Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 17:56:51

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Ksi±¿ki które warto przeczytaæ.  (Przeczytany 150921 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #125 : Marzec 06, 2011, 12:01:23 »

>Thotal< w jednym z w±tków napomkn±³ o ksi±¿ce dotycz±cej naszego zdrowia:

Cytat: Thotal
Pisa³em wcze¶niej o nowo przeczytanej ksi±¿ce "Rewolucja zielonych koktajli" Victorii Boutenko...

Kobitka w 1988 roku wyjecha³a z ZSRR do USA, tam zachwyci³a siê kolorowym "jedzonkiem" w pude³kach odgrzewanym w super urz±dzeniu pod tytu³em MIKROFALÓWKA. W ci±gu zaledwie trzech lat jej szesnastoletnia córka nabawi³a siê ciê¿kiej alergicznej astmy, dwudziestoletni syn cukrzycy II stopnia, jej m±¿ powa¿nych zmian mia¿d¿ycowych, a ona problemów z systemem kr±¿enia.
Dowiedzia³a siê ¿e s± to choroby NIEULECZALNE Smutny
Zaczê³a szukaæ, prawdopodobnie na pocz±tku trafi³a na metodê "GERSONA", pot³uk³a m³otkiem mikrofalê, wyrzuci³a wszystkie ¶mieci z lodówki i zaczê³a nowe ¿ycie. Jedzenie warzyw i owoców te¿ nie satysfakcjonowa³o j± do koñca i "wpad³a" na pomys³, choæ pomys³ by³ ju¿ znany du¿o wcze¶niej na miksowanie w ca³o¶ci warzyw i owoców. Rewolucja polega na doborze sk³adników.
Jak twierdzi, WYLECZY£A CA£¡ RODZINÊ!!!
...

EDYCJA:

Cytat: songo
http://chomikuj.pl/tomala44/ebooks/Rudolf+Steiner/Jak+Osi*c4*85gn*c4*85*c4*87+Poznanie+Wy*c5*bcszych+*c5*9awiat*c3*b3w/Jak+Osi*c4*85gn*c4*85*c4*87+Poznanie+Wy*c5*bcszych+*c5*9awiat*c3*b3w,131565949.pdf

Ale to "Chomik" Nie mam tam konta i nie zamierzam zak³adaæ, czy zatem móg³by¶ mi j± przes³aæ na pocztê?
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2011, 12:17:48 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Marzec 06, 2011, 12:09:58 »

Co¶ znalaz³am , mo¿na zacz±æ tam.

http://www.ksiegozbiory.cba.pl/ksiegi.html

Kiara U¶miech U¶miech
JACK
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Marzec 06, 2011, 12:19:21 »

Zgodnie z zaleceniem Darka:

Rudolf Steiner:

"Jak osi±gn±æ poznanie wy¿szych ¶wiatów"

Rewelacyjna moim zdaniem ksi±¿ka, przewodnik rozwoju duchowego specjalnie dla bia³ych Europejczyków, o korzeniach chrze¶cijañskich, takich jak my.

Warto czytaæ kilka razy, co jaki¶ czas, dla przypomnienia podstaw.
Metoda sprawdzona i dopracowana.
Pozwala rozwijaæ siê duchowo w normalnym ¿yciu.

http://chomikuj.pl/tomala44/ebooks/Rudolf+Steiner/Jak+Osi*c4*85gn*c4*85*c4*87+Poznanie+Wy*c5*bcszych+*c5*9awiat*c3*b3w/Jak+Osi*c4*85gn*c4*85*c4*87+Poznanie+Wy*c5*bcszych+*c5*9awiat*c3*b3w,131565949.pdf

i wersja papierowa , polecam:

"Jak osi±gn±æ poznanie wy¿szych ¶wiatów"
http://www.wydawnictwogenesis.home.pl/sklep_1/product_info.php?cPath=27&products_id=56
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2011, 12:27:01 wys³ane przez JACK » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #128 : Marzec 09, 2011, 20:50:21 »

By nie umknê³o potomnym Mrugniêcie:

Cytat: Janusz
Darku, du¿o mo¿na znale¼æ w ksi±¿kach Laurence Gardnera U¶miech
Sam Sitchin w swoich kronikach, tak¿e wyja¶nia pochodzenie hebrajczyków.
http://www.dobreksiazki.pl/b11122-wojna-nuklearna-sprzed-5-tysiecy-lat.htm
http://boberov.maszyna.pl/Kippin/gral/gral-ind.htm
https://publicdisorder.wordpress.com/2011/02/23/potomkowie-dawida-i-jezusa-laurence-gardner-e-book-2/

koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Czerwiec 01, 2011, 18:18:28 »

Dla zainteresowanych tematyk± Lemurii polecam:

"Tajemnica najstarszej kultury na Ziemi" - Frank Josef.

"Zaginiony kontynent-Mu" James Churchward
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2011, 18:19:28 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #130 : Czerwiec 01, 2011, 22:32:01 »

koliberku 33  ( kochany  Zawstydzony  )
Czy masz te ksi±¿ki w wersji elektronicznej ?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 01, 2011, 22:32:32 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
koliberek33
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Czerwiec 04, 2011, 11:43:16 »

Chanellko Mi³a.  U¶miech
Niestety, nie, ale pos³aæ poczt± normaln± mogê, je¶li wyrazisz tak± ochotê. Natomiast mam "Misjê" w wersji elektronicznej.  To chyba jedna z najwa¿niejszych lektur ostatnich czasów.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2011, 11:43:52 wys³ane przez koliberek33 » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #132 : Czerwiec 05, 2011, 09:17:26 »

Dziêki koliberku mi³y  Du¿y u¶miech

Spróbujê jeszcze poszukaæ,a jak nie znajdê to siê zg³oszê  Du¿y u¶miech Misjê ju¿ "poch³onê³am" ale wrócê do niej jeszcze raz  Mrugniêcie

Ksiêga Koheleta 3,1
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Czerwiec 19, 2011, 10:32:29 »

Goraco polecam Wam ksiazke Carolyn Jess Cooke "Zawsze przy mnie stoj".
Jesst to miedzynarodowy bestseller przetlumaczony na kilkanascie jezykow.

Jest to ksiazka o tym,ze istnieje obok nas swiat,ktorego nie dostrzegamy.Ktos w kazdej sekundzie walczy o Twoja dusze.Zamknij oczy i poczuj dotyk Aniola.
Poruszajaca opowiesc o trudnych wyborach,przebaczaniu i nadziei.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #134 : Sierpieñ 12, 2011, 11:52:44 »

Administracja polskiej strony Davida Icke zaprasza do przeczytania pierwszej czê¶ci „Kronik Ziemii” autorstwa Roberta Morningsky’a.

Robert Morning Sky jest pó³ Apaczem, pó³ Hopi. Jako m³ody indianin mia³ z grup± rówiesników kontakt z Gwiezdnym Wojownikiem z Pleyad – „Terrra papers” to po³±czenie wiedzy rdzennych mieszkañców Ameryki i opowie¶ci napotkanego go¶cia z kosmosu. Ksi±¿ka jest fascynujacym opisem naszej galaktycznej przesz³o¶ci – walki imperium Syriusza z Orionem opisanej w naszej popkulturze przez film „Underworld”, sojuszu króla Anu z Orionem i dzieje jego dzieci Enkiego i Enlila na Ziemii.

Ksi±¿ka jest dostêpna w postaci PDF za darmo  tutaj
http://www.wrzuc.to/T419pGgJEV.wt

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2011, 11:52:57 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Sierpieñ 12, 2011, 12:46:25 »

Dziêki songo 1970 trochê tego poczyta³am i mam wra¿enie i¿ kolejny kto¶ zabawia siê kim¶ i przekazuje mu jaki¶ kogiel mogiel.
Tworzy ze strzêpków informacji prawdziwych jakie¶ prze kolorowane mity. 
Oczywi¶cie w okre¶lonym celu , nic nie dzieje siê bez celu.

Zapewne czê¶æ ludzi rz±dnych sensacji uwierzy a czê¶æ logicznie my¶l±cych i analizuj±cych informacje g³êbiej siê zastanowi.

Kiara U¶miech U¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #136 : Sierpieñ 12, 2011, 23:10:21 »

Mój dobry znajomy wys³a³ mi wiadomo¶æ, ¿e czas porzuciæ ksi±¿ki przez innych ludzi pisane ,czas jest zacz±æ pisaæ w³asne ksiêgi, tworzyæ , wychodziæ poza to ,co ju¿ zosta³o napisane.
Pomijaj±c merytoryczne uzasadnienie tej opinii, zauwa¿am, ¿e wiedza dzi¶ dociera z tak wielu naraz ¼róde³ w takim tempie, ¿e ka¿da ksi±¿ka napisana (choæby i aktualna w momencie pisania ) po jej wydaniu bêdzie przestarza³a. Dzi¶ wszystko dzieje siê du¿o szybciej, odnoszê wra¿enie, ¿e ksiêga pisze siê NAMI, my jeste¶my w niej pisz±cymi i opisywanymi.
Polecam gor±co staæ siê wspó³pisz±cym zamiast ci±gle sczytywaæ innych.
Mo¿e to zabrzmia³o nazbyt zuchwale, mo¿e arogancko ... je¶li tak ,to wybaczcie.

Niedawno przegl±daj±c ksi±¿ki w Empiku stwierdzi³em ,¿e w nich nie ma niczego nowego, co by mnie zaskoczy³o. Ale jednocze¶nie s± ludzie, którzy w rzeczywisto¶ci odkrywaj± przede mn± niezwyk³y ¶wiat i zaskakuj± mnie w sposób, w jaki ksi±¿ka nigdy tego by nie uczyni³a.
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Sierpieñ 13, 2011, 07:12:40 »

U¶miech

Cytat: East
Niedawno przegl±daj±c ksi±¿ki w Empiku stwierdzi³em ,¿e w nich nie ma niczego nowego, co by mnie zaskoczy³o. Ale jednocze¶nie s± ludzie, którzy w rzeczywisto¶ci odkrywaj± przede mn± niezwyk³y ¶wiat i zaskakuj± mnie w sposób, w jaki ksi±¿ka nigdy tego by nie uczyni³a.

Pozwolê sobie siê z Tob± nie zgodziæ..... U¶miech  Mo¿e w³a¶nie dlatego ,ze przeczyta³e¶ ju¿ tyle ksiazek i masz tak± wiedzê,mo¿esz pozwoliæ sobie na tego typu stwierdzenia..... U¶miech

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #138 : Sierpieñ 13, 2011, 11:30:33 »

..tak jest east- jeszcze gorzej jest ze studentami,-
po ukoñczeniu nauki, okazuje siê, ¿e to czego siê uczyli jest ju¿ zast±pione przez nowe opracowania,-
ale co tam studenci- ksi±¿ki w gimnazjach zmieniaj± siê co rok..??
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 13, 2011, 11:43:56 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #139 : Sierpieñ 13, 2011, 11:42:32 »

Podzielam Twój pogl±d ,>east<.
Podobnie my¶lê, ¿e czas skupiæ siê nad tym co przed nami.
Osobi¶cie nie poci±gaj± mnie ju¿ wszelakie przekazy itp. pisania.  Mrugniêcie

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #140 : Sierpieñ 13, 2011, 14:52:30 »

Przeczyta³am do koñca ksi±¿kê zamieszczon± przez songo dalej twierdzê i¿ jest to niesamowity mix informacji , bardzo trudny do odczytania , a rzec  mo¿na praktycznie nie mo¿liwy dla tych osób którzy wiedzê swoj± opieraj± wy³±cznie na innych przekazach zapisanych.

Trzeba spokojnie przeczytaæ i zastanowiæ siê nad ukrytymi podtekstowymi ukierunkowaniami czytaj±cego.

Nie mniej jednak s± dwie wiod±ce informacje o dwóch ziemskich rodach posiadaj±cych "dwóch praojców" i dwie ro¿ne linie do¶wiadczeñ rozwojowych. Z tym siê zgadzam.
Nie zgadzam siê i¿ droga duszy do ¶wiat³a jest z³ym kierunkiem  i ¿e nie powinna jej wybieraæ po wyj¶ciu z cia³a.

Oraz ciekawostki koñcowe , które informuj± nas o ró¿nych manipulacjach  lud¼mi na szerok± skalê.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 15, 2011, 08:37:22 wys³ane przez Kiara » Zapisane
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #141 : Sierpieñ 15, 2011, 08:21:47 »

..tak jest east- jeszcze gorzej jest ze studentami,-
po ukoñczeniu nauki, okazuje siê, ¿e to czego siê uczyli jest ju¿ zast±pione przez nowe opracowania,-
ale co tam studenci- ksi±¿ki w gimnazjach zmieniaj± siê co rok..??

Niestety jest te¿ drugie dno zmiany podrêczników co roku. Chodzi o biznes, wymuszanie zakupu nowych podrêczników co roku i zmiany podrêczników na "lepsze", czyli od innego wydawcy.
Kiedy¶ znajomy wydawca u¿y³ zwrotu: jest tylko jeden biznes, na którym zarabia siê wiêcej, ni¿ na podrêcznikach - narkotyki.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Sierpieñ 15, 2011, 10:03:28 »

jest tylko jeden biznes, na którym zarabia siê wiêcej, ni¿ na podrêcznikach - narkotyki.

Przy czym jedno i drugie jest w naszych szko³ach bardzo powszechne... Oj, ta dzisiejsza m³odzie¿  Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 15, 2011, 10:03:54 wys³ane przez krzysiek » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #143 : Sierpieñ 16, 2011, 10:49:30 »

Kiara
Przeczyta³am do koñca ksi±¿kê zamieszczon± przez songo dalej twierdzê i¿ jest to niesamowity mix informacji , bardzo trudny do odczytania , a rzec  mo¿na praktycznie nie mo¿liwy dla tych osób którzy wiedzê swoj± opieraj± wy³±cznie na innych przekazach zapisanych.

Songo ,ja przeczyta³am kawa³ek i siê znudzi³am.Jako¶ nie wchodzi mi ta ksi±¿ka  Du¿y u¶miech

Ksiêga Koheleta 3,1
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #144 : Sierpieñ 16, 2011, 11:18:01 »

Kiara

Songo ,ja przeczyta³am kawa³ek i siê znudzi³am.Jako¶ nie wchodzi mi ta ksi±¿ka  Du¿y u¶miech

mi równie¿ >chanell<, sorki,-
a wydawa³a siê interesuj±ca z pocz±tku  Smutny

chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #145 : Sierpieñ 16, 2011, 11:21:21 »

Mam ciekawsz± ,mo¿e ju¿ czyta³e¶ " Misja " mogê c ipodes³aæ U¶miech

Ksiêga Koheleta 3,1
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #146 : Sierpieñ 16, 2011, 11:22:35 »

Mam ciekawsz± ,mo¿e ju¿ czyta³e¶ " Misja " mogê c ipodes³aæ U¶miech

pewnie, na emaliê Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 16, 2011, 11:22:51 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #147 : Sierpieñ 16, 2011, 12:10:43 »

Przeczytajcie sam± koñcówkê tej ksi±¿ki , to warto naprawdê zrozumieæ i zastanowiæ siê nad tym co dzieje siê obok nas i dlaczego.

W sumie s± tam informacje wyja¶niaj±ce wiele ale tak podane i¿ trudno je zrozumieæ i  odnale¼æ w tym mixie.

Ten przekaz jest przekrêtem , bo zmieniono w nim du¿o danych podaj±c inne i inaczej, ale...

Gdzie¶ tak od 43 str. zaczyna siê informacja o u¿ywaniu przeciw nam technologii przeró¿nych i roli "krystalicznej ko¶ci w mózgu" , szyszynki. Programowaniu naszej ¶wiadomo¶ci z u¿yciem wszystkiego co ¶iê da.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 16, 2011, 12:18:19 wys³ane przez Kiara » Zapisane
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #148 : Sierpieñ 22, 2011, 19:39:16 »

Aloha !!!

Wojmus wyda³ 2-g± czê¶æ Galaktycznej Rodziny - 650 strony, ponoæ jeszcze wiêkszy czad, ni¿ I.

Szczegó³y tutaj:

http://www.nieznany.pl/Galaktyczna-Rodzina-czyli-najwieksze-tajemnice-naszego-swiata-pbi-6292.html?zenid=db551f046e73731d6762094cfc5aedf8

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Wrzesieñ 06, 2011, 13:11:07 »

Jak pracuje medium?
28 cze, 07:14 James van Praagh / Studio Astropsychologii
Jak pracuje medium?

Kiedy rozpoczynam seans z klientami, informujê ich o drogach, jakimi wpuszczaj± lêki do swego umys³u i jak wp³ywaj± one na ich cia³a, zdrowie, i ogólnie rzecz ujmuj±c, ca³e ¿ycie. Je¶li to w pe³ni rozumiej±, uzyskuj± dostêp do ogromnej ilo¶ci twórczych mo¿liwo¶ci drzemi±cych w ich wnêtrzach.

Jednym z najwiêkszych ludzkich lêków jest strach przed strat±. Dla niektórych lêk ten oznacza niemo¿no¶æ osi±gniêcia szczê¶cia, dobroci czy wszelakiego dostatku. Ci, którzy zawsze mieli wszystko, czego zapragnêli, mog± w jaki¶ sposób czuæ, ¿e nie zas³uguj± na szczê¶cie lub nie s± warci dobrobytu. Jeszcze inni nie mog± sobie nawet wyobraziæ pe³ni ¿ycia i rado¶ci, poniewa¿ to zbyt piêkne, by by³o prawdziwe. S±dz±, ¿e zawsze co¶ pójdzie nie tak i zazwyczaj tak te¿ siê staje. Czêsto mówiê moim klientom, by pamiêtali, ¿e jeste¶my zrodzeni ze ¦wiat³o¶ci. ¦wiat³o¶æ jest wszechogarniaj±ca, zawsze twórcza i zawsze szczodra.

W¶ród lêków zwi±zanych ze strat± jest strach przed ¶mierci±. Osobi¶cie g³êboko wierzê (i tu muszê siê cofn±æ do zajêæ z psychologii wg Freuda), ¿e nie¶wiadome pragnienie oraz instynkt pozostania przy ¿yciu s± dla cz³owieka najsilniejsze. Wielu z nas w znacznej mierze kieruje siê w³asnym ego i nawet nie chce przyznaæ, ¿e istnieje kres ¿ycia, dlatego tak boimy siê ¶mierci. Ta obawa bierze siê z faktu, ¿e ¶mieræ to stan, nad którym nie mamy kontroli. ¦mieræ jest absolutnie nieznana. Wykracza poza ludzkie zmys³y oraz racjonalne, logiczne my¶lenie. Boimy siê nieznanego, poniewa¿ nie wiemy, czego oczekiwaæ. Nie tylko nie wiemy, czego siê spodziewaæ po ¶mierci, ale te¿ nie mamy pojêcia, do jakiego miejsca trafimy. To bardzo niefortunne, ¿e ¶mieræ bêd±ca ostatecznym rozdzia³em w historii naszego ¿ycia powoduje przepojone lêkiem my¶lenie stale kszta³towane przez prymitywne spojrzenie na kwestie ¶mierci panuj±ce w naszym spo³eczeñstwie, co jeszcze bardziej wzmacnia w ludziach poczucie strachu.

Nadal zdumiewa mnie fakt, ¿e tak wielu ludzi wci±¿ wierzy, ¿e kiedy umieramy, przestajemy istnieæ. Czujê, ¿e moja praca ma sens, kiedy rozwiewam takie pogl±dy i otwieram ludzkie umys³y na co¶, co znajduje siê poza ich fizycznymi zmys³ami. W chwili, gdy przekazujê komu¶ wiadomo¶æ z za¶wiatów od bliskiej mu osoby, ¿ycie tego cz³owieka na zawsze ulega zmianie. Kiedy spogl±dam wstecz na ubieg³e lata, ¿a³ujê, ¿e nie uchwyci³em tych niesamowitych momentów na ta¶mie video. Trudno jest zrelacjonowaæ ludzkie reakcje s³owami – to nie to samo, co ogl±danie ich na w³asne oczy. W tej ksi±¿ce próbujê podzieliæ siê z wami tym uczuciem. Kiedy zostaje nawi±zane po³±czenie pomiêdzy ¶wiatami – fizycznym oraz duchowym – ma miejsce ca³kowicie zdumiewaj±ce spotkanie.

To trochê niezrozumia³e, ¿e ludzie, którzy do mnie przychodz±, s± zdenerwowani. To prawdopodobnie ich pierwsze do¶wiadczenie ze spirytualizmem i nawet nie maj± go do czego porównaæ, poza tym, co przeczytali w ksi±¿kach lub widzieli na filmach czy w telewizji. Kiedy przeprowadzam seans z klientem, który jest nerwowy i wyra¼nie uprzedzony, muszê za ka¿dym razem ustalaæ, ¿e duchy u¿ywaj± zarówno ich w³asnej energii, jak i mojej. T³umaczê im, ¿e energia jest niczym pr±d elektryczny i je¿eli s± zdenerwowani, nerwowo¶æ ta jest wysy³ana jak fala pr±du wzd³u¿ przewodów elektrycznych, a my¶li te powróc± do mnie jako pl±tanina nonsensów. Im bardziej s± spokojni, tym ³atwiej jest mi nawi±zaæ po³±czenie i rozró¿niæ my¶li przesy³ane z za¶wiatów.

Fragment pochodzi z ksi±¿ki "Rozmowy z niebem. Prawda o ¿yciu po ¶mierci" Jamesa Van Praagha. Wydawnictwo Studio Astropsychologii

Przeczytaj recenzjê ksi±¿ki

Wszystko, co musisz wiedzieæ o duchach
Autor: James van Praagh ¬ród³o: Studio Astropsychologii

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: