songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #100 : Luty 22, 2011, 21:29:16 » |
|
U mnie równie¿ jest wyd³u¿ona strona i mam problemy z logowaniem siê. Pojawiaj± siê komunikaty o b³êdnym ha¶le lub by podaæ u¿ytkownika, choæ wszystko robiê poprawnie. Dopiero po paru powtórzeniach udaje siê zalogowaæ. Co¶ jest nie tak.
a wiêc jednak- w ogóle jak co¶ siê zacze³o dziwnego dziaæ dzisiaj popo³udniu- zacze³y wyskakiwaæ jakie¶ reklamy na stronie, a potem automatycznie prze³±cza³o mnie z forum na Googla?,- mo¿e kto¶ zainfekowa³ serwer??
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2011, 21:29:47 wys³ane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #101 : Luty 22, 2011, 21:32:58 » |
|
U mnie wszystko wporzo, ale ostatnio przez kilka dni w ogóle nie mia³em internetu. Nie wiadomo dlaczego. Zaznaczam, ¿e rachunek za abonament mia³em op³acony
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #102 : Luty 22, 2011, 21:38:09 » |
|
A mo¿e jest to zwi±zane z przegl±dark±? Ja korzystam z Mozilla Firefox. A Wy z jakiej? No i wci±¿ mam problemy z logowaniem siê.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #103 : Luty 22, 2011, 21:40:51 » |
|
raczej przegl±darka- na Chrom-ie mam Ok, a i na Operze teraz siê poprawi³o? ? paranoja..
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
krzysiek
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #104 : Luty 22, 2011, 21:46:19 » |
|
Jako tradycjonalista korzystam po prostu z Internet Explorer. Takie same k³opoty z logowaniem mia³em ostatnio przez d³u¿szy czas z forum NP (my¶lê Ptaszku, ¿e wiesz, o które forum chodzi). Od tygodnia w ogóle nie daje siê tam wej¶æ. Pewnie ostatecznie pad³o... Szkoda
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #105 : Luty 22, 2011, 21:53:34 » |
|
Sprawdzi³am pozosta³e przegl±darki. Na Internet Explorer jest ok., na Mozilli i Operze, niestety ¼le. Chodzi Ci Krzysiu o Niebiesk± Przystañ? Wieki tam ju¿ nie by³am, ale sprawdzê, tylko nie wiem czy pamiêtam has³o. Pozdrawiam ================================ O, ju¿ wszystko wróci³o do normy. NP natomiast chyba ju¿ nie ma. Szkoda. Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2011, 22:10:23 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 23
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 1642
Email
|
|
« Odpowiedz #106 : Luty 22, 2011, 22:34:32 » |
|
Na Chrome potwierdzam to samo. Przed³u¿one forum, kilkukrotne próby logowania i odg³osy niewy¶wietlaj±cych siê reklam. W pomocy .darmowefora.pl jest ju¿ za³o¿ony w±tek na temat wyd³u¿onego forum - http://www.pun.pl/viewtopic.php?id=17943Administracja na razie milczy. Wiele innych for ma ten sam problem.
|
|
|
|
The Elum do grieve The oak he do hate The willow do walk if ye travels late.
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #107 : Luty 22, 2011, 23:13:31 » |
|
A ja my¶la³am ¿e to mój komp nawala ale widzê ¿e wszyscy mamy problemy .U mnie bardzo d³ugo ³aduj± siê strony i czasem 3-4 razy wysy³am maila ,bo pokazuje siê komunikat " b³±d wysy³anej wiadomo¶ci" Acha! jeszcze teraz zauwa¿y³am .ze moje GG ¶wieci na ¿ó³to ( jako dostêpny ) a tymczasem nawet nie jestem zalogowana
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2011, 23:16:35 wys³ane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #108 : Luty 23, 2011, 11:27:25 » |
|
Wszyscy uzytkownicy,ktorzy maja "up to the date"najnowsze browser'y beda miec lub maja problemy z odtwarzaniem starych stron internetowych,ktore byly dostosowane do starych browserow.Nasza witryna nalezy do tych starawych,wiec zdjecia,teksty i cala grafika nie bardzo miesci sie w ramkach nowych,stad wydluzenia i znieksztalcenia wzdluz i wszez.W.Vista z Explorerem 8 ma tzw."compatybility view"button i jesli sie go uruchomi(wcisnie)window powinno dokonac korekcji grafiki i zapamietac ta funkcje.Czasami tak robie i pomaga.A tak w ogole,to administracja "Darmowe Fora"powinna zarzucic programowania stron dla starych browserow i robic grafike pod katem najnowszych.To tyle ode mnie.. EDIT: Ptaku,byc moze,ze to wlasnie robia i moze stad te zaklocenia "na linii" i nie zawsze? Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2011, 12:48:18 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #109 : Luty 23, 2011, 11:57:08 » |
|
Kahuna, po Twoim wyja¶nieniu „wiem, ¿e nic nie wiem”. I to jest piêkne, bo tyle jeszcze przede mn±… Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #110 : Luty 23, 2011, 13:07:28 » |
|
Ptaku,nic sie nie martw,ja rowniez slabo znam techniczny polski jezyk komputerowy i z mojego tlumaczenia wyszla jakas malo zrozumiala papka.Jestem pewien,ze Janneth zrobi to duzo lepiej i przystepniej. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #111 : Luty 23, 2011, 13:52:11 » |
|
Kahuna, t³umaczysz dobrze, tylko trzeba znaæ pojêcia. Ale od czego Google? Ju¿ wiem, ¿e chodzi o przegl±darki a raczej o ich najnowsze rozszerzenia funkcjonalno¶ci. Ale nie chce mi siê tego zg³êbiaæ. Technika chyba nie dla mnie. Wczorajszy problem znikn±³, wiêc na razie jest ok. Jak pojawi siê nastêpny, to niech m±drzejsze g³owy nad tym my¶l±. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #112 : Luty 24, 2011, 14:10:10 » |
|
Potwierdzam wcze¶niejsze problemy z funkcjonowaniem forum. Podejrzewa³em ró¿ne przyczyny – nawet sabota¿… Na szczê¶cie, ostatnio jakby siê poprawi³o. Na tym forum g³ównie korzystam z przegl±darki IE8. Pozdrawiam, dopóki mogê...
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #113 : Luty 24, 2011, 15:17:02 » |
|
Ptaku,nic sie nie martw,ja rowniez slabo znam techniczny polski jezyk komputerowy i z mojego tlumaczenia wyszla jakas malo zrozumiala papka.Jestem pewien,ze Janneth zrobi to duzo lepiej i przystepniej. Pozdrawiam. Dobrze, ¿e nie widaæ jak bardzo siê rumieniê i szkoda, ¿e na tym rumienieniu siê muszê poprzestaæ. Nie mam pojêcia czym spowodowane s± problemy, ró¿ne opcje, tak jak Zigrin, biorê pod uwagê. Napisa³am do najwy¿szego, czyli Stolo. I cieszcie siê, ¿e na rozje¿d¿aniu siê forum koñcz± siê wasze usterki! Bo mnie podczas nawigacji miêdzy dzia³ami w³±cza siê muzyczka rodem z westernu. Szybkie, rytmiczne tempo jak do rodeo, a w tle odg³osy owiec, r¿enie koni, szczekanie, miauczenie i Bóg jedyny wie co jeszcze, bo ilekroæ mnie ta muzyczka uraczy, wyciszam g³o¶niki!
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #114 : Luty 24, 2011, 20:57:24 » |
|
Ci,ktorzy maja IE8,zrobcie tak: 1.kliknijcie Tools i idzcie do internet option,kliknijcie int.option 2.w internet option,kliknijcie programs 3.w programs,kliknijcie manage add-ons 4.w okienku show powinno byc Currently loaded add-ons,jesli nie,kliknijcie i wybierzcie ta opcje 5.pod Sun Microsystem,Inc..znajdzcie i zaznaczcie"Java(tm)plug-In 2 SS 6.kliknijcie Disabled, nie ma obawy,mozna zawsze przywrocic funkcje Enabled 7.Napiszcie,czy pomoglo... Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2011, 21:10:57 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #115 : Luty 24, 2011, 21:03:59 » |
|
Witaj Kahuna Ci,ktorzy maja IE8,zrobcie tak: co to jest IE8 U mnie bez zmian,strony ³aduj± siê d³ugo,ale tylko na darmowych forach . Korzystam z Opery choæ mam te¿ 2 inne przegladarki
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #116 : Luty 24, 2011, 21:06:45 » |
|
IE8,chanell,to internet exploler 8,przegladarka Microsoft-u. Kazde Windows powinno miec,niektorzy moga miec jeszcze IE7.Najnowsza,to IE9,w wersji Beta. Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2011, 21:09:28 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #117 : Luty 24, 2011, 21:24:51 » |
|
IE8,chanell,to internet exploler 8,przegladarka Microsoft-u. Kazde Windows powinno miec,niektorzy moga miec jeszcze IE7.Najnowsza,to IE9,w wersji Beta. Pozdrawiam.
Dziêki Mam explolera ( chyba ten najstarszy,nie znam siê ) ale obecnie z niego nie korzystam pozdr.
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Wanienka
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #118 : Luty 25, 2011, 00:04:47 » |
|
moze jakas sila wyzsza utrudnia prace forum. sama u¿ywam mozilli lub opery.
|
|
|
|
|
|
|
zigrin
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #119 : Luty 26, 2011, 14:46:07 » |
|
Ci,ktorzy maja IE8,zrobcie tak: 1.kliknijcie Tools i idzcie do internet option,kliknijcie int.option 2.w internet option,kliknijcie programs 3.w programs,kliknijcie manage add-ons 4.w okienku show powinno byc Currently loaded add-ons,jesli nie,kliknijcie i wybierzcie ta opcje 5.pod Sun Microsystem,Inc..znajdzcie i zaznaczcie"Java(tm)plug-In 2 SS 6.kliknijcie Disabled, nie ma obawy,mozna zawsze przywrocic funkcje Enabled 7.Napiszcie,czy pomoglo... Pozdrawiam.
Dziêki Kahuna ! U mnie ta metoda zadzia³a³a wy¶mienicie – no, chyba ¿e w tym samym momencie „samo” siê poprawi³o… (?)
|
|
|
|
|
|
|
janneth
Skryba, jakich ma³o
P³eæ:
Email
|
|
« Odpowiedz #120 : Luty 26, 2011, 18:06:48 » |
|
Dosz³am ju¿ do przyczyny. W stopce strony zosta³y zamieszczone ukryte reklamy. Dlatego forum siê rozje¿d¿a³o, dlatego gra³a muzyka i st±d te¿ wszystkie problemy. Umieszczanie niewidzialnych reklam jest nieuczciwe trekmedia.net - dopiszcie t± stronê do listy blokowanych przez wasze przegl±darki (do adblock'a). Problemy znikn±.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #121 : Luty 26, 2011, 18:31:33 » |
|
dzięki janneth- przez lenistwo nie chciało mi się samemu poszukać rozwiązania, ale twoja wskazówka rozjaśniła sytuacje,- otóż jeżeli chodzi o samą Operę- to sprawa blokowania zawartości strony jest zaimplementowana od dawna w przeglądarce, ale to czasami nie wystarcza, a poza tym działa trochę nieprecyzyjnie- więc trochę poszukałem i znalazłem taki dodatek dla użytkowników Opery: http://my.opera.com/urlfilterdownloader/blog/ jeszcze nie próbowałem, ale powinno pomóc w blokowaniu konkretnych stron!
tak czy inaczej dzięki jeszcze raz i pozdr.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2011, 18:32:08 wys³ane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #122 : Luty 27, 2011, 00:33:51 » |
|
Dzieki,Janneth,zrobilem blokade tej strony i mam nadzieje,ze to jest to..zobaczymy.Mysle,ze bylem blisko,bo wszystkie te problemy sa rowniez zwiazane z Java script i add-ons(jCarousel np:,jesli ktos ma),looping stron z animacja.Informujmy sie wiec na biezaco o wszelkich problemach i sposobach ich rozwiazywania.Ciesze sie,ze mamy Ciebie,Janneth. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #123 : Luty 27, 2011, 10:29:13 » |
|
trekmedia.net - dopiszcie t± stronê do listy blokowanych przez wasze przegl±darki (do adblock'a). Problemy znikn±. Nie mam pojêcia jak to zrobiæ ? korzystam z Opery.Gdzie tego szukaæ? Gdzie siê to blokuje ?
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #124 : Luty 28, 2011, 20:03:29 » |
|
Czesc,chanell! Pozbylas sie juz klopotow z przegladarka,czy nadal te same?U mnie wszystko gra,tak jak poprzednio. Jesli nie,to radzilbym sciagnac z opera.com najnowsza wersje opera 11.01.Ma ona zabezpieczenia i mozna blokowac niechciane strony, reklamy i add-on's.Kolejnosc jest taka: 1.sciagasz opere 11 z internetu i nie klikasz na run a na save,umiesc to w desktop(na ekranie komputera bedziesz miala ikone opery do instalacji). 2.wyinstaluj stara wersje opery 3.klikasz 2x na ikone nowej wersji i sledzisz proces instalacji nowej 4.zapoznaj sie i zaprzyjaznij z nowa wersja opery i znajdz opcje "blocking url,adds lub banners(nie znam opery,ale cos z tego powinno tam byc) 5.w opcji block wpisz trekmedia.net i kliknij ok lub block 6.daj znac czy pomoglo i jak sie sprawuje nowa przegladarka Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2011, 20:07:20 wys³ane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
|