Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 11:20:35

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Komputer - jak to zrobiæ?  (Przeczytany 121663 razy)
0 u¿ytkowników i 14 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #75 : Wrzesieñ 12, 2010, 17:08:46 »

Wielkie dziêki >songo<.
Sam to scala³em i nie pamiêta³em o tej informacji, choæ z drugiej strony przypomnienie siê przyda.  Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #76 : Wrzesieñ 16, 2010, 19:36:07 »

Ustruga³em sam.

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2010, 19:36:35 wys³ane przez Torton » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #77 : Pa¼dziernik 13, 2010, 17:56:28 »

dla wszystkich mi³o¶ników obserwacji nieba- do¶æ ¶wie¿y soft
"Stellarium to darmowe, otwarte komputerowe planetarium. Dziêki niemu mo¿na ogl±daæ realistyczne niebo w 3D, zupe³nie tak, jakby patrzeæ go³ym okiem, przez lornetkê lub teleskop.
U¿ywany jest do projekcji w planetariach. Ustaw wspó³rzêdne i ruszaj!"
http://www.stellarium.org/pl/

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #78 : Listopad 11, 2010, 14:01:16 »

Mam pytanko.
Operator/dostawca internetu zmieni³ jakie¶ tam ustawienia st±d równie¿ zmieni³ siê IP mego kompa - choæ to mo¿e ma³o istotne, ale dziêki temu zauwa¿y³em, ze kto¶ niepo¿±dany u¿ywa mój adres IP. Z tego adresu korzystaj± dwa komputery, oba moje, ale dzi¶ pod³±czy³ siê kto¶ jeszcze. Ja by³em zalogowany na forum natomiast drugi komputer, choæ równie¿ buszowa³ w sieci to nie wchodzi³ na nasze forum, a mimo to kto¶ z mojego IP przegl±da³ profil jednego z u¿ytkowników naszego forum.  Szok
Jak pozbyæ siê tego "przyjaciela", paso¿yta, intruza?

purattu
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Listopad 11, 2010, 14:52:07 »

nie wiem czego probowales ja zrobilabym takie domino:

dostawca netu jak nie odpowie to:
pytanie do tak zwanych "technicznych"  u twojego operatora jak nie dadza rady to
piszesz oficjalne pismo w ktorym przedstawiasz sytuacje i prosisz o umowienie na wizyte domowa takiego technika
dzwonisz do kogos z reala kto sie zna na takich duperelach a jak sie nie zna to
on dzwoni do reszty swoich znajomych Mrugniêcie jak nie dadza rady to
szukasz (ja nie znam wiec musisz zaczac myszkowac i wymyslac w glowie) nazwy
specjalistycznych forow (to jest wazne nie jednego forum tylko wszystkich dostepnych) i tam sledzisz post za postem az znajdziesz odpowiedz lub jako gosc wbijasz pytanie
co jeszcze?? sa takie serwisy naprawy/tuningu komputerow czasem mozna trafic na zapalenca albo zlota raczke
ale tez musisz poszukac gdzie sa potem zadzwonic a najlepiej pojsc i z mety zapytac - na pewno cos ci powiedza albo podpowiedza...
podejdz do tego jak lekarz "zrob wszystko co bedzie w twojej mocy" i bedzie git Mrugniêcie
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #80 : Listopad 11, 2010, 15:37:08 »

Du¿y u¶miech
Tak, masz racjê, to nie przysz³o mi do g³owy.
Znam takiego "magika od komputerów", który niekiedy pomaga mi co nie co naprawiæ.
Spróbujê.  Du¿y u¶miech

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #81 : Grudzieñ 08, 2010, 12:02:14 »

>Koliberek<, pozwolê sobie powtórzyæ za rad± >songo< by¶ zainstalowa³ Google Chrome:

http://www.google.pl/aclk?sa=l&ai=CJCby32X_TLDCMoKTOoW84LEMsMy38wGQv5uDF-ajmIonCAAQAVDu75L2BWDpzMOFzBqgAaawg_YDyAEBqgQST9DB_h57KHkF0OQ63FDUcVRa&sig=AGiWqtxxz0by6lqA_mUdk4-gMG76dAi8CA&adurl=http://www.Google.pl/chrome/%3Finstalldataindex%3Dnosearch%26hl%3Dpl%26brand%3DCHMB%26utm_campaign%3Dpl%26utm_source%3Dpl-ha-emea-pl-sk%26utm_medium%3Dha

lub z tej strony:

http://www.google.pl/search?aq=f&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=gogle+chrome

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #82 : Grudzieñ 08, 2010, 12:27:22 »

Cytat: Koliberek
Songo, dziêki za podpowied¼, ale wcze¶niej wszystko gra³o i te ma³e obrazki mi siê wy¶wietla³y.

Takie "dziwy" i mnie niekiedy siê zdarzaj±, g³ównie dlatego, ¿e z tego samego kompa korzysta mój syn, z t± ró¿nic±, ze dla niego jest to urz±dzenie do gier. ¦ci±ga tego do bólu i nieraz co¶ spowoduje przyblokowanie czego¶ tam. Zazwyczaj w takich sytuacjach wystarczy, ze uruchomiê opcjê "napraw i usuñ b³êdy" i pomaga.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #83 : Grudzieñ 08, 2010, 14:08:41 »

Darek ja taka sytuacje jak Ty mam na codzien juz od bardzo dawna , wiem o tym i wiem tez kto to robi.

Nie interesuje mnie juz cos czego i tak nie mam mozliwosci zmienic ( przynajmniej na razie), wyjscie jest jedno.

To czego nie chcial bys zeby poznali nieproszeni nie puszczaj przez siec. I ja tak robie. Tak wiec to co moga czytac przegladac jest w moich plikach.
I to wszystko.

Mysle ze tak naprawde nie ma 100% zabezpieczen dla hakerow nie ma sie czym ludzic.

Jednak pamietaj ze kazdy zbierze to co sieje oni tez.

Kiara U¶miech U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #84 : Grudzieñ 09, 2010, 15:19:14 »

Ja z kolei bardziej polecam Firefoxa. Moim zdaniem prostszy w obs³udze, o wiele bardziej konfigurowalny (dziêki add-on'om). Chrome wygl±da tak... biednie, pusto. Dla mnie przynajmniej.

Ale to moja subiektywna opinia, oczywi¶cie U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #85 : Grudzieñ 09, 2010, 21:12:34 »

Tydzieñ temu usun±³em Firefoxa, bo bardzo siê zamula³, pomimo ci±g³ych aktualizacji. Fakt, jest czytelniejszy ale s³abszy od "Chrome'a". To oczywi¶cie moje zdanie.  Mrugniêcie Du¿y u¶miech

m11
Go¶æ
« Odpowiedz #86 : Grudzieñ 09, 2010, 21:32:16 »

Ka¿demu wg potrzeb. W razie zamulania siê Firefox'a warto skorzystaæ z porad np: http://www.hotfix.pl/przyspieszanie-pracy-firefox-3-5-a154.htm

m11
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #87 : Grudzieñ 09, 2010, 21:45:27 »

Elo !!!

Mam Firefoxa 3.6.12 obecnie i nie narzekam. Zreszt± u¿ywam go od zawsze. Nie mam ¿adnych k³opotów, ¶miga super szybko, ale mam poinstalowane dobre dodatki, szczególnie od zabezpieczeñ.

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #88 : Grudzieñ 09, 2010, 21:51:47 »

Cytat: barneyos
ale mam poinstalowane dobre dodatki, szczególnie od zabezpieczeñ.

A podzielisz siê z nami tymi dodatkami i zabezpieczeniami?   Du¿y u¶miech Mrugniêcie Du¿y u¶miech

krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #89 : Grudzieñ 09, 2010, 23:35:13 »

Najlepszym zabezpieczeniem jest brak pr±du  Du¿y u¶miech
barneyos

Gawêdziarz

Punkty Forum (pf): 2

Wiadomo¶ci: 689

« Odpowiedz #90 : Grudzieñ 10, 2010, 08:23:36 »

Elo !!!!

Oczywi¶cie, ¿e siê podzielê - oto one. Dostêp z menu Narzêdzia->dodatki->Rozszerzenia lub ze strony https://addons.mozilla.org/pl/firefox/ (wybierajcie polecana lub najczê¶ciej pobierane)

Fasterfox - przyspiesza dzia³anie

NO SCRIPT - blokuje wszystkie skrypty na stronie do czasu Twojej zgody

WOT - Web of trust - ka¿da otwierana strona (równie¿ w listingu gogle) otrzymuje czerwone ¿ó³te lub zielone ¶wiate³ko ze wzglêdu na poziom zufania
http://www.mywot.com/pl

Flasgot - >dodatek do Flashgeta (szybkie ¶ci±ganie plików)

IE TAB PLUS - dodatek pozwalaj±cy na pracê w trybie Internet Explorera - niektóre strony chodz± tylko pod IE

Java Console - instalacja javy

imtranslator - t³umacz

Easy YT downloader - pozwala ¶ci±gaæ filmy z YT jak. mp4 .flv itp

YouTube to mp3 -> ¶ci±ga z YT do .mp3

Dodatkowo zalecam w³±czenie rêcznego potwierdzania ciasteczek.

Udanej instalacji !

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\"
\"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #91 : Grudzieñ 10, 2010, 08:36:23 »

os. używam Opery- ma wszystko- pocztę, torrenty, wyłączanie reklam, ale dla początkujących najbardziej przyjazny jest Chrome,-
choć ostatnio korzystam też z FF. ze względu na "toratora" Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 11, 2010, 07:32:07 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #92 : Styczeñ 07, 2011, 19:43:22 »

Cytat: koliberek
Slilver, a jak¿e¶  TY te literki tak pogoni³, to¿ urzeczony tym jestem i jaki szczê¶liwy do tego!

To do¶æ proste, wciskasz 7 kwadracik zamieszczony nad okienkiem dialogowym 9w tej samej linii, w której umieszczone s± (wyt³uszczenie [/b] i kurysywa [/i]) i wpisujesz odpowiedni tekst.
Powodzenia. Du¿y u¶miech

P.s.
Uko¶niki wstawi³em dlatego by mi nie wyt³u¶ci³o i nie wykurysywowa³o tekstu.

EDYCJA:

Cytat: ptak
Ps. Silver, jak mnie wklei³e¶?

Strza³k± naje¿d¿asz na swój obrazek/awatar i klikasz prawym myszki, nastêpnie klikasz, ju¿ lewym myszki "koiuj adres obrazka" lub "kopiuj adres URL", a nastêpnie wklejasz na forum za pomoc± [img].
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 09, 2011, 11:46:15 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #93 : Styczeñ 27, 2011, 10:02:31 »

co¶ siê chyba zmieni³o z kodami umieszczania filmików z U-tube, i teraz jest problem z wklejeniem ich w postach??

Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Styczeñ 27, 2011, 10:40:57 »

Nasz forumowy "edytor"jest juz starawy i nieprzystosowany do kopiowania nowych kodow z YT.Przy kopiowaniu filmikow jest lub powinna byc opcja "uzyj starego kodu",zaznacz ja przed kopiowaniem i dopiero kopiuj do naszego "edytora".Mam nadzieje,ze pomoglem,songo 1970.Daj znac czy dziala.
Pozdrawiam.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #95 : Styczeñ 27, 2011, 10:47:53 »

Nasz forumowy "edytor"jest juz starawy i nieprzystosowany do kopiowania nowych kodow z YT.Przy kopiowaniu filmikow jest lub powinna byc opcja "uzyj starego kodu",zaznacz ja przed kopiowaniem i dopiero kopiuj do naszego "edytora".Mam nadzieje,ze pomoglem,songo 1970.Daj znac czy dziala.
Pozdrawiam.

Chichot -tak zgadza siê i dzia³a
wielkie dziêki Kahuna

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #96 : Luty 22, 2011, 20:37:25 »

co¶ siê dziwnego porobi³o(byæ mo¿e tylko u mnie)= strona wyd³u¿y³a- chyba dwukrotnie siê pomimo braku postów w tej pustej czê¶ci??

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #97 : Luty 22, 2011, 20:45:01 »

A w którym miejscu?
U mnie nie zauwa¿y³em nic takiego.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #98 : Luty 22, 2011, 20:59:08 »

to tylko u mnie- sprawdzi³em na drugim kompie i jest Ok,
mo¿e jaki¶ Vir. Mrugniêcie

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #99 : Luty 22, 2011, 21:25:03 »

U mnie równie¿ jest wyd³u¿ona strona i mam problemy z logowaniem siê.
Pojawiaj± siê komunikaty o b³êdnym ha¶le lub by podaæ u¿ytkownika, choæ wszystko robiê poprawnie.
Dopiero po paru powtórzeniach udaje siê zalogowaæ.
Co¶ jest nie tak. 
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: