÂżam, Âże to znakomity prezent pod choinkĂŞ dla kaÂżdego!!! Ale Âżeby oceniĂŚ jej formĂŞ literackÂą, to trzeba samemu koniecznie przeczytaĂŚ, bowiem zawiera tak wiele niespodzianek; pod wzglĂŞdem formalnym i przekazu teÂż! ÂŻyczĂŞ przyjemnej lektury, ale inny  byĂŚ nie moÂże, gdyÂż czyta siĂŞ jÂą wspaniale. Lekko i z humorem zarazem. I z zastanowieniem nad wspó³czesnymi zmaganiami, oraz  nad kaÂżdym niemal przejawem rzeczywistoÂści, poprzez pryzmat ró¿nych relacji wÂłaÂśnie. Tych tradycyjnych, uwikÂłanych, zakazanych, oraz tych wspó³czesnych, wolnych, zamkniĂŞtych i niedomkniĂŞtych, wiejskich, miejskich, trĂłjkÂątnych, "dulskich" , przeorientowanych i tych zupeÂłnie wyzwolonych teÂż!!!

Jeden z takich smaczków, a odwo³uj¹cych siê do tego, o czym my tutaj, jest min. na str 111. Ale jednak warto przejœÌ przez ca³oœÌ tych niezwykle fascynuj¹cych opowieœci.

UÂśmiech

i:

Cytat: Thotal
http://zdrada.zlotemysli.pl/

MoÂże kogoÂś zainteresuje ta "pozycja"?

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech

barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #81 : Grudzień 15, 2010, 08:12:16 »

Elo !!!

Lekkie wybory podchoinkowe: Chmielewska dla babci (i nie tylko), Pratchett ÂŚwiat Dysku dla dzieciakĂłw (i nie tylko)

Bardziej EZO: Tolkien: Sylmarillion (pieœù o stworzeniu œwiata), Hobbit, W³adca Pierœcieni, Dzieci Hurina

Polecam tak¹ kolejnoœÌ czytania. W mojej opinii Sylmarillion najbardziej ezo z wszystkich (i chyba najrzadziej wymieniana).

Polecam na zimowe wieczory przy kominku :-)

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #82 : Grudzień 17, 2010, 10:43:56 »

Kolejna ksi¹¿ka, któr¹ tu zamieszczam, a któr¹ zapoda³ >East< w innym w¹tku:

Cytat: East
songo, polecam niezwyk³¹ ksi¹¿kê pt "Czarodziejski Œpiew" , która ³¹czy mitologiê z nauk¹ oraz wtr¹ca tam równie¿ w¹tki o naszym pozaziemskim pochodzeniu.
Jak dla mnie niezwykÂły konglomerat UÂśmiech

http://www.kos.alpha.pl/pdf/Fragment_Czarodziejski_spiew.pdf

Pod w/w linkiem znajdziesz 9 cio stronnicowy fragment , po ktĂłrym wyrobisz sobie zdanie czy warto jÂą zamĂłwiĂŚ, choĂŚby tu :
http://www.empik.com/czarodziejski-spiew-fosar-grazyna-bludorf-franz,prod59280157,ksiazka-p

pozdrĂłwka

songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #83 : Grudzień 17, 2010, 11:00:47 »

tÂą pozycjĂŞ moÂżna nabyĂŚ parĂŞ zÂł. taniej rĂłwnieÂż na Allegro:
http://allegro.pl/czarodziejski-spiew-fosar-bludorf-nowa-i1326797175.html

pozdr. UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 17, 2010, 11:01:17 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #84 : Grudzień 19, 2010, 18:46:37 »

Jeszcze jedna, warta przeczytania pozycja:

Cytat: koliberek
PisaÂłem o ksi¹¿ce Ignacego Karpowicza, Balladyny i Romanse w odniesieniu do relacji damsko-mĂŞskich i polecaÂłem pod choinkĂŞ. Nie dopowiedziaÂłem, Âże to przy okazji znakomita komedia ( a raczej tragikomedia) ezoteryczna i to wysokiego lotu. Mam nieodparte wraÂżenie, Âże autor zna nasze forum teÂż. MoÂżna tam spotkaĂŚ ca³¹ plejadĂŞ bogĂłw, od Apolla, Jezusa  poczÂąwszy...

A i uÂśmiaĂŚ siĂŞ niesamowicie teÂż, przy uruchomieniu jednoczesnym mĂłzgownicy, co jest juÂż rzadkoÂściÂą zupeÂłnÂą.

koliberek33

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #85 : Grudzień 28, 2010, 21:40:49 »

Osobiœcie zaœ polecam ksi¹¿kê p.t. Kosmiczna podró¿ Brown'a Coutney'a wszystkim, którzy lubi¹ tematykê UFO - ale od powa¿nej strony ugryzion¹.
Zapewne mozna j¹ œci¹gn¹Ì z sieci, jednak jakby kto chcia³ to mam jej I tom (natomiast chcia³bym uzyskaÌ pozosta³e dwa).

barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #86 : Grudzień 29, 2010, 08:55:11 »

Elo !!!

Jakbby co, to tutaj jest Kosmiczna podró¿ w pdfie :

http://www.latarnia.cba.pl/Brown%20Courtney%20-%20Kosmiczna%20Podroz.pdf

A moÂżesz Dariusz podaĂŚ jakieÂś namiary na tom 2 i 3 bo nawet nie wiedziaÂłem, Âże sÂą takowe - zostaÂły wydane w Polsce ?

Pzdr barneyos   Cool

\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
krzysiek
Gość
« Odpowiedz #87 : Grudzień 29, 2010, 12:48:38 »

Barney - otwiera siĂŞ tylko logo cba.pl i nic wiĂŞcej nie dziaÂła. Czy to nie przypadkiem jakieÂś tajne ³¹cze do CBA (Centralne Biuro Antykorupcyjne)?  DuÂży uÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #88 : Grudzień 29, 2010, 13:11:25 »

>JACK< podaÂł:

Cytat: JACK
Bardzo chciaÂłbym aby, nie byÂło Âżadnych katastrof, potopĂłw, ale to paskudne przeludnienie.
 To zabija ZiemiĂŞ.
J.Wasilik napisa³ now¹ zwi¹zan¹ z tym ksi¹¿kê:

http://zaczytani.pl/ksiazki/j%C3%B3zef+wasilik

Cytat: barneyos
A moÂżesz Dariusz podaĂŚ jakieÂś namiary na tom 2 i 3 bo nawet nie wiedziaÂłem, Âże sÂą takowe - zostaÂły wydane w Polsce ?

O nastĂŞpnych tomach dowiedziaÂłem siĂŞ czytajÂąc pierwszy, a czy sa dostĂŞpne w naszym jĂŞzyku i kraju nie mam pojĂŞcia, stÂąd mĂłj apel do czytaczy naszego forum by je udostĂŞpnili jeÂśli je majÂą.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2010, 13:11:54 wysłane przez Dariusz » Zapisane

barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #89 : Grudzień 29, 2010, 13:39:00 »

Elo !

Jeœli ktoœ nie mo¿e œci¹gn¹Ì, to mo¿na wejœÌ na tê stronê i wybraÌ z ca³ego ksiêgozbioru dan¹ pozycjê a nastêpnie klikn¹Ì na niej prawym klawiszem myszy i z menu podrêcznego wybraÌ "Zapisz element docelowy jako". Œci¹gnie siê na dysk jako .pdf

http://www.latarnia.cba.pl

Info o C.Brownie i jego ksi¹¿kach jest tutaj (ale chyba po polsku by³a tylko Kosmiczna Podró¿):

http://www.courtneybrown.com/

Pzdr barneyos   Cool

krzysiek
Gość
« Odpowiedz #90 : Grudzień 29, 2010, 13:47:57 »

Na oficjalnej stronie Coutney'a Brown'a nie ma informacji o kolejnych tomach Kosmicznej podró¿y. Jest natomiast mowa o innej, podobnej pozycji: Cosmic Explorers.

http://www.courtneybrown.com/Courtney_Brown_Brief_Bio.html

Ciekawy czÂłowiek...
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #91 : Styczeń 04, 2011, 19:29:15 »

Za >barneyos'em<:

Cytat: barneyos
PodajĂŞ wiĂŞcej info na temat CzesÂława Galewskiego, speca od energii piramid z Poznania.

...
oraz jego ksi¹¿ka "Piramida bez tajemnic ?"

http://allegro.pl/czeslaw-galewski-piramida-bez-tajemnic-i1198463680.html

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #92 : Styczeń 16, 2011, 11:26:27 »

Za >Thotal'em<, by nie przepadÂło:

Cytat: Thotal
PrzeczytaÂłem ostatnio "Rewolucja Zielonych Koktajli" Victorii Boutenko.

http://www.dobreksiazki.pl/b17718-rewolucja-zielonych-koktajli.htm

Polecam wszystkim lekturĂŞ, to naprawdĂŞ rewolucyjne podejÂście do odÂżywiania...

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech

wiki
Gość
« Odpowiedz #93 : Styczeń 16, 2011, 13:46:49 »

Polecam gorąco książki o życiu ludzi w 21 wieku na bliskim wschodzie, niewiarygodne ale te autobiografie są prawdziwe. Czytając takie książki człowiek docenia to co ma.

Deborah Rodriguez " Szkoła piękności w Kabulu. Za zasłoną Afgańskiej kobiety"

Souad "Spalona żywcem"

"Księżyc we łzach"   Ouarda Saillo

pozasiadam je w wersji elektronicznej zainteresowanym chętnie prześlę.

Polecam tez książki Waris Dirie, która walczy o zaniechanie obrzezania kobiet niestety jej książki posiadam tylko w wersji papierowej, ale można poszukać na chomiku .

Pozdrawiam:)

Pozdrawiam UÂśmiech

edit

Waris walczy o to żeby to wreszcie się skończyło

http://www.youtube.com/watch?v=yQHNoxZnraM&feature=related

UWAGA TO NIE JEST MATERIAŁ DLA WRAŻLIWYCH, ale w 1/ 3 populacji na ziemi dopuszczane........ PÂłacz PÂłacz
« Ostatnia zmiana: Styczeń 16, 2011, 15:10:41 wysłane przez wiki » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #94 : Styczeń 17, 2011, 08:48:42 »

Przera¿aj¹ce, okrutne, bestialskie. Brak s³ów na jakikolwiek komentarz.
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #95 : Styczeń 20, 2011, 09:38:16 »

Uffffffff !!!!!

Zaczynam walkĂŞ z "PradawnÂą TajemnicÂą Kwiatu ÂŻycia" Drunvalo Melchizedeka tom I i II. CzekaÂła na mnie dwa lata - teraz wiem, Âże to byÂł czas konieczny.

Uffffffff !!!   Kolejna ksi¹¿ka z tych, ktĂłre po przeczytaniu "koĂączysz" we Âśnie.

Czacha dymi (przynajmniej moja).

Polecam

http://www.wydawnictwocentrum.pl/drunvalo_melchizedek_pradawna_tajemnica.html

Pzdr barneyos   Cool

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #96 : Styczeń 20, 2011, 09:52:23 »

barneyosUÂśmiech
Masz jÂą w wersji elektronicznej ?

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #97 : Styczeń 20, 2011, 10:07:13 »

Tylko wersja papierowa  !!

Zreszt¹, co ciekawe, zauwa¿y³em w moim przypadku, ¿e papierowe wersje ksi¹¿ek lepiej na mnie dzia³aj¹. A i ja wolê tak¹ tradycyjn¹ wersjê przekazu. £atwiej siê j¹ czyta, przegl¹da, wraca do innych stron.

Pzdr barneyos   Cool

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #98 : Styczeń 20, 2011, 10:17:46 »

Tylko wersja papierowa  !!

Zreszt¹, co ciekawe, zauwa¿y³em w moim przypadku, ¿e papierowe wersje ksi¹¿ek lepiej na mnie dzia³aj¹. A i ja wolê tak¹ tradycyjn¹ wersjê przekazu. £atwiej siê j¹ czyta, przegl¹da, wraca do innych stron.

ja te¿ wolê tradycyjny sposób czytania ksi¹¿ek,uwielbiam te¿ zapach œwie¿ego druku,ale ..." jak siê nie ma co siê lubi ,to siê lubi co siê ma Du¿y uœmiech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
greta
Gość
« Odpowiedz #99 : Styczeń 20, 2011, 13:25:31 »

Jestem juz po tej lekturze.Rzeczywiscie ,,czacha dymi,,.

Ciekawe jak Twoj odbior barneyos.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: