Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #75 : Wrzesieñ 12, 2010, 17:08:46 » |
|
Wielkie dziêki >songo<. Sam to scala³em i nie pamiêta³em o tej informacji, choæ z drugiej strony przypomnienie siê przyda.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
Torton
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #76 : Wrzesieñ 16, 2010, 19:36:07 » |
|
Ustruga³em sam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 16, 2010, 19:36:35 wys³ane przez Torton »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #77 : Pa¼dziernik 13, 2010, 17:56:28 » |
|
dla wszystkich mi³o¶ników obserwacji nieba- do¶æ ¶wie¿y soft"Stellarium to darmowe, otwarte komputerowe planetarium. Dziêki niemu mo¿na ogl±daæ realistyczne niebo w 3D, zupe³nie tak, jakby patrzeæ go³ym okiem, przez lornetkê lub teleskop. U¿ywany jest do projekcji w planetariach. Ustaw wspó³rzêdne i ruszaj!" http://www.stellarium.org/pl/
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #78 : Listopad 11, 2010, 14:01:16 » |
|
Mam pytanko. Operator/dostawca internetu zmieni³ jakie¶ tam ustawienia st±d równie¿ zmieni³ siê IP mego kompa - choæ to mo¿e ma³o istotne, ale dziêki temu zauwa¿y³em, ze kto¶ niepo¿±dany u¿ywa mój adres IP. Z tego adresu korzystaj± dwa komputery, oba moje, ale dzi¶ pod³±czy³ siê kto¶ jeszcze. Ja by³em zalogowany na forum natomiast drugi komputer, choæ równie¿ buszowa³ w sieci to nie wchodzi³ na nasze forum, a mimo to kto¶ z mojego IP przegl±da³ profil jednego z u¿ytkowników naszego forum. Jak pozbyæ siê tego "przyjaciela", paso¿yta, intruza?
|
|
|
|
|
|
|
purattu
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #79 : Listopad 11, 2010, 14:52:07 » |
|
nie wiem czego probowales ja zrobilabym takie domino: dostawca netu jak nie odpowie to: pytanie do tak zwanych "technicznych" u twojego operatora jak nie dadza rady to piszesz oficjalne pismo w ktorym przedstawiasz sytuacje i prosisz o umowienie na wizyte domowa takiego technika dzwonisz do kogos z reala kto sie zna na takich duperelach a jak sie nie zna to on dzwoni do reszty swoich znajomych jak nie dadza rady to szukasz (ja nie znam wiec musisz zaczac myszkowac i wymyslac w glowie) nazwy specjalistycznych forow (to jest wazne nie jednego forum tylko wszystkich dostepnych) i tam sledzisz post za postem az znajdziesz odpowiedz lub jako gosc wbijasz pytanie co jeszcze?? sa takie serwisy naprawy/tuningu komputerow czasem mozna trafic na zapalenca albo zlota raczke ale tez musisz poszukac gdzie sa potem zadzwonic a najlepiej pojsc i z mety zapytac - na pewno cos ci powiedza albo podpowiedza... podejdz do tego jak lekarz "zrob wszystko co bedzie w twojej mocy" i bedzie git
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #80 : Listopad 11, 2010, 15:37:08 » |
|
Tak, masz racjê, to nie przysz³o mi do g³owy. Znam takiego "magika od komputerów", który niekiedy pomaga mi co nie co naprawiæ. Spróbujê.
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #81 : Grudzieñ 08, 2010, 12:02:14 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #82 : Grudzieñ 08, 2010, 12:27:22 » |
|
Songo, dziêki za podpowied¼, ale wcze¶niej wszystko gra³o i te ma³e obrazki mi siê wy¶wietla³y. Takie "dziwy" i mnie niekiedy siê zdarzaj±, g³ównie dlatego, ¿e z tego samego kompa korzysta mój syn, z t± ró¿nic±, ze dla niego jest to urz±dzenie do gier. ¦ci±ga tego do bólu i nieraz co¶ spowoduje przyblokowanie czego¶ tam. Zazwyczaj w takich sytuacjach wystarczy, ze uruchomiê opcjê "napraw i usuñ b³êdy" i pomaga.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #83 : Grudzieñ 08, 2010, 14:08:41 » |
|
Darek ja taka sytuacje jak Ty mam na codzien juz od bardzo dawna , wiem o tym i wiem tez kto to robi. Nie interesuje mnie juz cos czego i tak nie mam mozliwosci zmienic ( przynajmniej na razie), wyjscie jest jedno. To czego nie chcial bys zeby poznali nieproszeni nie puszczaj przez siec. I ja tak robie. Tak wiec to co moga czytac przegladac jest w moich plikach. I to wszystko. Mysle ze tak naprawde nie ma 100% zabezpieczen dla hakerow nie ma sie czym ludzic. Jednak pamietaj ze kazdy zbierze to co sieje oni tez. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #84 : Grudzieñ 09, 2010, 15:19:14 » |
|
Ja z kolei bardziej polecam Firefoxa. Moim zdaniem prostszy w obs³udze, o wiele bardziej konfigurowalny (dziêki add-on'om). Chrome wygl±da tak... biednie, pusto. Dla mnie przynajmniej. Ale to moja subiektywna opinia, oczywi¶cie
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #85 : Grudzieñ 09, 2010, 21:12:34 » |
|
Tydzieñ temu usun±³em Firefoxa, bo bardzo siê zamula³, pomimo ci±g³ych aktualizacji. Fakt, jest czytelniejszy ale s³abszy od "Chrome'a". To oczywi¶cie moje zdanie.
|
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #87 : Grudzieñ 09, 2010, 21:45:27 » |
|
Elo !!!
Mam Firefoxa 3.6.12 obecnie i nie narzekam. Zreszt± u¿ywam go od zawsze. Nie mam ¿adnych k³opotów, ¶miga super szybko, ale mam poinstalowane dobre dodatki, szczególnie od zabezpieczeñ.
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #88 : Grudzieñ 09, 2010, 21:51:47 » |
|
ale mam poinstalowane dobre dodatki, szczególnie od zabezpieczeñ. A podzielisz siê z nami tymi dodatkami i zabezpieczeniami?
|
|
|
|
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #89 : Grudzieñ 09, 2010, 23:35:13 » |
|
Najlepszym zabezpieczeniem jest brak pr±du
|
|
|
|
|
|
|
barneyos
Gawêdziarz
Punkty Forum (pf): 2
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 689
|
|
« Odpowiedz #90 : Grudzieñ 10, 2010, 08:23:36 » |
|
Elo !!!! Oczywi¶cie, ¿e siê podzielê - oto one. Dostêp z menu Narzêdzia->dodatki->Rozszerzenia lub ze strony https://addons.mozilla.org/pl/firefox/ (wybierajcie polecana lub najczê¶ciej pobierane) Fasterfox - przyspiesza dzia³anie NO SCRIPT - blokuje wszystkie skrypty na stronie do czasu Twojej zgody WOT - Web of trust - ka¿da otwierana strona (równie¿ w listingu gogle) otrzymuje czerwone ¿ó³te lub zielone ¶wiate³ko ze wzglêdu na poziom zufania http://www.mywot.com/plFlasgot - >dodatek do Flashgeta (szybkie ¶ci±ganie plików) IE TAB PLUS - dodatek pozwalaj±cy na pracê w trybie Internet Explorera - niektóre strony chodz± tylko pod IE Java Console - instalacja javy imtranslator - t³umacz Easy YT downloader - pozwala ¶ci±gaæ filmy z YT jak. mp4 .flv itp YouTube to mp3 -> ¶ci±ga z YT do .mp3 Dodatkowo zalecam w³±czenie rêcznego potwierdzania ciasteczek. Udanej instalacji !
|
|
|
|
Pzdr barneyos ---------------------------------- \"Nie ma rzeczy niemo¿liwych, s± tylko rzeczy, których na razie nie potrafimy zrobiæ\" \"Im wiêcej wiem, tym bardziej wiem, ¿e mniej wiem\"
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #91 : Grudzieñ 10, 2010, 08:36:23 » |
|
os. używam Opery- ma wszystko- pocztę, torrenty, wyłączanie reklam, ale dla początkujących najbardziej przyjazny jest Chrome,- choć ostatnio korzystam też z FF. ze względu na "toratora"
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 11, 2010, 07:32:07 wys³ane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #92 : Styczeñ 07, 2011, 19:43:22 » |
|
Slilver, a jak¿e¶ TY te literki tak pogoni³, to¿ urzeczony tym jestem i jaki szczê¶liwy do tego! To do¶æ proste, wciskasz 7 kwadracik zamieszczony nad okienkiem dialogowym 9w tej samej linii, w której umieszczone s± (wyt³uszczenie [/b] i kurysywa [/i]) i wpisujesz odpowiedni tekst. Powodzenia. P.s. Uko¶niki wstawi³em dlatego by mi nie wyt³u¶ci³o i nie wykurysywowa³o tekstu. EDYCJA: Ps. Silver, jak mnie wklei³e¶? Strza³k± naje¿d¿asz na swój obrazek/awatar i klikasz prawym myszki, nastêpnie klikasz, ju¿ lewym myszki "koiuj adres obrazka" lub "kopiuj adres URL", a nastêpnie wklejasz na forum za pomoc± [img].
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 09, 2011, 11:46:15 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #93 : Styczeñ 27, 2011, 10:02:31 » |
|
co¶ siê chyba zmieni³o z kodami umieszczania filmików z U-tube, i teraz jest problem z wklejeniem ich w postach??
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #94 : Styczeñ 27, 2011, 10:40:57 » |
|
Nasz forumowy "edytor"jest juz starawy i nieprzystosowany do kopiowania nowych kodow z YT.Przy kopiowaniu filmikow jest lub powinna byc opcja "uzyj starego kodu",zaznacz ja przed kopiowaniem i dopiero kopiuj do naszego "edytora".Mam nadzieje,ze pomoglem,songo 1970.Daj znac czy dziala. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #95 : Styczeñ 27, 2011, 10:47:53 » |
|
Nasz forumowy "edytor"jest juz starawy i nieprzystosowany do kopiowania nowych kodow z YT.Przy kopiowaniu filmikow jest lub powinna byc opcja "uzyj starego kodu",zaznacz ja przed kopiowaniem i dopiero kopiuj do naszego "edytora".Mam nadzieje,ze pomoglem,songo 1970.Daj znac czy dziala. Pozdrawiam.
-tak zgadza siê i dzia³a wielkie dziêki Kahuna
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #96 : Luty 22, 2011, 20:37:25 » |
|
co¶ siê dziwnego porobi³o(byæ mo¿e tylko u mnie)= strona wyd³u¿y³a- chyba dwukrotnie siê pomimo braku postów w tej pustej czê¶ci??
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #97 : Luty 22, 2011, 20:45:01 » |
|
A w którym miejscu? U mnie nie zauwa¿y³em nic takiego.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #98 : Luty 22, 2011, 20:59:08 » |
|
to tylko u mnie- sprawdzi³em na drugim kompie i jest Ok, mo¿e jaki¶ Vir.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #99 : Luty 22, 2011, 21:25:03 » |
|
U mnie równie¿ jest wyd³u¿ona strona i mam problemy z logowaniem siê. Pojawiaj± siê komunikaty o b³êdnym ha¶le lub by podaæ u¿ytkownika, choæ wszystko robiê poprawnie. Dopiero po paru powtórzeniach udaje siê zalogowaæ. Co¶ jest nie tak.
|
|
|
|
|
|
|
|