Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:17:37

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Komputer - jak to zrobiæ?  (Przeczytany 121756 razy)
0 u¿ytkowników i 8 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #100 : Luty 22, 2011, 21:29:16 »

U mnie równie¿ jest wyd³u¿ona strona i mam problemy z logowaniem siê.
Pojawiaj± siê komunikaty o b³êdnym ha¶le lub by podaæ u¿ytkownika, choæ wszystko robiê poprawnie.
Dopiero po paru powtórzeniach udaje siê zalogowaæ.
Co¶ jest nie tak. 

a wiêc jednak- w ogóle jak co¶ siê zacze³o dziwnego dziaæ dzisiaj popo³udniu- zacze³y wyskakiwaæ jakie¶ reklamy na stronie, a potem automatycznie prze³±cza³o mnie z forum na Googla?Co¶,-
mo¿e kto¶ zainfekowa³ serwer??
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2011, 21:29:47 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #101 : Luty 22, 2011, 21:32:58 »

U mnie wszystko wporzo, ale ostatnio przez kilka dni w ogóle nie mia³em internetu. Nie wiadomo dlaczego. Zaznaczam, ¿e rachunek za abonament mia³em op³acony  Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #102 : Luty 22, 2011, 21:38:09 »

A mo¿e jest to zwi±zane z przegl±dark±?
Ja korzystam z Mozilla Firefox. A Wy z jakiej? 
No i wci±¿ mam problemy z logowaniem siê.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #103 : Luty 22, 2011, 21:40:51 »

raczej przegl±darka- na Chrom-ie mam Ok, a i na Operze teraz siê poprawi³o?Co¶?
paranoja..

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
krzysiek
Go¶æ
« Odpowiedz #104 : Luty 22, 2011, 21:46:19 »

Jako tradycjonalista korzystam po prostu z Internet Explorer. Takie same k³opoty z logowaniem mia³em ostatnio przez d³u¿szy czas z forum NP (my¶lê Ptaszku, ¿e wiesz, o które forum chodzi). Od tygodnia w ogóle nie daje siê tam wej¶æ. Pewnie ostatecznie pad³o... Szkoda  Smutny
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #105 : Luty 22, 2011, 21:53:34 »

Sprawdzi³am pozosta³e przegl±darki. Na Internet Explorer jest ok., na Mozilli i Operze, niestety ¼le.
Chodzi Ci Krzysiu o Niebiesk± Przystañ? Wieki tam ju¿ nie by³am, ale sprawdzê, tylko nie wiem czy pamiêtam has³o.   Du¿y u¶miech

Pozdrawiam  U¶miech

================================

O, ju¿ wszystko wróci³o do normy.  Szok
NP natomiast chyba ju¿ nie ma. Szkoda.

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2011, 22:10:23 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
janneth

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 23

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 1642

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #106 : Luty 22, 2011, 22:34:32 »

Na Chrome potwierdzam to samo. Przed³u¿one forum, kilkukrotne próby logowania i odg³osy niewy¶wietlaj±cych siê reklam.
W pomocy .darmowefora.pl jest ju¿ za³o¿ony w±tek na temat wyd³u¿onego forum - http://www.pun.pl/viewtopic.php?id=17943
Administracja na razie milczy. Wiele innych for ma ten sam problem.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #107 : Luty 22, 2011, 23:13:31 »

A ja my¶la³am ¿e to mój komp nawala  Szok ale widzê ¿e wszyscy mamy problemy .U mnie bardzo d³ugo ³aduj± siê strony i czasem 3-4 razy wysy³am maila ,bo pokazuje siê komunikat " b³±d wysy³anej wiadomo¶ci"   Co¶

Acha! jeszcze teraz zauwa¿y³am .ze moje GG ¶wieci na ¿ó³to ( jako dostêpny ) a tymczasem nawet nie jestem zalogowana  Szok
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2011, 23:16:35 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #108 : Luty 23, 2011, 11:27:25 »

Wszyscy uzytkownicy,ktorzy maja "up to the date"najnowsze browser'y beda miec lub maja problemy z odtwarzaniem starych stron internetowych,ktore byly dostosowane do starych browserow.Nasza witryna nalezy do tych starawych,wiec zdjecia,teksty i cala grafika nie bardzo miesci sie w ramkach nowych,stad
wydluzenia i znieksztalcenia wzdluz i wszez.W.Vista z Explorerem 8 ma tzw."compatybility view"button i jesli sie go uruchomi(wcisnie)window powinno dokonac korekcji grafiki i zapamietac ta funkcje.Czasami tak robie i pomaga.A tak w ogole,to administracja "Darmowe Fora"powinna zarzucic programowania stron dla starych browserow i robic grafike pod katem najnowszych.To tyle ode mnie..
EDIT:
Ptaku,byc moze,ze to wlasnie robia i moze stad te zaklocenia "na linii" i nie zawsze?
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2011, 12:48:18 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #109 : Luty 23, 2011, 11:57:08 »

Kahuna, po Twoim wyja¶nieniu „wiem, ¿e nic nie wiem”. I to jest piêkne, bo tyle jeszcze przede mn±…  Du¿y u¶miech

Pozdrawiam 
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #110 : Luty 23, 2011, 13:07:28 »

Ptaku,nic sie nie martw,ja rowniez slabo znam techniczny polski jezyk komputerowy i z mojego tlumaczenia wyszla jakas malo zrozumiala papka.Jestem pewien,ze Janneth zrobi to duzo lepiej i przystepniej. Mrugniêcie

Pozdrawiam.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #111 : Luty 23, 2011, 13:52:11 »

Kahuna, t³umaczysz dobrze, tylko trzeba znaæ pojêcia. Ale od czego Google?
Ju¿ wiem, ¿e chodzi o przegl±darki a raczej o ich najnowsze rozszerzenia funkcjonalno¶ci. Ale nie chce mi siê tego zg³êbiaæ. Technika chyba nie dla mnie.  Du¿y u¶miech
Wczorajszy problem znikn±³, wiêc na razie jest ok. Jak pojawi siê nastêpny, to niech m±drzejsze g³owy nad tym my¶l±.

Pozdrawiam  U¶miech
zigrin
Go¶æ
« Odpowiedz #112 : Luty 24, 2011, 14:10:10 »

Potwierdzam wcze¶niejsze problemy z funkcjonowaniem forum.  Podejrzewa³em ró¿ne przyczyny – nawet sabota¿…  Z³y
Na szczê¶cie, ostatnio jakby siê poprawi³o.
Na tym forum g³ównie korzystam z przegl±darki IE8.

Pozdrawiam, dopóki mogê... U¶miech
janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #113 : Luty 24, 2011, 15:17:02 »

Ptaku,nic sie nie martw,ja rowniez slabo znam techniczny polski jezyk komputerowy i z mojego tlumaczenia wyszla jakas malo zrozumiala papka.Jestem pewien,ze Janneth zrobi to duzo lepiej i przystepniej. Mrugniêcie

Pozdrawiam.

Dobrze, ¿e nie widaæ jak bardzo siê rumieniê i szkoda, ¿e na tym rumienieniu siê muszê poprzestaæ.
Nie mam pojêcia czym spowodowane s± problemy, ró¿ne opcje, tak jak Zigrin, biorê pod uwagê. Napisa³am do najwy¿szego, czyli Stolo.
I cieszcie siê, ¿e na rozje¿d¿aniu siê forum koñcz± siê wasze usterki! Bo mnie podczas nawigacji miêdzy dzia³ami w³±cza siê muzyczka rodem z westernu. Szybkie, rytmiczne tempo jak do rodeo, a w tle odg³osy owiec, r¿enie koni, szczekanie, miauczenie i Bóg jedyny wie co jeszcze, bo ilekroæ mnie ta muzyczka uraczy, wyciszam g³o¶niki!

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #114 : Luty 24, 2011, 20:57:24 »

Ci,ktorzy maja IE8,zrobcie tak:
1.kliknijcie Tools i idzcie do internet option,kliknijcie int.option
2.w internet option,kliknijcie programs
3.w programs,kliknijcie manage add-ons
4.w okienku show powinno byc Currently loaded add-ons,jesli nie,kliknijcie i wybierzcie ta opcje
5.pod Sun Microsystem,Inc..znajdzcie i zaznaczcie"Java(tm)plug-In 2 SS
6.kliknijcie Disabled,
nie ma obawy,mozna zawsze przywrocic funkcje Enabled
7.Napiszcie,czy pomoglo...
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2011, 21:10:57 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #115 : Luty 24, 2011, 21:03:59 »

Witaj Kahuna U¶miech

co to jest  IE8 Co¶

U mnie bez zmian,strony ³aduj± siê d³ugo,ale tylko na darmowych forach . Korzystam z Opery choæ mam te¿ 2 inne przegladarki

Ksiêga Koheleta 3,1
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #116 : Luty 24, 2011, 21:06:45 »

IE8,chanell,to internet exploler 8,przegladarka Microsoft-u.
Kazde Windows powinno miec,niektorzy moga miec jeszcze IE7.Najnowsza,to IE9,w wersji Beta.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Luty 24, 2011, 21:09:28 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #117 : Luty 24, 2011, 21:24:51 »

IE8,chanell,to internet exploler 8,przegladarka Microsoft-u.
Kazde Windows powinno miec,niektorzy moga miec jeszcze IE7.Najnowsza,to IE9,w wersji Beta.
Pozdrawiam.

Dziêki U¶miech Mam explolera ( chyba ten najstarszy,nie znam siê ) ale obecnie z niego nie korzystam
pozdr.

Ksiêga Koheleta 3,1
Wanienka
Go¶æ
« Odpowiedz #118 : Luty 25, 2011, 00:04:47 »

moze jakas sila wyzsza utrudnia prace forum.
sama u¿ywam mozilli lub opery.
zigrin
Go¶æ
« Odpowiedz #119 : Luty 26, 2011, 14:46:07 »

1.kliknijcie Tools i idzcie do internet option,kliknijcie int.option
2.w internet option,kliknijcie programs
3.w programs,kliknijcie manage add-ons
4.w okienku show powinno byc Currently loaded add-ons,jesli nie,kliknijcie i wybierzcie ta opcje
5.pod Sun Microsystem,Inc..znajdzcie i zaznaczcie"Java(tm)plug-In 2 SS
6.kliknijcie Disabled,
nie ma obawy,mozna zawsze przywrocic funkcje Enabled
7.Napiszcie,czy pomoglo...
Pozdrawiam.

Dziêki Kahuna ! U mnie ta metoda zadzia³a³a wy¶mienicie – no, chyba ¿e w tym samym momencie „samo” siê poprawi³o… (?)

janneth

Skryba, jakich ma³o

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #120 : Luty 26, 2011, 18:06:48 »

Dosz³am ju¿ do przyczyny. W stopce strony zosta³y zamieszczone ukryte reklamy. Dlatego forum siê rozje¿d¿a³o, dlatego gra³a muzyka i st±d te¿ wszystkie problemy. Umieszczanie niewidzialnych reklam jest nieuczciwe Z politowaniem
trekmedia.net - dopiszcie t± stronê do listy blokowanych przez wasze przegl±darki (do adblock'a). Problemy znikn±.

The Elum do grieve
The oak he do hate
The willow do walk
if ye travels late.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #121 : Luty 26, 2011, 18:31:33 »

dzięki janneth- przez lenistwo nie chciało mi się samemu poszukać rozwiązania, ale twoja wskazówka rozjaśniła sytuacje,-
otóż jeżeli chodzi o samą Operę- to sprawa blokowania zawartości strony jest zaimplementowana od dawna w przeglądarce, ale to czasami nie wystarcza, a poza tym działa trochę nieprecyzyjnie- więc trochę poszukałem i znalazłem taki dodatek dla użytkowników Opery:
http://my.opera.com/urlfilterdownloader/blog/
jeszcze nie próbowałem, ale powinno pomóc w blokowaniu konkretnych stron! Chichot

tak czy inaczej dzięki jeszcze raz i pozdr. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2011, 18:32:08 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #122 : Luty 27, 2011, 00:33:51 »

Dzieki,Janneth,zrobilem blokade tej strony i mam nadzieje,ze to jest to..zobaczymy.Mysle,ze bylem blisko,bo wszystkie te problemy sa rowniez zwiazane z Java script i add-ons(jCarousel np:,jesli ktos ma),looping stron z animacja.Informujmy sie wiec na biezaco o wszelkich problemach i sposobach ich
rozwiazywania.Ciesze sie,ze mamy Ciebie,Janneth.
Pozdrawiam.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #123 : Luty 27, 2011, 10:29:13 »

trekmedia.net - dopiszcie t± stronê do listy blokowanych przez wasze przegl±darki (do adblock'a). Problemy znikn±.

Nie mam pojêcia jak to zrobiæ ? korzystam z Opery.Gdzie tego szukaæ? Gdzie siê to blokuje ?

Ksiêga Koheleta 3,1
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #124 : Luty 28, 2011, 20:03:29 »

Czesc,chanell!
Pozbylas sie juz klopotow z przegladarka,czy nadal te same?U mnie wszystko gra,tak jak poprzednio.
Jesli nie,to radzilbym sciagnac z opera.com najnowsza wersje opera 11.01.Ma ona zabezpieczenia i mozna blokowac niechciane strony, reklamy i add-on's.Kolejnosc jest taka:
1.sciagasz opere 11 z internetu i nie klikasz na run a na save,umiesc to w desktop(na ekranie komputera bedziesz miala ikone opery do instalacji).
2.wyinstaluj stara wersje opery
3.klikasz 2x na ikone nowej wersji i sledzisz proces instalacji nowej
4.zapoznaj sie i zaprzyjaznij z nowa wersja opery i znajdz opcje "blocking url,adds lub banners(nie znam opery,ale cos z tego powinno tam byc)
5.w opcji block wpisz trekmedia.net i kliknij ok lub block
6.daj znac czy pomoglo i jak sie sprawuje nowa przegladarka
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Luty 28, 2011, 20:07:20 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: